Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling"

Transkript

1 Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling PROTOKOLL 4/ Kl. 08:45 18: Kl. 08:45 11: Fysiskt möte på Kloten Ange ev. nedan Anders Östling (sammankallande) Barbro Olsson (förre sammankallande) Emma Svensson (UG Mondioring) Endast Beatrice Palm (UG Rallylydnad) Emelie Hörman (UG Lydnad) Inga-Lill Badh (UG Drag) Anders Ljungsten (ersätter Lars Czylwik UG IPO) Lars Czylwik (UG IPO) Lennart Larsson (UG Bruks) Martin Lööf (UG IPO-R) Camilla Hjort Janna Nordin Therese Palm Therese Strate Emelie Hörman Camilla Hjort Postadress: Box 4, Farsta Besöksadress: Fryksdalsbacken 20, Farsta Telefon Svenska Brukshundklubben: Brukshundservice Sverige AB:

2 51 SAMMANTRÄDETS ÖPPNANDE Sammankallande Anders Östling hälsade alla välkomna till årets fysiska möte och förklarade sammanträdet öppnat. 52 VAL AV PROTOKOLLSJUSTERARE Emelie Hörman valdes att jämte mötesordföranden justera dagens protokoll. 53 FASTSTÄLLANDE AV DAGORDNING Utskottet beslutade att godkänna framlagt förslag på dagordning. 54 FÖREGÅENDE PROTOKOLL Protokollet från möte nr 3/2018 godkändes och lades sedan till handlingarna. 55 BESLUT TAGNA PER CAPSULAM, DISPENSANSÖKNINGAR Utskottet konfirmerade de dispensansökningar som inkommit under perioden (Bilaga 1, ej här) 56 GENOMGÅNG AV MINNESANTECKNINGAR FRÅN UG + MUNTLIG INFORMATION FRÅN UG a) UG Bruks Förelåg minnesanteckningar från möte nr 1/2018. Ett utdrag ur dessa minnesanteckningar var: Skyddsfigurantträffarna har genomförts enligt plan 3/3 Kristianstad, 4/3 Göteborg, 17/3 Strängnäs, 18/3 Örebro. Allmänna synpunkter från träffarna har varit att de var givande och bra. UG bruks har tagit ut Matti Kumpula och Micke Hansson att sköta besiktningen vid SM Utskottet beslutade att arvode ska betalas ut till besktingsmännen vid mästerskap arrangerade i Sverige (SM och nordiska mästerskap). Utskottet tackade för anteckningarna som lades till handlingarna. b) UG Lydnad Förelåg minnesanteckningar från möte nr 2/2018. UG Lydnad har varit i Värnamo och tittat på platsen för Nordiska Mästerskapen som ser bra ut. Gruppen har varit i kontakt med Therese Strate gällande utbildningsplaner som ska in i SBK Utbildning. Utskottet tackade för informationen och anteckningarna lades sedan till handlingarna. c) UG Rallylydnad Förelåg minnesanteckningar från möte nr 2/2018. UG Rallylydnad har förtydligat anvisningar om hur bortlottning ska gå till och skickat ut detta i arrangörskompendiet och SBK-anvisningar till alla tävlingssekreterare. UG Rallylydnad önskar ersätta gruppen med Elisabet Lekebjer, då Iren Olofsson avslutar sitt uppdrag. Utskottet beslutade att UG Rallylydnad får ersätta Iren Olofsson med föreslagen person. Utskottet tackar därmed Iren Olofsson för det engagemang hon lagt ned. Utskottet tackade för informationen och anteckningarna lades sedan till handlingarna.

3 d) UG IPO Förelåg minnesanteckningar från möte nr 3/2018. UG IPO har fått in flera skrivelser kring inställning till UG:t och har diskuterat dessa, men gruppen avvaktar SBK/FS inställning och eventuella uppdrag/rekommendationer till utskottet eller UG IPO. Gruppen planerar att arrangera en domararutbildning och en uppfräschning av domare inför nya regelverket och båda med start i november UG IPO väljer att inte utöka regelverket med fler grenar nu, utan väljer att vänta med detta tills nästa nya regelpaket kommer år Detta då gruppen tycker det är viktig med en längre förankringsprocess. Gruppen önskar få veta varför det inte längre går att lägga in många domare i SBK Tävling vid IPO-prov och varför man inte längre kan se en enhetlig lista för domarauktorisationer. Uppdrogs till handläggare Camilla Hjort att ta reda på detta. Utskottet tackade för informationen och anteckningarna lades sedan till handlingarna. e) UG IPO-R Förelåg minnesanteckningar från möte nr 2/2018. Ett utdrag ur dessa minnesanteckningar var: FCI planerar preliminärt domarkonferens i Dortmund / Gruppen har haft stora problem att finna lämplig plats för SM och har därför beslutat att dela SM i ytsök respektive ruinsök. Preliminärt blir det ruin SM i Söderköping i oktober och SM i ytsök i Eslöv i september. Utskottet tackade för informationen och anteckningarna lades sedan till handlingarna. f) UG Drag Förelåg inga minnesanteckningar UG Drag arrangerar ett barmarksläger DATUM med 11 st. deltagare, där deltagarna även får grönt kort. Gruppen har nu tagit fram ett förslag på barmarksmeriteringsregler, som ska skickas till svenska draghundsportförbundet för översyn och sedan vidare till SKK för beslut. Utskottet tackade för informationen. g) UG Mondioring Förelåg minnesanteckningar från möte nr 3/2018. UG MR har färdigställt teoriprov för certifiering och utbildningspaket för figurantutbildning som är påbörjat. Anmälningsinformation kommer inom kort ut på hemsidan. Det har kommit nya internationella domarregler och gruppen har anpassat inhemska regler till dessa. Domarreglerna kommer att läggas ut på hemsidan. Utskottet tackade för informationen och anteckningarna lades sedan till handlingarna. 57 EKONOMI En genomgång av arbetsbudget för prov och tävling genomfördes och det kunde konstateras att efter de två första månaderna ligger utfallet under budget. 58 BESLUTS- OCH UPPFÖLJNINGSÄRENDEN a) Tävlingssekreterarutbildning Framlagt förslag till utbildningsplan som arbetsgruppen gjort och som Janna Nordin förtydligat för webbhantering genomgicks och arbetet fortsätter för att få in materialet i SBK Utbildning.

4 b) Uppdaterade utbildningsplaner och webb Therese Strate, på SBK Kansliets avdelning för hundägarutbildning, gick igenom webbverktyget SBK Utbildning med alla. c) IPO-R in i SBK Tävling Barbro Olsson har på möte med konstruktören för SBK Tävling framfört att IPO-R ska in i SBK Tävling. d) Rapport om gruppmoment även 2018 Utskottet beslutade att det i år, 2018, inte ska föras någon statistik på hundar som får 0 i betyg i gruppmomenten, så som det gjordes förra året, då utvärderingen har bevisat att det inte föreligger några problem. e) Arvode till tävlingsledare och sekreterare på klubbens egna tävlingar Gällande förfrågan som inkommit om den egna klubbens funktionärer har rätt att få arvode på klubbens egna tävlingar kan konstateras att domare är distriktsfunktionärer och har rätt att få arvode var de än dömer. Tävlingssekreterare och tävlingsledare är klubbfunktionärer och erhåller inte arvode på egna klubben. f) Sörmland vill inte arrangera SM i Mondioring 2019 Lennart Larsson i UG Bruks och Emma Svensson i UG Mondioring har varit i kontakt med Sörmlandsdistriktet gällande att de inte vill eller kan åta sig att arrangera SM i Mondioring Emma Svensson har erbjudit sig att stötta och svara på frågor gällande mondioring, så nu känns arrangören med villiga att arrangera även denna sport. Uppdrogs till Anders Östling och Barbro Olsson att kontakta arrangören gällande det ekonomiska. g) Samarbetsavtal mellan naturbruksgymnasier och SBK gällande funktionärer SBK har fått godkänt från SKK angående att våra funktionärer ska få tjänstgöra vid naturbruksgymnasiers inofficiella tävlingar, utbildningar och arrangemang. Ett samarbetsavtal är framtaget i detta syfte som ska skrivas på av naturbruksgymnasiet och SBK. h) Landslagskläder Vår leverantör av landslagsbyxor har stora problem att garantera leverans av byxor i tid och önskar därför att vi försäkerhetsskull innehar ett eget lager av dessa byxor på Kansliet. Utskottet beslutade att inte ha ett lager på Kansliet. Uppdrog till handläggaren Janna Nordin att kontrollera hur vi kan säkerställa leverans av byxor. Problem med övriga landslagskläder framfördes från UG IPO. Uppdrogs till Janna Nordin att förtydliga beställningsformuläret.

5 i) Domare i rallylydnad slutar på egen begäran Rallylydnadsdomare Zandra Beijer och Birgitta Elgh har på egen begäran avgått som domare. Utskottet tackar för deras domargärning genom åren. 59 REGELREVIDERINGSPROCESSEN Handlingsplanen med datum för hur regelrevideringsprocessen ska gå till genomgicks så att alla i Utskottet känner sig involverade i regelhanteringen för de regler som ska gälla från och med år DISKUSSIONSÄRENDEN a) Ansvar och delegationsordning för Utskottet grupper Utskottet diskuterade den tidigare framtagna ansvar och delegationsordning för att uppdatera den. b) På- och avauktorisationer och lösningsschema Utskottet diskuterade rutiner och texter i auktorisationsbestämmelserna. Uppdrog till alla UG att fylla i sina egna sporters bestämmelser och handläggaren Camilla Hjort gör sedan en sammanställning av alla. 61 FS RAPPORT FS diskuterade på sitt möte den 8--9 mars om ny vision för organisationen och uppdrog till alla FS-ledamöterna samt Utskotten att inkomma med tankar och idéer om vad den skulle kunna innehålla. 62 SBK:S 100-ÅRSJUBILEUM Det kommer att arrangeras Lag SM och Jubileumschansen på SM i Rallylydnad som jubileumsevenemang. 63 INKOMMEN INFORMATION FRÅN SKK Minnesanteckningar från den svenska ledamoten Ionie Oskarsons deltagande vid möte i FCI Utility Dogs Commission i Ligano, Italien, samt arrangörens protokoll från samma möte. Reviderade anvisningar för genomförande av IPO VM, Nya reglerna för IPO, som byter namn till IGP 64 UPPDRAGSLISTAN Alla UG ska läsa igenom uppdragslistan som uppdateras efter varje möte för att där se vilka ärenden som finns att hantera i grupperna.

6 65 ÖVRIGA FRÅGOR Fanns inga övriga frågor. 66 OMEDELBAR KOMMUNIKATION AV FASTSTÄLLDA BESLUT Inget speciellt. 67 NÄSTA SAMMANTRÄDE Utskottet beslutade att nästa möte blir ett telefonmöte 14 maj kl. 19:00. Nästa fysiska möte blir även då på Kloten. 68 SAMMANTRÄDETS AVSLUTANDE Mötesordförande tackade de närvarande och förklarade sammanträdet avslutat. Justeras: Justeras: Vid protokollet: Anders Östling Emelie Hörman Camilla Hjort Mötesordförande Det justerade protokollet redovisar vad som avhandlats på sammanträdet. Beslut som fattats kan dock bli föremål för ändring av Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse (FS).

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling PROTOKOLL 7/2018 2018-08-13 Kl. 19:00 21:00 Telefonmöte Anders Östling (sammankallande) Ange ev. nedan Anki Stareborn (FS) Emma Svensson (UG Mondioring)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 8/2015 Datum: 2015-10-19 Tid: Kl. 19:00 21:10 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks) Ingrid

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 20:00 22:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 1/2017 Datum: 2017-02-13 Tid: Kl. 19:00 21:30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Barbro Olsson Beatrice Palm (UG Rallylydnad) Emma

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 8/2016 Datum: 2016-10-31 Tid: Kl. 19.00-21.15 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 1/2013 Datum: 2013-02-01 Tid: 20:15 Plats: Scandic Star Sollentuna Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse Yvonne Ahlin (Agilitygruppen)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 4/2016 Datum: 2016-06-13 Tid: Kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Telefonmöte Barbro Olsson Lena Sundlöf (UG

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2016 Datum: 2016-02-15 Tid: Kl. 19.00-22.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-18 Tid: Kl. 19.00-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Ange ev. nedan Kirsten Wretstrand Margaretha Carlsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 3/2016 Datum: 2016-04-09--10 Tid: Kl. 09:00-18:30 den 9/4 Kl. 09:00-11:00 den 10/4 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2014 Datum: 2014-03-10 Tid: 20:00-21:45 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Yvonne Ahlin (UG Agility)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 9/2014 Datum: 2014-11-10 Tid: 20:00 22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Thomas Lundin (UG Lydnad)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2016 Datum: 2016-08-08 Tid: Kl. 19.00-22.25 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 4/2014 Datum: 2014-04-14 Tid: Plats: Närvarande: Ordförande 20:00-22:30 ca. Telefonmöte Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks) Inga-Lill

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 2/2015 Datum: 2015-02-16 Tid: 20:00 22:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Ingrid Bahlenberg (UG IPO)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 9/2012 Datum: 2012-11-09 Tid: 09.00 16.30 Plats: Närvarande: Ordförande Best Western Arlanda Hotellby, Arlandastad Rolf Weiffert Anders Dahlstedt Tomas

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 2/2015 Datum: 2015-06-24 Tid: 09.00-14.40 Plats: Gränna Camping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Carina Andersson Arne Jonsson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens utskott för prov och tävling Protokoll 2/2016 Datum: 2016-03-14 Tid: Kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 5/2015 Datum: 2015-06-08 Tid: 20:00 21:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Inga-Lill Badh (UG Drag)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens utskott för avel och hälsa Protokoll 5/2016 Datum: 2016-06-20 Tid: Kl. 19.00-21.00 Plats: Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: Övriga deltagare: Justerare:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 5/2016 Datum: 2016-05-15 Tid: 15:10 16:20 Plats: Närvarande: Ordförande Radisson Blu Arlandia Hotel, Arlanda i samband med kongressen Ange ev. nedan

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 3/2017 Datum: 28 maj 2017 Tid: Söndag kl 19.00-21.00 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Monique Wrambeck

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 7/2015 Datum: 2015-09-11--12 Tid: Kl. 09:00 till 18:30 den 12/9 Plats: Närvarande: Ordförande Fritidsbyn Kloten Barbro Olsson Thomas Lundin

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 4/2014 Datum: 2014-05-10/11 Tid: 16.00 den 10 maj 2014 Plats: Skövde Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten Ulf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 4/2016 Datum: 2016-04-20 Tid: 19:30-21:00 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Helén Wallman Rolf-Göran Asplund Ragnar Bergståhl Dag Brück

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2010 Datum: 2010-09-26 Tid: 10-16 Plats: Ange ev. nedan Närvarande: Ordförande Birgitta Forsberg Åsa Klint Ragnar Bergståhl Dag Bück Anna

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 3/2011 Datum: 2011-10-15-16 Tid: 13:00 Plats: Scandic Örebro Väst Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse Anki Ekelund (Lydnadsgruppen)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 4/2012 Datum: 2012-10-20--21 Tid: 13:00 Plats: Scandic Upplands Väsby Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Anmält förhinder: Katinka

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 5/2016 Datum: 25 september 2016 Tid: Söndag kl 19-21.30 Plats: Närvarande: Ordförande Telefonmöte Arne Jonsson Carina Andersson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 5/2014 Datum: 2014-06-13 Tid: Plats: 09:00 17:00 (fredag) 09:00 14:00 (lördag) Hotell Hallstaberget, Sollefteå i samband med SM i lydnad och agility

Läs mer

Tävlingssekreterarens uppgifter

Tävlingssekreterarens uppgifter Tävlingssekreterarens uppgifter En diskussion har pågått under större delen av 2016 om det är en framkomlig väg att ha en mer gemensam för tävlingssekreterare (TS) inom Svenska Brukshundklubben. Fram till

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 1/2018 Datum: 12-14 januari 2018 Tid: Fredag 12 januari kl 12.00 Söndag 14 januari kl 15.00 Plats: Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 2/2015 Datum: 2015-06-23 Tid: 19:00-20:00 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Anmält förhinder: Från kansliet: - Ange ev. nedan Christer Lundberg

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 3/2012 Datum: 2012-08-03-04 Tid: 13:00 Plats: Lövudden Mälarkonferens i Västerås Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 5/2015 Datum: 2015-11-05 Tid: 18:30 2222 Plats: Närvarande: Ordförande Telefon Christer Lundberg Helén Wallman Ragge Bergståhl Roffa Asplund

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 2/2014 Datum: 3 mars Tid: 19:45 23:20 Plats: Telefonkonferens Närvarande: Mötesordförande Maritha Östlund-Holmsten Maria Johnson Thorén Ulf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2014 Datum: 2014-02-10 Tid: 17.30 19.45 Plats: Telefonsammanträde Närvarande: Mötesordförande Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2014 Datum: 2014-09-09 Tid: 19:00-20:16 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg Dag Brück LET Andersson John

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Protokoll 4/2014 Datum: 2014-05-18 Tid: 15:00 16:30 Plats: Scandic Star Hotel Sollentuna i samband med kongressen Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Protokoll 4/2017 Datum: 2017-05-21 Tid: 15:05 15:45 Plats: Scandic Star Sollentuna Hotel, Sollentuna i direkt anslutning till kongressen. Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 3/2014 Datum: 2014-05-16 Tid: 09:00 17:00 Plats: Scandic Star hotel, Sollentuna Närvarande: Ordförande Ange ev. nedan Rolf Weiffert Anders Dahlstedt

Läs mer

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar

Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Version 4 2017-05-12 Allmänna anvisningar för lydnadstävlingar Detta dokument är ett komplement till reglerna vid lydnadstävlingar. Dessa anvisningar kan uppdateras löpande. 3. Ansökan om och redovisning

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse PROTOKOLL 8/2018 Ange ev. nedan Ange ev. nedan Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Fryksdalsbacken 20, Farsta Telefon 08-505 875 00 Svenska Brukshundklubben:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 6/2016 Datum: 2016 Tid: Fredag 21 oktober kl 15.00- lördag 22 oktober kl 11.30 Mötet ajournerades 21/10 kl 21.30 lördag

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 1/2015 Datum: 2015-01-12 Tid: 19:30-22:30 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Maritha

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse - konstituerande sammanträde Protokoll 4/2015 Datum: 2015-05-10 Tid: 15:00 16:30 Plats: Radisson Blu Arlandia Hotel i samband med kongressen Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2014 Datum: 2014-01-14 Tid: 20:00-22:30 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg Anders Dahlstedt Monica Eriksson

Läs mer

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2017. Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Miriam Axnér

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2017. Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Miriam Axnér Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 Plats: Ordförande: Beslutande: Telefonmöte 73-87 Sören Swärdh Berth Nilsson Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Miriam Axnér Adjungerad:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 2/2012 Datum: 2012-03-16--17 Tid: Start fredag 16 mars kl. 12:00 med lunch kl. 18:00 Lördag kl. 09:00 17:30 Plats: Närvarande: Ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 2/2014 Datum: 2014-02-10 Tid: 20:00-23:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 16/2012 Datum: 2012-11-30 Tid: 30 november 13:45 18:00 Plats: Scandic Hotel Västerås Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Ulf

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 1/2014 Datum: 2014-01-13 Tid: 20:00-23:40 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse PROTOKOLL 9/2018 Ange ev. nedan - Ange ev. nedan Postadress: Box 4, 123 21 Farsta Besöksadress: Fryksdalsbacken 20, Farsta Telefon 08-505 875 00 Svenska Brukshundklubben:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 1/2017 Datum: 21-22 januari 2017 Tid: Lördag 13.00-söndag 15.00 Plats: Närvarande: Ordförande Scandic hotell Norrköping

Läs mer

Utbildningsplan Tävlingssekreterare. Regional utbildning

Utbildningsplan Tävlingssekreterare. Regional utbildning Utbildningsplan Tävlingssekreterare ALLMÄNT Regional utbildning Tävlingssekreteraren är den klubbfunktionär som sköter all administration kring en tävling. Det innefattar bland annat att arbeta i tävlingssystemen

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2015 Datum: 2015-08-18 Tid: 19:00-20:00 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Christer Lundberg Ragge Bergståhl Roffa Asplund Ange ev. nedan

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 9/2013 Datum: 5 augusti Tid: 19:30 21:20 Plats: Telefon Närvarande: Mötesordförande Barbro Olsson Bo Wiberg Maria Johnson Thorén Ange ev.

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 1/2014 Datum: 2014-04-04-05 Tid: Plats: Fredag kl 12.00 - lördag kl12.00 Scandic hotell i Norrköping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 4/2015 Datum: 2015-10-16 2015-10-17 Tid: 2015-10-16 20:30-23:00, 2015-10-17 09:00-10:45, 2015-10-17 12:30-14:00 49, 57 51 Plats: Närvarande:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2013 Datum: 2013-11-23 Tid: 10:00-16:00 Plats: Farsta, Svenska Brukshundklubbens Kansli Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens utskott för Utskottet för hundägarutbildning Protokoll 1/2016 Datum: 16-17 januari 2016 Tid: Lördag 13.00-söndag 15.00 Plats: Närvarande: Ordförande SBK:s förbundskansli Nina

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2014 Datum: 2014-04-07 Tid: 19.30 22.55 Plats: Telefonsammanträde Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten Maria

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2013 Datum: 2013-06-10 Tid: 19:00-21:15 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl LET Andersson Christer Lundberg Monica Eriksson,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 6/2014 Datum: 2014-07-07 Tid: 19:30 23.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Maritha Östlund-Holmsten Bo Wiberg Gunnel

Läs mer

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 7 Plats: Ordförande: Beslutande: Telefonmöte 109-129 Sören Swärdh Mirjam Axner Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Roger Westerman Adjungerad:

Läs mer

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till.

3 Dagordning Dagordningen har skickats ut innan mötet och godkändes efter att 16 lagts till. Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141028 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson LT Anne Blomster

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 1/2013 Datum: 2013 01 19-20 Tid: Lörd 13.00- sönd 15.00 Plats: Scandic hotell i Norrköping Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse

Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Svenska Brukshundklubbens Förbundsstyrelse Protokoll 7/2014 Datum: 2014-10-03 Tid: 09:00 17.00 Plats: Närvarande: Ordförande Meddelat frånvaro: Åkerby Herrgård utanför Nora i samband med förbundets lärarevent

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 27-50 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 9 april 2019. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans Balstedt,, Cissi

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 3/2013 Datum: 2013-08-02--04 Tid: 10:00 Plats: Gammelkroppa, Filipstad Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse Yvonne Ahlin

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 2/2012 Datum: 2012 06 26 Tid: Tisdag 9.00-16.00 Plats: Tisnaren Apartments, Reijmyre Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Leif

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN KFM (Kommittén för Funktion & Mentalitet) Cilla Hamfelt Anna Bergwall Agneta Joonas

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN KFM (Kommittén för Funktion & Mentalitet) Cilla Hamfelt Anna Bergwall Agneta Joonas ARBETSGRUPPEN FÖR UTBILDNING Plats: Beslutande: Telefonmöte Anna Bergwall Agneta Joonas Utses att justera: Underskrifter: Protokollförare:. Ordförande:. Justerare:. 18 Mötet öppnas. hälsar alla välkomna

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation

Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv. Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Svenska Brukshundklubben aktivt hundliv Arbetsordning för Förbundsstyrelsens organisation Allmänt Förbundsstyrelsen (FS) har det yttersta ansvaret för Svenska Brukshundklubbens verksamhet och ekonomiska

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/7 SKK/UK nr 1-2015 1-19 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 5 februari 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Retrieverjaktkommittén Nr Plats: Beslutande: Telefonmöte 46-58 Sören Swärdh Berth Nilsson Roger Westerman Per-Anders Norling Sven Ludvigsson Adjungerad Anna-Lena Wendt 46-51 Anmält förhinder: Miriam Axnér Underskrifter Protokollförare:.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4

Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Protokoll fört vid styrelsemöte med Sölvesborgs Brukshundklubb, MÖTE 4 Datum: 20130618 Tid: 18.30 Plats: Klubbstugan Närvarande: Alf Karlström Bengt Jonsson Ingrid Lundh Ingela Brandt Jerker Jeppsson Ida

Läs mer

Protokoll 10-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 26 oktober 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm

Protokoll 10-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 26 oktober 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Protokoll 10-2013 fört vid styrelsemöte med Svenska Pudelklubbens Centralstyrelse den 26 oktober 2013, STOKKs lokal, Rindögatan 25, Stockholm Närvarande: Madeleine Bergendahl, ordförande Barbro Teglöf,

Läs mer

3.7.2 Rikslägret Glädjande många är anmälda till Rikslägret och fortfarande kommer det in anmälningar!

3.7.2 Rikslägret Glädjande många är anmälda till Rikslägret och fortfarande kommer det in anmälningar! Protokoll fört vid styrelsemöte Svenska Dobermannklubben 2012-05-06 Närvaro: Malin Johansson Ingela Johansson Camilla Rönnqvist Anmält förhinder: Madelene Dahlgren Torbjörn Eriksson Camilla Dahlgren, Elaine

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll per capsulam Svenska Rottweilerklubben/AfR:s 2013-11-05 Närvarande: Angelina Ohlsson ordförande, Helén Wallman vice ordförande, Ann-Git Rammus kassör, Ingela Sundqvist sekreterare, Birgitta Färdeman,

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218

Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Protokoll för styrelsemöte, Welsh Springer Spanielklubben Telefonmöte, 141218 Närvarande Ordinarie ledamöter Torbjörn Håkansson TH Janne Gustavsson JG Lena Johansson LJ Emelie Carlsson EC Lena Torstensson

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 5/2013 Datum: 2013 06 25-26 Tid: Tisdag kl 14.00 till onsdag kl 15.00 Plats: Åkerby herrgård Nora Närvarande: Ordförande Monique Wrambeck

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2015-08-20 Närvarande: Aime Ambrosen, Malin Karlsson, Henrik Ulfhielm, Marita Berg, Lars Hagman, Malin Mälarstig, Anette Ehrnst Anmält förhinder: Jenny Köhler,

Läs mer

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBENSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Spanieljaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Elsebeth Bergqvist

SVENSKA SPANIEL OCH RETRIEVERKLUBBENSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Spanieljaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Elsebeth Bergqvist Spanieljaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 Plats: Ordförande: Beslutande: Telefonmöte 38-53 Elsebeth Bergqvist Morgan Hallgren Bartek Brejski Petra Johansson Rolf Näslund Adjungerad: Anmält förhinder:

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubben/AfR:s styrelsemöte 2015-03-29 per telefon Närvarande: Yvonne Brink ordförande, Veronica Nilsson vice ordförande, Helén Torstensson, Helena Strömberg sekreterare,

Läs mer

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren

RASKLUBBEN FÖR BELGISKA VALLHUNDAR Groenendael, Laekenois, Malinois, Tervueren Styrelsemöte 090421 18,30 Telemöte Närvarande: Rickard Fredriksson (RF) Ordförande Bengt Persson (BP) V.ordförande Maria Wilhelmsson (MW) Sekreterare Birgit Christensen (BC) Kassör Lena Ferm (LF) Ledamot

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), Joakim Dahlberg (ledamot), Johan Ahlenius (ledamot), Linda Fredholm (ledamot), Lisa Zingel (ledamot) och (ledamot). 113. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/6 SKK/UK nr 3-2018 48-73 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 14 juni 2018. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt (ordf), Hans

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018 Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 6 Plats: Ordförande: Beslutande: Telefonmöte 1-19 Sören Swärdh Mirjam Axnèr Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Wilma Steen Roger Westerman

Läs mer

SKK/FREE nr 1-2013 2013-01-17 1-26

SKK/FREE nr 1-2013 2013-01-17 1-26 Sida 1/10 SKK/FREE nr 1-2013 1-26 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens Freestylekommitté torsdag på SKKs kansli i Spånga. Närvarande Ordinarie ledamöter: Moa Källström (ordf), Rolf

Läs mer

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Wilma Steen Roger Westerman

Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av /2018. Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Wilma Steen Roger Westerman Retrieverjaktkommittén Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 Plats: Ordförande: Telefonmöte 45-59 Sören Swärdh Beslutande: Mirjam Axnèr 49-59 Sven Ludvigsson Berth Nilsson Per-Anders Norling Wilma Steen Roger

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskottet för prov och tävling Protokoll 2/2013 Datum: 2013-03-15--16 Tid: 13:00 Plats: Scandic Norrköping Nord Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Katinka Ryttse Yvonne Ahlin

Läs mer

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU

NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-10-27, SITTANDE MÖTE PLATS: LIDKÖPINGSVÄGEN 2, SKARA NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK SAMT LOUISE BUCKAU FRÅNVARANDE:

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat.

21 Mötets öppnande Ordförande Hans Kinn hälsade alla välkomna till brukshundklubben i Bollnäs och förklarade det Distriktsmötet öppnat. När- Antal varande röster Bollnäs 0 0 Edsbyn 0 0 Gävle 0 0 Hofors 1 2 Hudiksvall 0 0 Järvsö 2 2 Ljusdal 0 0 Ockelbo 1 2 Sandviken 1 2 Skutskär 1 2 Söderhamn 0 0 Valbo 0 0 Styrelsen 9 0 Schäferhundkubben

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson.

Närvarande från styrelsen: Anette Johansson, Anita Larsson, Bertil Larsson, Bengt-Olof Brandt, Maria Andersson. Protokoll vid Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 Protokoll fört vid SBK Gävleborgs Distriktsmöte 2018-10-25 kl 19.00, Brukshundklubben i Bollnäs. Närvarande Antal röster Bollnäs 3 2 Edsbyn 1 2 Gävle 1

Läs mer