Denna rutin gäller för Denna rutin gäller för samtliga verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Denna rutin gäller för Denna rutin gäller för samtliga verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset."

Transkript

1 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Innehållsansvarig: Linda Kullenberg, IT-strateg, Kommunikationsavdelning (linku2) Godkänd av: Lars Rydhede, Personaldirektör, HR och säkerhet (larry1) Denna rutin gäller för: Sahlgrenska Universitetssjukhuset Denna rutin gäller för Denna rutin gäller för samtliga verksamheter inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Revideringar i denna version Denna rutin ersätter Mål och riktlinjer för Sahlgrenska Universitetssjukhusets intranät som trädde i kraft enligt verkställighetsbeslut SD 19/2010. Syfte Denna rutin syftar till att skapa en gemensam syn kring syfte, mål och övergripande struktur för Sahlgrenska Universitetssjukhusets intranät. Verksamhetschefen ansvarar för att det som definieras i denna rutin efterföljs. Intranätets syfte Sahlgrenska Universitetssjukhusets (SUs) intranät, intra.sahlgrenska.se, ska i huvudsak: Mål Förse medarbetarna med aktuell information för att sprida vetskap om den löpande verksamheten och få medarbetarna att känna delaktighet. Förenkla för medarbetarna att snabbt hitta uppdaterad, korrekt och relevant information anpassad för honom/henne i sitt arbete. Erbjuda medarbetarna arbetsverktyg genom att vara ett gränssnitt mot organisationens ITsystem för att förenkla och effektivisera hantering och förmedling av uppgifter. Främja kunskapsutbytet mellan medarbetarna. Målet för intranätet är att underlätta för medarbetarna att sträva mot samma mål och åstadkomma resultat med hög kvalitet. Det är också ett mål att intranätet ska vara en kanal där sjukhusledningen effektivt kan nå samtliga medarbetare i organisationen. Vi ska arbeta för en hög tillgänglighet till information och arbetsverktyg. Intranätets målgrupp SUs interna webbplats riktar sig till medarbetarna på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Kvalitetssäkring Det är mycket viktigt att informationen på SUs intranät är korrekt och aktuell. Varje enskild webbsida på SUs intranät ska kontrolleras minst en gång per år för att få finnas publicerad. Webbredaktören ansvarar för att kontrollen görs. Närmaste linjechef har informationsansvar för de enskilda sidorna på intranätet. Namnet på den som har informationsansvar ska framgå av sidfoten på varje sida. Standardiserad startsida i webbläsare Alla SUs medarbetare ska ha startsidan för SUs gemensamma intranät som startsida i sin webbläsare. Anledningen till detta är att var och en ska kunna nås av SU-övergripande information och nyheter som presenteras på den gemensamma startsidan. Startsidan och navigationen på intranätet är anpassad så att varje medarbetare snabbt ska kunna komma till önskat område och vidare till eventuellt verksamhetsområde. Varje medarbetare ska också få till sig aktuell information från de nivåer han/hon passerar. Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia 1 (av 6)

2 Att startsidan för SUs gemensamma intranät är startsida i varje webbläsare inom sjukhuset, ligger till grund för hur intranätet i övrigt är organiserat. Det är en förutsättning för att kunna renodla information och tjänster på områdes- och verksamhetsnivå och undvika onödigt dubbelarbete då samma sak publiceras parallellt på flera ställen. Definitioner och nomenklatur SU har ett samlat intranät som nås via adressen intra.sahlgrenska.se. Inom intranätet finns en rad interna webbplatser, bland annat för ämnen, områden och enskilda verksamhetsområden. Nedan förklaras de begrepp som används för att beteckna och rubricera delar av intranätet och dess innehåll: En webbplats är en webbsida eller en mängd sammanlänkade webbsidor som kännetecknas av att de innehåller information och tjänster med ett samlat fokus eller för en samlad målgrupp och har samma utgivare. En startsida är en första ingångssida för en samling webbsidor som utgör en webbplats. En genväg är en intern länk inom SUs intranät eller en länk till en applikation. Genvägar till webbsidor ska inte öppnas i nya fönster medan genvägar till applikationer och dokument ska öppnas i nya fönster. Externa länkar är länkar som går till andra webbplatser utanför SUs intranät. Länkar till övriga webbplatser inom Västra Götalandsregionen ska också behandlas som externa länkar. Externa länkar ska öppnas i nya fönster. En banner är ett länkat grafiskt element som bör bestå av en kombination av en bild/illustration och en text. En banner ska endast användas under en begränsad period. En knapp är ett länkat grafiskt element som kan bestå av en bild/illustration, en text eller en kombination av bild och text. En knapp kan användas som ersättning för en genväg av särskilt viktig karaktär och ska vara bestående i utformning och placering. En flik är en länk i toppmenyn. Block är byggstenar som kan användas på startsidor och i högerkolumner på övriga sidor. Block kan ha speciell funktionalitet och presentera nyhetslistor, kalenderhändelser etc. eller också bara innehålla statiskt redaktionellt innehåll. Struktur och navigation Färger ska användas för att skapa igenkänning inom webbplatser på olika nivåer. Sjukhusövergripande gemensamma delar av intranätet kännetecknas av en blå färg som används i sidhuvud, i menyer och andra grafiska inslag i webbsidan. Områdesnivåerna kännetecknas av avvikande färg som är unik för respektive område. Verksamhetsområdenas webbplatser ska färgmässigt följa det område till vilket verksamhetsområdet tillhör. Färgteman och övergripande stilmallar får endast justeras av eller på uppdrag från webbförvaltningsgruppen. Navigationen på SUs intranät sker i huvudsak via länkar i en vågrät toppmeny (1) och en lodrät vänstermeny (4). Länkar för navigation kan till viss del också förekomma i block (2), i en högerkolumn (5) och på själva sidan (3). Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 2 (av 6)

3 1 2 3 Toppmeny (1) Inom SUs intranät är det bara en begränsad uppsättning toppmenyer som får förekomma; en för de sjukhusövergripande gemensamma delarna och en för vardera område. Länkarna i toppmenyn ska gå till startsidor för ämnesstyrda webbplatser inom intranätet. Vänstermeny (2) Vänstermenyer ska innehålla länkar till sidor inom en och samma webbplats. Länkar till andra webbplatser, dokument eller andra delar inom SUs intranät ska alltså inte förekomma i vänstermenyn. Användaren ska alltså kunna gå igenom samtliga länkar i vänstermenyn utan att nya fönster öppnas eller att toppmenyn eller vänstermenyn ersätts med andra menyer. Högerkolumn (3) Webbsidor inom SUs intranät bör generellt utformas så att det på varje sida finns en högerkolumn. I högerkolumnen bör information och länkar som relaterar till innehållet på sidan placeras. Högerkolumnen kan också användas för placering av bilder och för att skapa igenkänning mellan sidor inom en webbplats. Intranätets startsida Intranätets startsida ska generellt vara av föränderlig karaktär och ge en översiktsbild över vad som är aktuellt inom sjukhuset. Innehållet ska rikta sig till alla SUs medarbetare eller vara av särskilt stor vikt för en betydande mängd av medarbetarna. Startsidan ska också erbjuda tydliga ingångar till de viktigaste och/eller mest frekvent använda sjukhusövergripande tjänsterna samt tydliga länkar till krisinformation. Startsidor för ämnen Länkarna i toppmenyn går till startsidor för ämnen som är av allmänt intresse för medarbetarna i sitt arbete på sjukhuset. Länkarna ska inte spegla organisationen. För innehållet på startsidorna ansvarar Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 3 (av 6)

4 medarbetare som dagligen arbetar med det specifika ämnet. Ämnesstartsidan ska vara aktuell, levande och uppfattas som den naturliga platsen att söka sjukhusövergripande information i det specifika ämnet. Områdesspecifik information i samma ämne publiceras på områdesnivå. Interna webbplatser för områden Varje område inom SU ska ha en egen webbplats som samlar information och tjänster som är gemensamma och specifika för området. Den primära målgruppen för områdets webbplats ska vara de egna medarbetarna. SU-gemensam information ska generellt sett inte upprepas på områdets sidor. Det är särskilt viktigt att sjukhusövergripande riktlinjer och styrdokument inte förekommer som kopior på områdets webbplats. Strukturen på områdenas interna webbplatser ska påminna om strukturen för SUs gemensamma intranät och följa den mall för områdenas interna webbplatser som finns i sin senast uppdaterade form direkt i EPiServer (Sidans id: ). Mallen revideras kontinuerligt efter överenskommelse i SUs webbförvaltningsgrupp. Ändringar av menystrukturer och disposition av startsida samt tillägg som inte är uppenbart områdesspecifika ska behandlas i webbförvaltningsgruppen innan de implementeras. Områdeschefen har informationsansvar för områdets interna webbplats. Områdets infomaster har huvudansvaret för strukturen och det praktiska arbetet med att uppdatera övergripande innehåll eller tillse att detta görs i enlighet med gällande riktlinjer. sfrågor behandlas särskilt i dokumentet Roller och ansvar i Sahlgrenska Universitetssjukhusets webborganisation. Interna webbplatser för verksamheter Varje verksamhetsområde inom SU bör ha en egen webbplats som samlar information och tjänster som är gemensamma och specifika för verksamhetsområdet. Den primära målgruppen för verksamhetsområdets interna webbplats ska vara de egna medarbetarna. SU-gemensam information ska liksom gemensam områdesinformation generellt sett inte upprepas på verksamhetsområdets interna webbplats. Det är särskilt viktigt att sjukhus- eller områdesövergripande riktlinjer och styrdokument inte förekommer som kopior på verksamhetsområdets webbplats. Strukturen på verksamhetsområdenas interna webbplatser ska följa den mall för verksamhetsområdenas interna webbplatser som finns i sin senast uppdaterade form direkt i EPiServer (Sidans id: ). Mallen revideras kontinuerligt efter överenskommelse i SUs webbförvaltningsgrupp. Toppmenyn ska vara densamma som det egna områdets. Ändringar av vänstermeny och disposition av startsida samt tillägg som inte är uppenbart specifika för verksamhetsområdet ska behandlas i webbförvaltningsgruppen innan de implementeras. Verksamhetschefen har informationsansvar för verksamhetsområdets interna webbplats. Webbredaktören med verksamhetsområdesansvar har huvudansvaret för strukturen och det praktiska arbetet att uppdatera övergripande innehåll eller tillse att detta görs i enlighet med gällande riktlinjer. sfrågor behandlas särskilt i dokumentet Roller och ansvar i Sahlgrenska Universitetssjukhusets webborganisation. Interna webbplatser för enheter Varje enhet inom SU kan ha en egen webbplats som samlar information och tjänster som är gemensamma och specifika för enheten. Den primära målgruppen för enhetens interna webbplats ska vara de egna medarbetarna. SU-gemensam information ska liksom gemensam områdesinformation och verksamhetsområdesinformation generellt sett inte upprepas på Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 4 (av 6)

5 enhetens interna webbplats. Det är särskilt viktigt att sjukhus- eller områdesövergripande riktlinjer och styrdokument inte förekommer som kopior på enhetens webbplats. Specifika riktlinjer för strukturen på enheternas webbplatser saknas. Toppmenyn på enhetens webbplats ska vara densamma som det egna områdets. Enhetschefen har informationsansvar för enhetens interna webbplats. Webbredaktören på enheten har huvudansvaret för strukturen och det praktiska arbetet att uppdatera övergripande innehåll eller tillse att detta görs i enlighet med gällande riktlinjer. sfrågor behandlas särskilt i dokumentet Roller och ansvar i Sahlgrenska Universitetssjukhusets webborganisation. Banners och knappar En banner eller en knapp ska inte ersätta vilken länk som helst. Ämnet ska ha en viss dignitet, något som bedöms utifrån något eller några av följande kriterier: Målgruppens storlek Ju fler som berörs desto större anledning att ha en banner eller en knapp. Hur ofta ingången ska användas Ju oftare en ingång ska användas desto större anledning att ha en banner eller en knapp. Strategisk betydelse Ju viktigare det är att en ingång verkligen hittas desto större anledning att ha en banner eller en knapp. Vid tillfälliga händelser/aktiviteter/projekt/kampanjer är det lämpligt att använda en banner för att på exempelvis en startsida fånga uppmärksamhet och länka vidare till webbsidan som beskriver händelsen/aktiviteten/projektet/kampanjen. Är den länk man vill ersätta av permanent karaktär bör man istället använda en knapp. Utseende för banners och knappar En banner ska vara en länkad bild eller designad textruta. Den ska anpassas i storlek till sidan där den ska ligga. Bannern ska alltid tillföra något mer än vad en vanlig textlänk kan göra och helst bestå av både text och grafiska element (bild/symbol) som tydliggör vart bannerns länk leder. Utseendet bör upprepas på sidan som bannern leder till så att användaren direkt kan se att banner och webbplats hör ihop. En knapp ska vara en länkad bild eller designad textruta som anpassas i storlek och utseende till webbplatsen där den placeras. Knappar inom en och samma webbplats ska ha ett enhetligt utseende. Uppföljning och utvärdering Sahlgrenska Universitetssjukhusets kommunikationschef ansvarar för uppföljning av innehållet i rutinen. Relaterad information Verkställighetsbeslut, SD 19/2010 EPiServer-sidor med id: respektive på Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 5 (av 6)

6 Giltig version är publicerad på intranätet, ett utskrivet dokument är alltid en kopia. Sida 6 (av 6)

1. Polopoly och webbpublicering på SU

1. Polopoly och webbpublicering på SU 1. Polopoly och webbpublicering på SU Den här guiden är en introduktion till webbpubliceringssystemet Polopoly 9.16 för dig som ska arbeta som webbredaktör vid Stockholms universitet. Här går vi igenom

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9273] [su/adm/miljö] [ ] [17] RUTIN Miljöarbetets organisation, ansvar och roller

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9273] [su/adm/miljö] [ ] [17] RUTIN Miljöarbetets organisation, ansvar och roller Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9273] [su/adm/miljö] [2017-11-15] [17] Innehållsansvarig: [Johanna Knape ( johkn3 ) (Verksamhet Medicinsk fysik och teknik/område 4/Sahlgrenska Universitetssjukhuset)]

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 19467 su/adm/al 2015-02-23 1 Riktlinje Distansarbete för medicinska sekreterare

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 19467 su/adm/al 2015-02-23 1 Riktlinje Distansarbete för medicinska sekreterare Doknr. i Barium Dokumentserie iltigt fr o m Version 19467 su/adm/al 2015-02-23 1 Innehållsansvarig: Jan Sundqvist, HR-strateg, HR-strategisk avdelning (jansu2) odkänd av: Lars Rydhede, Personaldirektör,

Läs mer

Landstinget i Värmlands tre webbplatser

Landstinget i Värmlands tre webbplatser Landstinget i Värmlands tre webbplatser Intranätet Livlinan Målgrupp: Nås endast av medarbetare. Här publiceras information specifikt riktad mot medarbetare. Liv.se Huvudmålgrupper: Medborgare i Värmland

Läs mer

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats.

Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. Församlingens Webbplats Premium Manual Med UNITY Webbpublicering har ni ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för att uppdatera och administrera er webbplats. I Församlingens Webbplats Premium ingår ett

Läs mer

Organisation och ansvarsbeskrivning

Organisation och ansvarsbeskrivning Diarienummer 121/18 KS Organisation och ansvarsbeskrivning för Hallstahammars kommuns webbplatser samt riktlinjer för uppdraget som webbredaktör Detta dokument beskriver ansvarsfördelning och organisation

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm/lm Riktlinje Chefsförsörjningsstrategi

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm/lm Riktlinje Chefsförsörjningsstrategi Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20646 su/adm/lm 2018-09-10 9 Innehållsansvarig: Carina Klingberg, HR-strateg, HR-strategisk avdelning (carkl1) Godkänd av: Maria Aleniusson, Personaldirektör,

Läs mer

Tillvägagångssätt vid dialysbehandling utanför ordinarie öppettider:

Tillvägagångssätt vid dialysbehandling utanför ordinarie öppettider: Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 29674 su/med 2018-01-12 4 Innehållsansvarig: Marianne Carlberg, Vårdenhetschef, Dialysmottagning avd 254 och 255 öppenvård Mölndal (marol45) Godkänd

Läs mer

ReKo Sjuhärads webbplats -

ReKo Sjuhärads webbplats - 2010-0-01 1 (5) Inledning Beskrivningen av webbplatsens olika delar samt de viktigaste funktionerna och länkarna inom respektive del, är tänkt att fungera som en introduktion för att snabbt få en inblick

Läs mer

Riktlinjer för styrande dokument

Riktlinjer för styrande dokument Riktlinjer för styrande dokument 1 (5) Typ: Riktlinje Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.1 Fastställd: KS 2013-01-29, 24 Uppdateras: 2022 Reviderad: KS 2018-11-27, 214 Riktlinjer för styrande dokument

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Riktlinje Skyltning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Riktlinje Skyltning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 15853 su/adm 2017-12-01 3 Innehållsansvarig: Lisa Klang, Sektionsledare, Kommunikationsavdelning (liskl2) Godkänd av: Barbro Fridén, Sjukhusdirektör,

Läs mer

Episerver: Högerkolumnen Author: carina.johansson@vgregion.se

Episerver: Högerkolumnen Author: carina.johansson@vgregion.se Episerver: Högerkolumnen Author: carina.johansson@vgregion.se Beskriver hur man kan använda högerkolumen i sidmallen informationssida. Hur man arbetar med de fasta blocken och hur man lägger till nya.

Läs mer

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0

Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Användarmanual Nyheterna i Visma Tendsign 4.0 Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning 1. Visma TendSign 4.0... 2 2. Grafiskt

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1)

Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Svedala Kommuns 1:16 Författningssamling 1(1) Strategi för Svedala kommuns externa webbplats antagen av kommunstyrelsen 2016-05-23, 119 En ny webbplats lanseras i juni 2016 och innehållet i denna strategi

Läs mer

Nya sundbyberg.se. Webbkoncept. v1.0, Sundbyberg där staden är som bäst

Nya sundbyberg.se. Webbkoncept. v1.0, Sundbyberg där staden är som bäst Nya sundbyberg.se Webbkoncept v1.0, 2012-04-04 Innehåll 1. Introduktion 2. Webbstrategi 3. Prioriteringar 4. Innehåll startsida 5. Tonalitet 6. Form 7. Interaktivitet och dialog 8. Sociala medier 9. Sökfunktion

Läs mer

Webb - regelverk för SÄS interna webbplats

Webb - regelverk för SÄS interna webbplats 2018-12-18 11918 1 (17) Sammanfattning Regelverket för SÄS interna webbplats styr hur innehåll på intranätet ska presenteras när det gäller struktur, sidlayout, navigering, dokument, länkar, bilder, färger

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är?... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Övre meny... 3 pråk (Tilläggsmodul )... 3 Visningsläge... 6 Vänster meny... 6 PBM Portalyta... 6 Nyheter

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument

Riktlinjer för styrdokument Riktlinjer Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: Framtagen av: Susanne Rönnefeldt Berg, utvecklingsstrateg Dokumentansvarig: Utvecklingsstrateg Uppdaterad: Diarienummer: Giltighetstid Tills vidare

Läs mer

Vad säger lagen om cookies och andra frågor och svar

Vad säger lagen om cookies och andra frågor och svar Vad säger lagen om cookies och andra frågor och svar Vad är en cookie? En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på många webbplatser för att

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr F 06:1 Ks 82/2006 Dnr Ks 2013/68 Dnr Ks/K 2006.10109 Riktlinjer för information och kommunikation i Tomelilla kommun Detta dokument gäller all muntlig,

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Foto: Marco Gustafsson. SiteVisiondagarna 2013-09-25

Foto: Marco Gustafsson. SiteVisiondagarna 2013-09-25 Foto: Marco Gustafsson SiteVisiondagarna 2013-09-25 Övergången till responsiv webb och SiteVision Cloud Conny Andersson Johan Hedberg Johan Albertsson det låter som ett omöjligt uppdrag. Två månader?!

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2017-10-05 13 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Tomas

Läs mer

Inlämningsuppgift 2. DA156A - Introduktion till webbutveckling Teknik och samhälle, Malmö högskola Oktober 2012

Inlämningsuppgift 2. DA156A - Introduktion till webbutveckling Teknik och samhälle, Malmö högskola Oktober 2012 Oktober 2012 Uppgiften går ut på att redovisa dina kunskaper kring JavaScript, liksom din förmåga att skapa en CSS-baserad layout. Detta gör du genom att lämna in ett resultat som följer specifikationerna

Läs mer

Denna rutin gäller för Intensivvård och postoperativ vård Östra, avdelning 357 Kardiologi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Denna rutin gäller för Intensivvård och postoperativ vård Östra, avdelning 357 Kardiologi, Område 2, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21359 su/med 2015-06-30 4 Innehållsansvarig: Bertil Andersson, Överläkare, Läkare Anestesi Operation Intensivvård område 2 (beran17) Godkänd av: Jonna

Läs mer

Webbpolicy. Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben POLICY. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.

Webbpolicy. Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben POLICY. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors. Kommunledningskontoret Anna Sandström, 0531-52 60 25 anna.sandstrom@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Webbpolicy Bilaga: Att skriva tillgängligt för webben 2 Inledning Kommunens webbplats

Läs mer

Ny startsida i Marknadsplatsen

Ny startsida i Marknadsplatsen Regionservice, område Inköp Ny startsida i Marknadsplatsen Information till dig som är extern kund Akuta kommunala läkemedelsförråd Ny Startsida/Välkomstsida i Marknadsplatsen Marknadsplatsen har fått

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Vårdplatshantering

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Vårdplatshantering Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 32767 su/adm 2018-12-18 3 Innehållsansvarig: Anne Haglund Olmarker, Chefläkare, Kvalitetsutveckling och patientsäkerhet (annha69) Godkänd av: Ann-Marie

Läs mer

Utnyttja möjligheten till direktinläggningar rakare väg till vård för äldre

Utnyttja möjligheten till direktinläggningar rakare väg till vård för äldre Utnyttja möjligheten till direktinläggningar rakare väg till vård för äldre Sedan juni 2012 har Sahlgrenska arbetat enligt en rutin för att direktinlägga patient på slutenvårdsplats för geriatrik och medicin.

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9182] [su/med] [ ] [13]

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9182] [su/med] [ ] [13] Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version [9182] [su/med] [2018-12-18] [13] Innehållsansvarig:[Erica Sandberg, Strateg, Kvalitetsstrategiska avdelningen (erisa1) Godkänd av: Björn Andersson,

Läs mer

RACCOON DEVELOPMENT AB

RACCOON DEVELOPMENT AB INNEHÅLL NYHETER 2-4 ARTIKLAR 5-7 BANNERS 8-10 SIDOR 11-15 AVDELNINGAR 16-17 MENY 18-20 TIDNINGEN 21-23 MEDARBETARE 24-26 FÖRSTASIDAN 27-28 Sid 2 NYHETER Hantera nyheter För att lägga till nyheter - klicka

Läs mer

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE

PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE MITTUNIVERSITETET Styrdokument PLAN WEBBORGANISATION MIUN.SE DNR MIUN 2013/1089 Publicerad: 2013-06-27 Beslutsfattare: Universitetsdirektör Yasmine Lindström Handläggare: Kicki Strandh Beslutsdatum: 2013-06-19

Läs mer

Redaktörsutbildning EpiServer Lathund

Redaktörsutbildning EpiServer Lathund Redaktörsutbildning EpiServer Lathund Detta dokument är en lathund till redaktörsutbildning för EpiServer, det publiceringsverktyg som används av Hudiksvalls kommun. Postadress: 824 80 Hudiksvall Besöksadress:

Läs mer

Riktlinje för handläggning av dokument i ledningssystemet

Riktlinje för handläggning av dokument i ledningssystemet Ansvarig för rutin Avdelningschef Kvalitet och administration Upprättad (och datum) Utvecklingsledare och MAS Beslutad (datum och av vem) Socialförvaltningens ledningsgrupp, 2015-01-14 Reviderad (datum

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21579 su/med 2018-06-21 8 Innehållsansvarig: Radha Korsoski, Överläkare, Läkare obstetrik (radko) Godkänd av: Lena Otterlind, Sektionschef, Obstetrik

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet

Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet 2010-04-14 Utgåva 1.0 Internetpolicy Styrdokument för Klevbergets Samfälligheter på Internet Revisionshistorik Utgåva Datum Kommentar 1.0 2010-04-14 Upprättad Klevbergets samfälligheter på Internet Detta

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Ulrika

Läs mer

Ansvarig för policyns tillämpning är informationssektionen samt it-sektionen.

Ansvarig för policyns tillämpning är informationssektionen samt it-sektionen. Förslag till beslut Rektor 2011-02-28 Handläggare Sara Seltborg Webbstrategi för Mälardalens högskola Beslut Rektor beslutar att fastställa webbstrategi för Mälardalens högskola. Ansvarig för policyns

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Administration - Ledningssystem för patientsäkerhet - neonatal Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22158 su/med 2017-04-07 6 Innehållsansvarig: Kerstin Wållgren, Verksamhetsutvecklar, Verksamhet AnOpIva barn (kerwa6) Godkänd av: Ola Hafström,, Verksamhet

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Planeringsunderlag i ELVIS och Orbit, Medicin Mölndal

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Planeringsunderlag i ELVIS och Orbit, Medicin Mölndal Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22448 su/adm 2018-05-19 8 Innehållsansvarig: Johanna Roth, Systemadministratör, Gemensamt (johvi) Godkänd av: Jerker Persson, Verksamhetschef, Gemensamt

Läs mer

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT

INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT INDIVIDUELL INLÄMNINGSUPPGIFT Sofia Aronsson ANVÄNDBARHET OCH GRAFISK DESIGN MIS 13, Nackademin Yrkeshögskola Lärare: Ellinor Ihlström Inledning... 3! Analys... 3! Hitta... 3! Förstå... 5! Använda... 6!

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 TERMINOLOGI I Polopoly används ett antal grundläggande begrepp för publicering och hantering av information, eller innehåll som det också benämns. Nedan följer en kort genomgång av denna grundläggande

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25880 su/adm 2018-05-16 3 Innehållsansvarig: Sara Bentzel, Underläkare, ST, Läkare (sarmo4) Godkänd av: Jerker Persson, Verksamhetschef, Gemensamt (jerpe3)

Läs mer

Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda

Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda Sida 1 (10) 110418 Manual för att skapa nyheter och nyhetsbrev på internwebben samt skicka ut nyhetsbrev till alla anställda Innehåll: Inloggning i Polopoly Om nyheter och nyhetslistor Skapa nyheter Nyhetsbrevens

Läs mer

DIGITAL MANUAL BILAGA 1 TILL GRAFISK PROFIL KK 13/167

DIGITAL MANUAL BILAGA 1 TILL GRAFISK PROFIL KK 13/167 BILAGA 1 TILL GRAFISK PROFIL KK 13/167 Innehåll Logotyp för webb 2 Användning av logotypen 2 Färger 3 Primärfärger 3 Komplementfärger 3 Att använda färgerna 4 Kontraster 4 Typsnitt 5 Bilder 6 Storlekar

Läs mer

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1,

Guidelines WI/WS, version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin. Version 1, Guidelines WI/WS För dig som ansvarar för en sida i Komin Version 1, 2010-10-1. Innehållsförteckning 1. Syftet med Komin 3 1.1 Mål för din sida... 3 1.1.2 Honnörsord 3 1.2 Målgrupper... 3 2. Ditt ansvar

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 4 Mina uppgifter... 4 Hjälp... 6 Logga ut... 6 Företag... 7 Visningsläge...

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är Hogia PBM?... 2 Inloggning... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Hem... 3 Mina uppgifter... 3 Hjälp... 5 Logga ut... 5 Företag... 6 Visningsläge...

Läs mer

Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet

Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet Datum 2013-01-28 Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet Del 1 introduktion till EpiServer, skapa sidor och skriva samt publicering av kontaktuppgifter och länkar Tibro kommun 543 80 TIBRO

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Sexuellt övergrepp

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN AKUTEN - Sexuellt övergrepp Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16555 su/med 2017-09-19 5 Innehållsansvarig: Lena Liman, Sektionsledare, Akutmottagning Östra (lenli39) Godkänd av: Maria Taranger, Verksamhetschef,

Läs mer

Styrdokument Riktlinjer

Styrdokument Riktlinjer Styrdokument Riktlinjer Dokumenttyp Riktlinjer Ämnesområde Styrdokument, styrning Ägare/ansvarig Kommunchef Antagen av Revisions datum Förvaltning Kommunstyrelseförvaltningen Miljö- och byggnadsförvaltningen

Läs mer

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument

1(8) Riktlinjer för webb och sociala medier. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2017-02-22, 11 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning Inledning...4 Mål...4 Syfte...4

Läs mer

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011.

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Syfte Detta dokument tar upp grundläggande funktioner i Argonova Systems CMS i syfte att förbereda och stödja användaren, vid sidan av och inför

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp Snabbguide till EpiServer 6 Svensk innebandy har en gemensam webbplattform som heter EpiServer 6. För att få en så effektiv och bra webbplats som möjligt krävs en insats av Dig som redaktör i form av arbetssätt

Läs mer

Riktlinjer för skolans webbplats i Polopoly

Riktlinjer för skolans webbplats i Polopoly Informationsansvarig Mars 2012 Riktlinjer för skolans webbplats i Polopoly 1. Bakgrund och syfte KTH:s gemensamma webbinnehåll publiceras och administreras genom innehållshanteringssystemet Polopoly. Systemet

Läs mer

Snabbguide till Polopoly

Snabbguide till Polopoly Snabbguide till Polopoly Följande handledning är en snabbintroduktion till Polopolysystemet och hjälper dig att fort komma igång med att skapa, redigera och ta bort innehåll. Utförligare orientering ges

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor

206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor 206 Finaluppgifter för produktion av webbsidor ALLMÄNT Finaluppgifterna inom produktion av webbsidor innehåller planering och förverkligande av julkalender för tidningen Keskisuomalainens nättjänst, ett

Läs mer

Kommunens styrdokument

Kommunens styrdokument www.hassleholm.se S Kommunens styrdokument iktlinjer Innehållsförteckning Inledning 3 Dokumenttyper 3 Avgränsning 3 Definitioner 4 Nivåer 5 Dokument på verksamhetsnivå 5 Skrivanvisningar 5 Tillvägagångssätt

Läs mer

Västervik.se Lathund. 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC.

Västervik.se Lathund. 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC. Västervik.se Lathund 1 cgi.com 2013 CGI GROUP INC. Innehåll STARTSIDA 4 Fliken Bildspel 4 Fliken Snabbkommando 4 Fliken Sidfot 4 Flik Sidlistning 5 Flik Sidhuvud 5 Flik Drifthändelser 6 Fliken Innehåll

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Webbpublicering på ki.se med Polopoly. Bilaga för huvudredaktörer

Webbpublicering på ki.se med Polopoly. Bilaga för huvudredaktörer Webbpublicering på ki.se med Polopoly Polopoly förvaltning Version 5 augusti 2010 2 Innehållsförteckning 1 HUVUDREDAKTÖR I POLOPOLY... 4 1.1 HANTERA BEHÖRIGHETER OCH KONTON FÖR EN NOD... 4 1.2 BESTÄLLA

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Nya perspektiv för västeråsaren SiteVisiondagarna 2015, Örebro 20-21 oktober

Nya perspektiv för västeråsaren SiteVisiondagarna 2015, Örebro 20-21 oktober Nya perspektiv för västeråsaren SiteVisiondagarna 2015, Örebro 20-21 oktober Anneli Sjödin, Digital Strateg, Västerås Stad Anders Nilsson, Säljare och ledare, HiQ Här bor 143 702 västeråsare. Västerås

Läs mer

Informations- policy. Falköpings kommun

Informations- policy. Falköpings kommun Informations- policy Falköpings kommun 1 Informationspolicyn består av två delar. En del som allmänt beskriver informationsarbetet och informationsenhetens roll samt ett styrdokument med övergripande mål,

Läs mer

Webb - regelverk för SÄS externa webbplats

Webb - regelverk för SÄS externa webbplats 2018-12-18 18692 1 (13) Sammanfattning Patienter och medborgare i Västra Götalandsregionen (VGR) ska ha god tillgång till begriplig information och användbara tjänster på regionens webbplatser. SÄS externa

Läs mer

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper.

Målgrupper Kommunens kommunikation och information berör många målgrupper. Sida 1/5 Policy för kommunikation Med kommunikation skapar vi kännedom om vilka vi är, vad vi kan och vad vi gör. Kommunikationen speglar de värden som kommunen står för och bidrar till att utveckla goda

Läs mer

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden

Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden Riktlinjer för kommunikation och kommunikationssamarbeten med 1177 Vårdguiden 2017-02-17 Bakgrund 1177 Vårdguiden är landstingen och regionernas gemensamma kanal för information och tjänster till befolkningen

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Riktlinje Hantering och arkivering av forskningshandlingar

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm Riktlinje Hantering och arkivering av forskningshandlingar Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16275 su/adm 2018-11-19 5 Innehållsansvarig: Jens Larsson, Arkivarie, Arkiv och informationsstruktur (jenla43) Godkänd av: Eva-Marie Ekman, Kanslichef,

Läs mer

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn

Tillämpad programmering CASE 1: HTML. Ditt namn Tillämpad programmering CASE 1: HTML Ditt namn 18 [HTML] Din handledare vill se din skicklighet i att använda HTML-koden. Du ska utveckla en webbplats om ditt intresse, inriktning eller gymnasiearbete.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Riktlinjer för benämning, fastställande och publicering av styrande dokument

Riktlinjer för benämning, fastställande och publicering av styrande dokument 1 (5) Typ: Riktlinje Version: 2.0 Fastställd: KS 2013-01-29, 24 Giltighetstid: Tills vidare Uppdateras: 2017 Riktlinjer för benämning, fastställande och publicering av styrande dokument Innehållsförteckning

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN NEWS Akutsektionen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN NEWS Akutsektionen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21518 su/adm 2014-12-12 1 Innehållsansvarig: Martin Lindblad, Sjuksköterska, Akut- och olycksfallsmottagning Sahlgrenska (marli125); Patric Antonsson,

Läs mer

MA NU AL. www.ftf.se. Mitt lokala FTF UPPDATERAD 2012-05-22

MA NU AL. www.ftf.se. Mitt lokala FTF UPPDATERAD 2012-05-22 MA NU AL www.ftf.se Mitt lokala FTF UPPDATERAD 2012-05-22 INNEHÅLL 1. Riktlinjer för Mitt lokala FTF 4 1.1. Inledning 4 1.2. Riktlinjernas syfte 4 1.3. Syftet med lokala sidor på FTFs webb 4 1.4. Sidor

Läs mer

Lathund länkar. 1Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. 1Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver

Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver Manual för redigering av sidor i Medarbetare med EPIserver 1 Innehåll Inloggningen 3 Redigeringsfönstret 4 Redigering av standardsida. 6 Skapa ett nytt block 8 Bildblock 8 ImageVault 9 Vad är skillnaden

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Att arbeta med sociala medier FÄRGELANDA KOMMUN Policy Att arbeta med sociala medier Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25880 su/adm 2016-01-29 1

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25880 su/adm 2016-01-29 1 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25880 su/adm 2016-01-29 1 Innehållsansvarig: Martin Risenfors, Överläkare, Läkare (marri6) Godkänd av: Jerker Persson, Verksamhetschef, Gemensamt (jerpe3)

Läs mer

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG

RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG RIKTLINJER FÖR KOMMUNIKATION INOM NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2010-2014 KOMMUNIKATIONENS ROLL I VERKSAMHETEN Riktlinjer för kommunikation inom Närvårdssamverkan Södra Älvsborg är upprättad utifrån

Läs mer

FOLKUNIVERSITETET: GYMNASIEMALLPAKETET

FOLKUNIVERSITETET: GYMNASIEMALLPAKETET FOLKUNIVERSITETET: GYMNASIEMALLPAKETET 101013 EPiServer utbildning Folkuniversitetets gymnasiemallpaket 2 Agenda Vi går igenom det som är nytt, dvs nya sidtyper, moduler och ny funktionalitet i dessa.

Läs mer

Webbpolicy för Internet och intranät. Allmänt

Webbpolicy för Internet och intranät. Allmänt Webbpolicy för Internet och intranät Allmänt Det är självklart och nödvändigt för Rättviks kommun att kunskap och spridning av information sker både inåt och utåt i den kommunala koncernen via Internet

Läs mer

Riktlinje för Styrdokument bilaga till styrmodell

Riktlinje för Styrdokument bilaga till styrmodell 1(6) Namn på dokumentet: Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinje Version: 1.0 Beslutad av: Kommunfullmäktige Diarienummer: KS 2018/1092 Dokumentansvarig: Administrativ chef Gäller: Tillsvidare Beslutad: 2018-06-29

Läs mer

Nyheter i PowerPoint 2010

Nyheter i PowerPoint 2010 Nyheter i PowerPoint 2010 Nytt utseende Programfönstret i Office 2010 har ett nytt utseende. Likt Office 2003 är Arkiv tillbaka. Som i Office 2007 finns det flikar och grupper i det övre verktygsfältet.

Läs mer

Regler för publicering på www.vimmerby.se

Regler för publicering på www.vimmerby.se Regler för publicering på www.vimmerby.se Antagen av kommunstyrelsen 2006-04-04 100 VIMMERBY KOMMUN 1. Kommunledningskontoret Kanslienheten LHR Regler för publicering på www.vimmerby.se 1. Inledning Internet

Läs mer

BESLUT. Datum 2013-09-11. Regelverk för Region Skånes webbplatser

BESLUT. Datum 2013-09-11. Regelverk för Region Skånes webbplatser Regiondirektören Jonas Rastad +46 44 309 39 25 +46 708 46 70 67 jonas.rastad@skane.se BESLUT Datum 2013-09-11 1 (1) Regelverk för s webbplatser Framtaget regelverk för s webbplatser fastställes. Regelverket

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Flik 6.23 Kommunikationspolicy 2014-2018 Flik 6.23 Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-16, 76 att gälla från 2014-08-01. Kommunikationspolicy 2014-2018 Innehåll: 1 Syftet med kommunikationen... 2 2 Strategi...

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

7. Gör en nyhetslista

7. Gör en nyhetslista 7. Gör en nyhetslista Nyhetslistan är en metadriven lista vilket innebär den automatiskt söker rätt på och visar alla artiklar som har tilldelats kategorin "Nyheter". I den här guiden går vi igenom: Videoguide

Läs mer

Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide

Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide 31.3.2014/ Quiroz-Schauman & Forslund Skapa blogg i ÅA:s bloggverktyg komplett guide Skapa en blogg - i korthet!... 2 1 Logga in och beställa en bogg... 2 2 Panel... 3 3 Panel-menyn... 4 4 Inlägg... 4

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Inloggning...3 Navigering... 4 Navigering 1. Globala menyn...5 Navigering 2. Verktygsfältet...5 Navigering 3. Navigeringsfönster...6 Navigering 4. Innehållsområdet...6 Navigering 5.

Läs mer

Att dokumentera miljöledningsarbetet

Att dokumentera miljöledningsarbetet Att dokumentera miljöledningsarbetet 1. Syfte Syftet är att 1. beskriva hur dokument inom miljöledningssystemet upprättas, fastställs, publiceras arkiveras och slutligen avlägsnas. 2. beskriva layout och

Läs mer