Skolråd. Nyvångsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolråd. Nyvångsskolan"

Transkript

1 Skolråd Nyvångsskolan

2 Ledningen har ordet Information från praktiskestetiska pedagoger utifrån önskemål från föregående skolråd: Thomas Martinsson, idrott Sara Bognar, musik Kenneth Fleischer och Agneta Löfdahl, slöjd (Bild hade inte möjlighet att delta idag) Återkoppling föregående möte Föranmälda ärenden (10) Datum för nästa möte

3 Ledningen har ordet Återkoppling föregående möte: Profilen ang åk F-3 Info förra mötet: Profil är utskjuten den 29/1 till eleverna i F-3, vilket innebär att det inte går att söka på vissa ord. Vissa ord går ändå att söka på. Invaggas inte i falsk säkerhet - samtalen med era barn är lika viktiga som tidigare. Hittills funkar det bra. Qualisenkäten har varit enda stora hindret. Även åk 5 har på prov. Åk 1 ht 18 Vi är lite nyfikna på hur de kommer lösa situationen med F-klassen när de ska börja i 1 klass efter sommaren. Rent platsmässigt och pedagogiskt. Hur ser planerna ut för detta? Det är kanske något att ta upp till skolrådet? Diskussioner pågår men i nuläget finns det inga beslut om vilken pedagog som ska vara mentor för vilka elever. Det finns 8 pedagoger kopplade till dagens 3 FSK-grupper. Som det är tänkt kommer 6 av dessa fortsätta arbeta i förskoleklass 18/19 men två av dessa tjänster kommer att vara riktade mot åk 1. Vi har inte diskuterat personer enbart lärartäthet i förhållande till elevantal. Tanken är, precis som tidigare, att de pedagoger som idag undervisar i åk 3 ska arbeta i åk 1 läsår 17/18. Vi kommer att informera vårdnadshavare när vi har information att delge. Beslut: Klasserna blir intakta och det kommer att vara två mentorer fördelat på 1,5 lärartjänst per klass.

4 1. Fotografering Kan skolan kommentera kring GDPR och att PJ-Foto fortfarande inte uppfyller kraven dvs inget kontrakt med skolan skrivet än? PJ foto har skrivit att de ansökt om att vara med i SER och de förmedlar till oss att de troligtvis blir godkända och kan informera oss om detta efter den 7 maj. Därefter ska leverantören skicka ett förslag på personuppgiftsbiträdesavtal till skolan. Detta ska godkännas av Anna Hyberg, undertecknas av rektor samt diarieföras tillsammans med undertecknat grundavtal (undertecknat av skolrådet). -

5 2. Förslag till inköp av rutchkana på skolgården Har denna frågan varit uppe tidigare eller har skolgårdsarkitekterna haft en plan med att inte inkludera en eller flera rutchkanor på skolgården? De mindre barnen kommer oftast från förskolor med gott utbud med rutchkanor och det är lite tråkigt att det inte finns på vår vackra skolgård. Mitt förslag är att man använder sig av de befintliga kullarna tex. kringlan runt scenen för naturlig fall och lätt att förankra. Jag tror de mindre barnen skulle uppskatta detta. Åk 1 har även önskat detta via Elevrådet. Jag har lämnat önskemålet till KKB.

6 3. Kemikaliesmart skola? Föranmälda ärenden 2016 lanserade Kävlinge kommun en handlingsplan Kemikaliesmart förskola. Finns det redan en handlingsplan för skolan eller hur jobbar Nyvångsskolan när det gäller att vara kemikaliesmart i form av materialinköp (tex hantering av lim, målarfärg, inköp av leksaker, inredning)? Länk till handlingsplan: skola.4.593d c1dd5684f663.html Via de upphandlingar kommunen gör så beaktas alltid alla de krav vi kan ställa på en skolverksamhet gällande t ex kemikaliesmart upphandling. När kommunen tecknar nya upphandlingsavtal finns även krav kring hållbar utveckling, miljöpåverkan etc. Helen Axelsson är kommunens inköpsstrateg och som hjälper oss kring upphandlingsavtal. Vid inköp till nya skolan följde vi de avtal som fanns och efterfrågade även företagens produktsäkerhet t ex Oeko-Tex. Vi hade också genomgång med all personal kring vad som borde kastas i container när vi flyttade från moduler till nya skolan och att miljöpåverkan och giftiga kemikalier är några anledningar att vi inte ska handla på t ex billiga varuhus.

7 4. Varför har det varit så knapphändig information angående mixningen av fyrorna. Har inte fått någon direkt förklaring eller svar. Det som har nämnts är att de ska få fler kompisar. Det är inte skolans uppdrag att se till att eleverna får fler kompisar utan att undervisningen fungerar. Enligt den uppgift skolledningen har informerade pedagogerna först via ett mejl och veckan efter skrev de om det i Informationsbrevet. Några få vårdnadshavare har hört av sig via mejl och några har haft några frågor på utvecklingssamtalen. Enligt pedagogerna har de varit förstående och nöjda efter samtal. Information har gått ut och lag 4 följer våra styrdokument. Skolans uppdrag är enligt skollagen (kap 5) att skapa trygghet och studiero samt även god studiemiljö. I dessa begrepp ingår så mycket mer än bara tystnad. Lgr 11: Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse. (Kap 1 sid 7) Skolan ska medverka till att utveckla elevernas känsla för samhörighet, solidaritet och ansvar för människor också utanför den närmaste gruppen (kap 2.1 sid 12 ): Skolan ska ansvara för att varje elev kan lära, utforska och arbeta både självständigt och tillsammans med andra och känna tillit till sin egen förmåga (kap 2.2 sid 13) Be gärna föräldern kontakta pedagoger i lag 4.

8 5. Den andra frågan är inom samma område. Hur kommer det sig att det kan börja en ny elev i klassen, som redan går på Nyvång, utan att det kommer ut någon information över huvud taget. Tycker att bristen på information är under all kritik. Det finns lika många anledningar till att elever byter klass eller grupper som det finns elever. Hur detta görs och informeras om sker alltid i samråd med elev och vårdnadshavare samt oftast även elevhälsa och görs för att det ska bli så bra som möjligt för eleverna. Det innebär inte att skolan är skyldig att informera andra vårdnadshavare. Hur en skola organiserar sin verksamhet gällande grupp- och/eller klass-sammansättningar tillhör skolans inre arbete och är inget skolan har skyldighet att informera om.

9 6. På morgonen är det trångt när alla ska till skolan. Kommunen skulle lätt kunna bredda den genom att ta en bit av gräsplätten mellan nuvarande cykelväg och staketet som vetter mot skolgården. Förändringar som dessa vill vi inte ska belasta skolans budget. Frågor som rör området utanför skolgården hänvisas till Miljö & Teknik. Både skolrådsrepresentant och rektor har tidigare varit i kontakt med Annette Bengtsson, trafikingenjör i Kävlinge kommun ang parkeringsplatser. Då fick vi följande svar: Gällande detaljplan för området medger inte någon ny in-/utfart, så jag ser inte att det finns någon möjlighet för en eventuell ombyggnad. Kan skolrådet hjälpa till så att fler väljer andra transportsätt? Jag vet inte om ni tillexempel har försökt med vandrande skolbussar och om ni tror att det kan var en framgångsfaktor. Vänliga hälsningar, Annette

10 7. Utöver detta vore bättre belysning på cykelparkeringen önskvärt då det stundvis på hösten och vinter är mörkt på området vilket föranleder svårigheter med att låsa upp cyklar. Denna fråga har varit uppe tidigare och KKB har lovat att åtgärda. Senaste uppdatering för ca två veckor sedan. Hej Camilla Svaret från Gata Park är att det är på gång, tidplan kan de inte leverera. Med vänlig hälsning Håkan Strandberg Förvaltare KKB Fastigheter AB

11 8. Förslag till studie/projekt arbetsnamn Vår väg till Nyvångskolan. Anknyter till frågan om eleven väg till och från skolan. Jag skulle vilja att skolan etablerar och leder en projektgrupp vars mål att: - Kartlägga gång och cykelvägar vilka barn i skolans normala / primära upptagningsområde kan förmodas använda sig av för att ta sig till och från skolan. - Kartlägga om arbete i ämnet tidigare genomförs inom ramen för skolan/kommun samt ta del av detta i förekommande fall. - Utifrån kartläggningen, identifiera möjliga riskpunkter. Arbetet sammanfattas i en projektrapport (exempelvis arbetsnamn Vår väg till Nyvångskolan ), vilken överlämnas till: - Föräldrar - Andra berörda skolor i området - Tekniska nämnden i Kävlinge kommun - Relevant del inom Transportstyrelsen - Polismyndigheten.Förhoppningsvis initierar denna rapport ett direkt efterpåföljande projekt lett av kommunen som tar fram plan för lämpliga åtgärder. Direktiv för detta projekts arbete bör vara att under en två års period följa upp och rapportera åtgärder utifrån de riskpunkter rapporten Vår våg till Nyvångskolan tagit fram. Rapportering bör rimligen ske till bland annat berörda skolor på kvartalsbasis. Ni får gärna bilda en föräldragrupp och arbeta utifrån Vår väg till Nyvångsskolan. IF genomför årligen en trafiksäkerhetsundersökning med Sveriges grundskolerektorer.

12 9. Knyta närmare samarbete mellan skolans / fritidsverksamhet och kommunens rika idrotts / friskvårds föreningsliv Konstaterande det synnerligen generella faktum att behovet av fysisk rörelse hos unga (likväl som vuxna) under de typ senaste 40 åren varit ett kärt ämne men antagligen fått mer fokus i våra dagar än någonsin tidigare. Samtidigt kan det konstateras att kommunen lyckligtvis har ett synnerligen engagerat föreningsliv som erbjuder många ungdomar goda möjligheter till fysisk aktivitet på fritiden. Nyvångskolan har numera också en tämligen bra och välutrustad gymnastiksal. Min idé utifrån detta vore att skolan tämligen omgående bjöd in intresserade föreningar till en diskussion om att kartlägga möjligheter för att respektive föreningar att i nära anknytning till skolan, primärt fritidsverksamhet, etablera olika träningsgrupper. Bra idé! Vi har funderat tidigare på hur vi kan organisera detta på något sätt. Tankar: Hinder: kunskapskraven i idrott Möjlighet: Använda fritidstid då vi använder hallen dagligen tom kl 16. Närsamhällets och föreningslivets utbud av aktiviteter och platser för kultur, fritid och rekreation. (Lgr 11 kap 4 sid 26) Vi jobbar vidare med denna fråga.

13 10. Hur är statusen för att förbättra belysningen för cykelställparkeringarna? Se svar på Föranmält ärende nummer 7.

14 GDPR utifrån skolrådet Listan med representanternas namn kan inte längre ligga på hemsidan (om inte samtliga ger sitt samtycke skriftligen). Protokollen ska inte innehålla namn på alla deltagare utan endast vilka klasser som är representerade.

15 Sent ärende som kom under föregående möte: - Oroliga föräldrar ang film som visades vid Halloween (Rum 213): Över 200 elever åk 4-6 såg filmen tillsammans med pedagoger. Om några elever blev oroliga är det givetvis inte bra och något vi kommer att ha med oss framöver. (De flesta tyckte dock den var bra.) Skolbibliotekarien säger att det är en av de mest utlånade boken på F-6 skolor samt att filmen är mindre läskig än boken. Finns på AV Media och är därmed riktad mot skolor. - Snacks till skolan. Varför uppmanar skolan eleverna att ta med godis? Vi kommer att vara restriktiva framöver. Har tagit upp detta med personal. - Var är det för pedagogiska syftet med att fira Halloween? Vi uppmärksammar högtider som firas i vårt samhälle t ex alla hjärtans dag. Lgr 11 eng, syfte: kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där engelska används.

16 Ledningen har ordet Information från praktiskestetiska pedagoger utifrån önskemål från föregående skolråd Återkoppling föregående möte Föranmälda ärenden Datum för nästa möte ht 18: Förslag från skolan på innehåll under nästa läsår: - Lärandematriser - Rastverksamhet - Kooperativt lärande (metoder och strukturer för elevaktiv undervisning)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30

Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Skolrådsmöte Nyvångsskolan Onsdagen den 24 september 2014 kl 18:30-20:30 Plats: Personalrummet, Nyvångsskolan Närvarande: Camilla Fajerson, Rektor Andreas Isén, Biträdande rektor Eva Ohlin, Förskolelärare

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte

Protokoll skolrådsmöte Protokoll skolrådsmöte 2018-11-21 Skönadalsskolans konferensrum Närvarande: Representanter från nedanstående klasser 1A, 2A, 4B, 4C, 5A, 6B, 1. Skolrådets öppnade ordförande Thomas Gillerfors hälsar alla

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan 1 Ekensbergsskolan Fritidshemmets arbetsplan 2014 2 1. Fritidshemmets förutsättningar Läge, lokaler, organisation och pedagogkompetens Ekensbergsskolans fritidshem ligger mycket vackert belägen intill

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm.

Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. HT 15 VT 16 Rutin för elever som behöver extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram på Praktiska gymnasiet Stockholm. Grunden för definitioner och hur rutinen ska se ut för elever på skolan som

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Körfältsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Körfältsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017-18 Körfältsskolan Datum: 2017-08-17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskolan 1-5, fritidshem Ansvariga

Läs mer

TÅNGVALLASKOLANS HANDLINGSPLAN för arbete med elever i behov av särskilt stöd

TÅNGVALLASKOLANS HANDLINGSPLAN för arbete med elever i behov av särskilt stöd TÅNGVALLASKOLANS HANDLINGSPLAN för arbete med elever i behov av särskilt stöd Alla som arbetar i skolan ska uppmärksamma och stödja elever i behov av särskilt stöd, och samverka för att göra skolan till

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten Svenska Skolan i Wien Scheibelreitergasse 15 AT-1190 Wien Tel... +43-(0)1-320 79 80 E-Mail... svenskaskolan@svenskaskolan.at Website... www.svenskaskolan.at ZVR-Zahl 972744415 Wien 10 september 2018 Lokal

Läs mer

Handlingsplan för att öka skolnärvaro

Handlingsplan för att öka skolnärvaro Handlingsplan för att öka skolnärvaro Frånvaro i sig är en tydlig indikation på att eleven inte mår bra och att skolan inte, i samverkan med andra aktörer, gett det stöd och den hjälp som eleven behöver

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Reviderad 2014-11-17. Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan

Reviderad 2014-11-17. Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Skapat den 2014-08-14 Handlingsplan för elevhälsa på Hagalidskolan Att arbeta med elevhälsa innefattar alla åtgärder som vidtas för att skapa en miljö som främjar

Läs mer

Kvalitetsrapport 2017/2018. Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan

Kvalitetsrapport 2017/2018. Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan Kvalitetsrapport 2017/2018 Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Anette Höjlin, 2018-09-0 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Inledning Innehåll

Läs mer

Elevhälsoplan Uvengymnasiet Läsåret 2014-2015

Elevhälsoplan Uvengymnasiet Läsåret 2014-2015 Elevhälsoplan Uvengymnasiet Läsåret 2014-2015 1 Innehåll Lokal elevhälsoplan för Uvengymnasiet läsåret 2014-2015... 3 Bakgrund... 3 Elevhälsans uppdrag enligt skollagen... 3 Syfte... 3 Styrdokument...

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Lå 13-14 Verksamhetsplan

Lå 13-14 Verksamhetsplan Lå 13-14 Verksamhetsplan Järfälla kommun Lå 13-14 Verksamhetsplan för Iljansboda-Kolarängens för- och grundskolor augusti 2013 december 2014 Kommunens egenregiverksamhet består av förskolor, pedagogisk

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Norrhammarskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-6 Ansvariga för planen Rektor I Planen gäller Från

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Visättraskolan informerar Augusti 2015

Visättraskolan informerar Augusti 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Ämnesområde Likabehandlingsplan

Ämnesområde Likabehandlingsplan Ämnesområde Likabehandlingsplan Syftet med planen är: Alla elever har rätt att utvecklas och lära i en trygg miljö och bemötas med respekt. Skolan och fritidshemmet ska vara fria från diskriminering, trakasserier

Läs mer

Elevhä lsoplän

Elevhä lsoplän 2016-09-13 Elevhä lsoplän Syfte Solhemsskolans elevhälsoplan ska beskriva främjande, förebyggande och stödjande insatser som bidrar till elevens trygghet, hälsa och lärande. Elevhälsoplanen gäller från

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Lokal arbetsplan för skolan i Östra Färs

Lokal arbetsplan för skolan i Östra Färs Östra Färs Lokal arbetsplan för skolan i Östra Färs 2014 Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk Rektor och Förskolechef Östra Färs enheten består av förskolor och skolor i Vanstad och Lövestad Trygghet, ansvar,

Läs mer

Snättringe Föräldraförening

Snättringe Föräldraförening Snättringe Föräldraförening Minnesanteckningar från möte med klassrepresentanter, samt därpå följande styrelsemöte i Snättringe Föräldraförening Tid och plats: 2011-10-06 kl.18.30-21, Snättringeskolans

Läs mer

Skolråd Hammarskolan

Skolråd Hammarskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Hammarskolan Rapport Dnr: 20170228 Rev: [Datum] Skolråd Hammarskolan 20170228 Pia Bolin, Ann-Lena Schultz, Charlie Svedmark, Ulrika From (justerare), Maria Johansson,

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2016/2017 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem

Prästavångsskolan. Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Prästavångsskolan Grundskola F-6 Grundsärskola - Fritidshem Välkommen till ett nytt läsår! Vi vill börja med att hälsa alla hjärtligt välkomna till ett nytt läsår! Så här i starten av ett läsår vill vi

Läs mer

Datum 2014-12-18. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15.

Datum 2014-12-18. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15. Brogårdsgymnasiet Datum 2014-12-18 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15. Likabehandlingsplanen beskriver hur Brogårdsgymnasiet säkerställer

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Författningsstöd Övergripande författningsstöd 1 kap. 4 skollagen Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns

Läs mer

Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Träningsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Träningsskolan och dess fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor

Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd. Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Handlingsplan för elever i behov av särskilt stöd Ansvarig: Eliseo Soria Reátegui, Rektor Läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Syfte... 3 Styrdokument... 3 Handlingsplan för

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal.

Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Protokoll klassombudsmöte 17 oktober 2011 1 Protokoll fört vid klassombudsmöte för Berga Hem och skola-förening Tisdagen den 18 oktober 2011 i Bergaskolans matsal. Närvarande: Henrik Ericson ordf. och

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete

Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete Kvalitetsplan för Holstagårdsskolans Olweusarbete 2018-2019 Presentation av verksamheten Holstagårdsskolan är en F-9-skola med 438 elever och ca 50 medarbetare, inklusive förskoleklass och fritidspersonal.

Läs mer

Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan

Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan Elevhälsoarbetet vid Hagaskolan Skolväsendet vilar på demokratins grund. Skollagen (2010:800) slår fast att utbildningen inom skolväsendet syftar till att elever ska inhämta och utveckla kunskaper och

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019

LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 LOKAL ARBETSPLAN Läsåret 2018/2019 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål; att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever med hög måluppfyllelse. För att

Läs mer

Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014

Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014 Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014 Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk Rektor och Förskolechef Östra Färs enheten består av förskolor och skolor i Vanstad och Lövestad Trygghet, ansvar, empati

Läs mer

Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020

Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020 Stavsjö förskola Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020 1 Innehållsförteckning 1. Inledning sid 3 2. Vår Vision och genomförande sid 4 3. Arbete för att främja, förebygga och

Läs mer

Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018

Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018 Likabehandlingsplan Arthur Engbergskolan Hassela 2017/2018 Dokumentnamn Arthur Engbergsskolan likabehandlingsplan Dokumentansvarig Eva Klang Diarienummer Fastställd av Original datum 20 Giltig till och

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Målkvalitet och processkvalitet Undervisningsprocess Mellanrumsprocess Fritidsprocess Elevhälsoprocess Elevens bästa skoldag- varje dag För hela arbetsplanen

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Skolråd, Ängbyskolan

Skolråd, Ängbyskolan Närvarande: Ulrika Evans 5A Linda Jansson 1B, 3B Ulrika Lunden 2A Evalotta Johansson 3A Jennifer Sidfäldt Förskoleklass Malin Runnding Förskoleklass Carina Ahlinder Förskoleklass Carina Sälling 1A Lotta

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Vilka regler finns på internet?

Vilka regler finns på internet? Vilka regler finns på internet? Lektionen handlar om normer och regler i vardagen och på internet. Till läraren 1. Regler i skolan 2. Regler på internet 3. Sammanfatta och reflektera LÄRARINSTRUKTIONER

Läs mer

Grankotten fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17

Grankotten fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17 Grankotten fritidshem Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Eleverna

Läs mer

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR

Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola. Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Förskoleklass Fritidshem Grundskola F- 6 Grundsärskola Vägen mot livslångt lärande RESPEKT OMTANKE SAMARBETE ANSVAR Välkommen till ett nytt läsår! I handen håller du Prästvångsskolans lokala arbetsplan.

Läs mer

Personalrummet, Hults skola

Personalrummet, Hults skola Brukarrådsmöte Hults skola Dag 2018-09-26 Tid 18:30-20:00 Plats Personalrummet, Hults skola Närvarande Jan Hall, Barn- och ungdomsnämnden Kate Ek, förskolepersonal Bamse Anne Gunnarsson, lärare Lise-Lott

Läs mer

Vi arbetar utifrån en helhetssyn, för ett livslångt lärande.

Vi arbetar utifrån en helhetssyn, för ett livslångt lärande. Sid 1 (6) Karlbergs skola Vi arbetar utifrån en helhetssyn, för ett livslångt lärande. Skolans motto är Hela barnet hela dagen. Tanken är att elevernas språk, tänkande, fantasi, empati och så vidare utvecklas

Läs mer

Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling. för Läsåret 2018/2019

Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling. för Läsåret 2018/2019 Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling för Läsåret 2018/2019 Innehåll Vision... 3 Mål... 3 Styrdokument... 3 Begreppsförklaringar... 4 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02

Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02 Minnesanteckningar från Forum för Samråd 20013-10-02 Killebäckskolan sal B 105, kl 18.00-20.00 Närvarande: Pär Jonsson, rektor Föräldrarepresentanter: åk 5- Anuska Acosta, åk 6- Linda Eliasson, åk 7- Ursula

Läs mer

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning

Drogpolicy. Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Drogpolicy Älvsbyns Gymnasium och Vuxenutbildning Reviderad juni 2016 Förebyggande arbete samt handlingsplan vid misstänkt eller bekräftad användning av droger Älvsbyns Gymnasium och vuxenutbildning ska

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Gruvans skolor och Tystberga skolas utgångspunkt är att den som uppger att han eller hon har blivit kränkt, alltid tas på allvar.

Gruvans skolor och Tystberga skolas utgångspunkt är att den som uppger att han eller hon har blivit kränkt, alltid tas på allvar. I denna plan redogörs kort för de begrepp som används, sedan beskrivs skolornas rutiner och fortlöpande arbete mot kränkningar mer ingående. Planen bidrar även med en översikt för de insatser vi gör i

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fritidshem

Kvalitetsredovisning Fritidshem Kvalitetsredovisning Fritidshem Läsåret 2012/2013 Edvinshems fritidshem Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Protokoll - Skolrådsmöte

Protokoll - Skolrådsmöte Protokoll - Skolrådsmöte Tid 18.30-20.30 Plats: Rutsborgskolans konferensrum Bjärred den 28 februari 2012 Närvarande: Rektor Henrik Carnhede Sekreterare/Skolassistent Helen Wennerhov Elevrådsrepresentant

Läs mer

Arbetsplan Norrsätraskolan /18

Arbetsplan Norrsätraskolan /18 Arbetsplan Norrsätraskolan 7-9 2017/18 Stärkt ledarskap i pedagogisk verksamhet Vad vi anser är kännetecken på starkt pedagogiskt ledarskap: Strukturerad undervisning, (Likvärdighet, pedagogiska planeringar,

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Underlag för förslag till beslut att flytta Alstad skola 4-6 till Väståkra F-9

Underlag för förslag till beslut att flytta Alstad skola 4-6 till Väståkra F-9 Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum 2015-04-23 Utbildningssamordnare Mats Sandberg 0410-733936, 0708-817491 mats.sandberg@trelleborg.se Underlag för förslag till beslut att flytta Alstad skola 4-6 till Väståkra

Läs mer

Skolrå d Medleskolån

Skolrå d Medleskolån Skolrå d Medleskolån 2018-05-07 Närvarande Erica Lundström, föräldrarepresentant åk1 Sara Stenberg, föräldrarepresentant åk 2 Isak Karlsson, föräldrarepresentanter åk 3 Mikael Granberg, förälder åk 3 Mikael

Läs mer

Arbetsplan Träningsskolan

Arbetsplan Träningsskolan Arbetsplan Träningsskolan 2015-2016 Allas lika värde, olika och lika bra! MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2015 Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger grunden för fortsatt utbildning och arbetsliv,

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011

Kvalitetsredovisning 2010/2011 Kvalitetsredovisning 2010/2011 Hagaströmsskolans fritidshem Ansvarig Biträdande rektor Ingrid Larsson 1. Inledning Fritidshemmet på Hagaströms skola strävar efter en helhetssyn på barnet hela dagen. Enligt

Läs mer

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012

Förväntansdokument. Utfärdat augusti 2012 Förväntansdokument Utfärdat augusti 2012 Skolans och vårdnadshavarnas gemensamma ansvar för elevernas skolgång ska skapa de bästa möjliga förutsättningarna för barns och ungdomars utveckling och lärande.

Läs mer

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi

Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi 110826 Policy för utvecklingssamtal på Lemshaga Akademi Utvecklingssamtal Vad säger styrdokumenten? Utvecklingssamtal och individuell utvecklingsplan 12 Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Trödje skola 2015-11-30 Ny plan upprättas 2016-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Vision... 3 Definitioner... 3 Sammanfattning... 4 Medverkan av barn

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

ELEVER I BEHOV AV SÄRSKILT STÖD

ELEVER I BEHOV AV SÄRSKILT STÖD Elever i behov av särskilt stöd har enligt styrdokumenten rättighet att få det stöd de behöver för sin skolgång och utveckling. I Lgr-11 kan vi läsa Läraren ska i samarbetet särskilt uppmärksamma elever

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer