50 Dnr 2016/ KS. Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun. Revisionen gör följande bedömningar:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "50 Dnr 2016/ KS. Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun. Revisionen gör följande bedömningar:"

Transkript

1

2 Sammanträdesprotokoll sid 2 (11) 50 Dnr 2016/ KS Svar på rapport granskning av flyktingverksamheten Borgholms kommun PwC har i granskningsrapport granskat om kommunstyrelsen, socialnämnden och utbildningsnämnden bedriver en ändamålsenlig och ekonomiskt tillfredsställande verksamhet för asylsökande och nyanlända med uppehållstillstånd. Granskningen har genomförts genom intervjuer och dokumentstudier. Revisionen gör följande bedömningar: - Kommunstyrelsen bedriver en ändamålsenlig verksamhet avseende mottagande av asylsökande och nyanlända. - Utbildningsnämnden bedriver endast delvis en ändamålsenlig verksamhet avseende mottagandet av asylsökande och nyanlända. - Socialnämnden bedriver endast delvis en ändamålsenlig verksamhet avseende mottagandet av asylsökande och nyanlända. Arbetsmarknadsavdelningen har överlämnat ett svar som besvarar kontrollmål 1 i granskningsrapporten: Bostadsförsörjningen består i dag av att bostadskontrakt tecknas med privata aktörer som sedan hyrs ut i andra hand av kommunens arbetsmarknadsavdelning på delegation. Informationsmöten och personlig kontakt med personer/företag som kan tänka sig att hyra ut bostäder pågår kontinuerligt. Bostadsbristen är stor för flera målgrupper i kommunen, men svårast för dem som ännu inte etablerat sig, vilket gör att tillgången på bostäder är begränsad. Arbetssättet är en kortsiktig lösning för att tillgodose de anvisningar som kommunen får från Migrationsverket och räcker inte till för att användas i någon form av öppet kösystem för målgruppen. För att tillgodose behovet på längre sikt krävs beslut gällande bostadsförsörjning i kommunfullmäktige. Utbildningsnämnden lämnar eget svar till revisorerna på kontrollmål 2 och socialnämnden på kontrollmål 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen lämna följande svar och redogörelse av åtgärder.

3 Sammanträdesprotokoll sid 3 (11) 51 Dnr 2017/ KS Ansökan om medel samt medarrangör Totalförsvar Öland Totalförsvar Öland äger rum under Ölands Skördefest den 30 september 2017 i Stora Rör. Syftet med evenemanget är att visa den breda allmänheten totalförsvarets olika enheter, ge möjligheter att tala med personalen, titta på fordon, båtar och all övrig utrustning - en påtagligt praktisk visning av vårt totalförsvar. Liksom förra året kommer Folk och Försvar även att ordna en försvarsdebatt. Totalförsvar Öland är ett samarbete med Länsstyrelsen, Borgholms och Mörbylånga kommuner, Försvarsmakten, samt Folk och Försvar. Liknande förevisningsövning skedde i samband med skördefesten 2016 och några tusen besökare ska ha besökt evenemanget. medverka som medarrangör. fritidschef Jan-Åke Johansson utses som kontaktperson. låna ut avspärrningsstaket, bänkar och stora scenen samt bistå med förberedelserna dagen innan. bekosta hyra av toaletter under lördagen, 5000 kr. 52 Dnr 2017/ KS Utökning av verksamheter i arbetsmarknadsavdelningens regi Arbetsmarknadsavdelningen föreslår i tjänsteskrivelse att kommunen som ett led i att skapa arbetsuppgifter/aktiviteter för dem som står långt från arbetsmarknaden arrenderar eller köper en gård. Bland annat Mörbylånga kommun har lyckats väl med sitt projekt Innergården. På gården skulle verksamheter som grön rehabilitering, lagerhållning av kommunens möbler samt i samarbete med återvinningsstationer möjliggöraåterbruk och försäljning, snickeri/verkstad, systuga, köksträning, hunddagis, med mera. Verksamheten skulle kunna bedrivas i samarbete med bland annat LSS, intern rehabilitering och integrationsverksameten. Gården skulle kunna bli en plats att utveckla och stärka människor innan de går ut i extern eller intern verksamhet.

4 Sammanträdesprotokoll sid 4 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott uttalar sig positivt till idén om utökad verksamhet i gårdsmiljö och beslutar uppdra till kommunledningskontoret och arbetsmarknadsavdelningen att utreda möjligheterna att i första hand förverkliga idéerna på Himmelsberga friluftsmuseum. 53 Dnr 2016/ Projekt Från matsal till restaurang Framtid Öland har i skrivelse lyft frågan om vad vi i Borgholms kommun vill med kosten. I skrivelsen står: Idag har vi en kostpolicy med gastronomiska mål som definierar maten. Vi anser dock att en måltid består av mer än bara råvarorna som exempelvis; hur vi tillagar maten och hur den serveras. I det ingår självklart även bemötande, service och miljö. Vi har en känsla av att vi även behöver arbeta med attityder, där våra antagna kärnvärden bör vara ledstjärnor: Välkomnande, utvecklande och tillsammans. Vi anser att vi behöver se skolmatsalen som en restaurang där intrycket av måltiden ses som helheten av våra sinnesintryck För att få bredd, både när det gäller förankring och kompetens, tycker vi det är viktigt att representanter från följande verksamheter är delaktiga samt engagerade i frågan: en representant från varje tilllagningskök, Borgholm Energi, utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen, kostråden, politiken. uppdra till ekonomiavdelningen att formulera en offertinbjudan utifrån skrivelsens intentioner. Projektledare med förkunskaper om kost och restaurang. Projektet finansieras med de 100 tkr som är avsatta enligt kommunfullmäktiges beslut.

5 Sammanträdesprotokoll sid 5 (11) 54 Dnr 2017/ KS Information från verksamheten; verkställighet och redovisning av delegationsbeslut T.f. kommunchef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om - Klätterklubben har önskemål om att byta lokal från källaren på Kronomagasinet och sporthallen till tennishallens squashplan, vilken idag bokas endast 40 timmar per år. Kommunstyrelsens arbetsutskott uttalar sig positivt till klätterklubbens ambitioner att växa och uppdrar till fritidschef Jan- Åke Johansson att i dialog med berörda se över möjligheten för klätterklubben att flytta in i där. - Dialog pågår med räddningstjänsten om de nya avtalen och eventuella lokala avtal. - Lars-Gunnar Fagerberg och Jan-Åke Johansson deltar under morgondagen på konferensen Området angående krishantering och samhällsberedskap. - Skrivelse har inkommit angående anslutningen mellan tåg och buss till norra Öland. - Branschmöte med byggbranschen 7 mars kl 14 politiker, tjänstemän, fastighetsägare, byggbranschen, medverkan av SKL hur kan vi öka antalet nybyggen i vår kommun? - Regionförbundet är inbjuden på fredag för att informera om regionala transportfrågor, bland annat om vilka medel som finns att söka. - Avtalet för Ölandsfärjan mellan Oskarshamn och Byxelkrok är klar för innevarande år, med förlängning av säsongen med en ytterligare helg i augusti. - Turismorganisationen är inbjuden på två av kommunstyrelsens sammanträden och ett av kommunfullmäktiges sammanträden per år för att informera om aktuella frågor och föra en dialog om den viktiga näringen. 55 Dnr 2015/ KS Uppföljnings- och avstämningsmöte med samhällsbyggnadsnämnden Till dagens sammanträde är samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott och samhällsbyggnadschefen inbjudna med anledning av kommunstyrelsens uppföljningsansvar av nämndernas verksamhet.

6 Sammanträdesprotokoll sid 6 (11) Under mötet informeras och diskuteras - Länsstyrelsens tillsyn enligt alkohol- och tobakslagstiftningen diskuteras. Kritik framkommer i rapporten och åtgärder har vidtagits genom bland annat nyrekrytering, samarbete med Mörbylånga kommun och en bra dialog med länsstyrelsen. - Nyttjanderättsavtalet för hamnmagasinet och yta för servicebyggnad i yttre hamnen i Borgholm löper till 25 maj 2018 med förlängning på tre år i taget. En förfrågan om att förlänga avtalstiden till tio år har inkommit från en köpare. MEX Kristian Sjövall uppdras att upprätta ett nytt avtal. - Representanter för PEAB kommer den 10 mars för att diskutera åtgärder i yttre hamnen med KSAU och SBNAU. - För att möjliggöra nybyggnation av bostäder i Borgholm och få bygglov krävs det enligt PBL att parkeringsplatser anordnas i anslutning till dessa redan i planeringen. MEX Kristian Sjövall uppdras att se över frågan med parkeringar. - Diskuteras arbetet med framtagande av detaljplaner. 56 Dnr 2016/ KS Cykelställ, centrala Borgholm Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra till servicechef Hans Johannesson att ta fram kostnadsförslag för samt förslag på utformning av cykelställ och placering samt möjlighet att pumpa cyklar i centrala Borgholm. Vid dagens sammanträde återrapporterar servicechef Hans Johannesson förslag på placering och kostnad för cykelställ. Cykelställ framför kyrkan, vid stadshuset och vid turistbyrån skulle ge 111 cykelplatser. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta avsätta 70 tkr exklusive arbetskostnad till cykelställ samt två cykelpumpar enligt ovan. Medel anvisas ur investeringsbudgeten för gatapark.

7 Sammanträdesprotokoll sid 7 (11) 57 Dnr 2016/ KS Skrivelse angående vägunderhåll i Åkerhagen En skrivelse angående behov av åtgärder på vägarna i Åkerhagen i Borgholm inkom Servicechef Hans Johannesson redogör vid dagens sammanträde för den inventering som har gjorts: 1. Gång- och cykelvägarna, GC, totalt 575m inom området, är i mycket dåligt skick. Vägarna är också alldeles för smala för att kunna fylla sin funktion. Urgrävning samt breddning är en förutsättning för att få rätt funktion på GC-vägarna i området. Beräknad kostnad: :- 2. Avsaknad av trottoarer, totalt 300m, på Åkerhagsvägen genom Slottsskogen samt från Viktoriagatan fram till Ölands gymnasium på vägens västra sida. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta anvisa 460 tkr till att upprusta befintliga GC-vägar vid Åkerhagsvägen. resterande åtgärder gällande trottoarer i Åkerhagen hanteras i den långsiktiga planeringen. 58 Dnr 2016/ KS Översyn av avtal gällande avgiftsbelagd parkering i Borgholm Kommunstyrelsens arbetsutskott diskuterade frågan om tecknade avtal gällande avgiftsbelagd parkering vid Sandgatan i Borgholm. I dagsläget finns undertecknade avtal med Q-park gällande avgiftsbelagd parkering i Köpingsvik; Smedjeparkering och Skurkvarnsvägen, samt de två kommunala parkeringarna vid Sandgatan i Borgholm. Servicechef Hans Johannesson informerar vid dagens sammanträde att intäkterna från parkeringarna i Köpingsvik täcker del av kostnaden för strandskötseln, den del som inte täcks faktureras ut till campingarna. uppdra åt servicechef Hans Johannesson att teckna avtal med Q- park.

8 Sammanträdesprotokoll sid 8 (11) 59 Dnr 2015/ KS Begäran gatumarkering på Storgatan Två fastighetsägare på Storgatan begär i skrivelse att två utfarter på Storgatan markeras eftersom utfarterna ofta blockeras. Servicechef Hans Johannesson redogör vid dagens sammanträde för möjliga åtgärder. uppdra åt servicechef Hans Johannesson att med gatusten markera utfarterna på Storgatan. 60 Dnr 2014/ KS Skrivelse gällande biltrafik, parkering, hamnvägen och boendemiljö i Stora Rör I skrivelse till kommunen påpekas att den ökade trafiken sommartid är mycket störande för boendemiljön samt att den ökade trafiken sommartid utgör trafiksäkerhetsrisker. I skrivelsen föreslås ett antal åtgärder för att förbättra situationen, bland annat att tydligt markera var parkering är förbjuden för såväl bilar som husbilar, utnyttja bussplan för en rads p-platser för bilar, öppna upp för enstaka kundparkeringar på angivna platser, anordna grusad parkeringsplats under sommartid på kommunalt ägt område norr om bussplan m m. uppdra åt servicechef Hans Johannesson att iordningsställa en parkeringsyta för 30 tkr. ge i uppdrag till MEX Kristian Sjövall att sammanställa ett svar på skrivelsen.

9 Sammanträdesprotokoll sid 9 (11) 61 Dnr 2017/ KS Förslag yttre hamnen, flytt av Borgholms Båtklubbs verksamhet Moderaterna föreslår i skrivelse, , att kommunledningskontoret får i uppdrag att tillsammans med representanter för Borgholms Båtklubb snarast undersöka möjligheterna att flytta klubbens verksamhet till en alternativ plats i närområdet. Detta för att möjliggöra bostadsbyggande i hamnområdet. uppdra till MEX Kristian Sjövall att tillsammans med representanter för båtklubben hitta alternativ till båtklubbens båtuppställning. 62 Dnr 2016/ KS Avsiktsförklaring för att utreda förutsättningarna att ansluta till kommunalförbundet Sydarkivera. Kommunstyrelsen beslutade att teckna avsiktsförklaring att gå med i Kommunförbundet Sydarkivera 1 juli 2017, att slutligt ställningstagande om anslutning till kommunförbundet Sydarkivera tas i ett senare beslut i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige efter att de ekonomiska förutsättningarna är klarlagda. Sydarkivera utgör i dagsläget arkivmyndighet för elva medlemskommuner i Kronoberg/Blekinge rörande e-arkiv, där Växjö och Karlskrona är de två största kommunerna. Vid dagens sammanträde redogör Mats Porsklev och Magdalena Nordin, Sydarkivera för verksamheten. Sydarkivera erbjuder rådgivning, information, utbildning, tillsyn och slutarkiv kring e-arkiv. Lösningar finns även för pappersarkiv. Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen.

10 Sammanträdesprotokoll sid 10 (11) 63 Besök av Kommunal Vid dagens sammanträde förs en dialog med Cecilia Laneborg Johansson och Pia Holgersson, Kommunal och HR-chef Ann Nilsson kring aktuella personal- och fackliga frågor; - Arbete pågår med att få bort delade turer inom bland annat äldreomsorgen - Problem med att rekrytera till vissa tjänster - Tydliggörande kring att ett samverkansmöte kan ersätta en MBL 19 - Hur få ner sjukskrivningarna i kommunen - Information kring önskad semesterledighet - Efterfrågas möjlighet för Kommunals medlemmar att få önskad sysselsättningsgrad - Kommunens semesterskuld kontra utläggning av semester - Lönekartläggning 64 Dnr 2017/ KS Information; personalärenden Vid dagens sammanträde informerar HR-chef Ann Nilsson för aktuella personalfrågor - Utkast till rutin för rekrytering av förvaltningschefer och kommunchef tagits fram som tydliggör allas olika roller i processen. - Visning av det nyligen framtagna rekryteringsmaterialet. - Information om rekryteringsmässor och antalet intresseanmälningar - Utbildning för chefer i teaterform kring utmanande samtal. 65 Dnr 2017/ KS Skrivelse fokus på omsorg istället för städ Framtid Öland efterfrågar i skrivelse möjligheten att Borgholm Energi AB ska utföra samma tjänst av lokalvård i hemtjänsten i hela kommunen som de idag gör i centrala Borgholm. Att Borgholm Energi sköter lokalvården frigör tid för hemtjänstens personal.

11 Sammanträdesprotokoll sid 11 (11) uppdra till socialnämnden att utreda möjlighet att Borgholm Energi AB kan utföra samma tjänst av lokalvård i hemtjänsten i hela kommunen. bjuda in Maria Svanborg, t f socialchef och Ingela Götberg, chef för lokalvården, till nästa arbetsutskott för att diskutera skrivelsen.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter.

32 Dnr 2016/ KS. Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) 32 Dnr 2016/246-041 KS Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott taxor och avgifter. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterar tillsammans med

Läs mer

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare

Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30. Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare 1 Sammanträdesprotokoll Sid 1 (11) 2019-01-15 Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, 08:30-10:30 ande ledamöter Ilko Corkovic Staffan Larsson, ordförande Marcel van Luijn, tjg ersättare Övriga närvarande

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

2014-01-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00

2014-01-30. Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (17) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 3. Torsdagen den 30 januari 2014 kl. 10:00-16:00 Beslutande Rita Poromaa (s), ordförande Roland Nirlén (s)

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS

Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 151 Dnr 2015/129-012 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) Innehållsförteckning: 151 Uppföljnings- och avstämningsmöte, socialnämndens arbetsutskott. 152 Information; åtgärder duschutrymmen; sporthallen, Viktoriaskolan. 153 Rekrytering,

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) Innehållsförteckning 7 Medborgarförslag (Kristina Jeppsson - Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. 8 Utöka kultursekreterartjänsten från och med 2016.

Läs mer

408 Dnr 2015/ KS. Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning

408 Dnr 2015/ KS. Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 408 Digitaliseringsuppdrag från tillfällig fullmäktigeberedning 409 Information från verksamheten;

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/

Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/ Utbildningsnämnden Ordförandeförslag Diarienummer Klas Bergström (M) 2014-01-08 UN-2014/ Utbildningsnämnden Svar till revisorerna angående intern kontroll och återrapportering av delegationsbeslut UN-2014/

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Rapport icke verkställda KS

Rapport icke verkställda KS Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 23 KS 2018.253 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-11-19 242 Rapport icke verkställda beslut SoL och LSS- kvartal 2 2018 (KS 2018.253)

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning

Tjänsteskrivelse Hemställan från socialnämnden om integrationssamordning VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-04-22 DNR KS 2015.033 EMELIE HALLIN SID 1/2 STABSCHEF 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Hemställan

Läs mer

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi.

18 Dnr 2013/20-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 18 Dnr 2013/20-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi. Till dagens sammanträde är presidiet i Borgholm Energi AB inbjudna för information och diskussion

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv"

Yttrande över Sydarkiveras remiss Analoga arkiv TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-05 KLK 2018/561 Handläggare Arkivarie Sofie Niemi Kommunstyrelsen Sofie.Niemi@hassleholm.se Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv" Förslag till

Läs mer

Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn KS-2012/316

Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn KS-2012/316 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/316 2012-04-05 Kommunstyrelsen Överenskommelse om mottagande av ensamkommande flyktingbarn KS-2012/316 Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77

Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 112 Delrapport avseende översyn av sysselsättning för ungdomar som avslutat gymnasiesärskolan. KS 2013-77 KS Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Anteckna delrapporten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Öjersbo konferens, 15.00-17.00 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson (PNF) Torsten Jansson (S) tjg ersättare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 28 november 2017 kl. 08:30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Lars Rönnlund,

Läs mer

Revisionsrapport Habo kommun

Revisionsrapport Habo kommun Revisionsrapport Översiktlig granskning av vissa delar av hanteringen av ensamkommande flyktingbarn Habo kommun Johan Bokinge 2012-02-2 Johan Bokinge Habo kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 2

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083

Transumt. Protokoll 1 (7) Socialnämnden. Nr 9. Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00. Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 1 (7) Transumt Protokoll Socialnämnden Nr 9 Tid: Torsdagen den 18 december 2014 kl. 18.00-20.00 Plats: Stadshuset Lidingö, lokal KS-salen, 3083 Ledamöter: Amelie Tarschys Ingre (FP), ordförande Björn Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering

Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara vid behandling av ärende 1-16. ***** Val av justerare samt dag och tid för justering Tekniska nämnden 2012-02-23 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(17) Plats och tid Mellanfryken, torsdag 23 februari 2012, kl. 15.00 Föredragningslista ***** Allmänheten har möjlighet att närvara

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m.

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om kommunens aktuella åtaganden vad gäller investeringsbudget, skulder m m. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 222 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om att - arbetsgruppen för utveckling av yttre hamnen kommer att ha sitt första möte 8 september

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004

Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Protokoll Kommunstyrelsen 12 januari 2004 Ks 7 Dnr KS02/612 177 Förlängning av avtal om gemensam ledningsfunktion för räddningstjänsterna i Arvika och Säffle kommuner Arvika och Säffle kommuner har genom

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v 1(14) Plats och tid Revelj, Hultsfred kl. 08:30-16.35 Beslutande Bo Bergman, s Jonny Bengtsson, s Per-Inge Pettersson, c Åke Nilsson,kd 45-47,52-56 Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn

Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-01-07 KS 2014/1003 Kommunfullmäktige Uppdrag att teckna avtal om ensamkommande barn Förslag till beslut Kommunfullmäktige ger socialnämnden i uppdrag

Läs mer

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(9) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (9) 1 Plats Tid ande Kommunhuset, sammanträdesrummet Björken, Kl.08:00-12:30 Anders Johansson (C) Jens Robertsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Rapportering av icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 2 2018 11 SN 2018.091 210 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 93 Rapportering av icke verkställda

Läs mer

Kommunstyrelsens styrning och ledning av personalfrågor

Kommunstyrelsens styrning och ledning av personalfrågor Revisionsrapport Kommunstyrelsens styrning och ledning av personalfrågor Strömsunds kommun Britt-Marie Schönfeldt december 2011 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning och förslag till åtgärder 1 2 Inledning

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Augusti 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 3 Granskningsresultat... 7 Sammanfattning Kommunen tar emot flyktingar

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse Tid: Tisdag 2019-05-21 klockan 18:30 Plats: Lärcenter Justerare: Tid för justering: Fredag 2019-05-24 klockan 15:00 Gruppmöten: Enligt separat kallelse Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 13 februari 2018 kl 13:00-17:00 Beslutande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice ordförande Ingela Nilsson

Läs mer

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott.

Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget 2018; kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesdatum Paragrafer 2017-03-01 8-12 Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 8 Budget

Läs mer

Yttrande, revisionsrapport, granskning av internkontrollkundfakturering

Yttrande, revisionsrapport, granskning av internkontrollkundfakturering ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 5 (22) Sammanträdesdatum ALLMÄNNA UTSKOTIET 2015-08-19 Au 129 Dnr KS 155/2015 Yttrande, revisionsrapport, granskning av internkontrollkundfakturering Ärendebeskrivning

Läs mer

Socialkontoret i Borgholm. Havsörnen 13:

Socialkontoret i Borgholm. Havsörnen 13: 1 Sid 1-12 2019-02-13 Plats och tid Socialkontoret i Borgholm. Havsörnen 13:00-15.00 ande ledamöter Magnus Ståhl (S) Ulrika Lindh (C) Eddie Forsman (M) Övriga närvarande Therese Åhlander, sekreterare Maria

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS KULTUR OCH FRITIDSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma direkt till den direkt) 9 Kulturföreningen Karneval ansöker om bidrag till Experimentellt kulturarv Öland. 10 Budget;

Läs mer

Jämställdhetsplan för Arvika kommun

Jämställdhetsplan för Arvika kommun Protokoll Kommunstyrelsen 11 april 2005 Ks 42 Dnr KS05/112 026 Jämställdhetsplan för Arvika kommun Administrativa kontoret har utarbetat ett förslag till jämställdhetsplan 2005-2006 för Arvika kommun.

Läs mer

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Rosie Folkesson Underskrifter Paragrafer. Rosie Folkesson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 augusti 2015 kl. 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Lars-Erik

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-05-27 2 SN 64 Dnr Muntlig information från FOU Välfärd Maria Nilsson, FOU-Välfärd informerade om ungdomars utanförskap i Kronobergs län. att lägga informationen till handlingarna. Socialnämnden

Läs mer

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-04-22 1 (5) Catarina Stavenberg stabschef Sara Sjögren avdelningschef Dnr: 0078/10-61 Socialnämnden Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till beslut

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2019-06-20 1(12) Plats och tid Castler, BAS, 20 juni 2019 kl 09:15 ande Ledamöter Henrik Östlund (KD), Ordförande Pernilla Lingford Hultin (S), Vice ordförande Johan Sutinen (M) Lars Björk

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 6 maj 2015, kl 13.00 15.00 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-15.50. Paus klockan 14.55-15.10. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr Sammanträdesdatum Revisions- och demokratiberedningen 2014-04-11 VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sic!nr 1(1) Plats och sammanträdestid Tunasalen, stadshuset, Vimmerby Fredagen den 11 april 2014 Klockan 13.00-14.15 Beslutare Tjänstgörande ersättare Ingela Nilsson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 9 april Kompletterande handlingar /Nya ärenden

Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 9 april Kompletterande handlingar /Nya ärenden SAMMANTRÄDESHANDLINGAR Datum 2018-04-09 Kommunstyrelsens förvaltning Kansliet Vår handläggare Kanslichef Eva Kristina Andersson Komplettering till kallelse till kommunfullmäktiges sammanträde den 9 april

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning KS.2017.0178 Sida 1 (6) 2017-04-04 Gustav Svebring 0413-625 47 Gustav.Svebring@eslov.se Kommunstyrelsens arbetsutskott Riktlinjer för markanvisning Ärendebeskrivning Den 1 januari 2015 trädde ny lagstiftning

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151

Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mary Nilsson Datum KS-2014/151 2014-02-27 Kommunstyrelsen Begäran om medel för organisering av mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar KS-2014/151 Förslag

Läs mer

Uppföljning av genomförda granskningar från 2007

Uppföljning av genomförda granskningar från 2007 Revisionsrapport Uppföljning av genomförda granskningar från 2007 Februari 2009 Håkan Lindahl Innehållsförteckning Inledning...3 Granskning av tekniska nämndens styrning, uppföljning och kontroll...4 Granskning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd

Sammanträdesdatum 2011-05-31. Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesdatum 2011-05-31 14 (33) 139 Dnr 2011/105 Skrivelse från kommunens revisorer angående handläggning av evenemangsstöd INLEDNING

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset

Dagordning. Socialnämnden. Datum Tid 18:30 Myggdalen plan 1 kommun huset KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2016-12-21 Tid 18:30 Plats Myggdalen plan 1 kommun huset Ordförande Sekreterare Andreas Jonsson Anita Lindbohm Dagordning 1 Uppföljning av granskning av handläggning

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2009-08-26 2 SN 100 Dnr 5.09 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Länsstyrelsens beslut 2009-06-04 ang ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet

Läs mer

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll

ANSLAGSBEVIS anslås på kommunens digitala anslagstavla   Protokollet anslås Datum då anslaget sätts upp. 1 Sammanträdesprotokoll 1 Sid KOMMUNSTYRELSENS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2019-01-11 er 1-6 Plats och tid Akvariet, Stadshuset i Borgholm 09:00-12:00 ande ledamöter Sara Kånåhols Lars Ljung Marcel van Luijn Övriga närvarande

Läs mer

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN

Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal SN Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017 17 SN 2017.070 189 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-01-23 7 Icke verkställda beslut SoL och LSS kvartal 4 2017

Läs mer

MODULBOENDET VID SIVIK SAMT BOENDESITUATIONEN FÖR PERSONER SOM ÄR UTAN BOSTAD I LYSEKILS KOMMUN Dnr: LKS 2015-156

MODULBOENDET VID SIVIK SAMT BOENDESITUATIONEN FÖR PERSONER SOM ÄR UTAN BOSTAD I LYSEKILS KOMMUN Dnr: LKS 2015-156 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2015-03-25 Förvaltning: Kommunledningskontoret Handläggare: Ola Ingevaldson Telefon: 0523/61 31 19 E-post: ola.ingevaldson@lysekil.se MODULBOENDET VID SIVIK

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning.

61 Dnr 2012/134-212 KS. Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 61 Fördjupad översiktsplan Byxelkrok; godkännande för granskning. 62 Information; Ölands Gymnasium. 63 Information; Borgholms 200-års jubileum. 64 Utdelning 2014; ändring

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-02-13 1 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 13 februari 2017, klockan 10.00 11.05 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning.

Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Sid 1 (7) Remissvar Dnr 15KS331-4 2015-08-20 Ref A2015/1726/IU Arbetsmarknadsdepartementet Gävle kommuns yttrande ang. DS 2015:33 om mottagning av vissa nyanlända invandrare för bosättning. Nedan följer

Läs mer