Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014"

Transkript

1 (Dnr. ) 1 (av 7) Malmö högskola, Vice-rektor forskning Forskningsberedningen, Minnesanteckningar Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant Maria Dahlberg, sekreterare Anna Holmberg, suppleant centrumbildningarna Fanny Jonsdottir, OFR Per Jönsson Peter Jönsson Susan Lindholm, doktorand Hans Lindquist, ordförande Bo Petersson Ann Wennerberg Frånvarande: Susanna Hedenborg Stefan Gustafsson, SACO Malin Mc Glinn, doktorand Adjungerade: Lars Plantin. HS Jörgen Ekman, TS 1 Mötets öppnande Ordförande förklarar sammanträdet öppnat och hälsar alla välkomna. Fyra övriga frågor anmäls: 1. Kommande utvärdering av centrumbildningarna. 2. Utvärdering av resursfördelningssystemet. 3. Höstens mötestider. 4. Forskningsetik Oredlighet i forskning. Den utökade dagordningen fastställs. 2 Föregående mötes minnesanteckningar Författarfond tas upp under punkt 8 vid dagens möte. Bibliometriskt index: HL har i samråd med rektor preliminärt ändrat den Postadress Malmö högskola Vice-rektor forskning Besöksadress Telefon Fax E-post Webb

2 (Dnr. ) 2 (av 7) bibliometriska områdesnormalen i resursfördelningsbeslutet från 6,25 till 3,87. Justering av humanioratilldelningen, vilket innebär något mindre till KS och något mer till LS och OD. Denna justering görs i år. ERC tas upp under punkt 8 vid dagens möte. Minnesanteckningarna godkänns och läggs till handlingarna. 3 Utvärdering av forskarutbildningen HS åtgärdsprogram Lars Plantin hälsas välkommen. HS har tagit fram en åtgärdsplan som presenteras. Åtgärdsplanen har delats in i tre nivåer: högskoleledning, fakultetsnivå och institutionsnivå. Åtgärdsplanerna har diskuterats både på fakultets- och institutionsnivå. Se bifogad PP. Sammanfattning: Åtgärder av omfattande karaktär: Fakulteten ska skapa en sammanhållen strategi för hur forskarutbildningskurser ges. Ta fram en ny policy, samordna och förbättra annonseringen av kurserna. Fakulteten ska samordna introduktionen för doktoranderna bättre på olika nivåer. En gemensam checklista bör tas fram gemensamt för alla fakulteter vid högskolan. Inväntar andra skeenden på högskolan beträffande högskoleövergripande kurser osv. Ersätta tid för handledning av doktorander. Ta fram en strategi där man säkerställer att alla handledare ersätts för handledning av doktorander. Ta fram en strategi för att säkerställa handledarutbildning samt vidareutbildning av alla handledare. Utveckla och översätta information angående forskarutbildningen till engelska. Fakulteten kommer att inleda ett arbete för att bygga om de engelska forskarutbildningssidorna samt inventera behovet av vad som ytterligare behöver översättas. Åtgärder av snabb karaktär: Doktorandryggsäcken är för liten Ryggsäcken på HS höjs till kronor. Den ska bli mer flexibel och kunna överföras mellan budgetåren. Examinatorns roll otydlig Examinatorns roll ska förtydligas i studiehandboken.

3 (Dnr. ) 3 (av 7) HL lämnar ordet fritt för kommentarer. Det påpekas att forskarskolans doktorander är en kategori som riskerar att hamna utanför gemenskapen. Lars Plantin svarar att omstrukturering inom fakulteten planeras. Studierektorn kommer framöver att ansvara för forskarskolans doktorander, som kommer att delta i gemensamma seminarieserier. PJ efterlyser dokumentation för åtgärdsprogrammet. Lars Plantin skickar dokumentationen till PJ. 4 Statusrapport om ansökningsarbetet om examenstillstånd i forskarutbildningen - Informationsteknologi Jörgen Ekman hälsas välkommen. Jörgen Ekman presenterar statusrapporten för ansökningsarbetet om examenstillstånd i forskarutbildningen. TS har bytt namn och inriktning på området till Informationsteknologi (ITT). I ITT ingår Datavetenskap och Beräkningsvetenskap. Beräkningsvetenskap är ett etablerat ämne, som finns både på Högskolan i Halmstad och på Uppsala universitet. Den ursprungliga tidplanen har inte hållits, men ansökan beräknas vara färdig till hearingen den 15 september. I dagsläget finns ingen lista på ingående forskare. Området för examenstillstånd finns beskrivet och hemsidan för forskarutbildning är förberedd. En del kommunikation med andra fakulteter bör ske. Budgeten för forskarutbildningen beräknas vara klar i slutet av maj. Hampus Rabow, BIT, är behjälplig med utsökningar från Web of Science. Diskussion. I ansökan om examenstillstånd i forskarutbildningen är det viktigt att allt är tydligt i förhållande till högskolans övriga regelverk. Forskarutbildningsutskottet tar upp det som en punkt vid sitt inplanerade möte den 27 maj. PJ skickar enligt önskemål från Jörgen Ekman en lista över tidigare ansökningar och utlåtanden från andra lärosäten. Jörgen Ekman lämnar en ny statusrapport vid FBs möte den 10 juni. Underlaget skickas till Maria Dahlberg 8 dagar före FBs möte.

4 (Dnr. ) 4 (av 7) 5 Rapport från Forskarutbildningsutskottet Bo Petersson informerar. Forskarutbildningsutskottet (FUU) är ett organ som fortfarande söker sin roll. Än så länge fyller FUU främst funktionen som kontaktforum för studierektorerna för forskarutbildningen och doktoranderna. Examensordningen och examensbenämningar diskuterades vid förra mötet. En synpunkt som framkom vid FUUs möte var att LS anser att examensordningen är en strategisk fråga och att högskolestyrelsen ska besluta om examensordningen, inte rektor. Enligt PJ står det i reglerna att det är högskolan som beslutar. Rektor har tidigare tagit beslut om examensordningar. FUU har sitt nästa möte den 27 maj, då AKL är inbjudna att redogöra för diskussionerna som förevarit med studierektorerna och önskemål som framkommit om högskolegemensamma forskarutbildningskurser. En annan fråga som var uppe till diskussion var FUUs roll framöver. En lämplig roll vore återkoppling av åtgärdsprogrammen i den interna utvärderingen av forskarutbildningen. HL anser att det är rimligt, då det sammanfaller väl med utvärderingsgruppens uppdrag. FB fullföljer dock cykeln i år. Uppföljningen av åtgärdsprogrammen om ett år bör komma upp i FUU med återrapportering till FB. 6 Utvärdering av forskarutbildning på forskarnivå HS har rapporterat sin åtgärdsplan idag. OD rapporterar sin åtgärdsplan vid mötet den 10 juni. LS självvärderingar ska vara inlämnade den 28 april. Hearing av LS är inplanerad i maj. Preliminär redovisning av LS den 10 juni. LS rapport förväntas vara klar före sommaren. Återkoppling med åtgärdsplan från LS efter sommaren. Nästa termin utvärderas KS och TS. Kick off planeras någon gång under augusti-september, då doktorandombudsmannen från LU bjuds in. KS självvärdering beräknas vara klar den 15 oktober. Hearing planeras i november med redovisning av utfallet i FB i december. Därefter överlämnande av rapport. Åtgärdsplan i början av TS (Datavetenskap) självvärdering beräknas vara klar den 15 december. Hearing planeras i februari 2015 med redovisning av utfallet i FB i mars 2015.

5 (Dnr. ) 5 (av 7) 7 Uppföljning av forskning och utbildning på forskarnivå vid Malmö högskola 2013 Peter Jönsson redovisar en tidsserie från , som visar en temperaturmätning av högskolans verksamhet, Önskemål framkommer om att presentera forskarutbildning även som doktorandvolym. PJ tar fram materialet. Uppgifterna som rapporteras in i Ladok är viktiga för medelstilldelningen. Maria Dahlberg tar tillsammans med Studieadministrativa avdelningen fram riktlinjer för inrapportering i Ladok. 8 Strategiska satsningar HL informerar om att tre beslut har fattats. 1. Högskolan har infört OH-medfinansiering av EU-ansökningar. För att stimulera Mahs medverkan i Horisont 2020 avsätts centrala medel ur den rörliga resursen till projekt som finansieras inom detta EU-program. Stödet utgår i form av en samfinansiering som motsvarar 5% av projektets lönekostnad upp till Mahs halva totala samfinansiering (enligt aktuell overhead i ekonomisystemet). En förutsättning för att den centrala samfinansieringen ska komma till stånd är att vicerektor för forskning skriftligen senast en vecka innan ansökningstiden löper ut har godkänt samfinansieringen i checklistan för ansökningar om externa medel som ska användas enligt Rektors beslut. 2. Förslag om Författarfond. Författarfonden kommer att förfogas av BIT, som stöd till författaravgifter vid OA-publicering. BIT försöker starta Författarfonden den 1 september Satsning på ERC. Möte arrangeras av Forskarservice den 9 maj De som är intresserade vid fakulteterna är välkomna att delta i mötet. Härefter lämnas intresseanmälningar till högskoleledningen. De som väljs ut får stöd i form av 14 dagars tid för ansökningsskrivande samt får någon form av coaching. Expert tas fram av Forskarservice. 9 VR besök 8 maj För information: Rektor sitter med i SUHFs referensgrupp. Vid Forskningsberedningens möte den 10 juni kommer rektor och informerar. 10 Övriga frågor Kommande utvärdering av centrumbildningarna CTA utvärderades står tre centrumbildningar på tur, CPS, MIM och IMH.

6 (Dnr. ) 6 (av 7) Centrumföreståndarna för de aktuella centrumen kallas till möte i november Härefter skrivs en självvärdering och sakkunniga föreslås. I mars 2015 lämnas självvärderingarna till de sakkunniga. Presentation av utlåtandena i FB efter sommaren Härefter beslutas om centrumen ska fortsätta i befintlig form eller om de eventuellt ska avvecklas. Beslut fattas i resursfördelningsbeslutet inför Utvärdering av resursfördelningssystemet När resursfördelningsbeslutet infördes bestämdes det att det skulle utvärderas Under hösten kommer konsekvenserna av systemet att utvärderas. Det är inte bestämt hur utvärderingen ska gå till. HL återkommer vid mötet den 10 juni med en tydlig plan om hur utvärderingen ska gå till under hösten Diskussion. Höstens mötestider 28 augusti (tors) oktober (onsdag) november (onsdag) december (tors) Forskningsetik - Oredlighet i forskning Högskolan har haft ett par fall av oredlighet i forskning. Ett par forskare vid Mah gjorde sig skyldiga till dubbelpublicering. De publicerade sig först på engelska och översatte sedan artikeln till svenska och publicerade den i en svensk tidskrift. Fallet är avslutat. Det senaste fallet: En person som var inbjuden till ett seminarium vid Malmö högskola skickade in skriftligt underlag. Det skriftliga underlaget var publicerat i en vetenskaplig tidskrift. Artikeln var av annan person anmäld för plagiat. Forskaren som gästade Mah gjorde sig skyldig till plagiat här. Plagiatet anmäldes till tidskriften och till Mah. Mah har informerat rektor vid den högskola forskaren tillhör. Ska Malmö högskola lyfta de här frågorna? Ska en temadag arrangeras? Diskussion. Förslag: Temadag bra. Ta upp det på APT-möten. Vända sig till Doktorandkåren. HL tackar för synpunkterna och tar frågan vidare och menar att informationen absolut ska vara med i doktorandutbildningen och handledarutbildningen. 10 Mötet avslutas.

7 (Dnr. ) 7 (av 7) Vid minnesanteckningarna Maria Dahlberg Sekreterare Hans Lindquist Ordförande

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Vice-rektor forskning Forskningsberedningen, Minnesanteckningar 2014-02-13 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant

Läs mer

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014 Malmö högskola, Vicerektor för forskning Forskningsberedningen Minnesanteckningar 2014-08-28 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant, HS Maria

Läs mer

Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016

Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016 (Dnr. ) 1 (av 7) Malmö högskola Forskarutbildningsutskottet 2016-05-24 Minnesanteckningar Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016 Närvarande: Christina Bjerkén Maria Dahlberg,

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

PROTOKOLL Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00

PROTOKOLL Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2016-02-03 Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg

Läs mer

Utveckling av ledningen av utbildning, forskning och samverkan vid Malmö högskola

Utveckling av ledningen av utbildning, forskning och samverkan vid Malmö högskola Mahr 19-2014/428 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektdirektiv 141023 141023-150630 Mahr 19-2014/428 Revisionsinformation

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Sam Aston extern ledamot Catarina Coquand dekanus Jeanette Eriksson Yuanji Cheng Lutfi Zuta studentrepresentant Hampus Magnusson studentrepresentant

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt 1(6) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Henric Kahlmeter Barn-

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 (dnr LED 1.1-2016/77) 1 (av 6) Malmö högskola, Styrelse, Jenny Wendle, Stabschef från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 Närvarande: Ledamöter Gun-Britt Fransson, forsknings-

Läs mer

Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen

Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen 1 (av 6) Anvisningar för lic-seminarium och lic-examen (Utdrag ur studiehandboken) Granskning av licentiatuppsats Alla licentiatavhandlingar/uppsatser vid fakulteten för Teknik och samhälle ska förhandsgranskas

Läs mer

Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden

Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden 1 (av 5) Malmö högskola, Fakulteten för Kultur och samhälle, Susanne Lundborg, Forskningshandläggare Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden Närvarande: Bo Petersson, prodekan,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Jan Nilsson Anders Rubin

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV 2013-09-03 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Bibliotek och IT, Peter Nilsson, Administrativ assistent Minnesanteckningar Från möte BIT-råd BIT-råd 2013-09-03 Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande

Läs mer

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers

MAH / Styrelsen Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Peter Gustafsson Marie Böiers 1(3) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter Barn- och ungdomschef Lennart

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017 (dnr LED 1.1-2017/64) 1 (av 5) Malmö högskola, Styrelse, Pernilla Biström, Sekreterare 2107-03-01 från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017 Närvarande: Ledamöter Gun-Britt Fransson,

Läs mer

Ramverk för kvalitetsarbete i utbildning på. grundnivå och avancerad nivå

Ramverk för kvalitetsarbete i utbildning på. grundnivå och avancerad nivå Mahr 16-2014/532 1 (av 6) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektdirektiv 2014-11-19 Cecilia Christersson Karin Sjögren,

Läs mer

HANDLEDARKOLLEGIET. Processen - antagning av doktorander till disputation

HANDLEDARKOLLEGIET. Processen - antagning av doktorander till disputation HANDLEDARKOLLEGIET Processen - antagning av doktorander till disputation Forskarutbildning på OD 47 doktorander (27 män, 20 kvinnor) 6 licentiander (1 man, 5 kvinnor) 13 med grundutbildning utanför Sverige

Läs mer

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Dnr. Stud 3.5.3-2017/490 1 (av 2) REKTOR BESLUT 2017-05-29 Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Bakgrund Centrala stipendiekommittén har till uppgift

Läs mer

PM 2013-03-27; därefter reviderat terminsvis

PM 2013-03-27; därefter reviderat terminsvis Malmö högskola / Gemensamt verksamhetsstöd Avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd Forskningskoordinator Peter Jönsson Mahr Dnr. 68-2014/99 1(6) PM 2013-03-27; därefter reviderat terminsvis Kvalitetsutvärdering

Läs mer

Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA)

Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA) Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) 2017-06-21 Utvärdering Kvalitet och Nytta 2018 (KoN2018) Information och instruktioner till prefekter angående Units of Assessment (UoA) 1. Planeringsläget 2. Uppdrag

Läs mer

1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark Professor, dekanus, ordförande

1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark Professor, dekanus, ordförande 1(5) Forsknings/forskarutbildningsnämnden Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark, dekanus, ordförande Bengt Götrick Univ.lektor Thomas List Maria Pigg Forskarstuderande Gunnel Svensäter Ann Wennerberg Ledamot

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-10-11 Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd

MAH / Styrelsen. Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd Ludvig Linge Entreprenör Jan Nilsson Lennart Olausson Rektor,

Läs mer

Protokoll högskolans samverkansgrupp

Protokoll högskolans samverkansgrupp 1 (av 5) Malmö högskola Protokoll 2016-03-29 Dnr: LED 1.1 2016/80 Protokoll högskolans samverkansgrupp Närvarande Kerstin Tham Susanne Wallmark Anna Andersson Frida Hallqvist Naser Eftekharian Michael

Läs mer

ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019

ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019 ANVISNINGAR OCH TIDSPLAN FÖR INFRASTRUKTURANSÖKNINGAR TILL VR 2019 Innehållsförteckning 1. Allmänna principer 2. Samråd mellan lärosätena 3. Medfinansiering 4. Budget 5. Inlämnande av ansökan 6. Information

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning Rektors delegationsordning är fastställd 2017-06-13 och träder i kraft samma datum. Dnr HS 2017/474 1 Inledning Beslut i alla frågor som ankommer på Högskolan förutom de frågor

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, B231b Kl. 13:15-16

PROTOKOLL Orkanen, B231b Kl. 13:15-16 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle PROTOKOLL 2017-04-18 Orkanen, B231b Kl. 13:15-16 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande Mona

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 9 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 9 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Hohmann, Stefan prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Berndtsson, Bo Celander, Malin Hilmersson, Göran Lagerqvist,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Kjell Gunnarsson Förvaltningschef 1(5) PROTOKOLL Närvarande Eva Östling Ollén Kent Andersson Henric Kahlmeter Jan Nilsson Lennart Olausson Jan Wifstrand Regionchef Skåne, ordförande Kommunalråd, vice ordförande Barn- och ungdomschef Rektor,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid tisdagen den 20 juni, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Christina Bellander, ordförande Marie Klingberg

Läs mer

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 17 maj 2016

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 17 maj 2016 1 (av 5) Malmö högskola, Fakulteten för Kultur och samhälle, Susanne Lundborg, Handläggare i Forsknings- och forskarutbildningsnämnden Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden

Läs mer

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander Beslut Högskolestyrelsen beslutar att uppdra till Rektor att gå igenom internrevisionens

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Klockargården, Tällberg Datum och tid torsdagen den 15 september, kl 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010

1(6) Patricia Staaf BESLUT. 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621. Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 MAH /Centrum för kompetensbreddning 1(6) 2008-11-27 Dnr Mahr 12-2008/621 Handlingsplan för breddad rekrytering 2008 2010 Inledning Malmö högskola hade redan vid starten 1998 ett uttalat uppdrag att locka

Läs mer

Ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå

Ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå LED 1.3-2017/491 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: 2018-01-15 Rektor Tillsvidare Forskningshandläggare

Läs mer

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer.

Den föreslagna dagordningen fastställdes med följande punkter som tillkommit: Hedersdoktorer. PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-15 1 Forskningsnämnd 2 Närvarande ledamöter: Björn Bergenståhl, professor, ordförande Mats Ohlin, professor, vice ordförande Stig Stenström, professor Reine Wallenberg,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154

Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor Dnr: L 2018/154 Riktlinjer för inrättande och avveckling av utbildning på forskarnivå Fastställd av rektor 2018-11-19 Dnr: L 2018/154 Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 2. Process inför ansökan om tillstånd att utfärda

Läs mer

Handläggningsordning för mobilitets- och samarbetsprojekt inom Erasmus+

Handläggningsordning för mobilitets- och samarbetsprojekt inom Erasmus+ [Subject] 1 (av 4) Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Handläggningsordning och granskningsunderlag 2016-02-01 Rektor Maria English

Läs mer

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56

Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor , dnr L 2019/56 Riktlinjer för indragning av resurser för forskarstuderande Fastställd av rektor 2019-06-10, dnr L 2019/56 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71

Läs mer

)Q( LQ PROTOKOLL 2011:5. Möte i Fakulteten för kultur och sam hälles Forsknings- och. forskarutbildningsnämnd (FFN), den 30 augusti 2011, kl.

)Q( LQ PROTOKOLL 2011:5. Möte i Fakulteten för kultur och sam hälles Forsknings- och. forskarutbildningsnämnd (FFN), den 30 augusti 2011, kl. Möte i Fakulteten för kultur och sam hälles Forsknings- och PROTOKOLL 2011:5 1 )Q( LQ Franvarande Paul Davidsson Ovriga: Ann-Sofie Klareld handläggare handläggare, sekreterare professor TS, föredragande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Smedjan, campus Falun Datum och tid torsdagen den 11 juni, kl 10.45 16.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson,

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i datavetenskap Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid MDH, 07-06-14. 1. Ämnesbeskrivning Datavetenskap är ett brett ämne som omfattar de teoretiska

Läs mer

Inrättande av ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå

Inrättande av ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå Dnr. LED 1.3.-2017/491 1 (av 2) REKTOR BESLUT 2018-01-15 Inrättande av ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå Rektor gav 2016-12-19 professor Bo Petersson, ordförande i Forskarutbildningsutskottet,

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-08-15 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Onsdagen den 22 augusti 2012 Kl.09.15 B212 (VÄPNAREN plan 2, ingång Drottninggatan 12), Eskilstuna Plats: Sidan Så hittar

Läs mer

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar BESLUT Dnr: E2017/29 2017-12-12 Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar 2019 2020 1 Förslag till beslut Styrelsen beslutar: att 2018 avsätta 95 %, 374 276 tkr, av grundutbildningsanslaget

Läs mer

Johan Engblom lärarrepresentant, fr 9. Jörgen Ekman utbildningsledare, tom 10. Henriette Lucander lärarrepresentant

Johan Engblom lärarrepresentant, fr 9. Jörgen Ekman utbildningsledare, tom 10. Henriette Lucander lärarrepresentant MAH / 1(5) Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Martin Walfisz extern ledamot Yuanji Cheng Ivan Kruzela Lennart Karlsson Christina Bjerkén Johan Engblom, fr 9 Guido Guidos studeranderepresentant

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr5/09 PROTOKOLL fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden måndagen den 15 juni 2009 i rum A1 136, kl 13.00-15.15 Närvarande ledamöter: Jonas Ivarsson, Rolf Lander,

Läs mer

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131

Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden , dnr L 2015/131 Riktlinjer för examination på forskarnivå vid Högskolan i Halmstad Fastställd av forsknings- och utbildningsnämnden 2015-09-29, dnr L 2015/131 Med examination avses här examinering av alla moment på forskarnivå,

Läs mer

Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde

Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde Rektor RIKTLINJER 2017-10-23 Dnr HS 2017/547 Handledning och studieuppföljning inom utbildning på forskarnivå i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde 1 Om handledning inom utbildning på forskarnivå

Läs mer

PROTOKOLL från den

PROTOKOLL från den Malmö högskola / Hälsa och samhälle Kansliet Ulla Gertsson Kanslichef 1(5) PROTOKOLL från den 2009-05-27 2009-06-01 Sammanträde med fakultetsstyrelsen vid Hälsa och samhälle Närvarande Ledamöter: Charlotte

Läs mer

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 10 januari 2005 Dnr HS 10-04 / 1614 Forskningskonferensrummet Klockan 08.45 10.20 MINNESANTECKNINGAR Närvarande

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Mötesanteckningar från Universitetskanslersämbetets insynsråd

Mötesanteckningar från Universitetskanslersämbetets insynsråd 1(2) Avdelning Verksledning Handläggare Gunilla Jacobsson 08-563 08616 Gunilla.Jacobsson@uka.se 2014-05-13 Mötesanteckningar från Universitetskanslersämbetets insynsråd Sammanträdesdag: 2014-05-12 Sammanträdesplats:

Läs mer

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80

Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor , dnr L 2018/80 Rektors besluts- och delegationsordning Beslutad av rektor 2018-06-25, dnr L 2018/80 Högskolan i Halmstad Box 823 301 18 Halmstad Besöksadress: Kristian IV:s väg 3 Tel: 035-16 71 00 registrator@hh.se Org.

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid måndagen den 20 februari, kl 10.45 16.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Peter

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 4 februari 2014

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 4 februari 2014 Fakulteten för kultur och samhälle Forsknings- och forskarutbildningsnämnden Minnesanteckningar 2014-03-11 Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 4 februari 2014 Närvarande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Catarina Coquand dekan Andreas Jacobsson prodekan Jeanette Eriksson Helena Holmström Olsson Yuanji Cheng Sara Leckner Steve Dahlskog

Läs mer

HÖGSKOLAN I GÄVLE PROTOKOLL 2006:2 1(5)

HÖGSKOLAN I GÄVLE PROTOKOLL 2006:2 1(5) HÖGSKOLAN I GÄVLE PROTOKOLL 2006:2 1(5) Högskolestyrelsen Sammanträdesdatum 2006-04-07 Plats: Högskolan i Gävle Tid: Fredagen den 7 april 2006, kl 08.30-13.00 Närvarande Ledamöter: Lars Eric Ericsson ordförande

Läs mer

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 23 augusti 2007 Rum U103 Klockan 9.00-11.00 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Margareta Östman Thomas Arnebrant Tautgirdas

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sal B-331, campus Borlänge Datum och tid onsdagen den 18 februari, kl 09.00 14.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Karin Svenske

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot Peter Rydje fr o m 4 extern ledamot

Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot Peter Rydje fr o m 4 extern ledamot MAH / Centrum för teknikstudier Styrelsen Peter Gustafsson Utbildningskoordinator 1(5) PROTOKOLL 2008-09-24 Närvarande Ledamöter: Peggy Bengtsson extern ledamot, ordförande Morten Bergström extern ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2016-10-26 Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie

Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman, Gunnar Olsson, Ann-Sofie nr 11 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Ahlberg, Elisabet Wetterberg, Ola dekanus, ordförande prodekanus Eriksson, Susanne Hanstorp, Dag (från 2) Madjarova, Jana (t.o.m. 7, ej 7.1) Nyman,

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan

PROTOKOLL 1(7) Humanistiska och teologiska fakulteterna Sammanträdestid Forskarutbildningsnämnden klockan PROTOKOLL 1(7) Sammanträdestid klockan 9.15 12.15 Närvarande ledamöter Ingar Brinck professor från och med del av 91 Kristoffer Brink studerande Gunlög Josefsson professor Linde Lindkvist doktorand Fredrik

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap

Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap 1 (8) BESLUT 2012-06-07 Dnr SU 31-1926-12 Doknr 1 Områdesnämnden för humaniora, juridik och samhällsvetenskap Susanne Thedéen FD, områdeskanslichef Besluts- och delegationsordning för Områdesnämnden för

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-11-15 Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare 1(5) Tid: kl 12.30-16.45 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Bäckström Sehlman, Elisabeth 1-11

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007, reviderad

Läs mer

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet

Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Regler och handläggningsordning för inrättande av institutioner, centrumbildningar, arbetsenheter och högskolor vid Umeå universitet Dokumenttyp: Regel Dnr: 100-828-10 Område: Beslutsfattare: Universitetsstyrelsen

Läs mer

Sammanträde med vetenskapliga rådet

Sammanträde med vetenskapliga rådet 1 av 5 Sammanträde med vetenskapliga rådet Tid: 2015 03 12 kl. 13.00 15.00 Plats: Högskolan Kristianstad, 5 208 Närvarande: Anna Karin Edberg, ordförande Ann Margreth Olsson, ordinarie ledamot, socialt

Läs mer

2014-09-19. Med stöd av 2 kap. 2 första stycket 9 p högskoleförordningen (1993:100) (HF) beslutar Lunds universitet om följande anställningsordning.

2014-09-19. Med stöd av 2 kap. 2 första stycket 9 p högskoleförordningen (1993:100) (HF) beslutar Lunds universitet om följande anställningsordning. BESLUT Dnr STYR 2014/676 1 2014-09-19 Universitetsstyrelsen Lunds universitets anställningsordning Med stöd av 2 kap. 2 första stycket 9 p högskoleförordningen (1993:100) (HF) beslutar Lunds universitet

Läs mer

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå

Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Lokala regler för inrättande och avveckling av ämne på forskarnivå Beslutat av Rektor Gäller från 2016-04-18 Innehåll Inledning 3 1 Inrättande av ämne och inriktning 4 1.1 Ansökan 4 1.2 Bedömningsgrunder

Läs mer

Uppföljning av kandidatexamen i datavetenskap vid Blekinge tekniska högskola

Uppföljning av kandidatexamen i datavetenskap vid Blekinge tekniska högskola BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Ulrika Thafvelin 08-563 087 70 ulrika.thafvelin@uka.se Till rektor Uppföljning av kandidatexamen i datavetenskap vid Blekinge tekniska högskola

Läs mer

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Matsson Dekanus Ordförande EwaCarin Ekberg Studierektor FUN Krister Nilner Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent Klara Rangne Forskarstuderande Gunnel Svensäter Björn

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats M2061, Mediehuset, Falun Datum och tid torsdagen den 6 november, kl 10.00-15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Malmö högskola

Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Malmö högskola BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Charlotte Ejsing 08-563 087 68 charlotte.ejsing@uka.se Till rektor Uppföljning av kandidatexamen i idrottsvetenskap vid Beslut Universitetskanslersämbetet

Läs mer

BESLUT. Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet. högskoleförbund/vetenskapsrådet (Dnr ).

BESLUT. Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet. högskoleförbund/vetenskapsrådet (Dnr ). Malmö högskola Avdelningen för utbildnings- och forskningsstöd Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(6) BESLUT 2013-05-16 Mahr Dnr 69-2013/278 Hantering av misstanke om vetenskaplig oredlighet För alla

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid tisdag den 9 november, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Beslut. Catarina Coquand Dekan. Anna Boreson Kanslichef. Birgitta Magnusson. Datum Dnr LED /162

Beslut. Catarina Coquand Dekan. Anna Boreson Kanslichef. Birgitta Magnusson. Datum Dnr LED /162 Beslut Datum 2016-03-09 Dnr LED 1.3-2016/162 BESLUTANDE Catarina Coquand Dekan FÖREDRAGANDE Anna Boreson Kanslichef Övriga som deltagit vid beslutstillfället Ärende TS erhåller statsanslag för utbildning

Läs mer

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019

Nominering till Konung Carl XVI Gustafs professur i miljövetenskap 2018/2019 2017-01-30 Reviderad 2017-03-07 Dnr P 2017/49 NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fakultetskansliet för naturvetenskap Marie Emanuelsson Hanteringsordning vid Naturvetenskapliga fakulteten 2017 PRELIMINÄR Nominering

Läs mer

Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser

Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser 1 (6) BESLUT 2016-09-22 Dnr SU FV-1.1.2-2491-16 Handläggare: Lovisa af Petersens Fil. dr. Utbildningsledare Handläggningsordning för indragning av doktorands rätt till handledning och andra resurser Inledning

Läs mer

Anvisningar för disputation och doktorsexamen

Anvisningar för disputation och doktorsexamen 1 (av 9) Anvisningar för disputation och doktorsexamen (Utdrag ur studiehandboken) Granskning av doktorsavhandling Alla avhandlingar vid Fakulteten för teknik och samhälle ska granskas innan beslut om

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden

Prioriterade utvecklingsområden Prioriterade utvecklingsområden 1. Rekrytering av akademiska chefer Problemformulering: Att ha en gemensam och transparent process som möjliggör kollegialt inflytande vid rekrytering av personer med akademiska

Läs mer

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2003-09-16 Tid: Måndagen 16 september 2003, kl 13:00-17:00 Plats: Sal: 31:530 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016 Kallelse möte 8, den 23 november 2016 Omfattning 0-9 Datum och tid: 23 november kl 09:00-11:30 Plats: T1-022, UFOs konferensrum, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning och

Läs mer

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION

REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION REGEL - INSTRUKTION FÖR FÖRETAGSFORSKARSKOLAN FÖR SAMVERKAN OCH INNOVATION Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2018-09-01 2024-08-31 Område: Ansvarig förvaltningsenhet: Ersätter

Läs mer