Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016"

Transkript

1 (Dnr. ) 1 (av 7) Malmö högskola Forskarutbildningsutskottet Minnesanteckningar Minnesanteckningar från Forskarutbildningsutskottets möte den 24 maj 2016 Närvarande: Christina Bjerkén Maria Dahlberg, sekreterare Julia Davies Peter Jönsson Susanna Hedenborg Fredrik Lindström Bo Petersson, ordförande Lars Plantin Ida Runge, doktorandrepresentant Patricia Staaf Frånvarande: Marie Appelgren Lotta Holmström 1 Mötets öppnande Ordföranden öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Dagordning är utskickad. Sex övriga frågor tillkommer: 1. Förslag till mötestider under hösten. 2. Utlåtande av antagningsprocesser 3. Hantering av uppdraget att revidera befintlig ISP 4. UKÄs utvärdering av forskarutbildningen 5. Resestipendier för doktorander 6. Toefel-tester Dagordningen fastställs. 2 Föregående mötes minnesanteckningar Genomgång av föregående mötes minnesanteckningar, som godkänns och läggs till handlingarna.

2 (Dnr. ) 2 (av 7) 3 Kursutvärderingar för de nya högskolegemensamma forskarutbildningskurserna (Patricia Staaf) Kursutvärderingar finns för alla kurser. Det finns inte någon enhetlig kursutvärderingsblankett ännu, men kommer att diskuteras vid möte den 30 maj. I princip är alla kursvärderingar gjorda i två delar: struktur och relevans samt innehåll. Alla svar är anonyma. Patricia Staaf gör en muntlig genomgång av kurserna. Underlag läggs i FUUs box. Den högskolegemensamma introduktionskursen är inte poänggivande. VT 2016 ställdes kursen in p g a för få deltagare. Frågan är med i åtgärdsprogrammet från utvärderingen av forskarutbildning vid Malmö högskola. Det finns ett starkt stöd för att behålla någon form av introduktion p g a den sociala aspekten, dock finns inget stöd för att poängsätta kursen. Formerna för introduktionskursen bör diskuteras i samråd med AKL och Doktorandkåren med återkoppling till Forskarutbildningsutskottet. Doktorandkåren planerar en gemensam doktoranddag den 15 september. Hur går kursutvärderingsprocessen till? Patricia Staaf informerar om att kursansvariga ansvarar för att utvärderingen utförs. Tanken var att Christina Lindh skulle besöka kurserna vid kursutvärderingstillfället, men detta har inte hunnits med, men fr o m HT 2016 kommer det att ske. Ett gemensamt formulär för alla högskolegemensamma forskarutbildningskurser kommer att tas fram och Christina Lindh kommer att träffa kursdeltagarna utan att kursledarna är närvarande. Härefter kommer en sammanställning att göras med återkoppling till kursledarna. FUU är intresserad av hur många som gått kurserna och hur många som examinerats. FUU är även intresserad av handledarutbildningen. Patricia Staaf har siffrorna som kommer att och läggas upp i Box. 4 Höstens mötestider 1 sep OBS! Flyttas till den 30 augusti samma tid med ett ARGmöte i direkt anslutning härtill. 27/ / /11 9, KS utvärdering av forskarutbildningen Åtgärdsprogram (Fredrik Lindström) Fredrik Lindström presenterar KS åtgärdsprogram. Se bifogad PP.

3 (Dnr. ) 3 (av 7) Sedan ett år tillbaka fungerar forskningsadministratören vid fakulteten som mottagare av utländska doktorander, vilket innebär att hjälpa doktorander att komma tillrätta och lösa problem som kan uppstå. KS har en elektronisk studiehandbok sedan Nästan alla fakultetens dokument som har med styrning och forskarutbildning att göra är översatta till engelska. Språkkurser och språk. Frågan har hanterats centralt. Under hösten arrangerades workshops i högskolesvenska via AKL. Doktorandkåren vill att alla möten ska hållas på engelska, vilket fakulteten har löst genom frivillighet och att man får be om svaren på engelska, vilket Doktorandkåren inte är nöjd med. En högskoleövergripande språkpolicy kommer att utredas under ledning av Hans Lindquist. Fakulteten avvaktar svaret. En rekommendation till KS var att göra något åt anställningsförhållanden för doktoranden. Svar har lämnats att KS följer de centrala direktiven. Doktorandlönetrappan följs. Om undantag har det varit doktorand som tidigare varit anställd vid högskolan och har högre lön. Olikheter vid institutionstjänstgöring fick kritik i utvärderingen. Alla beredande uppgifter har lagts på två handledarkollegier och en beredningsordning för båda handledarkollegierna. Varje prefekt ska ha ISPen tillgänglig vid det årliga medarbetarsamtalet. Det är doktoranden som ska se till att den finns hos chefen inför mötet. Kritik om dålig transparens och information ute i organisationen om forskningsbudgeten. Från och med hösten 2016 är forskningsbudgeten med som en punkt i FNN. Forskningsmiljön. Prefekten Sandra Jönsson gör en utredning hur den fysiska arbetsmiljön är organiserad. Denna är dock inte färdig än. Ett projekt på fakultetsnivå är igång där man har seminarier för hela fakulteten. Fakulteten ser över de allmänna studieplanerna för de fyra ämnena. KS avvaktar de centrala riktlinjerna beträffande examinators roll. Idag examineras kurserna var för sig. FUU godkänner åtgärdsprogrammet. Rapporten skickas till PJ, som ser till att den diarieförs.

4 (Dnr. ) 4 (av 7) 6 Avsaknad och efterfrågan av ämneskurser vid Mah. Köp och sälj? Bakgrund: Malmö högskola har många externa doktorander som går högskolans kurser på ämnesnivå. Ett system för ersättning för populära kurser borde hittas. Diskussion. Förslag att frågan borde lyftas i SUHF nationell databas för forskarutbildningskurser så att det blir sökbart för doktorander i hela landet. Det finns stort önskemål om ämnesfördjupade kurser på fakultetsnivå. Köpoch sälj har FUU ingen gemensam synpunkt på. 7 Kort medelnettostudietid information från HS och OD Vid årsredovisningen framkom det att Malmö högskola avviker mycket jämfört med det svenska genomsnittet i fråga om medelnettostudietid, vilket till stor del beror på att Mah har få doktorander som examinerats. Kort medelnettostudietid på HS rör enbart en doktorand. Ingen förklaring har hittats till den korta medelnettostudietiden, men fakulteten kommer att vara uppmärksam på detta framöver. OD har ett antal doktorander som har medelnettostudietid på mindre än 3 år. Detta beror på olika saker. Registreringen av doktorandernas aktivitet har varit utlagd på institutionernas administratörer, men har nu centraliserats till forskningsadministratören för att kvaliteten på registreringen ska bli högre. OD har också många doktorander som forskar på halvtid med samtidig tjänstgöring inom folktandvården, ibland ser de inte att de arbetar med sin avhandling samtidigt som de arbetar. Utöver det har OD doktorander som jobbar utan att vara antagna, möjligen en typ av skuggdoktorander, vilka redan har skrivit mycket innan de blir antagna till forskarutbildning (ett svårt problem att komma åt). OD tillser att felrapportering inte kommer att ske framöver. Däremot är det svårt att lösa de andra problemen. OD antar inga doktorander om de inte har garanterad finansiering för fyra år. Diskussion. 8 Revidering av policy för utbildning på forskarnivå Lars Plantin meddelar att Lotta Holmström har önskemål om att delta i arbetsgruppen, vilket Bo Petersson hälsar henne välkommen att göra. Lotta Holmström har skrivit till Lars Plantin angående antagningsordningen som hon anser ha luddiga formuleringar. Frågan tas med till arbetsgruppen tillsammans med andra kommentarer som har inkommit från fakulteter och doktorandkår. 9 Utlåtande vid antagningsprocesser (övrig fråga) HS har haft två doktorandtjänster och en postdoc utlysta. Många ansökningar har inkommit. HS uppfattar det som oklart hur man ska hantera processen. Har alla sökande rätt till skriftlig bedömning? I antagningsordningen står det

5 (Dnr. ) 5 (av 7) att beslutsunderlagen ska skickas och delges alla en vecka efter ansökningstidens utgång. En person ville ha feedback på erinran och var fortfarande inte nöjd. Hur mycket feedback behöver fakulteten ge? LS skickar bekräftelse när ansökningarna kommit in och bekräftelse om att sakkunniga tillsatts. Ämnesföreträdaren går igenom alla ansökningar för att se att alla sökande är behöriga. Av de behöriga görs sedan en skriftlig bedömning av två sakkunniga. HS uppmanas att vara tydliga mot de sökande. 10 Doktorandernas punkt Doktorandkåren har haft möte med Hans Lindquist, Bo Petersson, Peter Jönsson och Maria Dahlberg, där följande frågor togs upp. Språkpolicyn policydokument som handlar om möjligheten för internationella doktorander att lära sig svenska. Önskemål om att kunna använda en del av institutionstjänstgöringen till att lära sig svenska. Det föreslås två timmars svenskundervisning och en timmes institutionstjänstgöring. Doktoranderna måste lära sig svenska. HL skulle ta frågan med sig och Doktorandkåren jobbar vidare. Hälsa och samhälle som forskningsämne. Det finns osäkerhet bland doktoranderna som forskar i detta ämne. Ämnet upplevs vagt. Marie Torstensson Levander ska tillsammans med Thomas Arnebrant prata med Kerstin Tham. Om kriminologi bryts ut ur ämnet HS så är det inte många doktorander kvar inom ämnet. Inriktningen kommer att bli viktigare än ämnet. Det är kanske bättre att knyta sig till ett annat tydligare ämne som till exempel Socialt arbete. Konferensen HERE study visit Building capacity and quality assurance for doctoral education, som arrangeras i Malmö 30/5-1/ Ida Runge deltar som doktorandrepresentant under konferensen. Doktorandkåren har inlett samarbete med SULFs doktorandsektion. Eventuellt starta upp den studiesociala miljön i samarbete med dem. SULF har en kontaktdag den 2 juni, där representant från Malmö högskolas Doktorandkår kommer att delta. Den 15 september planeras en doktorandkårsdag tillsammans med SULF. Doktorandkåren planerar förmiddagen och SULF planerar eftermiddagen. Kerstin Tham kommer att bjudas in till doktorandkårsdagen. 11 Hantering av uppdraget att revidera befintlig ISP PJ informerar om att Thomas Strandberg, kanslichef för HS och TS, visade ett verktyg för hur man kan digitalisera checklistan för externa medel. Det ligger inom möjligheterna att även utforma en ISP enligt liknande system.

6 (Dnr. ) 6 (av 7) Om Malmö högskola köper Göteborgs koncept är det mesta omhändertaget, i annat fall måste FUU ta hand om förbättringarna själv. Hans Lindquist kommer att diskutera med förvaltningschefen angående möjligheten för Malmö högskola att ansluta sig till Göteborgs koncept. FUU avvaktar Hans Lindquists svar. Frågan tas upp i FUU igen efter sommaren. 12 UKÄs utvärdering av forskarutbildningen PJ informerar. Se forskningsbloggen Ett nätverksmöte om forskarutbildning kommer att arrangeras vid Malmö högskola den oktober där representant från UKÄ är inbjuden. Deltagarna i Forskarutbildningsutskottet är välkomna att delta, mer information finns i bifogad länk pa-forskarniva/nationell-natverkstraff-for-forskarutbildning oktober- 2016/ När vi hört UKÄs tankegångar tar vi det som en huvudfråga i FUU. 13 Resestipendier för doktorander Stiftelsen för främjande av Malmö högskolas utveckling har utlyst två resestipender à kronor för doktorander med avhandlingsarbete inom hållbar stadsutveckling i bred bemärkelse. Stipendierna kommer att delas ut vid Malmö högskolas årshögtid i oktober 14 Toefel-tester HS tar upp frågan. Ibland antas internationella studenter, som när de kommer visar sig inte ha så bra språkkunskaper i engelska. HS föreslås kontakta internationella sekretariatet för råd i frågan. 15 Mötet avslutas Vid minnesanteckningarna Maria Dahlberg Forskningshandläggare Sekreterare

7 (Dnr. ) 7 (av 7) Justeras Bo Petersson Professor Ordförande

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014 (Dnr. ) 1 (av 7) Malmö högskola, Vice-rektor forskning Forskningsberedningen, Minnesanteckningar 2014-04-24 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 24 april 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant

Läs mer

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Vice-rektor forskning Forskningsberedningen, Minnesanteckningar 2014-02-13 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 13 februari 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant

Läs mer

PROTOKOLL Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00

PROTOKOLL Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2016-02-03 Hotel Clarion Temperance - Malmö Kl. 09:00-16:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg

Läs mer

HANDLEDARKOLLEGIET. Processen - antagning av doktorander till disputation

HANDLEDARKOLLEGIET. Processen - antagning av doktorander till disputation HANDLEDARKOLLEGIET Processen - antagning av doktorander till disputation Forskarutbildning på OD 47 doktorander (27 män, 20 kvinnor) 6 licentiander (1 man, 5 kvinnor) 13 med grundutbildning utanför Sverige

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, B231b Kl. 13:15-16

PROTOKOLL Orkanen, B231b Kl. 13:15-16 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle PROTOKOLL 2017-04-18 Orkanen, B231b Kl. 13:15-16 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande Mona

Läs mer

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014

Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014 Malmö högskola, Vicerektor för forskning Forskningsberedningen Minnesanteckningar 2014-08-28 Minnesanteckningar från Forskningsberedningens möte den 28 augusti 2014 Närvarande: Thomas Arnebrant, HS Maria

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Kontinuerligt med årlig uppföljning

Kontinuerligt med årlig uppföljning 1. Generellt mål: att examinera doktorer som håller god internationell standard med sina avhandlingar och sin utbildning 2. En kvalitativ och effektiv antagningsprocess med aktiv internationell rekrytering

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå

Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Mötesanteckningar Utskottet för utbildning på forskarnivå Datum: 2015-04-15 Tid: 13.00 15.15 Plats: Konsistorierummet, Vasaparken Närvarande: Företrädare för studenter: Frånvarande: Boo Johansson, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-10-11 Niagara, Niagara, C0306 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan,

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2016-10-26 Orkanen, C 232 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå FÖRESKRIFTER 1 2013-06-15 Dnr LS 2012/719 Styrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-06-15, XX. Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100)

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing)

Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing) FAKULTETEN FÖR HÄLSA, NATUR- OCH TEKNIKVETENSKAP Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad - (Doctoral studies in Nursing) Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid Fakulteten för samhälls-

Läs mer

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå

REGLER U 2012/47. Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå REGLER U 2012/47 Regler för utlysning av doktorandplatser och antagning till utbildning på forskarnivå Detta dokument är fastställt av Konstnärliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2012-02-21

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017

Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Dnr. Stud 3.5.3-2017/490 1 (av 2) REKTOR BESLUT 2017-05-29 Stipendietilldelning, stipendier som hanteras av centrala stipendiekommittén, våren 2017 Bakgrund Centrala stipendiekommittén har till uppgift

Läs mer

Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden

Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden 1 (av 5) Malmö högskola, Fakulteten för Kultur och samhälle, Susanne Lundborg, Forskningshandläggare Minnesanteckningar från forsknings- och forskarutbildningsnämnden Närvarande: Bo Petersson, prodekan,

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017 (dnr LED 1.1-2017/64) 1 (av 5) Malmö högskola, Styrelse, Pernilla Biström, Sekreterare 2107-03-01 från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 15 februari 2017 Närvarande: Ledamöter Gun-Britt Fransson,

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00

PROTOKOLL Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00 Nämnden för forskning och utbildning på forskarnivå/fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2017-11-15 Orkanen, D 338 Kl. 09:00-12:00 Närvarande Ledamöter: Susanna Hedenborg vicedekan, ordförande

Läs mer

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent. Universitetsadjunkt. Övriga: Daniel Bengmark Sekreterare. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Matsson Dekanus Ordförande EwaCarin Ekberg Studierektor FUN Krister Nilner Ing-Marie Redmo-Emanuelsson Fo Assistent Klara Rangne Forskarstuderande Gunnel Svensäter Björn

Läs mer

Institutionen för folkhälsovetenskap. Språkpolicy vid PHS. Innehåll. BESLUT Dnr SU Beslutad av prefekt

Institutionen för folkhälsovetenskap. Språkpolicy vid PHS. Innehåll. BESLUT Dnr SU Beslutad av prefekt 1(5) BESLUT 2018-03-15 Dnr SU-333-2.7-0030-18 Språkpolicy vid PHS Beslutad av prefekt 2018-03-15 Innehåll Syfte och utgångspunkter... 2 Parallellspråkighet... 2 Personalens synpunkter... 3 Medarbetare

Läs mer

ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1

ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1 ríäáäçåáåöëëéãáå~êáìã=ñöê=ü~åçäéç~êé= OR=åçîÉãÄÉê=OMNQ Sten Hellman 1 -Riktlinjerna för ansvarsfördelningen -Tidsschemat inför lic-seminarium och disputation -Lärandemålen för utbildningen -Nya ISP blanketten

Läs mer

Mall antagen av SFN den 3 september (11)

Mall antagen av SFN den 3 september (11) 1 (11) GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Upprättad (datum): Reviderad (datum): ACKUMULERAD INDIVIDUELL STUDIEPLAN * FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I VID (ämne) (institution) Personuppgifter

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV 2013-09-03 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Bibliotek och IT, Peter Nilsson, Administrativ assistent Minnesanteckningar Från möte BIT-råd BIT-råd 2013-09-03 Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 (dnr LED 1.1-2016/77) 1 (av 6) Malmö högskola, Styrelse, Jenny Wendle, Stabschef från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 Närvarande: Ledamöter Gun-Britt Fransson, forsknings-

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt 1(6) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Henric Kahlmeter Barn-

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand S. Olof Hägerstedt doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Björn

Läs mer

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta

127 Genomgång av föregående protokoll Ordföranden föredrar ärendet. Ad acta Sid 1 (6) Närvarande Professor Anders Blomberg (ordf) Docent Ulrich von Pawel- Rammingen, närvarande vid pp 129, 125 samt 130-140 Docent Erik Rosendahl Fo. stud Elin Wallsten Övriga närvarande Fak. samordn.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Ny process för antagning till forskarutbildningen

Ny process för antagning till forskarutbildningen Ny process för antagning till forskarutbildningen Catharina Lavebratt Studierektor forskarutbildningen MMK Katarina Breitholtz Administrator 20180913 Ann-Britt Wikström Administrator Högskoleförordningen

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i. omvårdnad

Studieplan för utbildning på forskarnivå i. omvårdnad Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper Studieplan för utbildning på forskarnivå i omvårdnad (Doctoral studies in Nursing) Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid Fakulteten för samhälls-

Läs mer

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet BESLUT 1 2017-06-16 STYR 2017/409 Universitetsstyrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100) i dess lydelse från och

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Nämnden för utbildning på forskarnivå PROTOKOLL 36-47 2018 2018-10-23 Protokoll fört vid sammanträde med nämnden för utbildning på forskarnivå, NJ-fakulteten

Läs mer

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 17 maj 2016

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden 17 maj 2016 1 (av 5) Malmö högskola, Fakulteten för Kultur och samhälle, Susanne Lundborg, Handläggare i Forsknings- och forskarutbildningsnämnden Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL Orkanen, Orkanen, B 231b Kl. 09:15-12:00

PROTOKOLL Orkanen, Orkanen, B 231b Kl. 09:15-12:00 Forskarutbildningsnämnden/Fakulteten för lärande och samhälle 1(3) PROTOKOLL 2018-04-18 Orkanen, Orkanen, B 231b Kl. 09:15-12:00 Närvarande Ledamöter: Malin Ideland vetenskaplig koordinator, ordförande

Läs mer

Antagning av doktorander

Antagning av doktorander UFV 2013/433 Antagning av doktorander Rapport från internrevisionen Till konsistoriet 2013-04-10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och riskbedömning 3 2 Granskningens omfattning och inriktning 3 2.1 Avgränsning

Läs mer

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator

Professor i socialt arbete, ordförande. Doktorand i omvårdnad, studeranderepresentant. Universitetslektor, docent, forskningskoordinator NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 10 januari 2005 Dnr HS 10-04 / 1614 Forskningskonferensrummet Klockan 08.45 10.20 MINNESANTECKNINGAR Närvarande

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Datum 2014-06-16 Dnr U 2014/465 1 Fakultetsstyrelsen Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå

Ramverk för kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå LED 1.3-2017/491 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: 2018-01-15 Rektor Tillsvidare Forskningshandläggare

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN Revidering: Dnr: HDa 1.2 2017/1573 Gäller fr.o.m. 2017-12-07 Ersätter: DUC 2013/723/10 Ansvarig för

Läs mer

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr

Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr Särskilda nämnden för lärarutbildning PROTOKOLL SNL-O Nr 19-07 Licentiatexamen kompletterande riktlinjer Dnr 1848-07 Föredragande - Catharina Lind har berett ärendet 2002 ändrades Högskoleförordningen

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Sam Aston extern ledamot Catarina Coquand dekanus Jeanette Eriksson Yuanji Cheng Lutfi Zuta studentrepresentant Hampus Magnusson studentrepresentant

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 GUDK Sida 1/2 Göteborgs universitets doktorandkommitté Verksamhetsberättelse 2012/2013 Inledning Göteborgs universitets doktorandkommitté (GUDK) har under året arbetat utefter en verksamhetsplan. För att

Läs mer

studeranderepresentant, 2:a suppl.

studeranderepresentant, 2:a suppl. Minnesanteckningar - FoB Sammanträdesdatum 2013-04-04 Forskningsberedningen Närvarande ledamöter: Anders Axelsson rektor, p. 5-6 Annika Mårtensson prorektor, mötesordförande Ulla Holst vicerektor Björn

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen 2011-01-20 och träder i kraft samma datum. Revidering

Läs mer

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander

113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 113 Internrevisionens rapport från granskning av antagning av doktorander Beslut Högskolestyrelsen beslutar att uppdra till Rektor att gå igenom internrevisionens

Läs mer

Utbildningsnära kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå vid fakulteten Hälsa och samhälle

Utbildningsnära kvalitetsarbete inom utbildning på forskarnivå vid fakulteten Hälsa och samhälle 2018-06-04 Dnr. LED 1.3-2018/371 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Strategidokument

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson

Sekreterare. Ordförande. Justeringsperson Forskarutbildningsutskottet Sammanträdesdag 1 (5) Tid: kl. 13.00 Plats: C455 Ledamöter: Jan Nolin Ordförande Elena Maceviciute Vice ordförande Roger Blomgren Ameera Mansour Doktorandrepresentant David

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2.

1. Dagordning Dagordningen fastställdes. Under mötet bestämdes att behandla punkt 7 efter punkt 2. Minnesanteckningar 2014:5 Sammanträdesdatum 2014-09-15 Naturvetenskapliga fakulteten Forskarutbildningsberedningen Närvarande: Ola Wetterberg, ordf. Anders Blomberg Christer Erséus, fr.o.m. 3 Mats Granath,

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Humanistiska fakultetskansliet Sigríður Beck 031-7861108 ALLMÄNNA ANVISNINGAR GÄLLANDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ 2013-12-10 Dnr:U 2013/773 1 / 5 Humanistiska fakultetsstyrelsen Allmänna anvisningar gällande

Läs mer

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 12 februari 2013

Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 12 februari 2013 Fakulteten för kultur och samhälle Forsknings- och forskarutbildningsnämnden Minnesanteckningar 2013-02-12 Minnesanteckningar från Forsknings- och forskarutbildningsnämnden den 12 februari 2013 Närvarande

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/114 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet 2018-10-19 Dnr U 2018/644 Nationalekonomiska institutionen Allmän studieplan för forskarutbildning i nationalekonomi till doktorsexamen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Catarina Coquand dekan Andreas Jacobsson prodekan Jeanette Eriksson Helena Holmström Olsson Yuanji Cheng Sara Leckner Steve Dahlskog

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/112 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Dnr 3149/2.4.3/2016 Fastställd av Fakultetsnämnden 2016-11-16 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Revideringshistorik Styrgruppsbeslut

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/113 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april

Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april Malmö högskola 2012-05-04 Fakulteten för lärande och samhälle Minnesanteckningar från partnerområdesdagen den 18 april 2012-04-23 Under dagen fördes samtal partnerområdesvis som byggde på förmiddagens

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Birgitta Magnusson Kvalitetskoordinator PM 20160512 Dnr LED 1.3 2016/232 Ersätter dnr TS 122013/496 och dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå

Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå Dnr: STYR 2014/327 Konstnärliga fakulteten i Malmö Antagningsprocessen till utbildning på forskarnivå Intern arbetsordning vid Konstnärliga fakulteten, Lunds universitet, beslutad i Konstnärliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i. socialt arbete

Studieplan för utbildning på forskarnivå i. socialt arbete Fakulteten för samhälls- och livsvetenskaper Studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete (Doctoral studies in Social Work) Studieplanen är fastställd av fakultetsnämnden vid Fakulteten för

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22.

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. Allmän studieplan för utbildning på forskarutbildningnivå i didaktik Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. 1. Ämnesbeskrivning Didaktik

Läs mer

PROTOKOLL 2008-09-01

PROTOKOLL 2008-09-01 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 13.00 (för ID3) och 17.00 (för ID2) Plats: Kalmar Nyckel Närvarande: Erik Westermark,, Morgan Rydbrink, Deni Aganovic, Jimmy Berggren, Jan Boman 1. Mötets öppnande

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen den 19 december 2018 och träder i kraft den 1 januari

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursens sista tentamens första tentamenstillfälle. Datum: Kursfakta

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/812 Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet BESLUT 2008-09-18 Dnr G213 3740/08 Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-universitetets fakultetsnämnd vid Göteborgs

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Avdelningen Utbildningsstöd STYRDOKUMENT Dnr 633-18 2019-04-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Publicerad Typ av styrdokument

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne) MALL ALLMÄN STUDIEPLAN (ÄMNE) 1 2014-11-27 2016-02-04 (korr.) 2018-10-08 (korr.) Dnr U 2014/720 Fakultetsstyrelsen Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne) Mall för allmän studieplan är

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 Avd. för utbildningsstöd. Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 Avd. för utbildningsstöd. Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 2014-04-10 Dnr 866-13 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Denna Antagningsordning har genom beslut den 25 april 2014 fastställts av

Läs mer

Kursutvärdering / Kursrapport

Kursutvärdering / Kursrapport Högskolan i Borås Institutionen för vårdvetenskap Kursutvärdering / Kursrapport Kursrapporten ska genomföras senast tre veckor efter kursslut Datum: 15 01 19 Kursfakta Kursens namn Inom program Kursansvarig

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2000-02-09 Ledamöter Närvarande: Daniel Bernmar Mats Bengtsson Agnes Cornell Andreas Godsäter Nazem Tahvilzadeh

Läs mer

Mall för programrådsmöten

Mall för programrådsmöten Sidan 1 av 8 Mall för programrådsmöten Inledning Detta dokument är ett förslag och en rekommendation från studenterna över vi anser att programrådsmöten kan hållas under året. Den mallen och nedanstående

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/818 Allmän studieplan för doktorsexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor

23 augusti 2007 Rum U103 Klockan PROTOKOLL. Dekanus, ordförande Professor. Professor. Professor. Professor Professor NÄMNDEN FÖR FORSKNINGS- OCH FORSKARUTBILDNINGSFRÅGOR HÄLSA OCH SAMHÄLLE Sammanträdesdatum 23 augusti 2007 Rum U103 Klockan 9.00-11.00 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Margareta Östman Thomas Arnebrant Tautgirdas

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi; filosofie doktorsexamen

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi; filosofie doktorsexamen Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kulturgeografi; filosofie doktorsexamen Den allmänna studieplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsstyrelse zzzz-zz-zz. Utbildningen omfattar

Läs mer

KVALEX Handlingsplan 2010/2011/2012 Reviderad

KVALEX Handlingsplan 2010/2011/2012 Reviderad KVALEX Handlingsplan 2010//2012 Reviderad 2013-02-27 Kvalex har ett övergripande ansvar för kvalitetssäkring av självständiga arbeten. Kvalex kommunicerar med institutionernas examensarbetsansvariga vilka

Läs mer

BILAGA 4 Dnr Mahr /358

BILAGA 4 Dnr Mahr /358 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Rektors kansli Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(9) 2010-12-09 Ändrad 2012-06-07 BILAGA 4 Dnr Mahr 12-2012/358 Högskoleförordning och lokalt regelverk från och

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning HÖGSKOLAN I BORÅS REGLER Sid 1 (8) Regler vid doktorandanställning vid Högskolan i Borås Fastställd av rektor 2012-12-18, dnr 796-12-10 Innehållsförteckning 1 Värdegrund... 2 2 Inledning... 2 3 Antagning

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande:

NÄRVARANDE. Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi. Ordförande: 1 (6) NÄRVARANDE Ordförande: Anders Gustafsson, professor, Institutionen för odontologi Ledamöter: Jan Ekstrand, professor, Institutionen för odontologi Lena von Koch, docent, studierektor tillika programkoordinator

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/820 Allmän studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Biologi

Studieplan för utbildning på forskarnivå i Biologi Dnr: HNT2015/51 Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Studieplan för utbildning på forskarnivå i (Doctoral studies in Biology) Karlstads universitet 651 88 Karlstad Tfn 054-700 10 00 Fax 054-700

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark Professor, dekanus, ordförande

1(5) Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark Professor, dekanus, ordförande 1(5) Forsknings/forskarutbildningsnämnden Närvarande Ledamöter: Lars Bondemark, dekanus, ordförande Bengt Götrick Univ.lektor Thomas List Maria Pigg Forskarstuderande Gunnel Svensäter Ann Wennerberg Ledamot

Läs mer