Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder"

Transkript

1 Användarmanual Nationell Patientöversikt (NPÖ) - Funktioner och informationsmängder

2 Nationell Patientöversikt (NPÖ) Nationell Patientöversikt (NPÖ) gör det möjligt för behörig vårdpersonal att med patientens samtycke ta del av journalinformation som registrerats hos andra vårdgivare. Samordning av vårdinsatser underlättas och en helhetsbild av patienten ger ett bättre beslutsunderlag för diagnos, behandling och uppföljning. Dokumentinformation Historik Namn Position Telefonnummer Datum Anna Jörback Kommunikatör Godkännande Namn Position Telefonnummer Datum Annika Rönnberg Processledare NPÖ

3 Innehåll 1. ÖVERSIKTEN TIDSLINJEN URVAL MED HJÄLP AV TIDSLINJEN I DETALJVYERNA 5 2. INFORMATIONSMÄNGDER I NPÖ UPPMÄRKSAMHETSSYMBOLEN VÅRD- OCH OMSORGSTAGARE VÅRD- OCH OMSORGSTJÄNSTER VÅRD- OCH OMSORGSPLAN ADL FUNKTIONSNEDSÄTTNING DIAGNOSER VÅRD- OCH OMSORGSDOKUMENT LÄKEMEDELSFÖRTECKNINGEN LÄKEMEDEL KLINISK KEMI KLINISK KEMI KUMULATIV LISTA MIKROBIOLOGI EKG BILDDIAGNOSTIK ÖVRIGA UNDERSÖKNINGAR 16

4 Logga in i NPÖ med ditt RS-kort. Se separat manual. 1. Översikten Patientöversiktens första sida ger en sammanfattning över vilka informationsmängder som finns för vård- och omsorgstagaren. Den består av tre delar, högst upp en huvudrad, därunder en tidslinje. Under tidslinjen finns en rad med knappar och därunder tabeller som är ingångar till vård- och omsorgstagarens olika informationsmängder. Huvudraden innehåller uppgifter om vård- och omsorgstagarens personnummer, namn, kön och ålder samt några symboler och länkar. Detaljuppgifter om Vård- och omsorgstagaren nås genom att klicka på personnummer eller namn. Genom att klicka på uppmärksamhetssymbolen längst till höger öppnas detaljvyn för Uppmärksamhetssignal. Ny vård- och omsorgstagare väljs genom att klicka på NPÖsymbolen, Översikten innebär återgång till patientöversiktens översta nivå för vald vård- och omsorgstagare och frågetecknet leder till Hjälp-funktionen. 1.1 Tidslinjen Tidslinjen visar ett år framåt och tre år bakåt utifrån dagens datum. Den är indelad i månader, varje kvartal har växelvis olika färg och innevarande månad är markerad med avvikande färg. Varje vårdoch omsorgskontakt som ägt rum symboliseras med en box. I översikten är tidslinjen fast och inte klickbar. I detaljvyerna går det att arbeta med tidslinjen, här finns möjlighet att göra urval på perioder eller kontakter/händelser och att ändra tidsskala.

5 1.2 Urval med hjälp av tidslinjen i detaljvyerna Genom att med klick markera en tidsperiod på tidslinjen görs ett urval och endast kontakter/händelser under den perioden visas i detaljvyerna. Genom att markera en box visas de händelser/kontakter som i levererande system kopplats till den händelsen/kontakten. En period eller box är markerad tills att den avmarkeras med förnyat klick. Flera perioder eller boxar kan markeras. - Avmarkera allt. Inför ett nytt urval måste alla kontakter/händelser först avmarkeras genom att trycka på Avmarkera allt. - Markera allt. För att återställa till att alla kontakter och händelser visas används Markera allt. Initialt är alla markerade. - Personuppgifter och Funktionsnedsättning kan inte avmarkeras. 2. Informationsmängder i NPÖ 2.1 Uppmärksamhetssymbolen Bakom symbolen för uppmärksamhetssignaler finns information om vård- och omsorgstagarens eventuella överkänslighet mot läkemedel, allvarlig sjukdom, allvarlig behandling, vårdbegränsning, smitta samt ej strukturanpassad uppmärksamhetssignal. I gruppen Ej strukturanpassad hamnar de uppmärksamhetssignaler där levererande vårdsystemet inte medger klassificering. Symbolen för uppmärksamhetssignaler illustrerar vilka uppmärksamhetssignaler som finns. Om ingen uppmärksamhetssignal alls finns eller alla är inaktuella är symbolen grå. En grå symbol går att trycka på. Ifall samtliga uppmärksamhetssignaler är inaktuella är det ändå möjligt att nå detaljvyn för uppmärksamhetssignal. Respektive del av symbolen aktiveras om det finns minst en förekomst av motsvarande uppmärksamhetssignal enligt följande: Uppmärksamhetssignal Aktiverad yta i symbolen Ingen eller alla är inaktuella Överkänslighet, allvarlighetsgrad = besvärande Överkänslighet, allvarlighetsgrad = skadlig Överkänslighet, allvarlighetsgrad = livshotande Allvarlig sjukdom och/eller Allvarlig behandling Vårdbegränsning Smitta Ej strukturanpassad

6 2.2 Vård- och omsorgstagare Detaljvyn för Vård- och omsorgstagare innehåller information om personidentifikation, adressuppgifter, företrädare, tolkbehov och närstående. Vård- och omsorgstagare nås genom att på huvudraden klicka på personidentitet eller namn eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Personuppg Vård- och omsorgskontakt Detaljvyn för Vård- och omsorgskontakt innehåller information om genomförda och bokade kontakter. Endast de kontakter som vårdgivaren bedömer meningsfulla för andra vårdgivare att ta del av finns i NPÖ. Det kan innebära att vissa (frekventa) kontakter utelämnas om de är av daglig intern vård- eller omsorgskaraktär. Vård- och omsorgskontakter nås genom att i översikten klicka på knappen Kontakter eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Kontakter.

7 Kontakterna har klassificerats i kontakttyperna Besök, Telefon, Vårdtillfälle, Dagsjukvård eller Annan för att underlätta orienteringen för användaren. Initialt är tabellen sorterad fallande på startdatum. Möjlighet finns att sortera kontakterna på alla kolumner i tabellen vilket framgår av att det finns en pil vid varje kolumnrubrik. Genom att klicka på pilen sorteras tabellen på den valda kolumnen. Av pilens riktning framgår om sorteringen är stigande eller fallande. Vilken sortering som är aktuell för tillfället framgår av att pilen är gulmarkerad. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för den valda kontakten. 2.4 Vård- och omsorgstjänster Detaljvyerna för Vård- och omsorgstjänster innehåller information om tjänster som tillhandahålls till vård- och omsorgstagaren i form av primärvård, specialistvård, hemtjänst, hemsjukvård, särskilt boende eller LSS. Vård- och omsorgstjänster nås genom att i översikten klicka på någon av knapparna Primärvård, Specialistvård, Hemtjänst, Hemsjukvård, Särskilt boende eller LSS. Knapparna är vita när det inte finns bakomliggande information, fet text på knapparna innebär att det finns en pågående tjänst och om tjänsten är avslutad har knappen kursiv text. Samtliga knappar leder till samma vy, Vård- och omsorgstjänster Översikt. Vård- och omsorgstjänster nås också genom att bland flikarna till vänster klicka på Tjänster. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad eller på Beskrivning öppnas detaljvyn för den valda vård- och omsorgstjänsten. Denna informationsmängd finns idag inte med från Region Skåne och i dagsläget finns inga framtidsplaner för detta heller.

8 2.5 Vård- och omsorgsplan Detaljvyn för Vård- och omsorgsplan innehåller information om vård- och omsorgsplaner av valbara slag. Vård- och omsorgsplan nås genom att i översikten klicka på knappen Plan eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Plan. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad eller på datum öppnas detaljvyn för den valda vård- och omsorgsplanen. Denna informationsmängd finns idag inte med från Region Skåne och i dagsläget finns inga framtidsplaner för detta heller. 2.6 ADL Detaljvyn för ADL innehåller information om vård- och omsorgstagarens ADL-status - Aktiviteter i det dagliga livet. ADL nås genom att i översikten klicka på knappen ADL eller genom att bland flikarna till vänster klicka på ADL. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns i rubriken i varje datumkolumn eller på texten i kolumnen öppnas detaljvyn för ADL-status för valt datum.

9 Denna informationsmängd finns idag inte med från Region Skåne och i dagsläget finns inga framtidsplaner för detta heller. 2.7 Funktionsnedsättning Detaljvyn för Funktionsnedsättning innehåller information om vård- och omsorgstagarens funktionsnedsättning. Funktionsnedsättning nås genom att i översikten klicka på knappen Funktionsnedsättning eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Funktionsneds. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för det valda tillfället.

10 Denna informationsmängd finns idag inte med från Region Skåne och i dagsläget finns inga framtidsplaner för detta heller. 2.8 Diagnoser Detaljvyn för Diagnoser innehåller information om vård- och omsorgstagarens diagnoser. Diagnoser nås genom att i översikten klicka på tabellen Diagnoser eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Diagnoser. Diagnoserna är klassificerade i diagnostyperna Kronisk diagnos, Huvuddiagnos eller Bidiagnos. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för den valda diagnosen.

11 2.9 Vård- och omsorgsdokument Detaljvyn för Vård- och omsorgsdokument innehåller information om dokument av typerna epikris, intagningsanteckning, daganteckning, öppenvårdsanteckning, öppenvårdssammanfattning, "Specialitet"- anteckning och övrigt dokument. Vård- och omsorgsdokument nås genom att i översikten klicka på tabellen Dokument eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Dokument. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad eller på datum öppnas detaljvyn för det valda dokumentet.

12 2.10 Läkemedelsförteckningen Detaljvyn för Läkemedelsförteckningen innehåller information om utlämnade läkemedel. Informationen om utlämnade läkemedel hämtas från Apotekens Service AB s tjänst, Läkemedelsförteckningen. Läkemedelsförteckningen nås genom att i översikten klicka på tabellen Läkemedelsförteckningen eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Läkemedelsförteckningen. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för det valda läkemedlet Läkemedel Detaljvyn för ordinerade och föreskrivna läkemedel innehåller information om av vårdgivaren ordinerade läkemedel och av vårdgivaren förskrivna läkemedel. Information om ordinerade och förskrivna läkemedel levereras från vårdgivares vårdsystem. Från vårdsystemen levereras endast aktuella läkemedel, läkemedel som är utsatta levereras inte. Ordinerade och föreskrivna läkemedel nås genom att i översikten klicka på tabellen Läkemedel eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Ordinerade och föreskrivna läkemedel. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för det valda läkemedlet.

13 2.12 Klinisk kemi Detaljvyn för Klinisk kemi innehåller information om vård- och omsorgstagarens undersökningsresultat avseende klinisk kemi. Klinisk kemi nås genom att i översikten klicka på tabellen Klinisk kemi eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Klinisk kemi Genom att klicka på K-symbolen längst till vänster på varje rad fås en kumulativ lista där resultaten kan följas över tiden. Genom att klicka på analysnamnet öppnas detaljvyn för det valda undersökningsresultatet.

14 Klinisk kemi Kumulativ lista Den kumulativa listan visar undersökningsresultat över tiden för vald analys med det senaste resultatet längst till vänster. Om analysen har en NPU-kod visas resultaten för alla analyser i gruppen. Med hjälp av NPU-koden har analyserna inordnats i grupper som exempelvis Hematologi-, Urin-, Metabol-grupp och så vidare. Den kumulativa listan visas för alla analyser inom gruppen oavsett vilken av de ingående analyserna som valts på föregående nivå. Värden som ligger utanför referensintervallet har röd text och en asterisk Detaljvyn stängs med krysset eller genom att från sidan som visar de senaste värdena klicka på vänsterpil Mikrobiologi Detaljvyn för Mikrobiologi innehåller information om vård- och omsorgstagarens mikrobiologiska undersökningsresultat. Mikrobiologi nås genom att i översikten klicka på tabellen Mikrobiologi eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Mikrobiologi. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad eller på analysnamnet öppnas detaljvyn för det valda undersökningsresultatet. Denna informationsmängd finns ännu inte med från Region Skåne.

15 2.14 EKG Detaljvyn för EKG innehåller information om vård- och omsorgstagarens EKG-undersökningar i form av text och länkade bilder. EKG nås genom att i översikten klicka på tabellen EKG eller genom att bland flikarna till vänster klicka på EKG. Genom att klicka på länken i kolumnen EKG-kurva visas resultatet i form av en bild. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för vald undersökning där frågeställning och utlåtande kan läsas och från vilken EKG-kurvan också kan nås. Denna informationsmängd finns ännu inte med från Region Skåne Bilddiagnostik Detaljvyn för Bilddiagnostik visar information om vård- och omsorgstagarens radiologiundersökningar i form av text och länkade bilder. Bilddiagnostik nås genom att i översikten klicka på tabellen Bilddiagnostik eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Bilddiagnostik. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för vald undersökning där bilderna kan nås och där frågeställning och utlåtande kan läsas.

16 Denna informationsmängd finns ännu inte med från Region Skåne Övriga undersökningar Detaljvyn för Övriga undersökningar visar information om vård- och omsorgstagarens övriga undersökningar, till exempel patologi-, klinfys- och logopedundersökningar. Övriga undersökningar nås genom att i översikten klicka på tabellen Övr undersökning eller genom att bland flikarna till vänster klicka på Övr. Undersökn. Genom att klicka på detalj-symbolen som finns längst till vänster på varje rad öppnas detaljvyn för vald undersökning. Denna informationsmängd finns ännu inte med från Region Skåne.

Användarmanual för NPÖ. (kortversion)

Användarmanual för NPÖ. (kortversion) Användarmanual för NPÖ (kortversion) 1 Säker identifiering Innebär användning av RS-kort kombinerat med pinkod. Elektronisk tjänstelegitimation i Region Skåne RS-kort innehåller certifikat för inloggning,

Läs mer

Nationell PatientÖversikt (NPÖ)

Nationell PatientÖversikt (NPÖ) Nationell PatientÖversikt (NPÖ) Säker identifiering Innebär användning av e-id kort kombinerat med pin-kod. Elektronisk tjänstelegitimation i VGR - TjänsteID+ innehåller certifikat för inloggning, signering

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual

Nationell patientöversikt Användarmanual Nationell patientöversikt Användarmanual 2016-02-10 Dokumentversion: 1.2 Applikationsversion: 2.1 1 1. Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT...

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT... 5 2.3 SAMTYCKE TILL SAMMANHÅLLEN JOURNALFÖRING...

Läs mer

Nationell Patientöversikt NPÖ. Anders Namn, arbetsplats, Jacobsson, datum IT-arkitekt, IT-centrum, 2012-02-02

Nationell Patientöversikt NPÖ. Anders Namn, arbetsplats, Jacobsson, datum IT-arkitekt, IT-centrum, 2012-02-02 NPÖ NPÖ ur ett användningsperspektiv Sammanhållen journalföring enligt Patientdatalagen Informationsåtkomst över vårdgivargränser Patientens samtycke krävs vid åtkomst Nationell, regional och lokal patientöversikt

Läs mer

Patientfall Astrid. Astrid Andersson, 78 år. Ensamboende i lägenhet. Änka sedan 5 år, dotter och son. Inga hemtjänstinsatser

Patientfall Astrid. Astrid Andersson, 78 år. Ensamboende i lägenhet. Änka sedan 5 år, dotter och son. Inga hemtjänstinsatser Patientfall Astrid Astrid Andersson, 78 år Ensamboende i lägenhet Änka sedan 5 år, dotter och son Inga hemtjänstinsatser Tidigare:Insulinbehandlad diabetes, högt blodtryck Astrid ramlar i hemmet och förs

Läs mer

NPÖ? NPÖ - Nationell patientöversikt

NPÖ? NPÖ - Nationell patientöversikt NPÖ? NPÖ - Nationell patientöversikt Vad är NPÖ? Tjänsten Nationell patientöversikt, NPÖ, gör det möjligt för behörig vårdpersonal att med patientens samtycke ta del av journalinformation som registrerats

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual

Nationell patientöversikt Användarmanual Nationell patientöversikt Användarmanual 2017-02-10 Dokumentversion: 1.5.1 Applikationsversion: 2.7 1 1. Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT...

Läs mer

Nationell patientöversikt NPÖ

Nationell patientöversikt NPÖ 1 (12) Nationell patientöversikt NPÖ NPÖ är en nationell tjänst där vårdgivare (landsting och privata) och kommuner delar patientinformation Vårdgivare och kommuner publicerar upp information till den

Läs mer

Bilaga 1 till Anslutningsavtal avseende Nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för Anslutning Version 1.0

Bilaga 1 till Anslutningsavtal avseende Nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för Anslutning Version 1.0 Bilaga 1 till Anslutningsavtal avseende Nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för Anslutning Version 1.0 1. Inledning 2. Omfattningen av Nationell patientöversikt Nationell patientöversikt (NPÖ) omfattar

Läs mer

Är IT en hjälp i vården? Hur hanteras patientsäkerheten i ett nationellt perspektiv?

Är IT en hjälp i vården? Hur hanteras patientsäkerheten i ett nationellt perspektiv? Är IT en hjälp i vården? Hur hanteras patientsäkerheten i ett nationellt perspektiv? Björn Strihagen, civilingenjör (bjorn08@strihagen.se) Projektledare NOD (Nationell ordinationsdatabas för läkemedel)

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Nationell patientöversikt 3.1. Användarguide

Nationell patientöversikt 3.1. Användarguide Nationell patientöversikt 3.1 Användarguide Innehåll Innehåll... 2 Revisionshistorik... 3 1 Inledning... 4 1.1 Om Nationell patientöversikt... 4 1.2 Om manualen... 4 1.3 Referenser... 5 2 Inloggning och

Läs mer

Välkommen till. Leveransinformation VAS 11.0

Välkommen till. Leveransinformation VAS 11.0 Välkommen till Nationell patientöversikt (NPÖ) Spärr, samtycke, ny organisatorisk nivå (VAS) Tidplan för VAS-leveransen: 29 augusti 2012 VAS 11.0 Information om vad som i övrigt ingår i VAS 11.0 (ärenden,

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2014-04-16 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ

INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ ViS - Vård i samverkan Kommun(er): Samtliga i Uppsala län Region Uppsala: Samtliga hälso- och sjukvårdsförvaltningar Fastställt av: Redaktionsrådet Datum: 2018-09-26 INSTRUKTION FÖR SÖKNING I NPÖ Innehåll

Läs mer

Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 2. Specifikation av Applikationen Nationell patientöversikt

Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 2. Specifikation av Applikationen Nationell patientöversikt Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 2. Specifikation av Applikationen Nationell Mellan Inera och Kund Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Referenser... 2 2. Applikationsbeskrivning... 2 3. Servicenivåer

Läs mer

Pilot Ny nationell patientöversikt

Pilot Ny nationell patientöversikt Pilot Ny nationell patientöversikt 0 Vårdpersonalens situation Många system. Svåröverskådligt. Textbaserat. Långa svarstider. Patientsäkert? Arbetsmiljövänligt? Effektivt? 1 Vad kan underlätta? Integrera

Läs mer

Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 3. Specifikation av Applikationen Nationell patientöversikt

Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 3. Specifikation av Applikationen Nationell patientöversikt Avtal Nationell Patientöversikt Bilaga 3. Specifikation av Applikationen Nationell Mellan Inera och Kund Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Referenser... 2 2. Applikationsbeskrivning... 2 3. Servicenivåer

Läs mer

Nationell patientöversikt

Nationell patientöversikt 2009 Tieto Corporation Nationell patientöversikt IT Vårdgalan 2009 NPÖ i praktisk vardag Christer Bergh Manager HCSC Sweden Tieto, Healthcare & Welfare christer.bergh@tieto.com Nationell IT-strategi Vården

Läs mer

NPÖ införande. Inera AB

NPÖ införande. Inera AB NPÖ införande Inera AB Innehåll i presentationen Vad är NPÖ? Vilka nyttoeffekter har NPÖ? Vilka informations mängder ska man ansluta? Vad innebär en anslutning? Erfarenheter Tidsåtgång 2 3 Vad är NPÖ?

Läs mer

Gränssnittsbeskrivning. Nationell patientöversikt version 3.1

Gränssnittsbeskrivning. Nationell patientöversikt version 3.1 Gränssnittsbeskrivning Nationell patientöversikt version 3.1 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1 Allmänt om NPÖ... 5 1.2 Generell beskrivning av gränssnittet... 6 1.3 Filtrering i NPÖ... 7 1.4 Sök-funktioner

Läs mer

Gränssnittsbeskrivning. Nationell patientöversikt version 3

Gränssnittsbeskrivning. Nationell patientöversikt version 3 Gränssnittsbeskrivning Nationell patientöversikt version 3 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1 Allmänt om NPÖ... 5 1.2 Generell beskrivning av gränssnittet... 6 1.3 Filtrering i NPÖ... 7 1.4 Sök-funktioner

Läs mer

Nationell Patientöversikt Vad är det? Otto Medin, Sr Sales Engineer InterSystems Corporation

Nationell Patientöversikt Vad är det? Otto Medin, Sr Sales Engineer InterSystems Corporation Nationell Patientöversikt Vad är det? Otto Medin, Sr Sales Engineer InterSystems Corporation Nationell Patientöversikt 1. Bakgrund & Introduktion 2. Mål & Innehåll 3. Säkerhet & Sekretess 4. Demo 5. Arkitektur

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg NPÖ Producentanslutning. Version 9.3 2014-05-06

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg NPÖ Producentanslutning. Version 9.3 2014-05-06 Tillvalsbeskrivning Procapita Vård och Omsorg Version 9.3 2014-05-06 Sida 2/22 Denna komponentbeskrivning utformas, tillverkas och marknadsförs i enlighet med de säkerhetskrav som ställs i EU-direktiv

Läs mer

NPÖ, nu en verklighet - men vad krävs av verksamheten? Och: Vad ger NPÖ för verksamhetsnytta?

NPÖ, nu en verklighet - men vad krävs av verksamheten? Och: Vad ger NPÖ för verksamhetsnytta? NPÖ, nu en verklighet - men vad krävs av verksamheten? Och: Vad ger NPÖ för verksamhetsnytta? 8 December 2010 Lennart Holeby Bengt Lundmark Inera Tieto Healthcare & Welfare 1 Vad är NPÖ? Sammanhållen journalföring

Läs mer

Utbildningsmaterial. Infomedix Klinik portal för. läkarstudenter termin 3

Utbildningsmaterial. Infomedix Klinik portal för. läkarstudenter termin 3 Utbildningsmaterial Infomedix Klinik portal för läkarstudenter termin 3 Innehåll Tillhörighet, Registrering och Listning... 3 Sök patient... 5 Enkel personsök... 5 Historiklista... 5 Platslista/Kalladelista...

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Erfarenheter NPÖ. Örebro läns landsting. Slottet. Svampen. Wadköping

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Erfarenheter NPÖ. Örebro läns landsting. Slottet. Svampen. Wadköping Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting Slottet Svampen Wadköping Länets förutsättningar 3 sjukhus 30 vårdcentraler 4 privata vårdcentraler 12 kommuner 3 privat utförare Hitta och titta -lösning avseende

Läs mer

Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting

Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting Bakgrund och Erfarenheter NPÖ Örebro läns landsting Slottet Svampen Wadköping Örebro läns förutsättningar 3 sjukhus 30 vårdcentraler i landstingsregi 4 privata vårdcentraler 12 kommuner 3 privat utförare

Läs mer

Landstingets ledningskontor. Verksamhetsnytta med Nationell patientöversikt - NPÖ Britt Ehrs, projektledare, Landstinget i Uppsala län

Landstingets ledningskontor. Verksamhetsnytta med Nationell patientöversikt - NPÖ Britt Ehrs, projektledare, Landstinget i Uppsala län Verksamhetsnytta med Nationell patientöversikt - NPÖ Britt Ehrs, projektledare, Landstinget i Uppsala län Bakgrund Agenda Sammanhållen journalföring Vad är NPÖ Vilka är anslutna? Vad krävs för att få/kunna

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Journal via Nätet. Vårdhändelser

Journal via Nätet. Vårdhändelser Journal via Nätet Vårdhändelser Kort om Vårdhändelser Utvecklingen av Vårdhändelser har bedrivits i projektet Mina Vårdflöden. Ett samverkansprojekt mellan bland annat SLL, VGR, Region Skåne och NLL som

Läs mer

Innehåll. Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ

Innehåll. Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ Innehåll Nationell IT-strategi och målbild Nationell infrastruktur Nationell Patient Översikt - NPÖ Information som ska användas i NPÖ Produktval NPÖ Tidplaner och aktiviteter för NPÖ Jan Edquist IT-arkitekt

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Användarmanual Vårdgivargränssnitt

Användarmanual Vårdgivargränssnitt Användarmanual Vårdgivargränssnitt INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 3 1.1 INLEDNING... 3 1.2 AVSEDD ANVÄNDNING... 3 1.3 AVSEDDA ANVÄNDARE... 3 1.4 ASTHMATUNER INGÅENDE DELAR... 3 1.5 VIKTIG INFORMATION

Läs mer

ehälsa i Region Skåne

ehälsa i Region Skåne ehälsa i Region Skåne RS beslut 2016-2020 Strategi för ehälsa RD beslut Handlingsplan 2016 NPÖ Hälsa på plats Vision för e-hälsa i Region Skåne e-hälsa ska bidra till de nya lösningar och arbetssätt som

Läs mer

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal 1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal Här får du en snabbintroduktion till verktyget och lär dig var du hittar olika funktioner. Vill du veta mer och de olika funktionerna kan du gå in under respektive

Läs mer

Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt (NPÖ)

Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt (NPÖ) Riktlinjer för hälso- och sjukvård inom Stockholms stads särskilda boenden, dagverksamheter och dagliga verksamheter Sida 0 (6) Vers. 2.0 Rev. 2018 Sammanhållen journalföring med nationell patientöversikt

Läs mer

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer:

Meddix ÖV SIP. Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Ta fram den enskilde som planering ska göras på genom att välja Person därefter Översikt personer: Skriv in personnummer (t.ex. 195003077524), välj

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15

Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Vårdgivares anslutning till NPÖ Introduktion för Verksamhetschefer och Införandeansvariga 2015-12-15 Innehåll Inledning Introduktion till NPÖ Vad ser jag i NPÖ? Vad krävs för att använda NPÖ? Hur startar

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Cecilia Gustafsson, Folkhälsa och sjukvård 2018-04-13 1:4 0(16) Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Josefine Laago 2018-04-13 1:4 1(16) Innehåll 1. Läkemedelslistan åtkomst

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Registrering av ny patient

Registrering av ny patient Snabbhjälp Registrering av ny patient 1. Klicka på ikonen Patient i verktygsfältet, varvid fönstret Patienter öppnas. 2. I detta fönster klickar du sedan på ikonen Ny, varvid Patienter fönstret utökas

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert

Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert MANUAL Registrering av blåsdysfunktion i Senior alert Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall, trycksår, munhälsa

Läs mer

Registrering i Senior alert

Registrering i Senior alert MANUAL Registrering i Senior alert Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall, trycksår, munhälsa och blåsdysfunktion.

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen

Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen Sammanhållen journalföring och Nationell Patientöversikt i Västra Götalandsregionen Definition av begrepp Vårdgivare, regionen är vårdgivare enligt lagens definition, med ansvar att bestämma övergripande

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

VAS - Standard Användardokumentation

VAS - Standard Användardokumentation VAS - Standard Användardokumentation VAS-GENERELLT SIDA 2 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 VAS - Standard... 3 1. Beskrivning och syfte... 3 1.1 Inloggning med användarid och lösenord...

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Utbildningsmanual. Rehabstöd

Utbildningsmanual. Rehabstöd Utbildningsmanual Rehabstöd Innehåll 1. Inledning... 3 2. Tillgänglighet och innehåll... 3 Testvårdpersonal... 3 Testdata... 4 3. Inloggning... 4 4. Utbildningsscenarios... 5 4.1 Generellt... 5 4.2 Rehabstöds

Läs mer

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida

Användarhandledning. Socialtjänstens medborgarsida Användarhandledning Socialtjänstens medborgarsida Versionshistorik Version Beskrivning Författare Datum 1 Dokument upprättas Angelika Svahn 2015-08-20 Sida 2 av 19 Innehåll Versionshistorik... 2 Inledning...

Läs mer

Förbered/Registrera ny dospatient

Förbered/Registrera ny dospatient Förbered/Registrera ny dospatient Hämta ny dospatient för att förbereda Användare utan personlig förskrivarkod (t.ex. sjuksköterska, sekreterare, AT-läkare) kan förbereda uppgifter inför registrering av

Läs mer

Meddelande utanför vårdtillfälle

Meddelande utanför vårdtillfälle 1(18 ) Sökord Samordnad vårdplanering, hemsjukvård, skicka meddelande Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare Ändrat från Landstinget i Östergötland till Karin Björklund, systemförvaltare Region Östergötland

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Sammanhållen journalföring

Sammanhållen journalföring SOCIALFÖRVALTNINGEN RIKTLINJE Annika Nilsson, annika.nilsson@kil.se 2016-06-28 Beslutad av SN 84 2016-08-31 Sammanhållen journalföring Via nationella e-tjänster, t.ex. NPÖ, Pascal eller Svevac Gäller för

Läs mer

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO 1 Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Stäm av läkemedelslistan Om ikonen

Läs mer

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27 Manual för Tidbok Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: 2014-05-07 Reviderad:2017-07-03 Manual för Tidbok Sidan 1 av 27 Innehållsförteckning Söka tid till en vårdgivare... 3 Söka tid till flera vårdgivare...

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS GITS SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Systemöversikt 4 Funktioner i

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView

Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Region Skåne Flödesmodellen Förvaltningsgrupp Dokumentslag: Styrande Datum: 2018-08-28 Dokumenttyp: Anvisning Version: 2.0 Manual Flödesmodellen Väntetidsrapportering - QlikView Innehållsförteckning 1

Läs mer

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga

Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Information om NPÖ till vårdgivare och införandeansvariga Innehåll Inledning Nationell patientöversikt Värdet av NPÖ Informationsmängder Gränssnitt Läsa och visa information Aktiviteter och anslutning

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF 2018-05-07 1 (36) Omsorgsavdelningen Ansvarig Upprättad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Upprättad av Reviderad den Susanne Ahlqvist 2018-04-27 Användarmanual Procapita HSL-Journal ICF POST 235 81 Vellinge

Läs mer

Lifecare SIP - Användarhandledning

Lifecare SIP - Användarhandledning Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(29) Dokument ID: 09-300447 Fastställandedatum: 2018-05-02 Giltigt t.o.m.: 2019-05-02 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Troeng Lifecare SIP

Läs mer

Register för cancerläkemedel MANUAL

Register för cancerläkemedel MANUAL Register för cancerläkemedel MANUAL 3.0 2019-01-18 1 Versionshantering Datum Beskrivning av förändring 2017-09-01 Första version 2018-02-01 Andra version 2019-01-18 Tredje version. Manualen har gjorts

Läs mer

Felsökningsunderlag. för Nationell patientöversikt, NPÖ. Dokumentationsversion 3.0 Datum

Felsökningsunderlag. för Nationell patientöversikt, NPÖ. Dokumentationsversion 3.0 Datum Felsökningsunderlag för Nationell patientöversikt, NPÖ Dokumentationsversion 3.0 Datum Innehåll 1 Beskrivning av felmeddelanden i NPÖ (Nationell patientöversikt)... 3 1.1 Allmän information om NPÖ2...

Läs mer

Siebel version

Siebel version Siebel version 5.2.2.0. Förändringar för legitimerad personal från 2:a maj 2016. Förbättrat sökordsträd, sammanhållen journal och NPÖ. Agenda Bakgrund / Nuläge / Framtid Innehåll i nya versionen av Siebel

Läs mer

Ramverk för invånares åtkomst till journalen

Ramverk för invånares åtkomst till journalen Ramverk för invånares åtkomst till journalen Bilaga 2 Så fungerar tjänsten Journalen Innehåll Så fungerar tjänsten Journalen... 1 1. Så fungerar tjänsten Journalen... 3 1.1 Säker inloggning krävs... 3

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Registrering i Senior alert

Registrering i Senior alert MANUAL Registrering i Senior alert Innehåll Förord... 3 Information i registret... 4 Inloggning till registret... 5 Enhetsöversikt Trycksår-Undernäring-Fall-Munhälsa (TUFM)... 6 Filtrera på namn... 7 Inskrivning

Läs mer

LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län

LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län LATHUND Sjukskrivningsstatistik från Inera för Landstinget i Kalmar län Sjukskrivningsstatistik för intyg utfärdade inom landstinget (inklusive privata enheter inom hälsoval) finns nu att hämta från Ineras

Läs mer

Verktygsfält. Hantering av webbkarta Grundinstruktion. Sida 1 av 6. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet.

Verktygsfält. Hantering av webbkarta Grundinstruktion. Sida 1 av 6. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet. Flytta i sidled Zooma in Zooma ut Panorera Hela utbredningen Tillbaka Framåt Förstoring av kartdel Kartskikt Förstora/ förminska

Läs mer

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Ulrika Landström, RN, Projektledare Örebro Läns Landsting ulrika.landstrom@orebroll.se +46 70 316 4541 Bakgrund och syfte Projektet startade

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på ipad

Guide till användande av interaktiv bok på ipad Guide till användande av interaktiv bok på ipad Logga in på N&K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel i din ipad och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar på kartlänken öppnas Båstadkartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Meddix ÖV - SIP Skapa SIP

Meddix ÖV - SIP Skapa SIP Meddix ÖV - SIP Skapa SIP Meddix ÖV SIP Skapa en SIP individuell samordnad plan Efter vårdplaneringen är det dags att skap en SIP. Sök fram den enskilde på vilken planeringen ska göras på genom att välja:

Läs mer

RETTS (rapid emergency triage and treatment system) Användarmanual för ambulanssjukvården Östergötland I Paratus

RETTS (rapid emergency triage and treatment system) Användarmanual för ambulanssjukvården Östergötland I Paratus RETTS (rapid emergency triage and treatment system) Användarmanual för ambulanssjukvården Östergötland I Paratus Bakgrund införde hösten 2009 ett gemensamt triagesystem RETTS (Medical Emergency Triage

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP)

Lifecare. Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare Samordnad planering (SP) inklusive öppenvårdsdel samordnad individuell plan (SIP) Lifecare SP Startsida Ny patient - Personuppgifter Inskrivningsmeddelande Att göra Fast vårdkontakt Planeringsunderlag

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården

Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Checklista utskrivningsprocess i Lifecare för slutenvården Slutenvård Slutenvård Slutenvård Slutenvård Inskrivnings - Meddelande

Läs mer