Välkommen till Hammarskiöld & Co

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Hammarskiöld & Co"

Transkript

1

2

3 Välkommen till Hammarskiöld & Co På 1700-talet låg näringslivets centrum inte på Stureplan utan i Gamla Stan. Till stor del ligger det fortfarande här, närmare bestämt hos Hammarskiöld & Co på Skeppsbron 42. Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi anlitas frekvent av stora och betydelsefulla klienter och att våra jurister arbetar med de mest spännande och utvecklande uppdragen. Det handlar om de riktigt stora affärerna, de som skapar rubriker i affärspressen. Våra fokusområden är Företagsförvärv och Börsrätt, Bank och Finans, Tvistelösning, IT- och Immaterialrätt samt EG- och konkurrensrätt. Vi är ständigt på jakt efter duktiga jurister som har intresse och fallenhet för affärsjuridik och advokatrollen och som vill vara med i händelsernas centrum.

4

5 Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig Att arbeta som jurist på Hammarskiöld & Co innebär spännande och utvecklande arbetsuppgifter i en kreativ, generös och stimulerande miljö. Hos oss arbetar du ofta internationellt och med komplexa uppdrag. Redan från start har du kontakter med både svenska och utländska klienter och advokatbyråer. Arbetet sker ofta i projektform. Hammarskiöld & Co är ett true partnership. Det innebär att alla klienter är byråns klienter och att det är självklart att skräddarsy team så att varje uppdrag utförs av de bäst lämpade juristerna. Varje enskild individ är en viktig del av helheten och vårt arbete präglas av öppna dörrar och teamanda. Vi fäster också stor vikt vid att stämningen på byrån är god, såväl mellan medarbetarna som mellan firman och klienterna. Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig. Därför ser vi till att du har stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Varje nyanställd får en senior jurist som fadder. Genom ett nära samarbete med faddrar och övriga kollegor får du stöd och feedback. Vi har också ett ambitiöst utbildningsprogram som vi är mycket stolta över. Det gör att du växer och att din karriär tar fart.

6 Vi söker ständigt nya jurister Vi rekryterar nya medarbetare kontinuerligt under hela året. Du som söker ska ha goda betyg från juristutbildningen och behärska det engelska språket väl. Dina personliga egenskaper samt ditt intresse för affärsjuridik och advokatrollen är dock minst lika viktiga. Vi har tre typer av tjänster som du kan söka: Biträdande jurist Biträdande juristtjänsten riktar sig i första hand till jurister med domstolserfarenhet eller annan relevant arbetslivserfarenhet. Som en del av vårt utbildningsprogram får du under de tre första åren cirkulera mellan våra olika fokusgrupper. På så sätt får du en bred affärsjuridisk grund att stå på som blivande advokat och en inblick i de flesta rättsområden som förekommer på byrån. Samtidigt som du cirkulerar mellan fokusgrupperna specialiserar du dig på ett eller flera områden. Efter hand ökar det egna ansvaret och specialiseringsgraden. Vi har även individuella utbildningsprogram och språkkurser för alla våra jurister. Våra jurister får också möjlighet att arbeta vid utländska advokatbyråer.

7 Trainee Traineeprogrammet riktar sig till nyutexaminerade jurister som vill få en första inblick i vår verksamhet och rollen som affärsadvokat. Traineeperioden är normalt sex månader. Som trainee arbetar du med ärenden och i projekt på samma sätt som en biträdande jurist. Avsikten är att du ska få pröva på att arbeta med ärenden inom flera av firmans fokusområden. Har du särskilda önskemål om inriktning på ditt juridiska arbete försöker vi även tillgodose detta. Arbetet varvas med utbildning och en rad sociala aktiviteter. Sommartrainee Varje år erbjuder vi ett antal studenter möjlighet att genom vårt sommartrainee-program prova på rollen som affärsadvokat och arbetet på byrån. Det sex till åtta veckor långa programmet ger dig en praktisk introduktion till affärsjuridiken och advokatrollen samt en inblick i vår firmakultur. Det ger dig också en möjlighet att bredda ditt sociala nätverk genom att lära känna jurister hos oss och studenter från andra universitet. Rekrytering av sommartrainees pågår under perioden januarimars varje år och du som söker bör vara inne på din sjätte termin eller längre fram på juristlinjen.

8 Några frågor till Managing Partner Claes Langenius Vilken typ av klienter har Hammarskiöld & Co? Vi väljer våra klienter med omsorg och enbart större företag antas som klienter. Det ingår i affärsidén att klienterna ska tas väl omhand och vi är måna om att kunna ge dem hjälp direkt då juridiska frågor uppstår. Cirka 50% av klienterna är svenska företag och 50% är utländska. I princip har vi kunder från hela näringslivet, men specifikt kan jag nämna banker, finans- musik-, TV-, fastighets- och läkemedelsbolag. Hur är det att arbeta på Hammarskiöld & Co? När du arbetar här får du vara med i den innersta delen av näringslivet. Du syns inte, det är din roll, men det du gör syns i DI dagen efter. Det skall vara roligt att arbeta. För att säkerställa det lägger vi stor vikt vid sociala aktiviteter som olika sport aktiviteter, fester, fredagsöl och resor av olika slag. Vi har bland annat en egen bar och ett gym i byggnaden. På Kick-Off och vår årliga skidresa åker vi alla iväg och har kul tillsammans. Vi har en ovanligt låg snittålder på delägarna och det är viktigt för oss att ha en platt organisation.

9 Har man möjlighet till vidareutbildning och att arbeta utomlands? Tanken är att alla jurister som arbetar hos oss ska åka utomlands i upp till ett år för att prova på att arbeta på en byrå i ett annat land. Vi har också många interna utbildningar. Som nyanställd roterar du mellan våra arbetsgrupper under två år för att arbeta upp en bred kunskapsbas. Det ger en helhetsbild och en bred kunskapsgrund som är viktig för affärsjurister. Måste man arbeta 80 timmar i veckan för att göra karriär hos Hammarskiöld & Co? Visst kan det vara en hög arbetsbelastning under vissa veckor men det är en myt att man måste arbeta 80 timmar varje vecka. Självklart ska man hinna med sina intressen och sin familj parallellt med arbetet. Det är däremot viktigt att man tycker att flexibilitet är kul och inte en belastning när man arbetar på en affärsjuridisk byrå. Den stora utmaningen för advokatbyråer under de kommande åren blir att hålla kvar de nya juristerna, och att få dem att vilja satsa i byrån. Man kan inte ta in fler nya jurister än att de kan känna att de blir en del av teamet. Alla som kommer till oss får en fadder, och det är en del av vår grundfilosofi att måna extra mycket om den nyanställda.

10 Vi ser fram emot din ansökan Vi söker kontinuerligt nya medarbetare till de tjänster vi erbjuder. Välkommen att skicka din ansökan till Till ansökan vill vi gärna att du bifogar kopior av gymnasiebetyg, betyg från juristutbildningen och eventuellt skriftliga referenser från tidigare arbetsgivare. Vår rekryteringsgrupp behandlar alla ansökningar löpande och som sökande kan du förvänta dig en snabb handläggning. Har du frågor om oss eller vår rekrytering så kontakta gärna någon av advokaterna Malin Sandquist eller Philip Heilbrunn eller vår personalchef Iota Bergvall.

11

12

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare

Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Varför ARBETA som sekreterare hos oss? Därför att en bra advokatbyrå blir ännu bättre med duktiga sekreterare Väx i rollen 2 & 3 EN ADVOKATBYRÅ är mer än bara advokater MANNHEIMER SWARTLING är en av Sveriges

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

ACCIGO KONSULTPROGRAM

ACCIGO KONSULTPROGRAM ACCIGO KONSULTPROGRAM Accigos konsultprogram förvandlar spirande talanger till framgångsrika konsulter Talanger växer inte på träd och att hitta dem är en sport i sig. Sedan starten av vårt eftertraktade

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

Anställningsintervju. Lunds universitet Karriärinformation

Anställningsintervju. Lunds universitet Karriärinformation Anställningsintervju Lunds universitet Karriärinformation 2 karriärinformation karriärinformation 3 Välkommen på anställningsintervju! Vanligtvis väljs 5-10 sökanden ut till intervju. Oftast är det 2-3

Läs mer

White & Case Young Professionals Weekend. Project Bubble

White & Case Young Professionals Weekend. Project Bubble White & Case Young Professionals Weekend Project Bubble Mälargården, 18-20 november 2011 Äntligen är förra årets succéhelg tillbaka. Hur ser dina framtidsplaner ut? Den 18 20 november åker vi med Sveriges

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Safeminds Intervjuguide

Safeminds Intervjuguide Safeminds Intervjuguide Inledning En anställningsintervju är att jämställa med en säljares kundbesök. Det handlar om att marknadsföra sig själv på ett professionellt sätt under en mycket begränsad tid.

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Verksamhetschef till Rasmusgården

Uppdragsbeskrivning för rollen som. Verksamhetschef till Rasmusgården Uppdragsbeskrivning för rollen som Verksamhetschef till Rasmusgården Välkommen till Rasmusgården Rasmusgården är en plats för unga vuxna som vill utvecklas i en miljö nära årets växlingar och på en gård

Läs mer

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla

Ordbok. SVT Fri television /Om alla, för alla Ordbok 1 SVT Fri television /Om alla, för alla Välkommen att vara med och utveckla SVT! Vi har många utmaningar framför oss. En av de största är att göra viktiga frågor i samhället intressanta och engagerande

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Johanna Eidensten 2013-04-03

Johanna Eidensten 2013-04-03 DANDERYDS GYMNASIUM Vägen till College Johanna Eidensten 2013-04-03 1 Vägen till college Innehållsförteckning Introduktion:... 2 Varför ska man gå på college?... 2 Gör dig redo:... 3 Olika typer av college

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Innehåll upplägg och genomförande

Innehåll upplägg och genomförande Innehåll upplägg och genomförande Tjänst 1: Tjänstens innehåll, upplägg och metod/arbetssätt Innehåll: Vi kommer att jobba med individen efter dennes egna förutsättning. Deltagarna får coachning enskilt

Läs mer

Ledarrollen vid uppsägningar

Ledarrollen vid uppsägningar Anders Kinding och Eva Gotthardson Ledarrollen vid uppsägningar En handbok för chefer Konsultförlaget Uppsala Publishing House Provläsning ledarrollen vid uppsägningar 1 Ledarrollen vid uppsägningar En

Läs mer

RESURSNYTT ARBETSINRIKTNING. Tema: FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna

RESURSNYTT ARBETSINRIKTNING. Tema: FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna RESURSNYTT ser dina resurser #1 FÅR JAG LÖN? Vi svarar på de vanligaste frågorna Tema: ARBETSINRIKTNING Ludde har som mål att få ett jobb och gör idag praktik på en fritidsgård. Han spelar även innebandy

Läs mer

Högskolestudier i Sverige. Lätt svenska

Högskolestudier i Sverige. Lätt svenska Högskolestudier i Sverige Lätt svenska HÖGSKOLESTUDIER I SVERIGE utgiven av Universitets- och högskolerådet 2014, Hylte tryck FOTON: Erik Lundback (omslag, s. 5, 6, 7, 11, 13, 18) Eva Dalin (s. 8-9, 12,

Läs mer

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen.

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen. När ska vi som kollegor ge varandra feedback? Generellt Det kan finnas naturliga orsaker till beteendet så man behöver kanske inte ge feedback till allt. Man måste också bedöma läget angående dagsformen

Läs mer

Bankuellt Nr 10 Januari 2014

Bankuellt Nr 10 Januari 2014 Bankuellt Nr 10 Januari 2014 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Vi har faktiskt varit med om ytterligare en historisk händelse. Den förra var att vi öppnade kontor i Storfors (som

Läs mer

Advokatsamfundets kurser Hösten 2015

Advokatsamfundets kurser Hösten 2015 Advokatsamfundets kurser Hösten 2015 Advokatsamfundets utbildningsverksamhet är helt fokuserad på våra medlemmar och syftar till att göra dig till en ännu skickligare advokat och jurist. Det ligger i ditt

Läs mer

Att profilera sig som statlig arbetsgivare

Att profilera sig som statlig arbetsgivare Att profilera sig som statlig arbetsgivare Utgiven av Arbetsgivarverket 2009 Text: Linus Holmgren & Annika Lagerhorn, Talent talk Redaktör: Lars Andrén, Arbetsgivarverket Produktion & grafisk form: Arbetsgivarverket

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010

FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 FRAM I ÄNGELHOLM VERKSAMHETSPLAN 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING 2009-2010 Innehåll VÄLKOMMEN TILL VITTRAGYMNASIET FRAM I ÄNGELHOLM...

Läs mer

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export

- Fokus import och export - Mentor. fokus import och export - Fokus import och export - Mentor fokus import och export Innehåll Mentorskapsprogram med fokus på import och export 3 Utveckla ditt företag med en mentor 4 Varför mentorskap 5 Almi tipsar inför import

Läs mer

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor?

ATT STARTA FÖRETAG Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Svaret blir förmodligen olika beroende på vem som frågar. Men säkert är att CSN- blanketternas och tentornas tid är den period i livet då du bestämmer hur resten skall

Läs mer