Där du kan välja vad och var.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Där du kan välja vad och var. www.glimstedt.se www.facebook.com/advokatfirmanglimstedt"

Transkript

1 Där du kan välja vad och var.

2 Var vill du jobba? Vi har 14 kontor i Sverige, tre i Baltikum och ett i Vitryssland. Vi är en av Sveriges största advokatbyråer. Kompetensen hos våra 260 medarbetare täcker lagboken från pärm till pärm. Vår kärnverksamhet är affärsjuridik. Du har även möjlighet att jobba med arbetsrätt, bolagsrätt, fastigheter, företagsöverlåtelser, försäkring, konkurrensrätt, IT-rätt listan är lång. Samtidigt kan vi erbjuda en personlig arbetsplats med stor möjlighet att påverka, tack vare att vi är utspridda på 18 kontor. Vi är små. Och stora. På samma gång. Det gör att vi kan erbjuda det bästa av två världar. Den mindre världen ger dig möjlighet att ta plats. Vi ser din prestation, men även din person. Den större världen ger din karriär fria tyglar. Du kan bli generalist eller specialist. Jobba i storstan eller på en mindre ort. Du får tillgång till ett fantastiskt kontaktnät; bland dina kollegor finns många av Sveriges mest framstående jurister. Välkommen till Glimstedt!

3 Vi är en affärsjuridisk fullservicebyrå. Våra kunder finns inom de flesta branscher och kan vara allt från fåmans företag till internationella koncerner. Kundernas bredd speglar sig i vår kompetens: vi erbjuder ett stort spektrum av juridiska tjänster. Det gör att du som nyanställd, biträdande jurist har goda möjligheter att utforska juridiken och komma fram till vad som intresserar just dig. Det här är våra verksamhetsområden: Aktie- och kapitalmarknader Immaterialrätt, marknadsrätt och medierätt Arbetsrätt IT-rätt Arvs- och familjerätt Obestånd och företagsrekonstruktion Affärsjuridik Bank och finans Bolagsrätt Brottmål Corporate commercial EU- och konkurrensrätt Fastigheter Företagsöverlåtelser Försäkring Offentlig upphandling Skatt Tvistelösning

4 Allt började med en humanist. Hos oss kan unga jurister inrikta sig på det de är intresserade av. De kan kombinera föräldraskap med karriär och bli delägare om de visar att de engagerar sig och vill stanna hos oss. Claes Egnell, advokat och delägare i Norrköping Glimstedt är en av Sveriges äldsta advokatbyråer. Byrån grundades redan 1935, i Göteborg, av advokaten Ivar Glimstedt. Ivar Glimstedt var en skicklig jurist, men också en humanist med starkt rättspatos som arbetade för att stärka den enskilde människans ställning. Med sin obrottsliga lojalitet med klienterna, sin medkänsla och sin ödmjukhet personifierade han den pålitlige juristen. Ivar Glimstedt arbetade främst som försvarsadvokat, och bidrog i stor utsträckning till att göra rollen som försvarare till vad den är i dag. I slutet av 90-talet gick ett flertal byråer, som var ledande inom sin region, samman under namnet Glimstedt. Företaget blev en koncern. I dag är Glimstedt en av Sveriges största advokatbyråer med 18 kontor och 260 medarbetare Göteborg Stockholm, Falun, Örebro, Lund, Helsingborg, Kalmar, Jönköping och Vilnius Norrköping Riga Tallinn Malmö och Minsk Växjö.

5 Väx med oss. Att jobba på Glimstedt kräver helhjärtat engagemang. Vi lär oss klienternas affärer och bidrar alltid med något mer än bara en tolkning av lagen. För att trivas hos oss bör du ha ett gediget intresse för affärer och förstå juridikens roll i ett företags verksamhet. Du bör vara målmedveten och uppskatta att arbeta i en verksamhet där alla bidrar till att uppnå byråns mål. Du bör ha stor social kompetens och en förmåga att bygga nätverk. Och karriären? Du kan antingen arbeta brett eller fördjupa dig inom det område som intresserar dig mest. Vilket spår du än väljer generalistens eller specialistens kan du se fram emot en stimulerande karriär på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Vi ger dig möjlighet att utvecklas och ta eget ansvar, i kombination med rimliga arbetstider. Vi ger dig det stöd du behöver för att avancera till advokat. Och du som visar framfötterna och har det rätta engagemanget, har möjlighet att bli delägare. Efter juristexamen valde jag medvetet att inte sökte mig till en byrå eftersom jag hade små barn. Jag hade hört så mycket om det tuffa arbetsklimatet på byråer med arbete både kvällar och helger. Efter ett par år på Kronofogdemyndigheten och ett par år som tingsnotarie ville jag ändå prova på byrålivet och sökte då jobb på Glimstedt. Det är inte alls som jag hade föreställt mig efter andras beskrivningar. Kanske är Glimstedt helt enkelt en mer human arbetsgivare. Rezarta Cela, biträdande jurist i Göteborg

6 Bli en av oss. Glimstedt tar vara på varje medarbetares individuella förutsättningar på ett väldigt bra sätt. Det blir ingen juristfabrik. Marielle Eriksson, biträdande jurist i Linköping Vi välkomnar både nyutexaminerade och erfarna jurister inom alla inriktningar. Här är vanliga vägar in till Glimstedt: Student? Sommarnotarie. Flera av våra kontor tar emot sommarnotarier. Uppsatspraktik. Flera av våra kontor tar emot uppsats praktikanter i samarbete med universiteten. Nyexaminerad? Sök en ledig tjänst. Alla lediga tjänster hittar du på vår hemsida. Skicka en spontanansökan. Vi tar gärna emot spontan ansökningar. Skicka din ansökan till det eller de kontor du är intresserad av att arbeta på. Du hittar adresserna på hemsidan.