17 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "17 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet"

Transkript

1 mars Colosseum, C-huset Linköpings Universitet

2 Välkommen till Juroday! Äntligen är det åter igen dags för affärsjuristernas egen arbetsmarknadsdag på Linköpings universitet - Juroday. Här kan du besöka vår företagsmässa för att knyta kontakter med potentiella arbetsgivare och lyssna på intressanta och inspirerande föreläsningar. Du har även chansen till kontaktsamtal och cvgranskning. Efter mässans slut slår dörrarna till Gasquen och Juropub upp! Efter förra årets succé hoppas vi att ni alla vill ta chansen att umgås medan det bjuds på underhållning och säljes mat och dryck för studentpengar. AJF vill rikta ett varmt tack till alla som gjort denna dag möjlig: utställarna, föreläsarna, programledningen och alla AJF-aktiva. Ta chansen att inspireras och motiveras på Juroday!

3 Föreläsningar Tobias Wennberg Tobias Wennberg arbetar som Investment Manager på Saab ABs riskkapitalbolag Saab Ventures med ansvar för att spinna av bolag från Saabkoncernen samt investera i och utveckla tillväxtbolag som är intressanta för Saab. Tobias har tidigare under sin tid på Saab arbetat som ansvarig för affärsutvecklig och etablering i Östeuropa, samt som ansvarig commercial manager för systemförsäljning på Saab Bofors Dynamics AB. Innan tiden på Saab arbetade Tobias som biträdande jurist på advokatfirman Delphi & Co. Tobias har en affärsjuridisk magisterexamen med Europainriktning från Linköpings universitet (HT 2007) och en civilekonomexamen från Stockholms universitet (HT 2007). LRF Konsult LRF Konsult är Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag med 1600 medarbetare. Vi har specialister och rådgivare inom juridik, ekonomi, skatter, fastighetsförmedling, skog och lantbruk. Eftersom att vi har kontor på mer än 135 platser i hela landet kan vi erbjuda en kvalificerad juristtjänst i både våra storstäder och på mindre orter i Sverige. Inom Juridiska byrån arbetar ca 90 specialister och jurister. Våra tre största arbetsområden är fastighetsrätt, familjerätt och skatterätt. Andra områden är affärsjuridik, bolagsrätt, generationsskifte och miljörätt. Den nya tiden är här. Vi erbjuder möjligheten att arbeta i en spännande bransch med många intressanta utvecklingsmöjligheter. Vi växer och söker kontinuerligt nya medarbetare till våra olika verksamhetsområden. Vill du ha ett omväxlande arbete som kräver engagemang och ansvarstagande, då är LRF Konsult rätt arbetsplats för dig!

4 Kanske är det bredden av tjänster som gör vår skatteavdelning så framgångsrik. Eller den djupa kompetens vi har i specifika frågor. Oavsett vilket fortsätter vi expandera och söker blivande kollegor. Du blir en del av vårt globala nätverk av skatteexperter i 140 länder som levererar tjänster till världens och Sveriges medelstora, stora och globala företag. Vår skatteavdelning erbjuder konkret och lösningsorienterad rådgivning som omfattar hela spektrat av skattefrågor för företag och individer. Vår specialistkompetens täcker bland annat svensk och internationell företags- och individbeskattning, internprissättning, incitamentsprogram, mervärdesskatt och andra indirekta skatter. Vi söker just nu nyexaminerade ekonomer/jurister till Transfer Pricing och en nyexaminerad skattejurist till Corporate & International Tax Services. Träffa oss på Juroday och läs mer på vår hemsida! specialiserar sig efterhand. Alla nyanställda får en delägare som huvudansvarig handledare och en erfaren biträdande jurist som fadder. DelphiAkademin, vilket är vårt interna utbildningsprogram, ger fortlöpande utbildning inom de områden som anses vara viktiga för den yrkesmässiga utvecklingen. Inom Delphi har vi en prestigelös miljö och i såväl Linköpingssom Norrköpingskontoret sitter vi i trevliga centralt belägna lokaler. Om du vill arbeta på en modern advokatbyrå, en byrå som arbetar med moderna företag och organisationer och som vågar pröva nya arbetsformer, skulle du trivas hos oss. Delphi har utnämnts till bästa arbetsplats bland advokatbyråerna 2006, 2007, 2008 och 2009, efter enkätundersökningar bland biträdande jurister. Mot bakgrund av advokatsamfundets krav för att bli advokat anställer vi dock numera endast jurister med en examen som motsvarar en jur. kand. Välkommen att kontakta oss för en vidare dialog! Din fastighetsmäklare i Linköping Advokatfirman Delphi arbetar med svensk och internationell affärsjuridik samt obeståndsjuridik. Advokatfirmans jurister representerar specialistkunskaper inom affärsjuridikens alla kärnområden. Inom Delphi arbetar mer än 110 duktiga jurister och vi har kontor i Linköping, Norrköping, Stockholm, Göteborg och Malmö. Nyanställda jurister inom Delphi arbetar inledningsvis med flera rättsområden och Här på HusmanHagberg gör vi alltid vårt yttersta för att ta hand om dig och din bostadsaffär på bästa sätt. Allt för att du ska bli riktigt nöjd! Vi har bred erfarenhet och anpassar alltid arbetet efter den lokala marknaden för att nå bästa resultat. Varje affär är unik, så kontakta oss gärna och berätta om just din situation. Vill du, så hjälper vi också till med bankkontakter, försäkringar och annat som kan underlätta din bostadsaffär. Välkommen att bli nöjd du också.

5 LRF Konsult är Sveriges största rådgivnings- och redovisningsföretag med mer än 1500 medarbetare. Vi har specialister och rådgivare inom juridik, ekonomi, skatter, fastighetsförmedling, skog och lantbruk. Eftersom att vi har kontor på 135 platser i hela landet kan vi erbjuda en kvalificerad juristtjänst i både våra storstäder och på mindre orter i Sverige. Inom Juridiska byrån arbetar ca 90 specialister varav ca 55 är jurister. Våra tre största arbetsområden är fastighetsrätt, familjerätt och skatterätt. Andra områden är affärsjuridik, bolagsrätt, generationsskifte och miljörätt. Den nya tiden är här. Vi erbjuder möjligheten att arbeta i en spännande bransch med många intressanta utvecklingsmöjligheter. Vi växer och söker kontinuerligt nya medarbetare till våra olika verksamhetsområden. Vill du ha ett omväxlande arbete som kräver engagemang och ansvarstagande. då är LRF Konsult rätt arbetsplats för dig! Jusek är ett fackförbund för jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare. Vi är medlemmar i SACO och är partipolitiskt obundna. Vi är ett av de största förbunden för akademiker i Sverige och våra medlemmar finns på många olika arbetsplatser inom både privat och offentlig sektor. Du kan vara medlem i Jusek som student, anställd, egen företagare och chef. Vi är ett stöd genom hela karriären - från studier till pension. Vi anser att Sveriges akademiska utbildning ska hålla hög internationell klass. Utbildning och prestation ska betala sig. Lönen ska sättas på lokal nivå, direkt mellan medarbetare och närmaste chef. Vi arbetar också för att kvinnor och män ska kunna göra karriär på lika villkor. Tria- samlad kompetens från hela arbetsmarknaden Var du än befinner dig i din utbildning finns det god anledning att börja fundera på din kommande yrkeskarriär. Som medlem i Tria får du ta del av skräddarsydda medlemstjänster och förmåner som kompletterar din utbildning och stärker din konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Exempel på tjänster du får är; cv-granskning, föreläsningar, simulerade anställningsintervjuer och lönerådgivning. Tria är ett samarbete mellan fackförbunden ST, SKTF och Unionen, och du är som medlem i Tria trippelansluten till de tre förbunden. Först när du tar din examen och får ditt första jobb väljer du det förbund som organiserar de anställda på din arbetsplats. Tria har en unik samlad kompetens från tre förbund med över medlemmar och är därför proffs på de skrivna och oskrivna regler som finns i arbetslivet! Genom ett medlemskap kan du förbereda dig och se till att du får en schysst start i karriären. Vi ses på Juroday!

6 Juristgruppen är en ideell förening vid Linköpings universitet som hjälper föreningar och studenter att lösa juridiska problem. Det kan handla om allt mellan till exempel samarbetsavtal mellan föreningar, föreningsstadgar, humanjuridik för studenter och köprättsliga problem. Har du funderingar om något rörande juridik - tveka inte, fråga oss! Numera har vi även övertagit rollen som studiemedelsombud på hela LiU så har du frågor kring CSN och ditt studiemedel ska du vända dig till oss så hjälper vi dig! Academic Work är nordens största bemanning och rekryteringsföretag för studenter och unga akademiker. Genom oss kan studenter få studierelaterade arbeten oavsett om man vill jobba extra, om man vill ha ett konsultuppdrag eller bli rekryterad Varje månad jobbar ca 4000 konsulter via oss ute på olika uppdrag. I vår monter kan man få information om vilka tjänster vi har lediga just nu och vad som kan passa olika studenter beroende på studieinriktning. Vår monterpersonal finns på plats för att svara på frågor och kan dessutom hjälpa till med lättare CV-granskning. Passa på att registrera dig på vår hemsida och ta chansen att hitta ditt drömjobb, kanske redan idag! Karriärcentrum har som mål att underlätta steget ut på arbetsmarknaden för studenter vid LiU. Vi erbjuder CV-granskning, karriärvägledning, företagskvällar, simulerade intervjuer och möjlighet att lyssna till erfarna rekryterare på våra karriärföreläsningar. Vi finns på Zenit över plan där det också finns listor för anmälan till CVgranskning och ett informationstorg. Du når oss lättast på e-post eller telefon Besök gärna vår hemsida Varmt välkomna till Karriärcentrum LiU!

7 Du som läser på Affärsjuridiska programmet tillhör studentkåren StuFF. Vårt mål är att din tid här vid LiU ska bli så bra som möjligt, både vad gäller din utbildning och livet vid sidan om studierna. Vi för din talan gentemot universitetet i frågor om t.ex. arbetsmiljö, diskriminering och utbildningsbevakning. Vi gör skillnad. För alla medlemmars talan gentemot LiU. Har möjlighet att även påverka Linköpings och Norrköpings kommun. Hjälper studenter som känt sig orättvist behandlade av t.ex. lärare eller andra studenter. Stöttar fadderierna med mottagningen. Stöttar sektionerna och bidrar ekonomiskt till deras verksamhet. Är delägare av Kårservice som sköter kårexpeditionerna och ser till att du kan ha roligt i de olika kårhusen (Kårallen, Örat, Trappan, [hg] och Nationernas Hus). Vill att alla studenter ska ha en så bra tid som möjligt vid LiU. Skickar kontinuerligt ut nyhetsbrev med information för intresserade. Gör skillnad! Välkommen till JUROPUB - juristernas egen pub! Kom och mingla med alla årskurser över en öl och lite mat. Missa inte heller chansen att se UNGJUREN gyckla för första gången officiellt! Som om inte detta var nog kommer TRUBADUREN Roger Andersson att fortsätta underhålla oss under resten av eftermiddagen. Jurister, öl, mat och underhållning - kan det bli bättre? Välkommen till GASQUEN från kl 15:00 och framåt!

8

Praktikplats Jusek söker praktikant till sin kommunikationsavdelning i Stockholm.

Praktikplats Jusek söker praktikant till sin kommunikationsavdelning i Stockholm. 28 oktober 2013 Praktikplats Jusek söker praktikant till sin kommunikationsavdelning i Stockholm. Jusek är ett akademikerförbund med runt 90 medarbetare på kontoret i Stockholm. På kommunikationsavdelningen

Läs mer

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision!

Beslutat på förbundsmötet 2012. Vi bygger Vision! Beslutat på förbundsmötet 2012 Vi bygger Vision! 1 2 Inledning Vi har börjat formandet av ett nytt, modernt och attraktivt fackförbund där du som medlem alltid står i centrum. Förbundsstyrelsens utgångspunkt

Läs mer

Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid

Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid Nu är de här De vill ha dig Det är din framtid Systemvetardagen 2006 Fredagen den 3 mars kl 10-16 i Forum, Kista Projektledaren har ordet och vilken typ av kompetens de är ute efter så du kan matcha deras

Läs mer

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE

VÅR AMBITION VÅR ORGANISATION WWW.ACADEMICWORK.SE Vi erbjuder personaluthyrning och rekrytering av Young Professionals - det är vår nisch och vårt expertområde. Vi hjälper företag att attrahera och rekrytera just denna målgrupp, som i dag blir mer och

Läs mer

Lämna boet möt arbetslivet

Lämna boet möt arbetslivet Lämna boet möt arbetslivet UKK 21 november 2012 Lämna boet möt arbetslivet UKK Uppsala 21 november Konsert & Kongress 2012 Innehåll Under mässan 22 46 Sponsorevents och reportage 47 50 Föreläsningar &

Läs mer

CAMPUSMÄSSAN 7 FEBRUARI 2012 UTSTÄLLARE INTERVJUER INSPIRATION

CAMPUSMÄSSAN 7 FEBRUARI 2012 UTSTÄLLARE INTERVJUER INSPIRATION CAMPUSMÄSSAN 7 FEBRUARI 2012 INSPIRATION INTERVJUER UTSTÄLLARE INNEHÅLL 9 PROGRAM 10 FÖRELÄSNINGAR 20 STARTA EGET 23 TIPS OCH RÅD 33 INTERVJUER 51 UTSTÄLLARE 98 MÄSSKARTA ANSVARIG UTGIVARE: Natalie Henriksson

Läs mer

NOVEMBER. KONTAKTDAGEN Uppsala Koncert & Kongress. Lämna boet möt arbetslivet

NOVEMBER. KONTAKTDAGEN Uppsala Koncert & Kongress. Lämna boet möt arbetslivet 6 NOVEMBER KONTAKTDAGEN Uppsala Koncert & Kongress Lämna boet möt arbetslivet Lämna boet möt arbetslivet UKK Uppsala - 21 november Konsert & Kongress 2012 Innehåll Inför mässan 13 Så lyckas du på Kontaktdagen

Läs mer

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL Sveriges Farmaceuter 2013 Grafisk form: Erika Jonés Foto: Ola Hedin Tryck: Vitt Grafiska OMVÄRLDEN FÖRÄNDRAS OCH VI MED DEN. Det innebär nya roller, nya uppgifter och nya utmaningar

Läs mer

Ekonomer. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Ekonomer. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Ekonomer utbildning, arbete och lön Akademikerförbundet för jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om rapporten Underlaget till rapporten är främst utdrag från SCB:s register

Läs mer

Handlingskraft på plats För dig som är notarie

Handlingskraft på plats För dig som är notarie Om Jusek Jusek är förbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare. Vi driver frågor som påverkar medlemmarnas utbildning, karriär, trygghet och villkor. Med cirka 80 000

Läs mer

INNehåll. toppen i koppen!! Kafferostare sedan 1891

INNehåll. toppen i koppen!! Kafferostare sedan 1891 GAIUS 2013 ANNONS FRÅN EN AV GAIUS SPONSORER INNehåll toppen i koppen!! Kafferostare sedan 1891 031-511178 www.bergstrands.se INVIK Karta över mässområdet & hålltider under dagen 5 Innehållsförteckning

Läs mer

FÖRSVARSFÖRBUNDET. TCO-förbundet nära dig FÖRSVARSFÖRBUNDET

FÖRSVARSFÖRBUNDET. TCO-förbundet nära dig FÖRSVARSFÖRBUNDET TCO-förbundet nära dig Foto: Sören Andersson VISION VÅR VISION: Vi i Försvarsförbundet ska genom vårt arbete medverka till bättre livskvalitet för medlemmarna FÖR DIG Jobbar du inom försvaret eller en

Läs mer

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet

Kundundersökning av köpare av vidareutbildning. Göteborgs Universitet Kundundersökning av köpare av vidareutbildning från Göteborgs Universitet Kvalitet, lyhördhet, flexibilitet, professionalism HHGS HandelsConsultingAB Erik Persson Christine Wettlegren Patrik Hansson Helena

Läs mer

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig.

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig. Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar med de mest

Läs mer

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan. Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. Innehåller medlemsanmälan Just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första året Vi är fackförbundet

Läs mer

MÄSSPROGRAM. Sluta lek kurragömma, framtiden är här!

MÄSSPROGRAM. Sluta lek kurragömma, framtiden är här! MÄSSPROGRAM 4 februari 2011 Sluta lek kurragömma, framtiden är här! Alex Schulman Mängder med utställare Inspirationsföreläsningar CV-granskning Intervjuskola Tävlingar, Tips & Trix...och mycket mer! Huvudpartners

Läs mer

Välkommen till Hammarskiöld & Co

Välkommen till Hammarskiöld & Co Välkommen till Hammarskiöld & Co På 1700-talet låg näringslivets centrum inte på Stureplan utan i Gamla Stan. Till stor del ligger det fortfarande här, närmare bestämt hos Hammarskiöld & Co på Skeppsbron

Läs mer

ARBETSMARKNADSDAG FÖR SAMHÄLLSVETARE. 5 mars 2015 Eden Kl. 11-15. www.samarbete.org

ARBETSMARKNADSDAG FÖR SAMHÄLLSVETARE. 5 mars 2015 Eden Kl. 11-15. www.samarbete.org ARBETSMARKNADSDAG FÖR SAMHÄLLSVETARE 5 mars 2015 Eden Kl. 11-15 www.samarbete.org INNEHÅLL PROJEKTLEDAREN HAR ORDET 4 PROJEKTGRUPPEN 5 ORDFÖRANDE HAR ORDET 6 INFORMATION OM KÅREN 7 PROGRAM 8 AKTIVITETER

Läs mer

C:\_ C:\_ C:\_ C:\_. Systemvetardagen 2014)) 12 mars kl. 10.00-16.00 i Forum, Kista

C:\_ C:\_ C:\_ C:\_. Systemvetardagen 2014)) 12 mars kl. 10.00-16.00 i Forum, Kista C:\_? C:\_! C:\_ C:\_ 2014)) temvetardagen 12 mars kl. 10.00-16.00 i Forum, Kista 12 MARS 2014 MÄSSKATALOG 4 Innehåll Välkommen Projektledaren har ordet Studentkåren DISK Företagspresentationer Projektgruppen

Läs mer

PERSONAL VETARE. Människor är så viktiga. Seriöst bra infotainment från personalvetarnas fackliga yrkesförbund

PERSONAL VETARE. Människor är så viktiga. Seriöst bra infotainment från personalvetarnas fackliga yrkesförbund Därför är det smart att bli medlem Våga kombinera hjärta och hjärna Sid 14 Sid 10 PERSONAL VETARE Hur mycket tjänar personalvetare? Sid 12 Så tycker Akademikerförbundet SSR Sid 15 3saker du inte visste

Läs mer

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle

Framtidens Karriär. Ekonomer medskapar morgondagens samhälle Foto: SEB I en fullservicebank finns enormt varierande uppgifter för civilekonomer. Vi ser gärna att man vågar byta uppgift när man söker sig vidare och på så sätt breddar sin kompetens. Annika Falkengren,

Läs mer

Driva vidare guide 2014

Driva vidare guide 2014 Driva vidare guide 2014 Driva vidare? UF-året är över...... sommaren närmar sig med stormsteg. Det är bra, passa på att vara lediga och njut av ett väl utfört arbete under året som UF-företagare. Ni som

Läs mer

Upplaga 5. Vision utbildningar. Vision-ombud. Vision-ombud- 1

Upplaga 5. Vision utbildningar. Vision-ombud. Vision-ombud- 1 Upplaga 5 Vision utbildningar Vision-ombud Vision-ombud- 1 Ett arbetsliv där alla får plats och behövs och som ger möjlighet till gemenskap och utveckling. (Visions framtidsidé) En framtidsidé kan dock

Läs mer

Näringslivsutskottets ordförande har ordet

Näringslivsutskottets ordförande har ordet Näringslivsutskottets ordförande har ordet Hej alla ingenjörer och övriga besökare! Jag vill hälsa er varmt välkomna till Ingenjörssektionens arbetsmarknadsdag 2010. Det har varit en intressant resa som

Läs mer

Ung Företagsamhets Rådgivarguide

Ung Företagsamhets Rådgivarguide Ung Företagsamhets Rådgivarguide Året som Rådgivare Vi vill börja med att tacka dig för den tid och det engagemang som du väljer att lägga som rådgivare åt ett nystartat UF-företag. I utbyte lovar vi ett

Läs mer

en lite smartare handbok för medlemsvärvare

en lite smartare handbok för medlemsvärvare Våga fråga en lite smartare handbok för medlemsvärvare Ingolf Lundin Förbundsordförande och sportfiskare Att sälja medlemskap Arbetar man i försäkringsbranschen är det i ftf man ska vara med. Det är en

Läs mer

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Lantbrukare

All rådgivning på ett ställe. Vi gör det lättare att vara företagare. Lantbrukare All rådgivning på ett ställe Vi gör det lättare att vara företagare Lantbrukare Vi hjälper dig att tjäna pengar på ditt lantbruk I snart 100 år har vi på LRF Konsult hjälpt lantbruksföretagare i hela

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal: Tanken med det här samarbetsavtalet är att vi tillsammans kan nå bättre resultat för våra medlemmar

Läs mer

- En företagspresentation. Diana Eriksson Lisa Persson Sp2e Rudbecksskolan 2002-01-24

- En företagspresentation. Diana Eriksson Lisa Persson Sp2e Rudbecksskolan 2002-01-24 - En företagspresentation Diana Eriksson Lisa Persson Sp2e Rudbecksskolan 2002-01-24 Innehållsförteckning Syfte. Sid. 2 Metod... Sid. 2 Inledning. Sid. 3 Ernst & Young över hela världen.. Sid. 3 Tjänsterna...

Läs mer

campus mässan 5 FEBRuaRI

campus mässan 5 FEBRuaRI campus mässan 5 FEBRuaRI KATALOGDESIGN INNEHÅLL LOUISE WALLIN Kommunikationsansvarig PR- och information JENNY HENRIKSSON Text PR- och information KAJSA BENGTSON BOK Layout Digital mediedesign NILS FAGERGREN

Läs mer