FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE"

Transkript

1 FÖLJESLAGARE OCH RÅDGIVARE

2 Fylgia är namnet på den nordiska mytologins ständigt närvarande personliga skyddsande. Någon som alltid står vid din sida. Det är också så vi ser på oss själva, som en juridisk följeslagare. Vi står bakom dig och ditt företag och du ska alltid kunna luta dig mot oss, oavsett rättsområde, oavsett situation.

3 Genom gedigen kunskap om och engagemang för din verksamhet kan vi fullt ut ta tillvara dina intressen. Som följeslagare ser vi efter dina affärer Som följeslagare ligger vi steget före Vi vill vara proaktiva och ge dig besked om lämpliga åtgärder i god tid. Sedan är det naturligtvis alltid du som bestämmer vårt uppdrag. FYLGIAS HÖRNSTENAR Vi har många mycket långa kundrelationer och har fått göra många spännande resor med intressanta företag och stimulerande företagsledare. Vi kan lova att vi både har orken och kunskapen att följa dig till nästa steg. Och nästa. Och nästa. Som följeslagare är vi med hela vägen Som följeslagare sätter vi alltid klienten i fokus På Fylgia är rangordningen: klienten, klienten, klienten. Du har alltid en nära kontakt med någon av byråns delägare och behöver inte oroa dig för juniora svar på seniora fråge ställningar.

4 MED EN HUSADVOKAT ÄR DET BÄSTA RÅDET ALDRIG LÅNGT BORTA Vi är en tillräckligt stor advokatbyrå för att ge dig som klient fullservice i alla juridiska frågor som ett mindre eller medelstort ägarlett företag normalt ställs inför. Men lagom liten för att behålla en personlig och nära kontakt med engagemang och kunskap för din bransch. Vi fungerar ofta som»husadvokat«åt våra klienter och har vanligtvis mycket långa klientrelationer. Det gör att vi lär känna dig och ditt företag på djupet och kan anpassa våra resurser så att du får exakt det juridiska biträde du behöver i din affärsverksamhet. Vi levererar även spetskompetens till börsbolag och organiserar oss i team när vi arbetar i större uppdrag så att du som klient, oavsett storleken på ditt företag, alltid får tillgång till Fylgias samlade kompetens.

5 VÄRDERINGAR SOM GENERERAR VÄRDE ENGAGEMANG Vi har kunskap om och engagemang för din affärsverksamhet. Vi har alltid ditt bästa i fokus. Vi håller en hög servicenivå genom att vara tillgängliga, flexibla och leverera i tid. AFFÄRSMÄSSIGHET Vi är din följe slagare i affärer. Vi skaffar oss en långsiktig förståelse för din affärsverksamhet och bidrar till ökad lönsamhet för dig som klient. Vi vill ha en långsiktig relation med dig som klient. KOMPETENS Vi utvecklar och upprätthåller ständigt en hög kunskapsnivå och utför vårt arbete med noggrannhet, vilket borgar för pålitlighet och högsta kvalitet.

6 Vi har upparbetade vinstmedel som ägarna vill ta del av hur löser vi det enklast och mest effektivt? Jag och en vän ska äga 50 % var av ett företag. Vad ska vi göra för att undvika att hamna i ett låst läge om vi blir osams?? Vilka Fler externa finansiärer vill kliva in som ägare. Ska jag sälja aktier eller genomföra en riktad nyemission? Behöver jag ett aktieägaravtal? resurser måste man lägga på ett prospekt inför en marknadsnotering? En tidigare ledande befattningshavare har tagit med sig centrala hemligheter. Kan man på något sätt attackera detta problem?

7 VI ÄGER STOR KUNSKAP OM ÄGARLEDDA FÖRETAG Fylgia är en fullservicebyrå anpassad för det mindre och medelstora ägarledda företaget. Vi levererar även spetskompetens inom ett antal områden till börsbolag. Oavsett storleken på ditt företag är det vanligt att frågeställningarna över tid spänner över ett brett område i juridiskt hänseende. Av den anledningen sorterar ett flertal av våra specialistgrupper under avdelningen för allmän bolagsrådgivning. Här hittar du Fylgias skattejurister och bolagsrättsexperter och även våra arbetsrättsjurister. Våra experter inom bank, finans och transaktionsrelaterad juridik finner du också här. För att du alltid ska få hög servicenivå och kunna dra nytta av den absoluta spetsen i Fylgias kompetens samarbetar juristerna nära med varandra.

8 VÅRA TJÄNSTER ÄR SOM BYGGDA FÖR DIG Fylgias fastighetsjurister har en bred kompetens inom hela det fastighets- och miljö rättsliga området. Vi kan erbjuda dig och ditt företag rådgivning rörande bland annat förvärv och försäljning, exploatering, planläggningsfrågor, entreprenader, miljörätt och hyres rättsliga frågor. Vi har ett nära samarbete med våra skattejurister för att transaktions strukturen när du genomför förvärv och avyttring ska vara skattemässigt optimerad. Genom vårt nätverk av konsulter får du också tillgång till de kringtjänster som en fastighetsöverlåtelse eller fastighetsförvaltning kan kräva.

9 Får jag som entreprenör avbryta arbetet när beställaren inte betalar under pågående entreprenad? Hur kan jag skatteoptimera försäljningen av min hyresfastighet? Kan jag få bygglov för att bygga ett större hus på min fritidsfastighet som ligger utanför detalj planerat område?? Hur gör vi för att bilda en bostadsrättsförening och köpa fastigheten där vi bor? Marken på den fastighet som vi ska köpa kanske är förorenad. Hur skyddar jag mig som köpare?

10 Hur skyddar jag min produkt? Blir våra allmänna villkor bindande för kunderna om vi lägger vilkoren på hemsidan? Ett annat företag använder mitt varu märke. Vad ska jag göra?? Är det rimligt att IT-leverantören friskriver sig från ansvar vid förlust av data? Kan jag lägga ut material på Internet eller behöver jag upphovsmannens tillstånd? Hur får jag i så fall det? Vad ska ingå i en IT-policy?

11 RÄTT RÅD FÖR DINA RÄTTIGHETER Våra jurister inom IT- och immaterialrätt har många års erfarenhet av IT-intensiva företag och företag med immateriella rättigheter. Vi hjälper dagligen våra klienter med frågor kring till exempel upphovsrätter och varumärken samt hanteringen av IT-produkter eller IT-tjänster. Har du texter, musik, bilder, datorprogram, databaser, design, ritningar eller liknande verk utgör de viktiga tillgångar i ditt företag. Vi biträder dig när du vill skydda eller exploatera din rätt till dessa.

12 MÅR FÖRETAGET DÅLIGT BEHÖVER DET INTE VARA SÅ ILLA På Fylgia finns Sveriges största samlade obeståndsavdelning. Vi hanterar konkurser, företagsrekonstruktioner, likvidationer och ger allmänna råd i obeståndsrätt. Om du hamnar i finansiella svårigheter ökar du möjligheterna att rädda ditt företag om du tar kontakt med oss. Många gånger är en rekonstruktion möjlig. Går företaget inte att rädda kan vi genom vårt kontaktnät, erfarenhet och byråorganisation tillhandahålla en effektiv konkurshantering. Vi kan också hjälpa dig om du har problem med kunder som inlett en företagsrekonstruktion, gått i konkurs eller av någon annan anledning inte kan betala sina fakturor.

13 Kunden betalar inte varorna som vi sålde. Får vi hämta tillbaka dessa? Företaget går inte bra, vad kan man och vad ska man göra? En konkursförvaltare kräver oss på pengar avseende en betalning vi fått. Måste vi betala?? Hur kan man påstå att vi är på obestånd när balans räkningen är stark och affärer är på gång? När ska man upprätta kontrollbalansräkning?

14 Hur lång tid tar en rättslig process? Vilka risker innebär en process? Vad gäller beträffande kostnaderna för ett rättsligt förfarande?? Vilka är skillnaderna mellan en process i allmän domstol och ett skilje förfarande? Finns det något alternativ till en rättslig process?

15 VI HAR RÄTT PROCESS FÖR TVISTELÖSNING En rättslig process kan många gånger undvikas genom ett korrekt och tydligt agerande. Det är därför viktigt att du kopplar in experter så snabbt som möjligt. Kan en rättslig process inte undvikas så har du då ändå vunnit mycket på en tidig bedömning och positionering. Det ger dig ett betydligt bättre utgångsläge. Fylgias jurister har stor erfarenhet av tvistelösning. Vi hanterar tvister inom alla de områden där Fylgia är verksamt och utnyttjar då självklart byråns gedigna kunskap inom samtliga våra verksamhetsområden.

16 Advokatfirman Fylgia Box 55555, Stockholm Besöksadress: Nybrogatan 11 Telefon:

Din juridiska följeslagare

Din juridiska följeslagare NYHET S BREV FRÅN ADV O KATFIRMAN FYL G IA APRIL 2013 Din juridiska följeslagare En Fylgia är ett fornnordiskt väsen som betyder följeslagare. Det är så vi ser på oss själva, och det vi vill vara; juridiska

Läs mer

Affärsjuridik enligt Lindahl

Affärsjuridik enligt Lindahl Affärsjuridik enligt Lindahl Ett affärsråd ska vara glasklart. Inte gömmas i en hög av papper. Ett rakare arbetssätt Du vill ha raka svar och tydliga råd. Vårt mål är att alltid leverera relevant rådgivning

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking. Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Goda skatteråd bidrar till din lönsamhet

Goda skatteråd bidrar till din lönsamhet Goda skatteråd bidrar till din lönsamhet Skattepresentation Illustration: Robert Hilmersson Skatt Frigör potentialen att växa Låt våra skattekonsulter ge dig goda råd och öka dina möjligheter till framgångsrika

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

Sälja företaget. Råd och tips vid ägarväxling i företag

Sälja företaget. Råd och tips vid ägarväxling i företag Sälja företaget Råd och tips vid ägarväxling i företag 1 Förbered ägarskiftet För att lyckas med en ägarväxling krävs det oftast gott om tid. Tid till att ta reda på vad man vill, tid till att planera

Läs mer

Nya planer för gården?

Nya planer för gården? Nya planer för gården? Tio steg för att lyckas med ett generationsskifte För ett rikare liv på landet Gör en smidig växling till nästa generation Att genomgå en generationsväxling innebär mycket att tänka

Läs mer

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig?

Köpguide för molntjänster. Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Köpguide för molntjänster Hur fungerar det egentligen och vad innebär det för mig? Tänk om din nya it-lösning skulle kunna göra livet lite enklare för dina medarbetare och hjälpa dem att arbeta bäst där

Läs mer

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Sund Rådgivning med 30 års erfarenhet av affärsutveckling Sund Rådgivning har som uppgift att stötta och ge råd till dig som

Läs mer

EKONOMI BOKFÖRING SKATTE- KUNSKAP AFFÄRSIDÉ FÖRETAGS- PROFIL MARKNAD. Vill du. Starta eget företag SÄLJKUNSKAP KUND- PROCESSER JURIDIK

EKONOMI BOKFÖRING SKATTE- KUNSKAP AFFÄRSIDÉ FÖRETAGS- PROFIL MARKNAD. Vill du. Starta eget företag SÄLJKUNSKAP KUND- PROCESSER JURIDIK AFFÄRSIDÉ FÖRETAGS- PROFIL MARKNAD EKONOMI BOKFÖRING SKATTE- KUNSKAP Vill du Starta eget företag SÄLJKUNSKAP KUND- PROCESSER JURIDIK Utgiven av Trygghetsstiftelsen maj 2010-1300 ex. Text N-G Kolfeldt,

Läs mer

Nu blir vi Ackordscentralen Väst

Nu blir vi Ackordscentralen Väst ...en ännu större och kraftfullare organisation som möter marknadens krav på hantering av obeståndsärenden... Nu blir vi Ackordscentralen Väst Våra kontor i Göteborg och Borås går samman Intervju med Kristian

Läs mer

Joachim Davidsson Liberal debattör inom innovation & entreprenörskap

Joachim Davidsson Liberal debattör inom innovation & entreprenörskap Frankenstein, att bygga företag utan pengar 1 Året är snart slut och i stället för att klaga på bristen av såddfinansiering, riskkapital, rådgivarstöd och annat tänkte jag beskriva lite hur jag själv kom

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Tillväxtjuridik. En kortfattad juridisk guide för tillväxtföretagare

Tillväxtjuridik. En kortfattad juridisk guide för tillväxtföretagare Tillväxtjuridik En kortfattad juridisk guide för tillväxtföretagare I CONNECT-serien ingår hittills: Så skriver Du en vinnande affärsplan En praktisk handledning. Sthlm 1999. 23 s. IVA-R 428. Att starta

Läs mer

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande:

Som hyresadministratör har man en rad olika arbetsuppgifter och Carolina beskriver sitt yrke enligt följande: Hyresadministratör Carolina blev erbjuden arbete redan innan hon var klar! Carolina Pålssson har läst programmet fastighetsföretagande. Efter utbildningen fick hon arbete som hyresadministratör - ett yrke

Läs mer

Allt du inte visste om Kronofogden

Allt du inte visste om Kronofogden Allt du inte visste om Kronofogden Vi vill hjälpa, inte stjälpa Många känner rädsla eller obehag när de hör talas om Kronofogden. Ändå vet de flesta inte särskilt mycket om oss. Vi arbetar för att göra

Läs mer

.. ta nasta steg med oss

.. ta nasta steg med oss Undrar du om Next Level är något för dig? Läs hur vi bl.a. har bistått Mynewsdesk Alltsedan Mynewsdesk startade 2003 har Setterwalls varit vår juridiska partner. Vår tjänst erbjuder företag en modern,

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Affärsänglar...27 Avtalet...27 Du står risken...29 Finansiell medverkan...32 Var hittar du en affärsängel?...33

Affärsänglar...27 Avtalet...27 Du står risken...29 Finansiell medverkan...32 Var hittar du en affärsängel?...33 Innehåll Om boken...7 Affärsplanen...9 Vad är en affärsplan?...9 Affärsplanens innehåll...10 Två affärsplaner...11 Så läser finansiären din affärsplan...12 Affärsplanens framställning...16 Förslag till

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

Specialist på bostadsrätt

Specialist på bostadsrätt Specialist på bostadsrätt Vi anser oss vara specialister Specialister på att underlätta ditt arbete. Tack vare vår nästan 100-åriga erfarenhet av att arbeta med bostadsrätter så vet vi hur betydelsefullt

Läs mer

Gräsrotsfinansiering. i korta drag. En handbok för små och medelstora företag

Gräsrotsfinansiering. i korta drag. En handbok för små och medelstora företag Gräsrotsfinansiering i korta drag En handbok för små och medelstora företag Innehåll Vad är gräsrotsfinansiering? 4 - Gräsrotsfinansiering i korta drag 6 - Mer än bara pengar 9 - Vilka risker finns det?

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

Varför en bok om 167 handfasta tips som förbättrar lönsamheten?

Varför en bok om 167 handfasta tips som förbättrar lönsamheten? Innehåll Varför en bok med 167 handfasta tips som ökar din lönsamhet? Vi på Sinf 5 tips om lyckade kompanjonskap 5 tips om styrelsearbete 5 tips om verksamhetsplanering 5 tips om budget 5 tankar om externa

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

Susanne Ås Sivborg, GD Patent- och registreringsverket (PRV)

Susanne Ås Sivborg, GD Patent- och registreringsverket (PRV) Välkommen till www.prv.se. Vår nya webbplats som tack vare en bättre sökmotor på ett enkelt sätt erbjuder information om immaterialrätt. Låt dig inspireras av våra texter som visar vad som går att skydda.

Läs mer

Det finns aktiviteter som skapar värde.

Det finns aktiviteter som skapar värde. Det finns aktiviteter som skapar värde. Och andra som inte gör det. 60 företag har fått hjälp att vässa sina verksamheter genom leanarbete. De har alla gått Lean Lantbruks utbildning med leancoachning

Läs mer

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig.

Din karriär är lika viktig för oss som den är för dig. Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar med de mest

Läs mer

Tillsammans bygger vi Svevia.

Tillsammans bygger vi Svevia. Tillsammans bygger vi Svevia. För dig som arbetar på uppdrag av oss på Svevia. Vart är vi på väg? 2 Resan har börjat. Den här trycksaken vänder sig till dig som arbetar tillsammans med oss på Svevia. Du

Läs mer