Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad. För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad"

Transkript

1 Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad För dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö, planering eller samhällsbyggnad

2 Ska du till hösten läsa sista året på en utbildning inom miljö-, planering eller samhällsbyggnad? Vill du känna på hur dina kunskaper kan användas i praktiken medan du fortfarande studerar? Har du ett stort och genuint intresse för samhällsbyggnads- och planeringsfrågor och förmåga att göra skillnad? Då är Huddingetrainee miljö och samhällsbyggnad något för dig! Varför ett traineeprogram? Vi startade Huddingetrainee för att vi verkligen gillar att få in ny kunskap och kompetens i korridorerna men också för att vi ser nyttan för studenter att varva teoretiska studier med praktiska projekt. Under sista året på en utbildning har man fått kläm på en hel del men även känna en viss osäkerhet inför att omsätta teorin till praktik. Därför är traineeprogrammet en spännande möjlighet för dig att testa dina kunskaper på riktigt samtidigt som du får stöd och handledning av våra duktiga medarbetare. Som trainee kommer du till exempel att få en bättre förståelse för hur vår lagstiftning fungerar i praktiken och bättre kunskap om hur möten med kommun invånare och andra intressenter fungerar i stora och små frågor. Vårt motto här är learning by doing. Ju tidigare du möter verkligheten desto bättre kommer du att klara av att hantera den när det verkligen gäller. Så om du vill känna på hur dina kunskaper kan användas i praktiken medan du fortfarande studerar tycker jag verkligen att du ska söka till traineeprogrammet. Vi ser fram emot din ansökan!

3 Här kommer du att jobba! Huddinge är med över invånare den näst största kommunen i Stockholms län. Här ryms både det stora universitetsområdet Flemingsberg där du hittar Södertörns högskola, Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan, men också Kungens kurva, Skandinaviens största handelsplats. Huddinge är dock inte bara stora välfyllda byggnader, det finns även stora natur- och friluftsområden och allt ligger bara 15 minuter med tåg från centrala Stockholm. Det är mycket som händer i Huddinge. Just nu är de största satsningarna inom samhällsbyggnadsprojekt bland annat: Bostadsbyggande i centrala kollektivtrafiknära lägen där fokus är en stadsmiljö som prioriterar gående, cyklar och kollektivtrafik Infrastruktursatsningar för kommande Förbifart Stockholm, Tvärförbindelse Södertörn och Spårväg syd Utveckling av de regionala stadskärnorna Flemingsberg och Kungens kurva Förtätning och VA-utbyggnad i de äldre fritidshusområdena Nya områden för företagande och utveckling av befintliga verksamhetsområden Det finns med andra ord stora möjligheter och utmaningar för dig som kommer att börja här!

4 Så funkar det Traineeprogrammet börjar i juni och slutar ett år senare. Genom vår urvalsprocess väljer vi ut de studenter som utifrån utbildning, kunskaper och personliga egenskaper bedöms ha de bästa förutsättningarna att bli framgångsrika i sitt uppdrag. Ansökningstiden ligger i början på året och i april brukar rekryteringen vara klar. Ansökan görs på huddinge.se/trainee. Vi har delat upp traineeperioden i olika faser för att du ska få ut så mycket som möjligt under din tid hos oss. 1 FAS 1. Sommarjobb/praktik Sommarjobbet/praktiken startar i början av juni och varar i cirka två månader. Självklart får du en marknadsmässig praktiklön under hela perioden. Du får även: Handledare Gemensam utbildning och introduktion med övriga traineer Två dagars internat med fokus på personlig utveckling och ledarskap Kvalificerade arbetsuppgifter Individuell målplan för sommaren Uppföljning och feedback vid avslutning Genomföra en större projektuppgift tillsammans med övriga traineer Resultatet presenteras för tjänstemän och politiker i slutet av sommaren.

5 2 FAS 2. Arbetsuppgifter under hösten Under hösten har du möjligheten att, vid sidan av dina studier, jobba med uppgifter för den avdelning du är placerad på. Även under den här tiden får du en marknadsmässig lön och en handledare som kan hjälpa dig med frågor eller ge annat stöd. Arbetsmängden och tiderna du arbetar är flexibla för att det ska fungera så bra som möjligt med dina studier. 3 FAS 3. Examensjobb När det är dags för dig att skriva ditt examensjobb hjälper vi dig med förslag till uppsatsämne, stöd i processen och praktisk handledning i arbetet. När examensarbetet redovisats finns möjlighet till ekonomisk ersättning. 4 Fas 4. Anställning Om du visar på goda kunskaper, allt har gått bra och verksamheten har behov finns det även en chans för anställning.

6 Raka vägen i mål som trainee i Huddinge Sandra och Anders har gått Huddinge kommuns traineeprogram inom miljö och samhällsbyggnad. En erfarenhet som gett dem otroligt mycket. Båda arbetare nu i Huddinge kommun, som exploateringsingenjör respektive projektledare. Jobb som de fick direkt efter traineeprogrammet. Som trainee i Huddinge kommun fick jag lära mig väldigt mycket! berättar Anders Falk, före detta student inom Energi och miljö på KTH. Det är ett fantastiskt sätt att få pröva på arbetslivet innan man är färdig med studierna. En av anledningarna till att jag sökte till Huddinges traineeprogram var just möjligheten att få insyn i arbetslivet redan innan studierna är klara. Upplägget på traineeprogrammet, med traineeperiod innan sista studieåret, följt av extrajobb och möjlighet att skriva examensarbete, är väldigt bra. För mig var det också upplägget med både sommarjobb/praktik och extrajobb som lockade mig att söka, berättar Sandra Tiidus, exploateringsingenjör och före detta trainee. Jag fick en mycket bra insyn i arbetet som exploaterings ingenjör under min traineeperiod. Jag förstod vad arbetet innebär och jag kunde koppla teorin i skolan till verkliga uppgifter i arbetet. Positivt att få arbeta över kompetensgränserna Under sommarens praktikperiod genomför alla traineer en gemensam projektuppgift. Det var ett otroligt lärorikt projektarbete, berättar Anders. En av de bästa sakerna med traineeprogrammet var att få arbeta tillsammans med personer från helt andra utbildningar än den jag själv går. Det är något vi inte kan göra i skolan och det har varit både kul och lärorikt. När traineeperioden var slut för Sandra sökte hon en tjänst som exploaterings ingenjör. Hon kände att Huddinge kommun var rätt för henne och är övertygad om att det var tack vare traineeprogrammet som hon fick tjänsten. Arbets givaren och kollegorna kände henne redan väl och hon hade dessutom fått en ovärderlig introduktion i arbetet.

7 Kommunens bredd och arbets sätt överraskade Att arbeta i kommun har fått ett oförtjänt dåligt rykte, menar både Sandra och Anders. När du jobbar i en kommun blir det så tydligt att du är en del i en större helhet, säger Sandra. Jag ansvarar för vissa frågor, men får insyn i hela den spännande samhällsbyggnadsprocessen. Mina arbetsuppgifter handlar ofta om att vara delaktig från start till mål, vilket är ganska unikt. Det är helt enkelt väldigt givande att jobba i Huddinge kommun. Kommunen är en unik arbetsplats på flera olika sätt, säger Anders. Dina uppdrag är resultat av politiska beslut och det blir väldigt tydligt att du i dina vardagliga arbetsuppgifter är med och påverkar samhällsutvecklingen. Sen har kommunen helt unika uppdrag, som till exempel att ta fram detaljplaner för hur områden ska utvecklas. Anders jobbar numera på kommunen. Under traineetiden fick han göra olika utredningar inom gatu- och trafikfrågor. Det kunde till exempel handla om parkeringsplatser till en skola eller att inventera infartsparkeringar i kommunen och utifrån inventeringen ge rekommendationer. Jag fick arbetsuppgifter som skapar verklig nytta för kommunen och har fått jobba med många olika frågor. Jag lärde mig verkligen mycket som trainee! avslutar Anders. Sandra och Anders lockades av traineeprogrammets upplägg - möjligheten att få pröva på arbetslivet under studietiden och koppla teorin i skolan till verkliga uppgifter i arbetet. Foto: Philip Wöllner/Framtidsverket

8 Vem söker vi? Vi söker dig som kommer att inleda det sista året på din utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad. För att lyckas hos oss tror vi att du har ett stort och genuint intresse för våra frågor samt en förmåga att göra skillnad. Så här söker du Låter traineeprogrammet intressant? Läs mer och sök plats på Sista ansökningsdag varierar från år till år, men den ligger alltid i början av året. I april brukar rekryteringen vara klar.

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Ska skriva ett examensjobb och har inget emot att få betalt för det Vill

Läs mer

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad

miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Huddingetrainee: miljö och samhällsbyggnad Till dig som ska börja ditt sista år på en utbildning inom miljö eller samhällsbyggnad Vill skaffa mer erfarenhet på mitt CV Tar examen om ett år Vill vara där

Läs mer

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Till dig som ska börja ditt sista år på en arkitekt- eller ingenjörsutbildning inom Lantmäteri, Mark & Fastighetsjuridik, Väg & Vatten, GIS eller Samhällsplanering.

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Plangenomförande i Huddinge SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Agenda Kort om Huddinges utveckling Vilka utmaningar i skedet mellan planering och plangenomförande har

Läs mer

nya bostäder för en hållbar framtid

nya bostäder för en hållbar framtid 20 000 nya bostäder för en hållbar framtid Tre fokusområden STOCKHOLM Kungens kurva Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med

Läs mer

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva.

B OTKY RK A. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar. Segeltorp. Älvsjö Skärholmen. Kungens kurva. Kungens kurva - Skandinaviens största shoppingområde expanderar Skandinaviens största shoppingområde Kungens kurva-skärholmen växer med ett nytt IKEA-varuhus och en spa- och wellnessanläggning med hotell

Läs mer

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress:

Trainee. sjuksköterska. Södra Älvsborgs Sjukhus. Brämhultsvägen 53, Borås. 501 82 Borås 033-616 10 00. Södra Älvsborgs Sjukhus Besöksadress: Besöksadress: Brämhultsvägen 53, Borås Postadress: Televäxel: 033-616 10 00 Trainee sjuksköterska Besöksadress: Varbergsvägen 50, Skene Postadress: 511 81 Skene Televäxel: 0320-77 80 00 E-post: sas@vgregion.se

Läs mer

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR

FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR 2014 FINNES: PLATS FÖR STADSKÄRNA SÖKES: VISIONÄR EXPLOATÖR VÄLKOMMEN ATT VÄXA MED OSS! Huddinge kommun växer snabbt. Idag har kommunen över 100 000 invånare, vilket gör den till störst i länet efter Stockholms

Läs mer

Att rekrytera till vår VAverksamhet

Att rekrytera till vår VAverksamhet Att rekrytera till vår VAverksamhet Erfarenheter av traineeprogram Erfarenheter av annonsering Hur gör vi nu? Henrik Kant, avdelningschef Utveckling och projekt, Kretslopp och vatten Vi hade två traineevägar

Läs mer

Välkommen till Hammarskiöld & Co

Välkommen till Hammarskiöld & Co Välkommen till Hammarskiöld & Co På 1700-talet låg näringslivets centrum inte på Stureplan utan i Gamla Stan. Till stor del ligger det fortfarande här, närmare bestämt hos Hammarskiöld & Co på Skeppsbron

Läs mer

Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling

Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling Traineeprogram 2018 Vill du arbeta med affärsprocesser, affärssystem och verksamhetsutveckling På Systemstöd får du arbeta med att utveckla olika företags affärsprocesser med Sage X3 affärssystem som grund.

Läs mer

Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden

Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden 4 2013-02-06 Södertörnskommunernas gemensamt identifierade brister och behov av transportinfrastruktur under planperioden 2014-2025 Länsstyrelsen i Stockholms län har, med anledning av regeringsuppdraget

Läs mer

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever

TILL DIG SOM ARBETSGIVARE. PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever TILL DIG SOM ARBETSGIVARE PRAO I PRAKTIKEN Tips och information för dig som tar emot prao-elever PRAO I PRAKTIKEN 1 Vägen till besöksnäringen börjar hos dig Dagens elever är framtidens medarbetare och

Läs mer

Vi gör så att Gävle växer

Vi gör så att Gävle växer Gävle kommun 801 84 Gävle www.gavle.se Vi gör så att Gävle växer Jobba med oss! satsar för framtiden och erbjuder varje år praktikplatser, examensjobb och traineeplatser. Praktik Vi söker engagerade universitets-

Läs mer

välkommen till Hammarskiöld & Co

välkommen till Hammarskiöld & Co välkommen till Hammarskiöld & Co Hammarskiöld & Co är en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det innebär att vi frekvent anlitas av stora företag och myndigheter och att våra jurister arbetar

Läs mer

Framtidens samhällsbyggare

Framtidens samhällsbyggare Framtidens samhällsbyggare Traineeprogram för CMB:s 50 huvudmän och Göteborgsregionens 13 kommuner 1 Framtidens Ledare - Framtidens Ledare är ett samlingsnamn för GRs olika program för försörjning, utveckling

Läs mer

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 maj 2017 KS-2017/12 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 4 maj 2017 Tid och plats Klockan 11:3013:40, A-salen Beslutande Ledamöter Christina

Läs mer

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb?

1) Kön. 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? ) Kön Tjej 55 Kille 58 Annat 2 3 4 5 6 7 2) Hur fick du först reda på kommunens satsning på sommarjobb? Kommunens hemsida Skolan Kompisar via min kontaktperson Medlem där Möjligheternas plats Känner arbetsgivaren

Läs mer

Mobility management i Huddinge kommun

Mobility management i Huddinge kommun Mobility management i Huddinge kommun 2017-11-07 2 Om Huddinge kommun Stockholmsregionens näst största kommun 108 000 invånare (150 000 år 2030) Yta 140 000 kvm varav en tredjedel naturreservat Stora arbetsgivare

Läs mer

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs.

Produktionsutskottet förslår att traineeprogram inom Stockholms läns landsting införs. Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2014-03-27 LS 1401-0138 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-04- 08 00 02 8 Traineeprogram i Stockholms läns landsting Föredragande

Läs mer

Rent vatten. Ett jobb för livet.

Rent vatten. Ett jobb för livet. Ett jobb för livet. Mitt liv. NSVA är en av nordvästra Skånes viktigaste stöttepelare. Rent vatten är både en nödvändighet och drivkraft i det moderna Sverige och det är vårt ansvar se till att det förblir

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen

Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen mm4 2016-11-24 Behov på Södertörn ur ett regionalt och transportövergripande perspektiv av åtgärder i länsplanen 2018-2029 Länsstyrelsen i Stockholms län har i en skrivelse till länets kommuner önskat

Läs mer

Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder - förslag till lösningar fram till år 2025 med utblick mot år 2050.

Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder - förslag till lösningar fram till år 2025 med utblick mot år 2050. 2012-03-01 Till Trafikverket Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder - förslag till lösningar fram till år 2025 med utblick mot år 2050. Dags att satsa på Södertörn Södertörnssamverkan -

Läs mer

Traineeprogram för Stockholms stad Motion (2011:51) av Per Olsson och Sara Pettigrew (båda MP)

Traineeprogram för Stockholms stad Motion (2011:51) av Per Olsson och Sara Pettigrew (båda MP) Utlåtande 2012: RI (Dnr 231-1361/2011) Traineeprogram för Stockholms stad Motion (2011:51) av Per Olsson och Sara Pettigrew (båda MP) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion

Läs mer

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012

Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 Lunds Universitet HT-2012 Praktikrapport Anna Sandell MKVA13 HT-2012 Praktikplats: Strandberghaage AB Tegnergatan 34 113 59 Stockholm Praktikperiod 28 augusti 2012 18 januari 2013. Handledare: Pelle Strandberg Jag har under hösten

Läs mer

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag

Detaljplan för student- och forskarbostäder vid Alfred Nobels allé, Flemingsberg - planuppdrag KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DIARIENR 2013-02-05 KS-2013/133.313 1 (2) HANDLÄGGARE Fyrvald, Lena 08-535 313 95 Lena.Fyrvald@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för student- och forskarbostäder

Läs mer

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda

Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Svenskt Näringsliv Svenskt Näringsliv 50 medlemsorganisationer 60 000 medlemsföretag med 1,6 miljoner anställda Sysselsättning sektorvis Ingen tillväxt av privata jobb sedan 1950 Rekryteringsförsök de

Läs mer

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2018

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2018 Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2018 Anseendeindex svenska lärosäten 2018 slutsatser och kommentarer Chalmers toppar för sjunde året i rad För sjunde året i följd presenterar Kantar Sifo

Läs mer

Klockan 11:30-13:30, Stockholms musikpedagogiska institut, Alfred Nobels Allé 15, Huddinge

Klockan 11:30-13:30, Stockholms musikpedagogiska institut, Alfred Nobels Allé 15, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 30 november 2017 KS-2017/1503 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 30 november 2017 Tid och plats Klockan 11:30-13:30, Stockholms musikpedagogiska

Läs mer

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Kungens kurva Delta i utvecklingen av Kungens kurva som destination välkommen med din intresseanmälan att skapa Skandinaviens modernaste resort Varje år

Läs mer

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2017

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2017 Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2017 1 Övergripande värdering Allmänt rykte Anseende 2 3 Personligt intryck Lita på Känslomässig samhörighet Anseendeindex 90 86 90 78 70 50 30 4 5 Kvalitet

Läs mer

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola Utveckla ditt företag samarbeta med en student från Malmö högskola Varför samverkar Malmö högskola? Partnerskap och samarbete är viktigt för Malmö högskola. Genom samverkan med andra aktörer vill vi på

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum LillaEdet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö

Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale Alingsås Göteborg Härryda Kungsbacka Kungälv Lerum LillaEdet Mölndal Partille Stenungsund Tjörn Öckerö Framtidens Ledare Framtidens Ledare SYFTE Marknadsföra regionen som en attraktiv arbetsplats Skapa en gemensam arbetsmarknad och stimulera ökar rörlighet Öka nätverksskapande Ta vara på kompetens hos nuvarande

Läs mer

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på

En annan mycket roligare del i arbetet var att jag ofta fick följa med min handledare ut på Manpower Student är ett eget bolag och en egen avdelning inom Manpower. Manpower är världsledande när det gäller arbetsmarknadsrelaterade tjänster som rekrytering, uthyrning och jobbförmedling. De finns

Läs mer

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå

PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi. Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Sociologiska institutionen Avdelningen för pedagogik PEAB09 Pedagogik, psykologi och sociologi Verksamhetsförlagd utbildning inom personal- och arbetslivsområdet, 15 hp, grundnivå Postadress Box 114,221

Läs mer

Nyord i svensk-engelsk ordbok för den högre utbildningen

Nyord i svensk-engelsk ordbok för den högre utbildningen Datum 2018-01-18 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Organisationsnummer 202100-6487 www.uhr.se Nyord i svensk-engelsk ordbok för den

Läs mer

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER

KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER KOMPETENSKONTRAKTET SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER SIGNATUR SOM SKAPAR KARRIÄRMÖJLIGHETER Kompetenskontraktet är ett sätt att skapa långsiktigt samarbete mellan Mittuniversitetet och regionens

Läs mer

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun

Näringslivsstrategi för Huddinge år , bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun 1 (5) Handläggare Fredrik Welander Fredrik.Welander@huddinge.se Mottagare Näringslivsstrategi för Huddinge år 2018-2022, bilaga 2. Befintliga verksamhetsområden i Huddinge kommun Nordvästra Huddinge 1.

Läs mer

Mötesplats IFO. Rekrytering i framkant, introduktion för nya medarbetare av medarbetare i Östra Göteborg

Mötesplats IFO. Rekrytering i framkant, introduktion för nya medarbetare av medarbetare i Östra Göteborg Mötesplats IFO Rekrytering i framkant, introduktion för nya medarbetare av medarbetare i Östra Göteborg Myndighetsgemensam rekrytering och introduktion - Vilka är vi? 2 Då - Samtliga chefer framförde oro

Läs mer

Checklista för handledning vid praktik

Checklista för handledning vid praktik Checklista för handledning vid praktik Innan praktikanten börjar Innan praktikanten börjar behöver verksamheten vara förberedd. Det är viktigt att utse roller, vem eller vilka som är handledare och vilken

Läs mer

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg

Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg 10-01-22 1 Fördjupad översiktsplan för den regionala stadskärnan Flemingsberg Flemingsberg - idag och visionen för 2030 Fördjupad översiktsplan

Läs mer

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2019

Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2019 Kantar Sifos anseendeindex för svenska lärosäten 2019 Anseendeindex svenska lärosäten 2019 slutsatser och kommentarer Chalmers i anseendetopp För åttonde året i följd presenterar Kantar Sifo sitt anseendeindex

Läs mer

Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen TRN

Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen TRN 2019-05-15 1 (5) Region Stockholm registrator.trf@sll.se Yttrande angående Prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen 2021 2027 TRN 2018-0166 Inledning Region Stockholm har fått

Läs mer

Vi bidrar till regionens utveckling

Vi bidrar till regionens utveckling Vi bidrar till regionens utveckling Högskolan Kristianstad Hos oss finns några av landets bästa utbildningar som leder till jobb. En liten men samtidigt stor högskola samlad på ett campus. Vi är stolta

Läs mer

maj 2012 www.huddinge.se

maj 2012 www.huddinge.se www.huddinge.se FAKTA maj 2012 Innehåll Lite kort om Huddinge 3 Arbete 5 Förvärvsarbetande Huddingebor. Arbetsplatser i Huddinge. Fördelning inom olika sektorer. De största arbetsplatserna. Befolkning

Läs mer

Södertörnskommunernas Samarbetskommitté

Södertörnskommunernas Samarbetskommitté Godkänd av SSK 2014-01-31 Södertörnskommunernas Samarbetskommitté Verksamhetsplan 2014 Budget 2014 1. Inledning Södertörns åtta kommuner är en attraktiv del av Stockholmsregionen med ca 460 000 invånare.

Läs mer

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn!

Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Rödgröna löften om utvecklad kollektivtrafik på Södertörn! Bättre förutsättningar för länets södra sida I Stockholms län finns en ekonomisk och social ojämlikhet mellan den norra och södra länsdelen.

Läs mer

Hitta hem till. Huddinge

Hitta hem till. Huddinge Hitta hem till Huddinge Vi satsar på framtiden Huddinge är en modern storstadskommun med drygt 90.000 invånare - och vi blir ständigt fler. Attraktiva boendemiljöer, närheten till Stockholm, bra skolor

Läs mer

Resultat; Lärling 1 Rekrytering svar från handledarna

Resultat; Lärling 1 Rekrytering svar från handledarna ABDCE Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning -1-5 LÄRLINGSSYSTEM VÅRD, OMSORG, SKOLA OCH FÖRSKOLA ANN MARONT, PROJEKTLEDARE TFN 58 53 Resultat; Lärling 1 Rekrytering svar från handledarna Rekryteringens

Läs mer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer

Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Praktiken gav anställningsbara ingenjörer Publicerad: 2012-11-19 10:13 Regeringen har på försök återinfört gymnasieingenjörsexamen på tjugo skolor. Praktiken får toppbetyg av de flesta elever under det

Läs mer

Tillväxt, miljö och regionplanering

Tillväxt, miljö och regionplanering Tillväxt, miljö och regionplanering Tillväxt, miljö och regionplanering Synergier mellan investeringar i Stockholmsregionen Cecilia Lindahl, TMR, Stockholms läns landsting RUFS Synergier mellan investeringar

Läs mer

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ

MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ MALMÖ UNIVERSITET RAPPORT OM MALMÖ HÖGSKOLAS FRAMTID FRAMTIDSPARTIET I MALMÖ FÖRORD Malmö högskola var redan från början en viktig pusselbit i stadens omvandling från industristad till kunskapsstad och

Läs mer

Slutrapport LOBBEN juni 2014

Slutrapport LOBBEN juni 2014 Slutrapport LOBBEN juni 2014 Innehåll Sammanfattning... 3 Sammanfattning av projektet... 4 Syfte... 4 Målsättning... 4 Utvärdering - Metod och källor... 5 Utvärdering... 5 Sammanställning av samtliga inkomna

Läs mer

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola

Utveckla ditt företag. samarbeta med en student från Malmö högskola Utveckla ditt företag samarbeta med en student från Malmö högskola Foto: Leif Johansson Vad kan Malmö högskola erbjuda ditt företag? Att avsätta resurser för samarbete med högskolan kan vara en viktig

Läs mer

Cooperative Education, Co-op. En kombination av studier och arbete i samarbete med näringslivet

Cooperative Education, Co-op. En kombination av studier och arbete i samarbete med näringslivet Cooperative Education, Co-op En kombination av studier och arbete i samarbete med näringslivet Handbok för företag/organisationer som samarbetar inom Co-op Gäller studenter som börjar hösten 2016 Co-op

Läs mer

FÖR FÖRETAG/ORGANISATIONER I SAMBAND MED EXAMENSARBETE. Vägledning

FÖR FÖRETAG/ORGANISATIONER I SAMBAND MED EXAMENSARBETE. Vägledning FÖR FÖRETAG/ORGANISATIONER I SAMBAND MED EXAMENSARBETE Vägledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Beskriv rätt problem eller utvecklingsidé... 3 Vad är ett examensarbete... 3 Vad är en handledares

Läs mer

Varför skyddad tätortsnära natur?

Varför skyddad tätortsnära natur? Välkommen till Varför skyddad tätortsnära natur? Münchenbryggeriet, Stockholm 28-29 november Annica Hjerling, kommunalråd Haninge Erik Skärbäck, professor översiktlig planering, SLU Sara Peny, Arkitekt,

Läs mer

Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL

Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL Morgondagens forskningsledare vid Lunds universitet 2011-2013 CECILIA AGRELL, CHRISTINE BLOMQVIST OCH CHRISTER SANDAHL Bakgrunden till programmet Förändrad forskningspolitik mot allt större och långsiktiga

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2016 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2016. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 NÖJDHET 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

Läs mer

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA

UPPROP FRÅN BRANSCHRÅD VA Våga rekrytera smartare! Branschråd VA vill uppmuntra dig att tänka både kreativt och strategiskt vid rekrytering. Det finns väldigt många människor med kunskaper som du inte har råd att bortse ifrån,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE.

TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. TILL DIG SOM ÄR MEDARBETARE. H elhetssyn. Engagemang. Nytänkande. Tydlighet. Till dig som arbetar eller söker arbete i Söderköpings kommun. MEDARBETARSKAP Medarbetarskapet i Söderköpings kommun bygger

Läs mer

Fakta Stockholms läns landsting

Fakta Stockholms läns landsting 1 Fakta 2 Ansvar, mål och omfattning 3 ansvarar för länets: hälso- och sjukvård inklusive tandvård samt kollektivtrafik och regionplanering landstinget bidrar även till kulturen i länet. 4 Långsiktiga

Läs mer

Innehåll för dagen är:

Innehåll för dagen är: Innehåll för dagen är: - allmän information kring Traineeprogrammet - förhoppningar/farhågor kring mentorskapet - rollen som mentor och adept - krav på en mentor och en adept - mentor som samtalsledare

Läs mer

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Praktikrapport 2013-06- 05 Sofia Stoor 840327-0104 stoorsofia@gmail.com Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Kommunikationsavdelningen Kvalificerad yrkespraktik inom samhällsvetenskapliga

Läs mer

Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas

Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas Södertälje kommun Hur bör fortsättningen från Järna in mot Stockholm utformas Södertälje växer, idag över 95 000 innevånare Två globalt framgångsrika företag med nära 20 000 anställda 37 000 pendlar dagligen

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16

Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Utvärdering APL frågor till praktikant VT16 Jag studerar på Vård och Omsorgsprogrammet för 16 25 ungdomar Vård och Omsorgsutbildning för 18 28,1 vuxna Komvux Vård Eductus 30 46,9 Kommentarer till ovanstående

Läs mer

V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP

V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP U UTVECKLING OCH LÄRANDE H HÄLSA OCH ARBETSGLÄDJE V VÄRDEGRUND OCH FÖRHÅLLNINGSSÄTT L LEDARSKAP OCH MEDARBETARSKAP D DELAKTIGHET OCH GEMENSKAP K KOMMUNIKATION OCH MÖTESER ETT VERKTYG FÖR ARBETSMILJÖ- OCH

Läs mer

Intresserad av framtiden? Vi har ditt drömjobb

Intresserad av framtiden? Vi har ditt drömjobb Avdelningschef Koncerngemensamma projekt Nationella projekt Gruppledare Gruppchef Projektledare Internationella projekt Forskare Seniorforskare Labbingenjör Specialist Doktorand Tekniker Forskningsledare

Läs mer

GE DIN KARRIÄR EN BRA START. Möt företagen som är intresserade av just dig och upptäck samtidigt dina möjligheter att påverka din framtid.

GE DIN KARRIÄR EN BRA START. Möt företagen som är intresserade av just dig och upptäck samtidigt dina möjligheter att påverka din framtid. GE DIN KARRIÄR EN BRA START. Möt företagen som är intresserade av just dig och upptäck samtidigt dina möjligheter att påverka din framtid. Vad är SNITS? SNITS är samverkansgruppen som möjliggör utbyte

Läs mer

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar

Strategi för samverkan med högskolor och universitet - remissvar SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-11-11 SN-2015/3094.103 1 (4) HANDLÄGGARE Nyh, Carin carin.nyh@huddinge.se Socialnämnden Strategi för samverkan med högskolor

Läs mer

Egna kommentarer Autism grundutbildning

Egna kommentarer Autism grundutbildning Utbildning Autism 76 respondenter. 90,8% upplever att de fått inspiration. 90,8% upplever att utbildningen lett till lärande. 90,8% upplever ökat intresse efter utbildningen. 77,6% upplever att de fått

Läs mer

Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning

Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning Riktlinjer för samhällsbyggnadsprojekt och bostadsförsörjning Inledning Huddinge kommun är en starkt växande kommun i länet, läget är attraktivt för boende med närhet till centrala Stockholm, bra kollektivtrafik

Läs mer

Projektbeskrivning Program Björnkulla

Projektbeskrivning Program Björnkulla Projektbeskrivning Program Björnkulla Syfte med planläggning är att utreda möjligheterna till utveckling och förtätning inom Björnkulla. Tidiga volymstudier indikera att området skulle kunna rymma ca 2

Läs mer

Välkomna till workshop Kårsta Rickeby 2. Kårsta skola Onsdag den 29 augusti Kl 18-21

Välkomna till workshop Kårsta Rickeby 2. Kårsta skola Onsdag den 29 augusti Kl 18-21 Välkomna till workshop Kårsta Rickeby 2 Kårsta skola Onsdag den 29 augusti Kl 18-21 Agenda Moderator: Malin Bergmark 1. Introduktion 2. Fortsatt process 3. Diskussionsgrupper 4. Öppen diskussion 5. Avslutning

Läs mer

Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna?

Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna? Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna? VÄRMLANDS STYRKOR Välkomnande och öppet Skogen Berättartraditionen Karlstad Internationellt näringsliv Länken

Läs mer

Arbetslivsintroduktion i förskolan med BAL 13

Arbetslivsintroduktion i förskolan med BAL 13 FÖRSKOLANS KOMPETENSFÖRSÖRJNING Arbetslivsintroduktion i förskolan med BAL 13 ETT LÄRANDE EXEMPEL FRÅN NORRKÖPINGS KOMMUN Arbetslivsintroduktion i förskolan med BAL 13 1 Förord Förskolan står inför ett

Läs mer

Designing. Future Cities. Magnus vision.

Designing. Future Cities. Magnus vision. Designing Future Cities Magnus vision. Jag heter Magnus Meyer och jag började som vd på WSP i mars 2014. Under ganska många år har jag följt utvecklingen i samhällsbyggnadsbranschen ur olika perspektiv.

Läs mer

Psykologprogrammet VFU VT Antal svar: 12/14

Psykologprogrammet VFU VT Antal svar: 12/14 Psykologprogrammet VFU VT 2018 svar: 12/14 Termin Termin 1 0 Termin 2 0 Termin 3 0 Termin 4 0 Termin 5 0 Termin 6 12 Termin 7 0 Termin 8 0 Termin 9 0 Termin 10 0 Jag har gjort min VFU på Sjukhus/Förvaltning

Läs mer

SABO kommunikationsdagar 2010 Anna Dyhre 27 maj, Employer Branding Attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden

SABO kommunikationsdagar 2010 Anna Dyhre 27 maj, Employer Branding Attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden SABO kommunikationsdagar 2010 Anna Dyhre 27 maj, 2010 Employer Branding Attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden Upplägg Varför Employer Branding? Vad är hållbar Employer Branding? Hur ser unga på sitt

Läs mer

Tvärförbindelse Södertörn

Tvärförbindelse Södertörn E4 E20 STOCKHOLM Vårby ön BOTKYRKA Glömsta Huddinge Solgård Tullinge Visättra HUDDINGE Länna Orlången Vidja kvarn 73 Kvarnsjön Hacksjön industriområde Lissmasjön Lissma Handen Rudan Ådran Tvärförbindelse

Läs mer

VFU utbildning i samverkan

VFU utbildning i samverkan VFU utbildning i samverkan Bli handledare för socionomstudenter i verksamhetsförlagd utbildning (VFU) Institutionen för socialt arbete Socialhögskolan Morgondagens socionomer längtar efter din kunskap

Läs mer

Att göra examensarbete

Att göra examensarbete Att göra examensarbete För att ta ut en masterexamen måste du ha genomfört ett examensarbete. Under examensarbetet förväntas du bland annat visa fördjupade teoretiska kunskaper inom någon del av det biologiska

Läs mer

Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169

Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169 4 15 december 2016 Södertörnskommunernas synpunkter på samrådshandling Tvärförbindelse Södertörn TRV 2015/71169 Trafikverket ska välja lokalisering av Tvärförbindelse Södertörn för fortsatt arbete med

Läs mer

Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden

Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden 01054 1(4) Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-05-28 RS120256 HR-verksamheten Regionfullmäktige Motion om jobb åt unga och förbättrad matchning på arbetsmarknaden Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Stockholms Universitet Masterprogrammet i Statsvetenskap Praktikrapport Fackförbundet SKTF. Praktikrapport

Stockholms Universitet Masterprogrammet i Statsvetenskap Praktikrapport Fackförbundet SKTF. Praktikrapport Praktikrapport Praktik - Fackförbundet SKTF Omfattning: 2010-09-01-2011-01-21. 20 veckor (30 hp), heltid. Handledare: Besöks-/Postadress: Therese Svanström Andersson, Stabschef SKTF. 08-7896533 / 070-2983244

Läs mer

Förstudie för Spårväg syd

Förstudie för Spårväg syd SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING DNR: 1.5.3.-414/11 SID 1 (5) 2011-10-19 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Förstudie för Spårväg syd Svar på remiss från

Läs mer

Vill du jobba med framtidens livsmedel?

Vill du jobba med framtidens livsmedel? Vill du jobba med framtidens livsmedel? Då ska du söka vårt traineeprogram! Skaffa dig ett viktigt jobb nu startar vårt traineeprogram! Naturvetare eller teknolog? Ekonom, beteendevetare eller humanist?

Läs mer

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management

Technology Management Lunds Universitet. Arbetslivsundersökning 2012 1. Technology Management Technology Management Lunds Universitet Arbetslivsundersökning 2012 1 Technology Management TM Arbetslivsundersökning Välkommen till TM Arbetslivsundersökning 2012. Årets undersökning är den tredje i raden

Läs mer

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor

Flemingsberg. KAPITELUTDRAG ur arbetsmaterial 2:2013 Stockholmsregionens regionala stadskärnor resurs pporten e vs i de yttre Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen e i den Flemingsberg Regionala stadskärnor i Stockholmsregionen Uppföljning av utvecklingen i de yttre regionala stadskärnorna

Läs mer

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys

GUIDE. Så gör du en ännu bättre behovsanalys GUIDE Så gör du en ännu bättre behovsanalys INTRO Att rekrytera är ett ypperligt tillfälle att se över behoven i din verksamhet och faktiskt få in någon som kan göra ditt företag ännu bättre. Rätt person

Läs mer

Textila utbildningar som ger jobb.

Textila utbildningar som ger jobb. Textila utbildningar som ger jobb. Flexibla Individuella Tillgängliga Utbildning när det passar dig. Välkommen till Nordiska Textilakademin. Vi erbjuder textil kompetens från design till försäljning I

Läs mer

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln!

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Med en kvalificerad yrkesutbildningsexamen i handel blir du attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande?

Kursen som helhet. 1. Har du nått kursens mål. 2. Hur fungerade startdagen i ditt eget lärande? UTVÄRDERING Pedagogisk baskurs för handledare i MED924, Göteborg Introduktion: Lärande och handledning i klinisk praktik 1,5 hp Start 28 februari praktikuppgift - uppföljning 28 mars 2017 15/16 deltagare

Läs mer

Övningsföretag. Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning

Övningsföretag. Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning Övningsföretag Learing by doing på riktigt! Iris Övningsföretag som Integration/etablering Yrkesvux Rehabilitering/arbetsträning Uppdragsutbildning OM ÖVNINGSFÖRETAG Övningsföretag startade i Tyskland

Läs mer

Vuxnas lärande i kommunernas styrdokument

Vuxnas lärande i kommunernas styrdokument Ale - målbeskrivningen är detaljerad och - ska skapa företagsförlagd utbild- - ska öka valideringsmöjligheterna - satsningar på alternativa undervisinriktar sig på verksamhetens ning/lärlingsutbildning

Läs mer