Praktikantprogram 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Praktikantprogram 2010"

Transkript

1 Praktikantprogram 2010

2 Inledning Svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne skapar nu en ny möjlighet för en utvald skara mäklarstudenter. Det är inte en traditionell mäklarpraktik där du går bredvid i en och samma butik under hela din praktik, det handlar inte om att du skall arbeta för oss under din praktik. Vi vill ge dig en praktik som har sin utgångspunkt i att du skall få den allra bästa starten på din mäklarkarriär. Det är ditt behov av praktik som styr vårt sätt att lägga upp tiden, inte vårt behov av extrahjälp i butiken. Du blir betygssatt och bedömd löpande och du får möjlighet att betygsätta oss löpande, detta säkerställer att både du och vi kommer att vara nöjda efter avslutad praktik. Förhoppningen är givetvis att du direkt påbörjar en anställning hos oss under trygga och bra former. Din chef under praktikperioden blir Åsa Persson som förutom att ha hand om dig är personalansvarig i Svensk Fastighetsförmedling i sydvästra Skåne. Du kommer att möta henne ofta och hon blir din stöttepelare under din praktik. Jag själv kommer att vara tillgänglig för alla praktikanter och följa er noga. Detta eftersom de vi väljer är dem vi tror utgör det nya Svensk Fastighetsförmedling. Ni är mycket viktiga personer för oss. Det är inte omöjligt att någon av er i framtiden kan bli franchisetagare till vårt varumärke i någon butik i sydvästra Skåne eller övriga Sverige. Jag är mycket stolt över att kunna ge möjligheten till något nytt och spännande för er som studerar till mäklare. Välkomna till oss! Karsten Johansen VD Svensk Fastighetsförmedling sydvästra Skåne

3 Så här ser dina 10 praktikveckor ut hos oss: Vecka 1 Dagpass mellan kl , Plats World Trade Center i Malmö. Jungmansgatan 12 i Västra Hamnen. Våning 7. Daglig introduktion till arbetslivet och mäklaryrket inom Svensk Fastighetsförmedling. Dag 1 Svensk Fastighetsförmedling, en arbetsplats med både historia och framtid. Introduktion till oss under ledning av Elisabeth Fogelström, Rekryteringschef i Svensk Fastighetsförmedling Sverige. Att jobba i Svensk Fastighetsförmedling. Karsten Johansen VD Svensk Fastighetsförmedling sydvästra Skåne ger en resumé av 25 intressanta år som mäklare i Svensk Fastighetsförmedling Dag 2 Dags att förvärvsarbeta! Vad gäller med semester, arbetstider, försäkringar mm. Åsa Persson informerar om dina basala rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden. Mycket tid för frågor och diskussion. Information från fackförbundet Unionen om vad de kan göra för dig och varför du bör tillhöra ett fackförbund. Dag 3 Workshop med utgångspunkt i era förväntningar och tankar kring er framtida mäklarroll, vilka förväntningar har ni, är de synonyma med våra förväntningar på er? Workshopen leds av personal från Svensk Fastighetsförmedling. Dag 4 Juridik, aktuella rättsfall och fallgropar för oss mäklare. En heldag med stort utrymme för diskussioner och funderingar kring några aktuella rättsfall. Svensk Fastighetsförmedlings egna jurister ger er en introduktion till allvaret i vår roll. Dag 5 Summering av veckan, Karsten Johansen leder en allmän diskussionsdag kring veckans information. Samt uppstart av fältveckorna i praktikprogrammet. Bokning av tider och platser för samtliga under hela praktikperioden. Gemensam lunch.

4 Vecka 2 8 Heldagar, stationerad i våra butiker Visningsveckan Stationerad i vår butik i Lund. Deltar i visningar i alla våra 8 butiker genom att själv ta initiativ till att boka upp deltagande i minst två visningar om dagen. Tid då du inte deltar i visningar skall du ta del av förarbete och tankar kring visning i Lundabutiken. Mål: God inblick i visningsarbetet för en mäklare och deltagit i minst 8 visningar i minst 4 olika butiker. Intagsveckan Stationerad i vår butik på Söderkulla. Deltar i intagsmöten i alla våra 8 butiker genom att själv ta initiativ till att boka upp deltagande i minst ett intagsmöte om dagen. Övrig tid deltar i förarbete och tankar kring intag i Söderkullabutiken. Mål: God inblick i ett s.k. intagsmöte och förmedlingsuppdrags start. Deltagit i minst 5 intagsmöten i minst 3 olika butiker Administrationsveckan Stationerad i vår butik i Vellinge. Deltar i praktiskt arbete med att förbereda uppgörelse på bank av en bostadsaffär, deltar i möte på bank där bostadsaffär görs upp. 1 dag utgör studiebesök i en bank där du går bredvid en lånehandläggare och ser hur det arbetet går till. Mål: God inblick i hur en bostadsaffär görs upp och hur en bankman tänker vid kreditgivning. Delta i minst 2 uppgörelser på bank med mäklare från minst 2 olika butiker av våra 8 i Sydvästra Skåne. Marknadsföringsveckan Stationerad i vår butik på Värnhem i Malmö. Deltar i praktiskt arbete med skapande av marknadsföring för Svensk Fastighetsförmedling. 1 dag är praktik hos ett tryckeri där du lär dig hur material till kund och marknadsföring praktisk kommer till, papperskvalitet, tryckprocess osv. 1 dag utgörs av praktik på Metro Bostad i Skåne. Du får inblick i hur en tidning fungerar i mäklarens vardag. 1 dag utgörs av praktik i Vellingebutiken när vår egen bilaga skapas.

5 Mål: God inblick och förståelse för hur marknadsföring kommer till och varför. Producera ditt eget DR med argument varför man skall välja dig, detta i vårt marknadsverktyg. Kundvårdsveckan Stationerad i vår butik i Slottsstaden i Malmö. Deltar i vårt kundvårdsarbete och arbetar praktiskt med att skapa nya och nöjda kunder till våra 8 butiker i Sydvästra Skåne. Får en god inblick i vårt kundvårdssystem. I veckan ingår en arbetsuppgift bestående av att aktivt se på vårt sätt att hantera kunder och skriva en uppsats med dina tankar kring hur du skulle se en utveckling i vårt sätt att arbeta. 1 dag besöka valfri annan butik för att delta i vilka kundvårdande åtgärder som sker i den butiken. Mål: Få god inblick i vår kundvård och ge oss input på hur vi kan förbättra oss. Skriftlig uppsats lämnas. Boka in minst en ny kund till valfri mäklare genom din egen kundvårdsaktivitet. Medföljarveckan Du väljer en mäklare som du vill följa med hela veckan från Limhamn, Höllviken eller Trelleborg. Du deltar aktivt i alla moment som mäklaren har, bidrar till mäklarens vardag och är med och skapar minst en beskrivning samt sätter samman säljmaterial på minst en bostad. 2 dagar deltar du i veckomöten i någon av våra 8 butiker. Mål: Få en personlig vinkling på mäklarjobbet samt få en inblick i vilka krav och uppföljningar som gäller för butikerna och mäklarna. Delta i minst 2 veckomöten i butik.

6 Vecka 8 10, heldagar, stationerad i en enskild butik De två avslutande veckorna utgör en traditionell praktik i en enskild butik och deltagande i alla sysslor i den butiken. Tillsammans med Åsa Persson väljer vi butik och handledare till dig i möjligaste mån efter dina önskemål. 1 dag utgör studiebesök på Stadsbyggnadskontoret i någon kommun i Skåne där du får följa en vanlig dag hos dem som styr över våra bostäder. 2 dagar utgör praktik hos HSB i Malmö där du får följa en vanlig dag hos en nyproducent av bostäder. De sista 2 dagarna är avslutning och denna görs på World Trade Center där vi alla samlas för att avrunda vår tid tillsammans och blicka framåt. Betyg och omdömen och intyg delas ut. Gemensam middag torsdag kväll avslutande vecka. Fredagen ägnar vi åt att hjälpa dig skriva ditt CV och ta fram ditt personliga varumärke! Mål: Delta i vardagen. Helt själv arbeta fram material inför minst 1 säljstart, aktivt bearbeta visningskunder, helt själv arbeta fram handlingar för minst 1 avslut av en bostadsaffär. Själv göra marknadsaktivitet genom att skapa minst 1 DR och distribuera detta själv. Själv genomföra minst 2 visningar under överseende av handledare. Kunna hantera Capitex mäklarprogram. Kunna redogöra för SF kringtjänster, innehåll och funktion. Sätta ihop ditt CV och ge dig en bild av vem du egentligen är och vad som är säljande hos dig! Övrigt: I möjligaste mån genomförs programmet samlat, veckomöte sker kl , fredagar på World Trade Center och dessa möten utgör avslutning och summering av veckan. Det utgår ingen ersättning utöver ett resestöd om 1000 kr/praktikant och 10 veckorsperiod. Stödet erhålls mot uppvisande av kvitto från reseutlägg.

7 Ansökan till våra 8 platser! Du som går termin 3 6 kan söka. Den 11 maj 2010 från kl sker audition. Denna äger rum på World Trade Center i Malmö. Jungmansgatan 12, receptionen. Uttagningen gäller för praktikperiod som påbörjas september Vi ger dig möjlighet att under 2 minuter beskriva varför vi skall gå vidare med just dig, inrop sker efterhand till vår valdelegation som består av: Karsten Johansen VD Svensk Fastighetsförmedling sydvästra Skåne Elisabeth Fogelström Rekryteringschef Svensk Fastighetsförmedling Sverige Eva Karlsson Försäljningschef Svensk Fastighetsförmedling Södra Sverige Åsa Persson Personalchef Svensk Fastighetsförmedling Sydvästra Skåne Vi kommer att välja ett antal personer som går vidare till ytterligare en uttagning för att till slut ha hittat de 8 som kommer att få Sveriges mest givande praktik hösten Är du en av dem? I så fall skall du anmäla att du tänker komma senast den 5/5. För anmälan se: Om oss/arbeta hos oss, se ledig tjänst Malmö Praktikant. Ta med dig ditt CV och personliga brev med foto och kom till oss den 11 maj och visa att du är en blivande mäklare hos Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i mäklar branschen Svensk Fastighetsförmedling. Det kommer efter uttagningen inte att finnas ytterligare möjligheter under året att söka praktikplats hos oss utöver nästa uttagning som är planerad till november och då för perioden 1:a halvåret Har du ytterligare frågor? Maila dem till Välkommen till oss!

8

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss

Hitta ditt nya arbete genom oss Hitta ditt nya arbete genom oss Välkommen till Arbetsförmedlingen Här hittar du information om vad vi på Arbetsförmedlingen kan göra för dig och vad som är bra att tänka på när du precis har börjat söka

Läs mer

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen

Filmen Ny i Sverige. Om filmen. Om Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 5 Svenska Ny i Sverige (textversion av filmen nyanland.arbetsformedlingen.se) Filmen Ny i Sverige Om filmen Hej och välkommen till vår guide för dig som fått uppehållstillstånd i Sverige och

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 12 Mars 2009 Kostnadsfria seminarier Starter Diplom, stänger den 24 april Minikurser Tullverket: TullNytt nr 4 SEB: Det går visst att låna

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept?

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg Valfrihetssystem Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg 1. Vad är valfrihetssystem Lag om valfrihetssystem (LOV) ger kommuner och landsting möjlighet att

Läs mer

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se

Rekryteringsmanual. - För dig som behöver rekryteringsråd. roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se Rekryteringsmanual - För dig som behöver rekryteringsråd Kontakt: E-post: Utgivare: roi:recruit, 0770 110 177 info@roirecruit.se roi:recruit Innehållsförteckning 1. SKAPA EN GENOMARBETAD KRAVPROFIL...

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Jönköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Safeminds Intervjuguide

Safeminds Intervjuguide Safeminds Intervjuguide Inledning En anställningsintervju är att jämställa med en säljares kundbesök. Det handlar om att marknadsföra sig själv på ett professionellt sätt under en mycket begränsad tid.

Läs mer

Kom igång med utbildningen säkervardag.nu!

Kom igång med utbildningen säkervardag.nu! GUIDE Kom igång med utbildningen säkervardag.nu! Det här dokumentet riktar sig till dig som ansvarar för att personalen får utbildning på ett företag eller till dig som utbildar i arbetsmiljöfrågan hot

Läs mer

Kurs för personliga assistenter Studiehandledning. Kursansvarig: Maria Klamas

Kurs för personliga assistenter Studiehandledning. Kursansvarig: Maria Klamas Kurs för personliga assistenter Studiehandledning 2015 Kursansvarig: Maria Klamas 1 Välkommen Du är varmt välkommen till kursen för personliga assistenter vid Högskolan Väst. Kursen är utformad i samarbete

Läs mer

Kvadrat Management AB Way of Working

Kvadrat Management AB Way of Working Way of Working Organisationsnummer 556865-0302 KVADRAT MANAGEMENT WAY OF WORKING Står ditt företag inför ett förändringsarbete med långsiktiga konsekvenser för er verksamhet? Då kan vi erbjuda några av

Läs mer

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT VÄRNA OM DINA MEDLEMMAR GENOM OMSTÄLLNINGSSTÖD VI HAR HJÄLPT MÄNNISKOR SEDAN 1912 AVSTÄLLNING ELLER OMSTÄLLNING? ABF Jobb ägs av Arbetarnas Bildningsförbund. Vi har en lång

Läs mer

Studieprogram Hösten 2009

Studieprogram Hösten 2009 Studieprogram Hösten 2009 FÖR ALLA MEDLEMMAR INOM SEKO Väst Innehållsförteckning Information om ungdomskurser för dig upp till 30...4 Fackets Grunder...5 Anmälningsblankett...6 Facket & Politiken...7 Information

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Linköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

8. Rekrytering och anställning hos IOGT-NTO

8. Rekrytering och anställning hos IOGT-NTO 8. Rekrytering och anställning hos IOGT-NTO Inledning Vår rekryteringsprocess syftar till att säkerställa att vi finner de bästa medarbetarna för de tjänster vi söker. Vi ska alltid arbeta seriös med rekryteringar

Läs mer

Mentorskapsprojektet i Göteborg

Mentorskapsprojektet i Göteborg 2008/2009 Mentorskapsprojektet i Göteborg FÖRBUNDET FÖR J URISTER, CIVILEKONOMER, SY STEMVETARE, PERSONALVETARE OCH SAMHÄLLSVETARE 2 (13) 3 (13) Välkommen till Juseks mentorskapsprojekt i Göteborg 2008/2009

Läs mer

HEMSIDA. Lärgruppsplan IdrottOnline

HEMSIDA. Lärgruppsplan IdrottOnline HEMSIDA IdrottOnline är idrottens nya verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline är svensk idrotts eget verktyg och är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt

Läs mer

Sommarjobb, tips och idéer

Sommarjobb, tips och idéer Sommarjobb, tips och idéer Vill du tjäna extra pengar under sommaren och samtidigt få ut det mesta av lovet? Då är det ett perfekt tillfälle att söka jobb under sommaren! Vem vet, kanske leder sommarjobbet

Läs mer

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT

FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT FRÅN ETT JOBB TILL ETT ANNAT VÄRNA OM DINA MEDLEMMAR GENOM OMSTÄLLNINGSSTÖD Står dina medlemmar inför en uppsägningssituation och är anslutna till TSL-systemet? Då kan arbetsgivaren tillsammans med den

Läs mer

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION

SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION SOCIALDEMOKRATISKT LEDARSKAP ATT LEDA EN IDÉBÄRANDE ORGANISATION Studiehandledning Ledaren och gruppen Sverige har stora möjligheter. Där arbetslöshet och hopplöshet biter sig fast, kan vi istället skapa

Läs mer

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014

dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 dubblera Konsten att utveckla lönsamma kunder Dubbleras CRM-utbildningar och seminarier 2013/2014 Diplomutbildning i CRM BESKRIVNING Priset för fem utbildningsdagar: 22 000 kronor + moms alternativt Priset

Läs mer

EN HJÄLP TILL NYTT JOBB

EN HJÄLP TILL NYTT JOBB EN HJÄLP TILL NYTT JOBB EN HJÄLP TILL NYTT JOBB ALLA VERKSAMHETER FÖRÄNDRAS. FÖR- ÄNDRING ÄR EN FÖRUTSÄTTNING FÖR ETT DYNAMISKT NÄRINGSLIV. VISSA FÖRETAG UTVECKLAS OCH VÄXER, ANDRA KRYMPER OCH EN DEL AVVECKLAS.

Läs mer

STUDIEPROGRAM. 2007 till 2010 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND

STUDIEPROGRAM. 2007 till 2010 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND STUDIEPROGRAM 2007 till 2010 SOCIALDEMOKRATERNA GOTLAND INLEDNING & INNEHÅLL I din hand har du nu studiefoldern för Socialdemokraterna Gotland 2007-2011. Här hittar du utbildningar, kurser och studiecirklar

Läs mer