Experter på försäljning av nybyggda bostäder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Experter på försäljning av nybyggda bostäder"

Transkript

1 Experter på försäljning av nybyggda bostäder

2 Svensk Nyproduktion En separat del av Svenska Mäklarhuset

3 VD Lars Björkstrand Välkommen till din externa säljorganisation Låt oss börja med det viktigaste: att sälja nyproducerade bostäder är inte alls samma sak som att sälja begagnade. Skillnaderna är så stora att Svenska Mäklarhuset numera har en helt egen verksamhet, specialiserad på just nya bostäder. Namnet är Svensk Nyproduktion. Enkelt uttryckt kan man säga att vi fungerar som extern försäljningsorganisation för byggherrar. Våra medarbetare är handplockade. Det är nödvändigt eftersom försäljningsprocessen skiljer sig så mycket åt mellan nyproducerade och begagnade bostäder. Därför har våra medarbetare ett förflutet i byggbolag eller har under lång tid sålt nyproduktion. Samtidigt har vi ett nära samarbete med Svenska Mäklarhuset, där över hundra mäklare fungerar som våra lokala känselspröt på sina marknader. Försäljning är kärnan hos Svensk Nyproduktion och vi erbjuder all trygghet som en mäklartjänst enligt lag ska ge både säljare och köpare men vi har också flera specialiserade konsulttjänster att erbjuda. Från marknadsanalys, produktanpassning och felsökning av trög försäljning, till värdehöjande saker som platsidentitet och kundvård. Som uppdragsgivare väljer du själv hur mycket av vår kompetens du vill utnyttja. Oavsett omfattning är vårt mål alltid att leverera på en nivå som bara en specialist på nyproduktion klarar. På följande sidor kan du läsa mer om hur det går till.

4 Att sälja nyproducerade bostäder är något helt annat Vi jobbar enbart med nyproducerade bostäder Därför behövs helt andra mäklare Det speciella med Svensk Nyproduktion är att vi enbart säljer nyproducerade bostäder. Den marknaden ser på flera viktiga sätt helt annorlunda ut än marknaden för begagnade bostäder. Därför ska byggbolag ställa helt andra krav på sin mäklarpartner än privatkunder gör. Våra mäklare är vana att arbeta långsiktigt. De är helt koncentrerade på sin roll som representanter för er. Om någon av era köpare vill sälja sin befintliga bostad sköts det inte av Svensk Nyproduktion. Istället hjälper vi dem direkt vidare till något av Svenska Mäklarhusets lokala kontor som är specialister på andrahandsmaknaden och fortsätter sedan med fullt fokus på att sälja åt er. Förutom nyproduktionsmäklare har vi flera andra specialister. Precis som mäklarna jobbar de enbart med businessto-business-uppdrag och är utvalda just för att de har den kompetensen. Rätt utnyttjade kan vi hjälpa er att maximera värdet på er produkt, stärka ert varumärke och samtidigt se till att era köpare blir ovanligt nöjda och lojala. Något som självklart ska synas i NKI!

5 Vi representerar representerar ert varumärke Därför är ert varumärke viktigare än vårt eget Svensk Nyproduktion fungerar som extern försäljningsorganisation. En del i vår konsultroll är alltså att fungera som representanter för ert varumärke. Vi vill därför understryka drastiskt men sant att ert varumärke är betydligt viktigare än vårt eget. Vid uppdrag över en viss storlek tillsätter vi en varumärkesansvarig. Det innebär att ni har en person som lär känna er utan och innan, som kan era processer och vet hur ni vill förvalta era kunder och ert varumärke. På så sätt får du som uppdragsgivare både en unik kvalitetssäkring och avsevärda tidsbesparingar. En annan stor fördel med egen varumärkesansvarig är att vi tar ett övergripande ansvar för era projekt, oavsett var de finns. Om en köpare är intresserad av en bostad men inte hittar exakt vad han eller hon söker i det första projektet, kan vi snabbt se om något annat av era projekt skulle passa bättre.

6 Vi har egna kontor och lokala samarbeten Vi finns där du behöver oss Som uppdragsgivare ska du ha samma tillgång till våra tjänster, var i landet du än behöver oss. Andra mäklare som åtar sig nyproduktionsuppdrag har oftast en franchisemodell som innebär att ni blir hänvisade till lokala franchisetagare. Med den modellen går det inte att garantera kontinuitet och kvalitetsnivå för kunder som bygger över hela landet. Svensk Nyproduktion har istället en organisation på nationell nivå. Som kund hos oss kan ni alltså få samma kontaktpersoner och samma specialistkompetens oavsett var i landet era projekt ligger. Vi har idag egna kontor i Stockholm och Uppsala. Dessutom växer vi nu snabbt över landet. På sikt är vi etablerade i alla de större städerna, från norr till söder. Om vi inte redan finns på plats har vi en modell för att snabbt kunna lösa det.

7 Bra kundvård kräver gott om tid och fullt fokus det har vi Vi bygger era relationer Kundvård blir allt viktigare. Nöjda kunder skapar en lojalitet för varumärket och fungerar i förlängningen som ovärderliga ambassadörer för ert företag. Därför arbetar vi systematiskt med dialog och information, som är avgörande för kundupplevelsen. Vi kan sköta alla typer av kundkommunikation, som veckobrev, årstidsrelaterade hälsningar, telefonkontakter, kundevent med mera. Tänk dig själv: all kommunikation ni skulle vilja göra, men inte hinner med. Vi jobbar också med starkt fokus på pre-sale, det vill säga att etablera kontakt med så många presumtiva köpare som möjligt innan säljstart. Dessutom arbetar vi med moment som till exempel tillval, garagefördelning och nyckelutlämning. En annan viktig del vi arbetar aktivt med är kvalitetsuppföljning via enkäter och personliga intervjuer. Efterbearbetning av redan bearbetade kundkontakter har visat sig mycket effektivt.

8 Vi har egna experter och egen databas Marknadsinsikter och analys förberedelser som lönar sig Som experter på nyproduktion vet vi hur viktigt det är att se helheten, inte bara det underskrivna köpekontraktet. Därför har vi en avdelning som är specialiserad på analys. Deras uppgift är att försöka fånga det som inte syns i någon statistik. Varför går till exempel gränsen emellan ett attraktivt och ett mindre attraktivt område just där den går, och varför är ett område mer populärt än ett annat? Vad vill egentligen kunderna ha, och hur stämmer det med vad ni planerar att producera? Våra analytiker kommer inte att leverera omfattande, breda och svårgenomträngliga dokument, utan tar fram insikter som på ett tydligt och handgripligt sätt hjälper till att vässa produkten och optimera affären. Eller med andra ord: analysarbetet är en dialog, där vi tillsammans med er försöker komma fram till slutsatser som bidrar till att det byggs bostäder som människor både vill bo i och har råd med. Ibland används våra analyser också som en second opinion mot befintligt material.

9 Platsidentitet ett sätt att göra produkten mer värd Vi gör nytta i tidigt skede Som du säkert redan vet är platsidentitet ett uppmärksammat begrepp inom marknadsföring av allt från bostäder till turistorter. Som mäklare ser vi stora möjligheter i det. Hela poängen är att era produkter bostäderna blir mer attraktiva och mer värda om platsen upplevs tydlig för kunderna och att de känner en längtan efter att bo och vara på just denna plats. Därför samarbetar vi med designoch varumärkesbyrån BVD, som är experter på bland annat platsidentitet. Det finns många skäl att koppla in Svensk Nyproduktion och analys så tidigt som möjligt, gärna innan markanvisningarna är säkrade. Vi kan biträda er med en rad olika analyser. Exempelvis inom områden som prisbildning, kundpreferenser, flyttmönster, efterfrågestruktur och platsidentitet.

10 Vi vet vikten av NKI Efteråt får ni dra nytta av våra lärdomar När ett uppdrag är genomfört är vi lika intresserade som ni av att se hur väl vi har lyckats, svart på vitt. Därför dokumenterar vi varje försäljning och konsultuppdrag. Vi sammanställer fakta och avslutar med kunskapsåterföring, där ni som uppdragsgivare får veta exempelvis: Vad har kunderna tyckt? Går det att se något i produkten som skulle ha kunnat göras annorlunda? Går det att se något i försäljningsprocessen som kan göras ännu bättre? Allt för att ni ska kunna stämma av mot viktiga nyckeltal, inte minst Nöjd Kund Index (NKI). För oss är det här en självklar del av uppdraget. För vem vill anlita en extern försäljningsorganisation, om man inte får tillgång till all den omfattade kunskap som byggs upp i försäljningen av ett projekt?

11 Så här ser vår process ut Som kund hos Svensk Nyproduktion kan du välja hur du vill använda vår kompetens. Du kan dra nytta av vårt helhetserbjudande, vilket vi förstås själva tycker ger allra bäst utväxling. Det är också fullt möjligt att bryta ut vissa delar av processen, och bara köpa exempelvis analys eller försäljning. FÖRSÄLJNING & PROJEKTLEDNING PLATSIDENTITET & INFÖRSÄLJNING MARKNADSINSIKTER & ANALYS KUNDVÅRD UTVÄRDERING MARKKÖP TILLVAL PROJEKTERING TILLTRÄDE SÄLJSTART PRODUKTIONSBESLUT

12 Våra uppdragsgivare Flera av Sverige största byggbolag har valt att samarbeta med Svensk Nyproduktion. BoKlok BTH C4 Hus Frentab JM Myresjöhus NCC Peab Välkommen att kontakta oss Riksbyggen Skanska Småa Veidekke Lars Björkstrand VD Jonas Bolin Etableringschef Växel: svensknyproduktion.se Våra samarbetspartners Nyproduktion är ett komplext område, där det finns en mängd möjligheter att påverka slutresultatet. Därför har Svensk Nyproduktion samarbeten med flera olika experter. Några av dessa är: BVD Varumärkesarbete och platsidentitet Cross Advokater Diakrit Visualiseringar Koncept Stockholm Arkitekter Newsec Uthyrning av kommersiella lokaler Plus Bolån Finansiering SOS Barnbyar Söderberg & Partners Försäkring

13

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg Valfrihetssystem Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg 1. Vad är valfrihetssystem Lag om valfrihetssystem (LOV) ger kommuner och landsting möjlighet att

Läs mer

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas

Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig - hjälper företag utvecklas Vår medarbetaridé Vi erbjuder dig... en småskalig miljö präglad av entreprenörskap, med unika möjligheter för dig att få ta ansvar och att få utvecklas - hjälper företag utvecklas Välkommen till Hogia-gruppen!

Läs mer

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser.

Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. Private Banking Individuella lösningar för privatpersoner, företagare och stiftelser. När du kliver över tröskeln till oss kan du vara säker på en enda sak. Att du inte vet exakt vad som väntar dig. Hos

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

Egenskaper och företagande

Egenskaper och företagande 2. FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande 3 Synergi 3 Vad gör företaget? 5 Fördjupning Är du ett med din företagsidé? 8 Arbetsuppgifter 17 FÖRETAGAREN Introduktion Egenskaper och företagande

Läs mer

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning

Internet of SALES. Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Internet of SALES Skapa affärer och få fler kunder genom att förstå och utnyttja potentialen i digital marknadsföring och social försäljning Henrik Björklund ISBN 978 91 87093 63 0 Internet of Sales Soderpalm

Läs mer

CRM Vägen till tillväxt!

CRM Vägen till tillväxt! CRM Vägen till tillväxt! Strategisk användning av CRM Lyft företaget Utnyttja de många möjligheterna I TimeLog anser vi att den strategiska användningen av ett CRM-system är vägen till tillväxt. Vi vill

Läs mer

Nytt från Ennovas ERFA. Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget. Case: NCC. HR-resultat skapar värde på ledningsnivå. Case: Tryg.

Nytt från Ennovas ERFA. Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget. Case: NCC. HR-resultat skapar värde på ledningsnivå. Case: Tryg. Act upon knowledge April 2011 / No 3 Sverige Nytt från Ennovas ERFA SAS, NCC och Lantmännen sätter uppföljningen i fokus / s. 3 Svarsfrekvensen avslöjar engagemanget Sju tips för en hög svarsfrekvens /

Läs mer

Är du ett med din företagsidé?

Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Är du ett med din företagsidé? Testa Dig själv 1 Varför vill Du starta företag? 2 Är det rätt tillfälle för dig? 3 Har du lämpliga erfarenheter och kunskaper? DINA SLUTSATSER

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning

Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning 5 november 2010 Det moderna företaget bör säkra sin framtida kompetensförsörjning Vi är 20 anställda som samarbetar med 30 konsulter Olle Cyrén, Avdelningschef för stora projekt, Stockholms stad Svenska

Läs mer

Täta kursutvärderingar ger bättre utbildningar

Täta kursutvärderingar ger bättre utbildningar Web RO Nr 2, September 2012 Polaren Silf Competence: Täta kursutvärderingar ger bättre utbildningar SÅ TYCKER VÅRA KUNDER: Webropols kundundersökning 2012 I F KUS Svenska mäklarhuset mäklarföretaget med

Läs mer

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst Säljupproret Av: Mattias Hillestrand, mattias@hillestrand.se (Publicerad i Bonnier Ledarskapshandböcker - Säljledning #3 i augusti 2011) Introduktion Under den senaste tiden har vi fått höra både på radio

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA

ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! VIVIANN LABBA ATTRAHERA KUNDER 49 HEMLIGHETER TILL HUR DU BEHÅLLER OCH SKAFFAR DIG NYA KUNDER! AV VIVIANN LABBA Attrahera Kunder! 1 2 ViviAnn Labba Agera Business Smart : Attrahera Kunder! 49 hemligheter till hur du

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

De tre första månaderna på ett nytt jobb

De tre första månaderna på ett nytt jobb De tre första månaderna på ett nytt jobb När du börjar på ett nytt jobb är den första tiden viktig. Vad du gör och vem du är under dina första tre månader lägger grunden till om fortsättningen ska bli

Läs mer

Möjlighet att leva som andra

Möjlighet att leva som andra Möjlighet att leva som andra Lättläst sammanfattning Slutbetänkande av LSS-kommittén Stockholm 2008 SOU 2008:77 Det här är en lättläst sammanfattning av en utredning om LSS och personlig assistans som

Läs mer

FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING

FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING FÖRBEREDELSE INFÖR DIN BOSTADSFÖRSÄLJNING Är det rätt tidpunkt att sälja nu? Hur mycket är bostaden värd? Ska jag sälja först och köpa sen eller tvärtom? Det är många aspekter att ta hänsyn till när man

Läs mer

Bättre affärer i Tyskland. Nätverk, fakta, råd och stöd åt svenska företag på den tyska marknaden

Bättre affärer i Tyskland. Nätverk, fakta, råd och stöd åt svenska företag på den tyska marknaden Bättre affärer i Tyskland Nätverk, fakta, råd och stöd åt svenska företag på den tyska marknaden Tyskland din marknad? Tyskland är sedan länge Sveriges största handelspartner. Med över 80 miljoner invånare

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder

Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder 1 Träningsprogram för entreprenörer Innehåll: Tommy Jansson Steg 7. Marknadsplan hur man skaffar kunder Det viktigaste för ett nystartat företag är att få tag i de första kunderna. Den första är allra

Läs mer

Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-)

Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-) Förutom alla mervärden så skall det kännas rätt i magen. Välkommen till oss på Vega HR:-) Professionella, jordnära, trevliga och duktiga på att hitta rätt, snabbt. Är någon av dessa egenskaper viktiga

Läs mer

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor Vi förenklar människors vardagsresor NU BLIR VI NOBINA! Från och med den 1 december byter samtliga bolag inom Concordia Bus-koncernen (utom Swebus Express) namn till Nobina. Med det nya varumärket får

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer