Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer"

Transkript

1 Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer

2 Vi siktar högt. Men arbetar jordnära. Sandström erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom Mark & Miljö, Bygg & Anläggning och CSR. Vårt mål är alltid hållbara lösningar för miljön, våra kunder och kommande generationer.

3 Vi tar oss an utmaningen Vårt samhälle står inför en rad utmaningar inom miljöområdet. Behovet av mer effektiva och hållbara lösningar ökar. Vi på Sandström vill ta ansvar genom att leda utvecklingen och arbetar varje dag för ett friskare och grönare samhälle. Allt vi gör, tänker vi oss, ska följa den gröna tråden. Med våra kostnadseffektiva lösningar behöver du inte välja mellan affärsmål och miljömål. Samtidigt som vi hjälper dig att öka lönsamheten skapar vi tillsammans vinster för miljö och människor på lång sikt. Tre verksamhetsområden Sandström arbetar inom tre verksamhetsområden Mark & Miljö, Bygg & Anläggning samt CSR. Projekten vi utför kan omfatta ett eller flera av dessa områden. För dig som kund innebär det ökad trygghet att veta att vi ror ditt projekt i hamn även om det ändrar karaktär längs vägen. Experter som brinner för miljön Vi är specialister på bland annat byggprojektledning, miljötekniska mark under sökningar samt efterbehandling och sanering av förorenade områden. Våra högskoleutbildade naturvetare, ingenjörer och civilingenjörer hjälps åt över sina respektive kompetens områden för att alltid hitta de mest effektiva lösningarna på våra uppdrag. Enkelt uttryckt så undersöker vi förekomsten av olika föroreningar i luft, mark och vatten. Och ut ifrån vad undersökningen visar kommer vi med förslag på lämplig efterbehandling eller sanering. Vi driver dina miljö- och bygg projekt genom hela processen. Ett helhetsperspektiv Med vårt nya verksamhetsområde CSR utökar vi miljöfrågorna till att omfatta även ett socialt och ekonomiskt perspektiv. Vi hjälper företag att ta ansvar för hur de påverkar samhället. Genom att arbeta ansvarsfullt kan man med bättre rutiner och genom att hushålla med resurserna öka företagets lönsamhet.

4 En partner att luta sig mot och växa med Som kund hos Sandström har du en och samma kontaktperson genom hela projektet.

5 Vår kompetens är din När du samarbetar med Sandström försäkrar du dig om att få tillgång till expertkompetens inom det aktuella området. Vi vill att du ska uppleva oss som en professionell och kvalitetsmedveten samarbetspartner. Våra medarbetare är högskoleutbildade naturvetare, civilingenjörer och ingenjörer med lång erfarenhet i branschen. Hos oss pågår det ständigt arbetet med att öka kvaliteten på våra tjänster ytterligare och vi är certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Inte störst men smidiga och flexibla Du kan välja Sandström som din partner för helhetslösningar eller bara för en specifik del av projektet. Eftersom vi har en samspelt och effektiv organisation och använder oss av vår egen utrustning kan vi vara effektiva även när det gäller priset. Beslutsvägarna är korta vilket gör att vi kan fokusera på att ta hand om och lösa dina problem. Vi är rikstäckande och har kontor ifrån Göteborg i söder till Luleå i norr. Det innebär att vi i akuta situationer snabbt kan vara på plats och hitta alternativa lösningar så att ditt projekt inte tappar fart. Vi tar det personligt Sandströms största tillgång är vår engagerade och duktiga personal. Som kund hos oss har du en och samma kontaktperson genom hela projektet. Det innebär att du alltid vet vem du ska kontakta, dialogen blir effektivare och du får tillgång till hela Sandströms expertis via en kontakt. Ditt projekt löper helt enkelt smidi gare. Vi erbjuder ett personligt alternativ och en företagskultur som andas prestigelöshet, ödmjukhet och ärlighet. Lösningar som ger dig trygghet När du väljer att samarbeta med oss väljer du trygghet. Våra kostnadseffektiva lösningar gör att du kan känna dig trygg med ekonomin i projektet. Genom att du får tillgång till vår kompetenta och erfarna personal kan du alltid lita på att projektet håller högsta kvalitet. Och vår förkärlek till hållbara lösningar är en garant för att ditt projekt utförs med fokus på miljö och säkerhet.

6 FOTO: BJÖRN WINTERS Miljöskulder syns sällan på ytan Ansvaret för en eventuell miljöskuld kan hamna hos den som handlat i de allra bästa avsikter.

7 Sandström erbjuder ett heltäckande utbud av värdefulla tjänster inom Mark & Miljö. Vi kan driva era miljöprojekt genom hela processen. Från smutsigt till rent, helt enkelt. Miljöbalken ställer stora krav på den som köper, säljer eller exploaterar mark och fastigheter. Ansvaret för en eventuell miljöskuld kan hamna hos den som handlat i de allra bästa avsikter, men inte varit medveten eller haft kunskap om markens eller fastighetens historia. Det är därför ofta en klok investering att låta göra en miljöteknisk markundersökning i samband med till exempel en fastighetsöverlåtelse eller nyexploatering. Från smutsigt till rent Vi på Sandström kan hjälpa dig med hela ditt miljöprojekt. Från inledande rådgivning och projektering via miljöteknisk markundersökning till efterbehandling och sanering. Med våra geotekniska undersökningar får du ett värdefullt stöd vid konstruktions beräkningar och grundläggning av byggnader och andra installationer. Och med våra avancerade GIS-tjänster kan vi på ett enkelt och effektivt sätt skapa, importera, visualisera, analysera och publicera geografisk data. Fördelar för dig och miljön Med välutbildad och kompetent personal, lång erfarenhet och den senaste tekniska utrustningen har vi allt som behövs för att vara en trygg och pålitlig samarbetspartner. All utrustning vi använder äger vi själva. På så sätt kan vi erbjuda lösningar som är både flexibla och kostnadseffektiva. Utan att behöva kompromissa med vare sig hälsa, säkerhet eller miljö! Inom Mark & Miljö kan vi hjälpa dig med: Rådgivning Environmental Due Diligence Miljöteknisk markundersökning Miljöinventering av byggnader Geoteknisk undersökning Geofysisk undersökning GIS-hantering Efterbehandling och Sanering Kontrollprogram Egenkontroll

8 Vi visar vägen genom hela byggprocessen Oavsett hur ditt uppdrag ser ut har vi den erfarenhet, kompetens och utrustning som krävs för ett tryggt och lyckat projekt.

9 Sandström har lång erfarenhet av att driva projekt inom Bygg & Anläggning. Vi erbjuder våra uppdragsgivare ett nära samarbete och tjänster som tar projektet igenom byggprocessens alla skeden. Ofta har våra bygg- och anläggningsprojekt nära anknytning till miljöfrågor. Det kan handla om att undersöka och iordningsställa förorenad industrimark som ska förvandlas till bostadsområde. Eller att på ett varsamt sätt riva byggnader som innehåller miljöstörande ämnen eller där man arbetat med miljöfarlig verksamhet. Då följer ofta även en omfattande efterbehandling av marken. Men vi kan självklart också ta på oss rollen som projektledare för mer traditionella bygg- och anläggningsprojekt. En bra start Ett väl fungerande projekt startar med en noggrann och genomarbetad pro jek t er ing. Vi har mångårig erfarenhet från projekteringar inom drivmedelsbranschen, och kan hjälpa till med allt ifrån framtagande av ritningar i AutoCAD till miljöinventeringar, kvalitets- och miljöstyrning och upphandlingsunderlag. Spindeln i nätet Som projektledare samordnar vi utförandet av det projekt som tidigare projekterats. Utförande, kostnader, kvalitet, arbetsmiljö och tider ska optimeras enligt de mål man tillsammans med uppdragsgivaren satt för projektet. Projektledaren intar en central roll och samordnar kontakter mellan entreprenörer, projektörer, myndigheter och kund. Fokus på kvalitet och arbetsmiljö Varje bygg- och anläggningsprojekt kräver en eller flera kontrollansvariga. Sandström är kontrollansvarig enligt Plan- och bygglagen vilket garanterar kvaliteten i projekten. Oavsett om det rör sig om ett projekt där vi själva är projektörer och byggprojektledare, eller om någon annan är det, kan vi ta på oss rollen som kontrollansvarig. Vid alla bygg- och anläggningsarbeten ska det dessutom finnas en ansvarig för arbetsmiljön, dels i planerings- och projekteringsfasen och dels i utförandefasen. Vi på Sandström har dokumenterad utbildning och gedigen erfarenhet för att ta på oss rollen som byggarbetsmiljösamordnare. Inom Bygg & Anläggning kan vi hjälpa dig med: Projektering Projektledning Kontrollansvarig (KA) enligt Plan- och bygglagen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) Inmätning och Utsättning Teknisk konsultation

10 Vi hjälper dig att ta ansvar Huvudsyftet med CSR är att öka företagets ekonomiska, miljömässiga och sociala ansvarstagande. Att hjälpa våra kunder till ansvarsfulla och hållbara lösningar ligger oss på Sandström varmt om hjärtat. Därför har vi nu utökat vårt tjänstesortiment med ett flertal tjänster inom Corporate Social Responsibility (CSR). CSR-tjänsterna vänder sig till investerare, projektörer och företagare som vill ta ansvar för hur de påverkar samhället ur ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv. Ett ansvarsfullt företagande kan leda till högre lönsamhet och minska risker som är kopplade till varumärket. Från reaktiv till proaktiv De flesta företag tror sig ha en god bild över den påverkan som företagets verksamhet genererar. Det vanligaste angreppssättet är dock fortfarande re aktivt, man reagerar när något redan har hänt. Det kan gälla en arbetsplatsolycka, ett misstänkt mutbrott eller en förorening av miljön. Vi på Sandström är övertygade om att man kan skaffa sig konkurrensfördelar om man arbetar proaktivt tillsammans med berörda intressenter för att minska eller eliminera den negativa påverkan. För att få en överblick och kontroll över den totala påverkan ur ett ansvarstagande perspektiv måste man identifiera vilka risker och intressenter som är berörda. Genom att involvera intressenterna och strukturera riskhanteringen skapar man en förutsättning för ett ansvarsfullt företagande. Huvudsyftet med CSR är att öka företagets ekonomiska, miljömässiga och sociala ansvarstagande. Vi kan hjälpa till med: Stöd för implementering av Socialt ansvarstagande enligt ISO26000 Risk- och intressentanalyser för företag och projekt Etablering av plattformar för dialoger när det finns risk för konflikter Implementering av Risk Management Due Diligence utifrån ett hållbarhetsperspektiv Utbildningar inom hållbarhet Analyser av processer och affärsmodeller ur ett hållbarhetsperspektiv Revisioner enligt SA8000 och Code of conduct.

11 Så tycker våra kunder om oss Sandström är fokuserade på att hitta bra lösningar genom en öppen dialog med kunden och kreativa förslag. Sandström är pålitliga och levererar hög kvalitet. Agneta Milton, Entreprenadingenjör på Svevia Sedan 1993 har jag återkommit kontinuerligt med uppdrag till Sandström. De har under alla år hanterat uppdragen mycket engagerat och professionellt. Jag sätter mycket värde på att få in nya idéer för att lösa olika problemställningar vilket Sandströms medarbetare har visat prov på vid ett flertal tillfällen. Uppdragen utförs i tid och inom budget. Lars-Ove Andersson, HSM-ansvarig på St1 Energy AB Samarbetet med Sandström har fungerat mycket bra och vi har stort förtroende för det sätt på vilket de genomför sina uppdrag, sociala revisioner, vid våra enheter i olika delar av världen. Krister Eriksson, SVP Human Resources på ASSA ABLOY Group Att ha kontroll på allt från den enklaste länshållningen vid schakt och grundläggningsarbeten till sanering och dokumentation av tunga markföroreningar är en självklarhet i Skanskas miljöarbete därför känns det otroligt glädjande och betryggande att få arbeta med en Miljökonsult som vid alla tillfällen bjuder på sitt stora personliga engagemang och alltid levererar i eller över våra förväntningar! Andreas Hjertzell, Projektchef på Skanska Väg och Anläggning Stockholm/Mälardalen SPIMFAB har anlitat Sandström sedan SPIMFAB startade Detta eftersom Sandström har mycket god erfarenhet av den typen av arbete vi bedriver med undersökning och sanering av förorenad mark vid nedlagda bensinstationer. Vi har hela tiden haft ett gott samarbete med Sandström, och resultaten är tillfredsställande för vår del. Magdalena Gleisner, Miljökoordinator på SPIMFAB SPI Miljösaneringsfond AB Vi anlitar Sandström för att identifiera om det finns föroreningar på tomtmark. Sandström ställer alltid upp med kort varsel och löser problemen som kommer upp på ett bra och förtroendeingivande sätt. Vårt samarbete fungerar mycket bra. Det jag uppskattar mest är att Sandström är lösningsorienterade och har stor kompetens. Jens Andreasson på Peab Anläggning AB Kompetensen och kunskapsbredden hos personalen håller hög klass. Serviceandan som finns hos Sandström är svårslagen. Christer Karlsson, Projektchef automater på OK-Q8 AB

12 Accent Reklambyrå Vill du veta mer? Sandström är rikstäckande och har kontor ifrån Göteborg i söder till Luleå i norr. Besök oss gärna på eller kontakta oss! Göteborg (Huvudkontor) Exportgatan 38 C, Hisings Backa Telefon Fax info@sandstrom.se Stockholm Korta gatan 7, Stockholm Telefon Luleå Småbåtsgatan 1, Luleå Telefon

Plattsättning Kakel & Klinker Inredning

Plattsättning Kakel & Klinker Inredning Plattsättning Kakel & Klinker Inredning 2 HALMSTAD KAKELHUS VÄLKOMMEN TILL HALMSTAD KAKELHUS! Att välja Halmstad Kakelhus är att välja kvalitet. Och med kvalitet menar vi allt, från själva produkterna

Läs mer

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE.

BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. BYGGRITNING FÖR VÅRT VARUMÄRKE. Vårt varumärke är så mycket mer än en logotyp och det vi bygger. Det är summan av de förväntningar och känslor som väcks när man tänker på oss vad som förväntas av oss,

Läs mer

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig

Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig Utbildningar inom miljö och CSR - nära dig TEM:s utbildningar vår och höst 2013 Malmö, Skåne, Sverige Stiftelsen TEM Stortorget 17 211 22 Malmö 040-606 55 80 VÅRA UTBILDNINGAR Välkommen till TEM:s inspirerande

Läs mer

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström Eget val hemtjänsten Information utgiven i april 2011 i Karlskrona Fotograf Matz Arnström INNEHÅLLSFÖRTECKNING Eget val i hemtjänsten Sid 3-5 Vad ingår i de olika alternativen? Sid 6 Valbara hemtjänstalternativ

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Tidplan kurser hösten 2013

Tidplan kurser hösten 2013 BYGG & FASTIGHET Din partner för kompetensutveckling Tidplan kurser hösten 2013 Beställ eller hämta vår kurskatalog 2013 på www.st f.se/ bestall-katalog STF 1128600:04 Bakom BFAB står STF Ingenjörsutbildning

Läs mer

Uppförandekod - intern

Uppförandekod - intern Uppförandekod - intern Vår uppförandekod beskriver Svenska Retursystems förväntningar på ett etiskt och hållbart agerande och förhållningssätt i vardagen. Uppförandekoden gäller i sin helhet för samtliga

Läs mer

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV

SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV SPECIALIST PÅ UPPDRAG MED HÖGA KRAV 2 EN ENTREPRENÖR MED KONTROLL Hygien Bygg Telge AB är ett entreprenadföretag inom byggbranschen som är specialiserat på entreprenader i känsliga miljöer och att utföra

Läs mer

Entreprenörshandboken

Entreprenörshandboken Entreprenörshandboken Tryck: Gävle Offset Formgivning: Ralf Fredriksson/Gavlegårdarna Illustrationer: Anette Hedberg/AH Form 2009/01 Andra upplagan 2012/10 4 5 6 7 8 10 13 14 17 18 20 23 Entreprenören,

Läs mer

Inriktning Affärside Rätt personal är tidskrävande när man behöver snabb hjälp

Inriktning Affärside Rätt personal är tidskrävande när man behöver snabb hjälp Hej, Vi talades i telefon tidigare idag. Här presenterar jag vårt företag. Inriktning Vi önskar dig välkommen till Hand i Hand som är ett familjebolag i byggbranschen, detta innefattar att vi åtar oss

Läs mer

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se

Vår förvaltning din trygghet. www.ttf.se www.ttf.se Vår förvaltning din trygghet Totallösning eller skräddarsytt? Ägarna Matz Eklund och Nils Bengtsberg erbjuder en trygg och säker fastighetsförvaltning. Alla bekymmer med att förvalta fastigheter

Läs mer

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem.

Energi- och klimatfrågan. Verksamhetssystem. Miljön i fokus. Energi- och klimatfrågan. Berendsen har arbetat med miljö- och kvalitetsfrågor under många år. Det är numera en integrerad del i vårt dagliga arbete. Tillsammans strävar vi efter ständiga

Läs mer

Din roll som kontaktperson

Din roll som kontaktperson Din roll som Bjurholms kommun Kontaktperson Enligt SoL 5 kap. Alla personer som får äldreomsorg ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För att uppnå det ska äldreomsorgen bland annat värna och

Läs mer

Projektledning inom bygg

Projektledning inom bygg Projektledning inom bygg kunskap utveckling inspiration Så förbättrar du ekonomistyrningen i byggprojekten! Hur kan du bättre effektivisera din projektledning? Entreprenadrätt för projektledare AB 04 och

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry

Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Fuktsäkra golvet med Floor Screedry Innehållsförteckning Förord 3 Vad är fukt? 4 Floor Screedry Konceptet 5 Floor Screedry Produkten 6 Floor Screedry Användning 7 Floor Screedry Utplacering 8 Utbildning

Läs mer

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet.

Lägesrapport avseende införandet av miljöledningssystem med förslag till det fortsatta arbetet. Tjänsteutlåtande Kommunledningskontoret 2007-08-13 Johan Sundqvist 08-590 977 68 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2006:137 Johan.Sundqvist@upplandsvasby.se /Kommunstyrelsen/ Lägesrapport avseende införandet av

Läs mer

UTBILDNING: Socialt ansvar

UTBILDNING: Socialt ansvar UTBILDNING: Socialt ansvar Introduktion Företag och organisationers intressenter och kunder ställer allt högre krav på hur de jobbar med att ta ett samhällsansvar och på hur och vad som kommuniceras utifrån

Läs mer

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK

BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK NYA KURSTILLFÄLLEN KURSINBJUDAN 2016 2016 > 22-23 september i Stockholm > 6-7 december i Stockholm BYGG- och INSTALLATIONSTEKNIK för icke byggare - att tolka och förstå byggnader, teknik, energi- och miljöfrågor

Läs mer

Företagens samhällsansvar. Daniel Nordström

Företagens samhällsansvar. Daniel Nordström Företagens samhällsansvar Daniel Nordström Presentationens innehåll Företags samhällsansvar Begreppsmodell Globaliseringen skapar nya förutsättningar Företagens affärsverksamhet ger samhällsnytta Goda

Läs mer

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet

Idéskrift. Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Idéskrift Avtalsuppföljning för transportköpare inom miljö och trafiksäkerhet Inledning Att genomföra avtalsuppföljning gentemot leverantörer är en viktig del i affären. Syftet med uppföljningen är att

Läs mer

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen

Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag. Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Sundsvalls kommuns servicegarantier till företag Snabbar upp processer Skapar trygghet Förbättrar dialogen Hjälper företagen Våra sex servicegarantier är företagarens bästa vänner Utan företag stannar

Läs mer

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen

Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan. Susanne Bogren och Nanna Klingen Positiva pedagoger och kreativa arbetslag i förskolan Susanne Bogren och Nanna Klingen Det lustfyllda samarbetet I ett kreativt arbetslag får alla pedagoger som arbetar tillsammans i barngruppen samma

Läs mer

UTBILDNINGAR & SEMINARIER

UTBILDNINGAR & SEMINARIER UTBILDNINGAR & SEMINARIER HÖSTEN 2016 - VÅREN 2017 Att utveckla styrelsens kompetens löpande - är en investering för hela bostadsrättsföreningen KUNSKAP ÄR VÄGEN TILL DET GODA BOENDET! Vägen till utveckling

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Norrenergi

Hållbarhetspolicy. Norrenergi Hållbarhetspolicy Norrenergi Hållbarhetspolicy Vår verksamhet består i att producera och leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande energitjänster i Solna, Sundbyberg och angränsande

Läs mer

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 HSB Stockholms ordinarie föreningsstämma 2015. Flik 5 FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 HSB Stockholm initierade under 2013 en medlemsdialog som gick under rubriken HSB 100 år. Syftet med dialogen var att ge alla

Läs mer

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare

Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Att vara chef Ny roll för chefer och medarbetare Ny roll för chefer och för medarbetare Vår omvärld förändras i snabb takt och vår verksamhet berörs på många sätt. Det handlar om allt från digitalisering

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

Nödduschsystem. Därför att det kan bli dyrt att ta chanser

Nödduschsystem. Därför att det kan bli dyrt att ta chanser Nödduschsystem Därför att det kan bli dyrt att ta chanser BROEN-LAB utvecklar, producerar och säljer kompletta armatur- och nödduschlösningar till professionella laboratorier och utbildningssektorn samt

Läs mer

Söderköpings kommun. Vår värdegrund som ledstjärna i vardagen

Söderköpings kommun. Vår värdegrund som ledstjärna i vardagen N E K O B I V Vi-boken du håller i beskriver vår värdegrund och innehåller tolkningar från de medarbetare som hittills varit involverade i processen. I boken finns även plats för egna reflektioner. Susanne

Läs mer

KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ

KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ KURSER HÖSTEN 2016 KVALITET MILJÖ HÅLLBARHET ARBETSMILJÖ Välkommen på kurs Vi får ofta höra att vi har engagerade och kompetenta kursledare, vilket är precis det vi strävar efter! En anledning till att

Läs mer

Samtal kring känsliga frågor

Samtal kring känsliga frågor Samtal kring känsliga frågor Ibland ställs du inför en situation där du behöver samtala med en medarbetare om något besvärligt eller känsligt. Skälen kan vara många - exempelvis: att du inte är nöjd med

Läs mer

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR

HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR HUS ÄR FULLA AV ÖVERRASKNINGAR Vi gör det enklare och lönsammare att driva bostadsrättsförening. HÄR ÄR DU I GODA HÄNDER DET HÄNDER SÅ MYCKET I ETT HUS Hus är en långsiktig investering. Den växer med tiden.

Läs mer

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation

Stöd i expertis för dina behov. Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Stöd i vardagen, expertis för dina behov Välkommen till Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation 2 Fastigo Fastigo 3 Välkommen till en arbetsgivarorganisation byggd för dina behov. Det var en sådan

Läs mer

Ett Barnhem Selfhelp- fund Stipendieverksamhet En gåvoverksamhet för fattiga En IT- skola

Ett Barnhem Selfhelp- fund Stipendieverksamhet En gåvoverksamhet för fattiga En IT- skola Stiftelsen Banglabarn grundades 2012, i syfte att utveckla och förbättra förutsättningarna för fattiga människor i Bangladesh. Bakgrunden till Stiftelsen är att Raton Razzak, far till grundaren Leo, fick

Läs mer

Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga

Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga Så här fungerar Ledningskollen! För dig som planerar att gräva, schakta eller spränga 1 Ledningskollen hjälper till när du planerar att gräva, schakta eller spränga Ledningskollen är en gratis webbtjänst

Läs mer

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB VEISTO GROUP Veisto Sverige AB VEISTO SVERIGE AB INNEHÅLL Optimera din produktion med våra helhetslösningar 3 Ett gott samarbete ger goda framtidsutsikter 4 5 När dina behov förändras utvecklar vi nya

Läs mer

RMS (Roll, Mål & Sammanhang)

RMS (Roll, Mål & Sammanhang) RMS (Roll, Mål & Sammanhang) Uppdrag: Övergripande Mål (syfte): Näringslivs- och utvecklingschef, en nyinrättad tjänst. Att initiera och genomföra aktiviteter i syfte att stimulera och stärka bilden av

Läs mer

Från idé till färdig produkt

Från idé till färdig produkt Från idé till färdig produkt Midroc Project Construction Management AB (Midroc Project CM) är ett entreprenadföretag som utvecklar och genomför byggprojekt åt byggherrar inom kommersiell verksamhet och

Läs mer

Optimalt inomhusklimat

Optimalt inomhusklimat Optimalt inomhusklimat Fördelar för människor, ekonomi och miljö. Gunnar Karlsen Region Öst Entreprenad Rådgivning Service Optimalt inomhusklimat Gunnar Karlsen Region Öst Sverige Sidan 1 Värdet av ren,

Läs mer

Förstudie förekomsten ändrings- och tilläggsarbeten

Förstudie förekomsten ändrings- och tilläggsarbeten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2014-11-26 SFN 2014/0901 0480-450513 Servicenämnden Förstudie förekomsten ändrings- och tilläggsarbeten (ÄTA) Förslag till beslut Servicenämnden

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

Bolagen har ordet. Atlas Copco

Bolagen har ordet. Atlas Copco Bolagen har ordet Hållbart värdeskapandes enkätundersökning är ett viktigt verktyg för att ta tempen på nivån och omfattningen på svenska bolags hållbarhetsarbete. Men i kvantitativa resultat är det ofta

Läs mer

Vi bygger butiker där man gärna handlar

Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger butiker där man gärna handlar Vi bygger för dig och för dina kunder På Butiksbyggen Sverige har vi som mål att alltid leverera i rätt tid, tillrätt pris och med rätt kvalitet. Att möta, motsvara

Läs mer

Strategisk plan 2012-2015

Strategisk plan 2012-2015 Strategisk plan 2012-2015 1 Version Datum Ändrad av Utförda ändringar 1.0 2008-05-16 Henrik Stenwall Upprättat utkast till styrelsekonferensen på Ulvön. 1.1 2008-06-21 Henrik Stenwall Ändringar utförda

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Sida 1 av 7 Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Så här hanterar du det elektroniska ansökningsformuläret Innan du börjar fylla i

Läs mer

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB

Dok. Nr: VE-00172-V Verksamhetsmanual Benning Sweden AB 1(12) Inledning... 3 Företagspresentation... 3 Affärsidè... 3 Verksamhetssystemets omfattning... 3 Organisation... 4 Ledningsforum... 4 Ledningsfunktionen, VD... 5 Försäljning... 5 Produktenheten... 5

Läs mer

Atrinova vill utveckla dig och ditt företag!

Atrinova vill utveckla dig och ditt företag! Atrinova vill utveckla dig och ditt företag! Har du en affärsidé? Eller vill du kanske ge ditt företag en ny utmaning? Atrinova hjälper dig att gå från tanke till handling. Start Inventering För vem? Atrinova

Läs mer

Strategi för Corporate Social Responsibility

Strategi för Corporate Social Responsibility Strategi för Corporate Social Responsibility Sammanfattning Stockholm stad är i stark tillväxt och har höga målsättningar för att utveckla en jämlik och hållbar stad. För att systematiskt styra bostadsbolagens

Läs mer

Klimatpakten Nyhetsbrev. April 2015

Klimatpakten Nyhetsbrev. April 2015 Klimatpakten Nyhetsbrev April 2015 Välkommen till nya Klimatpakten! Från och med 2015 är Katarina Luhr, miljöborgarråd Stockholms stad, ordförande för Klimatpakten. Läs hennes tankar om Klimatpakten och

Läs mer

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förskolan Kornknarren - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förord Det här dokumentet är skrivet för att alla som jobbar på förskolan Kornknarren ska få en inblick i och

Läs mer

Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst!

Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst! Bräcke Åkeri AB Din gasleverantör i väst! Vad gör vi? Huvudverksamheten för Bräcke Åkeri AB är att transportera gaser åt AGA Gas AB, främst inom Västra Götaland. Åkeriet distribuerar till företag, privatpersoner,

Läs mer

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter NÖJD KUND LÖNSAMHET NÖJD MEDARBETARE AFFÄRSMODELLEN Det här är vad vi gör På Alten utvecklar och levererar vi teknik och IT- kompetens till världsledande

Läs mer

ARKITEKTENS ROLL I BYGGPROCESSEN VBEA05 Byggprocessen Fördjupningsuppgift

ARKITEKTENS ROLL I BYGGPROCESSEN VBEA05 Byggprocessen Fördjupningsuppgift ARKITEKTENS ROLL I BYGGPROCESSEN VBEA05 Byggprocessen Fördjupningsuppgift 9 februari 2015 Erik Appelgren Simon Fast Anton Lundblad Alex Svärd Innehållsförteckning Inledning... 3 Referat... 3 Arkitekten

Läs mer

Business Model You Din personliga affärsplan framtagen på åtta timmar.

Business Model You Din personliga affärsplan framtagen på åtta timmar. Business Model You Din personliga affärsplan framtagen på åtta timmar. Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Allmänt om Business Model You... 3 Varför en personlig affärsplan?... 3 Två viktiga

Läs mer

Finlarm Larm med trygghet och hänsyn

Finlarm Larm med trygghet och hänsyn Finlarm Larm med trygghet och hänsyn Finlarm grundades 1991 och är ett fristående säkerhetsföretag som ser personlig samverkan och hög kvalitet som en förutsättning i relationerna med våra kunder. Vi levererar

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

VAD ÄR PÅ GÅNG I LEAN LANTBRUK OKTOBER 2015?

VAD ÄR PÅ GÅNG I LEAN LANTBRUK OKTOBER 2015? VAD ÄR PÅ GÅNG I LEAN LANTBRUK OKTOBER 2015? Nytt från projektledningen Hanna Åström, projektledare Lean Lantbruk och leancoach Som vi berättade i vårt förra nyhetsbrev planerar vi för fullt för kommande

Läs mer

Artister för miljön. Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning

Artister för miljön. Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning Artister för miljön Redovisning av interrimsstyrelsens förslag till verksamhetsbeskrivning Bakgrund Med den mängd människor vi är och kommer att bli på jorden, i kombination med det nuvarande sättet att

Läs mer

Utbildningar SP Brandteknik 2013

Utbildningar SP Brandteknik 2013 Utbildningar SP Brandteknik 2013 Har dina medarbetare rätt kompetens för att möta de nya krav som ställs? SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut Rätt utbildning är alltid en god investering för ut-veckling,

Läs mer

Strategisk lokalresursplanering i praktiken

Strategisk lokalresursplanering i praktiken Sätt lokalfrågan på agendan! Strategisk lokalresursplanering i praktiken Möt morgondagens lokalbehov strategiskt och systematiskt Hur kan du göra lokalfrågan mer strategisk och lyfta den på agendan? Kapacitetsbedömningar

Läs mer

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen.

Frågor och svar. Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag M 2010:01 Frågor och svar Här hittar du några frågor och svar om nyheterna i den nya plan- och bygglagen. Blir det några ändringar kring byggherrens ansvar?...

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

Nytt koncept för golfbanor

Nytt koncept för golfbanor Nytt koncept för golfbanor Entreprenadskötsel av golfbanor en ny möjlighet Många golfklubbar jobbar idag med strama budgetar, minskad bemanning och mindre pengar till drift och investeringar. Att anlita

Läs mer

Välkommen till Midroc!

Välkommen till Midroc! Välkommen till Midroc! midroc en historia av att anta utmaningar tillsammans Vi brukar säga att varje dag börjar med en ny utmaning. Det är tur, för på Midroc drivs vi av att anta utmaningar tillsammans.

Läs mer

Letar efter. En projektledare.

Letar efter. En projektledare. Letar efter En projektledare. Företaget Wiminvest?! Wiminvest hjälper företag och organisationer att öka i konkurrenskraft genom att göra dem bättre på att attrahera, utveckla och framför allt behålla

Läs mer

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag

Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nya starkströmsföreskrifterna och svensk standard 1 dag Nercia - en värld av relationer, kompetens och massor med inspiration! Nercia har utbildat människor, och bidragit till kompetensutveckling i en

Läs mer

Att förändra framgångsrikt. Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan

Att förändra framgångsrikt. Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan Att förändra framgångsrikt Exempel på planeringsmatriser till förtydligade och kompletterade områden i förskolans läroplan INNEHÅLL ATT FÖRÄNDRA FRAMGÅNGSRIKT 3 Så fungerar matriserna 3 Exempel förtydligade

Läs mer

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen

Lönsam syn på lön. är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? En gemensam skrift från Ledarna och Industri- och KemiGruppen Lönsam syn på lön är det möjligt? Inga potter och garantier och inga begränsningar Många ser alltjämt lön

Läs mer

INFORMATION OM EGENKONTROLL

INFORMATION OM EGENKONTROLL INFORMATION OM EGENKONTROLL Väl fungerande rutiner i verksamheten gör att fel på utrustning och felaktig hantering kan upptäckas innan allvarlig skada inträffar. Egenkontrollen är ett verktyg för att skapa

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

skapa ett ökat mervärde uppnå ännu bättre resultat bidra positivt till människors tillvaro

skapa ett ökat mervärde uppnå ännu bättre resultat bidra positivt till människors tillvaro RS2360:2013 1 Vår vision Att arbeta på SFK Certifiering är att identifiera sig med att arbeta för en proaktiv organisation och där allas lika värde är centralt. Vi skall på ett engagerat sätt ta ansvar

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs syn PÅ relationer och AnsVAr

VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs syn PÅ relationer och AnsVAr VÅR AFFÄRSKOD BillerudKorsnäs SYN PÅ RELATIONER OCH ANSVAR Billerudkorsnäs arbetar aktivt med att kommunicera koden i hela organisationen. Koden fastställdes av BillerudKorsnäs styrelse 7 maj 2013. 2 INNEHÅLL

Läs mer

Förord 7 Varför behövs den här boken? 7 Vilka är vi? 8 Tack! 10 Guide till dig som läsare 11

Förord 7 Varför behövs den här boken? 7 Vilka är vi? 8 Tack! 10 Guide till dig som läsare 11 Innehåll Förord 7 Varför behövs den här boken? 7 Vilka är vi? 8 Tack! 10 Guide till dig som läsare 11 Kapitel ett Hållbarhetsredovisning i sitt sammanhang 13 Vad är en redovisning av hållbarhet? 14 Kort

Läs mer

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7. Ditt nästa kontor?

Kista Entré. Knarrarnäsgatan 7. Ditt nästa kontor? Kista Entré Knarrarnäsgatan 7 Ditt nästa kontor? Kista Entré, Knarrarnäsgatan 7, Kista Konferensanläggning Café Hotellrum Kemtvätt Dusch/ Omklädningsrum Gym Nätverk Tunnelbana Låst cykelförråd Garage Biltvätt

Läs mer

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostäder. Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder.

Energitjänster. Effektivare energianvändning för bostäder. Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder. Energitjänster Effektivare energianvändning för bostäder Minskad miljöpåverkan och förbättrad ekonomi för bostäder. GE0411_Energitja nster_bostader_8_sid.indd 1 09-08-12 11.16.05 En bred palett energitjänster.

Läs mer

Hitta kunder som frilansare

Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare Hitta kunder som frilansare 4 Att livnära sig som frilansare, genom att ta långa- eller kortsiktiga uppdrag, är en allt vanligare arbetsform. På Billogram träffar vi många frilansare,

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

Våra tjänster. Dina nyttigheter.

Våra tjänster. Dina nyttigheter. Våra tjänster. Dina nyttigheter. FYRA ÖRE PER LITER. Mer kostar det inte att få det viktigaste livsmedel vi har levererat ända in i ditt hem. Dygnet runt. Året om. Allt vatten du behöver. Som kund till

Läs mer

Ny VD för Rejlers Energitjänster

Ny VD för Rejlers Energitjänster Motala, 2015-04-20 I det här numret 1 Nyheter i nytt format! 2 Ny VD för Rejlers Energitjänster 3 Nya säljare 4 Elmarknadsutbildning för hela företaget på Torpa Gård 5 Ediel- och avräkningskonferens 2014

Läs mer

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet.

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet. Boendestöd Vad är boendestöd? Boendestöd ska vara ett praktiskt och pedagogiskt stöd. Stödet kan ge dig struktur i vardagsrutiner och syfta till att du så långt som möjligt ska kunna möta och hantera vardagen.

Läs mer

En ökad effektivisering av exploateringsprocessen utifrån intressenternas upplevelser

En ökad effektivisering av exploateringsprocessen utifrån intressenternas upplevelser En ökad effektivisering av exploateringsprocessen utifrån intressenternas upplevelser Helena Pålsson Sammanfattning Exploateringsprocessen är en viktig process för samhällsutvecklingen och för effektiviteten

Läs mer

Handlingsplan Open Space 2012-04-24

Handlingsplan Open Space 2012-04-24 Nacka Seniorcenter Sofiero Handlingsplan Open Space 2012-04-24 Utvecklingsområde Åtgärd Ansvarig Delmål Färdigställt Utvärdering Jag känner mig trygg. Hur fungerar informationsflödet? Jag får den hjälp

Läs mer

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA.

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. UTREDA. REKOMMENDERA. PLANERA. LEDA. IMPLEMENTERA. FÖLJA UPP. FÖRBÄTTRA. VI GÖR DIN UTMANING TILL VÅR Vi lever i en internetuppkopplad värld. Numera

Läs mer

Vervas kräver ISO 27001 och ISO 27002 av alla statliga myndigheter. Maylis Karlsson, Utvecklingsstrateg Verva 08-04-03

Vervas kräver ISO 27001 och ISO 27002 av alla statliga myndigheter. Maylis Karlsson, Utvecklingsstrateg Verva 08-04-03 Vervas kräver ISO 27001 och ISO 27002 av alla statliga myndigheter Maylis Karlsson, Utvecklingsstrateg Verva 08-04-03 Vervas regeringsuppdrag Utveckla säkert elektroniskt informationsutbyte Leda och samordna

Läs mer

Arbetsbeskrivningar - Glämsta personal Familjeveckor

Arbetsbeskrivningar - Glämsta personal Familjeveckor Arbetsbeskrivningar - Glämsta personal Familjeveckor Nedan följer en beskrivning av de olika tjänsterna och vad deras arbetsuppgifter innebär. Detta är ett underlag och utgångspunkt av vad som förväntas

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt

Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Huddingetrainee: ingenjör och arkitekt Till dig som ska börja ditt sista år på en arkitekt- eller ingenjörsutbildning inom Lantmäteri, Mark & Fastighetsjuridik, Väg & Vatten, GIS eller Samhällsplanering.

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se Takstolsexperten vår kunskap, din trygghet www.takstolsfabriken.se Takstolar av högsta kvalité, en Fördelarna är många! snabbt, enkelt och alltid rätt takstolar från början! Nässjö Takstolsfabrik är en

Läs mer

LEADER Göteborgs Insjörike

LEADER Göteborgs Insjörike LEADER Göteborgs Insjörike PROJEKTPLAN Bilaga Diarienummer: (ifylls av kansliet) Obs! Börja med att fylla i dokumentet på skärmen och spara det i din dator. Maila sedan in din ansökan. 1. Allmänna uppgifter

Läs mer

Energikartläggning i stora företag

Energikartläggning i stora företag 1 (13) Avdelningen för energieffektivisering Energikartläggning i stora företag - Frågor och svar Innehåll Energikartläggning i stora företag... 1 - Frågor och svar... 1 Om detta dokument... 4 Definition

Läs mer

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004.

www.tageochsoner.se Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Kunskapscentrum Agardh i Båstad nominerat till Årets bygge 2004. Bostadsrättslägenheter på Träkilsgatan för Egnahemsbolaget Göteborg. Interiör från kunskapscentrum Agardh. Nybyggnad av gymnasieskola och

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer