VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB"

Transkript

1 VEISTO GROUP Veisto Sverige AB

2 VEISTO SVERIGE AB INNEHÅLL Optimera din produktion med våra helhetslösningar 3 Ett gott samarbete ger goda framtidsutsikter 4 5 När dina behov förändras utvecklar vi nya lösningar 6 7 HewSaw s unika egenskaper ger rätt balans mellan kvalitet och kapacitet 8 Munksunds sågverk 9 Hedlunds Timber AB 10 Knäredssågen AB 11

3 VEISTO SVERIGE AB Optimera din produktion med våra helhetslösningar Veisto Sverige AB är din leverantör av HewSaw sönderdelningsmaskiner. Genom att vi själva installerar maskinerna samt projektleder installationen på plats hos dig kan vi garantera en smidig drifttagning och god funktion. Vi ansvarar även för all service av HewSaw-maskinerna. I våra helhetslösningar ingår även utbildning av operatörer och underhållspersonal. Utbildningarnas innehåll ger deltagarna både höjd kompetens och ökad förståelse för produktionsprocessen. Vi utbildar i flera steg, före, under och efter installation, för att förankra den nya kunskapen på bästa sätt. VÅR KONCERN GER DIG FÖRDELAR Veisto Sverige AB är dotterbolag i den finländska koncernen Veisto Group vars huvudverksamhet är att förbättra sågverksindustrins produktion. Att vi ingår i en stor koncern innebär många fördelar även för dig. Koncernens långa branscherfarenhet bidrar med ovärderlig kunskap, både för dotterbolag och kunder. Våra möjligheter att utveckla produkter i rätt miljö är stora eftersom koncernen bedriver verksamhet i flera länder. Det innebär att vi kan testa nya lösningar, i olika miljöer, som kommer alla kunder till del. HEWSAW FÖR SÅGVERK OCH TIMMER AV OLIKA STORLEKAR Vi erbjuder ett heltäckande sortiment av sönderdelningsmaskiner till såväl små som stora sågverk. HewSaw-maskinerna levereras både som komplement till befintliga såglinjer och som hela linjer. Och för att din verksamhet ska bli optimalt lönsam och effektiv anpassar och utvecklar vi våra produkter kontinuerligt. HewSaw är idag ett välkänt varumärke i sågverksindustrins ledande länder och våra maskiner är anpassade för kostnadseffektiv bearbetning av såväl klentimmer som grovtimmer. 3

4 VEISTO SVERIGE AB Ett gott samarbete ger goda framtidsutsikter 4 Veisto Sverige AB är mer än en leverantör. Vi är din samarbetspartner och vi har samma mål som du. Långa och lönsamma relationer.

5 VEISTO SVERIGE AB När du anlitar Veisto Sverige AB får du inte bara en maskinleverantör utan också en partner för ett långsiktigt samarbete. Grunden för vårt samarbete läggs genom vår projektledning. Vår erfarna organisation ser till att både installation och drifttagning sker snabbt och effektivt. BERÄTTA OM DINA FÖRVÄNTNINGAR FÖR OSS Vår uppgift är att förvalta din investering väl och inför ett uppdrag går vi tillsammans igenom dina behov och önskade resultat. Ett nära samarbete och en öppen dialog gör att vi kan ge rätt service hela vägen. Att vårt samarbete fungerar smidigt är lika viktigt som att de maskiner vi levererar motsvarar dina krav och önskemål. VÄLUTBILDADE MEDARBETARE I DITT SÅGVERK Våra utbildningar stärker kompetensen hos dina medarbetare och vårt utbildningsprogram är uppdelat i flera steg. Första steget i utbildningen sker i Mäntyharju, Finland, där Veisto Groups huvudkontor och verkstad är placerade. Det första steget genomförs före installationen av den nya maskinen eller kompletta såglinjen. Dina operatörer samt driftoch underhållspersonal medverkar i utbildningen som innehåller både praktiska och teoretiska moment samt information om oss och Veisto Group. Vi beskriver tekniken bakom HewSaw och deltagarna lär sig att hantera maskinerna smidigt. De får även viktig kunskap om underhållsrutiner, reservdelar och säkerhet. Nästa steg sker på plats hos dig och innebär att dina medarbetare, som ett steg i utbildningen, medverkar vid själva installationen. Vi erbjuder även vidare- och repetitionsutbildningar där deltagarna bland annat får ta del av vår produktutveckling. SNABB SERVICE OCH SUPPORT När installationen är klar och driften igång lägger vi tillsammans med dig upp ett underhållsprogram, speciellt anpassat efter förutsättningarna på plats. Våra snabba serviceteam och vår tekniska support garanterar att din verksamhet blir effektiv och att produktionen håller ett jämnt flöde. Vårt servicecenter och reservdelslager är placerade i Sundsvall där de goda kommunikationerna gör att vi snabbt kan nå dig, oavsett var i landet du bedriver din verksamhet. Vi har även ett mindre reservdelslager i Kopparberg. 5

6 VEISTO SVERIGE AB När dina behov förändras utvecklar vi nya lösningar 6 Genom att kombinera erfarenhet och kunskap med modern teknologi skapar vi förutsättningar för goda affärer. För både dig och oss.

7 VEISTO SVERIGE AB En marknad med stigande priser på sågtimmer och sjunkande priser på sågade trävaror påverkar naturligtvis hela sågverksindustrin. Även oss. För att kunna möta förändringar måste vi därför hela tiden ligga steget före i utvecklingen av nya produkter. UTVECKLING OCH HÅLLBARHET Vi förenar lång erfarenhet med modern teknologi. Resultatet blir en innovativ produktutveckling av hållbara sönderdelningsmaskiner. HewSaw sönderdelningsmaskiner är konstruerade med ett flertal patenterade lösningar. Vi levererar även avancerade kontrollsystem och optimeringsutrustning som vi tar fram i samarbete med ledande systemleverantörer. Våra automatiseringssystem erbjuder en mängd lösningar beroende på dina önskemål om kontroll och översikt av produktionen. I vårt utvecklingsarbete testar vi även nya träslag, hela tiden med fokus att få bästa utbyte av råvaran. Att våra maskiner är hållbara visar inte minst den första HewSawmaskinen som levererades 1979 och som än idag är lönsam med god funktion. För att garantera lång hållbarhet testar vi idag alla maskindelar i vårt kontrollsystem som är baserat på SFS-ISO DINA BEHOV ÄR VÅRA MÖJLIGHETER Redan vår första leverans av HewSaw-maskinen 1979 var ett svar på en förändrad marknad. Denna gång mötte vi behovet av att kunna använda stora volymer av små stockar i produktionen, något som inte varit möjligt tidigare. Vi tillverkade en maskin som kunde hantera stocken i en enda bearbetning för att göra det möjligt för sågverksindustrin att nyttja råvaran optimalt. 7 Tidigare höggs sparrar för hand till byggnadsställningar i Egypten. Behovet av en effektiv bearbetning löstes genom Veistos sågteknik. Bilden ovan visar de uppsatta byggnadsställningarna på plats i Egypten. IDAG ÄR VI VÄRLDSLEDANDE Idag är Veisto Group en världsledande tillverkare av sönderdelningsmaskiner till sågverksindustrin. De skandinaviska länderna utgör tillsammans med Nordamerika vår största marknad. År 2000 omsatte koncernen drygt 35 miljoner EUR tillsammans med sina närmare 200 medarbetare.

8 VÄRDEFAKTORER HewSaw s unika egenskaper ger rätt balans mellan kvalitet och kapacitet HewSaw s unika egenskaper förbättrar din produktion. Du kallar det effektivitet och lönsamhet. Vi kallar det rätt balans mellan bra kvalitet och hög kapacitet. VÅRA VÄRDEFAKTORER Bearbetning i ett moment Våra kompakta maskiner gör att bearbetningen av stocken kan ske i ett enda moment. Flera av våra maskiner och såglinjer tar dessutom ovanligt liten plats vilket innebär att du inte behöver bygga om din befintliga sågverksbyggnad vid en installation. Utmärkta kurvsågningsmöjligheter HewSaw-maskinerna erbjuder utmärkta kurvsågningsmöjligheter eftersom bearbetningsenheterna är tätt placerade och det är möjligt att följa stockens centrumlinje. På så sätt blir utbytet av en krokig stock optimalt och av bra kvalitet. Exakta mått och fina ytor Stocken styrs, trots höga inmatningshastigheter, med stor precision genom maskinens alla bearbetningsfaser. Det, tillsammans med sågklingornas konstruktion och placering, ger rätt mått och fina ytor. 8 Attraktiv flis HewSaw s sönderdelningsmaskiner ger flis av högsta kvalitet genom den goda kombinationen mellan maskinernas utformning och verktygens konstruktion. Resultatet blir att träfibrerna bibehålls oskadade. Både tjocklek och längd blir optimala vilket gör flisen mycket attraktiv för massaindustrin. Service och support Våra serviceteam och vår tekniska support garanterar att din produktion löper smidigt. Omfattande utbildningsprogram Genom att vi utbildar dina medarbetare får du en effektivare och säkrare produktion.

9 SAMARBETE Munksund är det enda sågverket i världen med två parallella profileringslinjer från Veisto. Munksunds sågverk Munksunds sågverk, utanför Piteå, ingår i SCA Timber AB. Företaget beslutade 1998 att utveckla Munksund genom att helt enkelt bygga ett nytt sågverk i samma område. Det är idag den största satsning som gjorts inom den norrländska sågverksindustrin. Det nya sågverket stod klart i mars TVÅ PARALLELLA SÅGLINJER I det nya sågverket byggdes två parallella profileringslinjer, HewSaw SL250 Trio, för att få hög kapacitet och kunna nyttja råvaran optimalt. De nya såglinjerna innebär att vi blir mer konkurrenskraftiga. Veistos avancerade teknologi gör att utbytet av varje enskild stock optimeras. Produkterna har dessutom exakta mått, berättar Sven-Erik Pääjärvi, produktionschef på Munksund. Den flexibilitet som två parallella linjer ger oss innebär att vi kan optimera både produktmix och utfall av varje stock. Även flisens höga kvalitet var en viktig faktor vid vårt val av leverantör eftersom vi levererar en stor mängd av flisen till SCA:s massafabriker i Munksund. 9 VIKTIGT ATT LÖSA PROBLEM PÅ RÄTT SÄTT Sven-Erik ser också det goda samarbetet som en viktig faktor. Det har fungerat mycket bra. När problem uppstod, vilket inte är ovanligt vid en så stor installation, såg Veisto till att snabbt hitta en lösning. Dessutom följde en av Veistos medarbetare uppstarten under en längre tid och det gav oss både bra uppbackning och bra utbildning av våra egna medarbetare.

10 SAMARBETE Separeringsutrustning efter kantsåg i SL200-linjen hos Hedlunds Timber AB. Hedlunds Timber AB Vi installerade vår första klentimmerlinje 1993, en HewSaw SL200 med kantsåg och delningssåg. Den utformades speciellt för familjeägda Hedlunds Timber AB i Furudal, utanför Rättvik, ett sågverk som arbetar med träförädling. Den nya linjen innebar att sågverket kunde börja såga klentimmer på ett ekonomiskt sätt EN LINJE MED GOTT RYKTE I BRANSCHEN Såglinjen har under åren som gått sedan installationen fått ett mycket gott rykte i branschen tack vare linjens höga kapacitet och kurvsågningsegenskaper. Lars Hedlund var produktionsansvarig vid tiden för installationen och han betonar också vikten av att medarbetarna förstår maskinerna. Våra medarbetare är definitivt företagets största resurs. Veistos utbildning tillsammans med våra duktiga medarbetares förmåga att arbeta med maskinerna är oerhört betydelsefullt för produktionen. NYA INVESTERINGAR Lars är fortfarande aktiv i sågverket. Han sitter med i ägargruppen och hjälper gärna sina bröder som nu driver sågverket. Lars har en gedigen kunskap om HewSaw sönderdelningsmaskiner och är mycket positiv till Veistos arbete. Veistos produkter har alltid varit framstående och mitt förtroende för företaget har byggts upp under flera år. Jag följer deras utvecklingsarbete och våra goda erfarenheter innebär att vi nu blickar framåt mot nya investeringar. Vi kommer troligtvis att komplettera såglinjen med nyutvecklade HewSaw-komponenter.

11 SAMARBETE Knäredssågen AB Knäredssågen, 40 km sydost om Halmstad, är ett privatägt sågverk som drivs av bröderna Håkan och Ingemar Mårtensson tillsammans med ett tiotal medarbetare. Under år 2000 gjordes en stor investering för att modernisera och effektivisera produktionen. SVERIGES FÖRSTA STÄLLBARA KLENTIMMERSÅG Målsättningen var att modernisera maskinparken utan att behöva bygga om den gamla sågverksbyggnaden. Det kompakta sågsättet är unikt och efter installationen fanns till och med plats över. Vi ville även att maskinerna skulle vara obemannade och möjliga att ställa om för olika specialdimensioner vid varje enskild stock, under själva sågningen, och HewSaw s flexibla postningsprogram uppfyllde våra krav, berättar Håkan och Ingemar. Lösningen blev en specialutrustad version av HewSaw R200, den kompakta HewSaw R200/MSA, speciellt framtagen för lönsam sågning av kort och osorterat klentimmer. Knäredssågens linje är den första ställbara klentimmerlinjen som levererats på den svenska marknaden. Resultatet av vår investering lät inte vänta på sig. Vi sågar nu våra kubikmeter på halva tiden med ett höjt sågutbyte. Det goda resultatet beror främst på de minimala inläggningsfelen och den exakta centreringsförmågan även på små krokiga stockar, säger Håkan. FÖRTROENDE VIKTIGT FÖR SAMARBETET Hela Veisto-koncernen ger ett väldigt stabilt intryck vilket gjorde att vi aldrig tvivlade på funktionen. Det var särskilt viktigt i vårt fall eftersom installationen inte gjorts tidigare. MSA-enhet med ställbart klingpaket samt kantningsaggregat. Konstruktionen gör att varje enskild stock kan bearbetas individuellt för att få högsta utbyte. 11 Hela bearbetningsprocessen. styrs och kontrolleras från Knäredssågens operatörsrum.

12 VEISTO GROUP VEISTO OY Yrittäjäntie 1, FIN Mäntyharju Tfn vx Fax huvudkontor Fax försäljning E-post VEISTO SVERIGE AB Huvudkontor, Kopparberg Box 61, Kopparberg Tfn Fax E-post Servicecenter, Sundsvall Appelbergsvägen 24, Sundsvall Tfn Fax E-post VEISTO GROUP Veisto Sägemaschinen Vertrieb GmbH Leverkusen,Tyskland HewSaw Machines Inc British Columbia, Canada Försäljningskontor Quebec, Canada Hamn Quebec, Canada Lager Quebec, Canada Servicekontor New Brunswick, Canada HewSaw U.S. Inc Folkston, Georgia. USA Veisto Oy Försäljningskontor Tallinn, Estland REPRESENTANTER Finnso Bois Paris, Frankrike Finnish Forest Technology Group Jakarta, Indonesien Kuala Lumpur, Malaysia Inderfor SA Argentina och Uruguay Santa Fe, Argentina Tekwood Ltd Australien och Nya Zealand Taradale, Nya Zealand Southwood Ltd Chile, Brasilien och Paraguay Santiago, Chile Fritz Hæggström AB. Sundsvall 2002

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet

Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Partnerskap Kvalitet Värde för kunden Långsiktighet Ravema Ledande partner till nordisk verkstadsindustri En omfattande rationaliseringsprocess pågår ständigt för att stärka den nordiska verkstadsindustrins

Läs mer

VEISTO GROUP. HewSaw R200/R250. HewSaw sågmaskiner KOMPLETT LÖSNING FÖR SÅGNING AV BÅDE KLENT OCH NORMALT TIMMER. The Genuine HewSaw from Veisto Group

VEISTO GROUP. HewSaw R200/R250. HewSaw sågmaskiner KOMPLETT LÖSNING FÖR SÅGNING AV BÅDE KLENT OCH NORMALT TIMMER. The Genuine HewSaw from Veisto Group VEISTO GROUP HewSaw R200/R250 HewSaw sågmaskiner KOMPLETT LÖSNING FÖR SÅGNING AV BÅDE KLENT OCH NORMALT TIMMER The Genuine HewSaw from Veisto Group ÄVEN EN LITEN STOCKVOLYM HewSaw sågmaskiner HewSaw erbjuder

Läs mer

En partner för dig. Och framtiden.

En partner för dig. Och framtiden. Vi kan stål. Bearbetning Lager Handel Tjänster Eurosteel bildades 2005 av Nybro Stålprodukter, C-B Agentur, Centrostål, Oskarshamn Stålprodukter, Sweden Eurosteel, Värnamo Stålprodukter samt Moss Stål

Läs mer

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE

proplate MACHINING ON THE CUTTING EDGE proplatemachining ON THE CUTTING EDGE Vi är experter på maskinbearbetning av stål Maskinbearbetning av hög klass är en förutsättning för att skurna detaljer ska fungera för sitt ändamål. Vi erbjuder en

Läs mer

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper

Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper bluegarden.se Lyckas med outsourcing av lön och HR Whitepaper Kan din verksamhet tjäna på att outsourca hela eller delar av löne- och HRadministrationen? Detta whitepaper ger dig underlag att fatta korrekta

Läs mer

Framgång med. robotautomation

Framgång med. robotautomation Framgång med robotautomation Snabb, noggrann och beröringsfri mätning med laser. - Fogsökning - Kvalitetskontroll - Mätning LMI Technologies AB Tel: 031 3 36 25 10 www.lmint.com Så många skäl att automatisera

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Kundtjänst: gemensamt mål

Kundtjänst: gemensamt mål I våra spalter presenterar vi ofta nyheter, maskiner eller teknologier. Det är dock inte det enda som bidrar till framgången för ett företag. När väl maskinen är såld skall den installeras, kundens operatörer

Läs mer

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering

Plastbearbetning. Designprodukter. Formsprutning. Extrudering Vi är Lilja Group Lilja Group är specialiserat på att forma plast. Vi arbetar huvudsakligen med extrudering, formsprutning och bearbetning. Med en flexibel produktion och korta beslutsvägar kan vi erbjuda

Läs mer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer

Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Hållbara och trygga lösningar. För miljön, våra kunder och framtida generationer Vi siktar högt. Men arbetar jordnära. Sandström erbjuder kvalificerade konsulttjänster inom Mark & Miljö, Bygg & Anläggning

Läs mer

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean

RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean RENINGSVERK I VÄRLDSKLASS enkla och hållbara lösningar för enskilt avlopp från Conclean Conclean har den enkla lösningen för ditt enskilda avlopp Entreprenörer som återkommer och nöjda kunder talar sitt

Läs mer

Våra tjänster. Dina nyttigheter.

Våra tjänster. Dina nyttigheter. Våra tjänster. Dina nyttigheter. FYRA ÖRE PER LITER. Mer kostar det inte att få det viktigaste livsmedel vi har levererat ända in i ditt hem. Dygnet runt. Året om. Allt vatten du behöver. Som kund till

Läs mer

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning

PANTONE: 2935 U. Nordens största tillverkare av blästerutrustning PANTONE: 2935 U Nordens största tillverkare av blästerutrustning Välkommen till Bäckman Bäckman är Nordens största tillverkare av utrustning för blästring. Vår långa erfarenhet och kompetens gör det enkelt

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service

Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN. Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Välkommen till CLIMAT80-GRUPPEN Climat80, Stjernfeldts VVS, KlimatKyl och Clifa Service Det blev inte riktigt som det var tänkt. Tack för det, kära kunder och medarbetare. När jag var med och startade

Läs mer

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar

Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Herr ordförande, ärade aktieägare, mina damer och herrar Det är med stor tillfredställelse vi kan konstatera att 2005 blev det bästa året i SWECOs historia, vi slog de flesta av våra tidigare rekord. Jag

Läs mer

Kvalitet & Engagemang

Kvalitet & Engagemang Kvalitet & Engagemang Ett nyhetsbrev från Danfo #1 2015 Helhetskonceptet Sanirent Malmö stad - en förebild för offentliga toaletter SaniRent Helhetskoncept för bibehålle Placering och utformning i all

Läs mer

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad.

Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Ett av Sveriges ledande företag när det gäller värmeväxlare och rörentreprenad. Tradition och framtidstro När vi på RAMAB ser framåt gör vi det med utgångs punkt från vår mångåriga kompetens och erfarenhet.

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB

Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB Kärleken till stålet BERÄTTELSEN OM UDDEHOLMS AB I 350 år har vi tillverkat stål. Det har gett oss en erfarenhet och en kunskap som lett fram till att vi idag tillverkar världens bästa verktygsstål. 1668

Läs mer

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster

Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster Se skärvätskan som ett flytande verktyg. Våra tjänster Det flytande verktyget mer än en kyl & skärvätska. Faktorerna produktivitet, lönsamhet och bearbetningskvalitet beror till en betydande del på valet

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se

Pellets. naturlig värme. Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme. www.pellsam.se Pellets naturlig värme Information från Pellsam om bekväm, kostnadseffektiv och miljövänlig villavärme www.pellsam.se Pellets naturlig värme Pellets är en naturlig uppvärmningsform som kombinerar en mycket

Läs mer

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER

INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER INVEST HALLAND EN KÄLLA AV AFFÄRSMÖJLIGHETER Att mötas är att växa, brukar det sägas. Oftast handlar det om när människor möts under de bästa av förutsättningar. Men det kan lika gärna handla om företag.

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

Kära förälder, kära värdfamilj

Kära förälder, kära värdfamilj Kära förälder, kära värdfamilj YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Gott bröd och goda relationer.

Gott bröd och goda relationer. More than quality. Ända sedan vi levererade den första stickugnen 1958 har vi slagit vakt om kvaliteten hos våra produkter. Banbrytande innovationer har avlöst varandra och lagt grunden för Revents försäljningsframgångar

Läs mer

BE STRONGER WITH BE.

BE STRONGER WITH BE. BE STRONGER WITH BE. BE GROUP LÖSER DINA BEHOV Världens stål- och metalltillverkare genomgår sedan fl era år en stark förändring. Konsolidering, storskalig produktion och standardisering av produkter medför

Läs mer

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Nyhet! Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Rent, säkert och effektivt Avgaser, slipdamm, oljespill, löst liggande kablar och slangar är bara några av alla säkerhetsrisker som

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström

Eget val hemtjänsten. i Karlskrona. Information utgiven i april 2011. Fotograf Matz Arnström Eget val hemtjänsten Information utgiven i april 2011 i Karlskrona Fotograf Matz Arnström INNEHÅLLSFÖRTECKNING Eget val i hemtjänsten Sid 3-5 Vad ingår i de olika alternativen? Sid 6 Valbara hemtjänstalternativ

Läs mer

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem.

Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Alla har sett våra produkter, men få vet att det är vi som har gjort dem. Ett av Sveriges största etikettryckerier med över 2.5 miljarder producerade etiketter/år. Din förpackning vår passion 2012 bildades

Läs mer

Enkel Digital Skyltning. på några minuter...

Enkel Digital Skyltning. på några minuter... Enkel Digital Skyltning på några minuter... Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen Vi har tagit fram tre färdiga paket

Läs mer

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA.

IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. IPv6 EN GOD BÖRJAN GER ETT GOTT SLUT. LÅT OSS BÖRJA. UTREDA. REKOMMENDERA. PLANERA. LEDA. IMPLEMENTERA. FÖLJA UPP. FÖRBÄTTRA. VI GÖR DIN UTMANING TILL VÅR Vi lever i en internetuppkopplad värld. Numera

Läs mer

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP

EUROPAS MODERNASTE RÖRKLIPPNINGSANLÄGGNING FINNS NU PÅ AXELENT I HILLERSTORP X-News Nr 2 2009 Nyheter & Notiser från Axelent AB www.axelent.se Problemlösare med unikt erbjudande» Läs mer på sid 4 NYTT SAMARBETS- AVTAL MED ASEAN Nu finns vi i 38 länder.» Läs mer på sid 3 EUROPAS

Läs mer

Välkommen till Familjen PARS!

Välkommen till Familjen PARS! Babak Karimi inköp/it, Bo Karimi BTT, Johan Axelsson vice VD, Stefan Wängermark marknad, Ali Karimi styrelseordförande, Åsa Brovall ACAB, Ulf Liljewern ABL, Sofia Karimi controller, Seppo Laukkanen PREFORM,

Läs mer

EuroMaint Industry partner för effektiv produktion

EuroMaint Industry partner för effektiv produktion EuroMaint Industry partner för effektiv produktion EuroMaint Industry På EuroMaint Industry är vi specialister på effektiv produktion. Vi hjälper ledande industriföretag att öka sin konkurrenskraft genom

Läs mer

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris.

Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Kundanpassade kvalitetslösningar. In i minsta detalj. Till rätt pris. Tryckt på Cyclus Offset/Print, ett till 100% återvunnet och miljövänligt papper producerat av avsvärtat returpapper från hushåll och

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Namn: Skola: E-post: Telefon:

Namn: Skola: E-post: Telefon: PERSONLIG UTVECKLINGSPLAN Diskutera din personliga utvecklingsplan med din förman! Använd blanketten som stöd vid diskussionen. Namn: Skola: E-post: Telefon: Uppgörandet av den personliga utvecklingsplanen

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Våra kärnvärden din trygghet

Våra kärnvärden din trygghet Våra kärnvärden din trygghet JUPP är en förkortning av våra kärnvärden; Jordnära, Utvecklande, Personliga och Pålitliga. Dessa värden är viktiga för oss och vi jobbar ständigt med dem, till och med när

Läs mer

Vår kunskap blir din konkurrensfördel

Vår kunskap blir din konkurrensfördel Vår kunskap blir din konkurrensfördel Ett teknikkonsultföretag för processindustrin Improvus ett teknikkonsultbolag Improvus har sin bas i Stockholm och verkar i hela Europa. Vi är specialiserade inom

Läs mer

Namn: Skola: e-post: Telefon:

Namn: Skola: e-post: Telefon: PERSONLIG UTVECKLINGSPLAN Namn: Skola: e-post: Telefon: Uppgörandet av den personliga utvecklingsplanen inleds med att skolans kontaktperson och deltagarna i projektet Arbetslivssamverkan samlas och tillsammans

Läs mer

Hydrosådd. Kostnadseffektiv etablering av gräs. Proffs på gröna sportytor

Hydrosådd. Kostnadseffektiv etablering av gräs. Proffs på gröna sportytor Hydrosådd Kostnadseffektiv etablering av gräs Proffs på gröna sportytor Hydrosådd en effektiv metod för etablering av gräs Hydrosådd är en mycket effektiv metod för etablering av gräs. Med stor precision

Läs mer

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic

Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic Nyhetsbrev september 2011 Blech Nordic TRUMPF med världsnyheter på Blech Nordic Snart är det dags för den nya mässan Blech Nordic att slå upp dörrarna i Stockholm. Varmt välkomna den 4-7 oktober till den

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare

mobilisering Nyhet Sv 1202 S 1803 Lv 100 T2 i sitt rätta element SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT Mindre, flexiblare, lönsammare mobilisering maskin mekano nyhetsbrev nr 1/2014 Nyhet Lv 100 T2 Mindre, flexiblare, lönsammare S 1803 i sitt rätta element Sv 1202 Kapabel men lättflyttad SERVICE & RESERVDELAR- SNABBT & SMIDIGT LEDAREN

Läs mer

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se

Takstolsexperten. vår kunskap, din trygghet. www.takstolsfabriken.se Takstolsexperten vår kunskap, din trygghet www.takstolsfabriken.se Takstolar av högsta kvalité, en Fördelarna är många! snabbt, enkelt och alltid rätt takstolar från början! Nässjö Takstolsfabrik är en

Läs mer

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER

skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER skorstenar MODERNA SKORSTENAR FÖR GAMLA OCH NYA ELDSTÄDER funktion, trygghet, flexibilitet Funktion och trygghet med moderna skorstenar Våra skorstenar kan du ansluta till olika typer av små eller stora

Läs mer

- Träprodukter som gör skillnad -

- Träprodukter som gör skillnad - - Träprodukter som gör skillnad - Vår anläggning i Fjärås med kontor, fabrik och lager. RESTPRODUKTER I VÅR VIRKESHANTERING BLIR TILL BRIKETTER LITE OM FÖRETAGET Fjärås Träförädling är en oberoende, tillverkande

Läs mer

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS

Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Några ord om hur man kan spara både tid och pengar ANSVARSLÖS Smarta etiketteringslösningar på dina villkor. ONE kontaktperson ONE leverantör ONE faktura Att lösa våra kunders behov av etiketter och etiketteringslösningar

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

spännteknik En säker förbindelse

spännteknik En säker förbindelse Spännteknik Spännsystem Lagersystem Fogsystem Offshore Specialtjänster spännteknik En säker förbindelse En säker förbindelse Spännteknik AB är ett dotterbolag till det norska KB Spennteknikk AS. Montering,

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Företagspresentation. All in motion technology

Företagspresentation. All in motion technology Företagspresentation All in motion technology FAKTA OEM MOTOR Anställda Omsättning Tillverkare Huvudkontor Säljkontor ISO 28 st 120 MSEK 36 st Tranås Stockholm Malmö Hultsfred 9001:2008 14001:2004 Vi står

Läs mer

Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening.

Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening. Stigebr andt Hydroteknik o c h vår syn på IN dustriell o ch kommunal vat tenrening. simply functional Vi på Stigebrandt Hydroteknik drivs av devisen att det förmodligen alltid går att göra någonting enklare.

Läs mer

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy Vi jobbar tillsammans Ledar- och medarbetarpolicy Respekt, utveckling och professionalism Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism. Värdegrunden visar tydligt vad vi tillsammans

Läs mer

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område

Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening informerar om fiberutbyggnad i ditt område Din kabeltv-förening i samarbete med Grattis till en bra investering! - din fastighet är redan på god väg till fiberanslutning Din fastighet

Läs mer

Bilaga 1 Checklista för förberedelser

Bilaga 1 Checklista för förberedelser Bilaga 1 Checklista för förberedelser Har valberedningen fått ta del av verksamhetens: JA NEJ Värderingar Vad styrelsen vill uppnå under mandatperioden; affärsidé, visioner och mål Hur styrelsen förväntas

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN.

VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. VÅR VÄG VÄLKOMMEN TILL KVALITET HELA VÄGEN. I över 20 år har CMT utvecklat lastbilsflak som gör transporter mer effektiva. Vi hjälper åkerier att få ut så mycket som möjligt av varje körning. Vi är specialister

Läs mer

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt

Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Bekvämt Ekonomiskt Miljövänligt Tänk dig att du tar ett morgondopp i en klar sjö, hör fåglarna kvittra på skogspromenaden eller blickar upp mot en klarblå himmel. Vi vill att den natur som vi har idag

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT 3:e generationen laserskrivare Imaje Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT En smart modulkonstruktion kan mer Imaje erbjuder en innovativ modulkonstruktion som består av tre separata komponenter (kontrollenhet,

Läs mer

Solenergigrossist för alla

Solenergigrossist för alla Solenergigrossist för alla Svesol har affärsområden SVESOL-grossist, SVESOL-komplett och SVESOL-projekt. SVESOLgrossist Vi säljer till installatörer och till dig som är privatperson och installerar i egen

Läs mer

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter

Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter Sveriges mest engagerade teknik- och IT-konsulter NÖJD KUND LÖNSAMHET NÖJD MEDARBETARE AFFÄRSMODELLEN Det här är vad vi gör På Alten utvecklar och levererar vi teknik och IT- kompetens till världsledande

Läs mer

Ta dig större friheter

Ta dig större friheter Ta dig större friheter UDDEHOLM gjutna produkter Snabbaste vägen från ritning till färdig detalj Beställ gjutna produkter direkt från oss. Vi levererar färdig detalj efter dina önskemål snabbt och smidigt.

Läs mer

Välkommen till Midroc!

Välkommen till Midroc! Välkommen till Midroc! midroc en historia av att anta utmaningar tillsammans Vi brukar säga att varje dag börjar med en ny utmaning. Det är tur, för på Midroc drivs vi av att anta utmaningar tillsammans.

Läs mer

NH Nails Academy. Nagelterapeututbildning Hösten 2012. NH Nails Brunnsgatan 21a-b 11138 Stockholm Tel. 08-411 01 01 www.nhnails.se najet@nhnails.

NH Nails Academy. Nagelterapeututbildning Hösten 2012. NH Nails Brunnsgatan 21a-b 11138 Stockholm Tel. 08-411 01 01 www.nhnails.se najet@nhnails. NH Nails Academy Nagelterapeututbildning Hösten 2012 NH Nails Brunnsgatan 21a-b 11138 Stockholm Tel. 08-411 01 01 www.nhnails.se najet@nhnails.se NH Nails Academy NH Nails har sedan 1999 erbjudit marknaden

Läs mer

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca

Styrsystemlösningar. Katalog nr PDE2523SLSE-ca Styrsystemlösningar Katalog nr PDE2523SLSE-ca Vem erbjuder den effektivaste lösningen? SPECIFIKATIONER Uppbyggnad på platsen STEG 1 Kretskonstruktion STEG 6 Mekanisk konstruktion STEG 3 Specificera komponenterna

Läs mer

www.tokvam.no Produktkatalog

www.tokvam.no Produktkatalog www.tokvam.no Produktkatalog Förvänta dig mer Tokvam Räkna med kvalitetsprodukter: Komponenter och material i våra produkter kommer från erkända leverantörer. Vi använder höghållfast stål i alla produkter.

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

ASPERO IDROTTSGYMNASIUM. Skolplan 2007. Skolplan. Antagen av skolstyrelsen 070620. Org nr: 556636-3973

ASPERO IDROTTSGYMNASIUM. Skolplan 2007. Skolplan. Antagen av skolstyrelsen 070620. Org nr: 556636-3973 0 Antagen av skolstyrelsen 070620 1 en är Asperos styrdokument för den dagliga verksamheten för samtliga, elever och personal, vid Asperos skolor. Genom skolplanen förtydligas de övergripande styrdokumenten

Läs mer

Fordonsvåg 6800 Nordic Line

Fordonsvåg 6800 Nordic Line Fordonsvåg 6800 Nordic Line Modern, robust och miljömärkt Fördelar: Robust design för nordiskt klimat Original Schenck RTN-Lastceller Variabel bygghöjd Enkel att flytta Finns som delad våg (2x12m) Minimalt

Läs mer

Västkust-trojka laddar för framtiden

Västkust-trojka laddar för framtiden Materialhantering Västkust-trojka laddar för framtiden I 30 år har barndomsvännerna och Varbergsprofilerna Rune Linderoth och Sören Strömberg fantiserat om att starta och driva ett företag tillsammans.

Läs mer

Nytt namn - ny modellserie!

Nytt namn - ny modellserie! Nytt namn - ny modellserie! Atlas Weyhausen, numera Atlas Weycor är världens äldsta tillverkare på hydrostatiska lastmaskiner. Bolaget grundades under 1950-talet av Friedrich Weyhausen (därav namnet) i

Läs mer

Nytt koncept för golfbanor

Nytt koncept för golfbanor Nytt koncept för golfbanor Entreprenadskötsel av golfbanor en ny möjlighet Många golfklubbar jobbar idag med strama budgetar, minskad bemanning och mindre pengar till drift och investeringar. Att anlita

Läs mer

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK

PTH 900/820 E PTH 1200/1000 HACKERTRUCK 1200/1000 HACKERTRUCK 89, Envie (CN) 077 - Fax +39 0175 278421 - info@pezzolato.it www.pezzolato.it Trumhuggar Serien Det bästa fliset av alla typer av trä GREENLINE HACKERTRUCK 1000/820 HACKERTRUCK HACKERTRUCK

Läs mer

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter

OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR. Nyhetsbrev Arkitekter OKT/2015 ALLT OM DÖRRAR Nyhetsbrev Arkitekter NU BÖRJAR VI BLOGGA På Swedoor har vi som ambition att alltid vara en modern och relevant leverantör av design och innovation. Vi jobbar ständigt på att utveckla

Läs mer

Tingsryd - där livet är härligt!

Tingsryd - där livet är härligt! ! g o g a d e P j e H Tingsryd - där livet är härligt! Vågar du vara viktig med oss? Vågar du ta ansvar för framtidens förskola och skola? Vågar du skapa förutsättningar? Vågar du vara en aktiv del i barn

Läs mer

ett starkt lyft för framtiden

ett starkt lyft för framtiden ett starkt lyft för framtiden För att ge våra kunder en förstklassig service arbetar vi kontinuerligt med bland annat teknik och utbildning. Vi tar hänsyn till önskemål, går igenom rutiner och utvärderar

Läs mer

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter

Furhoffs. Din leverantör av rostfria produkter Furhoffs Din leverantör av rostfria produkter FURO Golvbrunnar För vårt FURO-sortiment som omfattar golvbrunnar, golvrännor och terassbrunnar har vi dokumenterade standardlösningar med många smarta detaljlösningar.

Läs mer

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL

MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL MONTERINGS- & BRUKSANVISNING VIRKESSTÄLL INNEHÅLL Om ANVISNINGARNA Planering INNAN DU BÖRJAR MONTERA ATT BEAKTA MONTERINGSANVISNINGAR s. 2 s. s. 4 s. 5 S. 6-9 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Om anvisningarna Läs

Läs mer

System för låglutande tak BauderTHERM En struktur sätter farten

System för låglutande tak BauderTHERM En struktur sätter farten System för låglutande tak En struktur sätter farten Tätskiktsmattor för topptider På taket är det snabbhet och kostnadseffektivitet som räknas idag. Just därför är en tidsenlig lösning för krävande tätningsuppgifter.

Läs mer

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET

SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET SÄKERHETSLÖSNINGAR TJÄNSTEFIERAD SÄKERHET Tjänstefiering av säkerhet är ett kostnadseffektivt alternativ med lägre risk för dig som strävar efter att din kärnverksamhet ska kunna bedrivas utan driftstörningar.

Läs mer

Skrot, avfall och återvinning

Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan www.hiab.com SKROT, AVFALL OCH ÅTERVINNING Skrot, avfall och återvinning Skrot, avfall och återvinning Lösningar som optimerar prestandan

Läs mer

HUS Vi bygger på era Villkor!

HUS Vi bygger på era Villkor! HUS Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger på ERA villkor! Vi bygger våra hus på dina villkor helt och hållet. Du har en husdröm vi förverkligar den med hjälp av dina skisser, samt våra erfarna säljare och

Läs mer

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang

Levererar kompetens, kvalitet och engagemang Levererar kompetens, kvalitet och engagemang ProffPartner din totalleverantör av verktyg, maskiner och material När alla gör det de är bäst på blir verksamheten optimal. Du är bäst på din verksamhet. Vi

Läs mer

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS

MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS MICROSOFT DYNAMICS NAV NAVCITE PROAPPS KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN KOMPLETT MOLNBASERAT AFFÄRSSYSTEM FÖR ELINSTALLATÖREN VÅRA LÖSNINGAR FUNGERAR

Läs mer

En naturlig partner för trygga skogsaffärer.

En naturlig partner för trygga skogsaffärer. En naturlig partner för trygga skogsaffärer. Vi bygger hus och broar av din skog. Värdet stannar i bygden. Det är många som är intresserade av din skog i dag, samtliga erbjuder rådgivning, högsta kvalité

Läs mer

Kvalitetsredovisning för Gubbo förskola 2009/2010

Kvalitetsredovisning för Gubbo förskola 2009/2010 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-10-15 Barn- och utbildningsförvaltningen Norra Utbildningsområdet Rektor Katarina Sörhuus-Dunered Kvalitetsredovisning för Gubbo förskola 2009/2010 Postadress Telefon Telefax

Läs mer

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet!

Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! Transportsystemet för framtiden, endast fantasin sätter gränserna för användningsområdet! BIGAB 7 10 Lätt och smidig, men ändå stark och stadig är orden som bäst beskriver den minsta modellen i BIGAB sortimentet.

Läs mer

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också!

Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Förenad kunskap ligger i tiden. Bli en Stjärnurmakare du också! Tillsammans är vi starka Stjärnurmakarna är en rikstäckande butikskedja med ett 30-tal butiker. Som Stjärnurmakare blir du en del av en gemenskap

Läs mer

Nolato Medical. Pharma Packaging. Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen

Nolato Medical. Pharma Packaging. Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen Nolato Medical Pharma Packaging Ett engagerande partnerskap för den perfekta förpackningen 2 3 Vi vill skapa den perfekta förpackningen för världens viktigaste produkter Partner för livet Nolato Medical

Läs mer

KONSUMENTFÖRPACKAD INSTALLATIONSKABEL

KONSUMENTFÖRPACKAD INSTALLATIONSKABEL 450 kv 400 kv 350 kv 300 kv 250 kv 200 kv 150 kv 100 kv 50 kv 40 kv 30 kv 20 kv 10 kv 1 kv VI FÖRSER DEN NORDISKA MARKNADEN MED KONSUMENTFÖRPACKAD INSTALLATIONSKABEL VI ÄR EN LEDANDE TILLVERKARE AV KABEL

Läs mer

Ledande på världsmarknaden

Ledande på världsmarknaden MARKNADSPOSITION 1 Ledande på världsmarknaden Husqvarna är världens största tillverkare av gräsklippare och motorsågar samt bärbara, bensindrivna trädgårdsprodukter som bland annat trimmare och lövblåsare.

Läs mer