Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen och administrera växeln

Manual för bokning. Under menyn kan ni se vilken sida ni befinner er på för stunden. Här finns även en länk till hjälpfilen (den ni läser just nu).

LATHUND FÖR KLUBBSNACK.SE (NSK:s administrativa verktyg)

Instruktion för att skapa medlemskonto och inloggning på Hemsidan

En kort vägledning för vuxna ConnectSafely.org

E-postklienter och webbmail (flytt till Office365) Innehåll

NY LATHUND Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Länk nere till höger på sidan)

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Datatal Flexi Presentity

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Version 1.6 Utfärdare Anton Lundin

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Transkript:

Sportswik är en ny app som gör det enkelt att skapa en snygg och rolig rapportering från era matcher. Alla på plats kan hjälpa till, och alla där hemma kan följa och heja på SÅ HÄR FUNGERAR SPORTSWIK ALLA ÄR REPORTRAR. Med Sportswik-appen blir alla på matchen en bra reporter. Att rapportera på Sportswik är lika enkelt som att ta en bild eller skriva ett sms på sin smartphone. Bilder, videoklipp, kommentarer, mål och matchhändelser samlas i en tidslinje och i översikten finns matchfakta, bildgalleri och relaterade matcher. Matcherna kan följas i appen eller på www.sportswik.com. M N K... Fota, filma och kommentera Fota match- och publikbilder Filma intervjuer och matchsekvenser Skriv hejarop och kommentarer Meny med liverapportering och referat Rapportera mål och matchhändelser J Liverapportera mål och andra matchhändelser med några enkla knapptryck Tillgängligt på dator, surfplatta och mobil Tidslinje med bilder, videoklipp, diskussion, mål och matchhändelser Automatisk matchfakta Bild- och videogalleri Skriv matchreferat och analyser Ladda upp bilder och videoklipp från systemoch videokameror på sportswik.com

SPORTSWIK-SEKRETARIAT-INFO TESTKÖR SPORTSWIK INNAN TURNERINGEN Storvretacupen 05/06 kommer att använda appen Sportswik i matchsekretariaten för att rapportera mål och matchhändelser från alla matcher med resultatrapportering i cupen. Mål och utvisningar rapporteras från sekretariaten, och alla som är på plats i arenan kan använda appen för att ladda upp foton, videoklipp, intervjuer, hejarop och kommentarer från matchen. Tillsammans skapar vi en härlig rapportering som spelare och ledare kan kika på i efterhand och gör att föräldrar, släktingar och kompisar som inte är på plats kan följa och dela lagens cupäventyr. Att rapportera är jätteenkelt. Det tar bara några minuter att förstå hur man ska göra, och ca 5 sekunder att rapportera ett mål eller en utvisning. Även att ta ett foto på spelarbänken, filma en straff eller matchsekvens från sekretariatet är jätteenkelt, och väldigt uppskattat! Under turneringen finns en smartphone på plats i varje sekretariat, där Sportswik-appen är installerad och där man rapporterar med ett Sportswik-konto för just den hallen. I varje hall finns även en pärm med ett detaljerat instruktionsblad, och en hallvärd som vet hur Sportswik fungerar. Tanken är att den som sköter matchprotokollet också sköter Sportswik-rapporteringen. Först skriver man tid, målskytt, assist eller utvisning i pappersprotokollet, och sedan lägger man in det i appen. Om du vill komma väl förberedd till jobbet i sekretariatet får du gärna testa Sportswik innan turneringen så att du vet hur det fungerar. Det kommer också göra att överlämningen mellan olika sekretariat-team blir snabbare och smidigare. Nedan finns en beskrivning av hur du blir medlem på Sportswik och börjar följa det testlag vi skapat för att alla som ska jobba i sekretariaten enkelt ska kunna testa att rapportera utan att vara rädd för att något ska kunna bli tokigt. På nästa sida finns en beskrivning av hur du kan lägga upp en egen testmatch, fota, filma och rapportera mål och matchhändelser. Sista sidan innehåller den instruktion som kommer att finnas i pärmen, och beskriver hur du under cupen enkelt hittar den match du ska rapportera ifrån via appens huvudmeny, cuper just nu och arenor. BLI MEDLEM PÅ SPORTSWIK FÖLJ SPORTSWIK SEK.TEST IB-LAGET. Ladda ner Sportswik-appen och klicka på knappen Bli medlem.. Skapa konto med Facebook eller din epost. Det är smidigt att logga in med Facebook eftersom profilbild och personuppgifter då laddas in automatiskt och du inte behöver komma ihåg något nytt lösenord. Det kommer aldrig att postas något på din Facebook om du inte själv valt det.. Tryck på knappen Lägg till lag i välkomstbilden. Du kan också lägga till lag via Mina lag i huvudmenyn som du når genom att trycka på menyikonen uppe till vänster.. Sök efter Sportswik. Välj klubben i listan och sedan Sek.Test IB-laget.. Tryck på den gröna Följ-knappen, ange relation ledare, och roll Sportswik-ansvarig. Sportswik AB 05 Kontakt: 070-59 75 05 eller support@sportswik.com

LÄGG UPP EN TESTMATCH OCH PROVA ATT RAPPORTERA LÄGG UPP EN TESTMATCH 4 PROVA ATT RAPPORTERA. Gå in på laget Sportswik Sek.Test IB via Mina lag i huvudmenyn uppe till vänster. Välj fliken matcher och tryck på plustecknet uppe till höger. 4.Tryck på Serie/cup och välj Testmatcher Sportswik i listan. 5. Ange Sportswik Sek.Test IB som motståndare (bortalag). Tryck på raden Bortalag. Sök efter Sportswik, och välj laget Sek.Test IB). 6. Ange datum och tid till vad klockan är just nu. 7. Spara matchen genom att trycka på Spara uppe till höger. 8. Gå tillbaka till appens startsida genom att trycka på bakåt längst upp till vänster två gånger.. Gå in i på matchen via kalendern som finns längst upp till höger på startsidan. Tryck på matchen i Idaglistan.. Fota, filma och kommentera med hjälp av knapparna i rapporteringsraden längst ner.. Rapportera mål och matchhändelser genom att trycka på... i rapporteringsraden längst ner till höger och välja mål & händelserapportering i menyn. 4. Starta :a perioden, genom att trycka på knappen uppe till höger med röd text. Matchen är startad och ställningen visas med grön bakgrund för att visa att matchen är live. 5. Tryck på eller dra in fliken med klockan ute till höger. Tryck sedan på mål, välj vilket lag som gjorde mål och vem som var målskytt. I sista bilden kan du sätta rätt tid för målet, ange vem som assisterade och beskriva hur målet gick till. 6. Tryck på spara längst upp till höger. 7. Prova att ta bort en post i rapporteringen genom att trycka på den i tidslinjen, trycka på... och sedan på radera i menyn som dyker upp. Sportswik AB 05 Kontakt: 070-59 75 05 eller support@sportswik.com

Användarnamn: Lösenord: RAPPORTERINGSHJÄLP - SPORTSWIK Här följer en guide kring hur man rapporterar mål & matchhändelser i Sportswik-appen. Man får också gärna fota och filma från matcherna (om man hinner). T ex när matchens lirare får sitt pris, en engagerad avbytarbänk eller jublet efter ett mål. Det är jätteuppskattat av alla som följer sina lag hemifrån! Mål och utvisningar ska rapporteras från alla matcher i de äldre klasserna (från 0 och äldre). I de yngre klasserna går det inte att starta en mål & händelserapportering utan man får ett meddelande om att detta inte är tillåtet. Att fota och filma går dock bra från alla matcher i cupen. 4 5 6 Starta Sportswik-appen och logga in (om inte redan inloggad) Tryck på Sportswik-ikonen på telefonens startskärm och sedan på Logga in-knappen. I fältet för e-post, skriv hallens användarnamn som står på detta blad. Som lösenord skriv: scupen Tryck sedan på den gröna Logga in knappen Gå in på matchen du ska rapportera från. Gå in i huvudmenyn längst upp i vänstra hörnet (Android: tryck på texten Sportswik).. Välj cupen längst ner i menyn (ser du inte namnet så bläddra neråt i menylistan).. Tryck på Arenor och sedan på den arena du befinner dig på. När du sedan väljer dag visas matcherna för den valda dagen i listan med den tidigaste matchen högst upp. 4. Tryck på den match som du ska rapportera från. Starta Mål & händelserapportering. Tryck på... längst ner till höger på rapporteringsraden i appen för att visa fler rapporteringsalternativ.. Välj Mål & händelserapportering i menyn som dyker upp. Kontrollera att matchlängden stämmer, och tryck på den gröna Starta-knappen. Starta :a perioden (OBS! Lätt att glömma, särskilt :a perioden). Om målrapporteringsbilden inte redan ligger framme, så tryck på... längst ner till höger och välj Mål & händelserapportering (eller dra in fliken med klocksymbolen från högerkanten). Tryck på knappen Start :a uppe till höger. Rapportera mål. Tryck på knappen Mål och sedan på knappen med laget som gjorde mål.. Välj målskytt i listan som dyker upp. Hittar du inte rätt spelare så välj Okänt (eller såg inte). 4. Kontrollera tiden för målet. Om den inte stämmer alls, så tryck på raden där det står Minut, mata in rätt tid med 4 siffror och tryck på den grå Spara-knappen (eller på Klar på tangentbordet). 5. Sätt assist (om det är aktuellt) genom att trycka på raden där det står Assist av, och välj assistspelare. 6. Spara målet genom att trycka på Spara längst upp till höger. Rapportera utvisning. Tryck på knappen Utvisning och sedan på knappen med laget som fick en spelare utvisad.. Välj spelare i listan som dyker upp. Hittar du inte rätt spelare så välj Okänt. 4. Kontrollera tiden för utvisningen. Om den inte stämmer alls, ändra enligt 5.4 ovan. 5. Välj utvisningsorsak genom att trycka på raden där det står Utvisningsorsak, och välj förseelse i listan. 6. Spara utvisningen genom att trycka på Spara längst upp till höger. 7 Stoppa perioder och avsluta matchen OBS! Lätt att glömma Läs mer på baksidan eller ring om ni har frågor. Tryck på knappen Slut :a uppe till höger och sedan på Spara längst upp till höger. När sista perioden är spelad får du en fråga om du vill avsluta. Läs om hur man ändrar/tar bort och förlängning/straffar på andra sidan -> Frågor eller funderingar? Ring 070-59 75 05 eller maila support@sportswik.com

Användarnamn: RAPPORTERINGSHJÄLP - SPORTSWIK 8 Redigera/Ta bort felaktigt rapporterad händelse. Tryck på händelsen i tidslinjen. Tryck sedan på... ute till höger. Välj Redigera eller Ta bort i menyn.. Vid redigering så tryck på den rad med information du vill ändra (Minut, Mål av, Utvisningsorsak etc), gör ändringen och tryck sedan på Spara uppe till höger. Det går inte att radera ett mål mitt i (t ex - om det står - nu), och man kan bara radera den senaste Start/Slut händelsen. Raderar man en Start/Slut händelse kommer man tillbaka till föregående period, t ex vid radering av Slut :a perioden kommer man in i första perioden igen och kan lägga in mål osv. Vid oavgjort resultat I gruppspelet är matchen slut vid oavgjort resultat. I slutspelet gäller att det blir straffar, förutom i finalerna där det först blir förlängning och sedan straffar. I Sportswik-appen får man en fråga när man avslutar den sista perioden: om matchen är slut, eller om det blir förlängning. I slutspelet så väljer man förlängning (även om det ska bli straffar direkt). Man behöver då starta och avsluta förlängningen precis som en vanlig period, och när man stoppar får man en fråga om matchen är slut, eller om det blir straffar, och då väljer man straffar. Straffarna startas precis som en vanlig period, och man rapporterar mål precis som vanligt. När straffläggningen är slut stoppar man perioden som tidigare, får en fråga och bekräftar att matchen är slut. Skulle man trycka fel går det alltid att radera senaste start/stopp genom att följa instruktionen i punkt 8 ovan. Support I telefonens adressbok finns nummer till cupledningen och till Sportswik support. Sportswiks supportnummer finns även längst ner på detta blad. Frågor eller funderingar? Ring 070-59 75 05 eller maila support@sportswik.com