Manual Matchprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual Matchprotokoll"

Transkript

1 Manual Matchprotokoll Seniorer och Juniorer Matchtid 3 x 20 min. Pojkar och Flickor 13 år och äldre. Hanteringen av matchprotokoll sker i vårt administrationssystem. Manualen beskriver hur du får ut matchprotokoll för dina matcher i förbundets system. Ledare i serier med fullständig matchrapport kommer med hjälp av login och lösenord före match att kunna klicka för vilka ur truppen som kommer att ingå i laguppställningen. Matchprotokoll med laguppställning skrivs ut direkt på egen skrivare hemma för att ta med till match. Hemmalagets ledare har ansvar för att matchprotokoll finns till matchen. Vi rekommenderar dock att även bortalaget tar med sig ett protokoll ifall det blivit sena ändringar. Protokoll som ska användas hämtas via vår hemsida. I alla serier som administreras av Dalarnas Innebandyförbund (DIBF) så ska matchprotokoll som hämtas ifrån vårt administrationssystem användas. Före match - Gå in på vår hemsida, och skriv ut matchprotokoll efter de anvisningar som följer i denna manual. Efter match - SMS:a in resultatet och gör en fullständig matchrapport via Internet. De lag som under säsongen kontinuerligt utför sin rapportering utan anmärkning kommer att undantas ifrån kravet att skicka in protokollet för kontroll. Dessa lag är skyldiga att arkivera ALLA matchprotokoll tills det att säsongen är slut. Protokollen skickas in till förbundet vid anmodan eller efter avslutad säsong för arkivering. Matchprotokoll för ditt lags matcher skrivs ut enligt anvisningarna nedan. DEL 1 - Beskriver hur man via Login och Lösenord går tillväga för att lägga in laguppställningen och skriva ut matchprotokoll. Laguppställning Hemmalag - Steg 1-6 beskriver hur Hemmalag lägger in sin laguppställning. Laguppställning Bortalag - Steg 1-4 beskriver hur Bortalag lägger in sin laguppställning. DEL 2 - Beskriver stegvis hur man skriver ut ett matchprotokoll via hemsidan. För att få ut matchprotokollet komplett med matchens laguppställningar så måste man använda login på samma sätt som vid matchrapportering och först lägga in spelarna som deltar i matchen. Detta gäller både hemmalag och bortalag. Båda lagens ledare måste bocka i spelare som ska delta i aktuell match för att dessa ska finnas med på matchprotokollet. Gör bara den ena ledaren det så kommer endast ena lagets spelare att vara med på protokollet. Spelare som tillkommit sent eller som av annan anledning saknas i matchprotokollet fyller man i för hand och lägger in i efterhand när man rapporterar matchhändelserna genom fullständig matchrapportering.. Stryk även spelare som står i protokollet som inte medverkat i matchen. Hemmalaget som rapporterar matchen bockar också i bortalagets spelare som inte är markerade så att laguppställningarna stämmer. OBS! Skriv ut några tomma matchprotokoll och ha med i pärmen som reserv. Man vet ju aldrig.. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 1(13)

2 DEL 1 Inloggning för matchens laguppställning LOGGA IN Starta webbläsaren Internet Explorer och navigera till adressen Inloggningsrutan som visas på bilden till höger ska visas om adressen är rätt angiven. Du kan även logga in direkt ifrån vår hemsida i vänsterspalten under DIBF märke. Skriv in det Login och det Lösenord som du fått av din FA (Föreningsadministratör) eller kansliet har mailat till dig och tryck Enter eller klicka på knappen Logga in. Observera att du måste skriva in Login och Lösenord exakt som det står för att komma in. För att kunna skriva ut ett Matchprotokoll med laguppställning så måste spelarna först vara inlagda i truppen som lagmedlemmar. Ur truppen väljer man sedan de spelare som ingår i laguppställningen i aktuell match. Har du redan lagt in spelartruppen. Hoppa direkt till Laguppställning Hemmalag Inmatning av Ny Spelare För att få ut ett Matchprotokoll där spelarna är med eller att göra en Fullständig Matchrapport så måste man först lägga in alla spelare som lagmedlemmar. Att lägga in spelare gör man under Spelare på menyn. Klicka på Spelare i menyn till vänster - Välj sedan lag i selecten Lag. Finns spelare redan inlagda så ser man det under, Trupp/Lagmedlemmar. Är det en ny spelare som inte varit med i laget så skriver man in uppgifterna i fälten Förnamn och Efternamn samt Personnummer (10 siffror). Har spelaren ett fast nummer på matchtröjan skriver man i det under Nummer. Klicka på Lägg till nya fönstret. och följ instruktionen i det Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 2(13)

3 Ny Spelare - Inmatning av uppgifter Är spelaren redan inlagd t ex föregående säsong så finns personen med i föreningens register. Då visas förslag på personer med liknande namn eller stavning. Finns spelaren som du vill lägga till med i listan tryck på. Finns inte namnet med tryck på Fortsätt och spelaren är inlagd i laget. OBS! Kolla att stavning och uppgifterna stämmer innan du lägger till spelaren. Har du stavat fel tryck på Tillbaka. Spelaren finns med Spelaren finns INTE med Det är viktigt att vara noggrann när man lägger in spelare i laget eftersom de samtidigt registreras i föreningens register. Felaktigheter i registreringen av spelare i lag kan endast rättas av FA (Föreningsadministratör). Ta aldrig bort en spelare som blivit fel. Ta kontakt med FA eller DIBF kansli för att rätta felet. OBS! Det går inte ta bort en spelare ur laget som under säsongen gjort mål, assist eller blivit utvisad. Statistiken måste finnas kvar. Spelaren är nu inlagd Ex. Man lägger in en spelare med ofullständigt personnummer och samma spelare med komplett personnummer. Den personen registreras då som två individer med olika identitet. Samma sak händer om man lägger in en spelare med olika stavningar. Not. Ändring av felaktiga fasta nummer kan du göra enligt nedan. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 3(13)

4 Befintlig Spelare läggs in i Lag Klicka på Spelare i menyn till vänster. Använd Selecten under Trupp/Lagmedlemmar. Spelare som redan finns inlagda i sina föreningars register ska man inte lägga igen. De spelarna finns redan registrerade. Öppna Selecten under Trupp/Lagmedlemmar och leta i föreningens register efter spelaren du vill lägga in i laget. Kolla med hjälp av personnumrets sex (6) första siffror efter namnet att det är rätt person du vill lägga till i laget. Observera att de fyra (4) sista siffrorna i personnumret är markerade med XXXX. Saknas det siffror i personnumret så syns inte individerna. Icke fullständiga personnummer måste kompletteras genom att ni meddelar er FA. Föreningsadministratören är den enda som kan ändra personnummer i föreningen. Klicka på spelarens namn i selecten. Namnet blåmarkeras och hamnar i rutan överst. I fältet Nr skriver du in spelarens fasta nummer. Lämnas fältet Nr tomt kommer spelarens nummer att anges till 0. I protokollet saknas då nummer. Spara genom att klicka på. Ändring av Spelarnummer Här tilldelar du spelarna sina fasta nummer eller ändrar felaktigt nummer. Tillfälliga ändringar av nummer gör man bara i samband med att man bockar i laguppställningen inför match eller då man rapporterar matchens händelser. Detta står beskrivet längre fram i manualen. Klicka på spelarens namn. Det gulmarkeras och hamnar i rutan överst. Markera fältet Nr och ändra till rätt nummer. Nytt nummer Spara genom att klicka på. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 4(13)

5 Laguppställning Hemmalag STEG 1 Klicka på Matchrapport. Välj lag i selecten Serie. När du valt lag så kommer säsongens hemmamatcher för valt lag upp under. STEG 2 Klicka på matchen som är aktuell under Match. När du valt lag så kommer säsongens hemmamatcher för valt lag upp under. STEG 3 Den match du valt kommer upp. Alla tillgängliga spelare som är inlagda i trupperna finns listade nedanför. Den vänstra kolumnen är tom när matchen öppnas om inte någon bockat i spelare tidigare. När matchen är spelad är alla fält låsta. Ändra Nummer tillfälligt. Vill du ändra nummer tillfälligt på spelarna så gör du det i rutan bredvid spelarens namn under Nr. Skriv dit nummer de har i just den här matchen. Det sparas när du klickar på fortsätt. OBS! Den här ändringen påverkar inte fasta nummer som du valt under Spelare. Bocka i de spelare som ska spela matchen i kolumnen till vänster för spelarnummer. Pricka i lagets Lagkapten i cirkel under K. Bocka i lagets Målvakter i fyrkant under M. Observera att ledare för HEMMALAG också kan bocka för Bortalagets spelare. När du bockat för dina spelare klickar du på Fortsätt för att spara din laguppställning. Glöm inte att klicka på Fortsätt för att spara din laguppställning. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 5(13)

6 STEG 4 Klicka på Skriv ut Matchprotokoll. Ett nytt fönster öppnas. Där skriver man ut Matchprotokollet. STEG 5 Utskrift av Matchprotokoll s. 1 Ett fönster öppnas i Internet Explorer. Uppe till höger finns skrivarikonen som skriver ut Matchprotokollet för matchen. Spelarna som bockades för är med i protokollet sorterade i stigande nummerordning. Står det ingen siffra framför spelaren är han inlagd med nummer 0. Spelare som är förprickade som Lagkapten eller Målvakt är noterade i fältet längst till vänster med K respektive M. Visas personnummer med färre än sex siffror så är det felaktigt registrerat. När man lägger in spelare i truppen ska man lägga in komplett personnummer med tio (10) siffror. De sex första är de enda som syns. Klicka med pilen på ikonen skriva ut Matchprotokollet. för att Har du bockat i alla spelare redan kan du också skriva ut matchprotokoll då du klickar på matchens datum och tid på Matchrapportsidan. Det går också att skriva ut Matchprotokoll på hemsidans info om matchen. Utvisningskoder samt Sekretariatsinformation När du klar med utskriften av matchens protokoll kan du logga ut. Gå tillbaka till Startsidan för att skriva ut Matchprotokollets sida 2 med utvisningskoder samt Sekretariatsinformation. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 6(13)

7 STEG 6 Länk till Matchprotokoll s. 2 Matchprotokollets sida 2 med instruktion för ifyllande av protokollet samt koderna för utvisningar mm. hittar ni på hemsidans Startsida. Klicka på länken för att komma till MATCHPROTOKOLL s. 2 Utskrift av Matchprotokoll s. 2 Pdf-filen öppnas och Matchprotokollets sida 2 kan skrivas ut. OBS! Matchprotokollets sida 2 innehåller också en rapportdel som kan användas av domarna om de vill skicka in och rapportera ev. anmärkningsvärda förhållanden. SEKRETARIATSINFORMATION Komplett Sekretariatsinformation som också innehåller alla utvisningskoder hittar ni i på hemsidan under Dokument samt via länken på hemsidans startsida under DIBF-märket. Ett Tips. Skriv ut några exemplar av Sekretariatsinformationen och sidan 2 av Matchprotokollet och spara i pärmen för att alltid ha med till matcherna. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 7(13)

8 Laguppställning Bortalag För att komma åt Bortamatcher måste man vara registrerad som kontaktperson för laget. FA kommer inte Bortamatcherna i sitt gränssnitt. STEG 1 Klicka på Bortamatcher. Välj lag i selecten Serie. När du valt lag så kommer säsongens bortamatcher för valt lag upp under. STEG 2 Klicka på Bortamatchen som du vill lägga in laguppställningen till under Match. När du valt match så kommer aktuell match att visas. STEG 3 Den match du valt kommer upp. Alla tillgängliga spelare som är inlagda i trupperna finns listade nedanför. Det finns inga bockar i den vänstra kolumnen när matchen öppnas om inte Hemmalagets ledare bockat i spelare på sin matchsida. OBS! Hemmalagets trupp är låst för dig som är ledare för Bortalag. Du kommer endast åt att markera Spelare Bortalag. Bocka i de spelare som ska spela matchen. Pricka i lagets Lagkapten i cirkel under K. Bocka i lagets Målvakter i fyrkant under M. När matchen är spelad är fälten låsta. När du bockat dina spelare. Spara laguppställning genom att klicka på Spara Glöm inte att klicka på Spara för att spara din laguppställning Du kommer då tillbaka till Menyläge Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 8(13)

9 STEG 4 Matchprotokoll utskrift Bortalag Vill du som ledare för Bortalaget skriva ut ett matchprotokoll så klickar du på matchens datum och tid under Matchprotokoll. Ett fönster öppnas i Internet Explorer. Uppe till höger finns skrivarikonen som skriver ut Matchprotokollet för matchen. Spelarna som bockades för är med i protokollet sorterade i stigande nummerordning. Spelare som är förprickade som Lagkapten eller Målvakt är noterade i fältet längst till vänster med K respektive M. Klickar du på vald Match kommer följande fönster upp Klicka med pilen på ikonen Matchprotokollet. för att skriva ut Du kan även skriva ut matchprotokoll via hemsidan. Följ instruktionen i Del 2. När matchen är rapporterad Det går inte att komma åt en spelad match för att göra ändringar. När matchen är fullständigt rapporterad av hemmalagets ledare så är laguppställningen stängd. Klicka på Bortalag. Välj lag i selecten Serie. Välj match under Matchrapport/Målrapport. Då ser sidan ut som till höger. Eventuella korrigeringar av felaktigheter i laguppställningen efter det att matchen är slutrapporterad måste göras genom kontakt med kansliet. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 9(13)

10 DEL 2 Utskrift av Matchprotokoll via hemsidan Alla som har tillgång till Internet har möjlighet att skriva ut egna matchprotokoll och ta med till matcherna. Det gör att alla kan ta del av vilka som är med i laguppställningen och spelar i lagen. För att spelare ska vara med i Matchprotokollet måste de vara inlagda i förväg av ledare via login och lösenord. STEG 1 Gå in på hemsidan, Startsidan kommer upp. Under Dalarnas Innebandyförbund längst upp ligger menyraden. Peka med pilen på Tävling. En rullist öppnas. Klicka sedan på Resultat. DIBF märke försvinner och ersätts av två selecter för Säsong och Serie. Den senaste säsongen kommer automatiskt upp. Tryck på pilen nere till höger i selecten för Serie. Välj sedan den serie som ditt lag spelar i. STEG 2 När du valt serie så öppnas till höger en dubbelspalt. Klicka på Spelprogram. STEG 3 Spelprogram för hela säsongen i vald serie fram i datumordning. Leta reda på matchen som ska spelas. Klicka på info. Om det står ett resultat är matchen spelad. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 10(13)

11 STEG 4 Här finns all matchinformation tillgänglig. Uppe till höger vid skrivarikonen finns länken till Matchprotokollet för just den här matchen. Klicka på Matchprotokoll. Står det inga namn i fälten Hemmalag och Bortalag under matchinformationen så finns det inga spelare inlagda i just den matchen. Det kommer då att skrivas ut ett tomt matchprotokoll. Matchrapport är följt av ett nummer. Det är matchnumret som ska användas vid resultatrapportering via SMS. STEG 5 Ett fönster öppnas i Internet Explorer. Uppe till höger ovanför texten MATCHPROTOKOLL finns skrivarikonen som skriver ut Matchprotokollet för matchen. Saknar protokollet spelare så har inga spelare blivit förbockade via login. Klicka med pilen på ikonen Matchprotokollet. för att skriva ut Är för många spelare inlagda i laguppställningen så kan man stryka dessa i matchprotokollet vid matchtillfället. Ledare som är angivna som kontaktpersoner står med namn under ledare i protokollet. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 11(13)

12 TOMT MATCHPROTOKOLL Skriv ut några tomma matchprotokoll och ha alltid med dem som reserv i pärmen. Ta som vana att logga in och bocka för spelarna i laguppställningen och skriv ut ett aktuellt matchprotokoll enligt anvisningarna för detta. Länk till tomma matchprotokoll Länk till utskrift av tomma matchprotokoll samt protokollets baksida med alla koder för utvisning mm. hittar ni på startsidans vänsterspalt. Klicka på länkarna och skriv ut pdf-filerna. MATCHPROTOKOLL s. 2 med koder för utvisningar mm. skriver du ut och sparar i pärmen. Om ledare av någon anledning inte skriver ut ett matchprotokoll med spelare i eller använder ett tomt protokoll som ni har skrivit ut som reserv så fyller man i enligt instruktion Manuellt ifyllt protokoll på samma sätt som tidigare. Fyll i för hand som vanligt och för sedan över uppgifterna vid Matchrapportering. Manuellt ifyllt protokoll Är protokollet utskrivet ifrån sidan med matchinfo så finns all matchinformation tillgänglig. Den är redan ifylld i protokollet. Ni fyller i laguppställning för hand. Fyll i nummer på spelare, namn och födelseuppgifter. (År, månad och dag) Markera målvakter och lagkapten i vänster kolumn. M = Målvakt K = Kapten Ni fyller i matchhändelserna i själva Matchprotokollet precis som vanligt. OBS! DEMO på hur matchprotokoll ska fyllas i hittar ni om ni klickar på Dokument på menyraden. Matchnummer på protokollet är det som ska användas vid resultatrapportering via SMS. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 12(13)

13 Byt lösenord Skriv in det lösenord du vill byta till i båda rutorna. Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt och du får inte använda tecknen % < > Klicka på Spara för att ändra lösenordet. Tänk på att inte anteckna lösenordet på ett sånt sätt att andra kan räkna ut vart det hör. Logga ut Gör till en vana att logga ut när du lämnar datorn, speciellt om andra har tillgång till datorn. Dalarnas Innebandyförbund Manual Matchprotokoll - med Login 13(13)

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn

Vid fel och frågor Ta kontakt med förbundet. Logga in. Menyn Manual Spelarregistrering Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp och tilldelar fasta spelarnummer. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag och föreningens

Läs mer

Manual Spelarregistrering ger en utförligare beskrivning av Spelarregistrering. SMS-rapport

Manual Spelarregistrering ger en utförligare beskrivning av Spelarregistrering. SMS-rapport Manual Matchrapportör Manualen beskriver hur man lägger in spelare i sin spelartrupp samt hur man utför en fullständig matchrapport. Läs igenom manualen och följ den när du lägger in spelarna i ditt lag

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Börja med att gå in på Ångermanlands FF:s hemsida, klicka sedan på Fogis i menyn. 2. Klicka på förening 2 3. Skriv in Användarnamn och Lösenord. Om du inte har någon

Läs mer

Mats Sundström, Ångermanlands FF

Mats Sundström, Ångermanlands FF 1 Mats Sundström, Ångermanlands FF 1. Ledarna från båda lagen lämnar in 2 ex. av sin laguppställning före match. Laguppställningen skall vara ifylld i datorn via Fogis. Är inte detta gjort har ledarna

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Version 2.0 Sida 1 av (14) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Denna manual beskriver hur en match ska rapporteras via telefon eller IDA och hur detaljerad händelserapportering sker. Händelserapporteringsdialogen

Läs mer

Resultatrapportering ( :48)

Resultatrapportering ( :48) Resultatrapportering (161031 05:48) Översikt Observera: Ingen resultatrapportering i klasser utan slutspel, F/P 06 och F/P 07! Här räcker det att använda laguppställningen för att ropa ut målgörare. Använd

Läs mer

Elektronisk spelarförteckning 2017

Elektronisk spelarförteckning 2017 Till Smålandsföreningarna Jönköping 2017-03-06 Elektronisk spelarförteckning 2017 Här kommer viktig information gällande spelarförteckningarna i seriespelet! Alla ungdomslag kan använda den elektroniska

Läs mer

2. När du hittat match du just dömt klickar på du matchnumret som är markerat i rött.

2. När du hittat match du just dömt klickar på du matchnumret som är markerat i rött. Administrera en elektronisk domarrapport För dem matcher som ingår i en tävling där elektroniska domarrapporter används visas fliken Domarrapport. Domarrapporten kan endast administreras av huvuddomaren

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

https://fogis.svenskfotboll.se/

https://fogis.svenskfotboll.se/ FOGIS MANUAL FÖR FÖRENINGAR https://fogis.svenskfotboll.se/ Innehållsförteckning: S. 1 Startsida S. 2-3 Personer S. 4-7 Lag S. 8-10 Spelare S. 11 Övrigt Fliken Arkiv S. 12 Övrigt Fliken Förening S. 13

Läs mer

EMP Version 1.3 (EMP ver )

EMP Version 1.3 (EMP ver ) EMP, ElektronisktMatchProtokoll är ungefär samma program som DigiMatch och som ersätter vanligt Match- och Arbetsprotokoll. Skillnaden är att EMP används av funktionärer och registrerar mål, bestraffningar,

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Sekretariatets uppgifter på våra matcher!

Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatets uppgifter på våra matcher! Sekretariatet har en nyckelroll för att en innebandymatch ska kunna spelas och för att andra ska kunna ta del av händelserna i matchen, antingen direkt eller för

Läs mer

Administrera en elektronisk domarrapport

Administrera en elektronisk domarrapport Innehållsförteckning Administrera en elektronisk domarrapport...1 Administrera hemmalagets spelare...2 Lägga till spelare...2 Ändra tröjnummer, ersättare och lagkapten...3 Radera spelare...4 Spara händelse...4

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar

Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Sida 1 av (12) Användarmanual, IDA, för innebandyföreningar Projektet IT`s innebandy är Svensk innebandys eget dataprojekt, anpassat och skräddarsytt för innebandy. Tillsammans med dataföretaget Softronic

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen

Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen Elektroniska Domarrapporter Förberedelse inför säsongen Först ska du se till att du arbetar med rätt säsong. För att byta säsong klickar du på Säsongen xxxx och byter därefter till rätt säsong. Spara.

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning..1 Fördelar Struktur. Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig

Innehållsförteckning. Inledning..1 Fördelar Struktur. Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig Innehållsförteckning Inledning..1 Fördelar Struktur Att komma igång.2 Registrera en klubbansvarig Registrera en lagansvarig Anmäla lag till serier...3 Registrering Anmälan Att bli tillagd som lagledare

Läs mer

Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade!

Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade! Matchfakta visar era matchresultat för alla som är intresserade! Matchfakta är en obligatorisk rapporteringsrutin för alla föreningar som deltar i SvBF:s och distriktens seriespel med undantag av Playbowlligor.

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS

Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Manual rapportera tävlingsresultat i BITS Detta dokument beskriver hur man manuellt rapporterar en tävling i BITS. Det finns även möjlighet att importera resultat för tävlingar (dock ej lagtävlingar) med

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014. TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light

Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014. TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light Onlinerapportering av matchrapporter från säsongen 2013/2014 TSM_OVR Light Team Sport Manager On Venue Results Light Onlinerapportering av matchrapporter Skånes Ishockeyförbund har bestämt att inför säsongen

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER...

Manual för ledare. Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... Manual för ledare Innehållsförteckning ALLMÄN INFO... 1 MEDLEMSGRUPPER... 2 GÖR ETT UTSKICK... 3 RAPPORTERA NÄRVARO... 6 SKICKA KALLELSER... 11 Allmän info Uppe till höger finns ett frågetecken. Ställer

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 18 6.1 Aktivitet... 20 6.1.1 Skapa aktivitet... 20 6.1.2

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

EMP ver (EMP ver )

EMP ver (EMP ver ) EMP, ElektronisktMatchProtokoll ersätter vanligt Match- och Arbetsprotokoll och registrerar mål, bestraffningar, Lag-TO m.m. Det är en del av programmet DigiMatch som används vid loggning. Berörd förening

Läs mer

Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29

Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29 Instruktionsmanual Digimatch MATCHPROTOKOLL 2011-08-29 Inledning Hej och välkommen till instruktionsmanualen för det digitala matchprotokollet DigiMatch. DigiMatch är skapat och distribueras av Jilsén

Läs mer

Manual. Ungdomsserier i Västernorrland. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras vid behov. (Uppdaterad senast )

Manual. Ungdomsserier i Västernorrland. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras vid behov. (Uppdaterad senast ) Manual Ungdomsserier i Västernorrland Denna manual är ett levande dokument som uppdateras vid behov. (Uppdaterad senast 2018-04-03) Vid frågor och funderingar: kontakta i första hand din förening. Ledarna

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

MANUAL. Uppdaterad 2013-12-11. CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av CoreIT i Örnsköldsvik

MANUAL. Uppdaterad 2013-12-11. CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av CoreIT i Örnsköldsvik MANUAL Uppdaterad 2013-12-11 CupOnline drivs och vidareutvecklas löpande av i Örnsköldsvik Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Information... 3 Support... 3 Inloggning... 4 Administrationsmeny...

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off

Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Svenska Ishockeyförbundet OVR Face-Off Användarhandledning Version 1.12 2016-08-09 1 LOGGA IN... 3 1.1 FELMEDDELANDE... 4 2 VÄLJ MATCH... 5 2.1 SÖK MATCH... 5 2.2 BYTA MATCH... 5 2.3 LOKALA MATCHFILER...

Läs mer

1. 17. Administrera betalningar

1. 17. Administrera betalningar 17. Administrera betalningar version 2006-11-29 17.1 1. 17. Administrera betalningar Den här dokumentationen beskriver hur man kan administrera betalningar av medlemsavgiften för sin förenings medlemmar

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

En guide till. FirstClass. i webbläsaren

En guide till. FirstClass. i webbläsaren En guide till FirstClass i webbläsaren En guide till FirstClass Grundläggande funktioner Logga in i FirstClass Du når FirstClass från vilken modern webbläsare som helst, oavsett plattform (PC, Mac, smartphone

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL 2016-02- 16 Nu har det äntligen blivit dags att lansera första delen av det uppdaterade gränssnittet i Journal Digital. Fokus i vår utveckling har legat på att skapa

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17

SKOLKORT. Användarmanual. Sida 1 av 17 SKOLKORT Användarmanual Sida 1 av 17 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Inledning...3 Hur man använder manualen... 3 Systemkrav... 3 Att komma igång med Boomerang...4 Logga in och ut... 4 Arbeta

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Om ni har första match måste ni hämta sekretariatsväskan (se nedan) för att komma in i hallen och få med material som behövs i sekretariatet.

Om ni har första match måste ni hämta sekretariatsväskan (se nedan) för att komma in i hallen och få med material som behövs i sekretariatet. RUTINER SEKRETARIAT Ta reda på om ni har första matchen i hallen för att veta om ni måste plocka ut sekretariatsväskan. Detta görs enklast genom att gå in på Uppsala HK:s hemsida och kolla i matchkalendern

Läs mer

Lathund för IdrottOnline!

Lathund för IdrottOnline! Lathund för IdrottOnline! LOK stöd Mobil Närvaroregistrering: Man kan som ledare välja att registrera sina aktiviteter via mobilen. Detta innebär att man, istället för att logga in på föreningens hemsida

Läs mer

Dalarnas Fotbollförbund

Dalarnas Fotbollförbund Dalarnas Fotbollförbund Falun 2010-03-16 Till/ Samtliga föreningar De handskrivna matchrapporterna försvinner - elektronisk matchrapport tar vid! Dalarnas FF övergår från och med denna säsong till sk elektronisk

Läs mer

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter

PROFIXIO MANUAL. STEG 1 Mail med inloggningsuppgifter PROFIXIO MANUAL Detta är en manual för hur du som domare gör för att använda Profixio som är vårt program för resultatrapportering. I Profixio hittar du även en kalender med dina matcher, dina domarkollegors

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m.

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Manual 5 6 Svevac Lathund Innehåll Kontakt... 1 Logga in... 2 Byte av lösenord... 2 SÖK-funktion... 2 Ny person... 3 Regler vid uppdatering vid person-, samordnings- och reservnummer... 3 Samtycke... 3

Läs mer

Manual Kommunserien. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande. (Senast uppdaterad 2014-10-04) Adress E-mail Hemsida Telefon

Manual Kommunserien. Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande. (Senast uppdaterad 2014-10-04) Adress E-mail Hemsida Telefon Manual Kommunserien Denna manual är ett levande dokument som uppdateras löpande (Senast uppdaterad 2014-10-04) Information från VIBF till ungdomslagen i distriktet Med denna manual hoppas vi på Västerbottens

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering

Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering Svenska Ishockeyförbundet Resultatrapportering Användarhandledning Version 1.4 2012-08-09 1 LOGGA IN... 3 2 RESULTAT... 4 2.1 RAPPORTERA MATCH... 4 2.1.1 Sök... 4 2.1.2 Resultatrapportering... 5 2.1.3

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien)

Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskild information om personalliggare Fröbergs RFID / Fingerprint (TM-600 Serien) Särskilt om personalliggare Version 2.0 2019-05-22 Innehållsförteckning 1 - VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ... 3 2 - SÄRSKILT UPPLÄGG

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering

Instruktion fo r inrapportering Instruktion fo r inrapportering Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 2 Startsidan... 2 Mitt konto... 3 Mina observationer... 5 Visa registrerade observationer... 5 Registrera nytt

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK

MANUAL. FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK MANUAL FÖR ADMINISTRATION AV e TRUCK Innehåll Logga in... 3 Översikt... 4 Kurs...4 Register...4 Kurstillfällen... 5 Skapa kurstillfälle...5 Redigera kurstillfälle...5 Ta bort ett kurstillfälle...6 Bokningar...

Läs mer

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer)

Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Användarmanual FLEX Res (måste användas i internet Explorer) Börja med att logga in i FLEX portalen genom att skriva in http://df23dmz01.cloudapp.net/ (Viktigt att ni tillåter pop-up fönster om ni får

Läs mer