Guide för tjänsterna Google Tasks, Gqueues och Any.DO Senast uppdaterad

Relevanta dokument
Välkommen till Dropbox!

Välkommen till Dropbox!

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

LAJKA-GUIDE. 8 smarta tips som gör dig till. Dropbox-kung. 7 Dela filer som länkar 7 Höj säkerheten 7 Förhandsgranska dokument och fem andra tips

Så får du maximal nytta av Evernote

Säkerhetskopiera mobilen

Låt datorn prata med mobilen

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Ordning och reda med nya Wunderlist 2.0

Vår förening finns i Boappa

Välkommen till Capture.

Manual för Medarbetare appen. Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren.

Lärverktyg Carina Forslund Slussen

Handbok till Oribi Speak for Chrome

Så delar du filer. utan att bli övervakad LAJKA-GUIDE

Manual till DIKO

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 /

Om du har ett mailkonto tex. Outlook har du också ett konto i Microsoft

LifePuz Free för Android

Kort version - Google Kalender för KullensPK

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Dator PC och Mac

Guide till SvD:s. digitala korsord

Google Kalender för KullensPK

Manual för Medarbetare appen

Att ladda ner från legimus.se

LAJKA-GUIDE Bättre än Airdrop Skicka filer mellan OS X och ios

Snabbguide. PRO ios. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Så fjärrstyr du datorn

Stava Rex. för Google Docs. Manual för Stava Rex för Google Docs

Spara filer eller mappar från ett kursrums filhanterare i Blackboard 9.1

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

Så övervakar du hemmet med Skype

Skydda din Dropbox med säker kryptering!

Spara dokument och bilder i molnet

Grundkurs 1 IKT Filhantering

SeniorNet Huddinge Öppet hus Dagens tema: Smarta telefoner

Spara filer eller mappar från ett kursrums filhanterare i Blackboard 9.1

Hantera och ladda minneskort i TPB katalogen.

Instruktionsmanual för DrDepth MVP djupkartor på Android och Iphone

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1

Installation av VDI för PC TIPS! Skriv ej ut använd hellre ipad. Nya lathundar publiceras regelbundet Version 1.0

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

Så skapar du en privat nätdisk

Felsökningsguide för Asgari-kameror

Karlstads universitetsbibliotek

ANVÄNDARMANUAL CELLIPS HÄNVISNING

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

Låt ipad bli fjärrkontroll för din Mac

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

Patrik Calén

Manual - ClaroRead Chrome (Premium)

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Komma igång med OneD. Allt på en plats

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Användarmanual Administratör

Godkänn användarvillkoren. 2. Klicka på Verktyg och du kommer till Min samling som från början är tom 3.

Godkänn användarvillkoren. 2. Klicka på Verktyg och du kommer till Min samling som från början är tom. 3. Välj Bibliotek

Bygg din egen tidning med nya Flipboard 2.0

Instruktioner till Schoolsoft. För att logga in går du in på denna adress.

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet

Ladda ner en talbok på biblioteket.stockholm.se

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Användarmanual Allmän REQS 7

Järnkoll på nyheterna

Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4

Uppdaterad Hitta önskad förening när du har öppnat PRO RIKS. PRO Riks. Hitta din förening genom att dra ner listan för föreningar.

Bli en vassare skribent med Ulysses III

3Växel Softphone i datorn.

PP7Mobile User s Guide

QR-kodernas intåg för nytta och nöje!

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar Outlook (e-post) Kalender Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Guide för att komma igång med Laget.se

Datatal Flexi Presentity

Bring The Windows 7 Start Menu to Windows 10 with Classic Shell

Lathund för Svenskt Näringsliv

Version:

Rekommenderad IT-miljö

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med smartphone-appen

DIKO- manual Bitte Rydeman

Lathund Kalix Tele24s för PC

Office 365. Vad är det?

Uppdaterad: Lathund. Strukturträdet

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Användarmanual KTC MeView Lägenhetsinnehavare. Revision 4.0. Användarmanual KTC MeView. Lägenhetsinnehavare. Sida 1

Itslearning. För dig som vårdnadshavare

Lägga till bild i e- handeln

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Transkript:

Guide för tjänsterna Google Tasks, Gqueues och Any.DO 2013-03-04 Senast uppdaterad 2013-03-07 Här berättar Lotta Abrahamsson om sina favoriter när det kommer till tjänster för att göra digitala Att-göra-listor, Google Tasks, Gqueues och Any.DO. Lotta föreläser, coachar och skriver om kreativ effektivitet och smartare kommunikation. Hon har skrivit böckerna FULL KOLL! och Skapa ordning och reda. Här kommer en kort guide över tjänsterna Google Tasks, Gqueues och Any.DO. Så här fungerar de tre systemen 1. Google Tasks: Eller Google Listor, som tjänsten heter på svenska. Klassiskt, enkelt och gratis. Logga in på ditt Google-konto, gå till Kalender och tryck på Listor i kalenderuppräkningen i vänsterspalten, då öppnas en Att-gö lista till höger på skärmen. Alla uppgifter som du märker med datum dyker också upp i kalendervyn på rätt dag, och du kan byta datum för uppgiften genom att flytta runt den i kalendern, och bocka av den i kalendern när du är färdig. Uppgifterna ligger alltid kvar på det datum du angett, även när detta datum är passerat. Du kan välja att visa listans uppgifter i datumordning, eller i din ordning, dvs att uppgifterna ligger i den ordning du skrivit in dem. I det läget kan du dra och släppa dem för att skapa den ordning du vill ha. Du kan kopiera och lägga in länkar i uppgifterna. Du kan skapa flera olika listor, det kan vara smart att ha separata listor för

vissa områden, som Kontakta, Handla, Packa, Att göra - varje månad. Men du kan bara visa en lista i taget i Google Kalender. Använder du Chrome eller Firefox som webbläsare finns det tillägg (extensions) som ger dig snabb tillgång till dina listor. Det finns massor med gratisappar som synkar med Google Tasks. Betalar du för appen kan du få fler funktioner och slippa reklam. Min favorit för Android är GTasks, och för iphone GoTasks. I mobilapparna kan du sätta påminnelser för uppgifter och skapa subtasks, om du visar listan i din ordning, inte datumordning. Har du Android kan du dela länkar i webbläsaren direkt med appen, har du iphone/ipad måste du kopiera och klistra in länkar. 2. Gqueues: Det här är programmet för dig som har många projekt på gång och som behöver ett mer avancerat system för att skapa olika listor, med många uppgifter och underuppgifter, kanske i flera nivåer, samtidigt som du kan sortera uppgifterna i datumordning och märka dem med etiketter. Du kan märka och sortera dina uppgifter med etiketter och skapa SmartQueues, särskilda listor som du skräddarsyr för att sammanställa uppgifter från vissa listor, eller med vissa etiketter eller från särskilda tidsintervall. Du kan skapa repeterade uppgifter, för saker du gör återkommande, en gång i veckan, en gång i månaden, eller en gång om året. Då skapar programmet automatiskt en ny uppgift på aktuellt datum när du bockar av uppgiften. Du kan dela dina listor med andra som också har Gqueues. Du kan enkelt lägga till länkar i uppgifter genom ett Bokmärke som du lägger i din webbläsare.

Du kan lägga in Gqueues i Google Kalender, i en lista till höger, på samma sätt som Google Tasks. Fast uppgifterna syns inte i kalendervyn när du har gratisversionen. Om du betalar för Gqueues, det kostar cirka 175 kr per år, får du dessutom möjlighet att delegera uppgifter till andra, via mejl, även de som inte har Gqueues. Du får också in uppgifterna i kalendervyn i Google Kalender, du kan sätta påminnelser för uppgifter och du får tillgång till Gqueues i mobilen. Lotta Abrahamsson Effektivitetscoach info@livsklok.se. Du måste ha betalversionen för att kunna använda Gqueues i mobilen. Har du Android kan du dela länkar i webbläsaren direkt med appen, har du iphone/ipad måste du kopiera och klistra in länkar. 3. Any.DO: Gratis och mycket enkelt att använda. Fungerar på samma sätt på datorn som i mobilen, med vissa skillnader mellan Android och iphone/ipad, se nedan. Du måste ha webbläsaren Google Chrome för att använda Any.DO i datorn. Du hittar tillägget i Chrome Web Store. Du får ocks möjlighet att beställa tillägget när du installerar mobilappen.

Med Any.DO kan du enkelt dra och släppa dina uppgifter för att sortera dem. Både på den aktuella dagen eller till någon annan dag. Systemet har fyra olika förinställda datumnivåer, i mobilen är de på svenska och på datorn på engelska: I dag/today, I morgon/tomorrow, Kommande/Upcoming och Någon dag/someday (dvs saknar datum). I nivån Kommande finns alla uppgifter från övermorgon och framåt, men när du lägger till en ny uppgift i Kommande, eller drar en uppgift dit, placeras den på måndagen i nästa vecka. Vill du själv styra vilket datum en uppgift ska ske gör du det via Påminnelser. Du kan välja mellan att få en påminnelse, eller att stänga av den och bara ställa in datumet. Uppgifter som du inte slutfört flyttas automatiskt vidare till I dag, till du bockar av dem. Du kan sortera dina uppgifter i olika mappar, det blir som olika listor. Du kan välja att visa uppgifterna antingen sorterade på datum eller i mappar. Du kan delegera uppgifter till andra, via mejl, och ställa in repeterade uppgifter, att systemet skapar en liknande uppgift, en gång i veckan, en gång i månaden, eller en gång per år, när du bockar av en uppgift. Du kan enkelt lägga till länkar i Any.DO genom att högerklicka om du har PC, eller tryck Ctrl och klicka, om du har Mac. Om du har iphone/ipad får du fram en kalendervy när du lägger mobilen/surfplattan åt sidan, på bredden. Den funktionen finns inte för Android. Däremot kan du synka Any.DO med Google Tasks, om du har Android. En finess som Any.DO är ensam om är att du automatisk får en direktlänk - RING!- till ett telefonnummer i mobilens kontaktbok när du lägger till ett namn som finns där. Du kan alltså ringa från Att-göra-listan! Fungerar både för Android och iphon Har du Android kan du dela länkar i webbläsaren direkt med appen, har du iphone/ipad måste du kopiera och klistra in länkar. >> Läs mer: Håll koll på att-göra-listorna

>> Väck liv i din karriär - så sätter du målen! >> Boktips: Stressfri på jobbet