SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Konsumentnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Konsumentnämnden 2005-02-01"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Hjorten, Björnen Klockan Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Carina Lillbacka Ingela Nyström Rosalie Keller Övriga deltagande Göran Brännström, sekreterare Eva Lundmark, avdelningschef Göran Åström, förvaltningschef 3-4 Solveig Westman, budget- och skuldrådgivare 2 Anita Vesterlund, patientnämnden 1 Utses att justera Rosalie Keller Paragrafer 1-12 Underskrifter.. /Valter Stenberg, ordförande/ /Göran Brännström, sekreterare/.. /Rosalie Keller, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av konsumentnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Bygg- och miljökontoret, Informations- och konsumentavdelningen Underskrift. Lena Långdahl

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 1 Rapport Skellefteå kommuns patientnämnd 2004 Anita Vesterlund, handläggare i patientnämnden informerar nämnden om verksamheten under Under 2004 har sju pensionärsföreningar informerats om patientnämndens verksamhet, totalt 345 personer. Under 2004 har två ärenden handlagts och avslutats. Konsumentnämnden tackar för informationen och beslutar att godkänna rapporten.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 2 Förslag till yttrande över betänkandet Ett steg mot ett enklare och snabbare skuldsaneringsförfarande, SOU 2004:81 Konsumentnämnden har fått i uppdrag att till kommunstyrelsen ge förslag till yttrande över betänkandet SOU 2004:81. Konsumentnämnden beslutar att till kommunstyrelsen översända nedanstående förslag till yttrande. Sammanfattning Skellefteå kommun instämmer i stora delar av betänkandets förslag. Kommunen anser att möjligheten till frivilliga skuldsaneringsförsök bör finnas kvar, samt att Konsumentverkets samordningsansvar tidigareläggs. Samarbetet mellan kronofogdemyndigheten och kommunens handläggare bör stärkas. Kommunen vill framhålla vikten av att undvika ny skuldsättning vid återbetalning av underhåll. Vidare bör också förbehållsbeloppet bestämmas på ett sådant sätt att gäldenären klarar en femårig avbetalningsplan. Kommunen anser det viktigt att förslaget om uppsamlingskonto ordnas, så att det är spärrat för gäldenären under skuldsaneringsperioden. Betalningsplanens längd bör begränsas för ålderspensionärer. Kommunen vill påpeka att ändring av sekretesslagen bör ske Egenförsökskravet Kommunen anser att möjlighet till frivilliga försök till skuldsanering finns kvar för de gäldenärer som inte kan komma ifråga om skuldsanering enligt lag Central myndighet för samordningen av den kommunala budget-och skuldrådgivningen. Konsumentverkets samordningsansvar beträffande kommunernas budget-och skuldrådgivning bör tidigareläggas, eftersom den nya lagen tydligen inte kommer att träda ikraft före Kronofogdemyndighetens roll Samarbetet mellan kronofogdemyndigheten och kommunernas rådgivare bör stärkas, så att de gäldenärer som söker skuldsanering direkt hos kronofogdemyndigheten vid behov hänvisas till kommunen för budgetrådgivning och stöd under skuldsaneringsprocessen.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Skulderna. Kommunen tillstyrker förslaget att för att undvika problemet med ny skuldsättning avseende återbetalning av underhållsstöd istället bör lösas genom att reglerna för hur återbetalningsbeloppet skall bestämmas anpassas efter de regler och normer som gäller vid en löneutmätning Gäldenärens förbehållsbelopp. Under en period av fem år, som är den normala återbetalningstiden vid skuldsanering, uppstår säkert behov av läkarvård, medicin, tandvård och glasögon. Kommunen anser därför att gäldenären måste få förbehållas en summa till dessa utgifter Betalningsplanens utformning. Utredningen föreslår att betalning till borgenärerna ska ske en gång per år. Som en följd av det förslaget föreslås att man upprättar ett uppsamlingskonto för gäldenären. Tanken med ett uppsamlingskonto är bra, men vi ser dock ett problem med att ett uppsamlingskonto inte i dagsläget kan vara spärrat. Risken finns att vissa gäldenärer inte kan hantera kontot. Övrigt. Kommunen anser det viktigt att ändra i sekretesslagen. Det är inte ovanligt att kommun/landsting är borgenär i skuldsaneringsärenden och dessa ärenden blir offentliga, eftersom det inte finns något sekretesskydd. Sekretess bör gälla även vid frivilliga skuldsaneringsförslag.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 3 Verksamhetsplan 2005 Förvaltningschef Göran Åström informerar om bygg- och miljökontorets verksamhetsplan 2005, vilken redovisas i bilaga. Konsumentnämnden tackar för informationen

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 4 Program/planer för arbetsmiljö och jämställdhet Förvaltningschef Göran Åström redovisar förslag till jämställdhetsprogram för bygg- och miljökontoret och jämställdhetsplan 2005, enligt bilagor, samt arbetsmiljöprogram för bygg- och miljökontoret och arbetsmiljöplan 2005, enligt bilagor. Konsumentnämnden tackar för redovisningen.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 5 Bokslut 2004 samt bokslutskommentarer Bygg- och miljökontoret överlämnar bokslut samt bokslutskommentarer för Konsumentnämnden visar för 2004 ett underskott på 51 tkr. Nämnden har under året inte genomfört några extraordinära aktiviteter och budgeten var extremt låg. Den översyn av nämnders anslag som utförts under 2004 har resulterat i en höjning av konsumentnämndens anslag för Konsumentnämnden beslutar att godkänna bokslutet och bokslutskommentarerna. Vidare yrkar konsumentnämnden, för att tidigare obalans inte ska fortsätta att belasta konsumentnämndens budget, att det underskott som uppstått under 2004 inte ombudgeteras i 2005 års budget.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 6 Internbudget 2005 för konsumentnämnden Konsumentnämnden har av kommunfullmäktige tilldelats en rambudget för Utifrån tilldelad budget föreslår bygg- och miljökontoret följande internbudget. Alla belopp tusental kronor Nämnd Personalkostn Övriga kostn Netto kostn Konsumentnämnden Konsumentnämnden beslutar att godkänna förslag till internbudget för konsumentnämnden för 2005.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 7 Dokumenthanteringsplan för bygg- och miljökontoret Bygg- och miljökontoret översänder förslag till dokumenthanteringsplan för informations- och konsumentavdelningen. Konsumentnämnden beslutar att godkänna dokumenthanteringsplan enligt bilaga.

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 8 Ansökan om bidrag för genomförande av Barn- och ungdomsmånad 2005 Kultur Skellefteå/Blå Hästen ansöker om bidrag med SEK för genomförande av en Barn- och ungdomsmånad under maj månad 2005 enligt bilaga. Konsumentnämnden beslutar att avslå ansökan om bidrag.

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 9 Konsumentnämndens information till allmänheten Konsumentnämnden diskuterar olika förslag till information till allmänheten Konsumentnämnden uppdrar åt Göran Brännström att ta fram förslag på utformning av plastkassar med tryck och att undersöka vilka dagar under april/maj det är möjligt för konsumentnämnden att boka plats i City Kompaniet

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Förslag till yttrande över departementspromemorian Den framtida konsumentpolitiken Ett underlag för en ny konsumentpolitisk strategi 2006, Ds 2004:51 Konsumentnämnden fick i uppdrag att till kommunstyrelsen ge förslag till yttrande över betänkandet SOU 2004:51. Konsumentnämnden beslutar att till kommunstyrelsen översända nedanstående förslag till yttrande. Sammanfattning Skellefteå kommun instämmer i stora delar av betänkandets beskrivning av konsumentpolitikens utmaningar och hur de ska kunna förverkligas. Kommunen är dock tveksam till om målen som föreslås är mätbara. Allmänna reklamationsnämnden behöver större resurser för att åstadkomma en effektivare tvistlösning. Det behövs även förstärkningar till marknadskontroller och skaderegistrering inom produktsäkerhetsområdet. Kommunen vill framhålla vikten av det ska finnas en lokal konsumentupplysning av hög kvalitet och tillräcklig omfattning. Kommunen är därför mycket tveksam till idéerna om en rikstäckande telefonupplysning för konsumentfrågor. Att styra enbart enklare ärenden till en sådan rådgivning torde bli svårt. 3.1 Konsumentpolitikens utmaningar Konsumentpolitiken har stora utmaningar framför sig. Som exempel en god tillgänglighet på marknaden för alla, stöd och information till utsatta grupper och i synnerhet barn och ungdomar, harmoniserade regler för den gemensamma europiska marknaden och vikten av internationellt samarbete i många frågor. Kommunen stödjer betänkandets uppfattning om konsumentpolitikens fyra huvudsakliga utmaningar. 4. Nya mål för konsumentpolitiken Målen ska enligt betänkandet vara mätbara. Som målen är formulerade så anser kommunen att de är svåra att mäta. Även om målen lokalt skulle brytas ner till delmål ser vi stora svårigheter att mäta. Kommunen stödjer i huvudsak betänkandets förslag till nya mål för konsumentpolitiken, men med tillägget att betänkandet bör precisera hur målen ska kunna mätas.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Ett utvidgat konsumentskydd på tjänsteområdet Kommunen tillstyrker förslagen om ett utvidgat konsumentskydd på tjänsteområdet. Kommunen vill dock understryka vikten av att Allmänna reklamationsnämnden får ökade resurser för att de ska kunna minska på ärendebalanserna och förkorta väntetiderna. Med minskade resurser finns också risken att fler områden måste undantas från handläggning 5.3 Säkra varor och tjänster på marknaden Kommunen är övertygad om att säkra produkter och tjänster är av största vikt för individ och samhälle. Därför anser kommunen att det är ett område inom konsumentpolitiken som måste få mer resurser. Kommunen tillstyrker förslagen att marknadskontrollen under kommande år ska stärkas. Det är också viktigt med en bra skaderegistrering och därför måste EHLASS-systemet stärkas. 5.4 En trygg och säker e-handel Modemkapningar har kallats vår tids största konsumentproblem. Tusentals konsumenter har drabbats. Kommunen är därför av samma uppfattning som betänkandet att modemkapningar och andra bedrägerier på Internet kraftigt ska bekämpas. Ett internationellt märkningssystem av e-handelsplatser som inkluderar en effektiv tillsyn ställer sig också kommunen positiv till. 5.5 Ökad konsumentmakt på det finansiella området Kommunen ställer sig bakom betänkandets skrivningar om tillsyn, tvistlösning och information. Det är mycket viktigt att den enskilde konsumenten får god konsumentupplysning om den finansiella marknaden och att marknaden fungerar bra med hjälp av effektiv lagstiftning och tillsyn. Konsumenttvister ska gå att pröva på ett snabbt, billigt och rättssäkert sätt. 5.6 Kunskapsbyggande Information ska vara vardagsnära, konkret och utmanande inte minst när det gäller konsumentfrågor. Det talas mycket om Internetportaler i utredningen, vilket är ett utmärkt sätt att få information på. Men vad betänkandet inte kommenterat är att det fortfarande finns stora grupper i samhället som inte har tillgång till Internet. Dessa grupper måste också nås med information. Kommunen är positiv till mervärdesmärkning av produkter. Men en alltför omfattande flora av märken är inte till nytta för konsumenterna. Det är bättre med få, men väl kända och tillförlitliga märken.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Kommunernas konsumentarbete Kommunen delar betänkandets uppfattning att alla människor i Sverige bör ha tillgång till lokal konsumentvägledning av hög kvalitet och i tillräcklig omfattning. Lokal konsumentvägledning är en förutsättning för en framgångsrik konsumentpolitik. Att då införa en rikstäckande telefonupplysning för konsumentfrågor ställer sig kommunen mycket tveksam till. En sådan telefonupplysning föreslås hantera enklare konsumentärenden. Men det är mycket svårt att sortera ut enklare ärenden (vem gör det?). Bedömningen om ett ärende är enkelt eller mer komplicerat kan oftast inte ske förrän konsumenten har redogjort för sin fråga..

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Rapporter Eva Lundmark rapporterar att en grupp från Skellefteå kommun bestående av Eva Lundmark, Britt Backman. Solveig Westman samt projektledaren Bernt Nilsson besökte Norsjö kommun den 1 februari. Syftet med besöket var att diskutera eventuellt samarbete inom 3-kom projektet när det gäller budget- och skuldrådgivning.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL Delgivningar Konsumentskydd vid småhusbygge, informationsbroschyr, Regeringskansliet Konsumenträttslig vägledning för drabbade, pressmeddelande, Konsumentverket Skrivelse om huvudmannaskap för Lokalhistoriskt institut (Lokis), Skellefteå museum, AU 76, Ekonomisk lägesredovisning november 2004, BN 347, Inrättande av krisledningsnämnd enligt lagen om extraordinära händelser i fredstid hos kommuner och landsting, KF 207, Plan för hantering av extraordinära händelser, KF 223,

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen, klockan 14.00 16.55 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2005-10-04

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2005-10-04 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.50 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hjorten, Björnen kl. 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordf Agda Johansson, vice ordf. Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka Pia Risán

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2004-02-03

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2004-02-03 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Älgen (307B) Kl. 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Marie Berglund Elisabeth Öhmark Carina Lillbacka Rosalie

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2004-04-06 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen (307A) Klockan 14.00-16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Assar Eketorn Bitte Ekersund Marie Berglund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2004-03-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Hjorten, Älgen (307B) Kl. 14.00-15.45 Beslutande Valter Stenberg Agda Johansson Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Marie Berglund Elisabeth Öhmark Rosalie

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2007-01-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2007-01-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Ugglan klockan 14.00-15.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Konsumentnämnden 2010-06-08 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen 10.05-11.40 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Rob Eriksson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2007-02-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2007-02-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.10 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Eric Lidman Elisabeth Öhmark Styrbjörn

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, kl. 10.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2012-05-08

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2012-05-08 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Elisabet Öhmark (M) tj ers för Agda

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2011-10-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2011-10-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.20 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stiftsgården 13.00-14.30 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman (S) Inger Lundqvist (FP) Elisabet Öhmark (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Konsumentnämnden 2007-09-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Konsumentnämnden 2007-09-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.40 16.15 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Elisabeth Öhmark

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.55 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-05-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-15.30 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Elisabeth Öhmark Pia Risán Ulrica Öberg, tj ersättare Åsa Carlsson,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-09-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2008-09-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-16.20 Beslutande Agda Johansson, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina Lillbacka Pia Risán Styrbjörn Lindht. tj.ersättare Ulrica Öberg,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden 2011-06-21 Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-02-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-02-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Hjorten, Björnen kl. 14.00 16.25 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka Pia Risàn

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2005-11-01 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2012-09-11

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Konsumentnämnden 2012-09-11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Överförmyndarnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Överförmyndarnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kontorshuset Hjorten, sammanträdesrum Ugglan Kl 14.00 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande (S) Agda Johansson, vice ordförande (C) Ann-Sofi

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Hjorten, Björnen kl. 13.00-14.45 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist (FP) Styrbjörn

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-05-15 Konsumentnämnden Plats och tid Ugglan 10:00-11:00 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2015-09-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.00 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lilian Nilsson (V) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00 16.10 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10

PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 PROTOKOLL 1 (8) 2015-03-10 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2012-06-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2012-06-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2017-04-11 Konsumentnämnden Plats och tid Ugglan, Hjorten kl. 10:00 11:30 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V) Helena Moen(C) Tjänstgörande ersättare Carina Lillbacka(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (26)

PROTOKOLL 1 (26) PROTOKOLL 1 (26) 2018-12-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Quality Hotel Stadshotell 14:00 16:20 Övriga deltagande ande Ersättare Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2016-04-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet, Skeppargatan 16 kl 14-15 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2016-04-12 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.10 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2016-12-14 Konsumentnämnden Plats och tid Samhällsbyggnad Ugglan kl. 10:00 11:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Ett steg mot ett enklare och snabbare skuldsaneringsförfarande Remiss av betänkande av Skuldsaneringsutredningen (SOU 2004:81) (2 bilagor)

Ett steg mot ett enklare och snabbare skuldsaneringsförfarande Remiss av betänkande av Skuldsaneringsutredningen (SOU 2004:81) (2 bilagor) Kansliavdelningen S OCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN Handläggare: Lisbeth Westerlund Tfn: 08-508 25 016 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2005-01-12 S OCIALTJÄNSTNÄMNDEN 2005-01-28 DNR 106-636/2004 Till Socialtjänstnämnden Ett

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2014-09-09 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten Kl. 10.00-11.35 ande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21)

PROTOKOLL 1 (21) PROTOKOLL 1 (21) 2018-04-10 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2018-11-06 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:50 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-09-14 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.35 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2018-05-15 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 - Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

Betänkandet Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72)- svar på remiss till kommunstyrelsen

Betänkandet Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72)- svar på remiss till kommunstyrelsen Enskede-Årsta-Vantör Stadsdelsförvaltning Avdelningen för Individ- och familjeomsorg Vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2013-11-18 Handläggare Emma Braconier Telefon: 08-508 14 552 Till Enskede-Årsta-Vantör

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2016-10-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken kl. 14:00 15:30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Roger Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2016-11-08 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid E1 Brinken klockan 14:00 15:30 ande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Helena Moen(C) Harriet

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09 PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09 Konsumentnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 10.00 11.45 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist (FP) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-06-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Konsumentnämnden 2008-06-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Hjorten, Björnen 14.00-16.00 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2010-12-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stiftsgården kl. 10.00-13.30 (mötet ajournerat 11.55-13.00) Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2016-09-14 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Brinken E1 kl 14 00 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Roger Johansson(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-06-02 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:15 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-11-07 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 13:45 15:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Konsumentnämnden 2011-11-15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.35 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist

Läs mer

Ett steg mot ett enklare och snabbare skuldsaneringsförfarande Remiss från kommunstyrelsen dnr /2004

Ett steg mot ett enklare och snabbare skuldsaneringsförfarande Remiss från kommunstyrelsen dnr /2004 Avdelningen Bidrag & Vuxenstöd Maria-Gamla stans stadsdelsförvaltning Handläggare: Kerstin Larsson, Leif Sandberg, Solveig Ängström Tfn: 08-508 12 000 Tjänsteutlåtande sid 1 (6) 2004-12-28 SDN 2005-01-27

Läs mer

Går din ekonomi inte ihop?

Går din ekonomi inte ihop? Går din ekonomi inte ihop? Kommunens budget- och skuldrådgivare kan hjälpa dig 1 Ta hjälp av din budgetoch skuldrådgivning Om du har svårt att få din ekonomi att gå ihop kan kommunens budget- och skuldrådgivare

Läs mer

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Meddelanden. Konsumentnämndens beslut. Förslag till beslut. Beskrivning av ärendet LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) LULEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 34 Meddelanden Meddelandena läggs till handlingarna. Konsumentvägledningen föreslår konsumentnämnden att lägga meddelandena till handlingarna. Följande meddelanden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2019-04-09 Gemensam överförmyndarnämnd för Skellefteå, Norsjö, Malå, Arjeplog och Arvidsjaur kommun Plats och tid Odenrummet 14:00 16:20 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1 (25)

PROTOKOLL 1 (25) PROTOKOLL 1 (25) 2018-09-11 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 15:55 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-13

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-13 Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.00 PROTOKOLL 1 (10) Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lilian Nilsson (V) Tjänstgörande ersättare Lars Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten klockan 10.00-11.25 Beslutande Lilian Nilsson (V), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Konsumentnämnden 2012-03-13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.15 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Erik Lidman

Läs mer

Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 17 januari 2014

Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 17 januari 2014 PM 2013:16 RI (Dnr 001-1587/2013) Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) Remiss från Justitiedepartementet Remisstid den 17 januari 2014 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1.

Läs mer

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning

Översyn av stadens budget- och skuldrådgivning och Riktlinjer för budget- och skuldrådgivning Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Dnr 1242-2017-1.5.1. Sida 1 (7) 2017-12-15 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-02-01 Översyn

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2017-06-14 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet kl. 14:00 15:40 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric Lidman(S) Helena Moen(C) Harrieth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-12-11 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens sammanträdesrum. Klockan 14.00-15.00 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2019-03-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:00 ande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Annette Lundqvist(M) Agneta Pohjanen(C)

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivningen

Riktlinjer för budget- och skuldrådgivningen Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-10-17 Handläggare Johanna Lood Telefon: 08-508 25 206 Till Socialnämnden 2017-10-17 Riktlinjer för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Kommunfullmäktige 2009-03-10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl 15.00-15.10 Beslutande Se sid 2 Övriga deltagande Lars Björklund, sekreterare Utses justera Bert Öhlund och Hans-Eric Wallin

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2015-05-12 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl 14 00 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Harriet

Läs mer

På lättläst svenska Budget- och skuldrådgivning

På lättläst svenska Budget- och skuldrådgivning På lättläst svenska Budget- och skuldrådgivning när du behöver få ordning på din ekonomi 1 kostnadsfri budget- och skuldrådgivning i sveriges kommuner Visste du att det finns budget- och skuldrådgivning

Läs mer

PROTOKOLL 1 (28)

PROTOKOLL 1 (28) PROTOKOLL 1 (28) 2016-12-14 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Samhällsbyggnad, Hjorten Ugglan kl. 13:45-16:45 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S)

Läs mer

Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) - remissvar

Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) - remissvar 2013-12-12 KS-2013/1391.109 1 (8) HANDLÄGGARE Rosborg, Björn 08-535 302 09 bjorn.rosborg@huddinge.se Kommunstyrelsen Ut ur skuldfällan (SOU 2013:72) - remissvar Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Kommunal budget- och skuldrådgivning med en ny skuldsaneringslag

Kommunal budget- och skuldrådgivning med en ny skuldsaneringslag Kommunal budget- och skuldrådgivning med en ny skuldsaneringslag Vad innebär en reformerad skuldsaneringslag för den kommunala budget- och skuldrådgivningen? Ny skuldsaneringslag 1 januari 2007 Den första

Läs mer

Lantmäterinämnden 29 januari 2014

Lantmäterinämnden 29 januari 2014 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 29 januari 2014 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2013 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Internkontrollplan 2014 - lantmäterinämnden...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Överförmyndarnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Överförmyndarnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl 14 00 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande (S) Jörgen Lindqvist, avdelningschef Agda Johansson, vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare

Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare Verksamhetsstöd - Kommunkansli TJÄNSTESKRIVELSE 2018-11-23 1(2) Motion av Elisabeth Cima Kvarneke (V) - Inrätta en tjänst som konsumentvägledare Beskrivning av ärendet I en tidigare motion framfördes yrkandet

Läs mer

Strategi mot överskuldsättning

Strategi mot överskuldsättning Promemoria 2015-09-16 Finansdepartementet Finansmarknads- och konsumentministern Strategi mot överskuldsättning En växande kreditmarknad har ökat människors tillgång till krediter, och därmed också ökat

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer