Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 4/2010 avseende Plats: Oxelösund Dag: 26 september, 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 4/2010 avseende 40-57. Plats: Oxelösund Dag: 26 september, 2010"

Transkript

1 Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 4/2010 avseende Plats: Oxelösund Dag: 26 september, 2010 Närvarande: Erik Söderberg (ordf.) Yvonne Hagström-Theander Bengt Forsgren Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna Ågestedt Thomas Berglund Mikael Åsberg Maja Jansson Anton Broström Meddelat förhinder: Eva Eliasson Agneta Sjöqvist (GS) Anders Svärdh (personalrepresentant) 40 Fastställande av dagordning att godkänna föreliggande föredragningslista med tillägg. 41 Val av protokollsekreterare och protokolljusterare att utse Jennifer till sekreterare. att utse Maja att tillsammans med ordföranden justera protokollet. 42 Föregående mötesprotokoll Önskemål från styrelsen att alla grupper lägger upp sina aktiviteter/möten i almanackan på Meltwater. att lägga protokoll 2 och 3 till handlingarna efter genomgång. Beslutsärenden 43 Beskyddare till Skolidrottsförbundet att utse Yvonne och Maja att arbeta vidare, tillsammans med Agneta, för att utveckla frågan.

2 44 Kompetensutveckling IFL i styrelsen - att Erik och Agneta får i uppdrag att se över och tillgodose nedanstående önskemål Sanna; inblick i de olika arbetsgruppernas arbete. Jennifer; LSU:s utbildning Ung med makt (se: - för ytterligare kurser för unga). Anna; information om var man kan få bidrag från. Inte bara idrottslyftet (mer information/kunskap efterfrågas) utan även andra potter från idrottsrörelsen i stort. Thomas; information om var man kan få bidrag från. Inte bara idrottslyftet (mer information/kunskap efterfrågas) utan även andra potter från idrottsrörelsen i stort. Maja; information om var man kan söka pengar ifrån. Mer, allmän, djupdykning i förbundets verksamhet. Mikael; få ett bättre grepp på hela Skolidrottssverige; för att få en bättre helhetssyn. Få fram en helhetssyn över var man kan söka medel från. Anton; mer, allmän, djupdykning i förbundets verksamhet. Bengt; få bättre koll på hur ekonomin egentligen fungerar. Att arbetsordningen blir ett levande dokument så att det klargörs vad respektive arbetsgrupps ansvarsområde är. Yvonne; Att man lär sig att delegera utifrån den kompetens man har utifrån de arbetsgrupper man ingår i. Erik; helhetsprocessen inom SSIF och inom idrottsrörelsen i stort (detta görs bl.a. genom att delta på RIF, läsa Svensk Idrott, läsa nyhetsbreven från idrottsinfo o.s.v.). Hela styrelsen efterfrågade grundläggande kunskaper kring budgetberedningsprocessen. 45 Styrelsens arbetsordning Styrelsen undrar varför inte handlingarna kom i tid till detta möte. Vissa poängterade att handlingarna lades upp på Meltwater i rätt tid, andra är dock osäkra om de fått alert message om att handlingarna återfinns på Meltwater. Under diskussionen uppdagas att det inom styrelsen finns olika uppfattningar om vad som inkluderas i varje, enskild, grupps budget. - att fastställa arbetsordningen utifrån nedanstående kommentarer - att formuleringen; En uppföljning skall göras löpande varje månad. (som återfinns under punkt 5. Arbetsgrupper) tas bort. - att resepolicyn skall lyftas upp på kommande styrelsemöte - att godkänna förslaget enligt bilaga 1 - att för att tydliggöra vilka uppgifter som ligger på arbetsgrupp respektive tjänsteman lägga till en rubrik; tjänsteman i dokumentet under arbetsgrupper. Agneta och Erik får i uppdrag att formulera innehållet under denna rubrik - att kansliet tar fram en mall för verksamhetsrapportering så att det blir enhetligt. 46 Ärendeprocessen - att godkänna förslaget som återfinns i bilaga 1 och i det dokumentet bil 3

3 47 Almedalen 2011 En ekonomisk redogörelse efterfrågades. Erik har inga siffror att visa styrelsen, men fastslog att det kostar ju en del. Frågor väcks kring ett deltagande även på skolforum (Älvsjömässan, v.44). Yvonne poängterar att material som tas fram till Almedalen även kan användas på skolforum. Mikael lyfte frågan om vilka andra forum som finns i Sverige där vi borde vara med. Dessutom diskuterade vi i vilka forum vi skall synas. Ett exempel är att vi skall skriva artiklar i exempelvis Lärarnas tidning. - att ett informationsmaterial, utifrån den grafiska manualen, måste tas fram (visserligen oavsett ett deltagande på Almedalen 2011 eller inte) - att Thomas och Yvonne, tillsammans med Johan, skall ansvara för att arbeta vidare med frågan - att kansliet, omedelbart, skall boka ett centralt boende för 10 stycken, inför Almedalen Vassa distrikt Diskussion i styrelsen belyste för och nackdelar med förslaget, bilaga 2. Styrelsen ser positivt på den föreslagna skrivelsen. - att ekonomiskt stöd till SDF för detta projekt ges inom ramen för de projektmedel som ligger i potten för lite mer lite bättre. - att det tas fram en gemensam mall som därefter kan skickas ut till alla distrikt där de kan ansöka i om medel inom ramen för projektet lite mer, lite bättre - att vi anser att ansökningarna bör ligga i linje med ansökningstiderna för projektet lite mer, lite bättre 49 Nyhetsbrev till föreningar och kommuner - att besluta enligt förslaget i bilaga 3. Rapporter 50 Ekonomirapport - att avvakta med den till nästa möte 51 Rapport med verksamhetsuppföljning - GS Bemanningen på kansliet är lite haltande p.g.a. att en kansliresurs har lämnat kansliet efter fullföljande av uppsägningstid och dessutom är en sjukskriven. Resurserna på kansliet har därför formerats om en aning. - Bredd Mångkampen (gamla mjölkkannan) belystes lite extra och Yvonne ställde en fråga beträffande att en kontakt med Friidrottsförbundet tas för ett eventuellt samarbete. Yvonne tar först kontakt med Agneta för att därefter gå vidare. Beträffande formuleringen på rapporten rörande enkäten är tanken en s.k. questback till breddansvariga i SDF:en. Beslutet..att Anders skall åka runt till SDF för att hjälpa dem med att bilda nya föreningar. ifrågasattes och styrelsen fastslog att ett arbete likt detta ligger på arbetsledarnivå (Agneta) att besluta om. Dessutom skall ett arbete likt detta göras i samarbete med utvecklingskonsulenten.

4 - Tävling Bengt gav ingen vidare information om rapporten utan valde att fokusera på en annan fråga som bottnar i organisationsnummerproblematiken. Styrelsen beslutade att hänskjuta den aktuella frågan (rörande Wenströmska gymnasiet) till ett tillförordnat AU (bestående av Agneta och Bengt). - Utbildning Gruppens arbete har legat i stiltje. Monika kommer från och med i vår att vara sammankallande. I rapporten står det att input önskas från personer som samlas på SDF-konferensen, Erik efterlyste därvid frågor som DUG skall ställa på SDF-konferensen. - Organisation - Erik informerade ytterligare utifrån den givna rapporten. - Ungdomsinflytande Jennifer framhöll vikten av att styrelsen är de som, gemensamt, beslutar om vad projektgruppen för ungdomsdelaktighet och ungdomsinflytande arbetar med. - Nordisk Skolidrott Dialog mellan BG och Agneta tas för att veta huruvida BG skall gå vidare med Shape eller inte. - Idrottslyftet - Utvecklingsföreningar är det vi eftersöker då fadderföreningar har blivit antagna. Arbetsfördelningen för konsulenterna lyfts på nästa möte. - att Erik får i uppdrag att tala med Agneta beträffande arbetsfördelning på kansliet då det i olika sammanhang framkommer att kansliresurserna inte räcker till. 52 Inspirationsforum Anna lyfte diverse frågor i anslutning till frågan om Inspirationsforum. Anna vill att styrelsen beslutar att en tvärgrupp arbetar vidare med frågan. En önskan om att inspirationsforum flyttas till hösten framkom också. - att inspirationsforum flyttas till hösten - att Anna kontaktar Anders beträffande ett utskick enligt givna premisser (Idrottslyftet) - att en tvärgrupp innehållande alla grupper bildas för att arbeta med Inspirationsforum 53 Rapport från lördagens arbete i grupper, hur får vi fram nulägesanalys och hur mäter vi det vi vill uppnå? Frågan lyfts när alla grupper har formulerat en nulägesanalys. 54 Presentation av mål (verksamhetsplaner) och medel (budget) - att uppdra åt Erik att maila ut en budgetmall (den som de i distriktsutvecklingsgruppen tagit fram) till samtliga i styrelsen - Uppdra till respektive grupp att färdigställa detta och skicka in till Agneta minst 3 veckor innan nästa möte med förbundsstyrelsen den 4-5 december. Övriga frågor 55 Övriga frågor 55:1 RIF :

5 - att Yvonne, Thomas och eventuellt Anna skall åka på RIF. Erik kommer under fredagen delta på en ordförandekonferens med RF och övriga SF. Eva är där å SISU Idrottsutbildarnas valberednings vägnar. - att Maja, Anton och Sanna från förbundsstyrelsen deltar på ungdomskonferensen. Dessutom beslutas att tillfråga Martin Eriksson om ett deltagande på konferensen. Jennifer är där å RF:s och SISU Idrottsutbildarnas vägnar. - att de anmälda deltagarna har ett telefonmöte den 9 november kl. 21:00 för att uppnå en samsyn i aktuella frågor. - att anmälan sker på eget ansvar och ungdomarna ombeds att anmäla sig så snart som möjligt p.g.a. begränsat antal platser. - att boende önskas på St. Jörgen. - att Erik kollar med Eva hur kontakten med Pehr Palm har fortlöpt 55:2 Gjorda paketeringar av vår verksamhet vad vill respektive grupp synliggöra och paketera centralt? - Agneta får under nästa möte berätta mer om detta. 55:3 Ny grafisk manual, presentation så här långt Överlag ett positivt intryck av det gjorda arbetet. Under diskussionen uppkommer frågor, såsom: Hur pass hårda skall vi vara att alla i vår verksamhet följer manualen? Hur kan vi kombinera distriktens logotyper med den grafiska manualen? Även följdfrågor uppkommer. En diskussion/frågestund om detta bör tas vid ett kommande styrelsemöte. - att vi är nöjda med logotyperna, m.m. i den grafiska manualen. - att Agneta kontaktar Mikael Åsberg för att inhämta synpunkter kring textinnehållet. - eventuella övriga synpunkter skickas in skriftligt till Agneta snarast 55:4 Informations- påverkansarbete. Tidning, nyhetsbrev - att se över antalet tidningar per år (förslag: minska till 2 stycken) och på så sätt frigöra resurser som då skall användas till påverkansarbete mot i första hand kommuner för att skapa fler vuxenstöd. 55:5 En skola en skol-if/ en skol-if i större områden med skolsektioner, vad är bäst för vår verksamhet? Hot eller möjlighet? Hela styrelsen uppmanas att gå in på Örebroläns Skolidrottsförbunds hemsida och kolla hur de har underlättat för sina Skol-IF när i form av färdiga mallar och manualer. - att uppdra åt samtliga i styrelsen att fundera utifrån de olika alternativen i bilaga 4. - att en fortsatt diskussion förs vid kommande möte. 55:6 Reellt ungdomsinflytande Hur skall vi behålla de ungdomar som i dagsläget finns? Hur skapar vi stödjande miljöer. - Resursfördelning måste vi fundera vidare på. : - att Monia, utifrån det arbete som genomförts samt helgens diskussioner, får i uppdrag att ta fram ett underlag till beslut för hur vi konkret går vidare med arbetet. Underlaget skall bland annat innehålla förslag på konkreta aktiviteter, målgrupp och förslag till uppföljning för den kommande verksamhetsperioden. Kommande möten och avslutning 56 Nästa möte

6 Mötet i samband med RIF var tänkt att vikas åt budgetarbete, men då många är upptagna på annat håll under RIF- helgen finns behov av ett ytterligare möte under hösten. - att ha ett möte i Stockholm (eller i närheten) den 4-5 december, med start lördag lunch (12:00). Julbord/jultallrik bokas till lördagskvällen. - att uppdra åt kansliet att boka hotell samt julbord/jultallrik. - att telefonmötet den 7 december stryks. - att boka resor då vi har fått reda på vart, exakt, mötet blir. 57 Avslutning Ordföranden avslutar mötet med bra jobbat. Vid protokollet Jennifer van der Gronden, sekr. Justeras Erik Söderberg Maja Jansson

17 Val av protokolljusterare Beslutades att utse Jennifer att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

17 Val av protokolljusterare Beslutades att utse Jennifer att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2/2010 avseende 16-38 Plats: Stockholm, Bosön Dag: 6 juni, 2010 Närvarande: Erik Söderberg Eva Eliasson Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet

Svenska Skolidrottsförbundet Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 2, perioden 2012-2014 avseende 18 43 Plats: Dag: Bogesunds Slottsvandrarhem, Vaxholm Söndag den 10 juni Tid: Kl 08.30 12.15 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 4, perioden 2012-14 avseende 60 85 Plats: IOGT-NTO Klara, Stockholm Tid: Fredagen den 9 november, kl 13.00 19.00. Närvarande: Erik Söderberg, ordförande

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 7, perioden 2012-14 avseende 132 152 JUSTERAT Plats: Kastellholmen, Stockholm Dag: Lördagen den 20 april, 2013 Tid: Kl 09.00 17.00 Närvarande: Erik Söderberg,

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 9/2009 avseende 88-110. Plats: Västerås Dag: 12-13 september Tid: 8.30-15.00

Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 9/2009 avseende 88-110. Plats: Västerås Dag: 12-13 september Tid: 8.30-15.00 Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 9/2009 avseende 88-110 Plats: Västerås Dag: 12-13 september Tid: 8.30-15.00 Närvarande: Leif Larsson (ordf.) Eva Eliasson Susanna Radovanovic Bengt Forsgren

Läs mer

Beslutsärenden. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 13/2010 avseende Plats: Stockholm Dag: 14 januari Tid:

Beslutsärenden. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen. Protokoll nr 13/2010 avseende Plats: Stockholm Dag: 14 januari Tid: Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 13/2010 avseende 144-161 Plats: Stockholm Dag: 14 januari Tid: 8.30-15.00 Närvarande: Eva Eliasson (v.ordf) Susanna Radovanovic Bengt Forsgren Erik Söderberg

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

59 Mötets öppnande Leif Larsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

59 Mötets öppnande Leif Larsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 7/2009 avseende 59-75 Plats: Dag: Tid: Skeviks Gård 21-22 mars 8.30 (lö) - 15.00 (sö) Närvarande: Leif Larsson, ordförande Susanna Radovanovic Eva Eliasson

Läs mer

194 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

194 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 13/11-12, avseende 194 219 Plats: Villa Brevik, Lidingö Dag: 4 5 februari, 2012 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande (endast 4 februari) Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva

Läs mer

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare

161 Val av protokolljusterare Ordförande Erik Söderberg och Åsa Edlund valdes till protokolljusterare Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 12, 2014-2016 avseende 159-183 Plats: Idrottens Hus, Skansbrogatan 7, Skanstull Dag: Lördagen den 13 februari 2016, kl 09.00-17.00 Närvarande: Åsa Edlund

Läs mer

142 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

142 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 11/11-12, avseende 142-171 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 28-29 oktober, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande 28 oktober. Mikael Åsberg Yvonne Hagström Theander

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22

Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Protokoll fört vid Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte 2008-04-19 20 på hotell Nordkalotten, Luleå. 1-22 Inför förbundsmötet, kvällen den 18:e, hälsar förbundsordförande Leif Larsson välkommen till

Läs mer

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010

Välkomna till SDF konferens. Borås 9-10 oktober 2010 Välkomna till SDF konferens Borås 9-10 oktober 2010 Syfte med helgens arbete Att diskutera proposition 3, dvs samverkansprojektet Att distrikten/regionerna får möjlighet att påbörja sitt arbete inför kommande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Adjungerade. Åsa Berg

Adjungerade. Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Organisationsnummer: 802003-0618 Möte nr: 4 Tema: Budget 2019 och Tävling Datum och tid: 14 okt 2018 kl 08:30-12:00 Plats: Quality Hotel View, Malmö Närvarande

Läs mer

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall

VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: , kl Plats: Baltic hotell, Sundsvall 1 SISU IDROTTSUTBILDARNA Protokoll fört vid styrelsens VÄSTERNORRLAND sammanträde 2/2017 ( 17-34) Tid: 2017-03-17, kl. 08.30-12.00 Plats: Baltic hotell, Sundsvall Närvarande: Ulf Näslund, ordförande Ann-Christin

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag

- Hur strategin ska se ut framöver, för att involvera flera i organisationen - Hur vår totala ekonomi används för att möjliggöra detta förslag Förslagsställare Dalarnas skolidrottsförbund Bakgrund Skolidrottsförbundet har succesivt förändrats under en rad år, där SDF:n fått mindre engagemang, många skolidrottare har hoppat av sina SDF-roller

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll SISU Idrottsutbildarna Skåne Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 46 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte

Läs mer

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET

SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET SVENSKA VOLLEYBOLLFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen Protokoll nr 1/2011 2011-02-18 Tid: Plats: Torsdag 17 februari Scandic Hotel Sergel Plaza, Stockholm Närvarande: Christer Malm, mötesordförande vid 6-12, 14-15,

Läs mer

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Möte nr: 3 Tema: Organisation och struktur Datum och tid: 25 aug 2018 kl 15:00-17:00 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm Närvarande ledamöter

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2016

Protokoll. Förbundsmöte april 2016 Protokoll Förbundsmöte 22-23 april 2016 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 22-23 april, i Stockholm. 1. Öppnande av förbundsmötet 2016 Ordförande Erik Söderberg förklarade 2016

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2011 2011-09-03 (10.00-16.00) Hotell Alfred Nobel, Karlskoga Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom)

Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg Micke Karlsson Lena Bleckman (förhinder p g a sjukdom) Norrköping 99 09 20 1(6) PROTOKOLL UK 2/99 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 10 och lördagen den 11 september 1999 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro och Hotell Billingehus, Skövde Jörgen Hafström,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm.

Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Stockholm 2013-12-09 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 9/13 Tid och plats Måndag 9 december klockan 09:10 till 17:15 på s kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande Anna

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004

Tid Torsdag den 11 fredag den 12 november 2004 Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén, Solveig Lundström, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Börje Sandgren, Lars Tigerberg, Leif Bolin och Olle Kristenson, personalrepresentant.

Läs mer

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge

Protokoll nr 9/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Protokoll nr 9/2017 97-109, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-08-26 på hotell Quality Hotel Winn, Haninge Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Lena-Marie

Läs mer

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm

Protokoll nr 12/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen i Idrottens hus, Stockholm Protokoll nr 12/2017 131-144, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2017-12-08 09 i Idrottens hus, Stockholm Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande, fr.o.m. 135 Putte Eby, t.o.m. 138.2, inte

Läs mer

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson

Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström Tommy Andersson Anders Allard Johan Palmqvist Eva Sandin Tomas Jansson Protokoll nr: 2/2011 för sammanträde med SISU-styrelsen Datum: 21 februari 2011 Tid: Lokal: kl.17.00-19.00 Badvillan, Solbergabadet Paragrafer: 1-12 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Lotta Sandström

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 3 2013 2013-04-06 (10.00-17.00) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson Carl-Erik

Läs mer

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab.

Att fastställa föredragningslistan för sammanträdet. 4 Bolagsstämma i Sveab Förbundsstyrelsen diskuterade den kommande bolagsstämman i Sveab. Förbundsstyrelsen Protokoll nr 2/2016 2016-02-09 Tid: Tisdag 9 februari kl 19.00 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Telefonmöte Saffet Eraybar Susanne von Sydow Göran Karlsson Lena Tholse Klas Elm Ola

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den april 2011, Bosön, Lidingö

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den april 2011, Bosön, Lidingö Protokoll nr 18 2009-11 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 11-12 april 2011, Bosön, Lidingö Deltagande: Förhinder: Vid protokollet: 1 a) Sammanträdets öppnande FS ledamöter: Pia Zätterström (Ordf.),

Läs mer

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott

Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott Det som är bra för skolidrott är bra för svensk idrott I många år har Skolidrottsförbundet på olika sätt jobbat för att fler barn och unga ska få möjlighet att röra sig, komma med i en gemenskap och helt

Läs mer

19 Val av Sekreterare för mötet. Till sekreterare för mötet valdes Magnus.

19 Val av Sekreterare för mötet. Till sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 05/10 Datum: 2010-04-26 Närvarande: Mats Hult, Jonsson,Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Sandberg. Frånvarande:Annikki Nilsson. (Fr o m punkt 13 var Owe frånvarande

Läs mer

Rolf Carlsson förklarar sammanträdet öppnat.

Rolf Carlsson förklarar sammanträdet öppnat. Protokoll nr 2 2003/ 05 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Tid Tisdagen den 24/ 6 Plats Hotell Arlandia, Stockholm Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, Kerstin Rosén,

Läs mer

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm.

Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté kl , Bosön, Stockholm. Protokoll fört med SGVF:s Motionskommitté 2008-03-07 kl 18.00-21.30, Bosön, Stockholm. 1 (4) Närvarande: Jan-Erik Wettermark, Gunnar Wall, Lennart Gustafsson, Karin Dahl och Gunnel Svensson. Ej närvarande:

Läs mer

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20

Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Styrelsesammanträde 6 2010/11 SISU Hälsingland 2010 06 20 Närvarande Anna-Karin Mohlin, Monica Lindblom, Ulla Fernlund, Sven-Gunnar Karlsson, Esbjörn Lindgren, Leif-Göran Mosell, Gudrun Ekblom adjungerad

Läs mer

Träff med regionskonsulenter 10-11/5 Stockholm

Träff med regionskonsulenter 10-11/5 Stockholm Träff med regionskonsulenter 10-11/5 Stockholm Bert-Åke, Stefan, Yvonne, Carl, Eva, Magdalena (Maja, Allan och Sanna). Demokratiprojektet ur erfarenheter från fadderprojektet En fortsättning på Fadderprojektet.

Läs mer

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland

24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne. www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland 24-25 oktober 2015 Hotell Selma SPA, Sunne www.sisuidrottsutbildarna.se/varmland Välkommen till SISU-helgen! SISU-helgen är vår enskilt största satsning för att stärka våra ledare. Förutom kicken av att

Läs mer

PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund

PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund org.nr 802437-2073 PROTOKOLL Nr 8. Protokoll fört vid styrelsemöte, Rasklubben för dansk-svensk gårdshund Datum: 2018-04-29, kl. 20.00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Susanne Fagrell, Maja Lind, Eva Wieslander,

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås.

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2016 Måndag 18 januari 2016, kl.18.30 Ymergården, Borås Närvarande Ledamöter Tävlingskommittén Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

Protokoll januari 2013

Protokoll januari 2013 Protokoll 27-28 januari 2013 Styrelsens sammanträde nr 1/13 Tid och plats Söndagen den 27 januari klockan 16,00 till måndagen den 28 januari 2013 klockan 15,45 på Bosön, Lidingö. Närvarande ledamöter Lena

Läs mer

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås

Protokoll nr 3/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Steam Hotel, Västerås Protokoll nr 3/2019 22-33, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2019-03-29 30 på Steam Hotel, Västerås Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares Norlin,

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTEN 2/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén Jan Stemberger Thomas Bohlin Marie Aldingsson.

SMÅLANDSIDROTTEN 2/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén Jan Stemberger Thomas Bohlin Marie Aldingsson. SMÅLANDSIDROTTEN 2/ Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland på Scandic, Växjö, tisdagen den 13 mars kl. 18:30 Närvarande: Roger Ödebrink,

Läs mer

Protokoll nr / 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse

Protokoll nr / 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Pia Zätterström, Ingegerd Lusensky, Lars Tigerberg (tom 4), Lars Edwinson (tom 9), Leif

Läs mer

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande

Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl Närvarande. Frånvarande Protokoll 2-19 Fört vid styrelsemöte i Järbo den 16 mars 2019 kl. 12.00 STYRELSE Närvarande Elinore Selldén (ES), ordförande Urban Larsson (UL), vice ordf. Åsa Malkusson (ÅM), sekreterare Susanne Jonsson

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte.

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2015-12-02 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf Caj-Åke Andersson, (CÅA) Gitte Nählinder, (GN) Malin Sandvig, (MS) 118-123, 125-129 Peter Tallinger, (PT)

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm

Protokoll nr vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm Protokoll nr 13 2011-13 vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 14 november 2012, Idrottens Hus, Stockholm Deltagande: Förhinder: Från valberedningen: Vid protokollet: FS ledamöter: Pia Zätterström (Ordf.),

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 5-6 december 2015, Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, John Hall, Anders Dahlén och Conny Thunberg 1 21 Martin Carlsson 1-12 Adjungerad:

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 3/2013 Datum: 2013-11-23 Tid: 10:00-16:00 Plats: Farsta, Svenska Brukshundklubbens Kansli Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg

Läs mer

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall

Tid Fredagen den 12 maj 2000. First Hotel Strand, Sundsvall Norrköping 00 05 16 1(5) PROTOKOLL UK 2/00 Sammanträdesdata Tid Fredagen den 12 maj 2000 Plats Deltagare First Hotel Strand, Sundsvall Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank (frånvaro p g a sjukdom)

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Protokoll nr fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris

Protokoll nr fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris Protokoll nr 3 2007-09 fört vid Förbundsstyrelsens sammanträde den 3 september 2007, Hotell Concorde Montparnasse, Paris Deltagande: Förhinder: Vid protokollet: FS ledamöter: Rolf Carlsson (Ordf.), Jane

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Suzan Edvardsson, John Hall, Frida Bulukin Wilén och Anders Dahlén, 1-15 Adjungerad: Peter Lundmark

Läs mer

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id-

78 Ungdomsintegrering SÅ och CR informerar oktober kommer SISU hålla två workshops för ungdoms integrering i de styrande rummen och id- Protokoll Svenska Skyttesportförbundets Ungdomssektion 2012-09- 17 20.00 Möte via Skype Närvarande: Christina Rönngren (CR) Sofia Åkesson (SÅ) Johan Christensson (JC) Tom Axelsson (TA) Therese Lundqvist

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll Beslutsärenden 4 5 6 Fastställande av styrdokument Deltagande vid SABO:s förtroendemannakonferens 5-6 december 2018

Läs mer

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet:

SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018. Närvarande: Anmält förhinder: Ann-Louis Edén. Vid protokollet: SMÅLANDSIDROTTEN 6/2018 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland torsdagen den 18 oktober 2018 klockan 18:30-20:00, via video (Jönköping,

Läs mer

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö Protokoll nr 7 2010 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2010-10-24 Plats: Kansliet, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Gun Svensson Christer Johansson Mats Nydesjö

Läs mer

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10

PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) 2006-10-10 PROTOKOLL STY 8/2006 1(6) PROTOKOLL STY 8/2006 Sammanträdesdata Tid 2006-10-07 kl 10.00-16.00 Plats Elite Grand Hotel, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte 23-24 april 2010

Protokoll. Förbundsmöte 23-24 april 2010 Protokoll Förbundsmöte 23-24 april 2010 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 23-24 april 2010, i Karlstad Före öppnandet av förbundsmötet hälsades alla deltagare välkomna till

Läs mer

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

André Lennberth, Reidar Otterbjörk, Caroline Graflund och Solveig Bryn. 132 Mötets öppnande. Jonas Peterson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll fört vid styrelsemöte för SRRS/C i Stockholm DELTAGARE Ordf. Jonas Peterson, Helena Sirén, Maria Kierkegaard och Karin Nilsson. ANMÄLT FÖRHINDER MÖTESDATUM UTSKRIFTSDATUM SIDA 2007-06-09 2007-06-12

Läs mer

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad

Tid Fredag den 27 september 2013. Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator. Björn Bergman, adjungerad 2013-10-03 1(5) PROTOKOLL UK 3/2013 Sammanträdesdata Tid Fredag den 27 september 2013 Plats Quality Hotel Arlanda Deltagare Thomas Avelin, Sammankallande Jörgen Hafström Lena Bleckman Koordinator Förhinder

Läs mer

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete

Motion till Förbundsmötet 2014. Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Motion till Förbundsmötet 2014 Ankom 13 11 24 114 73 Stockholm Motion nr 1 Nationell Idrottsutbildning, gymnasiesamarbete Bakgrund: har aldrig engagerat sig i idrottsgymnasier i någon form. S.k. profilerade

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2010 2010-05-15 10.00-15.30 Norrköping, SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Håkan Leeman Per Westling

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

183 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 2/11 Datum: 2011-03-03 Närvarande: Mats Hult, Håkan Jonsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Magnus Sandberg. Frånvarande: Ragnar och Annikki Nilsson. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 29 september 2015 Telefon Närvarande: Johan Robertson, Anders Dahlén, Conny Thunberg, Frida Bulukin Wilén och Martin Carlsson 1-15 Frånvarande: John Hall och Suzan

Läs mer

KFUK-KFUMs scoutförbund

KFUK-KFUMs scoutförbund Närvarande med rösträtt Ulf Klingnäs Jörgen Wallin Gustaf Haag Hanna Nilsson Carin Stegen Richard Trum Förhinder Ej tillämpbar Närvarande utan rösträtt Ej tillämpbar 5. Mötets öppnande Gustaf Haag hälsade

Läs mer

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014

Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Svenska Skolidrottsförbundets stadgar Reviderade vid förbundsmötet 2014 Kapitel 1 Grundläggande bestämmelser 1 Namn, verksamhetsområde samt styrelsens hemort Förbundets namn är Svenska Skolidrottsförbundet

Läs mer

Protokoll 5 oktober 2012

Protokoll 5 oktober 2012 Protokoll 5 oktober 2012 Styrelsens sammanträde nr 10/12 Tid och plats Fredagen den 5 oktober klockan 13,00 till 18,15 på Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5 2014 2014-04-11 (13.00-17.00) Royal Park Hotell Solna Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Dag Hjalmarsson Tony Jacobsson

Läs mer

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016

Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Arbetsordning för förbundsstyrelsen i Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet ( Förbundet ) 2016 Förbundsstyrelsen har vid styrelsemötet den 2 april 2016 fastställt att detta dokument ska gälla som arbetsordning

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-06-15. Tid: kl.17.45-21.00. Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-06-15. Tid: kl.17.45-21.00. Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-06-15 Tid: kl.17.45-21.00 Lokal: Nya Arenan och Innebandycenter Paragrafer: 69-82 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets styrelsemöte. Tid 2010-09-10..11 kl 18:00 12:00 Plats Scandic Hotel Väst Örebro Närvarande Berryl Arvehell, ordf,(från lördag morgon)

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte. Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle Kl. 09.15 12.50 Ledamöter Hannah-Karin Linck, ordf (C) Region Gävleborg Kenneth Axling

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, torsdag den 2 februari 2012 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Christer Holmgren, ordf, Bodil Berntsson, Sofia Blom 3-8, Margaretha

Läs mer

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö

Karl-Henrik Nanning. Tisdagen 20 april, kl. 13.00, Malmö 12 mars 2010 1 Plats och tid Riksdagshus 7-9, Stockholm, fredag den 12 mars, kl. 10.00-14.30 ande Kurt Kvarnström, Södra Dalarnas samordningsförbund Alvi Berglund, Finsam Östersund Marie Litholm, Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208

Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Protokoll fört vid FSO:s interimsstyrelses möte i form av telefonmöte 081208 Deltagare: Sigbritt Bothin, Siv Bringetun, Susanne Rydén, Anna Strömstedt och Åsa Vidman. Dessutom deltog revisorerna Aina Gustavsson

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Protokoll. Förbundsmöte april 2014

Protokoll. Förbundsmöte april 2014 Protokoll Förbundsmöte 11-12 april 2014 Protokoll från Svenska Skolidrottsförbundets förbundsmöte, den 11-12 april, i Sundsvall. Före öppnandet hälsades alla deltagare välkomna till Sundsvall och Medelpad

Läs mer

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna.

3. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-9, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 1/2017 Datum söndag den 29:e januari, 2017 Tid Kl. 12.40 17.35 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Helena Hugosson, och Johanna Rydberg, Adjungerade Jonathan

Läs mer