Reviderad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reviderad 2010-10-04"

Transkript

1 Handlingsplan i kris och katastrof för Rosenfeldtsskolan

2 HANDLINGSPLAN I KRIS OCH KATASTROF FÖR TROSSÖOMRÅDET Innehåll: HANDLINGSPLANER VID OLYCKOR OCH DÖDSFALL sida RUTINER FÖR ÖKAD BEREDSKAP VID OLYCKOR 1. FÖR SKOLANS KRISGRUPP OCH ALL PERSONAL - OM STÖRRE OLYCKOR MED ELEVER/PERSONAL INTRÄFFAR DAGEN EFTER OLYCKSDAGEN OCH FÖLJANDE DAGAR 4. - OM ELEV AVLIDER 5. - OM PERSONAL AVLIDER 6. - OM ELEVS ANHÖRIGA AVLIDER 7. - OM ELEV DRABBAS AV ALLVARLIG SJUKDOM 8. -OM/NÄR BARN FÖRSVINNER 9. NAMN OCH TEL NR TILL SKOLLEDNING OCH KRISGRUPP 10. NAMN OCH TEL NR TILL RESURSPERSONER 11.

3 1. RUTINER FÖR ÖKAD BEREDSKAP VID OLYCKOR - VID BEHOV SOS ALARM VID UTFLYKTER MM TAR PERSONAL MED SIG MOBILTELEFON. - ALLA KLASSER/GRUPPER SOM LÄMNAR SKOLAN GÖR EN MARKERING PÅ SKOLANS ANSLAGSTAVLA UTANFÖR PERSONALRUMMET OM VAR UTFLYKTEN/FRILUFTSDAGEN ÄR FÖRLAGD. - PERSONAL, SOM ANVÄNDER SIN PRIVATA MOBILTELEFON SKALL ANGE TELEFONNUMRET PÅ ANSLAGSTAVLAN UTANFÖR PERSONALRUMMET. - BARNENS HEM OCH FÖRÄLDRARS ARBETSPLATSTELEFONNUMMER SAMLAS IN VID LÄSÅRSSTARTEN. KOPIOR GÖRS OCH SÄTTS I PÄRMEN I PERSONAL- ARBETSRUMMET. - PERSONALENS TELEFONNUMMER SKALL OCKSÅ FINNAS MED I DENNA PÄRM - ELEVLISTOR SKALL FÖLJA MED VID UTFLYKTER OCH ANSLÅS PÅ ANSLAGSTAVLAN UTANFÖR PERSONALRUMMET - RISKANALYS SÄTTS UPP PÅ ANSLAGSTAVLAN UTANFÖR PERSONALRUMMET - I KRISPÄRMEN FINNS BLANKETTER FÖR RISKANALYS - NAMN OCH TELEFONNUMMER PÅ MEDLEMMARNA I OMRÅDETS KRISGRUPP FINNS I KRISPÄRMEN. - KRISPÄRM I PERSONALENS ARBETSRUM INNEHÅLL: HANDLINGSPLANER RESURSPERSONER LITTERATUR- LISTA - KRISLÅDA FINNS I PERSONALENS ARBETSRUM INNEHÅLL: VAS VIT DUK NYA PSALMBOKEN, BIBEL DIKTER, DIKTBÖCKER KASSETTBAND MED STILLA MUSIK LJUS LJUSSTAKAR - LÄMPLIG LITTERATUR FINNS I PERSONALENS ARBETSRUM OCH I KRISLÅDAN.

4 2. HANDLINGSPLAN FÖR STÖRRE OLYCKA/KATASTROF MED ELEVER/PERSONAL. SVÅRT SKADADE - DÖDSFALL LARMA SKOLLEDNING Rektor/ev någon ur krisgruppen eller i verksamheten OCH FÖRVALTNINGSLEDNING får kännedom om olyckan. Kontakta skolledningen. Rektor kontaktar berörda föräldrar. KONTROLLERA OCH MEDDELA Om källan är tveksam kontrollera uppgiften och sök ARBETSMILJÖVERKET information om olyckans omfattning. KALLA Områdets krisgrupp kallas in genom rektors/ KRISGRUPPEN /skolledningens försorg. INRÄTTA Inrätta kriscentral/ledningscentral i personalens arbetsrum. KRISCENTRAL där telefoner, informationstavla, krispärm och krislåda finns. BEMANNA Rektor bemannar inkommande telefonlinje med TELEFON kanslist eller någon ur krisgruppen. Begär att telefonen spärras. KONTAKTA Inblandade, skadade och chockade tas om hand av AKUTEN/PKL POSUM sjukvården på akutmottagningen och anvisade uppsamlingsplatser Anhöriga till dessa tas också omhand. Sjukvårdens PKL-grupp och kommunens POSUM-grupp blir inkopplade vid större olyckor och inte minst där barn är inblandade. Upprätta kontakt med SJUKHUSAKUTEN / PKL/POSUM för hjälp med elevuppgifter, anhöriguppgifter samt fortlöpande information om räddningsarbetet. För eleverna kända personer kan också behöva hjälpa till på uppsamlingsplatser. ÅTERKALLA Rektor återkallar elever/personal som har aktiviteter på icke ordinarie arbetsplats. KALLA Externa resurspersoner kallas in efter bedömning. RESURSPERSONER UTFÄRDA KRISKOMMUNIKÉ Formulera kriskommuniké, anslå den på tavlan och kommentera allt eftersom ny information strömmar in. Kopiera kommunikén och dela ut till personalen vid samlingsmötet.

5 3. SAMLA FÖR Personal och elever samlas för information om vad INFO som har hänt. Elever tas därefter omhand av personal/klasslärare i klassrummet eller motsvarande. KONTAKTA Kontakta de föräldrar vilkas barn inte är inblandade i FÖRÄLDRAR olyckan. Krisgruppen hjälper lärare och personal med detta. Lokalradion kan utnyttjas för att nå ut med information och klassföräldrar kan kanske hjälpa till. Föräldrar skall uppmanas hämta sina barn i skolan, ingen elev skall skickas hem ensam. BEREDSKAP Rum för mottagande av tillskyndande föräldrar FÖR DRABBADE FAMILJER upplåtes. Bemanna med någon från krisgruppen och förbered för omhändertagande och ev lotsning till akuten eller uppsamlingsplatser. MASSMEDIA Rum för mottagande av massmedia utses. Rektor eller av denne utsedd möter journalisterna. OBS! Bevaka att inte pressen går runt bland eleverna. MAT OCH DRYCK Dagen kan bli lång för barn och personal. Ordna med dryck och tilltugg. Ledning och krisgrupp behöver också något att äta och dricka. ÅTERSAMLA Återsamla alla innan de går hem för genomgång av PERSONAL dagen, för stöd och gemenskap och för information om hur arbetet och verksamheten skall läggas upp följande dag. Dokumentera vad som hänt. JOUR/BEREDSKAP Jour eller beredskap för resten av dagen och kvällen fördelas. Lokal för kvällens samling. Glöm inte avlösning av personal som ev finns hos olycksdrabbade på andra uppsamlingsställen. AVSLUTA Samla ledning och krisgrupp innan var och en går hem. Det är viktigt med avslut för genomgång av fakta och känslor kring det som hänt. RING-FAXA Vid arbetsolycka som leder till dödsfall eller allvarlig ARBETSMILJÖINSPEKTIONEN skada skall Arbetsmiljöverket meddelas utan dröjsmål. Växjö tel fax Detta ombesörjer rektor.

6 DAGEN EFTER OLYCKSDAGEN OCH FÖLJANDE DAGAR 4. SAMLAS FÖR Skolledning och krisgrupp samlas för genomgång GENOMGÅNG och information om tillståndet för drabbade och annat rörande olyckan. Därefter information till personal och elever. FÖRDELA STÖD Bedöm behovet av resurspersoner och stödpersoner i verksamheten och fördela. TA EMOT Elever/personal som varit med om olyckan och som OLYCKSINBLANDADE omhändertagits av sjukvården mottages med omtanke. FLAGGNING Flaggning ombesörjes. Ljus och blommor placeras i personalrum, arbetsrum/klassrum för att hedra omkomna. KONDOLEANSER Rektor tar kontakt med anhöriga till drabbade familjer. MINNESSTUND Minnesstund för omkomna hålles av rektor vid lämplig tidpunkt. Deltagande vid begravning sker i samråd med den avlidnes anhöriga. Ev. annonsering och/eller minnesruna i lokaltidning.

7 HANDLINGSPLAN FÖR PERSONAL OM EN ELEV AVLIDER. 5. LARMA REKTOR Den som får meddelande om att en elev avlidit kontaktar omedelbart rektor eller annan skolledare inom rektorsområdet (även under lov).kontrollera sanningshalten vid andrahandsuppgifter. KRISGRUPP Stöd ges till klasslärare/motsv att om möjligt KALLAS IN kontakta elevens föräldrar. Vid olycksfall kan även FÖR STÖD räddningskår eller polis ge information om vad som inträffat Bedömning av extra personalbehov eller resurspersoner görs för drabbad grupp/klass. SAMLA ALL Vid plötsligt inträffat dödsfall kallas all personal före PERSONAL lektionsstart för information. INFORMERA Alla elever informeras av klassläraren eller någon ELEVERNA som känner barnen väl. Informationen sker första timmen. Tänk på dem som börjar senare på dagen eller är frånvarande så att de också får samma information. I direkt berörda grupper/klasser är det viktigt att eleverna får tid att prata om det som hänt och ge uttryck åt sina känslor. Det är önskvärt med flera vuxna som barnen känner. LJUS Tänd ljus på barnets bänk eller på lämplig plats. FLAGGNING Flaggning sker efter första rasten. KONTAKT MED Klasslärare eller motsvarande och någon ur lednings- ANHÖRIGA eller krisgruppen tar kontakt med elevens föräldrar för kondoleanser, men även för att berätta vad skolan gör. MINNESSTUND Skolan arrangerar lämplig minnesstund efter samråd med berörda föräldrar. Deltagande vid begravning från personal och kamraters sida sker efter samråd med anhöriga. FORTSATT Att förlora en kamrat är för ett barn en lång och svår STÖD process som ger många frågor och tar sig många olika uttryck. Samarbeta med barnens föräldrar och använd resurspersoner som stöd och medverkan i svåra uppgifter.

8 6. HANDLINGSPLAN FÖR PERSONAL OM NÅGON ARBETSKAMRAT AVLIDER LARMA REKTOR Den som får meddelande eller information om att ett dödsfall bland personalen ägt rum kontaktar rektor eller annan skolledare inom rektorsområdet. Kontrollera sanningshalten vid andrahandsuppgifter. KRISGRUPP Rektor kallar in krisgruppen och planerar och KALLAS IN fördelar olika uppgifter (gäller även under lov). SAMLA All personal i berörd enhet eller grupp samlas så fort NÄRMAST BERÖRDA som möjligt tillsammans med skolledningen och VUXNA någon från krisgruppen för att ta del av vad som hänt. Verksamhetens fortsatta genomförande planeras. SÄTT IN EXTRA Vid klasslärares frånfälle bör om möjligt annan i PERSONAL klassen undervisande lärare och några från krisgruppen som är kända för eleverna ta sig an klassen. Bedömning av extra personalbehov, resurspersoner eller särskilda praktiska åtgärder som kan underlätta görs av skolledning och krisgrupp. SAMLA ALLA Före första lektionstimmen eller så tidigt som möjligt PÅ ARBETSPLATSEN samlas all personal för information om vad som hänt och vad som skall hända under dagen. Kallelse om möjligt per telefon. / SMS-tjänst personal INFORMERA Första lektionstimmen informeras alla elever i BARNEN/ELEVERNA samtliga klasser/grupper. Tänk på dem som börjar senare på dagen eller är frånvarande så att de också får riktig information. I direktberörda klasser/grupper är det viktigt att eleverna får tid att pratas vid om det som hänt och får ge uttryck för känslor. LJUS Ljus och ev blommor placeras i personalrum och FLAGGNING klassrum/arbetsrum. Flaggning sker efter att informationen nått ut. KONDOLEANSER Rektor besöker anhöriga å arbetsgivarens vägnar. MINNESSTUND Minnesstund hålles av rektor vid lämplig tidpunkt. Deltagande vid begravning sker efter samråd med anhöriga. Ev annonsering och/eller minnesord.

9 HANDLINGSPLAN FÖR PERSONAL OM FÖRÄLDER ELLER SYSKON TILL ELEV AVLIDER 7. KONTAKT MED Klassläraren/motsvarande tar kontakt med barnets FAMILJEN familj och samråder om hur klassen skall informeras om det som drabbat eleven. TALA MED Klassläraren/motsvarande pratar med den drabbade ELEVEN eleven. För eleven är det viktigt att få en bekräftelse från de vuxna och från kamraterna att vi vet och vi finns här om du behöver oss. TALA MED Tala om för kamraterna att de inte skall vara rädda KAMRATERNA för att prata om det som hänt. Ibland kan en kram eller ett hur har du det? räcka. INFORMERA Klassläraren/motsvarande informerar övrig berörd ÖVRIGA BERÖRDA personal om vad som drabbat eleven. FORTSATT STÖD Klassläraren/motsvarande tar kontakt med familjen efter en tid. Ge eleven ytterligare stöd. Glöm inte att ett sorgearbete är en lång process och att elevens reaktioner kan visa sig långt efteråt och ta sig många olika uttryck. Krisgruppen finns tillhands för klassläraren.

10 HANDLINGSPLAN NÄR NÅGON ELEV DRABBAS AV ALLVARLIG SJUKDOM. 8. KONTAKTA SKOLSKÖTERSKA Klasslärare/förälder kontaktar skolsköterska. SAMLA KLASSEN Skolsköterskan informerar elevens klasskamrater och deras föräldrar (ev. tillsammans med barnets föräldrar). SAMLA ALLA VUXNA PÅ SKOLAN All personal informeras.

11 HANDLINGSPLAN OM/NÄR BARN FÖRSVINNER 9. Vid upptäckt att ett barn saknas vid skolstart kl ringer personalen snarast hem. Vid upptäckt att ett barn försvunnit från skolan underrättas övriga avdelningar för att friställa personal. Underrätta rektor/skolledning. När närområdet är avsökt går personalen mot barnets hem för att söka längs vägen. Personalen ringer för att undersöka om barnet gått hem. Föräldrar kontaktas på arbetet (och eventuellt polis). Beslut om kontakt med polis tas gemensamt med föräldrarna. Föräldrar underrättas alltid även om barnet hittats snabbt. Om inte barnet har återfunnits underrättas rektor (någon annan rektor i området om inte den egna rektorn finns anträffbar; rektor underrättas alltid om tillbudet, i efterhand även om barnet hittats snabbt). Fler personal friställs för att hjälpa till i sökandet. Vår kris- och katastrofplan träder i kraft, d v s stödåtgärder för berörda föräldrar, personal och eventuell barngrupp. Kontakter med massmedia hänvisas till rektor.

12 10. REKTORSOMRÅDETS SKOLLEDNING tel.arb mobil bostad Bertil Karlsson Anna-Lena Vial ROSENFELDTSSKOLANS KRISGRUPP tel.arb mobil bostad Bertil Karlsson, rektor Inger Holmberg, skolsköterska Kerstin Gallenmuller, spec.-lärare Anna Karlsson, lärare Britt Svensson, fritidspedagog Anita Kullring, specialpedagog Peter Degerskär, skyddsombud Peter Degerskär, lärare särskolan

13 11. EXTERNA RESURSPERSONER VID KRIS OCH KATASTROFSITUATIONER Tel. Resurscentrum Assistent Kommunhälsan Fältgruppen Socialförvaltningen Ulrika Nilsson, fältassistent / tjänstledig / Jourhavande socialsekreterare Kyrkan - Stadsförsamlingen Expedition Kyrkan Amiralitetsförsamlingen Expedition PKL-grupp POSUM-grupp För psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer har Landstinget i Blekinge en PKL-grupp (psykologisk-psykiatrisk katastrofledningsgrupp) knuten till akutmottagningen. I Karlskrona kommun finns en POSUM-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande). Gruppen består av socialförvaltningens fältgrupp och leds av socialchefen. Rektor (eller den som rektorn utser) kontaktar: *Kommunens växel * TAC * Barn- och ungdomschef Bodil Karsvall * Informationschef Ulla Nelson * Ordf. BoU Jan-Olof Pettersson * Kommunhälsan * Kommunens Posom-grupp * Arbetsmiljöverket * Skyddsingenjör * Huvudskyddsombud

HANDLINGSPLAN I KRIS OCH KATASTROF

HANDLINGSPLAN I KRIS OCH KATASTROF HANDLINGSPLAN I KRIS OCH KATASTROF FÖR ROSENFELDTSSKOLAN HANDLINGSPLAN I KRIS OCH KATASTROF FÖR TROSSÖOMRÅDET Innehåll: HANDLINGSPLANER VID OLYCKOR OCH DÖDSFALL sida RUTINER FÖR ÖKAD BEREDSKAP VID OLYCKOR

Läs mer

Kris- och katastrofplan

Kris- och katastrofplan Kris- och katastrofplan SOS 112 Ringa rektorn? Posomgrupp? Resursskolan Karlskrona kommun 2013/14 Innehåll 1. Inledning 2. Regler vid aktiviteter utanför skolan 3. Kontaktuppgifter: - Larm - Skolans krisgrupp

Läs mer

Kris- och katastrofplan

Kris- och katastrofplan Kris- och katastrofplan SOS 112 Ringa rektorn Posomgrupp Resursskolan Karlskrona kommun - Kunskapsförvaltningen 2015/16 Innehåll 1. Inledning 2. Regler vid aktiviteter utanför skolan 3. Kontaktuppgifter:

Läs mer

reviderad 090915 Kris- och katastrofplan för Ängabo enhet

reviderad 090915 Kris- och katastrofplan för Ängabo enhet reviderad 090915 Kris- ch katastrfplan för Ängab enhet Ängab enhets krisgrupp RUTINER FÖR ÖKAD BEREDSKAP VID OLYCKOR Vid behv: ring SOS Alarm 112 Vi utflykter mm: huvudansvarig persnal tar med sig mbiltelefn

Läs mer

Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2018/2019

Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2018/2019 Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2018/2019 Mål: Att all personal på skolan ska vara väl förtrogen med och känna trygghet i Karolinerskolans krisplan. Att krisgruppen

Läs mer

KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA

KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA Upprättad i augusti 2013 Senast uppdaterad: 2013-12-14 1(14) Innehållsförteckning Strömsbergs Friskolas krisgrupp och kontaktpersoner... 4 Krisgrupp...

Läs mer

KRISHANTERINGSPLAN FÖR OXELÖ FÖRSKOLA

KRISHANTERINGSPLAN FÖR OXELÖ FÖRSKOLA KRISHANTERINGSPLAN FÖR OXELÖ FÖRSKOLA Här hittar du sidnr. Olycksfall, du som kommer först till olycksplatsen 2 Krisgruppens arbete 2 Rutiner i händelse av förälders dödsfall 3 Bussolycka 3 Ett barn försvinner

Läs mer

KRISPLAN FÖR VIKSÄNGSSKOLAN

KRISPLAN FÖR VIKSÄNGSSKOLAN VÄSTERÅS STAD 2013-10-15 1(8) Krisplan för KRISPLAN FÖR VIKSÄNGSSKOLAN I samband med svår olycka eller dödsfall gällande elever och medarbetare VÄSTERÅS STAD 2013-10-15 2(8) Krisplan för Innehållsförteckning

Läs mer

1. MÅLSÄTTNING MED HANDLINGSPLANEN

1. MÅLSÄTTNING MED HANDLINGSPLANEN KRISPLAN 2011/2012 1. MÅLSÄTTNING MED HANDLINGSPLANEN Planen syftar till att hjälpa barn och personal i krishantering Att få vara ett redskap till att ge uttryck för sina känslor och tankar Att sätta av

Läs mer

Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux

Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux Reviderad 20150824 Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux I händelse av svår olycka, dödsfall eller annan kris inom Mönsteråsgymnasiet/Komvux. Innehåll: 1. Inledning 2. Bakgrund och syfte 3. Några begrepp

Läs mer

KRISHANTERING Handlingsplan vid olyckor, katastrofer, dödsfall

KRISHANTERING Handlingsplan vid olyckor, katastrofer, dödsfall KRISHANTERING Handlingsplan vid olyckor, katastrofer, dödsfall Ebersteinska gymnasiet Innehåll Telefonlista... 3 Krissituation handlingsplan... 4 Handlingsplan... 4 Information och kontakt med massmedia...

Läs mer

Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor.

Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. 2015-09-15 Krisplan för Furulunds enhet Furan Steg 1 (omedelbara åtgärder) Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. Rektor sammankallar krisgruppen. Om rektor inte finns tillgänglig

Läs mer

Kris och katastrofplan

Kris och katastrofplan Kris och katastrofplan för Förskolan Bränningevägen 2012 Innehåll HANDLINGSBEREDSKAP Rutiner för ökad beredskap vid olyckor Krisgrupp Krisgruppens arbetsgång Förebyggande rutiner vid utevistelse Handlingsplaner

Läs mer

Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2016/2017

Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2016/2017 Handlingsplan vid krissituationer i skolan och på fritidshemmet Läsåret 2016/2017 Mål: Att all personal på skolan ska vara väl förtrogen med och känna trygghet i Karolinerskolans krisplan. Att krisgruppen

Läs mer

KRISHANTERINGSPLAN 2015. Handledning för krisledningsgruppen och enhetens personal vid Vuxenutbildningsenheten i Jönköpings Kommun

KRISHANTERINGSPLAN 2015. Handledning för krisledningsgruppen och enhetens personal vid Vuxenutbildningsenheten i Jönköpings Kommun KRISHANTERINGSPLAN 2015 Handledning för krisledningsgruppen och enhetens personal vid Vuxenutbildningsenheten i Jönköpings Kommun Definition En kris definieras oftast som en händelse där ens tidigare erfarenheter

Läs mer

Handlingsplan vid olycka/kris. Stiernhööksgymnasiet. Vt 2014

Handlingsplan vid olycka/kris. Stiernhööksgymnasiet. Vt 2014 Handlingsplan vid olycka/kris Stiernhööksgymnasiet Vt 2014 Upprättad 2013-10-24 Handlingsplan vid olycka/kris Reviderad 2014-03-12 Fel! Bokmärket är inte definierat. Stiernhööksgymnasiet, Rättvik Fel!

Läs mer

KRISPLAN Bergakottens förskola

KRISPLAN Bergakottens förskola KRISPLAN Bergakottens förskola Inledning Vid en akut kris kan man uppleva kraftig stress och det kan därför vara svårt att fatta rationella beslut. Avsikten med den här krisplanen är att underlätta hanteringen

Läs mer

PLAN FÖR KRISHANTERING

PLAN FÖR KRISHANTERING PLAN FÖR KRISHANTERING Tranemo Gymnasieskola Reviderad 170313 Här finner du rutiner för vem, vad och hur saker görs vid en krissituation. Dokumentet innehåller också viktiga telefonnummer och instruktioner

Läs mer

Sandaredskolan F-6 HANDLINGSPLAN VID KRIS

Sandaredskolan F-6 HANDLINGSPLAN VID KRIS HANDLINGSPLAN VID KRIS Sandaredskolan F-6 2017/2018 1 Innehåll 1. Syfte och funktion för krisgruppen... 3 1.1 Krisgruppen... 3 1.2 Stödverksamhet... 3 2. Ansvarsfördelning... 4 2.1 Sammankallande... 4

Läs mer

Kris- och katastrofplan

Kris- och katastrofplan Rödeby skolområde Kris- och katastrofplan Fridlevstad-Tving-Holmsjö 2010-03-15 Innehållsförteckning Krisgruppen i Fridlevstad-Tving-Holmsjö område Namn och viktiga telefonnummer.... 2 Att tänka på vid

Läs mer

Fastställd dec 2006 Reviderad aug 2015. Mattias Nilsson, rektor Marianne Stenvall, förskolechef

Fastställd dec 2006 Reviderad aug 2015. Mattias Nilsson, rektor Marianne Stenvall, förskolechef Fastställd dec 2006 Reviderad aug 2015 Mattias Nilsson, rektor Marianne Stenvall, förskolechef ÅTGÄRDER VID OLIKA TYPER AV KRISER Barn skadas svårt avlider under skoltid. 2. Ambulans och polis tillkallas.

Läs mer

Försäkra dig om: Viktig att tänka på för barn i kris

Försäkra dig om: Viktig att tänka på för barn i kris Försäkra dig om: - Att ambulans - polis - brandkår tillkallas. Larmnummer 112. - Att ge första hjälpen. - Att hålla obehöriga borta från olycksplatsen. - Att trösta och lugna. - Att rektorn meddelas omedelbart

Läs mer

Klöxhultsskolan, Älmhults kommun 2006-09-21 Kristeamet

Klöxhultsskolan, Älmhults kommun 2006-09-21 Kristeamet INLEDNING Alla människor drabbas någon gång av kris. Det händer saker både på och utanför arbetsplatsen. Det kan vara svåra och mindre svåra situationer som uppstår. Mitt inne i en svår och dramatisk händelse

Läs mer

Krisplan Intern version

Krisplan Intern version Krisplan Intern version Beslut: Högskolestyrelsen 2001-06-11 Revidering: Rektor 2011-11-21, 2014-12-01 Dnr: DUC 2011/1822/10 Gäller fr o m: 2014-12-01 Ersätter: Krisplan, inter version, DUC 2011/1822/10,

Läs mer

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn. Bråthult

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn. Bråthult Krisplan Skola, fritids & förskola för nyfikna barn Bråthult 2013/2014 KRISPLAN Innehåll: 1. Telefonlista med angivet ansvarsområde 2. Olycksfall 3. Brand 4. Inbrott, stöld och/eller skadegörelse 5. Allvarlig

Läs mer

KRISPLAN HANDLINGSPLAN FÖR KRISHANTERING NORGÅRDENSKOLAN F-9. Alla elever och vårdnadshavare skall informeras om vår krisplan.

KRISPLAN HANDLINGSPLAN FÖR KRISHANTERING NORGÅRDENSKOLAN F-9. Alla elever och vårdnadshavare skall informeras om vår krisplan. BARN OCH UTBILDNING Läsåret 08/09 KRISPLAN HANDLINGSPLAN FÖR KRISHANTERING NORGÅRDENSKOLAN F-9 Alla elever och vårdnadshavare skall informeras om vår krisplan. Krisplanen skall utvärderas i slutet av varje

Läs mer

KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA

KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA KRIS- OCH KATASTROFPLAN FÖR STRÖMSBERGS FRISKOLA Uppdateringshistorik: Datum Ansvarig Omfattning 2014-10-22 Freddy Lundmark / Gunnar De Sharengrad 2014-11-05 Freddy Lundmark 2015-11-17 Gunnar de Sharengrad

Läs mer

ARBETSMARKNADSENHETEN

ARBETSMARKNADSENHETEN 1(11) ARBETSMARKNADSENHETEN 2011-12-12 Krisplan 2012 2014 Arbetsmarknadsenheten Mål Målet med krisplanen är att vid traumatiska händelser bland personer inskrivna i verksamheterna och bland anställda,

Läs mer

Täby Baskets katastrofplan Rutiner vid katastrofer

Täby Baskets katastrofplan Rutiner vid katastrofer Täby Baskets katastrofplan Rutiner vid katastrofer Vid olycksfall 1. Ge första hjälpen 2. Ring SOS alarm tfn 112 3. Underrätta krisansvarige som samordnar och tar vidare kontakter med övriga i krisgruppen.

Läs mer

Krisplan 2012/13 För Skiftingehus, Ärstaskolan & Vallby skola. Vår plan för krishantering vid speciella händelser då följer vi denna mall.

Krisplan 2012/13 För Skiftingehus, Ärstaskolan & Vallby skola. Vår plan för krishantering vid speciella händelser då följer vi denna mall. Krisplan 2012/13 För Skiftingehus, Ärstaskolan & Vallby skola Vår plan för krishantering vid speciella händelser då följer vi denna mall. 2012-06-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Krisplan Akuta telefonnummer 2

Läs mer

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS 2014-2015 Reviderad 2014-08-06 Inledning Krisen är en yttre händelse av en sådan art att vi upplever att våra liv, vår trygghet, vår sociala identitet och våra livsmål

Läs mer

Västra skolområdet. Krisplan för. skolor,förskolor,familjedaghem. Läsår 2012/2013. Reviderad 7 November Västra skolområdet

Västra skolområdet. Krisplan för. skolor,förskolor,familjedaghem. Läsår 2012/2013. Reviderad 7 November Västra skolområdet 1 Läsår Krisplan för Västra skolområdet skolor,förskolor,familjedaghem Reviderad 7 November 2011 Västra skolområdet Ängetskolan Höglandskolan Älgvägen 35 Åvägen 12 891 42 Örnsköldsvik 891 43 Örnsköldsvik

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER Tänk på Pärm måste finnas tillgänglig med föräldrars aktuella telefonnummer både till hemmet och till arbetet. I pärmen ska även aktuell anhöriglista med telefonnummer

Läs mer

KRISPLAN FÖR Kalknäs REKTORSOMRÅDE

KRISPLAN FÖR Kalknäs REKTORSOMRÅDE KRISPLAN FÖR Kalknäs REKTORSOMRÅDE KRISPLAN FÖR Kalknäs REKTORSOMRÅDE...1 KRISGRUPP Kalknäs REKTORSOMRÅDE...2 Krisplan för kalknäs rektorsområde:...2 Exempel på krissituationer:...3 Krisarbetets organisation:...3

Läs mer

Krisplan för Torsbergsgymnasiet 2010/11

Krisplan för Torsbergsgymnasiet 2010/11 2010-09-02 Krisplan för Torsbergsgymnasiet 2010/11 Mål Målen med krisplanen är att vid traumatiska händelser bland elever och anställda ge ett bra omhändertagande av drabbade och ge stöd åt de anställda

Läs mer

Kommunens övergripande krisledningsplan finns i krisplanen.

Kommunens övergripande krisledningsplan finns i krisplanen. Krisplan Åsens skola Läsåret 2016/2017 En kedja är aldrig starkare än sin svagaste länk Mål: Att all personal ska vara väl förtrogen med och känna trygghet i Åsen skolas krisplan. Att krisgruppen vid en

Läs mer

Handlingsplan vid krissituationer - Åsebro skola, läsåret 2018/2019

Handlingsplan vid krissituationer - Åsebro skola, läsåret 2018/2019 Handlingsplan vid krissituationer - Åsebro skola, läsåret 2018/2019 Mål: Att all personal ska vara väl förtrogen med och känna trygghet i Åsebro skolas krisplan. Att krisgruppen vid ett dödsfall, olycka

Läs mer

All personal har ansvar för att ge medmänskligt stöd till dem som visar behov av det.

All personal har ansvar för att ge medmänskligt stöd till dem som visar behov av det. 2008-09-18 Krisplan för vuxenutbildningen Mål Målen med krisplanen är att vid traumatiska händelser bland studerande och anställda, i en atmosfär av medmänsklighet och förståelse, få ett bra omhändertagande

Läs mer

1. Ta hand om den/de skadade 2. Ta hjälp av närmaste vuxen. Den som kommer först till undsättning, ringer vid behov ambulans, 112. Tänk på att uppge:

1. Ta hand om den/de skadade 2. Ta hjälp av närmaste vuxen. Den som kommer först till undsättning, ringer vid behov ambulans, 112. Tänk på att uppge: HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER Handlingsplanen ska hängas upp på alla förskoleavdelningar och i alla klassrum och fritidshem. Akut situation 1. Ta hand om den/de skadade 2. Ta hjälp av närmaste vuxen

Läs mer

HANDLINGSPLAN VID KRISSITUATION

HANDLINGSPLAN VID KRISSITUATION HANDLINGSPLAN VID KRISSITUATION FJÄLLGYMNASIET Jesper Englund Läsåret 17-18 Innehåll OM HANDLINGSPLANEN... 3 Kärngruppen... 3 Kontaktgruppen... Fel! Bokmärket är inte definierat. Stödgruppen... 3 Övriga

Läs mer

Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen.

Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen. Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen. Innehåll Situationer som kan utlösa krisreaktioner... 1 Andra händelser som kan innebära stark psykisk påfrestning... 1 Krisreaktioner...

Läs mer

RUTIN FÖR KRIS, GROVT OCH VÄPNAT VÅLD SAMT HOT

RUTIN FÖR KRIS, GROVT OCH VÄPNAT VÅLD SAMT HOT RUTIN FÖR KRIS, GROVT OCH VÄPNAT VÅLD SAMT HOT Krisgrupp Arbetsnummer Michael Deubler 0730-47 28 33 Kristina Johansson 0730-47 37 45 Björn Klang 0730-47 28 93 Morgan Robertsson 0761-17 99 46 Kristina Wik

Läs mer

Stödgruppens viktigaste funktion är: att stödja och handleda personalen i krissituationer.

Stödgruppens viktigaste funktion är: att stödja och handleda personalen i krissituationer. Handlingsplan för krissituationer När ett barn drabbas av en olycka eller ett dödsfall påverkar det inte bara det enskilda barnet starkt utan också dess omgivning. I sådana situationer ska vi ha en beredskap

Läs mer

KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN

KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN Rev 2015-05-06 KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN 1. Inledning Denna plan ska vara känd av personalen på Axel Weüdelskolan. För att uppnå detta mål ska den 1. finnas tillgänglig på skolans hemsida, 2. finnas

Läs mer

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Krika 2005-01-05 Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Katastrof Definition: En händelser där flera personer är drabbade och många blir påverkade, direkt eller indirekt, tex bussolyckor, branden i Göteborg,

Läs mer

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Krika 2005-01-05 Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Handlingsplan för åtgärder checklista - katastrof Krisgruppen samlas (se bilaga 1) Beslut om åtgärd (policy) Information- en person är press och informationsansvarig

Läs mer

Beredskapsplan vid allvarlig olycka/dödsfall

Beredskapsplan vid allvarlig olycka/dödsfall Beredskapsplan vid allvarlig olycka/dödsfall Gullmarsskolans krisgrupp består av: Tel arb Tel bost Rektor Jeanette Janson 613274, 076-14530 19 16473 Rektor Urban Hansson 613275, 070-69635 79 12937 Bitr

Läs mer

BEREDSKAPSPLAN VID KRISSITUATIONER

BEREDSKAPSPLAN VID KRISSITUATIONER BEREDSKAPSPLAN VID KRISSITUATIONER Reviderad 16 oktober 2014 Deltagare i Karlfeldtgymnasiets krisgrupp Rolf Engman Gymnasiechef Bo Larsson Mikael Andersson Utvecklingsledare Jan Vennberg Intendent Åsa

Läs mer

Handlingsplan för krissituation

Handlingsplan för krissituation 1 (5) -Tolleredsenheten Handlingsplan för krissituation Krisgrupp På vår enhet finns det en krisgrupp. Krisgruppen består av rektorer, skolsköterska samt en representant från varje arbetslag. Krisgruppen

Läs mer

KFUM Haga Haninge Krishanteringsplan

KFUM Haga Haninge Krishanteringsplan KFUM Haga Haninge Krishanteringsplan Dokumentet beskriver hur Haga Haninges ledare ska hantera kriser och oförutsedda händelser. Styrelsen, 2017-05-02 Innehåll 1. Rutiner vid allvarlig olycka RÄDDA-VARNA-LARMA...

Läs mer

KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN

KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN Rev 2018-10-22 KRISPLAN FÖR AXEL WEÜDELSKOLAN 1. Inledning Denna plan ska vara känd av personalen på Axel Weüdelskolan. För att uppnå detta mål ska den 1. finnas tillgänglig på skolans hemsida, 2. finnas

Läs mer

Handlingsplan vid kris

Handlingsplan vid kris 1 Handlingsplan vid kris Reviderad 2015-09-15 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Mål sidan 3 Krisgruppen skall sidan 3 Telefonlista sidan 4 Folkhögskolans krisgrupp sidan 4 Handlingsplan - allvarliga tillbud under

Läs mer

Skolområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning läsåret 2015/16 Milnergymnasiet

Skolområde Gymnasieskola/Vuxenutbildning läsåret 2015/16 Milnergymnasiet BEREDSKAPSPLAN FÖR KRISSITUATIONER. Inledning. I alla skolor inträffar någon gång ett dödsfall på grund av svår sjukdom, självmord eller olyckshändelse. Det kan vara en elev, lärare eller annan personal

Läs mer

Krisplan för Al Salamskolan. Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal.

Krisplan för Al Salamskolan. Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal. Krisplan för Al Salamskolan Plan för hantering av svår olycka, svårt sjukdomsfall eller dödsfall gällande elever och skolpersonal. Innehållsförteckning Krisplan för Al Salamskolan... 1 Inledning... 3 Uppföljning

Läs mer

Krisplan för Nolby/Långareds område. Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor.

Krisplan för Nolby/Långareds område. Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. 2013-09-30 Krisplan för Nolby/Långareds område Steg 1 (omedelbara åtgärder) Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. Rektor sammankallar krisgruppen. Om rektor inte finns tillgänglig

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM 1 (12) SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2014-06-13 Knutsbo/Junibackens Skolområde HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM krisplan knutsbo (2).doc Postadress

Läs mer

Vad gör vi när det svåra händer?

Vad gör vi när det svåra händer? Vad gör vi när det svåra händer? Beredskapsplan vid kris för Ucklums skola 1 Upprättad oktober 2015 Innehållsförteckning Rutin vid akut händelse s.3 Telefonlistor s.4 Krisgrupp ansvarsfördelning s.5 Krisgrupp

Läs mer

Kris och beredskapsplan

Kris och beredskapsplan Kris och beredskapsplan - för Cultus Gymnasium Reviderad 2014-09-01 En krissituation för skolan är när en händelse inträffar som skolans normala verksamhet och resurser inte är tillräckliga att möta och

Läs mer

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS HANDLINGSPLAN VID OLYCKA OCH KRIS 2015-2016 Reviderad 2015-10-09 Inledning Krisen är en yttre händelse av en sådan art att vi upplever att våra liv, vår trygghet, vår sociala identitet och våra livsmål

Läs mer

Spånga Basket Krisplan

Spånga Basket Krisplan Spånga Basket Krisplan Version 1.0 Beslutad av styrelsen för Spånga Basket 2013-08-21 Innehållsförteckning Krisplan... 3 Inledning... 3 Rutiner vid katastrofer... 3 Vid olycksfall i Spångahallen eller

Läs mer

KRISPLAN 2014-2015 Andreasgymnasiet

KRISPLAN 2014-2015 Andreasgymnasiet KRISPLAN 2014-2015 Andreasgymnasiet När personal får besked om en allvarlig händelse ska alltid någon i skolans krisgrupp kontaktas. Krisgruppen bedömer hur händelsen ska hanteras. Utrymningsplaner ska

Läs mer

Handlingsplan för krissituation gällande för Knappekullaenhetens förskole- och skolenheter.

Handlingsplan för krissituation gällande för Knappekullaenhetens förskole- och skolenheter. LERUM400, v 1.0, 2007-04-19 HANDLINGSPLAN I KRISSITUATION 1 (5) 2008-10-08 2011-10-19 rev Lärande Knappekullaenheten Handlingsplan för krissituation gällande för Knappekullaenhetens förskole- och skolenheter.

Läs mer

Kris och katastrofplan

Kris och katastrofplan Kris och katastrofplan för Förskolan Bränningevägen 2015 1 Innehåll Handlingsberedskap 3 Rutiner för ökad beredskap vid olyckor 3 Krisgruppen 4 Krisgruppens arbetsgång 5 Handlingsplan för större olyckor

Läs mer

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN OCH FAMILJEDAGHEM TEG/BÖLEÄNG OMRÅDET För att den upprättade krisplanen skall fungera behövs vissa gemensamma förutsättningar.

Läs mer

Krisplan för Trollehöjdskolan

Krisplan för Trollehöjdskolan Krisplan för Trollehöjdskolan Reviderad 14 oktober 2013 av skolkurator May-Gunn Andersson Lilja och skolsköterska Linnéa Dalteg, reviderad 20 november 2015 av skolkoordinator Carina Arthursson 1(11) Innehåll

Läs mer

Handlingsplan för krissituationer Bildningsförvaltningen Råssnässkolan

Handlingsplan för krissituationer Bildningsförvaltningen Råssnässkolan Handlingsplan för krissituationer Bildningsförvaltningen Råssnässkolan 20180903 1 2 Handlingsplan för krissituationer inom bildningsförvaltningens verksamheter Innehåll sid Krisgruppen 3 Externa telefonnummer

Läs mer

Lokal krishanteringsplan Frykenskolan

Lokal krishanteringsplan Frykenskolan Information från Barn- och utbildningsnämndens kansli senast reviderad 2017-01-03 Lokal krishanteringsplan Frykenskolan Den lokala krisgruppen består av: Rektor Anna Renhult arb.telefon 0560-162 52, 073-271

Läs mer

2013/14. Något svårt har hänt KRISPLAN. Uddevalla Gymnasieskola Östrabo 1

2013/14. Något svårt har hänt KRISPLAN. Uddevalla Gymnasieskola Östrabo 1 2013/14 Något svårt har hänt KRISPLAN Uddevalla Gymnasieskola Östrabo 1 Krisgruppen sammankallas vid: 1. Allvarlig olycka/dödsfall Elev/elever som är inblandade samt även personal. Viktigt med en bedömning

Läs mer

Krisplan för Gråboskolan

Krisplan för Gråboskolan 1 (14) 2016-02-24 Krisplan för Gråboskolan Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE 621 81 Visby Telefon +46 (0) 498 26 34 06 E-post regiongotland@gotland.se Bankgiro 339 8328 Postgiro 18 97 50 3 Org.

Läs mer

Handlingsplan vid för Stadsgårdens Utbildningsenhet

Handlingsplan vid för Stadsgårdens Utbildningsenhet Handlingsplan vid för Stadsgårdens Utbildningsenhet Reviderad 2016-04-26 1 Krisgruppen för Stadsgårdens Utbildningsenhet Leder och fattar beslut. Samlas på rektorsexpeditonen. Rektor Christin Lund Ansvarig

Läs mer

För Laxå Centralskola

För Laxå Centralskola För Laxå Centralskola Reviderad 2010-06-15 Sverker Lindström Lars Johansson Innehållsförteckning Telefonlista. 3 Handlingsplan vid krissituationer... 4 Elev/Barn avlider hastigt eller blir allvarligt skadad.

Läs mer

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA/KRIS

HANDLINGSPLAN VID OLYCKA/KRIS HANDLINGSPLAN VID OLYCKA/KRIS 2 Innehållsförteckning: sid Handlingsplan vid olycka/kris Klara Gymnasium 3 - Akut omhändertagande - information till personal - information till elever - information till

Läs mer

Kapitel Avsnitt Kap.nr: Sidnr: Nödläge brand - kris 15 1(8)

Kapitel Avsnitt Kap.nr: Sidnr: Nödläge brand - kris 15 1(8) Verksamhetshandbok Kapitel Avsnitt Kap.nr: Sidnr: Nödläge brand - kris 15 1(8) Dokumentansvarig (namn och funktion) Fastställd av (namn och funktion) Fastställd datum Reviderad datum Linda Hammarroth,

Läs mer

Krisplan Annelundsskolan del 2

Krisplan Annelundsskolan del 2 Bildning Krisplan Annelundsskolan del 2 Fastställd av skolledning och personal Reviderad 2016-02-11 Bildning Christina Larsson 046-73 98 00 Christina.Larsson@kavlinge.se Annelundsskolan Västergatan 15,

Läs mer

KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR SÖDRA STOCKHOLMS FOLKHÖGSKOLA

KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR SÖDRA STOCKHOLMS FOLKHÖGSKOLA KRIS OCH KATASTROFPLAN FÖR SÖDRA STOCKHOLMS FOLKHÖGSKOLA Kris och katastrofpärmen förvaras hos rektor Innehållsförteckning Krisberedskap på skolan Ansvarsfrågan Krisledningsgruppen på Södra Stockholms

Läs mer

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan

Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Krika Bygdeskola Krisberedskapsplan Katastrof Definition: En händelse där flera personer är drabbade och många blir påverkade, direkt eller indirekt, t ex bussolyckor, branden i Göteborg, Estonia och flodvågen

Läs mer

Allvarlig olycka på/utanför skolan med flera inblandade... 18 Våld och hot på skolan med en eller flera inblandade... 19

Allvarlig olycka på/utanför skolan med flera inblandade... 18 Våld och hot på skolan med en eller flera inblandade... 19 Krispärm Innehåll KRISGRUPP... 3 KRISPLAN... 4 KRISPLAN ELEV... 5 Sidhänvisning... 5 Om någon elev mister livet, under skoltid... 6 Om någon elev mister livet, utanför skoltid... 7 Om elev mister nära

Läs mer

Krishantering. Krisgrupp och telefonnummer

Krishantering. Krisgrupp och telefonnummer Krishantering Krisgrupp och telefonnummer Rektor Johann von Gerber: 532 595 01 och 0707-461 020 Biträdande rektor Sarah Stridfeldt: 532 595 11 och 0706-232 946 Biträdande rektor Marianne Hedmar: 532 595

Läs mer

Handlingsplan för krissituationer. på S:t Petri skola

Handlingsplan för krissituationer. på S:t Petri skola Handlingsplan för krissituationer på S:t Petri skola läsåret 2008/2009 1 Innehållsförteckning Krisgruppens sammansättning.3, 4 Viktiga telefonnummer 5 Dödsfall elev - i skolan 6, 7, 8 Dödsfall elev - utanför

Läs mer

Krisplan KTH Södertälje

Krisplan KTH Södertälje Krisplan KTH Södertälje Upprättad av Kristina Palm 2014-03-07, reviderad av Rebecca Hansén 2019-04-02. Detta är en beredskapsplan för åtgärder som ska vidtas när en svår olycka eller en katastrof inträffar

Läs mer

Målet med denna plan är att skapa en beredskap för att hantera kriser som berör förskolans barn, föräldrar och personal.

Målet med denna plan är att skapa en beredskap för att hantera kriser som berör förskolans barn, föräldrar och personal. Beredskapsplan Målet med denna plan är att skapa en beredskap för att hantera kriser som berör förskolans barn, föräldrar och personal. Ansvariga för förskolans arbete med krisfrågor är krisgruppen. Gruppen

Läs mer

Handlingsplan Kris och katastrof

Handlingsplan Kris och katastrof Handlingsplan Kris och katastrof Reviderad 2017-10-04 Krisgruppen Bastasjö förskola Namn Maria Hero 0708-77 93 44 Mia Conrad 0708-75 97 97 Helena Holmberg 0702-89 63 15 Cilla Abrahamsson 0709-11 32 31

Läs mer

SIMNING KRISPLAN. Alla inom simsektionen ska känna till beredskapsplanen, vad den innehåller och hur den ska användas.

SIMNING KRISPLAN. Alla inom simsektionen ska känna till beredskapsplanen, vad den innehåller och hur den ska användas. SIMNING KRISPLAN INLEDNING Denna plan ska vara en hjälp för simsektionens styrelse, tränare, och ledare, då hot, våld, sexuella trakasserier, olycka eller dödsfall inträffar och där simsektionens barn,

Läs mer

1.Se till att skadade/berörda får hjälp. 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2)

1.Se till att skadade/berörda får hjälp. 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2) Leksands folkhögskola Augusti 2012 Beredskapsplan vid krissituationer Vid en krissituation: 1.Se till att skadade/berörda får hjälp 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2) 3.Skolans

Läs mer

KRIS OCH BEREDSKAPSPLAN

KRIS OCH BEREDSKAPSPLAN KRIS OCH BEREDSKAPSPLAN Gällande Älvdalens Förskolor, skolor och fritidshem 1 Reviderad 20131001 KRIS OCH BEREDSKAPSPLAN FÖR FÖRSKOLOR, GRUNDSKOLAN ÄLVDALEN F-9 OCH FRITIDSHEM I ÄLVDALEN Målsättning Kris-

Läs mer

KRISHANTERINGSPLAN FÖR 11/12. Alsike skola Knivsta

KRISHANTERINGSPLAN FÖR 11/12. Alsike skola Knivsta KRISHANTERINGSPLAN FÖR 11/12 Alsike skola Knivsta Handlingsplan för särskilda insatser i samband med större allvarliga kriser för enskild, grupp eller hela skolan Innehållsförteckning: sid 1 Telefonnummer

Läs mer

Krisplan för Friskolan Mosaik Reviderad 151029

Krisplan för Friskolan Mosaik Reviderad 151029 Krisplan för Friskolan Mosaik Reviderad 151029 Arbetsplaner Friskolan Mosaik: Arbetsplan för skolverksamheten Arbetsplan för fritidshemsverksamheten Arbetsplan för elevhälsan Likabehandlingsplan samt plan

Läs mer

krisplan ( del 2/2 )

krisplan ( del 2/2 ) Annelundsskolans krisplan ( del 2/2 ) 2012-09-25 KRISGRUPPEN SKALL: Ansvara för innehållet i skolans ceremonilåda. Ansvara för att uppdatera telefonlistor. Ansvara för att krisplanen utvärderas varje läsår

Läs mer

KRISBEREDSKAP FÖR Hallens RO

KRISBEREDSKAP FÖR Hallens RO KRISBEREDSKAP FÖR Hallens RO Handlingsplan 2010/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Handlingsplan...1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 HALLENS RO KRISGRUPP...4 Rektor RREKTP TELEFONKEDJA OMRÅDE Hallen LÅ 05/06...4 Fritidshemmet

Läs mer

Handlingsplan Kris och katastrof

Handlingsplan Kris och katastrof Handlingsplan Kris och katastrof Reviderad 2018-12-04 Krisgruppen Bastasjö förskola Namn Maria Hero 0708-77 93 44 Mia Conrad 0708-75 97 97 Helena Holmberg 0702-89 63 15 Cilla Abrahamsson 0709-11 32 31

Läs mer

Kalmarsundsskolan 2016/2017. Krishanteringsplan för åk F-9 samt fritidshem.

Kalmarsundsskolan 2016/2017. Krishanteringsplan för åk F-9 samt fritidshem. Kalmarsundsskolan Krisgruppens exemplar Kalmarsundsskolan 2016/2017 Krishanteringsplan för åk F-9 samt fritidshem. 2 av 5 HANDLINGSPLAN FÖR KALMARSUNDSSKOLANS KRISGRUPP Syfte Att upprätta och underhålla

Läs mer

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen Krishanteringsplan Vid akuta situationer så som exempelvis, brand, olycksfall eller dödsfall är det viktigt att alla inom organisationen vet vad som ska göras och vem som gör vad. Denna krishanteringsplan

Läs mer

Segerstaskolan. Handlingsplan vid kris och katastrof. Läsåret 2011-2012

Segerstaskolan. Handlingsplan vid kris och katastrof. Läsåret 2011-2012 Segerstaskolan Handlingsplan vid kris och katastrof Läsåret 2011-2012 1 Innehållsförteckning Sid. Krisgrupp Segerstaskolan 3 Exempel när krisgruppen samlas. 3 Ansvarsfrågan. 4 Aktuella telefonnummer..

Läs mer

I händelse av kris/katastrof

I händelse av kris/katastrof I händelse av kris/katastrof 1. Rädda liv 2. Larma. Ring 112 3. Anteckna: a. tidpunkt för samtal/meddelande b. vem som lämnar meddelande samt dennes telefonnummer c. vad som har skett d. vem har skadats

Läs mer

Rutin vid krissituationer Backaskolan

Rutin vid krissituationer Backaskolan Rutin vid krissituationer Backaskolan Innehåll : 01 Telefonlista Krisgruppen 02 Telefonlista organisationer 03 Krisgruppens arbetsuppgifter 04 Dödsfall-personal 04.1 I den berörda gruppen 04.2 I de övriga

Läs mer

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn Krisplan Skola, fritids & förskola för nyfikna barn 2011/2012 KRISPLAN Innehåll: 1. Telefonlista med angivet ansvarsområde 2. Olycksfall 3. Brand 4. Inbrott, stöld och/eller skadegörelse 5. Allvarlig sjukdom

Läs mer

Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor.

Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. 2016-01-20 Krisplan för Nolby/Långareds område Steg 1 (omedelbara åtgärder) Den person som får kännedom om krissituation kontaktar rektor. Rektor sammankallar krisgruppen. Om rektor inte finns tillgänglig

Läs mer

KRISPLAN OCH KRISHANTERING

KRISPLAN OCH KRISHANTERING KRISPLAN OCH KRISHANTERING för Torsbergsgymnasiet 2018/19 Olycksfall Om en olycka inträffar och akut hjälp behövs så skall ambulans tillkallas via telefon 112. Slå nollan två gånger om du går genom skolans

Läs mer

Krisplan för Ölands Gymnasium

Krisplan för Ölands Gymnasium 2018-01-02 Krisplan för Ölands Gymnasium 1. Inledning Denna plan ska vara känd av personalen på Ölands Gymnasium. För att uppnå detta mål ska den 1. finnas tillgänglig på skolans hemsida, 2. finnas i ägo

Läs mer

Beredskapsplan. Sunnansjö rektorsområde. 2013 (reviderad 2013 02 11) 1 (11) SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Sunnasjö rektorsområde 2013-02-22

Beredskapsplan. Sunnansjö rektorsområde. 2013 (reviderad 2013 02 11) 1 (11) SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Sunnasjö rektorsområde 2013-02-22 SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Sunnasjö rektorsområde 1 Beredskapsplan 2013 (reviderad 2013 02 11) Sunnansjö rektorsområde Sunnansjö skola, Hyttvägen 57, 770 12 Sunnansjö / sun.sunnansjo@ludvika.se

Läs mer