Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14"

Transkript

1 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är stort med omkring 110 studentmedlemmar som är aktiva på lokal nivå (i mentorskapsprojekt och lokalstyrelser) samt sektionsstyrelsen som består av sju studentmedlemmar som är aktiva på nationell nivå. Sektionsstyrelsen Sektionsstyrelsen arbetar för sektionens medlemmar genom att underlätta för lokalt engagemang samt driva frågor som är viktiga för Juseks studentmedlemmar så som att underlätta steget från studier till yrkesliv. Utdrag från Juseks stadgar Juseks uppgifter - att ta till vara och främja medlemmarnas fackliga, yrkesmässiga och samhälleliga intressen. - att verka för samarbete och förståelse mellan medlemmar inom skilda verksamhetsområ-den samt - att främja medlemmarnas intressen även genom samverkan med andra organisationer. Juseks stadgar 1 Sektionsstyrelsens uppgifter - Sektionen ska formulera mål och inriktning för verksamheten, upprätta en verksamhetsplan och följa upp den. - Sektionsstyrelsen ska utveckla den lokala organisationen. - Sektionsstyrelsen ska ta initiativ till och planera facklig utbildning. - Sektionsstyrelsen ansvarar för att medlemmarnas intressen och behov tas tillvara genom att bedriva ett nära samarbete med den lokala organisationen. Juseks stadgar 36 Verksamhetsåret 2013/14 Verksamhetsåret 2013/14 inleddes med två avhopp innan verksamhetsplanen var antagen. Valberedningen gjorde emellertid ett snabbt arbete med att rekrytera in två nya styrelsemedlemmar genom fyllnadsval. Året präglades därefter av styrelsens fokusfråga - en professionell studerandesektion. Utifrån fokusfrågan delades årets arbete i tre olika områden. Dessa var: 1) kommunikation externt och internt, 2) samverkan med lokala styrelser och 3) samarbete med andra aktörer. Genom att inrikta oss på den interna verksamheten har vi sökt skapa riktning och rutiner för studerandesektionens arbete på lokal (ute på universiteten och högskolorna) och nationell nivå.

2 Vi har tagit fram en långsiktig målbild för sektionen i form av en vision. Detta för att underlätta för kommande styrelser och göra sektionens arbete mer långsiktigt. Vi har även utvecklat extranätet för förtroendevalda studenter på Juseks webb samt skapat en droppbox med rutindokument för att förbättra samarbetet och kommunikationen inom sektionsstyrelsen och för att underlätta framtida överlämning till nya ledamöter. Den fortsatta dispositionen kommer att presentera sektionsstyrelsen för att därefter förklara mer om de tre ovan nämnda arbetsområdena för året. Sektionsstyrelsen Jusek studerandesektion har under verksamhetsår 2013/14 bestått av följande personer: Ordförande: Nadja Piric (Örebro) Vice ordförande: Cecilia Bernabo (Linköping) Ledamot: Emil Lindahl (Fyllnadsval) (Umeå) Ledamot: Rebecca Glas (Umeå/Bradford) Ledamot: Johan Radix (Lund) Ledamot: Robin Håkansson (Fyllnadsval) (Uppsala) Ledamot: Tomas Källberg (Uppsala) Styrelsen har under året haft tio protokollförda möten. Sju stycken i Stockholm, ett i Göteborg och två via Skype. Förutom dessa har styrelsen även fattat beslut och dirigerat ut arbetsuppgifter via styrelsens Facebookgrupp samt via mail- och telefonkontakt. Fokusområden 2013/14 Intern kommunikation Fokusområdet intern kommunikation har enligt styrelsens VP valt att brytas ned till följande delmål: Utarbeta en vision för studerandesektionen, utarbeta en verksamhetsplan, interna aktiviteter under året, utveckla interna rutiner. Nedan presenteras hur arbetet med respektive delmål har gått. Utarbeta en vision för studerandesektionen Styrelsen hade en visionshelg i Göteborg mellan den januari. Under helgen strukturerade styrelsen upp grundpelarna i visionen. Visionen har sedan utvecklats kontinuerligt under hela verksamhetsåret och efter ett antal utkast mellan styrelsemedlemmarna har även en preliminär version varit uppe för synpunkter hos förbundsstyrelsen. Avslutningsvis har visionen reviderats ytterligare innan den färdigställdes på styrelsemötet den 4 augusti För att ge visionen ytterligare legitimitet beslutade styrelsen att lägga fram visionen som en proposition som medlemmarna får ta ställning till under årsmötet i september Styrelsen anser efter årets arbete att målet om att ta fram en vision för studerandesektionen är uppfyllt.

3 Utarbeta en verksamhetsplan Verksamhetsplanen processades under helgen september för att färdigställas den 1 oktober av ordförande. I och med att verksamhetsplanen färdigställdes den 1 oktober anses målet med verksamhetsplanen uppfyllt. Se bilaga 1. Interna aktiviteter under året Samarbetet med andra sektioner, förbundsstyrelsen och kansliet Styrelsen har haft kontinuerlig kontakt med vår kontaktperson i förbundsstyrelsen, där vi i genomsnitt haft uppdateringar varannan vecka. Utöver detta har projektansvarig från samhällspolitiska avdelningen medverkat på ett styrelsemöte och informerat om studentmedarbetaravtal. Dialog har även förts i andra enskilda frågor med förbundsstyrelse och kansli. Styrelsen har haft kontakt med den kommunala sektionen i syfte att utarbeta framtida samarbeten. Kommunala sektionen närvarade vid ett av våra styrelsemöten samt haft fortsatt kontakt med styrelsen avseende uppstarten av en arbetsgrupp. Detta har resulterat i ett utökat samarbete mellan mentorskapsprojektet i Göteborg och den kommunala sektionen. Det finns även diskussioner om en utökning av samarbetet. Idéer och tankar har förts kring hjälp med och i genomförandet av införlivandet av studentmedarbetaravtal inom Göteborgs stad. Styrelsen har även haft kontinuerlig kontakt med kansliet genom studerandeombudsmannen som även har deltagit som stöd vid ett flertal av sektionsstyrelsens möten. Deltaga på Juseks ordförandkonferens Studerandesektionens ordförande har deltagit vid båda Juseks ordförandekonferenser under verksamhetsåret där samtliga sektionsordföringar i förbundet har träffats för att behandla viktiga frågor inom förbundet. Bjuda in minst tre externa personer till styrelsens möten Styrelsen har haft som mål att bjuda in relevanta personer till styrelsens möten. Detta har skett kontinuerligt under året där bland annat Johannes Danielsson (ordförande Saco studentråd), Anna Rohlin Larsson (Projektledare på Juseks samhällspolitiska avdelning och sakkunnig i frågan om studentmedarbetare) samt Håkan Öberg (styrelsens kontaktperson i förbundsstyrelsen) har medverkat vid varsitt möte under verksamhetsåret. Synliggöra frågan om studentmedarbetaravtal internt inom Jusek Styrelsen har anordnat ett seminarium under Almedalsveckan där frågan om studentmedarbetaravtal och hur vi ska få genomslag för dessa behandlades. Vidare har även en bloggartikel i frågan har publicerats på Jusekbloggen.

4 Utveckla interna rutiner för studerande sektionens styrelse Överlämning, valberedning, verksamhetsplanering och samarbete med lokala styrelser Styrelsen har utarbetat ett rutindokument för kommunikation med valberedning har för att underlätta för nya styrelser gällande samarbete med sektionens valberedning. Rutindokument har även utarbetats för överlämning, verksamhetsplanering samt samarbete med lokala styrelser. Dropbox Styrelsens interna Dropbox har utvecklats. Utveckla interna rutiner för studerande sektionen i stort Facebook-grupp för alla förtroendevalda studenter Sektionsstyrelsen har publicerats minst ett inlägg i månaden från sektionsstyrelsen på Juseks facebook-grupp för förtroendevalda studenter, huvudsakligen gällande styrelsens egna arbete. Detta för att ge tips på läsvärda nyheter eller för att söka vidare inom Juseks studerandesektions styrelse. Styrelsens mål har varit att vara aktiva i gruppen med minst ett inlägg i månaden. Styrelsen har dock inte använt denna grupp som primär kontaktkanal. Däremot använder Studerandeombudsmannen gruppen för information som ska nå ut till förtroendevalda studenter i förbundet. Ordförande skrev en presentation om sig själv och sektionsstyrelsens arbete efter jul, varefter vi har varit bättre på att använda av gruppen som kontakt- och informationskanal. Fokusområden 2013/14 Extern kommunikation Fokusområdet extern kommunikation har enligt styrelsens VP valt att brytas ned till följande delmål: Kommunikation genom Facebook, Twitter, Blogg och Artiklar, delta under politikerveckan i Almedalen. Nedan presenteras hur arbetet med respektive delmål har gått. Facebooksida, Twitter, Blogg och Artiklar Styrelsen har kontinuerligt under året vara aktiv på webb och sociala media för att öka kontakten med sektionens medlemmar. Under hösten publicerades en artikel på temat högskolan som stiftelse i UNT och under våren har ordförande intervjuats angående studenters inflytande i fackförbund, en artikel som publicerades i Publikt. Under våren har även en serie blogginlägg diskuterat olika dagsaktuella frågor kopplade till sektionsstyrelsens fokusområden. Exempelvis publicerades ett blogginlägg i samband med att finansministern lämnade ett förslag om sänkt bidragsdel från CSN och ett annat kring frågan om studentmedarbetaravtal.

5 Gällande sociala media så som Facebook och Twitter har styrelsen publicerat minst ett inlägg i veckan. Vidare har ansvarig ledamot hållit sig uppdaterad på sociala media för att snabbt kunna svara på eventuella frågor eller feedback från medlemmar och potentiella medlemmar. Vidare har ett rutindokument avseende hur styrelsen ska arbeta med sociala medier utarbetats till stöd för kommande styrelser. Almedalen Juseks studerandesektion har varit representerad i Almedalen från söndagen den 29 juni till fredagen den 4 juli. Där vi deltagit i seminarier, samarbetat med andra Saco-förbund, bemannat Juseks monter samt genomfört en paneldebatt med titeln Studentmedarbetare en väg till kvalificerat arbete. En webbsändning av debatten går att finna på: Sammanfattat kan konstateras att Almedalsvistelsen var mycket lyckad med stor uppslutning både vid Juseks seminarier och vid Juseks monter. Fokusområden 2013/14 Samverkan med lokala styrelser Fokusområdet samverkan med lokala styrelser har enligt styrelsens VP valts att brytas ned till följande delmål: Kontaktpersoner gentemot lokala styrelser samt Formerna för utbildning och samverkan med lokalt förtroendevalda. Nedan presenteras hur arbetet med respektive delmål har gått. Kontaktpersoner gentemot lokala styrelser För att öka samarbetet inom sektionen har styrelsen försökt förekla kommunikationen mellan sektionsstyrelsen och lokalt aktiva medlemmar inom sektionen. Samtliga ledamöter i sektionsstyrelsen utsågs därför till kontaktperson åt ett antal lokala styrelser. Styrelsen har därefter varit i kontakt med dessa lokalt förtroendevalda inom sektionen minst en gång i halvåret för att ser hur arbetet fortlöper och om de har några frågor eller funderingar. Formerna för utbildning och samverkan med lokalt förtroendevalda Styrelsen har tagit fram en grundmall för initial kontakt med varje nytillträdd lokal styrelse. Sektionen har planerat två utbildningar inriktade på de lokalt förtroendevalda, en i februari och en som faller samman med årsmötet i september Styrelsen har tagit hjälp av studerandeombudsmannen vid planering och utförande av dessa utbildningar. Uppslutningen på utbildningarna har varit stor och de som deltog på februariutbildningen var i helhet mycket nöjda. Studerandesektionens styrelse var närvarande under hela februariutbildningen och höll även själva i en presentation om sektionsstyrelsens verksamhet och uppdrag.

6 Fokusområden 2013/14 Samarbete med andra aktörer Fokusområdet samverkan med andra aktörer har enligt styrelsens verksamhetsplan valts att brytas ned till följande delmål: Saco och Sacos studentråd samt LSU. Nedan presenteras hur arbetet med respektive delmål har gått. Saco studentråd Studerandesektionen deltog aktivt och fyllde alla sektionens mandat på Saco studentråds kongress den 30 november till 1 december Styrelsen skickade in 3 motioner vilka alla debatterades flitigt vid kongressen. Representanter från styrelsen har även deltagit på de medlemsråd som Saco studentråd har arrangerat i september och maj, samt på Saco studentråds halvårskongress i maj Representanter från styrelsen har deltagande på ett seminarium om internationella studier i december. LSU Studerandesektionen var deltog aktivt och fyllde sitt mandat på LSU:s årsmöte den november Styrelsen har under året även behandlat frågan huruvida sektionen fortsatt ska vara medlem i LSU då Saco studentråd också är medlem och då sektionen eventuellt ändå kan ta del av LSU:s tjänster utan att själva vara medlem. Engagemanget och medlemskapet i LSU tar en del tid och på sikt bör sektionen ta ställning gällande om denna tid kan användas på ett bättre sätt för sektionens medlemmars räkning. Styrelsen har tagit fram ett beslutsunderlag som kommer att lämna över till nästa styrelse som får behandla frågan ytterligare och sedan ta ett beslut. Avslutande kommentarer Utifrån följande presentation anser Jusek studerandesektions styrelse att målen i 2013/2014 års verksamhetsplan är uppfyllda.

7 Bilaga 1 Verksamhetsplan 2013/14 Studerandesektionens styrelse Årets fokus: En professionell studerandesektion - med inriktning på den interna verksamheten Bakgrund Det saknas riktning och rutiner för delar av studerandesektionens fokus. Årets styrelse ska därför rikta fokus på den interna verksamheten för att arbeta fram en professionell studerandesektion. Syftet är att arbeta långsiktigt med att ta fram en visionär verksamhetsidé för att underlätta för kommande styrelser att ha en plattform att stå på när de tillträde. Tanken är också att skapa en klar bild av den idé som ska genomsyra verksamheten ända ner på lokal nivå. Vi har valt att samla årets planerade verksamhet under tre rubriker: kommunikation, samverkan med lokala styrelser samt samarbete med övriga aktörer. Kommunikation Intern kommunikation - Utarbeta en vision för studerandesektionen - Utarbeta en verksamhetsplan - Sammanställa verksamhetsberättelse Interna aktiviteter - Ökat samarbete med andra sektioner, kansliet och förbundsstyrelsen - Delta på Juseks ordförandekonferens - Bjuda in relevanta personer till styrelsens möten - Synliggöra frågan om studentmedarbetaravtal internt Interna rutiner för studerandesektionens styrelse - Utveckla rutiner för överlämning - Utveckla rutiner för valberedning - Utveckla rutiner för verksamhetsplanering - Utveckla rutiner för samarbete med lokala styrelser Interna rutiner för studerandesektionen - Utveckla rutiner för överlämning - Utveckla rutiner för valberedning - Aktiva i Facebook-grupp för alla förtroendevalda studenter - Aktiva i Facebook-grupp för studerandesektionens styrelse - Dropbox

8 Extern kommunikation - Aktiva på extern Facebook-sida (Juseks studerandesektion) - Aktiva på Twitter (JusekStudent) - Delta med minst två ledamöter i Almedalen - Opinionsbildning i sektionsrelevanta frågor Samarbete med lokala styrelser - Utse kontaktpersoner gentemot lokala styrelser - Se över formerna för utbildning och samverkan med lokalt förtroendevalda - Ta fram rutiner för kontakt med lokala styrelser - Se över behov och möjlighet av att införa ordförandeträffar - Utveckla mall för introduktionsbrev - Planera utbildningshelg för lokalt förtroendevalda studenter tillsammans med studerandeombudsmannen Samarbete med andra aktörer - Samarbete med Saco och Saco studentråd - Delta på Saco studentråds kongress (fylla sektionens mandat) - Delta på Saco studentråds medlemsråd - Delta på Saco studentråds ordförandeträffar - Delta på minst två övriga Saco-aktiviteter - Samarbete med LSU - Delta på LSU:s årsmöte - Se över Juseks medlemskap i LSU

Verksamhetsplan och ansvarsfördelning Juseks studerandesektions styrelse, verksamhetsår 2013/2014

Verksamhetsplan och ansvarsfördelning Juseks studerandesektions styrelse, verksamhetsår 2013/2014 2013-10-14 Verksamhetsplan och ansvarsfördelning Juseks studerandesektions styrelse, verksamhetsår 2013/2014 RIKTLINJER Juseks uppgifter - att ta till vara och främja medlemmarnas fackliga, yrkesmässiga

Läs mer

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018

Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 Jusek student styrelse dagordning 24 februari 2018 (I=informationspunkt D=diskussionspunkt B=beslutspunkt) Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen,

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet

Saco Studentråd Kongress 2014. Verksamhet 2015-2016. Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Saco Studentråd Kongress 2014 Verksamhet 2015-2016 Styrelsens förslag rörande fokusfrågor & verksamhet Innehållsförteckning Verksamhet 2015-2016 1 Extern fokusfråga 2 Ingen ska ångra sin utbildning. En

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte

Protokoll för styrelsemöte Protokoll för styrelsemöte 2016-12-10 Jusek Student, sektionsstyrelsen Närvarande: Hannes Guggenheimer, ordförare Lovisa Kronsporre, ledamot John-Erik Bergkvist, ledamot Rebecka Elm, ledamot Marco Poblete,

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013

Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Saco Studentråd Antagen av kongress 2013 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning Extern fokusfråga 1 Snabbt ut till rätt jobb. Utbildning för framtidens arbetsmarknad och välfärd. 1 Intern fokusfråga

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 8 2016-09-25 10.00-16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Anders Green Karin Stenvall Victoria Jansson Nils Karlsson Alexander Tejera

Läs mer

Under presentationen kommer alla delarna i organisationsschemat att förklaras.

Under presentationen kommer alla delarna i organisationsschemat att förklaras. Mars 2010 Föreläsningsstöd: Presentation av Juseks organisation Bild #1 Juseks organisation Juseks viktigaste uppgift är att se till att medlemmarna har bra löne- och anställningsvillkor. Vi är ett utbildnings-

Läs mer

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE

Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE Studentradion i Sverige Verksamhetsplan för verksamhetsåret 2017 FÖRSLAG TILL ÅRSMÖTE 2016-10-29 1 Fokusområden 1. Verka för att vara en ekonomiskt och organisatoriskt stabil organisation a. Skapa rutiner

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Martin Brosser, Joakim Öfverholm, Sigrid Svensson, Svetozar Kljajin, Simon Österlund, Mikael Jönsson 1. Mötet öppnas Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 18:36. 2. Val

Läs mer

Saco Studentråd. Strategi 2013-2017. Underrubrik

Saco Studentråd. Strategi 2013-2017. Underrubrik Saco Studentråd Strategi 2013-2017 Underrubrik 1 Bakgrund Saco Studentråd vill över tid uppfattas som en seriös påverkansaktör och därför behövs strategin för att ge ramarna för organisationen på längre

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg

Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Valseger 2014 valplan grön ungdom väst och göteborg Inledning Grön Ungdom ska synas och höras. Ingen ska kunna missa att på något sätt under 2014 komma i kontakt med oss eller med Miljöpartiet. Grön Ungdom

Läs mer

Protokoll för 1-2 februari 2014

Protokoll för 1-2 februari 2014 Protokoll för 1-2 februari 2014 Lördag: 10:00 Mingel och frukostfika 10:30 Mötet öppnas Presentation av Annie och Johanna Johanna Olsson och Annie Whittam öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 11:00 Psykologförbundet,

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Stadgar. Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar

Stadgar. Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar Stadgar Stadgar för studentrådet och normalstadgar för studentföreningar Stadgar för studentmedlemmarnas förtroendemannaorganisation Fastställda av Förbundsstyrelsen den 3 september 2010 1 Studentrådet

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna 2015-2017 Vad är ArkitektStudenterna och varför finns vi? ArkitektStudenterna är Sveriges Arkitekters studentorganisation och det samlande organet för Sveriges Arkitekters

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen. VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET Version: 1.0 Antagen: FS maj 2014 Nästa revision: FS aug 2015 Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Saco studentråds stadga

Saco studentråds stadga Saco studentråd 2014 Saco studentråds stadga Senast uppdaterad på Saco studentråds kongress 2014 och antagen av Sacos styrelse den 15 december 2014 2 Innehåll Allmänna bestämmelser 4 1 Ändamål 4 2 Sammansättning

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

Saco Studentråd mötesprotokoll

Saco Studentråd mötesprotokoll 2012-12-08 1 (6) 2012-12-09 Saco Studentråd mötesprotokoll Plats och datum Djurönäset, 2012-12-08 samt 2012-12-09 Närvarande Presidium: Maria Ehlin Kolk Pernilla Jönsson Ledamöter: Anna Bergkvist Elias

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018

Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Protokoll förbundsstyrelsemöte 2-4 februari 2018 Närvarande: Sofia Larsson (SL), Christine Åström (CÅ), Maja Rinnert (MR), Martina Karlsson (MK), Maria Hellquist (MH), Sara Eriksson (SE), Jonna Gabrielsson

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL Om RFSL Medlemmar Avdelningar Kongressen Valberedningen och revisorer Förbundsstyrelsen (FS) Förbundskansliet Avdelningarna samlas RFSL Ungdom Bilagor - förteckning 1-4 Handbok

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Normalstadgar för RFSL

Normalstadgar för RFSL Normalstadgar för RFSL Antagna på årsmötet 2008 samt 2009 Normalstadgarna ska vara gällande för samtliga avdelningar senast år 2010 och ska gälla för alla nybildade avdelningar som upptas i RFSL. Inom

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen

att uppdra åt kommunledningskontoret att förbereda och genomföra ett deltagande under Almedalsveckan 2016 enligt föredragningen KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Dahlmann Christian Datum 2015-11-24 Diarienummer KSN-2015-2171 Kommunstyrelsen Almedalsveckan 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att kommunstyrelsens

Läs mer

Proposition. Projektplan 20 % arvoderad ordförande 2015-2016

Proposition. Projektplan 20 % arvoderad ordförande 2015-2016 Proposition. Projektplan 20 % arvoderad ordförande 2015-2016 BAKGRUND Agronomförbundet grundades 1921 med syfte att främja den lantbruksvetenskapliga forskningen och undervisningen samt hävda dess betydelse

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter. STADGAR FÖR RFSL VÄSTMANLAND Antagna 2008-10-22 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Västmanland 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete.

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete. 1 Beskrivning av föreningen Föreningens namn är Umeå Systemvetarförening, (hädanefter benämnd UMSYS). Organisationsnummer: 802446-7956. Föreningens verksamhetsår sträcker sig från 1 januari till 31 december.

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02

Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02 Styrelsemöte FSAstud 2012-09-01 2012-09-02 Tid: lördag 1 september och söndag 2 september Plats: FSAs kansli, Nacka PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Wibke Sebbin Anna Svensson

Läs mer

Protokoll för styrelsemöte Jusek Student sektionsstyrelsen Kl. 10:30-15:00 (med besök inplanerat 10:30-12:00)

Protokoll för styrelsemöte Jusek Student sektionsstyrelsen Kl. 10:30-15:00 (med besök inplanerat 10:30-12:00) Protokoll för styrelsemöte 2017-11-11 Jusek Student sektionsstyrelsen Kl. 10:30-15:00 (med besök inplanerat 10:30-12:00) Förkortningar som förekommer nedan: JSS = Juseks Studentsektions styrelse, SM =

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 2015-03-24 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Föreningen Blöjupproret, Sveriges förening för EC och tygblöjor Verksamhetsåret 2016-01-01 2016-12-31 Styrelsen Styrelsen har bestått av: Ordförande : Marie Nyman Hedbom fram

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Verksamhetsberättelse Naturvetarnas Studentråds styrelse 2016/2017

Verksamhetsberättelse Naturvetarnas Studentråds styrelse 2016/2017 styrelse 2016/2017 1 Fokusfrågan På kongressen i oktober 2016 beslutades studentstyrelsens huvudverksamhet för nästkommande mandatperiod skulle vara: arbeta för stärka arbetslivsanknytningen på naturvetenskapliga

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Demokratihandbok. Februari Version 9. Del 6. Innehållsförteckning

Demokratihandbok. Februari Version 9. Del 6. Innehållsförteckning Demokratihandbok Februari 2017 - Version 9 Del 6 Innehållsförteckning 7. Förbundsstyrelsen... 2 8. Kongressen... 6 9. Avtalsrådet... 8 10. Förbundsrådet... 8 11. Valberedning... 9 12. Revision... 9 13.

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET. Föreningshandbok Utbildningsvetenskapliga studentkåren vid Göteborgs universitet (SLUG) är en studentkår med ca 5000 medlemmar. Inom SLUG finns det föreningar vars övergripande syfte är att förgylla SLUG studenters studiesociala

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00.

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00. Arbetsordning för förbundsstyrelsen Detta är en överenskommelse för att styrelsen på bästa sätt ska arbeta med varandra. Överenskommelsen uppdateras vid behov av styrelsen. Här behandlas: 1) Förbundsstyrelse-

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad STADGAR Stadgar för Centrala Sacorådet i Malmö stad. Senast ändrade vid årsmöte 2017-03-09. Till dessa stadgar ska ett rutindokument finnas som beskriver de rutiner som gäller för Centrala Sacorådet i

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse ÅR:2018 Datum: 19-01-12 LSR:s organisationsnummer: 802002-0361 Sektion: Reuma Ev. eget sektionsorg.nr: Kontaktpersoner Namn E-post Ordförande: Linda Humlesjö linda.humlesjo@gmail.com

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Nils Karlsson Anders Green Luwam Zewenghiel Leo Brandt Alexander Tejera Kansli: Hampus Carlson Mötet öppnas Formalia 1.1 Mötets

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 11 januari 2018 Plats: Skype Tid: torsdag 11 januari kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson (anslöt vid punkt

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2015-11-12 2016-02-29 Skåne 1.0 Mats Runsten Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 2 3. Effekt... 3 4. Goda

Läs mer

Distriktsråd Minnesanteckningar

Distriktsråd Minnesanteckningar Distriktsråd Minnesanteckningar Solna 2017-05-05 Marita Lindqvist Pia Stråle Therese Barrington Deltagare Distrikt Blekinge Gotland Gävleborg Jämtland / Härjedalen Jönköping Kalmar Kronoberg Norrbotten

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN Kommunikationsplan för Svenska Skyttesportförbundet Pistolsektionen Fastställd 2015-04-11 Bakgrund och syfte Det finns ett behov att utveckla sektionens kommunikation med målgrupperna, det visar de synpunkter

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening

Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsberättelse för Abrahamsbergsskolans Föräldraförening Verksamhetsåret 2013-11-27 -- 2014-09-23 Styrelsen lämnar följande redogörelse för året. Föreningens verksamhet Abrahamsbersskolans Föräldraförening,

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015

Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015 Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015 MSF Utlands halvårsrapport för styrelse året 2014/2015 sammanfattar kort vad vi arbetat med samt uppnått under varje del ur vår verksamhetsplan. Den innehåller: Organisation

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Stadgar för RFSL Stockholm

Stadgar för RFSL Stockholm Stadgar för RFSL Stockholm Antagna vid RFSL Stockholms årsmöte den 23 mars 2019. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm. 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en

Läs mer

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013

Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 Proposition 1. Verksamhetsplan för RFSU Stockholm 2013 1. Organisation RFSU Stockholms verksamhet har vuxit och utvecklats snabbt de senaste åren. Av den anledningen har fokus under det verksamhetsår som

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014 Vision100 mars 2014 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE Vision100 Vision 100, Kost & Närings färdplan mot föreningens 100-årsjubileum 2021, består av tre delar: En övergripande vision för föreningens roll för sina

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Torgprotokoll - Torg B

Torgprotokoll - Torg B Torgprotokoll - Torg B Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P3. Pengar per medlem till alla avdelningar P3 att 4 kronor per betalande medlem ges till tillhörande avdelning i början av 219 att effekten,

Läs mer