Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan och Arbetsordning för"

Transkript

1 Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen Reviderad senast (8)

2 I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen (RS) samt Villaägarnas Riksförbund (VR) 1.Bakgrund ViM bildades i februari 2009 av de i Malmö befintliga direktanslutna medlemmar som ville gå samman i en förening för främjandet av bättre villkor för villaägarna i Malmö. Genom att samla de direktanslutna villaägarna i Malmö Stad i en stark och partipolitiskt obunden organisation kan ViM : driva medlemmarnas intressen som småhusägare. uppnå bättre villkor och förmåner för småhusägandet. påverka väsentliga plan- och byggärenden, taxeringsfrågor och andra frågor som har betydelse för villaägarna i Malmö stad. erbjuda medlemmarna en bättre service avseende rådfrågning och liknande ärenden ViM ingår i VR. Förbundets uppdrag är att leverera nytta till våra medlemmar och förbättra villkoren för Sveriges småhusägare. Organisatoriskt är VR uppdelat i 8 regioner. ViM ingår i Region Syd med regionkontor i Malmö. Denna är organiserad i en RS med förtroendevalda som utses av föreningarna i regionen. RK är bemannat av tjänstemän anställda i VR. Målbilder centralt, regionalt samt lokalt för ViM. Villaägarnas Riksförbund övergripande mål är att: stärka småhusägarnas och omvärldens kännedom om VR genom en tydlig varumärkesstrategi och en aktiv kommunikation både externt och internt. skapa förutsättningar för framtida medlemstillväxt. eftersträva måluppfyllelse i enlighet med det av kongress antaget bostadspolitiskt program. Region Syds övergripande mål är att: aktivt bidraga till att förbundet VR övergripande mål uppnås. 2 (8)

3 ARBETSORDNING. 1.1 Målbild för Villaägarna i Malmö Villaägarna i Malmö övergripande mål. Öka medlemsnyttan genom att; - anskaffa rabattavtal med företag inom Villaägarnas intresseområde. - följa upp tidigare rabattavtal. - följa upp samarbetsföretag inom villaägarnas rådfrågningssektor avseende juridik, byggteknik m.m. Behålla befintlig medlemskader d.v.s. förbättra nyckeltalen och rekrytera nya medlemmar. Etablera kontakt med Malmö stad. Representera medlemmarna samt bevaka deras intressen inför VR. Representera medlemmarna vid Kongress. Representera VR inför medlemmarna. Informera om och deltaga i av VR och RS planerade aktiviteter. Riktlinjer : Målbilderna skall vara realistiska, mätbara och i linje med VR mål Detaljmål för ViM Arbeta fram och uppdatera föreningens verksamhetsplan och arbetsordning. Skapa förutsättningar, enl. styrelsemedlemmarna förslag för ett positivt arbete i föreningens styrelse till medlemmarnas nytta. Ta fram och ge ut ett informationsblad eller liknande. Hålla hemsidan aktuell i samverkan med RK. Ta fram företag typ allsidig byggmarknad som kan ge rabatter till medlemmarna. Följa upp samarbetsföretag inom villaägarnas rådfrågningssektor avseende juridik, byggteknik m.m. i Malmö. Aktivt, genom hemsida, tabloidtidning, artiklar i tidningen Villaägaren och utskick, informera och kommunicera med våra medlemmar och på så sätt försöka behålla befintliga medlemmar och rekrytera nya. Försöka hålla en personlig kontakt med medlemmar som kontaktar oss. Genomföra informations/socialt medlemsarrangemang. Etablera kontakt med och presentera ViM för ledningen i Malmö kommun. Representera medlemmarna med minst två styrelsemedlemmar vid kongress. Representera medlemmarna samt bevaka deras intressen inför RK och VR. Skriva motioner till kongressen på förslag från styrelse eller medlemmar. 3 (8)

4 Representera VR och RS genom att informera medlemmarna i våra tillgängliga informationsmedia. Deltaga i och informera om VR och RS planerade aktiviteter. Verksamhetsplan 1.1 Intressepolitik/ Opinionsbildning Extern Intressepolitik/ Opinionsbildning. ViM kan hjälpa till i VR och RS arbete med att etablera VR som opinionsbildare. Detta kan ske genom aktiviteter som föreningen anordnar antingen själva eller genom samordning med VR eller RK. ViM kan även bidra till VR intressepolitik genom att skriva insändare och debattartiklar. Vidare kan ViM arbeta med lokala aktiviteter som är väsentliga för de egna medlemmarna och på detta sätt bilda opinion för aktuella frågor. Föreningen kan i samverkan med RS och RK bevaka och besvara medieinslag samt kommunala förslag som berör småhusägandet i föreningens verksamhetsområde. ViMs övergripande mål är att; bidra till och stödja VR, centralt och regionalt, i deras mål genom lokalt engagemang och lokala aktiviteter med betoning på fastighetsskattefrågor och energipolitiska frågor. deltaga i lokal opinionsbildning och lobbying. representera medlemmarna samt bevaka deras intressen inför Malmö Stad. presentera VR och RS intressepolitiska frågor genom att informera våra medlemmar i våra tillgängliga informationsmedia. deltaga i VR och RS planerade aktiviteter inom området. etablera kontakt med och presentera ViM för ledningen i Malmö stad. Praktiskt innebär detta att i samverkan med RS och RK skall ViM lokalt - ta fram och ge ut en informationsskrift där VR och ViM:s intressepolitik presenteras. - skriva insändare m.m. och där i verka för ovannämnda övergripande mål. - stödja medlemmarna intressepolitiskt/ opinionsmässigt samt bevaka deras intressen i lokala frågor. - deltaga i av VR och RS organiserade lokala kampanjer. 4 (8)

5 Ta kontakt med Malmö Stad för att presentera ViM. Huvuddelen av arbetet med extern Intressepolitik / Opinionsbildning skall dock ske regionalt och centralt Intern Intressepolitik / Opinionsbildning. ViM:s övergripande mål är att: aktivera medlemmarna för att få underlag till att skriva motioner till kongressen. stimulera medlemmarna till att deltaga i lokal opinionsbildning och lobbying. stimulera medlemmarna till att deltaga i av ViM och RS planerade aktiviteter. Praktiskt innebär detta att. på hemsidan skall det finnas ett forum för insändare samt adresser till media aktiva i Malmöområdet. Uppmaning om att medlemmarna kan skriva insändare i övriga informationskanaler som ViM disponerar t.ex. tabloidtidning. ViM utformar en egen förenings- dag/afton samt kommer med förslag på program för av RS ordnade medlemsaktiviteter. genom ViM egna informationskanaler stödja och stimulera medlemmarna till större aktivitet avseende intressepolitiken. göra ett slumpvis valt utskick för att undersöka vilka frågor medlemmarna vill att ViM skall driva. 3.1 Allmän rådgivning ViM skall upprätthålla en god servicegrad och lokal kompetensnivå för allmän rådgivning till medlemmarna avseende lokala frågor. Detta avser områden som inte kräver specifika expertkunskaper. Alla övriga rådgivningsärenden skall hänvisas till VR centrala rådgivning eller RK. 3.2 Medlemsförmåner. VR och RS erbjuder centrala resp. regionala förmåner. Dessa medlemsförmåner finns sammanställda i tidningen Villaägaren och på VR och RS:s hemsidor. ViM ska erbjuda attraktiva medlemsförmåner i närområdet utöver de förmåner som erbjuds från centralt och regionalt håll. Målet är att: ta fram ett nytt företag typ allsidig byggmarknad som kan ge rabatter till medlemmarna. 5 (8)

6 följa upp samarbetsföretag inom villaägarnas rådfrågningssektor avseende juridik, byggteknik mm i Malmö. genomföra ett informations/socialt medlemsarrangemang under året. 3.3 Ekonomi Föreningens budget baseras på Medlemsavgifter. Intäkter från Lokala samarbetsavtal Intäkter från rekryteringsverksamhet Föreningen svarar genom sin styrelse för att få en stabil ekonomi genom att: ta fram en väl fungerande administration inom ramen för fastställd budget. anpassa verksamhetsplanen till befintliga tillgångar. uppföljning av budget genom att kassören redovisar aktuellt budgetläge vid varje styrelsemöte. kassören svarar för day-to-day operations inom ekonomiområdet. budget för kommande år tas fram av styrelsen efter fastställande av föreningens verksamhetsplan. 3.4 Medlemsservice och Medlemsvård VR:s övergripande mål avseende medlemsnytta är att: sänka kostnaderna för småhusboendet. verka för bättre villkor för småhusägare. medverka till ett enklare liv som småhusägare. ViM definierar begreppet ökad medlemsnytta = medlemsvård med: Rådgivning och tjänster Medlemsaktiviteter Medlemsförmåner Bredare medlemsservice ViMs medlemmar skall uppleva en ökad medlemsnytta med en ökad medlemsservice. Föreningen skall därför upprätthålla en god tillgänglighet med bra serviceanda i kontakten med sina medlemmar Detta kan ske genom att ViM:s styrelse Försöker hålla en personlig kontakt med ViM medlemmar genom t.ex. uppföljning av de som kontaktar ViM. Skapar tillgänglighet till styrelsen för medlemmarna. Visar på VR:s rådgivningskapacitet, lokalt- regionalt och centralt, genom information på bl.a. hemsidan. Informerar om ViM verksamhet genom hemsida samt utskick. 6 (8)

7 Arrangerar ett antal aktiviteter inom för villaägare speciellt intressanta områden. Informerar medlemmarna genom föreningens hemsida om kommande aktiviteter samt om föreningens stadgar, styrelse, årsmöte, m.m. Skickar alla nya medlemmar ett välkomst/informationsbrev inom en månad efter påbörjat medlemskap.(samordnas med det centrala utskicket från VR. 3.5 Extern kommunikation och Marknadsföring ViMs mål med extern kommunikation och marknadsföring är att: öka kunskapen om ViM hos icke medlemmar, företag och myndigheter i Malmö. visa på fördelarna (medlemsnyttan) av att vara medlem för befintliga och framtida småhusägare i Malmö. presentera ViM hos kommunala beslutsfattare i Malmö. utveckla kommunala kommunikationskanaler i Malmö gemensamt med övriga Malmöföreningar skapa en kommunikationsplattform. Detta kan ske genom att: ge ut informationsblad eller motsvarande. skriva och ge ut ett informationsbrev till ett utvalt antal företag i Malmö. efter presentation av ViM hos kommunala beslutsfattare följa upp med ett informationsbrev till ett utvalt antal förvaltningar i Malmö. i informationsmaterialet visa på både fördelar för ViM och för samarbetspartners som företag och kommunala förvaltningar. utveckla personkontakter i den kommunala förvaltningen. genomföra kampanjer för att få ut vårt varumärke ViM. upprätta ett medlems kartotek för att göra informationen billigare ha en ständigt aktuell hemsida. deltaga i regionala och centrala kampanjer aktuella för småhusägarna i Malmö. deltaga i mediedebatten genom redaktionell text, insändare mm. deltaga i mässor motsvarande med Villaägartema för att sprida och stadfästa begreppet ViM. samverka med övriga föreningar i Malmö anslutna till Villaägarna. 3.6 Intern kommunikation ViMs mål med intern kommunikation: Förse medlemmarna med korrekt, aktuell information om ViM och VR arbete. Genom ett forum på hemsidan få medlemmarna att framföra sina funderingar och åsikter som underlag för ViM agerande. Visa konkret på medlemsnyttan så att medlemmen kan uppleva denna Detta kan ske genom att 7 (8)

8 ge ut informationsblad. skriva artiklar i medlemsmagasinet Villaägaren och medverka i regionupplagan. ha en aktuell hemsida. arrangera en informations/socialt medlemsmöte under året. försöka hålla en personlig kontakt med ViM medlemmar genom t.ex uppföljning av de som kontaktar ViM. skapa tillgänglighet till styrelsen för medlemmarna. visa på Villaägarnas Riksförbunds rådgivningskapacitet, lokalt- regionalt och centralt. 3.7 Åtgärder för att behålla befintliga medlemmar ViM mål är att behålla så många av de befintliga medlemmarna som möjligt. ViM skall därför verka för att befintliga medlemmar upplever att det skall vara lätt att: kontakta ViM styrelse. erhålla de rådgivningstjänster som medlemskapet medför. få information om vad ViM gör och står för. ta del av de rabatter som medlemskapet medför. deltaga i av ViM ordnade arrangemang. göra sin mening hörd. 3.8 Åtgärder för att genomföra medlemsvärvning VR övergripande mål är att värva nya medlemmar. Stöd till lokalföreningarna finns i form av en regionsamordnare som även har ekonomiska medel för värvningskampanjer till sitt förfogande. ViMs mål att värva nya medlemmar är genom: personlig kontakt med de redan befintliga direktanslutna medlemmar som ej gick med i ViM. brevutskick med personlig uppföljning, i samverkan med VR centralt/regionalt, till nyinflyttade i Malmös nya villaområden. kampanjer med befintliga eller blivande samarbetspartners att deltaga i av förbundet centralt ordnade kampanjer. att i egenproducerat informationsmaterial ge möjlighet att teckna medlemskap uppmuntra till befintliga medlemmars Grannvärvning 3.9 Regionala uppdrag ViMs mål är att tillvarata och representera medlemmarnas intressen genom representation i regionala / lokala, inom bostadssektorn tillhörande, organisationer och officiella sammanhang som representant för regionen eller ViM (8)

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-01-01 2019-12-31 Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar. Mission Genom påverkan, rådgivning och förmåner skapar vi bättre villkor för villaägandet. Verksamhetsidé Villaägarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsplan 2010 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1. Inledning 1.1 Förbundets uppdrag Leverera nytta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 . Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Mölndal Organisationsnummer 802428-4120 Antagen av styrelsen den 140224 Behandlad på årsmötet den 140309 Senast reviderad den 140224 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 Senast reviderad Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt skall

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Kungsbacka Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2014-02-20 Behandlad på årsmötet 2014-04-03 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2011-03-28 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152. Antagen av styrelsen 2015 01 22 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Helsingborg Org.nr 802419-0152 Antagen av styrelsen 2015 01 22 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Helsingborg....3 2.1 Föreningens verksamhetsidé... 3

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den 2 (6) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde

Läs mer

Villaägarna i Karlskoga

Villaägarna i Karlskoga Villaägarna i Karlskoga Årsmöte med Villaägarna i Karlskoga 2010-03-29 Dagordning 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Fråga om mötets behöriga utlysning. (kallelse den 8 mars per post)

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER

VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2012 Villaägarna i BOLLNÄS-OVANÅKER Inledning Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Lerums kommun Organisationsnummer 802431-9827 Antagen av styrelsen den 24/2-2015 Behandlas på årsmötet 2015-04-14 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-..- Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Senast reviderad den 2015-..- Innehåll

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Senast reviderad den Innehåll 1. Föreningens

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer [Skriv text] Verksamhetsplan 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 19 februari 2014 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2014 Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Org.nr: 862500-7987 Antagen av styrelsen den 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun

Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Verksamhetsberättelse 2009 Villaägarna i Kungsbacka kommun Antagen av styrelsen den 2010-03-04 Behandlad på årsmötet den 2010-03-18 Senast reviderad den... 1 Inledning Denna verksamhetsberättelse skall

Läs mer

Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS

Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS Bollnäs 2008-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2007 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet har präglats av- MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Verksamhetsplan 2013 Villaägarna i Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den 26 februari 2013 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2013 Senast reviderad den den 26 februari 2013 2 (8) Innehåll

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan [Skriv text] En aktiv villaägarförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 2014-03-19

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-14 Behandlad på årsmötet 2016-04-13 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2014-03-20 Behandlad på årsmötet den 2014-03-20 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna Södra

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Öckerö Kommun Organisationsnummer 802432-6509 Antagen av styrelsen den 2015-02-27 Behandlad på årsmötet den 2015-04-22 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Öckerö

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Öckerö kommun Org.nr 802432-6509 Antagen av styrelsen 20 mars 2013 Behandlad på årsmötet... 2013 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Öckerö Kommun...3

Läs mer

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS

Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Bollnäs 2009-01-22 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2008 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet har präglats av- MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt VERKSAMHETSPLAN

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Södra Halland Organisationsnummer 849202-4933 Antagen av styrelsen den 2015-02-24 Behandlad på årsmötet den 2015-03-12 Innehåll 1.Inledning 3 2.Villaägarna i Södra

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Göteborg Org.nr

Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Göteborg Org.nr Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den... Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den... Innehåll Verksamhetsplan 2013 Villaägarna Göteborg 1. Förbundets

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 [Skriv text] En aktiv villaägarförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2015 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 2015-03-02

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Villaägarna i Kungsbacka kommun

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933 Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den...20 februari 2012... Behandlad på årsmötet den..22 mars 2012... Senast reviderad den Verksamhetsplan 2012 Villaägarna

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Provisorisk arbetsordning för föreningen VILLAÄGARNA I MALMÖ

Provisorisk arbetsordning för föreningen VILLAÄGARNA I MALMÖ Provisorisk arbetsordning för föreningen VILLAÄGARNA I MALMÖ Denna arbetsordning gäller f.o.m. fastställandet vid första ordinarie sammanträde Arbetsordningen kommer löpande att utformas, tillägg/ändringar

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987

Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsberättelse 2013 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 19 mars 2014 Behandlad

Läs mer

Verksamhetsplan 2008 Villaägarna Degerfors

Verksamhetsplan 2008 Villaägarna Degerfors 1 (5) 1 Inledning 1.1 Föreningens uppdrag Leverera nytta till våra medlemmar och förbättra villkoren för kommunens småhusägare. Föreningens arbete ska fokuseras på merparten av medlemmarnas intresse till

Läs mer

INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 11 mars 2015 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 11 mars 2015 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 11 mars 2015 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering Lättare förtäring serveras

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse www.villaagarnasavean.se Verksamhetsberättelse inkl. resultat & balansräkning 2018 Villaägarna vid Säveån Föreningens verksamhetsområde är Partille, Lerums & Alingsås kommuner Organisationsnummer 802431-9827

Läs mer

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2010 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaägarförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2010 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Antagen av styrelsen den 2010-02-23 Behandlad på årsmötet den 2010-03-31 Senast

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun Verksamhetsplan 2012 Villaägarna i Kungälvs kommun Antagen av styrelsen den 2012-02-15 Behandlad på årsmötet den 2012-03-14 Senast reviderad den... Verksamhetsplan 2012 1. Förbundets uppdrag och vision...

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 16 februari kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 16 februari kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 16 februari 2009-02-16 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén, Ann Norrsell, Alf Christensson, Håkan Sköld, Robert

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Antagen av styrelsen den... Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den...

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Vänersborg Trollhättan

Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Vänersborg Trollhättan En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsplan 2012 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Antagen av styrelsen den 2012-02-16 Behandlad på årsmötet den 2012-03-28 Senast reviderad

Läs mer

- Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013

- Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013 - Region Öst innehållsförteckning Regional Verksamhetsplan 2013 Slutversion godkänd av förbundsstyrelsen Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Falkenberg

Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Falkenberg Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Falkenberg Antagen av styrelsen den...2011-02-25... Behandlad på årsmötet den... Senast reviderad den... Verksamhetsplan 2011 Villaägarna Falkenberg 1. Förbundets uppdrag

Läs mer

INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 20 mars 2013 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 20 mars 2013 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av 23 INBJUDAN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 20 mars 2013 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering Lättare

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 En aktiv villaförening i Vänersborg, Trollhättan och Lilla Edet Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Vänersborg Trollhättan Organisationsnummer 862500-7987 Antagen av styrelsen den 2 mars 2015 Behandlad

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll vid styrelsemöte den 15 december 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Håkan Sköld (HS), Robert Jensen (RJ), Ann Norrsell (AN),

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Alf Christensson (AC) Håkan Sköld (HS), Robert Jensen

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

STADGAR. Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001

STADGAR. Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001 STADGAR Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001 1 2 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Hjärt- och Lungsjukas förening i och den är en lokalförening inom Hjärt-

Läs mer

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006)

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006) NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den 20-22 oktober 2006) 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i Södertälje/Nykvarn och föreningen är ansluten till

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7

Verksamhetsplan. för. Hörselskadades distrikt i Västra Götaland. Antagen 2009-10-24. Sidan 1 av 7 Verksamhetsplan för Hörselskadades distrikt i Västra Götaland 2010 Antagen 2009-10-24 Sidan 1 av 7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Hörselskadades distrikt i Västra Götaland kommer under år

Läs mer

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige

Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige Normalstadgar för lokalföreningar i Afasiförbundet i Sverige 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i. och ansluten till läns-/regionföreningen i.. län/region och därigenom är den

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Region ABC 2015-11-14

Region ABC 2015-11-14 Region ABC 2015-11-14 Kanaler hos Villaägarna 2015 Marknad och Kommunikation Villaägarnytt Så kommunicerar (säljer) vi vårt erbjudande I R F Medlemskapet Intressepolitik Rådgivning Förmåner, rabatter Köpta

Läs mer

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014

Distrikt Skåne. Verksamhetsplan 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsplan 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsplan för Rädda Barnen Distrikt

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Dagordning årsmöte 14 mars 2016

Dagordning årsmöte 14 mars 2016 Dagordning årsmöte 14 mars 2016 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

Vid utgången av 2014 var medlemsanslutningen till förbundet enligt följande :

Vid utgången av 2014 var medlemsanslutningen till förbundet enligt följande : Fastställd vid förbundsstämman i Stockholm 2015-05-29 VERKSAMHETSSTRATEGI SVERIGES FISKEVATTENÄGAREFÖRBUND 2015-2017 Sveriges Fiskevattenägarerförbund är rikstäckande intresseorganisation för landets ägare

Läs mer

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 INLEDNING Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete, vars syfte har varit att bygga en tydlig och klar målbild

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 ORG.NR. 802417-6235 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Beslutad av styrelsen per capsulam 2012-04-10. Behandlad av årsmötet 2012-04-11. Verksamhetsberättelse 2011 VRKba.doc 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Villaägarna

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov.

Denna utveckling påverkar både samhället och PRO. Flexibiliteten måste öka och verksamheten måste anpassas till växande och olika behov. Antagen 20171109 PRO Stockholms län Verksamhetsplan 2018 Innehåll Omvärldsanalys Prioriteringar Inriktningsmål Omvärldsanalys Stockholms län: Stockholms län med sina närmare 2,3 miljoner invånare växer

Läs mer

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län

Välkommen till PRO 1. Nu är det dags! PRO Stockholms län Välkommen till PRO 1 Nu är det dags! PRO Stockholms län 1 Innehållet i PRO 1 Detta är PRO Intressepolitik hur kan PRO påverka Hur fungerar en PROförening Hur finansieras verksamheten Vara ledare i PRO

Läs mer

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013

Föreningsstadgar. Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 Föreningsstadgar Hörselskadades förening i Stockholm Antagna av årsmötet 2013 HRF, Hörselskadades förening i Stockholm Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten Telefon 08-462 24 30, texttelefon 08-462 24 35,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna Södra Halland Org.nr 849202-4933 Antagen av styrelsen den 13 februari 2013 Behandlas på årsmötet den 20 mars 2013 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna Södra

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Hallands godmans- och förvaltarförening Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsområde Föreningen ska vara verksam inom kommunerna Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm och Varberg. Föreningen vänder sig till

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011-2013

VERKSAMHETSPLAN 2011-2013 VERKSAMHETSPLAN 2011-2013 Tvätteriförbundets övergripande uppgift är att leverera största nytta till sina medlemmar och därmed bidra till att förbättra villkoren för att driva verksamhet inom tvätt- och

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

STADGAR för Villaföreningen Solbacken

STADGAR för Villaföreningen Solbacken STADGAR för Villaföreningen Solbacken Fastställda av årsmöte 2011-03-03 1 Ändamål och verksamhetsområde 1. Villaföreningen Solbacken nedan kallad föreningen är en partipolitiskt obunden sammanslutning

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

Föreningspärm. 2012-12-18 nu med reviderade normalstadgar.

Föreningspärm. 2012-12-18 nu med reviderade normalstadgar. Föreningspärm för föreningar anslutna till Villaägarnas Riksförbund 2012-12-18 nu med reviderade normalstadgar. Uppdatering och utveckling av pärmen via www.villaagarna.se / Min Sida Postadress Besöksdress

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift.

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift. Stadgar för Länsföreningen Parkinson Jönköping En förening inom ParkinsonFörbundet 1. FÖRENINGEN Föreningens namn är: Parkinson Jönköping och är en förening inom ParkinsonFörbundet, som är en ideell och

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer