Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet"

Transkript

1 Sida Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

2 Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld rapport bifogas som fil (pdf) i Min ansökan under rubriken Lägesrapport. 1. Grundinformation Projektnamn Ärende-ID Idé och företagsfabriken Nybro Stödmottagare Organisationsnummer Nybro Företagsgrupp Redovisningsperiod fr.o.m t.o.m Lägesrapport nr Projektets startdatum Projektets slutdatum Gör en övergripande beskrivning av projektets verksamhet Beskriv övergripande vad ni arbetat med i projektet under aktuell redovisningsperiod. Redogörelsen bör innehålla beskrivning av : - övergripande verksamhet - hur ni arbetat mot mål och delmål - eventuella avvikelser från projektbeslutet - eventuella ändringar - hur ni arbetat med horisontella kriterier - vilka processer som initierats - kommentarer kring eventuella aktiviteter och resor utanför programområdet. rapport version Styrgrupp har bildats med representanter från näringslivet och Nybro kommun. Kortfattad information om projektet har lagts upp på webbsida ( Visitkort och presentationsmaterial har tagits fram med grafisk utformning i linje med s regler (EU flagga och s logotype). Projektledaren har träffat såväl offentliga aktörer som organisationer och näringsliv. Presenterat projektidén och fått positiv feedback. Syftet med dessa möten är att knyta upp samarbeten och även få mer input till modellen för ide och företagsfabriken. Ett utkast till en modell har tagits fram för processen - från idé till företag. I modellen framgår också i vilket "stadie" företagaren befinner sig och hur vi skall tillgodose allas behov (se bilaga). Allt från coachande samtal till lagerhållning och konferensmöjligheter. En första modell för inflödet till idé och företagsfabriken har tagits fram och ska testas inom snar framtid. Inflödet kan dock se annorlunda ut beroende på målgrupp. I flödena tar vi hänsyn till de horisontella kriterierna. Undersökning av potentiella lokaler för ett genomförande har gjorts med gott resultat. Lokalerna är ändamålsenliga för en mötesplats och är tillgänglighetsanpassade. SWOT analys med de horisontella kriterierna har genomförts med inbjudna parter från kommun, näringsliv och organisationer. Resultatet av detta bifogas som bilaga SWOT. Det har under analysfasen framkommit att det finns ett stort behov från målgruppen nyanlända att få extra stöd i form av utbildning och rådgivning samt lotsning. Vid en enkätundersökning som gjordes för nyanlända som genomgått "starta eget dagar" i kommunens regi framkom att samtliga svaranden behövde mer hjälp och utbildning (se bilaga). Studiebesök hos Västervik Framåt har genomförts som gav mycket bra feedback. Ett kvinnligt nätverk med nyanlända har påbörjats. Sida 2(10)

3 3. Beskriv genomförda aktiviteter Utgå från aktiviteterna som framgår av ert beslut. Beskriv de aktiviteter och därtill kopplade delaktiviteter som genomförts under aktuell period. Akt. Delakt Aktivitetsbenämning Beskrivning Uppstartsdags -Förarbete och planering Extern kommunikation och resultatspridning Uppstart-analys-genomförande-produktion För att, som ovan nämnt, uppnå förstudiens mål har vi delat in genomförandet i olika delar. Delaktiviteterna som genomförs i förstudien och som är listade nedan är knutna till de olika delarna och därför märkta med tydliga rubriker. Bildat styrgrupp med representanter från näringsliv och kommun Uppstartsfas - Swotanalys. Horisontella kriterierna Bjudit in representanter från näringslivet, kommunen, organisationer. Analysfas - Möten med näringslivet Presenterat förstudien för representanter från näringslivet - positiv feedback. Näringslivet har också efterfrågat kompetensförsörjning där projektet eventuellt kan bli en hjälpande aktör. Näringslivet har också efterfrågat utbildningar och föreläsningar samt att kunna mötas på ett naturligt sätt. Analysfas - Möten med lokala och regionala organisationer Möten med Regionförbundet, Science Park Kalmar, ALMI, Pukeberg/Linne universitet och Nyföretagarcentrum. Positiv feedback och förankrat framtida samarbeten. Analysfas- kvinnligt nätverk Bjudit in nyanlända kvinnor till nätverksträff för att analysera deras behov inför en eventuell företagsstart. Ideer har diskuterats och en del kommer eventuellt att gå vidare. Integrationsenheten kommer att fortsätta med dessa träffar. Kan även kopplas samman med SFI utbildningen länge fram. Sida 3(10)

4 Analysfas - Möten med AME, SFI, KSK integration Analysfas - Möten med eventuella deltagare i ett genomförandeprojekt Träffat SFI och diskuterat ett entreprenörskapsspår för nyanlända. Nytt möte angående detta under augusti månad. KSK integration är delaktiga kontinuerligt och har även representant med i den kvinnliga nätverksgruppen. Återträff med Arbetsförmedlingens sektionschef för integration som gav mycket positiv feedback. AF kan bli en möjlig samarbetspartner och medfinansiär. Besked i augusti. Har identiferat ett flertal potentiella deltagare. Såväl svenskar som nysvenskar. Vi kommer ha ett nära samarbete med de som bedriver starta eget utbildningar och likvärdiga kurser. Genomförandefas -Studiebesök Pågående aktivitet Besök hos Västervik Framåt De presenterade sitt projekt angående nyanlända som vill starta företag. Gav oss mycket nya ideer och hur modellerna gällande inflödet kan se ut. Lyssnade också av hur vi skulle kunna göra Ide och företagsfabriken till en permanent verksamhet efter ett eventuellt genomförande. Besök hos Tranås United 12/6. Syfte att analysera deras organisation och ägandeskap samt verksamheten. Besök på Möjligheternas Mötesplats i Virserum 28/6. Syfte att ta lärdom av andras projekt och kompetensförsörjningsbehovet. Avslutsarbete Analysfas - Möten med Nybro kommun Projektet har presenterats för politiken på KSAU och fått positiv feedback. Dock efterfrågades mer medfinansiering från Regionförbundet och fler kommuner. Därför har vi haft möten med Emmaboda och Torsås kommuner som ser Sida 4(10)

5 positivt på ett medverkande. Möte med Lessebo kommun planeras under augusti. Genomförandefas - Identifiera lämplig lokal Har tittat på olika alternativ och funnit en lokal som verkar mycket ändamålsenlig. Produktionsfas - Modell för en Idé- och företagsfabrik Modell färdig och bifogas. Slutredovisning Framtida 4. Beskriv resultat och utfall under aktuell redovisningsperiod Redogör för vilka direkta resultat och utfall som projektet uppnått. Beskriv även kopplingen mellan projektets målsättning och det specifika mål som projektet beviljats stöd inom. Tänk på att utfallen på de valda indikatorerna ska redovisas i tabellen i avsnitt 5. Utforma modell för mötesplatsen En modell har tagits fram för hur mötesplatsen skulle kunna fungera och erbjuda. Vilka komponenter som krävs och även tittat på vilka stödfunktioner som skulle behövas. Utforma modell idéverkstaden Bifogad i slutrapport Utforma adekvat stödsystem Efter diskussioner med etablerade stödsystem såsom ALMI och Nyföretagarcentrum har framkommit att det skulle behövas en kompletterande aktör lokalt. T ex vill gärna ALMI att personer som söker finansiering från dem har fått hjälp med att ta fram en affärsplan och budget innan de bokar besök hos dem. Västervik Framåt hade också kommit fram till att det inte finns tillräckliga stödsystem för gruppen nyanlända som vill starta företag. För målgruppen nyanlända tittar vi bl a på stödsystem i form av språkstödjare med sakkunskap och översatta dokument. Dock måste vi också ställa krav på en viss språknivå för att personen ska kunna ta del av mötesplatsen. Att säkerställa att personerna verkligen förstått vad de måste uppnå för att gå vidare med sina affärsidéer. Stödsystem för personer som har genomgått starta eget utbildning eller precis har startat upp näringsverksamhet saknas till stor del. En mötesplats för att träffa andra entreprenörer och eventuellt delta i föreläsningar. Många enmansföretagare känner sig ganska isolerade eftersom de inte har någon att bolla idéer med och samtala kring Sida 5(10)

6 sin näringsverksamhet. Här skulle idé och företagsfabriken kunna fungera som en naturlig mötesplats och arrangera seminarier och liknande på kvällstid. Utforma en hållbar modell för framtida ägande och finansiering av Idé-och företagsfabriken Nybro Denna modell får växa fram under ett genomförande eftersom modellen måste provas empiriskt. Utforma och arbeta utifrån en tydlig plan för de horisontella kriterierna. Bifogad i tidigare lägesrapport. 5. Beskriv utfall av indikatorer under aktuell redovisningsperiod Fyll i samtliga indikatorer och måttenheter i direkt i formuläret i Min ansökan. Formuläret för indikatorraportering i Min ansökan finns under rubriken Lägesrapport. Utgå från ert beslut om stöd. 6. Övriga utfall och/eller goda exempel Här kan ni lyfta fram övriga utfall eller goda exempel som skapats inom projektet och som knyter an till projektets mål men som inte direkt belyses av indikatorerna. Exempel på detta kan vara utveckling av nya varor och tjänster, insatser som bidragit till företags konkurrenskraft, särskilt framgångsrika arbetssätt mm. Under förstudien har förståelsen ökat för målgruppen nyanländas behov av rådgivning och utbildning inför start av näringsverksamhet. Samtliga intressenter har ställt sig positiva till projektidén och ser att projektet kan fylla ett stort behov. 7. Beskriv eventuella bidrag i annat än pengar (privat och offentligt) Redogör för vad de olika resurserna har tillfört projektet, exempelvis hur medfinansiärens personal arbetat med periodens aktiviteter. Läs mer om medfinansiering på s webbplats: 8. Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär Beskriv eventuella aktiviteter av socialfondskaraktär och kostnaderna kopplade till dessa. Läs mer om kostnader av socialfondskaraktär i handboken på s webbplats. Sida 6(10)

7 9. Beskriv eventuella aktiviteter som genomförts utanför programområdet Beskriv vilka aktiviteter som genomförts utanför programområdet under aktuell redovisningsperiod och varför 10. Övriga kommentarer Ange eventuell ytterligare information om projektet och dess resultat som bör uppmärksammas Del 2 - Slutrapport Avser hela projektperioden 12. Sammanfattning av projektet, dess aktiviteter, mål och resultat Beskriv de aktiviteter som genomförts under hela projektperioden, hur dessa kopplats till målen samt vilka resultat det har lett till. Stäm av gentemot ert beslut. Bildat styrgrupp med representanter från näringslivet och kommunen. Kontinuerliga möten och diskussioner. Resulterat i ett bra samarbete och positiv feedback. Representanter från näringslivet ser positivt på projektet och behov finns av såväl inkubator som affärsskola. SWOT analys möte för att ta fram en modell för de horisontella kriterierna. Representanter från NFG, Nybro kommun, ALMI och näringslivet samt potentiell framtida deltagare. Möten med regionala organisationer: Regionförbundet, Pukeberg/Linneuniversitet, Nyföretagarcentrum, Arbetsförmedling m fl. Syftet att presentera modellen för ide- och företagsfabriken och samtidigt få feedback och förankra framtida samarbeten. Målet var att säkerställa modellen för mötesplatsen. Identifierat lämplig lokal för mötesplatsen i Nybro. Funnit en mycket ändamålsenlig lokal för mötesplatsen som uppfyller samtliga kriterier som tagits fram i modellen. Förankrat hos hyresvärden som också är mycket positiv till projektidén. Efter samtal med potentiella deltagare och integrationsenheten har det framkommit att de bör filtrera ut de deltagare som har tillräckliga språkkunskaper innan de blir deltagare i mötesplatsen. Västervik Framåt, som driver ett liknande projekt, har signalerat att de numera kräver D-nivå på SFI, vilket vi har tagit lärdom av. Målet är att ta fram en inflödesmodell för att säkerställa kvaliteten. Möten med flera kommuner för att utvidga projektet och öka medfinansieringen. Resulterat i positiv feedback och underlättat inför beslut om medfinansiering. Kvinnligt nätverk för nyanlända påbörjades. Ett flertal personer inbjudna, dock dålig uppslutning. Integrationsenheten kommer att fortsätta med dessa träffar. Möten med SFI har resulterat i ett förslag till att de ska skapa ett entreprenörskaps spår jämte de ordinarie studierna. Här kan även ALMI bli inkopplade och anordna idétävlingar. Sida 7(10)

8 Nyföretagare behöver mer stöttning dels under perioden fram till starten och under den första tiden som företagare. Deltagare som genomgått starta eget utbildningar saknar en plats att träffa likasinnade innan de startat företag. Näringslivet ser ett behov av en mötesplats för att diskutera idéer, träffa andra entreprenörer och utbyta kunskap. Någon typ av affärsskola med såväl kortare kurser som seminarier och föreläsningar. Resulterat i att modellen för mötesplatsen utvecklats och utvecklat adekvata stödsystem. Modellen finns bifogad som Modell mötesplatsen.pdf. Etablerade företag har också efterfrågat expertnätverk inom olika områden. T ex nätverk inom olika material och design. Mer utförligt förklarat i modellen (Modell mötesplatsen.pdf). Andra kommuner i närområdet har efterfrågat ett ambulerande expertnätverk där vi kan komplettera varandra. Studiebesök hos Västervik Framåt resulterade i att vi justerade intagningskraven för målgruppen nyanlända. Besök hos Tranås united där syftet var att titta på deras organisation och hur den är strukturerad samt hur de gått tillväga. Besök på möjligheternas mötesplats för att tillgodogöra oss information om andra projekt och problematiken med kompetensförsörjning inom industrin. Sammanfattningsvis ser alla informerade aktörer att det finns ett stort behov av en mötesplats som Idé- och företagsfabriken. 13. Kommentera det slutliga utfallet av indikatorerna Jämför ackumulerat utfall mot målvärde (se punkt 5 ovan) och kommentera eventuella avvikelser samt vilka lärdomar ni har dragit av detta. 14. Beskriv hur ni arbetat med att sprida projektets resultat Beskriv större informationsinsatser som utförts i samband med projektavslutet, projektets eventuella resultat samt hur EU:s medverkan har synliggjorts. Bilägg gärna eventuella utvärderingsrapporter. Främst informationsinsatser genom personliga möten och informationsträffar. Eu och har synliggjorts på samtligt material såsom Powerpoint presentationer, inbjudningar, epostmeddelanden, informationsmaterial, webbsida och visitkort. Logotyper för EU och på samtligt material och även muntligen informerat vilka som är medfinansiärer. Möten med Nybro kommun, Emmaboda kommun, Torsås kommun, Arbetsförmedlingen, Science Park Kalmar, Regionförbundet, Lokalt näringsliv, potentiella framtida deltagare, SFI, Integrationsenheten Nybro kommun, Pukeberg/Linneuniversitetet, ALMI, företagsgrupper. Informationsmötena har bidragit till att projektidén har utvecklats och att ett större upptagningsområde kan bli aktuellt fler kommuner delaktiga. Sida 8(10)

9 15. Beskriv uppföljning, utvärdering och lärande Utifrån s riktlinjer avseende utvärdering (3P och 3N) beskriv metoder och insatser för att följa upp och utvärdera projektet samt hur utvärderingen använts för att skapa ett lärande. Bilägg gärna eventuella utvärderingsrapporter. I utvärdering av förstudien har framkommit att det blir två olika typer av inflöden till idé- och företagsfabriken beroende på målgrupp. Nyanlända bör genomgå olika filter för att säkerställa att de kan tillgodogöra sig information och kompetensutveckling på idé- och företagsfabriken. Detta sköts i samarbete med integrationsenheten och SFI. Behov av en mötesplats för företagare har framkommit och tillika för en inkubatorsverksamhet. 16. Diskussion och slutsatser Beskriv vilka delar av projektet som varit framgångsrika och vilka delar som inte har fungerat lika bra. Ange orsaker och vilka lärdomar som uppstått till följd av detta. I förstudien har de främsta framgångarna varit att samtliga intressenter har ställt sig positiva till modellen och projektidén. Under förstudien har förståelsen ökat för målgruppen nyanländas behov av rådgivning och utbildning inför start av näringsverksamhet. Ett nära samarbete med Integrationsenheten har varit mycket gynnsamt. För att säkerställa att modellen fungerar måste den provas empiriskt vilket vi hoppas kunna göra vid ett genomförande. Sida 9(10)

10 17. Efter projektslut Beskriv hur ni arbetar vidare med projektets resultat efter projektet har avslutats Efter förstudien kommer arbetet att fortsätta med en genomförandeansökan och förankra medfinansieringen från kommuner och Regionförbundet. 18. Övriga kommentarer Ange eventuell ytterligare information om projektet och dess resultat som bör uppmärksammas Sida 10(10)

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé

Tilltänkt projektnamn. Beskrivning av tidig projektidé Sida 1(6) Tilltänkt projektnamn Beskrivning av tidig projektidé Idé- och företagsfabriken Nybro Nybro Företagsgrupp Kontaktperson Carolina Thaysen Telefonnummer E-postadress 0481-175 85 carolina@nfg.se

Läs mer

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport

Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport 1 (6) Anvisningar till dig som skriver läges-/slutrapport Syftet med enhetliga mallar för rapportering är att underlätta spridning av resultat och metoder från projekten i Nordprogrammet. En rapport ska

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten

Slutrapport. Version 2.2 111013. 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande beskrivning av innehållet i rapporten 2. Nyskapande och innovativitet Beskriv vad som är nyskapande och innovativt

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Oskarshamn. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-03-23 Oskarshamn Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Tillväxtverket. Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sutrapport version 1.2 170621 Del 1 - Lägesrapport Avser innevarande rapportperiod. Ifylld rapport bifogas

Läs mer

Projektansökan 2011-10-20

Projektansökan 2011-10-20 Projektansökan 2011-10-20 Projektidé Vad skall ni göra för vem och varför? Beskriv i en till två meningar. Etablera IFS Rådgivning inom Almi Företagspartner Halland för företagarrådgivning till utlandsfödda

Läs mer

Fördjupad lägesrapport

Fördjupad lägesrapport Version 1.0 150819 Fördjupad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Fördjupad lägesrapport Ska lämnas in årligen, som bilaga till den ansökan om utbetalning som

Läs mer

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post:

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post: Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-02-14 Projektnamn Lokal Utvecklingsplan Hälleviksstrand Journalnummer 2010-5891 Diarienummer TM074 Stödmottagare/projektägare

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? Förstudie Integration

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? Förstudie Integration Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-10-31 Projektnamn Förstudie Integration Journalnummer 2010-7716 Diarienummer TM080 Stödmottagare/projektägare Leader

Läs mer

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14

Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 Sydostleden ett projekt för näringslivsutveckling 2014-08-14 On-going evaluation Lärande utvärdering Följeforskning Utvärderingen ska vara användbar under resans gång Löpande återkoppling av iakttagelser/

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: DRIV i Blekinge Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200450 Sammanfattande beskrivning Under 2014 har ett energikluster i Blekinge byggts upp bestående av företag, offentliga aktörer

Läs mer

Lägesrapport. Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB. Projektnamn Livskraftigt företagande. Åtgärd 1.2 Bilaga nr.(till ansökan om utbetalning) 1

Lägesrapport. Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB. Projektnamn Livskraftigt företagande. Åtgärd 1.2 Bilaga nr.(till ansökan om utbetalning) 1 Lägesrapport Projektnamn Livskraftigt företagande Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB Ärende ID 27459 Tidsperiod 1/1-08 31/3-08 Rapport nr. 1 Åtgärd 1.2 Bilaga nr.(till ansökan om utbetalning) 1

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt programgenomförande Visby. Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt programgenomförande 2017-06-20--21 Visby Henrik Blomberg Resultat Utlysning 2017:1 Utlysningsperiod 12 december 2017 13 mars 2017 Samtliga insatsområden

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida 1(11 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte.

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Allmänna uppgifter Datum: 2010-03-31 Projekttid: 2009-10-01-2010-04-01 Journalnummer: 2009-5974 LAG diarienr: LVS-050 Projektnamn: HÄSTNÄRA BOENDE I GÖTENE, förstudie Sammanställning

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-3088845 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2009 Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Förenklad lägesrapport

Förenklad lägesrapport Version 1.0 150819 Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Kompare Diarienummer: 2008-00877 Period (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari Inledning Inom Socialfonden läggs stor vikt vid

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2011 1. Verksamheten

Läs mer

SMÅLAND entreprenörskap & design Entreprenörskap, med fokus på i alla avseenden hållbar utveckling, där design är tillväxtkraft.

SMÅLAND entreprenörskap & design Entreprenörskap, med fokus på i alla avseenden hållbar utveckling, där design är tillväxtkraft. Sammanfattning slutrapport SMÅLAND entreprenörskap & design Entreprenörskap, med fokus på i alla avseenden hållbar utveckling, där design är tillväxtkraft. 1 Sammanfattning En förstudie genomfördes sommaren

Läs mer

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder

Problemanalys (vilken utmaning ska projektet lösa eller vilka nya möjligheter/metoder Informerande dokument Information Sida 1 (6) Ansökan om regionala projektstöd Projektstöd är ett viktigt verktyg i det regionala utvecklingsarbetet. Region Norrbotten beviljar stöd till projekt som på

Läs mer

- en del i programmet Att främja kvinnors företagande

- en del i programmet Att främja kvinnors företagande Slutrapport Projekt Företagsamma kvinnor i Karlskrona - en del i programmet Att främja kvinnors företagande Under åren 2007 2009 har Tillväxtverket samordnat och genomfört ett nationellt program vars syfte

Läs mer

Lägesrapport. Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459. Falun Borlänge - regionen 556645-9284

Lägesrapport. Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459. Falun Borlänge - regionen 556645-9284 Lägesrapport Version 2.0 090911 Projektnamn Ärende-ID Livskraftigt företagande/ Driv eget 27459 Stödmottagare Organisationsnummer Falun Borlänge - regionen 556645-9284 Redovisningsperiod Total projektperiod

Läs mer

Ungdomsprojekt i praktiken

Ungdomsprojekt i praktiken Ungdomsprojekt 2013 200 i praktiken Projektbeskrivning, Matchning för arbetspraktik till arbetslösa ungdomar och till funktionshindrade ungdomar med särskilda behov i Vaggeryds kommun. 2(7) Bakgrund Ungdomsarbetslösheten

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): februari 2014 1. Verksamheten

Läs mer

Ansökan Kulturprojektmedel

Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan Kulturprojektmedel Ansökan + bilagor skickas i original pappersformat till: Landstinget i Kalmar län Box 601, 391 26 Kalmar Samt digitalt jonas.p.andersson@ltkalmar.se Uppgifter om projektet Projektnamn

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013

Mötesplats Arbetsmarknad. Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Mötesplats Arbetsmarknad Bildminnen från nätverksträffen 18 april 2013 Lärorika samarbeten och regional samverkan Här erbjuds du en arena för erfarenhetsutbyte och inspiration. Erfarna projektledare presenterar

Läs mer

Projektbeskrivning

Projektbeskrivning Sid 1 (5) Projektbeskrivning 191001 Projektnamn: Möbelriksdagen 2020 Projektägare: Interior Cluster Sweden AB Projektledare: Samverkan med näringslivskontoret Växjö Kommun, Växjö & co och TMF Projektperiod:

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4

2 VERKSAMHETSPLANEN UTGÅR IFRÅN 4 medlemmarnas behov 4 analyser av Oskarshamns företagsklimat 4 SWOT-analyser av Oskarshamns näringsliv 4 Verksamhetsplan FöretagsCentrums verksamhetsplan antogs av styrelsen 20 oktober 2011 och gäller tills vidare. Planen följs upp fortlöpande och revideras vid behov (senast 2013-12-12). INNEHÅLL 1 FÖRETAGSCENTRUMS

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): januari 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna

Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna Slutrapport av verksamheten inom projektet Entrecoop i Dalarna . SAMMANFATTNING Entrecoop i Dalarna har under projektperioden bidragit till att 7 företag bildats och där associationsformen är ekonomisk

Läs mer

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr.

Lägesrapport. Utveckling av Kustvägen 117302. Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243. Redovisningsperiod Total projektperiod Lägesrapport nr. Lägesrapport Version 2.0 090911 Projektnamn Ärende-ID Utveckling av Kustvägen 117302 Stödmottagare Organisationsnummer Kustvägens ekonomiska förening 769618-5243 Redovisningsperiod Total projektperiod

Läs mer

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus

Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Skellefteå 2016-01-21 Sammordningsförbundet Skellefteå-Norsjö Ansökan om medel för förstudie Fokus arbetsliv Psykisk hälsa i fokus Bakgrund I Sverige står psykiatriska diagnoser för ca 40 % av alla pågående

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Förenklad lägesrapport Ska lämnas in vid varje ansökan om utbetalning förutom den som lämnas vid årsskifte. Ifylld

Läs mer

DigiLitt.kom

DigiLitt.kom DigiLitt.kom 20180301-20200228 Förutsättningar Projektperioder och faser Analys- och planeringsfas: 201803-201808 (6mån) Genomförandefas: 201809-201912 (16mån) Avslutsfas: 20200101-20200228 (2mån) Förutsättningar

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): maj 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet

Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet Diarienummer 19-8003/08 Slutrapport för stöd till insatser på livsmedelsområdet 2009-06-11 Utökade volymer av svenskproducerade ekologiska varor Projektet Utökade volymer av svenskproducerade ekologiska

Läs mer

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning

Slutrapport. Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning Slutrapport Version 2.2 111013 Projektnamn Ärende-ID Stödmottagare Organisationsnummer Redovisningsperiod Total projektperiod Insatsområde Åtgärd Sökt belopp för utbetalning 1. Sammanfattning Gör en sammanfattande

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, , Borgholm (SFP) Henrik Blomberg

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, , Borgholm (SFP) Henrik Blomberg Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, 2018-12-06 07, Borgholm (SFP) Henrik Blomberg Läget i regionalfonden 31 augusti 2018 Nationell nivå 84 % beviljat 32 %

Läs mer

Projektnamn: Kompetenscentrum för energieffektivisering i företag i ÖMS regionen

Projektnamn: Kompetenscentrum för energieffektivisering i företag i ÖMS regionen Projektnamn: Kompetenscentrum för energieffektivisering i företag i ÖMS regionen Programområde: Östra Mellansverige Ärende ID: 20200342 Sammanfattande beskrivning I Östra Mellansverige finns stor potential

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Ung och grön blivande företagare i de gröna näringarna

Läs mer

Nationell uppföljning i Nyps

Nationell uppföljning i Nyps Nationell uppföljning i Nyps2020 2018-05-24 1 Ett nytt uppföljningssystem Ett regeringsuppdrag System för uppföljning av projektverksamhet med finansiering från anslag 1:1 Ambition och vilja från politiken

Läs mer

Destination Visit Bollnäs

Destination Visit Bollnäs Destination Visit Bollnäs Bakgrund: I spåren av det arbete som Region Gävleborg initierat via projektet Nu kör vi har vår förening Bollnäsdraget ekonomisk förening beslutat oss för att ta taktpinnen och

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2012 1. Verksamheten

Läs mer

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP

Regionalfonden Småland och Öarna Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, Möte med SFP Regionalfonden Småland och Öarna 2014-2020 Aktuellt genomförandeläge för ERUF SMÖ, 2018-10-08. Möte med SFP 20181008 Henrik Blomberg Aktuellt genomförandeläge, SMÖ Totalt beslutat: 344,76 Mkr Finansieringsfördelning:

Läs mer

Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi

Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi Hjälpreda för att bygga en landsbygdsstrategi 2014-2020 Mål, inriktning, och tidplan Målsättningen med detta arbetsmaterial är att underlätta för er i distrikten att ta del av de landsbygdsmedel som finns

Läs mer

LÄGESRAPPORT SLUTRAPPORT

LÄGESRAPPORT SLUTRAPPORT Diarienummer RUN/17/2018 Stödmottagare Projektnamn LÄGESRAPPORT SLUTRAPPORT Morgondagens medarbetare Org.nr Jämtland Härjedalen Turism ek för 769600-7686 Kontaktperson Telefon Andreas Edholm, projektledare

Läs mer

Allmänna uppgifter Avsnittet Allmänna uppgifter består av grunduppgifter om projektet.

Allmänna uppgifter Avsnittet Allmänna uppgifter består av grunduppgifter om projektet. Anvisningar ansökansformuläret Ansökansformuläret är uppdelat i nio avsnitt. I varje avsnitt finns en klickbar informationsruta (i) som tar dig till anvisningarna. Allmänna uppgifter Avsnittet Allmänna

Läs mer

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport

EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Länsbibliotek Östergötland Box 1791 581 17 Linköping EQUAL BIBLIOTEKEN I ÖSTERGÖTLAND Slutrapport Bakgrund Biblioteken är viktiga för mångfalden i samhället. De är öppna för alla och de är en mötesplats.

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Sammanfattande beskrivning

Sammanfattande beskrivning Projektnamn: Smart energi Skåne Programområde: Skåne-Blekinge Ärende ID: 20200438 Sammanfattande beskrivning Projektet är baserat på en förstudie som IUC har genomfört på uppdrag av Region Skåne där en

Läs mer

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER DELEGATIONEN FÖR UNGA OCH NYANLÄNDA TILL ARBETE Adress: Karlavägen 100 A, 103 33 Stockholm Telefon: 08-405 10 00 E-post: kontakt@dua.se BUDSKAP OCH KANALER

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2014

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2014 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2014 Inledning Integrationsfonden lägger

Läs mer

SLUTRAPPORT. Datum: Diarienummer: Journalnr: 2010-5574. 1. Allmänna uppgifter a) projektets namn: Förprojektering av fiberutbyggnad på landsbygd

SLUTRAPPORT. Datum: Diarienummer: Journalnr: 2010-5574. 1. Allmänna uppgifter a) projektets namn: Förprojektering av fiberutbyggnad på landsbygd Datum: 2012-06-21 Diarienummer: SLUTRAPPORT Journalnr: 2010-5574 När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och

Läs mer

Projekt L4U Lean Life Long Learning Ungdom Enköping Kommun

Projekt L4U Lean Life Long Learning Ungdom Enköping Kommun VOK AB Delrapport ESF-Socialfonden, programområde 2 Ökat arbetskraftutbud Projekt L4U Lean Life Long Learning Ungdom Enköping Kommun Mars 2010 VOK AB Nygatan 24 52330 Ulricehamn Tel: 0321 12105 www.vok.se

Läs mer

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden

Projektbeskrivning. Projektets namn. Sammanfattande projektbeskrivning. Bakgrundsbeskrivning. Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Projektbeskrivning Projektets namn Lokala servicepunkter på skånska landsbygden Sammanfattande projektbeskrivning Syftet med projektet är att genom innovativa metoder och samverkansformer mellan ideell,

Läs mer

Strategi för Kristianstads kommuns internationella

Strategi för Kristianstads kommuns internationella STRA- TEGI 1(5) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Kristina Prahl 2011-10-04 Strategi för Kristianstads kommuns internationella arbete Bakgrund Dagens globaliserade värld utgör många viktiga

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juni 2010 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2010 1. Verksamheten

Läs mer

Närsjukvårdsberedningen

Närsjukvårdsberedningen Närsjukvårdsberedningen Maria Antonsson-Anderberg Enhetschef 040-675 32 22 Maria.Antonsson-Anderberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-17 Dnr 1301426 1 (5) Närsjukvårdsberedningen Återrapportering:

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013 1(6) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): april 2013 och maj 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG

TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG 20110909 TILLVÄXTPROGRAM FYRBODAL HANDLEDNING/DISKUSSIONSUNDERLAG Tillväxtprogram Fyrbodal Prioriterade programområden Projekt Förstudier Verksamheter t med programområdenas prioriteringar och insatser

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Lägesrapport. Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB. Projektnamn Livskraftigt företagande Driveget

Lägesrapport. Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB. Projektnamn Livskraftigt företagande Driveget Lägesrapport Projektnamn Livskraftigt företagande Driveget Sökande Utvecklingsbolaget MittDalarna AB Ärende ID 27459 Tidsperiod 1/4-08 30/4-08 Rapport nr. 2 Åtgärd 1.2 Bilaga nr.(till ansökan om utbetalning)

Läs mer

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com

Program för Europeiskt territoriellt samarbete 2007-2013. www.interreg-sverige-norge.com 27-23 Läges/statusrapport Rapporten avser projekt som är (endast ett alternativ) Nordens Gröna Bälte Inre Skandinavien Gränslöst Samarbete Regionöverskridande (flera delområden) Projektets namn Gränsregional

Läs mer

Regionledningskontoret Mikael Gustafsson Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Regionledningskontoret Mikael Gustafsson Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tjänsteskrivelse Regionledningskontoret Nämnden för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Innovation Runway Förslag till beslut Innovation Runway beviljas 2 862 421 kr i projektmedel för perioden

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): december 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): december 2013 1(6) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): december 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland

Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Science Park Gotland Innovationsmiljö Gotland Om Science Park Gotland Uppdrag Science Park Gotlands uppdrag är att bidra till hållbar* tillväxt på Gotland genom att vara en katalysator för tillväxtorienterat

Läs mer

Lägesrapport Slutrapport

Lägesrapport Slutrapport 7-01-15 1 Lägesrapport Slutrapport x Allmänna uppgifter Projektägare: Haparanda stad Diarienummer Mål 1: 304-3745-05 Diarienummer Länsstyrelsen: Projektet bedrivs under tiden: 6-01-01 7-02-28 Projektnamn:

Läs mer

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel

EU-PROJEKTGUIDEN. Guide för att söka EU-stöd. East Sweden EU-kontoret - Bryssel EU-PROJEKTGUIDEN Guide för att söka EU-stöd East Sweden EU-kontoret - Bryssel Innehållsförteckning Inledning... 1 EU-stöd... 2 Grundprinciper för de transnationella sektorsprogrammen... 3 Hur planerar

Läs mer

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: december

Lägesrapport genomförande. 1. Verksamhet i projektet. Projektnamn: HP5 Diarienummer: Period: december Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP5 Diarienummer: 2010-3020010 Period: december 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden En kvinnlig soloföretagare från Ailas

Läs mer

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Inom ramen för Region Skånes satsning på projektet Kulturnäring Skåne, har Media Evolution på uppdrag av

Läs mer

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR?

Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Vad menar vi med social hållbarhet i samhällsplanering inom GR? Jämlik tillgång till: välfungerande boende- och livsmiljöer rekreation (natur, fritid och kultur) service och kollektivtrafik över tid och

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Brandstad Filmbyn Journalnummer: SJV 2009-5635 Namn på LAG grupp som nominerar: LAG Ystad-Österlenregionen

Läs mer

1. Verksamheten i projektet

1. Verksamheten i projektet 1(5) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): juli 2013 1. Verksamheten

Läs mer

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883

Lägesrapport. Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun. Strukturum i Jokkmokk AB 556490-0883 Version 2.2 111013 Lägesrapport Projektnamn Sájtte utveckling av rennäringen och samiska näringar i Jokkmokks kommun Stödmottagare Ärende-ID NYPS id: 158837 Organisationsnummer Strukturum i Jokkmokk AB

Läs mer

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader Slutrapporten är ett dokument som ska ge en bra överblick över ert projekt för läsare som inte har annan information om projektet. Den ska

Läs mer

Anvisningar ansökansformuläret

Anvisningar ansökansformuläret Anvisningar ansökansformuläret Ansökansformuläret är uppdelat i nio flikar. I varje flik finns en klickbar informationsruta (i) som tar dig till anvisningarna. Allmänna uppgifter Fliken Allmänna uppgifter

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Grafisk profil/glasets Hus Datum: 20150531... Journalnummer: Projekttid: 20150301-20150531. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om

Läs mer

Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet

Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sida 1(13 Läges- och slutrapport Regionala strukturfondsprogrammen Nationella regionalfondsprogrammet Sutrapport version 1.2 170621 Del 1 - Lägesrapport Avser innevarande rapportperiod. Ifylld rapport

Läs mer