Administrera tävling. Arrangera tävling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Administrera tävling. Arrangera tävling"

Transkript

1 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar en tävling i SVEMO TA]

2 Innehåll [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar en tävling i SVEMO TA]... 1 Innehåll... 2 Förberedelser innan tävlingen kan arrangeras... 3 Ansökan om tävling ska vara godkänd... 3 Supervisor/tävlingsledare har blivit utsedd... 4 Tilläggsregler och information är upplagda i systemet av arrangören... 4 Supervisor/tävlingsledare har godkänt ansökan om tävlingens innehåll och dess TR... 4 Arrangera... 5 Innan tävling... 5 Se anmälda förare... 5 Skriva ut anmälningslista... 5 Betala anmälningar... 5 Skriv ut betalningsunderlag... 6 Se anmälda lag... 7 Produkter/tillval... 8 Så beräknas en återbetalning vid rabatterad anmälan... 8 Under tävling... 9 Efteranmäl förare... 9 Avanmäl förare Checka in förare Besikta fordon Seedning Exportera till tidssystem Import från tidssystem Efter tävling Ansök om godkännande Förklaring av ikoner vid nationell/internationell tävling Reviderad:

3 Förberedelser innan tävlingen kan arrangeras För att tävlingen ska kunna arrangeras så måste den först ha gått igenom några steg. Se till att din tävling uppfyller följande krav: Ansökan om tävling ska vara godkänd Första steget efter att du ansökt din tävling är att den ska bli godkänd av ditt förbund, distrikt eller sektion. För att veta när tävlingen blivit godkänd så kan du kolla på de tre prickarna i kolumnen Tillstånd. En gul prick betyder att du ansökt tävlingen och den väntar på godkännande. Tävlingen kan inte redigeras under tiden som den väntar på godkännande. Ett mail har gått ut till förbund/distrikt/sektion om att du ansökt din tävling. En grön prick betyder att din tävling har blivit godkänd. Du kan nu gå in och ladda upp tilläggsregler och fylla på med tävlingsinformation. En röd prick betyder att din tävlingsansökan inte blivit godkänd. För att se en kommentar om varför tävlingen inte blivit godkänd så kan du gå in i Redigera läge och kolla vad som står vid: Kommentar för beslut tävlingsansökan. Reviderad:

4 Supervisor/tävlingsledare har blivit utsedd Vid nationella och internationella tävlingar så utses en supervisor av sektionen. Om en supervisor inte skulle blivit utsedd så får du ta kontakt med din sektion. Om det är en tävling som inte är av status nationell eller internationell så ska arrangören utse en tävlingsledare. Tävlingsledaren fyller du i under fliken Funktionärer. För mer information om hur du lägger till funktionärer. Se manual Klubbar- allmänt. Tilläggsregler och information är upplagda i systemet av arrangören Tilläggsregler kan endast laddas upp efter att tävlingen blivit godkänd och fått en grön prick. För information om redigering av tävlingsklasser, gruppering, heat/tidsscheman och mer. Se manual Klubbar Allmänt på När du laddat upp tilläggsregler och fyllt på med tävlingsinformation så klickar du i fliken Grundinformation på Ansök om godkännande av tilläggsregler När du ansökt om godkännande så kommer tävlingen att låsas för redigering tills att supervisorn/tävlingsledaren godkänt tävlingsinformationen och tilläggsreglerna. Supervisor/tävlingsledare har godkänt ansökan om tävlingens innehåll och dess TR När tävlingen godkänts så visas två stycken gröna prickar och du kan nu arrangera tävlingen. Om tävlingen inte skulle ha godkänts inom rimlig tid får du kontakta supervisorn/tävlingsledaren. När tävlingen blivit godkänd så kommer den också öppnas för anmälan. Förutsatt att det aktuella datumet befinner sig innanför anmälningsdatum intervallet som du angett. Skulle tävlingen ha fått en röd prick så betyder det att tilläggsreglerna och tävlingsinformationen inte blivit godkända. Kolla då på kommentaren i Redigera läge under fliken Grundinformation. Om det skulle saknas eller inte vara tillräckligt med information i kommentaren så kontaktar du supervisorn/tävlingsledaren. Innan du går in i arrangera-läget så kollar du igenom de olika flikarna och ser så att all information som behövs är ifylld och ser rätt ut. Godkänd tävling Underkänd tävling Reviderad:

5 Arrangera När din tävling fått två gröna prickar så kan du komma in i Arrangera läget. Detta hittar du genom att leta upp din tävling i läget Administrera tävling och klickar på länken Arrangera i kolumnen Arrangera. Innan tävling Se anmälda förare När du klickat på Arrangera länken så kommer du till fliken Anmälda. Här kan du se alla anmälda förare sorterade efter tävlingsklasser. Du kan bland annat se om de har betalt, när de betalade, när de anmälde sig, förarens klubb och nationalitet. I fliken Licens visas antingen en grön bock eller ett gult varningstecken. Den gröna bocken betyder att föraren innehar en giltig licens för tävlingen, medan den gula varningssymbolen betyder att föraren inte har någon giltig licens. Du kan här också klicka på länken Visa för att se vilken licens föraren har. För att se information om föraren så klickar du på Gubben i kolumnen Info. Här kan du se kontaktinformation till personen och även vilka licenser som han/hon löst. Här kan du också redigera förarnas anmälningar genom att klicka på länken Redigera eller registrera obetalda anmälningar som betalda. Skriva ut anmälningslista För att skriva ut en anmälningslista klickar du på knappen Skriv ut i menyn under flikarna. Då kommer det att dyka upp en rullgardinsmeny med olika filformat som du kan skriva ut till. Betala anmälningar Du som arrangör kan betala en förares anmälan om föraren inte ska behöva betala eller om föraren betalat på plats. Detta gör du genom att i fliken Anmälda klicka på länken Betala på den obetalda förarens anmälan. I den nya rutan som kommer upp så kan du se anmälningskostnaden. För att lägga till en betalning så skriver du in summan i rutan Summa och lägger till ett betaldatum. Klicka sedan på Spara. Reviderad:

6 Skriv ut betalningsunderlag Betalningsunderlag innehåller information om hur mycket förare betalat för sina anmälningar/tillval, antingen genom SvemoTA eller direkt till arrangör. Underlaget innehåller även information om de utbetalningar som Svemo utför löpande. Reviderad:

7 Se anmälda lag Om din tävling hanterar tävlingslag så kommer det att finnas en flik i arrangera-läge med namnet Lag. Här presenteras alla anmälda lag per tävlingsklass, deras transponder, reservtransponder och datum då lagets anmälan betalts. Om laget har ett gemensamt startnummer kommer också detta att visas i kolumnen StartNr. Om lagen inte fått välja startnummer i anmälan kan detta tilldelas i lag fliken. Antingen kan du mata in ett valfritt startnummer genom seedning eller låta systemet tilldela startnummer automatiskt med knappen Tilldela startnummer. Då kommer det första laget att automatiskt ges lägsta möjliga startnummer och sedan kommer laget efter få nästa möjliga startnummer och så vidare. För att seeda dina egna startnummer klickar du på knappen Seedning och sedan på exportera. Öppna sedan filen i en textredigerare så som Excel eller Anteckningar. När filen är öppnad så visas informationen inom citattecken. Varje citattecken är separerat av ett komma. På översta raden kan du se vilken information som ska finnas vid varje citattecken. Vi ser att startnummer ska finnas efter det första kommat (se gul markering i bilden nedan). Fyll sedan på med startnummer för lagen och spara filen. För att få in startnumrena klickar du på knappen seedning och väljer denna gång Importera. Bläddra sedan fram filen och klicka på Ladda upp. Reviderad:

8 Produkter/tillval Som arrangör kan du se produkter som förare beställt genom att gå till fliken Tillval. Här sorteras tillvalen per produkt för att du lätt ska kunna se det totala antalet bästllningar av en viss produkt. Du kan också ta ut en lista på produkterna genom att klicka på knappen Exportera och sedan välja en filtyp. Så beräknas en återbetalning vid rabatterad anmälan Beloppet som återbetalas vid en avanmälan tar hänsyn till eventuella rabatter. I exemplet nedan tillämpas en klubbrabatt om 50 %, vilket innebär att föraren i det här fallet har betalat 350kr för sin anmälan till tävlingsklassen MX-Girls. Arrangören har här ställt in att 600kr återbetalas till föraren vid en avanmälan. Detta belopp förutsätter då att föraren betalt in den ursprungliga anmälningsavgifter, d.v.s. 700kr, för att gälla. I fallet nedan har föraren fått rabatt och därför bara betalt 350kr för sin anmälan. Därför kommer hon inte längre att få tillbaka 600kr. Beräkningen i systemet görs på följande sätt: Den ursprungliga startavgiften 700kr minus de 600kr som återbetalas = 100kr som INTE återbetalas. Förarens inbetalda belopp 350kr minus beloppet som inte återbetalas = Föraren kommer få tillbaka 250kr. Reviderad:

9 Under tävling I läget Arrangera i Svemo TA kan du se de förare som har anmält sig till klubbens tävling, skriva ut en startlista, checka av förarna när de kommer, bekräfta att förarna har betalt, godkänna besiktning av fordon och registrera resultat. Efteranmäl förare När klubben klickat på Arrangera kommer man direkt in i fliken Anmälda där man ser vilka förare som har anmält sig via Svemo TA. När anmälningstiden har gått ut kan klubben själva efteranmäla förare. Gällande förare som erhållit dispens, får dessa ett e-postmeddelande med tydliga instruktioner om hur deras anmälan ska gå till. Kortare information ges också till arrangörerna i detta utskick, samt på 1. Klicka på Anmälan av förare 2. Välj person att anmäla till tävling (Obs! Föraren måste ha en profil i SvemoTA). Reviderad:

10 Uppfyller inte föraren kriterierna för tävlingsklassen, kan denne inte anmäla sig själv, utan det visas en varning bredvid klassnamnet, som i exemplet nedan där vår förare är äldre än vad som är tillåtet. Som klubbadmin kan du däremot själv välja att anmäla föraren till klassen trots varningen, då dispens har erhållits. Avanmäl förare För att avanmäla en förare så klickar du på Redigera i kolumnen anmälan och sedan Ändra anmälan i fältet som dyker upp nedanför. I det nya fönstret som dyker upp klickar du då på Avanmäl mig från tävlingen. Reviderad:

11 Återbetalningen av anmälningsavgiften kommer då att ske automatiskt om föraren betalat sin anmälan i Svemo TA. För att kontrollera hur mycket som kommer att återbetalas kan du klicka på knappen Återbetalning vid avanmälan. Startlistor För att få fram en startlisa så behöver du först stå i fliken Anmälda. Här kan du hitta knappen Flytta förare till startlista. När du klickat på knappen så kommer det att dyka upp en ruta där du kan välja vilka anmälningar som ska flyttas till startlistan. Om ingen av rutorna kryssas så kommer inte obetalda anmälningar och reserver att flyttas med till startlistan. Välj sedan om du vill inkludera obetalda anmälningar eller reserver och klicka sedan på Flytta förare till startlista. Om du nu går till fliken Startlista så kan du se förarna som blivit flyttade till startlistan. Du kan även filtrera listan för att endast visa ett heat. Detta gör du genom att klicka på rullgardins-menyn och väljer det heat som du är intresserad av. Under fliken startlista kan du även skriva ut, importera resultat, exportera startlistan till ett tidssystem och registrera resultat själv. Reviderad:

12 Checka in förare För att checka in en förare så går du till fliken Incheckning. Du kan söka rätt på personen som du vill checka in genom att använda funktionen Filtrera person som du hittar överst på sidan. Här kan du mata in IDSvemoTA, namn, personnummer, e-postadress och startnummer. Du kan också välja att bara visa alla förare, incheckade förare eller ej incheckade förare genom att välja något av dessa i rullgardinsmenyn Incheckningsstatus. När du har hittat föraren så väljer du status (Incheckad/Ej incheckad) och fyller i en eventuell kommentar, och klickar på Spara. Besikta fordon Du kan söka rätt på personen som du vill godkänna eller underkänna besiktningen på genom att använda funktionen Filtrera person som du hittar överst på sidan. Här kan du mata in IDSvemoTa, namn, personnummer, epost-adress och startnummer. Observera att förare måste vara flyttade till startlistan eftersom besiktning utförs per heat. För att göra det lättare när du registrera besiktningarna kan du också filtrera på fordonens besiktningsstatus. Detta gör du genom att klicka på rullgardinsmenyn Besiktningsstatus och väljer Ej besiktade, Besiktade, Godkända eller Underkända. För att besikta en förares fordon väljer du status, fyller i en eventuell kommentar och klickar på Spara alla fordon. Om du råkat godkänna/underkänna fel fordon så kan du välja statusen Ej besiktad. Seedning Genom att använda seedning så kan du enkelt redigera startposition, starttid och startnummer (om man valt att förarna inte får välja dessa i anmälan) i startlistan utanför Svemo TA och sedan importera informationen tillbaka i systemet. Först måste du exportera en CSV fil från systemet. Detta Reviderad:

13 gör du genom att gå till fliken Startlista i Arrangera läge och klickar på knappen Seedning. I drop-down menyn väljer du sedan Exportera (CSV). Leta sedan upp filen på din dator och öppna den. I exemplet nedanför så har jag valt att lägga till startposition på alla förare. När jag lagt till den informationen som behövs i startlistan så sparar jag CSV filen och går tillbaka in i Svemo TA. För att få in informationen till startlistan så går jag tillbaka till fliken Startlista och klickar på knappen Seeding. Denna gång väljer jag istället Importera (CSV). I den nya rutan som dyker upp så klickar jag på knappen Välj fil (1) och bläddrar fram CSV filen på min dator. När jag valt fliken så klickar jag sedan på Ladda upp (2). När vi sedan kollar i startlistan så kan vi se att förarna fått en startposition i fliken Pos. Reviderad:

14 Exportera till tidssystem I Svemo TA kan du enkelt exportera din startlista till ett tidssystem. På detta sätt hänger all information med hela vägen. För att exportera till tidssystem så måste du först stå under fliken Startlista och anmälningslistan måste vara flyttad till startlistan. När detta är gjort så klickar du på knappen Exportera startlista till tidssystem. Du får nu välja vilken typ av fil du vill exportera, samt om filen ska innehålla varv, sträckor eller sektioner. Import från tidssystem Se dokumentationen för SvemoTA Resultat. Reviderad:

15 Efter tävling Ansök om godkännande När tävlingen är genomförd och resultaten har registrerats så går du åter in i redigera läget på tävlingen och klickar på knappen Ansök om godkännande av tävling/resultat. Då går ett mail ut till supervisorn/tävlingsledaren om att tävlingen väntar på godkännande. Efter tävlingen skriver tävlingsledaren/supervisorn sin rapport i systemet och godkänner tävlingsresultatet. Tävlingsrapporten hittar ni därefter under Administrera -> Tävling i kolumnen Tävlingsrapport och resultaten publiceras i Svemo TA samt på Reviderad:

16 Förklaring av ikoner vid nationell/internationell tävling 1. Klubbar ansöker om tävling i SVEMO TA. Ett mail går till Kansli/distrikt som blir uppmärksammade om att en ny tävlingsansökan kommit in. Kansli/distrikt går igenom ansökan. Klubben kan inte göra något på tävlingen förrän den blivit godkänd. Väntar på godkännande av ansökan. 2. Kansli/distrikt godkänner ansökan om allt är ok och klubben får ett meddelande om att ansökan har blivit godkänd och vilket tillståndsnummer tävlingen kommer att få. Kansliet tillsätter supervisor och klubbar tävlingsledare. Supervisorn får ett meddelande om att denne blivit tillsatt och klubben får ett meddelande om vilken supervisor som blivit tillsatt. Ansökan godkänd Om ansökan INTE är ok får klubben ett meddelande om vad som är fel och behöver rättas till. Ansökan ej godkänd 3. Klubben kan nu lägga upp tilläggsreglerna för tävlingen. När klubben lagt upp tilläggsreglerna får tillsatt domare ett meddelande om att gå igenom tävlingens tilläggsregler. Klubben kan inte redigera något på tävlingen förrän den är godkänd av supervisorn. Tävlingen väntar på godkännande av supervisor. 4. Supervisorn godkänner tävlingens tilläggsregler. Klubben får ett meddelande om att tävlingen blivit godkänd av supervisorn. Klubben kan nu komma åt länken Arrangera samtidigt som förarna kan komma åt tilläggsreglerna och anmäla sig till tävlingen. Tävling och tilläggsregler godkänt av supervisor. 5. När tävlingen är genomförd och resultat inlagda i systemet ansöker klubben om godkännande av tävling/resultat. Först när klubben har gjort detta kan domaren skriva sin tävlingsrapport i systemet. Väntar på godkännande av resultat från supervisorn. 6. När supervisorn har skrivit sin tävlingsrapport, sparat och godkänt den är tävlingen avslutad. Klubben och supervisorn kan läsa tävlingsrapporten. Tävlingens resultat är nu godkänt. Reviderad:

17 Ikon 1 från vänster beskriver tävlingsansökan Grå ikon = ej ansökt tävling Gul ikon = ansökt tävling, väntar nu på godkännande av beslutande organ Röd ikon = tävlingen har ej blivit godkänd Grön ikon = tävlingen har blivit godkänd och erhållit ett tillståndsnummer Ikon 2 från vänster beskriver tävlingens godkännande av funktionärer och tilläggsregler Grå ikon = arrangören har inte ansökt om godkännande, tävlingen kan inte arrangeras Gul ikon = arrangören har registrerat funktionärer, laddat upp tilläggsregler och ansökt om godkännande av tilläggsregler, tävling, väntar nu på godkännande av tävlingens supervisor Röd ikon = tävlingen har ej blivit godkänd av tävlingens supervisor Grön ikon = tävlingen har blivit godkänd, är nu öppen för anmälan av förare och tävlingen är klar för att arrangera på tävlingsdagen Ikon 3 från vänster beskriver tävlingens godkännande av resultat Grå ikon = arrangören har inte ansökt om godkännande av resultat, registrering av resultat är nu möjligt Gul ikon = arrangören har registrerat resultat och ansökt om godkännande av tävlingens supervisor Röd ikon = resultatet från tävlingen har ej blivit godkänd av tävlingens supervisor Grön ikon = resultatet har blivit godkänd, är nu publicerat på och meddelande med resultatet har gått iväg till berörda parter. I tävlingens Redigeraläge finns en tidsaxel högst upp där man kan följa förloppet och i vilket läge tävlingen befinner sig i. Reviderad:

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]

Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Klubbar - Allmänt [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 2 Komplettering av tävlingsinformation [Här kan du läsa en enkel guide

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo. 2011 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Guide för speedwayklubbar vid användande av SVEMO TA som liverapportering

Läs mer

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27

v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 v1.0 Manual enkel översikt Av Daniel Azzarri daniel@sbf.se 2006-03-27 Bilsport Online v1.0 Bilsport Online är en webbtjänst utvecklad för att hjälpa till med administrationen kring svensk bilsport. Via

Läs mer

Manual för Bilsport Online Version 2.0

Manual för Bilsport Online Version 2.0 Manual för Bilsport Online Version 2.0 1 Efter att man loggat in på Bilsport Online via www.sbf.se presenteras man med följande sida. Mina uppgifter, Mina tävlingar, Mina meriter och Mina licenser motsvarar

Läs mer

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND I denna manual beskrivs hur den som är LOTS-administratör i en arrangerande förening ska göra för att ansöka om tävlingstillstånd för en tävling som har fått sitt datum godkänt.

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA REGISTRERING AV RESULTAT VIA SVEMO-TA Inför tävlingen Börja med att logga in i din profil, välj Administrera Tävlingsledare och Registrator måste namnges

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 MX-RESULTS.COM Manual Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 Manual... 1 Inledning... 3 Hitta till mx-results... 4 Att skapa en användare på mx-results och göra rätt val... 5 Lagledare...

Läs mer

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET

GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET GOLFTOURERNAS ANMÄLNINGSSYSTEM PÅ INTERNET 67 Webbadress: http://anmalan.golfdata.se Kan även nås via Skandia Tours hemsida: http://skandiatour.golf.se Alla anmälningar till Skandia Tour Elit, Riks, Regional

Läs mer

Administrera tävling

Administrera tävling Administrera tävling Ansöka tävlingsdatum Innehåll Förberedelser 3 Ansökan.... 4 Granska ansökan. 6 Nästa steg 7 Förklaring av ikoner vid ansökan tävling 8 Förberedelse För att en klubb ska kunna använda

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner

Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guide för räddningstjänsternas kontaktpersoner Guiden beskriver hur Räddningstjänsternas kontaktpersoner ska godkänna och prioritera sina anställdas anmälningar till kurser och program som anordnas av

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA... 3 Krav... 3 Logga in i IndTA...3 Anmäla till tävling (singel)...

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sida 2 av 21 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 Del 1: Överblick

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Manualer Tävlingskalender 2.0

Manualer Tävlingskalender 2.0 Manualer Efter fem år säger vi nu tack och hej till tävlingskalendern och hälsar en ny version välkommen. Som alla nya bekanta får vi ha lite tålamod och vara beredda att lära känna varandra allt eftersom.

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline. Inledning... 1 Om IndTA... 1. Logga in i IndTA... 2

IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline. Inledning... 1 Om IndTA... 1. Logga in i IndTA... 2 IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual för SDF Innehåll Inledning... 1 Om IndTA... 1 Logga in i IndTA... 2 Administrera evenemang... 2 Godkänna evenemang och tävlingar... 2 Tips för

Läs mer

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet.

Installera genom att klicka på setup.exe som kommer att finnas i mappen aetiming efter du packat upp programmet. Senast ändrad 2014-11-12 Manual för aetiming Installation aetiming Programmet kräver operativsystem minst Windows XP och dator (PC). Programmet kräver också att ditt operativsystem är uppdaterat med de

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Manual 2: Administrera evenemang och tävlingar Administrera anmälningar Administrera dataöverföringar 2013-12-15 Innehåll

Läs mer

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor

Anmälan till tävling. Starta med startsidan. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Anmälan till tävling Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du anmäler dig till tävlingar. Börja med den för att komma igång.

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2014 till projekt: Damhockeysymposium 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva

Läs mer

AIF:arens guide till cyberrymden

AIF:arens guide till cyberrymden AIF:arens guide till cyberrymden www.andrarumsif.se Reviderad 2008-04-14 1 Välkommen till www.andrarumsif.se:s användarmanual! Denna manual ska inte ses som en fullständig manual till hemsidan utan snarare

Läs mer

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet

Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Återrapportering Ledsagarservice och avlösning i hemmet Viktigt att veta innan du börjar: Grovplanera alla insatserna! Endast grovplanerade insatser dyker upp i återrapporteringen. Det innebär att du bör

Läs mer

Lathund för STF tävlingssystem

Lathund för STF tävlingssystem Göteborg 2016-10-07 Till arrangörer Lathund för STF tävlingssystem Här hittar du hjälp för att kunna lägga upp, ändra i och ta bort tävlingar. Innehållsförteckning Introduktion Arbetsgång 2 Registrering

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Version

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Version Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet https://www.indta.se/# 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Kom igång med ibinder Avtalsregistret

Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med ibinder Avtalsregistret Kom igång med avtal Grunderna i ibinder.com Denna manual beskriver hur avtal hanteras i ibinder.com och är ett komplement till den separata manualen Kom igång med

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan.

När ni beställer inloggning till Aladdin måste ni också meddela att ni vill använda onlineanmälan. Mina Katter Hantering för klubb som arrangerar utställning Innehåll: Beställning av inloggning till Aladdin och minakatter... 1 Så här ser första sidan ut i minakatter för klubb där man gör sina inställningar

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Versin

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Versin Manual IndTA2.0 Skapa evenemang och tävling IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och välj på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Min Golf - Kort beskrivning

Min Golf - Kort beskrivning Sida 1 (10) Min Golf - Kort beskrivning Denna sida riktar sig mot den vanlige golfaren, och utgör en kortfattad beskrivning av funktionerna i Min Golf. Inloggning Direkt i inloggningsrutan, finns snabblänkar

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: SDF Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang... 4 Godkänna evenemang

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Orientering på webben www.lok.se

Orientering på webben www.lok.se Orientering på webben www.lok.se Vad ungdomar bör kunna och veta I detta dokument beskrivs dels sådant som underlättar anmälan och tävlande, dels sådant som underlättar informationsspridande och dels var

Läs mer

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system.

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga in Börja med att

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

INBJUDAN & TILLÄGGSREGLER (TR) SM Anderstorp

INBJUDAN & TILLÄGGSREGLER (TR) SM Anderstorp INBJUDAN & TILLÄGGSREGLER (TR) SM Anderstorp Datum: 13-14/5 2017 Arrangör: Anderstorp Racing Club, Box 180 334 24 Anderstorp Plats: Scandinavian Raceway, Nennesmovägen 20 334 91 Anderstorp ALLMÄN TÄVLINGSINFORMATION

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness

TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness TIPS för BOKA ONLINE För medlemmar i SGIF Gymnastik & Fitness HEMSIDANS ADRESS : http://www.idrottonline.se/orust/svanesundsgif gymnastik eller http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=94244 Administratörer:

Läs mer

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen?

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Introduktion Vad är BangolfArena? Ett program som hanterar resultaten i bangolftävlingar och som gör resultaten tillgängliga på internet.

Läs mer