Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klubbar - Allmänt. [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]"

Transkript

1 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel Klubbar - Allmänt [Här kan du läsa en enkel guide hur du som arrangör använder SVEMO TA.]

2 Innehåll Förberedelse... 3 Ansökan... 5 Vad händer med din ansökan?... 6 Granskning av ansökan... 6 Komplettering av tävlingsinformation... 7 Ladda upp tilläggsregler... 7 Funktionärer... 8 Tävlingsklasser Redigera tävlingsklasser Gruppera tävlingsklasser Heat/Tidsschema Ekonomi Anmälningsdatum Förarmeddelande Ansök om godkännande av tävlingsinställningar och tilläggsregler Domaren granskar tävlingsansökan (inkl. TR) Tävlingen arrangeras Tävlingen genomförd Reviderad:

3 Förberedelse För att en klubb ska kunna använda SVEMO TA måste klubben vara ansluten till IdrottOnline Klubb. Den person som klubben utser som IdrottOnline Klubb-ansvarig ansluter klubben och får de första inloggningsuppgifterna. Det är IdrottOnline Klubb-ansvarige som sedan kan tilldela olika behörigheter/rättigheter till sina klubbmedlemmar. För att en klubbmedlem ska få behörighet att söka och arrangera tävlingar måste han/hon få rollen 'Administratör TA' tilldelad av den egna klubbens IdrottOnline Klubb-ansvarige. Det är möjligt för en och samma person att ha flera roller tilldelad sig. Alla som ska arbeta med att arrangera en tävling och ha tillgång till systemet måste få rollen 'Administratör TA'. Det finns ingen begränsning i hur många som kan ha den här rollen i klubben. Rollerna styr du i IdrottOnline. Personregister > Förfina Sökning > Avancerad Sökning > Skriv in Förnamn och Efternamn på personen som ska få rollen 'Administratör TA'. Finns inte personen i registret måste den läggas till. Klicka på rätt namn i Sökresultatet. En ny ruta kommer fram med personens uppgifter. Klicka på fliken Roller > Lägg till roll. En ny ruta kommer fram där du väljer Kategori och därefter Roller > 'Administratör TA'. När rollen som Administratör TA är tillsatt måste klubben även tillsätta rättigheter till den som nu är Administratör TA. Detta gör man via klubbens hemsida i IdrottOnline. Reviderad:

4 Klubben loggar in på sin IdrottOnline-hemsida. Klickar sen på Öppna Åtgärdsfönster uppe till vänster Till höger öppnas nu åtgärdsfönster upp. Klicka där på Tilldela medlems- /skribent- /redaktörs- /administratörsrättigheter Där kan klubben söka fram rätt person och tilldela rättigheterna personen ska ha. I det här fallet ska det vara en grön prick på Interna sidor. När rättigheten här är tilldelad ska personen få inloggningsuppgifter skickade till den e-postadress som är registrerad i klubbens register. Från 1 januari 2011 har varje förare ett unikt Id SVEMO TA-nummer som står på varje förares licensbricka. Detta unika nummer ska följa föraren under säsongen och är en förutsättning för t ex korrekt resultatrapportering. Som arrangör kan du behöva anpassa tidtagningssystemet så att varje förares ID-nummer finns med. (För de tävlingar som genomförs innan systemet är fullt integrerat med verksamheten gäller det att varje arrangör loggar in och manuellt laddar upp resultatlistor för att domaren ska kunna skriva rapport och godkänna resultatet.) Reviderad:

5 Ansökan Efter att klubbens IdrottOnline Klubb-ansvarige delat ut roller kan sedan dessa personer logga in till SVEMO TA via klubbens egna IdrottOnline Klubb-hemsida. Klicka på knappen 'Ansök om tävling' för att komma i gång. Fyll därefter i den information som efterfrågas. Kom ihåg att Spara under tiden du lägger in information så att inget går förlorat. När du är klar, skicka iväg ansökan genom att klicka på knappen Spara och ansök om tävling Reviderad:

6 Vad händer med din ansökan? Granskning av ansökan När klubben skickat in sin ansökan går ett automatiskt meddelande till någon av: Kansliet Sektionen Distriktet En av ovanstående instanser ska nu granska och godkänna din ansökan. Gäller din ansökan VM, EM, NM, SM eller annan högstatustävling är det bara kansliet som kan godkänna din ansökan. Sektionen kan godkänna alla tävlingar i respektive gren förutom VM, EM, NM, SM eller annan högstatustävling. Distriktet kan godkänna övriga tävlingar som avgörs inom respektive distrikt. Ansökan icke godkänd Ifall ansökan av någon anledning inte blir godkänd skickas ett meddelande tillbaka till klubben med information om vad som ska kompletteras/ändras för att ansökan ska godkännas. Ansökan godkänd Ifall ansökan blir godkänd publiceras den i SVEMO TA och i tävlingskalendern på Det går dock inte att anmäla sig till tävlingen än. Information som går att se i det här läget är tävlingsnamn, gren, klasser, datum och arrangör. En domare utses också till tävlingen som får ett automatiskt meddelande om detta. Du kan följa förloppet på den tidsaxel som visas högst upp i fönstret Redigera tävling. Reviderad:

7 Komplettering av tävlingsinformation När du har fått ett meddelande om att ansökt tävling blivit godkänd loggar du in via hänglåset på klubbens hemsida och klickar på fliken Svemo TA. Mitt på startsidan i SVEMO TA klickar du på Jag vill administrera tävlingar. En tävlingskalender kommer upp där du kan söka fram tävlingen med hjälp av de olika filtreringsmöjligheter som finns (1). I kolumnen Tillstånd (2) syns klart och tydligt hur långt tävlingen är arrangerad med hjälp av tre prickar med olika färger. Senare i detta dokument finns en förklaring över ikonernas betydelse. Klicka nu på Redigera i kolumnen Redigera (3) vid den tävling som tilläggsreglerna ska laddas upp på Grundinformation om tävlingen kommer upp med olika flikar. Ladda upp tilläggsregler Klicka på fliken Kompletterande av tilläggsregler. Ett nytt fönster kommer upp där du klickar på Ladda upp fil. Ännu en ny ruta kommer upp. Genom att klicka på knappen Välj fil (4) letar du fram den fil på din dator som ska laddas upp. Tänk på att det måste vara en pdf-fil. Markera filen och klicka på Öppna. Klicka på Ladda upp fil för tilläggsregler (5) för att ladda upp filen i SVEMO TA. När filen har laddats upp får du ett meddelande om detta. Klicka på Avsluta (6). Reviderad:

8 4 5 6 Nu finns tilläggsreglerna upplagda. Under fliken Kompletterande av tilläggsregler kan du styra om förare ska få nyttja depå eller ta med funktionärer genom att kryssa för rutorna. Här kommer flera val att tillkomma löpande. Funktionärer Klicka på fliken Funktionärer (5). För att lägga till en funktionär, Klicka på knappen Lägg till funktionär och välj vilken typ av funktionär du vill lägga till. Sedan kan du söka efter den person som du vill lägga till som funktionär genom att klicka på välj person (7) Reviderad:

9 7 En sökruta kommer upp där du kan söka fram den person som ska ha funktionärsuppdraget. Skriv in delar av Förnamn, Efternamn eller Personnummer och sök fram personen. Varje person som har en profil i SVEMO TA har ett ID-nummer som man kan skriva i rutan IDSvemoTA (8) för att få fram rätt person direkt. Klicka på personen som ska läggas till (9). Har personen lagt in mobiltelefonnummer och e-postadress i sin profil kommer det att synas i Funktionärsfliken. 8 9 Kom ihåg att klicka på knappen Spara efter att du har valt en funktionär! Reviderad:

10 Tävlingsklasser I den här fliken finns de tävlingsklasser som klubben skrev in vid ansökan om tävlingen. Här kan man t.ex. gruppera två eller flera tävlingsklasser om de ska köras i ett och samma tävlingsheat. Resultatlistan kan man sen få ut separat per tävlingsklass om man vill. Redigera tävlingsklasser Om tävlingsklassen ska ingå i en serie lägger du till den genom att redigera tävlingsklassen. Klicka på Redigera (1) och i den nya rutan väljer du sedan serie i drop-down -menyn(2). Aktuella serier läggs in av kansliet så att de går att välja in. Som Status väljer du om tävlingsklassen ska vara Aktiv eller Inaktiv (3). Klicka sedan i om tävlingsklassen ska vara Valbar vid föraranmälan (4) Reviderad:

11 Egna startnummer är startnummer som bara existerar på den aktuella tävlingsklassen i den aktuella tävlingen. Dessa kan ej väljas som fasta startnummer. Om rutan är bockad så kommer du att kunna ange ett intervall med startnummer som du vill ska vara tillgängliga. Om rutan är inte är bockad så kommer startnummer från grundklassen att användas. Reviderad:

12 Gruppera tävlingsklasser För att gruppera en tävlingsklass går du till kolumnen Grupp (1) som finns till höger om varje tävlingsklass. Klicka på drop-down -menyn där det står Grupp saknas och välj Skapa ny grupp (2). Längst ned på sidan finns nu tävlingsklassen med det nya gruppnamnet 1. Övriga tävlingsklasser har gruppnamnet Ogrupperad. Grupp 1 (3) finns nu valbar för de andra tävlingsklasserna som du vill koppla ihop den med. Välj en ny tävlingsklass som du vill koppla till Grupp 1, klicka på Grupp saknas och välj siffran 1 (3). Väljer du istället Skapa ny grupp så skapas en ny grupp med namnet Grupp 2 osv. När tävlingsklasserna är helt klara, klicka på Skapa Heat/Tidsschema (4) så flyttas tävlingsklasserna automatiskt över till fliken Heat/Tidsschema. Då kommer alla tävlingsklasser som ligger i samma grupp att hamna i samma heat. Genom att bocka i rutan Tillåt endast unika startnummer vid anmälan för denna gruppering så kommer förare i de olika tävlingsklasserna i den gruppen inte kunna välja samma startnummer. Om den inte är bockad så kommer till exempel en förare i varje tävlingsklass ha nummer 1 trots att de kör i samma heat. Om du varit inne och gjort någon ändring, kom ihåg att klicka på Skapa heat/tidsschema! OBS! Om två olika serier körs i samma deltävling måste man lägga upp en tävlingsklass även för den serien. T.ex SM 125 GP och SO 125 GP. De här kan man sedan gruppera. Reviderad:

13 Heat/Tidsschema Om du i fliken Tävlingsklass klickade på Skapa Heat/Tidsschema finns här nu heaten till tävlingsklasserna upplagda. Om du klickat på knappen, men inget syns. Klicka då på Uppdatera. Genom att Redigera varje Tävlingsklass kan man i kolumnen Kort namn skriva in ett namn för heatet som ska synas på resultatlistan istället för namnet på tävlingsklassen. Skriv vilket nummer som heatet ska ha i Heat nummer. Skriv även in Startdatum och Slutdatum, den tid som heatet ska köras. Om det körs mer än ett heat/race per tävlingsklass måste dessa läggas upp. T.ex. Heat 1 och Heat 2. Klicka på fliken (1) Heat/Tidsschema. Här syns vilken serie och tävlingsklass som lagts upp. Eftersom det bara syns en tävlingsklass finns det bara ett heat/race upplagt. För att ändra namn och lägga till ett heat/race klickar du på (2) Redigera till höger. 1 2 Skriv in Namn och Kort namn enligt bilden nedan: Ex. Tävlingsklass Race 1, klicka på Spara & Stäng. Reviderad:

14 Klicka därefter på Kopiera tävlingsklass/heat I rullistan (1) Heat att kopiera* väljer du det heat som ska kopieras. Döp sedan om det kopierade heatet till ex. (2)Race 2 och skriver in samma namn i (3)Nytt kortnamn Reviderad:

15 Ekonomi Under fliken Ekonomi kan du ställa in olika avgifter för din tävling. Dessa kan ställas in generellt för hela tävlingen men även separat för olika tävlingsklasser. Det finns också fyra val för hur återbetalning av anmälningsavgiften ska ske. Antingen hela avgiften, en procentsumma, en fast summa eller ingen återbetalning alls. Betalsystem via SVEMO TA. Fördelarna med att använda SVEMO TA är bland annat mindre administration och bättre service för förarna. En kostnad på totalt 20 SEK läggs på varje förares anmälning i serviceavgift. I takt med att anmälningsavgifterna från förarna betalas in prickas dem av som betald i anmälningslista och pengarna slussas vidare från förbundet ut till arrangerande klubb alternativt till angivet specifikt Bankgiro/Plusgiro. På så sätt kan systemet också ge anmälning/startlistor till arrangörsklubben där det tydligt framgår vem som betalat anmälnings- /startavgift. Reviderad:

16 Anmälningsdatum Under anmälningsdatum kan du ställa in när tävlingen samt olika klasser ska öppnas för anmälan(1). De olika tävlingsklasserna kan också ställas in separat för när de ska öppnas för anmälan(2). Det går också att ställa in från när efteranmälan ska gälla. Det är från och med den tidpunkten som efteranmälningsavgiften kommer att behöva betalas. För att sätta datum kan du antingen mata in datumet manuellt i rutan eller klicka på kalendern till höger om rutan och välja datumet i kalendern som dyker upp. För varje tävlingsklass kan också ett max antal förare och reserver sättas I fliken anmälningsdatum kan du också sätta gränser på hur många som ska kunna anmäla sig till en tävlingsklass. Det går att sätta en gräns på varje tävlingsklass(3) men också en gräns på en hel grupp(4). Om det skulle finnas till exempel tre tävlingsklasser i en grupp och 50 personer har anmält sig till den första tävlingsklassen och 6 till den andra tävlingsklassen så kommer endast 4 stycken att kunna anmäla sig till den tredje. Reviderad:

17 Förarmeddelande I fliken Förarmeddelande, den övre kolumnen, skriver du den information som du vill att föraren ska få i sitt bekräftels vid anmälan till tävlingen. Detta kan du göra först när du har ansökt om tävlingen. Om tävlingen blir inställd eller om man vill delge förarna annan viktig information innan tävling skriver man det i den nedre rutan, fyller i avsändaradress och sedan Skicka meddelande. I bilden nedan kan du se ett exempel på vart texten från Bekräftels vid anmälan kommer att visas (se gul markering). Reviderad:

18 Ansök om godkännande av tävlingsinställningar och tilläggsregler Men för att tävlingens supervisor ska kunna godkänna behöver du göra ett sista klick. Gå till fliken Grundinformation (7) och klicka på Ansök om godkännande av tilläggsregler (8). 7 8 Ett e-postmeddelande går nu ut till tävlingens supervisor där denne ombeds gå in på tävlingen för att granska tilläggsreglerna. Klubben kan inte redigera något på tävlingen förrän supervisorn har godkänt tävlingens tilläggsregler. När tävlingens supervisor har godkänt tilläggsreglerna får klubben ett e-postmeddelande att de är godkända. Klubben kommer nu åt och kan arrangera och redigera tävlingen igen. Supervisor granskar tävlingen (inkl. TR) Icke godkänd ansökan skickas tillbaka till arrangörsklubben med information om vad som ska kompletteras/ändras Godkänd ansökan innebär att tävlingen därmed är anmälningsbar för förare och att TR är tillgängligt Tävlingen arrangeras Klubben kan nu genom systemet hantera: Anmälningslistor Startlistor Automatisk avprickning av anmälningsavgifter Efteranmälningar Incheckning av förare Besiktning av fordon Resultatrapportering Exportering av startlista till tidtagningssystem För att arrangera en tävling: Gå till startsidan, klicka på jag vill administrera tävlingar, sök efter den tävling som du vill arrangera och klicka på Arrangera i kolumnen Arrangera. För information om hur du arrangerar en tävling, se manual Klubbar- Arrangera. Tävlingen genomförd Efter tävlingen skriver domaren sin rapport i systemet och när resultatlistan är godkänd blir det officiellt. Officiella resultat presenteras på och i SVEMO TA. Reviderad:

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.]

Förening. [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Förening [Här kan du läsa en enkel guide hur du använder SVEMO TA.] Innehåll Förberedelse... 3

Läs mer

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation

Administrera tävling. Komplettering av tävlingsinformation 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 2 Komplettering av tävlingsinformation [Här kan du läsa en enkel guide

Läs mer

Administrera tävling. Ansökan om tävling

Administrera tävling. Ansökan om tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 1 Ansökan om tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.

Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box NORRKÖPING Tel [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling. 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [ En enkel guide hur du ansöker om en tävling.] Innehåll Arrangör... 3 a. Förberedelse... 3 b.

Läs mer

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.]

ARRANGERA TÄVLING. [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] 2012 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se ARRANGERA TÄVLING [ En enkel guide hur du arrangerar en tävling.] Innehåll [ En enkel guide hur

Läs mer

GODKÄNNANDE AV TÄVLING

GODKÄNNANDE AV TÄVLING 203 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 234 600 02 NORRKÖPING Tel. 0-23 0 80 www.svemo.se GODKÄNNANDE AV TÄVLING DISTRIKT Motocross [En enkel guide om hur du ansöker om en tävling.] Innehåll

Läs mer

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.

[SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo. 2011 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se [SVEMO TA HANDLINGSGUIDE SPEEDWAY] Guide för speedwayklubbar vid användande av SVEMO TA som liverapportering

Läs mer

Administrera tävling. Arrangera tävling

Administrera tävling. Arrangera tävling 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Administrera tävling Steg 3 Arrangera tävling [Här kan du läsa en enkel guide hur du arrangerar

Läs mer

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE

SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se SUPERVISOR (DOMARE)/ TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som domare använder SVEMO TA.] Innehåll

Läs mer

Administrera tävling

Administrera tävling Administrera tävling Ansöka tävlingsdatum Innehåll Förberedelser 3 Ansökan.... 4 Granska ansökan. 6 Nästa steg 7 Förklaring av ikoner vid ansökan tävling 8 Förberedelse För att en klubb ska kunna använda

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.]

FÖRARE. [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se FÖRARE [En enkel guide för hur du som förare använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning... 3 Registrera

Läs mer

Laganmälan & Laghantering

Laganmälan & Laghantering 2016 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Laganmälan & Laghantering [En enkel guide för hur du anmäler ett lag i SVEMO TA.] Innehåll Laganmälan...

Läs mer

Arrangera - Resultat Export och Import

Arrangera - Resultat Export och Import 2015 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Arrangera - Resultat Export och Import [Här kan du läsa en enkel guide hur du hanterar resultat.]

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Test IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Test Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang...

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning Om IndTA Om evenemang, tävlingar och tävlingsklasser Hur ska man lägga upp evenemang / tävlingar /

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera evenemang - Tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang - Tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt

Läs mer

IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline. Inledning... 1 Om IndTA... 1. Logga in i IndTA... 2

IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline. Inledning... 1 Om IndTA... 1. Logga in i IndTA... 2 IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual för SDF Innehåll Inledning... 1 Om IndTA... 1 Logga in i IndTA... 2 Administrera evenemang... 2 Godkänna evenemang och tävlingar... 2 Tips för

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA REGISTRERING AV RESULTAT VIA SVEMO-TA Inför tävlingen Börja med att logga in i din profil, välj Administrera Tävlingsledare och Registrator måste namnges

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Versin

Manual IndTA2.0. Skapa evenemang och tävling. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Versin Manual IndTA2.0 Skapa evenemang och tävling IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och välj på Administration. I administration finns följande

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: SDF Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang... 4 Godkänna evenemang

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad:

Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: Handbok Tempus Anmälan - Arrangör Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan används

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar

Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Administrera evenemang och tävlingar Svenska Skyttesportförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline (IndTA) Manual 2: Administrera evenemang och tävlingar Administrera anmälningar Administrera dataöverföringar 2013-12-15 Innehåll

Läs mer

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.

Manual IndTA2.0. Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Manual IndTA2.0 Skapa lag och anmäla till tävling Synkro, par och isdans IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet http://www.indta.se 1 4. Skapa lag och anmäla till tävling Tävlande i såväl synkro, par som

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND

LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND LOTS ANSÖKAN TÄVLINGSTILLSTÅND I denna manual beskrivs hur den som är LOTS-administratör i en arrangerande förening ska göra för att ansöka om tävlingstillstånd för en tävling som har fått sitt datum godkänt.

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera anmälningar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera anmälningar... 3 Administrera

Läs mer

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet

MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS Uppdaterad: 2011-12-06 IdrottOnline Klubb MANUAL SKYTTEKORT/TÄVLINGSLICENS IdrottOnline Klubb Svenska Skyttesportförbundet Börja med att logga in på din förenings sida

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Anmälan i FRIDA. Innan du börjar.

Anmälan i FRIDA. Innan du börjar. Anmälan i FRIDA Innan du börjar. För att kunna anmälas till en tävling i FRIDA måste man finnas med i medlemsregistret i IdrottOnline. Om du inte finns med eller några av era adepter som ni ska anmäla

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA... 3 Krav... 3 Logga in i IndTA...3 Anmäla till tävling (singel)...

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening

Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Handbok Tempus Anmälan - Anmälande förening Senast uppdaterad: 2018-07-23 Bakgrund I Tempus Statistik finns alla officiella resultat inom svensk simning sparade sedan ett antal år tillbaka. I Tempus Anmälan

Läs mer

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003.

Manual OE2003. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. Förberedelser Manual OE2003 Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet OE2003. 1. Starta programmet OE2003. 2. Välj Tävling Återställ från Säkerhetskopian. 3. I dialogrutan

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system.

Uppdaterad 2010-10-05. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Enkel manual ansöka tävling i friidrottens nya IT system. Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga in Börja med att

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Rutiner för årsavgift och årsrapportering

Rutiner för årsavgift och årsrapportering Norrköping 2015-03 Till Svemo medlemsföreningar Rutiner för årsavgift och årsrapportering Enligt Svemo stadgar kap 7 föreningar ska medlemsklubbarna varje år betala årsavgift samt lämna årsrapport senast

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47

MX-RESULTS.COM. Manual. Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 MX-RESULTS.COM Manual Jonas Gustafsson, MC Alingsås jonas@enebacken.com 0735 12 67 47 Manual... 1 Inledning... 3 Hitta till mx-results... 4 Att skapa en användare på mx-results och göra rätt val... 5 Lagledare...

Läs mer

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX Logga in på www.profixio.com/fx 1) Logga in med din e-postadress och det lösenord som du tidigare har fått på mejl 2) Välj vilken roll du vill logga in som (en

Läs mer

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret

IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IdrottOnline Klubb manual medlemsregistret IDROTTONLINE KLUBB MEDLEMSREGISTRET... 2 Så loggar du in... 2 Systemets uppbyggnad... 2 Medlemmar... 3 Vad är medlemsfliken?/medlemmar... 3 Lägg till ny medlem/medlemmar...

Läs mer

Lathund för IdrottOnline!

Lathund för IdrottOnline! Lathund för IdrottOnline! LOK stöd Mobil Närvaroregistrering: Man kan som ledare välja att registrera sina aktiviteter via mobilen. Detta innebär att man, istället för att logga in på föreningens hemsida

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 3

Sök Idrottslyftet år 3 Sök Idrottslyftet år 3 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23

Enkel manual. ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Reviderad 2012-08-23 Enkel manual ansöka tävling i friidrottens IT-system. Mer tid för friidrott! Den här manualen försöker gå genom de olika stegen i ansökningsprocessen för att söka sanktion för tävling i friidrott. Logga

Läs mer

Manualer Tävlingskalender 2.0

Manualer Tävlingskalender 2.0 Manualer Efter fem år säger vi nu tack och hej till tävlingskalendern och hälsar en ny version välkommen. Som alla nya bekanta får vi ha lite tålamod och vara beredda att lära känna varandra allt eftersom.

Läs mer

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA

MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA MANUAL TILL KFUM UPPSALA BASKETS HEMSIDA För coacher, lagföräldrar och informationsansvariga Denna manual är väldigt kortfattad och går bara igenom det mest elementära. För mer information hänvisar vi

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

1. Logga in. 2. Loggat in

1. Logga in. 2. Loggat in 1. Logga in Samtliga registrerade föreningar hos SVBF finns tillgängliga i systemet. Varje förening har ett lösenord och därmed rättighet att logga in som sin förening. Det är upp till varje förening att

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera anmälningar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera anmälningar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera anmälningar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera anmälningar

Läs mer

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Manual Assessio WebTest Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Startsidan På Startsidan kan man bland annat Se sina tre senaste testresultat Beställa rapporter

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Avgiftsrapportering av 20 kronan Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Avgiftsrapportering av 20

Läs mer

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern.

Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Anmälan till skidtävling via skidförbundets tävlingskalender. Följande beskrivning visar hur du går till väga för att anmäla dig till en tävling som är upplagd i tävlingskalendern. Det är upp till var

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Manualer IndTA 2.0. Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen.

Manualer IndTA 2.0. Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen. Manualer IndTA 2.0 IndTA ersätts av IndTA 2.0 Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen. De flesta av funktionerna känns igen från gamla systemet men i ny

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: Administrera dataöverföringar IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: Administrera dataöverföringar Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera dataöverföringar...4

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manualer IndTA 2.0. Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen.

Manualer IndTA 2.0. Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen. Manualer IndTA 2.0 IndTA ersätts av IndTA 2.0 Efter fem år säjer vi nu tack och hej till gamla IndTA och hälsar en ny version välkommen. De flesta av funktionerna känns igen från gamla systemet men i ny

Läs mer

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet. Version

Manual IndTA2.0. För tävlingsarrangörer. IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet.   Version Manual IndTA2.0 För tävlingsarrangörer IndTA2.0 Svenska Konståkningsförbundet https://www.indta.se/# 1 2. Skapa evenemang och tävling Logga in och klicka på Administration. I administration finns följande

Läs mer

Skapa aktiviteter. Skapa aktivitet via fliken LOK Klicka på fliken LOK och sedan på Lägg till aktivitet

Skapa aktiviteter. Skapa aktivitet via fliken LOK Klicka på fliken LOK och sedan på Lägg till aktivitet Skapa aktiviteter Skapa aktiviteter gör man i förväg och det kan man göra på två sätt, antingen via kalendern eller via fliken LOK, välj vilket sätt som passar er förening bäst. Skapa aktivitet via fliken

Läs mer

Licenshantering. IdrottOnline

Licenshantering. IdrottOnline Licenshantering IdrottOnline Steg i processen: Föreningen: 1. öppnar sin IdrottOnline sida. 2. registrerar sina medlemmar. 3. skapar lag 4. kopplar medlemmar till lag. 5. ansöker om licens 6. Att ansöka

Läs mer

Manual SVEMO TA: KLUBBÖVERGÅNGAR. Manual för förare, klubb och kansli. Reviderad:

Manual SVEMO TA: KLUBBÖVERGÅNGAR. Manual för förare, klubb och kansli. Reviderad: Manual SVEMO TA: KLUBBÖVERGÅNGAR Manual för förare, klubb och kansli. Reviderad: 2014-11-19 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314, 600 02 Norrköping 011 23 10 80 www.svemo.se Innehåll Såhär

Läs mer

Lathund för STF tävlingssystem

Lathund för STF tävlingssystem Göteborg 2016-10-07 Till arrangörer Lathund för STF tävlingssystem Här hittar du hjälp för att kunna lägga upp, ändra i och ta bort tävlingar. Innehållsförteckning Introduktion Arbetsgång 2 Registrering

Läs mer

Licenser i SWE Cycling Online

Licenser i SWE Cycling Online Licenser i SWE Cycling Online För att kunna administrera och ansöka om licenser för sina föreningsmedlemmar behöver man vara administratör i SWE Cycling Online, dvs följande måste vara uppfyllt. registrerad

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Kontroll av avgiftsrapportering av 20 kronan Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Avgiftsrapportering

Läs mer

Manual: Anmälan till tävling

Manual: Anmälan till tävling IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Anmälan till tävling Innehåll Inledning 1 Om IndTA 1 Anmäla till tävling för föreningsmedlem 2 Visa anmälningslista 4 Avanmälan 5 Anmäla till

Läs mer

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster

Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Manual Idrottslyftet 2019 Logga in på IdrottOnline. Klicka på fliken Idrottsmedel. Den kan ligga under fliken Applikationer. Klicka på Idrottmedel till vänster Här ser du vilka Idrottsmedel som föreningen

Läs mer

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare

Sköndals IK IdrottOnline Lathund för ledare IdrottOnline Lathund för ledare Innehåll 1 IdrottOnline Manualer... 2 2 Struktur... 2 3 Logga in... 3 4 Lagsida... 5 5 Nyheter... 8 6 Kalender... 18 6.1 Aktivitet... 20 6.1.1 Skapa aktivitet... 20 6.1.2

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor

Tävlingsrapportering. Syfte. Innehåll. Guide Eventor Guide Eventor Tävlingsrapportering Version 2.0, 2013-10-01 Syfte Guiden beskriver hur tävlingsrapportering görs i Eventor. Den riktar sig till tävlingsarrangörer och ansvariga på distrikts- och förbundsnivå.

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

Manual: Administrera evenemang

Manual: Administrera evenemang IndTA Tävlingsadministrativt system på IdrottOnline Manual: Administrera evenemang Innehåll Inledning... 2 Om IndTA... 2 Logga in i IndTA... 2 Administrera evenemang... 3 Skapa nytt evenemang... 3 Första

Läs mer

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas.

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas. Regler Mälarfräsen 2017 Enligt Svemo SR 2016-17 samt tillägg. Klasser Mälarfräsen 2017: Rookie träning och 2 st tränings heat. Ålder det kalender år man fyller 12 år. Gäller ej girl men ej 125cc>. 50cc

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning: Administrera dataöverföringar Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera dataöverföringar...

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09

SKÖTSELSKOLAN. Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 SKÖTSELSKOLAN Instruktioner till administratörsgränssnittet - för dig som skapar verifikationskoder på ett skogsföretag 2013-03-09 Innehållsförteckning 1. Ansöka om utökad behörighet...3 2. Information

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos.

Manual Meos. Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Manual Meos Förberedelser och genomförande av Gå-Lunka-Löp med hjälp av datorprogrammet Meos. Följande moment beskrivs: 1. Skapa tävlingen i Eventor (administratörsrätt krävs) 2. Exportera tävlingen från

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR Idro%Online Svensk idro,s verksamhetssystem Introduk.on DAGENS PROGRAM Introduktion till IdrottOnline Administration Gruppadministration Modulen Aktivitet Kalender Närvaroregistrering Modulen Utbildning

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer