Föredragningslista för styrelsemöte nr 3, 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista för styrelsemöte nr 3, 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår"

Transkript

1 Föredragningslista för styrelsemöte nr 3, 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår klockan i Rosa rummet, Studenthuset 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare 1.3. Val av justerare 1.4. Fråga om sammanträdets stadgeenliga utlysande 1.5. Justering av röstlängden 1.6. Fastställande av föredragningslista 1.7. Eventuella adjungeringar 2. Presidiebeslut 3. Anmälningsärenden 4. Beslutsärenden 4.1. Medarbetare till kårexpeditionen * 5. Diskussionsärenden 5.1. SUS budget* Föredragande: Savas Caliskan 5.2. SUS Strategiska plan* Föredragande: Micaela Kedhammar 6. Rapporter 7. Övriga frågor 8. Nästa möte 9. Mötet avslutas * Finns med som bilaga Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm Telefax +46 (0)

2 Ärende Medarbetare till Kårexpeditionen 13/14 Avsändare Operativ ledning Till styrelsemöte nr Medarbetare till Kårexpeditionen Bakgrund I kårexpeditionen arbetar förutom ansvarig även arvoderade medarbetare på deltid. Under sommaren har flera medarbetare fått förhinder för en fortsättning och därför har SUS annonserat efter tre nya medarbetare. Beslutsförslag Verksamhetschef föreslår med anledning av ovanstående att ge förtroendet till Anna-Sara Falk som ny medarbetare till Kårexpeditionen under verksamhetsåret 2013/2014. Stockholm University Student Union Visiting address Box Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

3 Rekommendation av medarbetare till Kårexpeditionen Anna-Sara läser Pol kandprogrammet vid Stockholms universitet. Ana har erfarenhet av servicerelaterat arbete från tiden på ICA, City Gross och Skärholmens bokhandel. Hon har dessutom lång erfarenhet av ideellt engagemang. Utifrån mina intryck från intervjun är jag övertygad om att Anna-Sara är rätt person för uppdraget. Hon ger ett engagerat och ansvarsfullt intryck och han har en mycket hög servicegrad. Referenser är tagna och är mycket goda. SUS har fått in 26 ansökningar och sex har kallats till intervju. Karl-Johan Westman, ansvarig i Kårexpeditionen, har varit delaktig genom hela rekryteringsprocessen. Utifrån ovanstående vill jag därför rekommendera Anna Sara Falk som ny medarbetare till SUS Kårexpedition. Andreas Ahl Verksamhetschef, Stockholms universitets studentkår 2 (4)

4 SUS Kårexpedition Stockholms universitets studentkår; Stockholm Publicerad Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Bakgrund Stockholms universitets studentkår (SUS) är en av Sveriges största studentkårer med närmare medlemmar. Vi är en frivillig medlemsorganisation som arbetar aktivt med att företräda studenters intressen genom studiebevakning, påverkansarbete, information och åsiktsbildning. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder ett brett spektrum av studentnära service och tjänster. På SUS arbetar runt tio anställda och drygt 20 förtroendevalda. Nu söker vi dig som vill jobba 1-2 heldagar i veckan i vår Kårexpedition i det nya Studenthuset vid Södra husen. Kårexpeditionen en viktig del av SUS verksamhet och dit kan alla studenter vända sig vid frågor om medlemskapet. Arbetsuppgifter I rollen som medarbetare i SUS Kårexpedition ansvarar du för att: Ta emot betalningar av medlemsavgiften. Svara på frågor om medlemskapet i SUS. Vidarebefordra ärenden som du själv inte kan svara på till SUS övriga medarbetare. Kvalifikationer Vi söker dig som är engagerad och professionell i det du gör. Som person är du ansvarsfull, strukturerad och naturligtvis har du en hög servicegrad. Du är också flexibel, lätt att samarbeta och kan anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner. Om du har erfarenhet från något servicerelaterat arbete ses det som meriterande. Varaktighet och arvode Vi söker dig som kan jobba 1-2 heldagar (ca 10-16) per vecka under minst en termin och vi ser gärna att du vill fortsätta även under vårterminen. Start är i början/mitten av augusti. 3 (4)

5 För uppdraget utgår ett arvode på 100 kr/timme. Då det är ett förtroendeuppdrag gäller inte kollektivavtal. Ansökan Sista ansökningsdag är den 28 juli Skicka CV och personligt brev till Märk din ansökan med Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition. Kontaktpersoner Frågor om förtroendeuppdraget besvaras av Kalle Westman, ansvarig i kårexpeditionen, på telefon eller kalle.westman@sus.su.se Studentkåren välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionsförmåga eller etnisk eller religiös bakgrund. Arbetsgivare Stockholms universitets studentkår Frescativägen 14 A Stockholm I början av augusti 2013 flyttar vi in i de nybyggda lokalerna i Studenthuset. 4 (4)

6 Ansökan: Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Anna-Sara Falk Hej! Jag heter Anna-Sara Falk och söker härmed tjänsten som medarbetare vid SUS Kårexpedition. Jag är sedan 2009 student vid Stockholm universitet. Just nu läser jag politicies kandidatprogrammet och kommer till hösten skriva min kandidatuppsats i statsvetenskap. Under våren har jag varit praktikant vid Utrikesdepartemenets Afrikaenhet och har nu under sommaren fortsatt med ett vikariat. Som ni kan se i CV:n nedan, har jag jobbat inom livsmedelsbranschen i flera år och har stor erfarenhet av hur det är att jobba inom serviceyrket. Generellt har mina tidigare arbetsuppgifter varit att expediera kunder i kassan och i delikatessdiskar, att ta emot, packa upp och beställa varor, och se till att butiken är i ordning. Det roligaste med mina tidigare jobb har alltid varit kunderna. Jag har alltid tyckt om att möta kunder, få dem att känna sig bekväma i butikerna där jag jobbat och sen expedierat dem så bra och trevligt jag kunnat. Jag söker mig nu till er för att fortsätta jobba med människor och service. Det intressear mig också att arbeta hos er vid studentkåren eftersom det är en miljö där jag ofta själv befinner mig, där de man hjälper också är studenter och eftersom jag tror att det är ett väldigt roligt jobb! Jag tycker själv att trygghet och positivitet är viktigt för service är det något som jag vill förmedla i min yrkesroll. Jag tycker det är kul att med arbetskollegor och kunder skapa en rolig arbetsplats och mina kollegor menar också att jag är pålitlig och självgående. Jag hoppas att jag har väckt intresse hos Er och att vi kommer höras. Med vänlig hälsning, Anna-Sara Falk

7 Ansökan: Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Anna-Sara Falk Personligt CV Personuppgifter Namn: Anna-Sara Falk Adress: Spinnrocksvägen Bromma Sverige Födelsedatum: i Stockholm Telefonnummer: E-post: annasarafalk@gmail.com Allmän profil Stor erfarenhet inom serviceyrket Goda engelskakunskaper Ser möjligheter och tar initiativ Meritförteckningar relevanta urval Utbildning 2012 aug - pågående Stockholms universitet, Politices kandidatprogram forts. 90 hp 2011 aug jun Österlens folkhögskola, Internationell kurs Afrika Malmö Högskola, Globala studier, 15 hp 2011 jan jun Uppsala universitet, Utvecklingsstudier, 30 hp 2009 aug jan Stockholms universitet, Politices kandidatprogram, 90 hp 2008 aug jun Södra Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping, Collegelinjen North Park University, Chicago, Political science 2007 aug jun Teologiska Högskolan Stockholm, Mänskliga Rättigheter, 45 hp 2004 aug jun Viktor Rydberg Gymnasium, Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning på samhälle, 2500 p Arbete 2013 juli aug Utrikesdepartementet Afrikaenheten, departementssekreterare, staben 2013 jan juni Utrikesdepartementet Afrikaenheten, praktikant, handel och främjande 2012 april feb ICA Supermarket Brommaplan, butiksmedarbetare 2006 nov april City Gross Bromma, butiksmedarbetare 2005 jul dec Skärholmens Bokhandel AB Ekerö, butiksmedarbetare Språk Svenska, modersmål Engelska, flytande i tal och skrift Tyska, väldigt grundläggande Övriga meriter, ett relevant urval 2013 Praktik vid Utrikesdepartementets Afrikaenhet Jag var under vårterminen 2013 praktikant vid Utrikesdepartementets Afrikaenhet, i gruppen för främjande och

8 Ansökan: Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Anna-Sara Falk handel. Praktiken var en stor erfarenhet. För det första gav det mig möjlighet att omsätta mina teoretiska kunskaper till praktiskt användande. För det andra gav det mig en god inblick i hur arbetslivet och Utrikesdepartementet fungerar. Jag fick stor användning av mina erfarenheter av service och representation från tidigare jobb. Och sist men inte minst var det en väldigt rolig och stimulerande praktikplats Fältstudie i Kenya Under skolåret 2012/13 läste jag Afrikalinjen vid Österlens folkhögskola där jag breddade min kunskapsbas om Afrika och under tre månader av vårterminen reste till flera afrikanska länder. Bland annat till Kenya där jag genomförde en fältstudie angående prioriteringar kring den politiska situationen i landet. Studierna fortsatte sedan till bland annat Zimbabwe och Sydafrika Engagemang i Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) Under höstterminen 2011 engagerade jag mig i IKFF där jag fick möjlighet att representera IKFF vid bland annat Feministiskt Forum i Malmö och på Mänskliga Rättighetsdagarna i Stockholm Aktiv i referensgruppen för FN-förbundets UNg-11 Engagemanget innebar bland annat att agera bollplank i frågor relaterade till ungdomsförbundet, medverka i planeringen samt vara deltagare och delvis ansvarig för punkter under det ungdomsläger som ägde rum under april Independent research project political science II Diamonds and Civil Conflict Denna B-uppsats, skriven på engelska, handlade om sambandet mellan civila konflikter och tillgången till lootable diamanter. Dess fokus ligger vid Kimberley Processen som en konflikthanteringspolicy och syftet med uppsatsen är att undersöka policyns relevans och effektivitet i området för civila konflikter Studier i Chicago, USA Jag läste en termin vid North Park University, Chicago, där jag bland annat utvecklade min engelska till den grad att jag idag är flytande både i tal och i skrift Delansvarig för valberedningen i SBUF:s Stockholms distrikt Jag var delansvarig för att ta kontakt och förmedla potentiella styrelsemedlemmar till SBUF:s distriktsval Projektarbete Svenska missionärer i Kongo Under min sista termin på gymnasiet skrev jag ett arbete angående

9 Ansökan: Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Anna-Sara Falk svenska missionärers arbete i Kongo-Kinshasa. Jag gjorde en historisk översikt av Svenska Baptistförbundets missionärers arbetssätt och deras påverkan på det kongolesiska samhället från slutet av 1800-talet till början av Vald sekreterare hos Kvibro Ungdom Kvibro Ungdom står för Kyrkan vid Brommaplans Ungdom där jag var med och startade upp en ungdomsstyrelse, aktiviteter för ungdomar och fick också vara med och representera ungdomarna vid församlingens styrelsemöten och anställning av ungdomsansvarig Körkort B

10 Ärende Medarbetare till Kårexpeditionen 13/14 Avsändare Operativ ledning Till styrelsemöte nr Medarbetare till Kårexpeditionen Bakgrund I kårexpeditionen arbetar förutom ansvarig även arvoderade medarbetare på deltid. Under sommaren har flera medarbetare fått förhinder för en fortsättning och därför har SUS annonserat efter tre nya medarbetare. Beslutsförslag Verksamhetschef föreslår med anledning av ovanstående att ge förtroendet till Ana Rahbari som ny medarbetare till Kårexpeditionen under verksamhetsåret 2013/2014. Stockholm University Student Union Visiting address Box Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

11 Rekommendation av medarbetare till Kårexpeditionen Ana studerar juristprogrammet vid Stockholms universitet. Ana har erfarenhet av servicerelaterat arbete från tiden på Espresso House och Tellin. Hon har dessutom varit funktionär under kårvalet Utifrån mina intryck från intervjun är jag övertygad om att Ana är rätt person för uppdraget. Hon ger ett engagerat och ansvarsfullt intryck och han har en mycket hög servicegrad. Referenser är tagna och är mycket goda. SUS har fått in 26 ansökningar och sex har kallats till intervju. Karl-Johan Westman, ansvarig i Kårexpeditionen, har varit delaktig genom hela rekryteringsprocessen. Utifrån ovanstående vill jag därför rekommendera Ana Rahbari som ny medarbetare till SUS Kårexpedition. Andreas Ahl Verksamhetschef, Stockholms universitets studentkår 2 (4)

12 SUS Kårexpedition Stockholms universitets studentkår; Stockholm Publicerad Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Bakgrund Stockholms universitets studentkår (SUS) är en av Sveriges största studentkårer med närmare medlemmar. Vi är en frivillig medlemsorganisation som arbetar aktivt med att företräda studenters intressen genom studiebevakning, påverkansarbete, information och åsiktsbildning. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder ett brett spektrum av studentnära service och tjänster. På SUS arbetar runt tio anställda och drygt 20 förtroendevalda. Nu söker vi dig som vill jobba 1-2 heldagar i veckan i vår Kårexpedition i det nya Studenthuset vid Södra husen. Kårexpeditionen en viktig del av SUS verksamhet och dit kan alla studenter vända sig vid frågor om medlemskapet. Arbetsuppgifter I rollen som medarbetare i SUS Kårexpedition ansvarar du för att: Ta emot betalningar av medlemsavgiften. Svara på frågor om medlemskapet i SUS. Vidarebefordra ärenden som du själv inte kan svara på till SUS övriga medarbetare. Kvalifikationer Vi söker dig som är engagerad och professionell i det du gör. Som person är du ansvarsfull, strukturerad och naturligtvis har du en hög servicegrad. Du är också flexibel, lätt att samarbeta och kan anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner. Om du har erfarenhet från något servicerelaterat arbete ses det som meriterande. Varaktighet och arvode Vi söker dig som kan jobba 1-2 heldagar (ca 10-16) per vecka under minst en termin och vi ser gärna att du vill fortsätta även under vårterminen. Start är i början/mitten av augusti. 3 (4)

13 För uppdraget utgår ett arvode på 100 kr/timme. Då det är ett förtroendeuppdrag gäller inte kollektivavtal. Ansökan Sista ansökningsdag är den 28 juli Skicka CV och personligt brev till Märk din ansökan med Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition. Kontaktpersoner Frågor om förtroendeuppdraget besvaras av Kalle Westman, ansvarig i kårexpeditionen, på telefon eller kalle.westman@sus.su.se Studentkåren välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionsförmåga eller etnisk eller religiös bakgrund. Arbetsgivare Stockholms universitets studentkår Frescativägen 14 A Stockholm I början av augusti 2013 flyttar vi in i de nybyggda lokalerna i Studenthuset. 4 (4)

14 Hej! Jag heter Ana Rahbari och är en glad skåning på 20 år. Jag studerar för tillfället till jurist på Stockholms universitet. På fritiden gillar jag att vara med vänner, läsa och träna. I gymnasiet satt jag i styrelsen i Elevkåren, och det betydde att jag hela tiden var tvungen att tala med eleverna på skolan och rektorerna, vilket passade mig väldigt bra eftersom att jag är utåtriktad. Jag organiserade även olika event och koordinerade andra elever. Jag har jobbat som siminstruktör på SK RAN, där jag tränat allt från småbarn till ungdomar. Min ledarförmåga utvecklades något enormt och där lärde jag mig direkt att ta eget intiativ och ansvar. Det var även viktigt att alltid ge föräldrarna och eleverna ett gott bemötande. Ett sommarlov jobbade jag på Espresso House, där fick jag direkt lära mig hur man hanterar stress. Jag fick även lära mig hur man har flera bollar i luften samtidigt och att ta ansvar. Det viktigaste med jobbet var att alltid ge kunden ett bra bemötande. Jag lärde mig även är att vara ansvarsfull och jobba självständigt, samtidigt som jag jobbade i grupp. Nu på senare tid har jag jobbat på Tellint som telefonförsäljare, och där har verkligen min talförmåga kommit till handa! Jag har lärt mig att det viktigaste är inställningen man har innan jobbet, om jag är positiv och glad då kan jag utföra ett bra jobb. Jag fick lära mig ytterligare mer om inställning när jag började jobba på Läkare Utan Gränser som värvare. Det var viktigt att alltid ha ett leende på läpparna även om det ösregnade och var kallt, eftersom att jobbet gick ut på att värva månadsgivare utomhus. Jag är intresserad av att jobba hos er på SUS Kårexpedition som medarbetare. Jag förstår vikten av att era medlemmar får ett professionellt bemötande och samt informationen dem vill ha. Jag hoppas att ni är intresserade över att ha mig på er arbetsplats så att jag kan visa vad jag går för! Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Ana Rahbari

15 Curriculum Vitae PERSONUPPGIFTER Namn: Ana Rahbari Personnummer: Kön: Kvinna Adress: Kaserngatan Norrtälje Sverige Telefon: YRKESERFARENHET Arbetsplats: Espresso House, Malmö. Arbetsgivare: Linda Alfredsson Period: till Arbetsuppgifter: diska, bre mackor, servera och göra olika typer av kaffe. Arbetsplats: Sk ran, Aq-va-kul och Elinelundsbadet, Malmö Arbetsgivare: Annelie Olsson Period: till Arbetsuppgifter: Lära barn och ungdomar att simma, från grunden till tävlingssim. Arbetsplats: Tellint, Telenor, Malmö Arbetsgivare: Burhan Kesapli Period: till Arbetsuppgifter: Telefonförsäljare, sälja mobil abonnemang, mobiltelefoner samt mobilt bredband. Arbetsplats: Läkare Utan Gränser, Malmö Arbetsgivare: Arash Aeineh Period: till Arbetsuppgifter: Värvare, stå ute på olika torg och värva månadsgivare. Arbetsplats: Bredbyskolan, Rinkeby Arbetsgivare: Stockholms Universitet, Medvind Period: till Arbetsuppgifter: Studentmentor för högstadieelever, läxhjälp. UTBILDNING Gymnasieskola 3 år Samhällsprogrammet med inriktning internationell bilingual Juristprogrammet 4,5 år (pågående utbildning) Malmö Latinskola Amiralsgatan 1, Malmö Stockholms Universitet Universitetsvägen 10 A Sida 1 av 2

16 Curriculum Vitae SPRÅKKUNSKAPER Svenska Engelska Persiska Spanska Italienska Flytande Flytande Flytande Bra Nybörjare ÖVRIGA MERITER Cambridge certificate in Advanced English Grade B Elevkåren på Malmö Latinskolan Jag satt i styrelsen som verksamhetschef. Samordnar möten med rektor och personal, planerar events på skolan som t.ex. inspark, startar upp föreningar som bl.a. Läxhjälp. Ungdom Mot Rasism (UMR) En ungdomsgrupp som arbetar på ett antirasitiska sätt genom olika aktiviter. Vi sammanordnar bl.a. konserter, demonstrationer m.m. Sida 2 av 2

17 CV - Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Ida Köhler Skoglund Ida Köhler Skoglund Forskarbacken 8, , Stockholm Telefon: ida.kohler.skoglund@gmail.com Utbildning: Stockholms Universitet VT 2009-VT 2014 Historiekurser upp till kandidatnivå (Historia I,II,III 90 hp) Engelskakurser upp till kandidatnivå (Engelska I, II, III 75 hp) Tilläggskurser: Egypten 7.5 hp Pedagogik I 30 hp. Kläder, kropp och scen 7.5 hp Antikens kultur och samhällsliv I 30 hp. Totalt hp. Påbörjar Arkivvetenskap på Historiska Institutionen SU, HT Cybergymnasiet HT 2005 VT 2008 Samhällsvetenskapligaprogrammet inriktning Kultur, Idéhistoria, arkitektur, litteraturvetenskap, kulturvetenskap. Arbetslivserfarenhet: Arbetsgivare: Hennes & Mauritz AB Arbetsuppgifter: Sales Advisor Innefattar kassahantering, provrum, omhängning samt lager. Deltidstjänst med timanställning.

18 Arbetsgivare: Kulturhuset Stadsteatern, Bibliotek Plattan, Bibliotek Film och Musik, Serieteket Arbetsuppgifter: Biblioteksassistent Att katalogisera böcker, ställa upp och magasinera medier. Service till låntagare och besökare samt programhantering. Hantering av interna databaser. Deltid. Arbetsgivare: Kulturhuset Stadsteatern, Tiotretton Arbetsuppgifter: Biblioteksassistent Att katalogisera böcker, ställa upp och magasinera böcker. Pedagogisk verksamhet för barn mellan år. Assisterade bland annat med matlagning, filminspelning och musikinspelning. Service till låntagare och besökare samt programhantering. Hantering av interna databaser. Deltid. Förtroendeuppdrag: Studentrepresentant i ämnesrådet vid Institutionen för Antikens kultur och samhällsliv på Stockholms Universitet. Arbetade som jämställdhetsombud samt skyddsombud. Har deltagit på ämnesrådsmöten samt årsmöten för främjandet av studenternas utbildning och har drivit studentfrågor. Språkkunskaper: Svenska: Mycket goda Engelska: Mycket goda Franska: Nybörjare/grundläggande kunskaper Spanska: Nybörjare/grundläggande kunskaper Datorkunskaper: Har väldigt god förståelse av Word, Powerpoint, Excel m.fl. Har på fritid arbetat som IT-konsult med privatpersoner och har således goda kunskaper inom Windows. Referenser: Linda Wärme Verksamhetskoordinator Bibliotek Film och Musik Telefonnummer: Fler referenser ges på förfrågan.

19 Personligt Brev Hej! Mitt namn är Ida Köhler Skoglund, jag är 23 år gammal och bor i Stockholm med min sambo. Mina främsta intressen är böcker, musik, vetenskap, historia och kultur, men listan är lång. Jag har en kandidatexamen i historia och ska påbörja en 1-årig utbildning inom Arkivvetenskap på SU under hösten Som person är jag ordningssam och effektiv. Jag älskar att träffa nya människor och att möta på nya kulturer av alla dess slag. Jag är nyfiken och öppen och arbetar gärna i projekt i större grupper likväl som självständigt. Jag arbetar just nu på Kulturhuset Stadsteaterns olika bibliotek som biblioteksassistent vilket kräver en hög grad av service, organisering och social kompetens. Jag har tidigare varit aktiv i ämnesrådet vid institutionen för Antikens kultur och samhällsliv på Stockholms Universitet. Som jämställdhets- och skyddsombud arbetade jag tillsammans med ledningsgruppen vid institutionen för att utreda och förbättra jämnställdhetsarbetet på institutionen. Jag brinner för studentfrågor och att få arbeta i en miljö där studenterna står i fokus är något jag strävar efter. Jag har ett starkt sinne för service då jag tidigare arbetat som säljare på Hennes & Mauritz. Rollen som studentkårens ansikte utåt kräver ett visst mått av professionalitet som jag bland annat fått genom mitt uppdrag som jämställdhets- och skyddsombud men också i mitt arbete på Kulturhuset Stadsteatern. Mitt intresse för arkivvetenskap och administration gör rollen som medarbetare vid Kårexpeditionen särskilt intressant för mig. Att få arbeta i en administrativ miljö är en fantastisk möjlighet för mig att få bredda mina kunskaper inom administration och bemötande. Då utbildningen fortlöper till slutet av våren så kan jag arbeta hos er under hela studieperioden. Jag har lätt för att lära mig nya arbetsuppgifter och har hög stresstålighet. Biblioteket är en informationsspridande institution där jag har lärt mig att hjälpa besökare med frågor om litteratur, hänvisa ärenden till andra enheter och svara på frågor kring lånekort och medlemskap inom SSB. Därför har jag rätt kompetens för att kunna hantera de arbetsuppgifter som förväntas av en medarbetare vid SUS Kårexpedition. I mötet med människor krävs engagemang och ett genuint intresse för service, detta är någonting som alltid varit centralt för mig och som jag anser vara vitalt för vi tillsammans ska kunna göra skillnad för studenter och hjälpa de på bästa sätt. Slutligen så är det här en jättebra möjlighet för mig att få arbeta närmare med studenter och universitetet och därmed också främja studentkårens arbete. Hoppas att vi ses snart! Med vänliga hälsningar,ida

20 Ärende Medarbetare till Kårexpeditionen 13/14 Avsändare Operativ ledning Till styrelsemöte nr Medarbetare till Kårexpeditionen Bakgrund I kårexpeditionen arbetar förutom ansvarig även arvoderade medarbetare på deltid. Under sommaren har flera medarbetare fått förhinder för en fortsättning och därför har SUS annonserat efter tre nya medarbetare. Beslutsförslag Verksamhetschef föreslår med anledning av ovanstående att ge förtroendet till Ida Köhler Skoglund som ny medarbetare till Kårexpeditionen under verksamhetsåret 2013/2014. Stockholm University Student Union Visiting address Box Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A SE Stockholm Telefax +46 (0)

21 Rekommendation av medarbetare till Kårexpeditionen Ida har en kandidatexamen i historia och ska under hösten och våren studera arkivvetenskap vid Stockholms universitet. Ida har erfarenhet av servicerelaterat arbete från tiden på H&M och Kulturhuset. Hon har dessutom varit jämställdhetsombud och studerandeskyddsombud vid Stockholms universitet. Utifrån mina intryck från intervjun är jag övertygad om att Ida är rätt person för uppdraget. Hon ger ett engagerat och ansvarsfullt intryck och han har en mycket hög servicegrad. Referenser är tagna och är mycket goda. SUS har fått in 26 ansökningar och sex har kallats till intervju. Karl-Johan Westman, ansvarig i Kårexpeditionen, har varit delaktig genom hela rekryteringsprocessen. Utifrån ovanstående vill jag därför rekommendera Ida Köhler Skoglund som ny medarbetare till SUS Kårexpedition. Andreas Ahl Verksamhetschef, Stockholms universitets studentkår 2 (4)

22 SUS Kårexpedition Stockholms universitets studentkår; Stockholm Publicerad Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition Bakgrund Stockholms universitets studentkår (SUS) är en av Sveriges största studentkårer med närmare medlemmar. Vi är en frivillig medlemsorganisation som arbetar aktivt med att företräda studenters intressen genom studiebevakning, påverkansarbete, information och åsiktsbildning. Vi är även en bolagskoncern som erbjuder ett brett spektrum av studentnära service och tjänster. På SUS arbetar runt tio anställda och drygt 20 förtroendevalda. Nu söker vi dig som vill jobba 1-2 heldagar i veckan i vår Kårexpedition i det nya Studenthuset vid Södra husen. Kårexpeditionen en viktig del av SUS verksamhet och dit kan alla studenter vända sig vid frågor om medlemskapet. Arbetsuppgifter I rollen som medarbetare i SUS Kårexpedition ansvarar du för att: Ta emot betalningar av medlemsavgiften. Svara på frågor om medlemskapet i SUS. Vidarebefordra ärenden som du själv inte kan svara på till SUS övriga medarbetare. Kvalifikationer Vi söker dig som är engagerad och professionell i det du gör. Som person är du ansvarsfull, strukturerad och naturligtvis har du en hög servicegrad. Du är också flexibel, lätt att samarbeta och kan anpassa dig efter nya arbetsformer och rutiner. Om du har erfarenhet från något servicerelaterat arbete ses det som meriterande. 3 (4)

23 Varaktighet och arvode Vi söker dig som kan jobba 1-2 heldagar (ca 10-16) per vecka under minst en termin och vi ser gärna att du vill fortsätta även under vårterminen. Start är i början/mitten av augusti. För uppdraget utgår ett arvode på 100 kr/timme. Då det är ett förtroendeuppdrag gäller inte kollektivavtal. Ansökan Sista ansökningsdag är den 28 juli Skicka CV och personligt brev till andreas.ahl@sus.su.se Märk din ansökan med Medarbetare på deltid till SUS Kårexpedition. Kontaktpersoner Frågor om förtroendeuppdraget besvaras av Kalle Westman, ansvarig i kårexpeditionen, på telefon eller kalle.westman@sus.su.se Studentkåren välkomnar ansökningar oavsett könstillhörighet, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, funktionsförmåga eller etnisk eller religiös bakgrund. Arbetsgivare Stockholms universitets studentkår Frescativägen 14 A Stockholm I början av augusti 2013 flyttar vi in i de nybyggda lokalerna i Studenthuset. 4 (4)

24 Ärende 5.1. Diskussionspunkt budgeten 13/14 Avsändare Operativ ledning Till styrelsemöte nr Diskussionspunkt budget 13/14 Bakgrund På valfullmäktige 10 juni antogs en preliminär budget för verksamhetsåret i enlighet med avgående styrelses förslag. I studentkårens stadga kap 20 6 ska definitiva dokument, där bland annat budgeten, senast sista september på verksamhetsårets andra fullmäktigemöte godkännas. Under sommaren har operativa ledningen sett över samtliga av de preliminära styrdokumenten som antogs på valfullmäktige och föreslagit en del ändringar i budgeten inför fullmäktigemötet i september. De rör sig först och främst om att överensstämma de olika styrdokumenten med varandra och att budgeten bättre samstämmer med den verksamhet som SUS ägnar sig åt. De större skillnaderna mellan den antagna preliminära budgeten och det budgetsförslag som föreslagits är bland annat sammanslagningar av enheter, att nya enheter har tillkommit samt omfördelning av intäkter. Budgetunderlaget kommer att presenteras på styrelsemötet. Enligt SUS stadga och det liggande förslaget på datum till fullmäktige, dvs 26 september, behöver de styrelsens förslag (propositioner) på definitiva styrdokument antas på det inplanerade styrelsemötet 9 september. Innan dess vill den operativa ledningen presentera de förslag till ändringar. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

25 Ärende 5.2. Diskussionspunkt budgeten 13/14 Avsändare Operativ ledning Till styrelsemöte nr Diskussionsunderlag strategisk plan Bakgrund På valfullmäktige 10 juni antogs en preliminär organisationsplan för verksamhetsåret Enligt SUS stadga kap ska fullmäktige senast den 30 september anta en definitiv strategisk plan (i stadgan kallad verksamhetsplan). Den operativa ledningen har under sommaren utgått från den preliminära strategiska planen under framtagandet av den operativa planen. Under det arbetet har inga behov av att ändra den preliminära strategiska planen framträtt, förutom att det sista delmålet med fördel kan strykas. Detta då enbart ett åtagande författades till det delmålet, vilket utan svårigheter kan flyttas till delmålet En lättillgänglig studentkår. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm Telefax +46 (0)

26 Strategisk plan 2013/2014 (Stockholms universitets studentkår) Vision Studenters inflytande och medverkande under sin tid på universitetet skapar ett utbildningsväsen i världsklass. Stockholms universitets studentkår ska bli bäst i världen på att möjliggöra studenters inflytande över och medverkan i sin utbildning. Framgångsfaktorer Studenterna vid Stockholms universitet medverkar i utformandet av utbildningen och deras önskemål, perspektiv och behov tas tillvara av beslutsfattare lokalt, regionalt och nationellt Delmål Trygga studenter och doktorander Idag finns ett otillräckligt socialförsäkringsskydd för både studenter och doktorander och den psykiska ohälsan i de båda grupperna är oroväckande hög. Kunskapen om studenters och doktoranders hälsa behöver öka hos beslutsfattare och ansvariga både lokalt, regionalt och nationellt. Studentkåren ska under året uppmärksamma behovet av fungerande försäkringssystem och mer preventivt arbete för att främja studenters och doktoranders arbetsmiljö och hälsa. Kåren ska verka för att universitet följer studentinflytanderiktlinjerna för kursvärderingar. Förbättra SUS deltagande och påverkansmöjlighet i SFS Stockholms universitets studentkår blev för två år sedan medlemmar i Sveriges förenade studentkårer (SFS). Ett medlemskap som rätt använt ger stora möjligheter att påverka den nationella utbildningspolitiken men även är förknippat med höga medlemsavgifter. Under året ska utredas hur studentkåren kan förbättra sitt deltagande och sin påverkansmöjlighet i SFS. Moderna lärandemiljöer Studentens lärandemiljö är det sammansatta resultat av faktorer som undervisnings- och examinationsformer, lokaler, IT-miljö, informationssystem, läromedel och personliga möten. För att skapa utbildning i världsklass måste Stockholms universitet måste kunna möta behoven från en heterogen studentgrupp genom flexibla och kreativa lärandemiljöer. Studentkåren ska under året arbeta för att universitetets studiemiljö utvecklas och moderniseras med fokus på tillgänglighet, IT-användning och omväxlande undervisningsformer. Ett universitet i förändring Stockholms universitet genomgår just nu stora organisatoriska förändringar. Institutionssammanslagningar, ombyggnationer och en ny ledningsmodell med områdesnämnder och -kanslier har potential att i hög grad påverka studenterna. Studentkåren måste under året bevaka förändringarna och säkerställa att studenterna inte påverkas negativt av dem samt vid behov anpassa vår egen organisation efter

27 Framgångsfaktorer Delmål universitetets nya organisering. Under ombyggnationen av Universitetsbiblioteket ska kåren intensifiera sitt arbete med att se till att studenternas behov av platser för självstudier tillgodoses. En internationell högskola I takt med samhällets och arbetsmarknadens globalisering ökar behovet av en mer internationaliserad utbildning. Det behöver bli lättare för svenska studenter att studera utomlands och jobba utomlands efter avslutade studier såväl som för utländska studenter att studera vid Stockholms universitet. Det behöver även skapas fler och bättre kontaktytor mellan internationella och inhemska studenter. Breddad rekrytering I dag har inte alla samma förutsättningar att bedriva högskolestudier, vissa grupper är underrepresenterade inom högre utbildning. För att motverka detta ska kåren verka för att universitetet arbetar med breddad rekrytering, till exempel genom att tillämpa fler alternativa antagningsmetoder. Studenters ekonomiska och sociala villkor Studenters ekonomiska situation påverkar deras möjligheter att studera. Därför ska kåren arbeta för att universitet tillhandahåller en större del av kurslitteraturen avgiftsfritt. Kåren ska också arbeta aktivt för att universitetsbiblioteket i högre grad ska kunna tillgodose studenters behov av litteratur till sina studier. Kåren ska aktivt inom relevanta kanaler delta i debatten om studenters bostadssituation och för byggandet av fler studentbostäder. Ett jämlikt universitet För en jämlik utbildning där all studenter känner sig inkluderade krävs normkritiska perspektiv i alla utbildningar. Universitet bör även jobba för en jämnare könsfördelning bland sina anställda. Studentkårens medlemsservice speglar medlemmarnas behov och underlättar deras vardag samt bidrar till en mer givande studietid vid Stockholms universitet Samverkan mellan olika engagemangsformer Idag kan det vara svårt för universitetets studenter att överblicka och utnyttja de möjligheter de olika engagemangsformerna som erbjuds på universitetet. Studentkåren ska fortsätta utveckla samarbetet med fakultetsföreningarna för att på så sätt skapa ett starkare och mer sammanhållet studentinflytande och studentliv. Ett attraktivt campus vid sidan om undervisningen

28 Framgångsfaktorer Delmål Att studera på Stockholms universitet ska vara givande även utanför den direkta undervisningen. Detta både lockar nya studenter och håller kvar de gamla. Studentkåren, Stockholms universitet och andra intressenter behöver gemensamt arbeta för att göra campusområdet mer attraktivt för studenter genom fler studiesociala aktiviteter och ett mer aktivt föreningsliv. Synlig medlemsservice Idag är en relativt liten andel av studenterna aktiva inom kårens verksamheter och flera av våra medlemsförmåner nyttjas i liten grad, samtidigt som vi ser ett långsamt sjunkande medlemsantal. Studentkåren behöver under året bli bättre på att marknadsföra sin medlemsservice och de möjligheter som finns att vara delaktig i studentevenemang på campus. Studentkåren har en organisation som uppmuntrar till och skapar förutsättningar för engagemang och inflytande En lättillgänglig studentkår Studentkåren måste bli bättre på att ge studenter kunskap om kårens verksamhet och om hur studenter kan vara delaktiga i den. Hur väl insatta medlemmarna är i den verksamhet studentkåren bedriver återspeglas bland annat i hur stor andel som deltar och röstar i kårvalet. Kårvalet är det som legitimerar kårens styrning och verksamhet. Kåren ska därför under hela året skapa förutsättningar för att valdeltagandet i kårvalet blir så högt som möjligt. Kommunikation mellan central kårorganisation och lokal nivå Den studiebevakning som bedrivs av lokalt engagerade studenter är kärnan i studentkårens verksamhet. Kåren måste fortsätta arbetet med att förbättra förutsättningarna för inflytande genom bättre och tydligare rapportering och rollfördelning mellan den centrala kårorganisationen och de lokala student- och fakultetsråden. Representation på alla fakulteter Naturvetare har idag mindre kännedom om studentkåren än övriga studenter och är underrepresenterade bland studentkårens förtroendevalda. Studentkåren ska under året verka för att inkludera fler naturvetare i sin verksamhet. Studentkåren har en organisation med strukturer och resurser som ger förutsättningar att nå verksamhetens målsättningar En god ekonomisk förvaltning Studentkåren har under flera år presterat ett sämre resultat än vad som budgeterats. Detta tyder på en bristande kontroll över kostnader och utgifter och urholkar studentkårens kapital. Studentkåren behöver under året förbättra både sin kapitalförvaltning och den

29 Framgångsfaktorer Delmål interna ekonomihanteringen. Ordning och reda i informationshanteringen Idag existerar fler olika interna rapporterings- och kommunikationssystem parallellt inom studentkåren och hanteringen av centrala dokument, speciellt mellan verksamhetsår, brister. Studentkåren behöver förbättra sin informationshantering för att främja transparens och en mer långsiktig verksamhet.

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-24 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-10-09 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-05-28 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /17 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /17 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 1 2016/17 vid Stockholms universitets studentkår 2016-07-01 klockan 10.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-08-19 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

HUR OPTIMERAR DU DITT CV?

HUR OPTIMERAR DU DITT CV? HUR OPTIMERAR DU DITT CV? av Sara Birgerson och Karin Andersson INNEHÅLL INLEDNING... 3 INTERNATIONELLT... 4 SKILLNAD PÅ CV OCH MERITFÖRTECKNING... 5 Meritförteckning... 5 CV... 6 OLIKA SORTERS CV... 8

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Skriv ett CV! Utbildning Här listar du upp dina utbildningar, skriv gärna med en kort beskrivning av eventuell inriktning etc.

Skriv ett CV! Utbildning Här listar du upp dina utbildningar, skriv gärna med en kort beskrivning av eventuell inriktning etc. Skriv ett CV! Vad är ett CV? Det latinska namnet Curriculum vitae (CV) betyder levnadslopp och är en personlig meritförteckning. Ditt CV ska alltså vara en sammanställning av dina kunskaper, erfarenheter

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Anmälningsärende 3.1. Per capsulam-beslut: Samordnare för lika villkorsfrågor 3.2. Per capsulam-beslut: Personalförändring studentombudsenheten 3.3. Per capsulam-beslut: Ny kommunikationsansvarig Avsändare

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet UFV 2007/1478 Mål och strategier för Uppsala universitet Fastställda av konsistoriet den 22 april 2008 Innehållsförteckning Förord 3 Uppsala universitet 4 Ett universitet för framstående forskning 5 Ett

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.

Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu. Karriärcentrum CV, personligt brev och anställningsintervjun Kristin Sjölander Per Arvidsson www.liu.se/karriarcentrum karriarcentrum@liu.se Upplägg 1. Karriärcentrum LiU 2. Självinventering 2. Var hittar

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

CURRICULUM VITAE. Samhällsvetenskapligaprogrammet vid Kungsholmens Gymnasium Internationella sektionen, samtliga ämnen studerades på engelska.

CURRICULUM VITAE. Samhällsvetenskapligaprogrammet vid Kungsholmens Gymnasium Internationella sektionen, samtliga ämnen studerades på engelska. CURRICULUM VITAE PERSONUPPGIFTER: Veronica Andersson Gråbrödragatan 12 nb 582 18 Linköping 013-14 93 83 0708 74 69 64/alt. 0735 42 19 20 veronica@stuff.liu.se UTBILDNING PÅ GYMNASIENIVÅ: Samhällsvetenskapligaprogrammet

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE

KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE KAPITEL 4 VERKTYG FÖR ARBETSSÖKANDE 4.1. ANSÖKNINGSHANDLINGAR Ansökningar kan skrivas på olika sätt. Ansökningshandlingar består oftast av ett ansökningsbrev och ett cv eller en meritförteckning. Hur ansökningshandlingen

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

Strategisk plan JURIDISKA FAKULTETEN

Strategisk plan JURIDISKA FAKULTETEN Strategisk plan 2018 2026 JURIDISKA FAKULTETEN Inledning Lunds universitet och den Juridiska fakulteten grundades 1666 och har under århundranden varit ett centrum för bildning och lärdom. Lunds universitet

Läs mer

Kronologisk meritförteckning. Personligt brev. Personligt brev

Kronologisk meritförteckning. Personligt brev. Personligt brev Att skriva en vinnande ansökan Agenda Meritförteckning / CV Personligt brev Checklista för din ansökan Intervjutips och vanliga intervjufrågor Vilka bedömningskriterier utvärderas du på? Var och hur hittar

Läs mer

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna 2015-2017 Vad är ArkitektStudenterna och varför finns vi? ArkitektStudenterna är Sveriges Arkitekters studentorganisation och det samlande organet för Sveriges Arkitekters

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 2013-09-30, klockan 18:00 i sal 137 (Kårsalen), Studenthuset, Frescati 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Kontroll

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren vill uppnå. Värdegrunden beskriver vad studentkåren står för. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren

Läs mer

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av årsmötet 0 Verksamhetsplan 0/0 Fastställd av årsmötet 0 0 0 0 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter upp fokusområden för kommande verksamhetsår. Det

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella åtaganden som kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom

Läs mer

Handlingsplan för likabehandling 2018

Handlingsplan för likabehandling 2018 Dnr: HISTFILFAK 2017/83 Handlingsplan för likabehandling 2018 Historiska-Filosofiska Fakulteten Fastställd av Historiska-Filosofiska fakultetsnämnden 19/12/2017 1 Inledning Detta dokument ger mål och strategier

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom indikatorer.

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 Studentkåren Malmös verksamhetsplan 2013-2014.doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 1. Inledning Under verksamhetsåret 13/14 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se

Verksamhetsplan med budget Röda Korsets Ungdomsförbund Stockholm Syd. Röda Korsets Ungdomsförbund rkuf.se Verksamhetsplan med budget 2018 Stockholm Syd ställer upp Vår vision ett humant samhälle s vision är ett samhälle som tar tillvara på barn och unga som en resurs och där människovärdet sätts i främsta

Läs mer

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet som definieras av stadgan. Studentinflytande Studenterna

Läs mer

Handlingsplan fö r likabehandling 2017

Handlingsplan fö r likabehandling 2017 Dnr: HISTFILFAK 2017/32 Handlingsplan fö r likabehandling 2017 Historiska-Filosofiska Fakulteten Fastställd av Historiska-Filosofiska fakultetsnämnden 2017-04-18 1 Inledning Detta dokument ger mål och

Läs mer

Lika villkors- och jämställdhets-plan

Lika villkors- och jämställdhets-plan Lika villkors- och jämställdhets-plan 2015-2017 Institutionen för Psykologi Fastställd av institutionsstyrelsen 2016-02-26 2 Vad är lika villkor? Lika villkor är Uppsala universitets samlingsbegrepp för

Läs mer

My Dream Now - att skriva ett CV

My Dream Now - att skriva ett CV My Dream Now - att skriva ett CV Ett CV är ett sätt att ge en sammanfattning av din utbildning, erfarenheter och kunskaper. Till skillnad från ett personligt brev där det är meningen att du ska skriva

Läs mer

5 anledningar till varför jag är intressant för ert företag:

5 anledningar till varför jag är intressant för ert företag: Göteborg 2004-11-01 Intresseanmälan Mitt namn är Johan Skoglund och jag vill med denna intresseanmälan anmäla intresse för tjänst hos er. Jag har läst till civilingenjör vid Chalmers, Datateknik med inriktning

Läs mer

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande

Policy. Jag bor i Malmö. - policy för ungas inflytande Policy Jag bor i Malmö - policy för ungas inflytande INLEDNING För att Malmö ska ligga i framkant när det gäller utvecklingsfrågor, vara en attraktiv och demokratisk stad så vill Malmö stad använda unga

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan Likabehandlingsplan 2011 2012 Antagen av institutionsstyrelsen 2011-06-08 Innehåll LIKABEHANDLING... 2 Ansvar och organisation... 4 Handlingsplan för likabehandling... 4 Handlingsplan 2011... 4 Handlingsplan

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016

Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling och mångfald under 2016 HANDLINGSPLAN 2016-04-05 Dnr STYR 2016/597 1 Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi Institutionen för kulturgeografi och ekonomiska geografis handlingsplan för jämställdhet, likabehandling

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 1 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter ut fokusområden för kommande verksamhetsår. Det finns frågor som Linnéstudenterna prioriterar utöver

Läs mer

Frågeformulär för arbetsmötet

Frågeformulär för arbetsmötet Frågeformulär för arbetsmötet Inledning varför plan för aktiva åtgärder? En arbetsgivare ska ha en plan för aktiva åtgärder som är en handlingsplan för att motverka diskriminering och verka för lika rättigheter

Läs mer

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

SAMFAK 2014/114. Mål och strategier. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden SAMFAK 2014/114 och strategier Fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2017-01-25 Innehållsförteckning Detta är samhällsvetenskapliga fakulteten 3 En fakultet för framstående forskning 4 4

Läs mer

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt.

SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola. effekt. SöderS Handbok för studentinflytande på Södertörns högskola effekt. Innehåll Hej! 1. Att arbeta med studentinflytande Ämnesråd Programråd Institutionsnämnd 2. Att vara representant Att bli studentrepresentant

Läs mer

Proposition 1 Antagande av nya stadgar

Proposition 1 Antagande av nya stadgar Proposition 1 Antagande av nya stadgar Föreningens nuvarande stadgar antogs av årsmötet vid föreningens grundande i maj 2014. Under det gånga verksamhetsåret har styrelsen sett över stadgarna och arbetat

Läs mer

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Avtal med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Karin Stacksteg Katarina Håkansson Datum 2016-10-17 Diarienummer UBN-2016-4120 Utbildningsnämnden Avtal 2017-2018 med Uppsala universitet avseende mångfaldsbyrån ESMeralda

Läs mer

Studenternas ekonomiska situation

Studenternas ekonomiska situation Studenternas ekonomiska situation En undersökning av Stockholms universitets studenters ekonomiska situation, sammanställd av Stockholms universitets studentkår 19 mars 2010 2010 Stockholms universitets

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Lönebildnings processen

Lönebildnings processen Lönebildnings processen Utbildnings förvaltningen Från och med hösten 2014 Namn: Lotta Gylling Datum: 2014-05-15 Utbildningsförvaltningen Styrcykel/Årscykel dec jan Vårterminen börjar Medarbetarsamtal

Läs mer

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN

Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN Visa dig från din bästa sida TIPS OM HUR DU SKRIVER EN JOBBANSÖKAN 1 2 Innehåll Konsten att söka jobb... sid 05 Söka annonserade jobb... sid 07 Innehållsidé till grundläggande brev... sid 08 Innehållsidé

Läs mer

Verksamhetsplan för 2015/2016

Verksamhetsplan för 2015/2016 2015-05-25 Fastställd på SSCO studentråd 2015-07-30 Reviderad enligt beslut av SSCO studentråd Verksamhetsplan för 2015/2016 SSCO:s vision Stockholm ska vara den ledande studentstaden i Sverige och en

Läs mer

Handlingsplan för Lika villkor

Handlingsplan för Lika villkor UPPSALA UNIVERSITET Institutionen för nordiska språk Handlingsplan för Lika villkor 2016 2018 Inledning Likavillkorsplanen har utarbetats av institutionens likavillkorsgrupp och fastställts av institutionsstyrelsen

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! Filmgruppen FUF-bladet Studentpanelen Biståndsdebatten.se NY! Projektgruppen NY! Vem kan söka

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117]

Utbildningsförvaltningen. Spånga gymnasium 7-9 [117] Utbildningsförvaltningen Spånga gymnasium 7-9 [117] I denna rapport finner du din enhets resultat från medarbetarenkäten 2012. Datainsamlingen har skett under perioden 3 september 28 september 2012. På

Läs mer

F13-8 Formalia Anmärkning. M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning

F13-8 Formalia Anmärkning. M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning F13-8 Formalia Anmärkning M13-8 MEDDELANDEN Anmärkning V13-8 Val B13-8 Beslut D13-8 Diskussion A13-8 Avslutande formalia Anmärkning Meddelandebilaga Bilaga fumm13-8.4 Umeå, 2014-05-19 Sid 1(1) Till kårfullmäktige

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Arbetsmiljöenkät 2011

Arbetsmiljöenkät 2011 Arbetsmiljöenkät 2011 SU total Kvalitetsområden Index Kvalitetsområden Diagrammet visar medarbetarnas omdöme på respektive kvalitets område. Bakom varje kvalitetsområde finns ett antal frågor som medarbetarna

Läs mer

Denna presentation tillhör Diversity Group och får inte spridas utan skaparens medgivande.

Denna presentation tillhör Diversity Group och får inte spridas utan skaparens medgivande. Definitioner Definitioner Krav på jämställdhet Krav på jämställdhet Varför jämställdhet? Övning Statistik - kommunbiblioteken 180 160 140 120 100 80 Övrig personal, män Övrig personal, kvinnor Bibliotekarier,

Läs mer

Sommarpraktik - Ungdom

Sommarpraktik - Ungdom Sommarpraktik - Ungdom 1. Födelseår 2. Kön 3. Inom vilket praktikområde har du praktiserat? 4. Hur är du med den information du fått hemskickad av Ung i Lund? Svara på en skala mellan 1-5 där 1 betyder

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

SAMVERKAN SKOLA-ARBETSLIV

SAMVERKAN SKOLA-ARBETSLIV VARFÖR samverkan? Idag kan vi vittna om en relativt hög ungdomsarbetslöshet i åldrarna 18-25 år. Vi har en stor andel elever som inte fullföljer sina gymnasiestudier eller går ut med ett fullständigt gymnasiebetyg.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen 1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-11-05 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Välkommen till Nya Bagarmossens skola!

Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Välkommen till Nya Bagarmossens skola! Barn ska få all den kunskap de behöver och samtidigt känna sig trygga Hej, Att välja skola för sina barn är ett viktigt beslut. Du måste som förälder känna dig trygg

Läs mer

Policy för mötesplatser för unga i Malmö. Gäller 2010-07-01-2012-12-31

Policy för mötesplatser för unga i Malmö. Gäller 2010-07-01-2012-12-31 Policy för mötesplatser för unga i Malmö Gäller 2010-07-01-2012-12-31 Varför en policy? Mål För att det ska vara möjligt att följa upp och utvärdera verksamheten utifrån policyn så används två typer av

Läs mer

Program för lika villkor

Program för lika villkor Dnr: HISTFILFAK 2017/33 Program för lika villkor 2017 2020 Historiska-filosofiska fakulteten Fastställd av Historiska-filosofiska fakultetsnämnden 2017-04-18 1 Inledning Detta dokument ger mål och strategier

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

En slipad ansökan - Cv och personligt brev

En slipad ansökan - Cv och personligt brev En slipad ansökan - Cv och personligt brev Upplägg Kort om Jusek Cv/meritförteckning - Syfte och mål - Mall för CV - Trendspaning Det personliga brevet - Syfte och mål - Frågor att besvara - Tips Intervjun

Läs mer

Hur fixar jag ett jobb?

Hur fixar jag ett jobb? Hur fixar jag ett jobb? 1 2 Hej då, gymnasium! Hej jobb! Nu börjar det Kommunal vill tipsa dig om hur du kan scanna arbetsmarknaden och hur du skriver bra ansökningar. Du får råd om hur du gör det bästa

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN STYRDOKUMENT Dnr V 2018/1047 HANDLINGSPLAN 2017-2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017-2018 FÖR JÄMSTÄLLDHET OCH LIKABEHANDLING VID INSTITUTIONEN FÖR BIOMEDICIN Publicerad Beslutsfattare Sven Enerbäck, prefekt

Läs mer

Personalenkät 2010 2/2/2011

Personalenkät 2010 2/2/2011 Personalenkät 2010 1. Jag trivs bra med... helt delvis inte alls min närmaste chef 1386 (52%) 630 (24%) 478 (18%) 125 (5%) 51 (2%) 79,73 mina arbetskamrater 1593 (60%) 703 (26%) 322 (12%) 46 (2%) 6 (0%)

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. Mål och åtgärder. Beslutad av rektor vid Evidens i samarbete med programråd och lärarråd

LIKABEHANDLINGSPLAN. Mål och åtgärder. Beslutad av rektor vid Evidens i samarbete med programråd och lärarråd LIKABEHANDLINGSPLAN Mål och åtgärder Beslutad av rektor vid Evidens i samarbete med programråd och lärarråd Reviderad februari 2015 Sida 1 av 4 INLEDNING Evidens arbetar för att främja en kollegial arbetsmiljö

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Lika villkors-plan

Lika villkors-plan Lika villkors-plan 2016-2018 Matematiska institutionen Fastställd av Matematiska institutionens styrelse 160205 1 Inledning Denna jämställdhetsplan är framtagen av Matematiska institutionens jämställdhetsgrupp

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning Praktikrapport Göteborgs Universitet Samhällsvetenskapliga fakulteten Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Hannes Larsson Westerlund hannes.larswest@gmail.com Göteborgs Spårvägar

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Malmö högskola

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Malmö högskola MAH / Förvaltning Personalavdelningen Jan Persson Personalexpert Dnr Mahr 18-2007/158 1(8) 2007-01-24 Dnr PA 48-2007/45 Jämställdhets- och mångfaldsplan för Malmö högskola 2007 2(8) Jämställdhet och mångfald

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institution för geovetenskaper HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/694 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling - Institutionen för geovetenskaper Publicerad Beslutsfattare Gäller för www.gvc.gu.se Prefekt, Mark Johnson Institution för

Läs mer