Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida"

Transkript

1 1 (8)

2 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden. Verksamhetsplanen framhäver fyra fokusområden som är utbildning, gemenskap, framtid och marknadsföring. Dessa täcker in flera av de långsiktiga målen i måldokumentet. Varje fokusområde är tänkt att kunna arbetas med av hela kårstyrelsen, och i de fall där det är möjligt kompletteras fokusområdet med ett eller flera önskade effektmål, som man kan utvärdera arbetet mot i slutet av året. Det är kårstyrelsens uppgift att under sommaren konkretisera verksamhetsplanen, och tillsammans fastslå de aktiviteter som för LinTek närmare effektmålen och de långsiktiga visionerna i måldokumentet. Innan nästa års verksamhetsplan tas fram ska en utvärdering ske av hur väl effektmålen uppnåddes, samt hur vilka aktiviteter som bidragit till detta. Med detta i beaktande tas nästa verksamhetsplan fram. Måldokumentet Innehåller långsiktiga mål Verksamhetsplanen tas fram Innehåller delmål Kårstyrelsen konkretiserar verksamhetsplanen Utvärdering av delmålen under verksamhetsårets senare del I konkretiseringen ska förutom fastslagna aktiviteter följande anges: vem som är ansvarig om möjligt tidsramar för när aktiviteten ska vara slutförd Arbetet med verksamhetsplanen ska redovisas för fullmäktige under antingen sista mötet före årsskiftet eller första mötet efter årsskiftet.

3 3 (8) LinTeks utbildningsbevakningsorganisation har de senaste åren expanderat kraftigt i både storlek och ambition. Denna utveckling har till stor del skett organiskt genom individuella initiativ och inte genom ett centralt, måldrivet arbete. Detta har lett till bland annat ineffektivitet och bristande kvalitet i vissa delar av verksamheten. Fortsätta arbetet med att utveckla utbildningsbevakningsorganisationen som påbörjades VT12. De riktlinjer kring studiebevakningsorganisationen som togs fram VT12 skall ha implementerats i verksamheten under verksamhetsåret 12/13. Ett system för att följa och dokumentera LinTeks studeranderepresentanters arbete skall ha framtagits för implementering under HT13. Utbildningsansvariga skall genomföra en genomgång och prioritering av det arbete de personligen bedriver gentemot universitetet tills maj Visionen för detta arbete kopplar till LinTeks mål om att utbildningen vid LiTH skall hålla en hög pedagogisk nivå samt kvalitet i världsklass. Konkret för utbildningsbevakningsorganisationen är visionen: En effektiv utbildningsbevakningsorganisation som har tydligt definierade verksamhetsdelar med väldefinierade syften. Väl tillgänglig och effektiv studievägledning är en förutsättning för att studenter så enkelt och snabbt som möjligt skall kunna genomföra sina utbildningar. I dagsläget har studievägledningen förbättringspotential. Arbeta för att studievägledningen vid Tekniska högskolan blir mer tillgänglig och får en bättre möjlighet att vägleda studenter. På studentledningsrådet, HT12, följa upp Tekniska högskolans arbete med de frågor som ställdes under VT12 angående studievägledningen och dess arbete. Tillse att Tekniska högskolan åtgärdar de brister som framkommer på studentledningsrådet, HT12, och att resultatet av detta återrapporteras under VT13. Visionen för detta arbete kopplar an till LinTeks mål om att alla studenter skall känna att de har ett inflytande över sin utbildning. Konkret för arbetet med studievägledningen är visionen att:

4 4 (8) Tekniska högskolan ska ha en lättillgänglig och engagerad studievägledning vars största fokus är att vägleda studenter i utbildningen. Alla studenter ska få svar från studievägledningen inom en vecka. Utlandsstudier är något som våra studerande efterfrågar och som ger individen mycket i form av kulturell förståelse och personlig utveckling. Även arbetsmarknaden ser positivt på internationell erfarenhet. Därför är det viktigt att alla studerande vid LiU ges goda möjligheter att förlägga delar av sina studier utomlands vid en högskolan med hög kvalité. Arbeta för att LiU tillhandhåller tydlig information kring val av universitet utomlands för alla studenter vid LiTH. Arbeta för att stöd erbjuds till alla studenter, inför ansökan och under pågående utlandsstudier, för att underlätta val av kurser. Arbeta för att studenter som väljer utlandsstudier skall veta innan påbörjade utlandsstudier vilka kurser som kan tillgodoräknas. Att alla studenter som följt sin studieplan under utlandsstudierna har garanti att få dessa tillgodoräknade. Att alla studenter som vill göra utlandsstudier skall ha tillräcklig information om hur man söker och tillgodoräknar sina kurser. Alla studerande ska ges goda förutsättningar att förlägga delar av sin studietid utomlands vid ett universitet av hög kvalitet. För att kunna fortsätta arbeta på ett effektivt sätt bör organisationen LinTek utvärderas, både i aspekten vad man arbetar med men också på vilket sätt man arbetar. Det är viktigt att man får klart för sig vilka delar som ger studentnytta och vilka delar som man, genom kåruppdraget, måste fortsätta arbeta med. För att det ska efterlevas även kommande år är det av stor vikt att resultatet dokumenteras. På samma sätt är det viktigt att man ser över hur LinTek arbetar. Exempel på frågor som bör besvaras; vem genomför det operativa arbetet, vem beslutar, vem rapporterar till vem, vem arbetsleder, vem ser framåt och skriver visioner? Man bör jämföra styrdokumenten med hur det fungerar i praktiken. Göra en utredning kring vad LinTek arbetar med. Utifrån utredningen lägga fram förslag till fullmäktige på ett nytt måldokument.

5 5 (8) Utifrån måldokumenten lägga fram förslag till fullmäktige på ett nytt åsiktsprogram. Kartlägga och utvärdera organisationen samt skriva en handlingsplan för hur eventuella förändringar ska genomföras. Dokumentation av utredningen kring LinTeks arbete. Skapa en tydlig bild av strukturen på delegationsordningen i organisationen genom att visa upp resultat från utvärderingen. Förtydliga prioriteringsordningen på arbetet inom kåren. Handlingsplan för eventuella organisationsförändringar ska vara färdig senast mars LinTek ska sträva efter en ständig effektivisering och utveckling av verksamhet och organisation. Medlemmarna ska vara med och påverka och engagera sig i LinTeks verksamhet. LinTek ska vara en organisation som inspirerar och motiverar de som engagerar sig i den. Därför ska LinTeks ledningsgrupp ansvara för att skapa tillfällen med syftet att främja sammanhållningen och skapa mer integrering inom organisationen. Effekter av en mer sammanhållen intern organisation skulle vara att LinTek som helhet bättre kan koordinera olika projekt, utbyta erfarenheter och få än mer motiverade medarbete, vilket skulle leda till bättre resultat och mer professionellt intryck av kåren. Anordna minst ett tillfälle per termin där kåraktiva får umgås över projektgränserna. Omforma de delar av organisationen som också skulle kunna bidra till integreringen (se Tvärgrupper). Två större tillställningar ska vara genomförda innan verksamhetsåret är över. Den omformning som gjorts under verksamhetsåret ska utvärderas och överlämnas till nästa ledningsgrupp för att leva vidare. LinTek ska sträva efter en ständig effektivisering och utveckling av verksamhet och organisation. LinTek ska ha god kontinuitet i sin verksamhet och ha en effektiv intern organisation. LinTek ska vara en god arbetsgivare med nöjda medarbetare.

6 6 (8) Organiseringen av många återkommande arrangemang innebär att LinTeks ledningsgrupp är samordnare för en stor organisation. LinTeks många utskott och kommittéer har ofta en begränsad bild av organisationen som helhet och vad som sker parallellt med det egna projektet. En specifik åtgärd för effektivisera arbetet är att starta upp tvärgrupper. Dessa ska bestå av engagerade ur utskott och kommittéer som har liknande uppgifter, samt en ordförande ur Ledningsgruppen. Starta en tvärgrupp som fokuserar på att ge en samlad bild av LinTeks hela näringslivskontakter och sponsringsarbete över alla projekt Starta en tvärgrupp som fokuserar på ge en samlad bild av LinTeks IT-arbete inom de olika projekten. Fortsätta med tvärgruppen för marknadsföring, kallat LinTeks Marknadsföringsråd. Starta en tvärgrupp som fokuserar på ekonomi. För kassörer, controllers och ekonomiansvariga inom utskott och kommittéer. Alla grupperna ska startas upp innan november Grupperna ska nedteckna syfte, mål och vilka som ingår/är kallade till gruppen. Detta ska vara gjort i samband med första träffen. Alla grupper ska delta i en utvärdering ledd av ansvarig ur ledningsgruppen för att vidareutveckla gruppen inför nästa verksamhetsår. LinTek ska sträva efter en ständig effektivisering och utveckling av verksamhet och organisation. LinTek ska ha god kontinuitet i sin verksamhet och ha en effektiv intern organisation. LinTek äger och är delägare i olika bolag, så det är viktigt att LinTek tar sitt ansvar som ägare. Det är viktigt att både de administrativa och ekonomiska rutiner efterföljs och att man kan uppvisa en verksamhet som gynnar både ägare och studenter, både serviceinriktat och ekonomiskt. Tillse att LoLAB inte ska vara ett hinder på utövandet av ägandeskap över BokAB och att LoLABs administration är kostnadseffektiv.

7 7 (8) BokAB ska vara en effektiv organisation som ger den service LinTek efterfrågar. Hålla kontinuerlig kontakt med BokABs styrelse. Att bistå med hjälp vid marknadsföring av BokAB. Att BokAB har bra service och tillfredsställande priser till studenter. Att studenter väljer att köpa sin studentlitteratur på BokAB. BokAB ska vara en effektiv organisation som ger den service LinTek efterfrågar. Förmedla och marknadsföra till medlemmar och studenter att Kårservice ägs av studentkårerna. Att hålla en kontinuerlig kontakt med Kårservice, för att bibehålla en bra relation mellan LinTek och Kårservice. Att genom ett stark samarbete och bra relation mellan LinTek och Kårservice tillse att Kårservice erbjuder studenterna den bästa service som är möjlig. Kårservice ska vara en effektiv organisation som ger den service kårerna efterfrågar. Medlemskapet i SFS kostar inte längre 27kr per medlem som det gjorde då vi gick ur SFS utan 5kr per medlem. Vidare så har även flera Reftec-kårer, främst KTH och Chalmers, visat intresse att gå med och Lund är redan medlemmar i SFS. Av de anledningarna bör LinTek fundera över om nationell påverkan är något som vi vill bedriva igen. I så fall vad är då kostnaderna för att vara med i SFS och vem ska ha ansvaret? Utreda om LinTek skall ansöka om medlemskap i SFS. Presentera resultatet av utredningen för fullmäktige senast februari 2013.

8 8 (8) Innan ansökningstiden för SFS-medlemskap går ut 2013 lämna förslag till fullmäktige på om LinTek ska gå med eller inte. I dagsläget har LinTek inget långsiktigt mål för nationell påverkan, dock är många av våra åsikter i åsiktsprogrammet på nationell nivå eller i behov av nationell påverkan.

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 1 (2) VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Antaget av LinTeks fullmäktige den xxxx-xx-xx Telefon 070-269 45 84 Org.nr 822001-0683 Bankgiro 515-1493 2 (2) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 18/19

VERKSAMHETSPLAN 18/19 1 VERKSAMHETSPLAN 18/19 Antagen 2018-04-07 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Preliminär Verksamhetsplan 15/16

Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Chalmers Studentkår är en organisation som formas efter dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab

Handlingsplan. För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, 2014. Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab HANDLINGSPLAN Skapat av Deans office ITM Handlingsplan För Deans office vid skolan för industriell teknik och management, ITM, Bilagor: 1. Verksamhetsplan, ekonomistab 2. Verksamhetsplan, kommunikationsstab

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Uppsägning av tillsvidareanställd personal

Uppsägning av tillsvidareanställd personal Uppsägning av tillsvidareanställd personal Bakgrund Linköpings Teknologers Studentkår, nedan LinTek, står i och med kårobligatoriets avskaffande 2010 inför ett betydande omställningsarbete med strukturella

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX

Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX Arbetsordning för SAUS Fastslagen av kårstyrelsen XX XX XX 1 Innehåll Arbetsordning för SAUS... 3 Ansvarsområde... 3 Arbetsfördelning... 4 Delegationsordning... 4 Instruktion för ledamot... 5 Det åligger

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Fastslagen 150123 av kårstyrelsen

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Fastslagen 150123 av kårstyrelsen Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Fastslagen 150123 av kårstyrelsen 1 Innehåll Arbetsordning för styrelsen på Kristianstad Studentkår... 3 Ansvarsområde... 3 Arbetsfördelning... 4 Delegationsordning...

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Postadress LinTek Tekniska Högskolan, Linköping Besöksadress Tekniska Högskolan Kårallen, plan 3 Telefon Org.

Postadress LinTek Tekniska Högskolan, Linköping Besöksadress Tekniska Högskolan Kårallen, plan 3 Telefon Org. Telefon 0702-69 45 85 Org.nr 822001-0683 Plusgiro 79 95 13-7 Bankgiro 515-1493 Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 1 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter ut fokusområden för kommande verksamhetsår. Det finns frågor som Linnéstudenterna prioriterar utöver

Läs mer

Verksamhetsdokument 2011/2012

Verksamhetsdokument 2011/2012 Verksamhetsdokument 2011/2012 Innehållsförteckning 1Inledning...2 2Sektionsstyrelsen...2 2.1Organisation...2 2.2Ansvarsområden...2 2.2.1Ordförande...2 2.2.2Vice Ordförande...2 2.2.3Kassör...2 2.2.4Sekreterare...3

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella åtaganden som kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument

Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument Kristianstad Studentkår Arbetsordning och instruktioner för styrelsen Arbetsdokument 1 Innehåll Arbetsordning för styrelsen på Kristianstad Studentkår... 3 Instruktion för ledamot... 6 Instruktion för

Läs mer

Verksamhetsåret 2013 VERKSAMHETSÅRET Fakultetsklubben Lund, 25 oktober Alumniföreningen vid LTH. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden

Verksamhetsåret 2013 VERKSAMHETSÅRET Fakultetsklubben Lund, 25 oktober Alumniföreningen vid LTH. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden VERKSAMHETSÅRET 2013 Alumniföreningen vid LTH Fakultetsklubben Lund, 25 oktober 2012 Verksamhetsåret 2013 - Syfte & Vision - Verksamhetsområden - Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2013 Inledning Verksamheten

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

Ekonomgruppen i Kungälvs kommun oktober 1999 Antagen av kommunfullmäktige 2001-01-31, x.

Ekonomgruppen i Kungälvs kommun oktober 1999 Antagen av kommunfullmäktige 2001-01-31, x. KUNGÄLVS KOMMUN eller hur vi klarlägger att uttalade och outtalade regler efterlevs, dvs att den interna kontrollen fungerar som det var tänkt. Ekonomgruppen i Kungälvs kommun oktober 1999 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom indikatorer.

Läs mer

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete för Verksamhetsstöd vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Anställda inom Verksamhetsstöd Publicerad Högskolans styrdokument

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Arbetet med att göra klart verksamhetsåret 2012/2013 fortgår och LinTek har stängt böckerna men väntar än på revisorns utlåtande.

Arbetet med att göra klart verksamhetsåret 2012/2013 fortgår och LinTek har stängt böckerna men väntar än på revisorns utlåtande. 1 (8) Under punkten presidiet kommer kårstyrelsen genom presidiet redogöra inför kårfullmäktige om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom kårledningen. Men även vissa gemensamma delar eller

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona. Friskis&Svettis Landskrona. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Landskrona 2019 Bakgrund Styrelsen tillsammans med personalen kommer att fortsätta arbeta med fokusområdena Ekonomi, Organisation, Engagemang och Växa. När det gäller antal medlemmar har

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

VERKSAMHETSÅRET 2013. Lund, 24 oktober 2012. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2013. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden.

VERKSAMHETSÅRET 2013. Lund, 24 oktober 2012. Alumniföreningen vid LTH. Verksamhetsåret 2013. - Syfte & Vision. - Verksamhetsområden. VERKSAMHETSÅRET 2013 Alumniföreningen vid LTH Lund, 24 oktober 2012 Verksamhetsåret 2013 - Syfte & Vision - Verksamhetsområden - Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2011 Inledning Verksamheten inom föreningen

Läs mer

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program

ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program 2013-11-10 ivision vi ska bli Europas bästa och mest attraktiva I-program Evelina Holgersson Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Bakgrund... 3 Arbetsgång... 4 Pusselbitar... 5

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren vill uppnå. Värdegrunden beskriver vad studentkåren står för. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren

Läs mer

Verksamhetsplan för 2015/2016

Verksamhetsplan för 2015/2016 2015-05-25 Fastställd på SSCO studentråd 2015-07-30 Reviderad enligt beslut av SSCO studentråd Verksamhetsplan för 2015/2016 SSCO:s vision Stockholm ska vara den ledande studentstaden i Sverige och en

Läs mer

VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse

VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse VISIONSTRATEGI 2016 2026 Sangeeta Chauhan Ledamot SRS styrelse Innehåll Uppdrag...s.2 Vision...s.2 Fokusområden...s.2 Ständiga fokusområden...s.3 2årsplan...s.3 5årsplan...s.4 10årsplan...s.4 Våra medlemmar

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av årsmötet 0 Verksamhetsplan 0/0 Fastställd av årsmötet 0 0 0 0 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter upp fokusområden för kommande verksamhetsår. Det

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2015 Konglig Datasektionen Inledning Syfte Utformning 1. Utbildningspåverkan 1.1. Synliggöra verksamheten 1.2. Övervakning 1.3. Övergripande 2. Studiesocialt 2.1. Internationellt 2.2. Jämlikhet,

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP

Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Välkommen till fördjupningsvalsinformation för termin 4 på CEP Examina Civilekonomtiteln Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Rapport. Arbete med arbetsmiljön på sysselsättningsenheten 2007-02-09. Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun

Rapport. Arbete med arbetsmiljön på sysselsättningsenheten 2007-02-09. Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Rapport Arbete med arbetsmiljön på sysselsättningsenheten 2007-02-09 Genomförd på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Finspångs kommun Anna-Karin Löfsved Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2

Läs mer

POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET

POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET STYRDOKUMENT Dnr V 2016/807 POLICY FÖR TILLGÄNGLIGHET Publicerad Beslutsfattare Handläggare Rektor Personalenheten Beslutsdatum 2017-05-02 Giltighetstid Sammanfattning Tillsvidare Göteborgs universitet

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Sammanfattande rapport

Systematiskt kvalitetsarbete Sammanfattande rapport Förskoleverksamheten 2014-05-13 Björnligans förskola Skolområde2 Systematiskt kvalitetsarbete Sammanfattande rapport Nuläge Björnligans förskola har 37 barn placerade som är fördelade på två avdelningar,

Läs mer

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar

GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 Stadgar GDK-sektionen 1 (10) 2013-05-29 för Grafisk design och kommunikations sektion Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Senast uppdaterade 2013-05-29 GDK-sektionen 2 (10) 2011-05-03 Innehållsförteckning

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012/2013 Tekniska Högskolans Studentkår

VERKSAMHETSPLAN 2012/2013 Tekniska Högskolans Studentkår VERKSAMHETSPLAN 2012/2013 Tekniska Högskolans Studentkår den 10 maj 2012 Sid 2(9) THS VERKSAMHETSPLAN 2012/2013 Introduktion Detta är THS verksamhetsplan för verksamhetsåret 2012/2013. Verksamhetsplanen

Läs mer

Motion angående policy för näringslivsverksamhet

Motion angående policy för näringslivsverksamhet FULLMÄKTIGEHANDLING Motion angående policy för näringslivsverksamhet Kårhuset Lund, 2018-01-21 Jacob Tyrberg, Näringslivsansvarig Motion angående policy för näringslivsverksamhet Bakgrund Näringslivsverksamheten

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt

Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 1 (5) 3 Dnr 2017/00469 194 Kommunrevisionens granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt s beslut 1 beslutar att lämna svar till revisionen angående kommunstyrelsens uppsiktsplikt enligt yttrande nedan.

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Bedömningsunderlag - Lärare

Bedömningsunderlag - Lärare Bedömningsunderlag - Lärare Nulägesbeskrivning medarbetare Med Vittras löften och enhetens utvecklingsområden och prioriterade mål nedan som utgångspunkt gör du en nulägesbeskrivning av dig själv som lärare

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU Sveriges ungdomsorganisationer

Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU Sveriges ungdomsorganisationer P Proposition : Medlemskapsansökan i LSU Sveriges Motion #P-0-0 Motion om avslag på proposition Landsorganisationen för Sveriges ungdomar är en nationell organisation som bedriver ungdomspolitik med syfte

Läs mer

Intern styrning och kontroll

Intern styrning och kontroll Intern styrning och kontroll Reglemente och tillämpningsanvisningar Fastställs av regionfullmäktige 2015-06-17 Reglemente intern styrning och kontroll med Sida 1 av 6 Innehåll 1 Inledning...3 1.1 Region

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 Studentkåren Malmös verksamhetsplan 2013-2014.doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 1. Inledning Under verksamhetsåret 13/14 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/10

Kvalitetsredovisning läsåret 2009/10 Kvalitetsredovisning läsåret 2009/10 Strands förskolor och skola Sammanfattning Analys av och bedömning av måluppfyllelse i verksamheten Åtgärder för förbättring 2. SAMMANFATTNING Strands förskolor och

Läs mer

Bedömningsunderlag Förskollärare/barnskötare

Bedömningsunderlag Förskollärare/barnskötare Bedömningsunderlag Förskollärare/barnskötare Nulägesbeskrivning medarbetare Med Vittras löften och enhetens utvecklingsområden och prioriterade mål nedan som utgångspunkt gör du en nulägesbeskrivning av

Läs mer

Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll

Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll Diarienummer: 2015/560-KS-004 Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll Beslutad av kommunstyrelsen 2015 XX - XX program policy handlingsplan riktlinje 1 Riktlinje för Riskanalys och Intern kontroll

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Proposition. Verksamhetsplan 2017/2018.

Proposition. Verksamhetsplan 2017/2018. SSCO studentråd 23 maj 2017 Proposition. Verksamhetsplan 2017/2018. Syftet med Verksamhetsplanen för 17/18 SSCO:s styrelse har diskuterat och enats i ett verksamhetsplansförslag med ökad funktionalitet

Läs mer

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun

Förslag till yttrande över motion om att inrätta en barnombudsman i Katrineholms kommun Vård- och omsorgsnämndens handling nr 17/2013 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Vår handläggare Lars Olsson, utredare Ert datum Er beteckning Vård- och omsorgsnämnden Förslag till yttrande över motion om att inrätta

Läs mer

Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen

Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen 2010-09-24 Handlingsplan NSI 2010 0(6) Bilaga 2:9 Handlingsplan Specialistsjuksköterskeprogrammen Nöjd Student Index 2010 1(6) Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan... 2 1.2.

Läs mer

Strategi för Kristianstads kommuns internationella

Strategi för Kristianstads kommuns internationella STRA- TEGI 1(5) Kommunledningskontoret Kommunikation & tillväxt Kristina Prahl 2011-10-04 Strategi för Kristianstads kommuns internationella arbete Bakgrund Dagens globaliserade värld utgör många viktiga

Läs mer

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11

Corax. Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Corax Verksamhetsplan Verksamhetsåret 10/11 Verksamhetsplan 2010/2011 Corax ska arbeta för att hjälpa alla studenter som läser under HumUS- akademin vid Örebro universitet med olika ärenden. Vi verkar

Läs mer