Diskussionsunderlag Consensus Policy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Diskussionsunderlag Consensus Policy"

Transkript

1 Diskussionsunderlag Consensus Policy Under fullmäktiges sammanträde den 5 februari diskuterades uppdelning och innehållspunkter av Consensus policydokument inför revideringen av detta. Sedan dess har arbetet fortsatt och ett förslag på innehåll i bilpolicy, policy för samarbeten och miljöpolicy presenteras nu för fullmäktige för diskussion. Vi har efter diskussionen under förra sammanträdet fyllt på med brödtext och förslag på faktiskt innehåll. Syftet med denna diskussion är att fullmäktige ska få komma med åsikter och input på just innehållet i policarna inför det slutgiltiga revideringsförslaget. Consensus Styrelse styrelsen@consensus.liu.se Consensus - Hälsouniversitetets Studentkår 1(1)

2 Consensus bil Bakgrund och syfte Consensus har tillgång till en bil via leasing. Denna policy syftar till att fastställa när, hur och av vem som bilen får användas. Policyns innehåll Consensus bil ska i första hand tillfredsställa den egna organisationens transportbehov, men kan i övrigt hyras ut. Consensus bil kan endast hyras ut till medlemmar och sektioner som har tecknat sektionsavtal med Consensus. Bokning av bilen sker genom kontakt med styrelsens bilansvariga. Bokningen är bindande när uthyrningsavtal skrivits under av båda parter, och först då är bokningen giltig. Bokning kan ske tidigast tre veckor i förväg. Vid bokning ska såväl körkort som medlemskapsbevis uppvisas. Den som bokar bilen ska stå som personligen ansvarig, och ska vara den person som är huvudsaklig förare av bilen under hyrperioden. Vid bokning i föreningsnamn måste en referensperson samt kontaktuppgifter till denna anges. Det står styrelsen fritt att neka bokning utan vidare motivering. Under terminstid kan bilen bokas under en tidsperiod av minst två timmar och maximalt tre dygn. Utanför terminstid kan bilen bokas under en tidsperiod av minst ett dygn och maximalt en vecka. Utlämning av nyckel sker på vardagar under kontorstid eller enligt överenskommelse. Bokning lördag eller söndag bokas helhelg och nyckeln hämtas fredag eftermiddag och återlämnas måndag morgon. Uthyrningsavtalet reglerar skyldigheter och ansvar under hyrperioden. I Uthyrningsavtalet ska det även gå att finna aktuella priser. Styrelsen fastställer uthyrningsavtalet årligen. Uthyrningsavtalet ska finnas tillgängligt på Consensus hemsida. Nedan följer ett minsta krav på kriterier som uthyrningsavtalet ska uppfylla. Consensus ansvar och rättigheter: Om bilen går sönder innan uthyrningstillfället är Consensus skyldiga att meddela hyrestagaren så snart som möjligt. Consensus har då inget ansvar för att ersätta bilen, utan bokningstillfället utgår. Consensus äger rätt att annullera bokning fram till 72 timmar innan hyrperiodens början, dock endast under särskilda omständigheter. Bilen ska hyras ut till självkostnadspris, inklusive en overhead-kostnad för service, reparationer, parkering, tvätt och slitage. Hyra betalas genom faktura från Consensus. Vid obetald faktura ska påminnelse skickas ut med påminnelseavgift. Hyra debiteras per tidsenhet med tillägg per mil för de mil som överstiger femton. Hyra debiteras per tvåtimmarsperiod (maximalt tre perioder, dvs. sex timmar) alternativt per dygn. 1(2)

3 Consensus bil Loggbok ska fyllas i vid början och slut av varje hyrperiod. o I loggboken ska hyrestagaren fylla i vad mätarställningen står på innan avfärd samt slutställningen innan tillbakalämning av bilen. Det ska även fyllas i antal körda kilometer. Loggboksanteckningen ska signeras av hyrestagaren och lämnas till bilansvarig i styrelsen. Vid försenad inlämning av bilen kan en straffavgift inkrävas. Bilen ska hyras ut med principen att den hämtas och lämnas med samma mängd drivmedel i tanken, dock alltid minst halv tank. Hyrestagaren ska stå ansvarig för kostnader för eventuella skador som tillfogas bilen under hyresperioden som inte täcks av bilens försäkring. Eventuell självrisk betalas av hyrestagaren. Consensus ansvarar för städning och tvättning av bilen, samt för att erforderlig service genomförs. Styrelsen kan fatta beslut om undantag från villkor i policyn då skäl föreligger. 2(2)

4 Miljö Bakgrund och syfte Consensus verksamhet bör bidra till ett långsiktigt hållbart samhälle. Detta uppnås genom att organisationen genomsyras av en kretsloppsmedvetenhet och ett ansvarstagande för naturpåverkande aktiviteter. Consensus verksamhet kräver ofta resor av olika slag. I dagens samhälle finns många olika möjligheter att resa som ger olika konsekvenser för miljö, ekonomi och tidsåtgång. Denna policy syftar till att tydliggöra det ansvar och åtagande som Consensus organisation har i sin verksamhet för att främja en hållbar utveckling ur miljösynpunkt. Policy Consensus ska verka för att den egna verksamheten ska vara resurssnål samt bygga på medvetande om miljöpåverkan. Consensus ska uppmuntra till och stödja miljöarbete inom LiU, sektioner och andra parter som Consensus interagerar med. Inköp Consensus organisation ska vid inköp ta miljösynpunkten i beaktande. Detta kan till exempel vara att välja ekologiska, närproducerade eller miljömärkta varor när så är möjligt. Organisationen ska eftersträva att effektivt utnyttja ändliga resurser. Miljöaspekten bör dock alltid vägas mot kostnadsoch tidseffektivitet. Avfall Consensus ska verka för att minska mängden avfall i det dagliga arbetet samt återvinna det avfall som uppkommer på ett miljöriktigt sätt. Verksamheten kan minska avfallet till exempel genom att undvika användning av engångsartiklar och använda elektroniska källor istället för papperskopior. Resor Resor inom Consensus ska planeras med hänsyn till miljö, ekonomi och tid. Vid kortare resor ska transporten i första hand ske via gång eller cykel och i andra hand kollektivtrafiken om det inte är avsevärt opraktiskt. Vid längre resor bör tåg användas i första hand. Vid undantagsfall när transporten försvåras eller då en markant ekonomisk skillnad finns är det möjligt att resa med andra färdmedel. Resor med bil bör när möjligt ske med miljöbil och planeras så att samåkning kan utnyttjas i största möjliga mån. 1(2)

5 Miljö Vid resor inom samt mellan och Norrköping ska Campusbussen användas i största möjliga mån. Planering av möten och liknande bör planeras med hänsyn till Campusbussen avgångs- och ankomsttider. Transportvalet bör vara så ekonomiskt som möjligt, dock fortfarande erbjuda en skälig resestandard. Det kan betyda att till exempel boka en biljett med platsreservation, men att inte boka i första klass. 2(2)

6 Samarbeten Bakgrund och syfte Consensus fokus ska alltid ligga på organisationens ändamål. Kärnverksamheten är utbildningsutveckling, studiesocial verksamhet och studenternas arbetsmiljö. En viktig del i detta arbete ligger på sektionerna och andra interna samarbeten. Samarbeten med externa parter kan utgöra en del av verksamheten. Syftet med denna policy är att klargöra villkoren för samarbete med interna och externa parter. Policyns innehåll Samarbeten med externa parter Samarbeten med näringsliv och externa parter kan inledas i två olika syften. Dels kan ett samarbete för Consensus räkning vara en ren inkomstkälla genom att en extern part sponsrar Consensus verksamhet, alternativt att Consensus marknadsför en extern part mot ekonomisk ersättning. Dels kan ett samarbete gynna medlemmarna genom att den externa parten erbjuder medlemsförmåner som rabatter, erbjudande eller liknande eller att den externa parten utgör potentiell arbetsgivare för medlemmarna. Consensus får aldrig samarbeta med externa parter kopplade till brottslig verksamhet, pornografi eller vapen. Samarbeten får inte vara av religiös, facklig eller partipolitisk karaktär. Consensus får inte samarbeta med en extern part i syfte att öka dess försäljning av tobak eller alkohol till studenter. Samarbete ska inte heller ske med externa parter vars verksamhet strider mot Consensus grundvärderingar som regleras i ibland annat Consensus stadgar och åsiktsdokment. Samarbete får inledas först efter noggrant övervägande om Consensus oberoende eller anseende kan riskeras på grund av samarbetet. Avtal Vid samarbete med externa parter ska avtal skrivas. Avtalet ska tydligt innehålla vilka åtaganden samtliga parter tar, till vilket pris, tidsramar för när avtalet löper ut och hur eventuell förlängning av avtalet ska ske. Avtalsperiod som sträcker sig längre en den sittande styrelsens verksamhetsår bör tecknas med stor försiktighet. Synliggörande av externa parter Synliggörande av externa parter får endast äga rum då innehållet är relevant för Consensus medlemmar. Consensus ska alltid synliggöras av den externa parten. När Consensus möjliggör för en extern part att synas bland studenterna på campus gäller nedanstående villkor. 1(3)

7 Samarbeten 1. Kostnad för att hålla en föreläsning är SEK. Consensus står då för lokalbokning och inbjudan till studenterna. Om föreläsningen hålls under lunchtid är den externa parten skyldig att bjuda deltagande studenter på lunch. 2. Kostnad för att stå på plats på campus under 1-4 timmar är SEK. Consensus står då för platsbokning och eventuellt synliggörande för studenterna. 3. Kostnad för kombination av punkt 1 och 2 är SEK, villkorat att de äger rum under samma vecka. 4. Punkt 1-3 får maximalt äga rum totalt två gånger per månad per campus. 5. Consensus ska alltid synas i samband med punkt Om någon av Hälsouniversitetets sektioner står för en initial kontakt som leder till att någon av punkt 1-3 äger rum får de SEK i ersättning av Consensus. 7. Punkt 1-3 ska enbart äga rum då innehållet är relevant för Consensus medlemmar. Externt ansvarig står för kontakten med externt part och har rätt att bedöma relevans och neka extern part. 8. Styrelsen kan fatta beslut om undantag från ovanstående villkor. Samarbete med sektioner Relationen mellan och sektionerna ska kännetecknas av en rak och öppen kommunikation och bygga på ett nära samarbete. och sektionerna ska verka för ett gemensamt synliggörande av organisationen. Styrelsen ska synliggöra sektionerna och sektionera ska synliggöra kåren. Detta kan ske genom att tillexempel exponera varandras loggor och använda varandras kontakter på sociala medier. Inom ska det finnas en kontaktperson för varje sektion. Kontaktpersonen är den person som sektionen kontaktar i första hand för frågor till kårstyrelsen. Dels så underlättar kontaktpersonen kommunikationen mellan kårstyrelse och sektion, dels kan kontaktpersonen om den utgörs av en styrelseledamot avlasta heltidsarvoderade som annars kan få väldigt mycket frågor. Sektionsordförande har närvaro och yttranderätt på möten. Kårstyrelsens mötesordförande ska kalla sektionsordförande inför varje styrelsemöte. Varje sektion utser person eller personer som representerar sektionen i utbildningsutskottet, studiesociala utskottet, internationella utskottet, externa utskottet och arbetsmiljöutskottet. Ansvarig person i kårstyrelsen sammankallar och leder utskotten. 2(3)

8 Samarbeten Samarbetet regleras av sektionsavtalet som skrivs under av sektionsordförande. Styrelsen ska tillhandahålla sektionsavtalet till sektionen i början av läsåret och sektionen har ansvar att återlämna underskrivet avtal. Ordförande är den som skriver under men hela sektionsstyrelsen bör vara insatt i sektionsavtalets innehåll. Synliggörande av studentföreningar Grundprincipen är att studentföreningar godkända av LUST (s universitets studentkårer) och s universitet alltid har rätt att marknadsföra sig på kårhus och på kårernas hemsidor. Undantag för denna princip gäller föreningar som tydligt strider mot Consensus ändamål reglerat av stadgan. 3(3)

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2011-03-14 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 5 6 s styrelse 5 7 Utskott 6 8 Sociala utskottet

Läs mer

Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn

Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn Användar- och hyresavtal för bil och släpvagn 1 Allmänna villkor Samhällsbyggnadssektionen äger en bil av märket Volkswagen Caddy Life (FAX 432) samt en täckt släpvagn (ERW 100) som i första hand finns

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Policysamling. Inledning. Innehåll. Överträdelser. Revision. Försättsblad Umeå, Sid 1(1)

Policysamling. Inledning. Innehåll. Överträdelser. Revision. Försättsblad Umeå, Sid 1(1) Försättsblad Umeå, 2016-06-28 Sid 1(1) Policysamling Inledning Detta är en samling av Umeå naturvetar- och teknologkårs, NTK:s, policydokument. Dessa dokument redogör för NTK:s åsikter gällande sin interna

Läs mer

Policy för Consensus verksamhet

Policy för Consensus verksamhet Policy för Consensus verksamhet 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Arbetsmiljöpolicy för Consensus medarbetare... 5 Policy för resor inom Consensus verksamhet... 6 Policy angående ekonomi och årsredovisning...

Läs mer

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Linköping 150225 Utifrån diskussioner med styrelsen och FUM så har styrelsen nu skrivit ett utkast till verksamhetsplan för verksamhetsåret 15/16. De strukturella

Läs mer

Medicinska Föreningen Linköping 13 oktober Motion

Medicinska Föreningen Linköping 13 oktober Motion Medicinska Föreningen Linköping 13 oktober 2013 Motion Ändring av Policy för Consensus verksamhet (reviderad 2013-03- 20) Att ordna föreläsningar för studenterna inom intressanta ämnesområden är ofta uppskattat

Läs mer

Antaget av Fullmäktige [Välj datum]

Antaget av Fullmäktige [Välj datum] Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av Fullmäktige [Välj datum] Innehåll Innehåll... 2 Kapitel 1: Allmänt... 3 Kapitel 2: Presidiet... 4 Kapitel 3: Kårordförande... 5 Kapitel 4: Vice Kårordförande...

Läs mer

Inledning. Grundläggande inställning

Inledning. Grundläggande inställning Inledning Grundläggande inställning NTK skall verka för att NTK accepterar inte Policy Umeå, 2016-08-31 Sid 1(3) Bilpolicy Inledning Kårbilen är införskaffad i syftet att underlätta NTK:s verksamhet. Bilen

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29 Reviderad 2012-09-23

Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29 Reviderad 2012-09-23 Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29 Reviderad 2012-09-23 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Arbetsmiljöpolicy för Consensus medarbetare... 4 Policy för

Läs mer

Antagen av fullmäktige HTS har möjlighet till sopsortering och skall därför utnyttja detta i möjlig utsträckning.

Antagen av fullmäktige HTS har möjlighet till sopsortering och skall därför utnyttja detta i möjlig utsträckning. Miljö; 1 Sophantering 2 Inköp för kårens räkning Antagen av fullmäktige 2016-05-24 HTS har möjlighet till sopsortering och skall därför utnyttja detta i möjlig utsträckning. HTS strävar efter rättvise-

Läs mer

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Antagna VT 1995 Senaste revidering 2015-11-24 Innehållsförteckning 1 Benämning och ändamål.. 3 2 Medlemskap.. 3 3 Organisation.....3 4 Stormöte.....4 5 Valberedning..

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2018-02-08 1. ÄNDAMÅL 2. MEDLEMSKAP I. ERHÅLLANDE II. RÄTTIGHETER III. SKYLDIGHETER 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE 4. SEKTIONSIDENTITET 5. ORGANISATION OCH ANSVAR I. ORGAN

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

MILJÖPLAN. Mål Åtgärd Tidsplan Ansvarig. Vi har utsett miljöansvariga. Vi har en miljöansvarig vid sektionen. Verksamhetsåret 13/14.

MILJÖPLAN. Mål Åtgärd Tidsplan Ansvarig. Vi har utsett miljöansvariga. Vi har en miljöansvarig vid sektionen. Verksamhetsåret 13/14. MILJÖPLAN Mål Åtgärd Tidsplan Ansvarig Vi har utsett miljöansvariga vid sektionen. Vi har en miljöansvarig vid sektionen. Verksamhetsåret Minst en av de miljöansvariga har under året deltagit av LiU anordnad

Läs mer

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgarna 1. Definitioner Ändring: Styrelsen föreslår ändring av definitionen sektionsaktiv från Ej förtroendevald

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 25 november 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta Kron, Liisa Andersson, Anna Hansson Engbom, Anna Jadelind, Erik Levander, Jonas Lundgren, Boris Keselman, Fredrik Rabén, Albin

Läs mer

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17

Policy. Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Policy Drottningstadens scoutkår 2013-10-17 Scouterna Reimersgården Telefon: +46 46 12 92 92 Webb: www.drottningstaden.se Drottningstadens scoutkår c/o Peter Kornevi E-post: ordförande@drottningstaden.se

Läs mer

Policysamling. Inledning. Innehåll. Överträdelser. Revision. Försättsblad Umeå, Sid 1(1)

Policysamling. Inledning. Innehåll. Överträdelser. Revision. Försättsblad Umeå, Sid 1(1) Försättsblad Umeå, 2016-06-28 Sid 1(1) Policysamling Inledning Detta är en samling av Umeå naturvetar- och teknologkårs, NTK:s, policydokument. Dessa dokument redogör för NTK:s åsikter gällande sin interna

Läs mer

Stadgar för Datateknologsektionen

Stadgar för Datateknologsektionen Sidan 1 av 23 för Chalmers, Göteborg Uppdaterad: 2013-03-19 Sidan 2 av 23 Innehåll 1 Allmänt 3 2 Medlemmar 4 3 Organisation 5 4 Sektionsmötet 6 5 Valberedning 9 6 Sektionsstyrelsen 10 7 Studienämnden 12

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-11-08 Styrelsemöte 9 NOVEMBER 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET...

Stadga. Antaget: Ändrat: ÄNDAMÅL MEDLEMSKAP EKONOMI OCH FIRMATECKNARE SEKTIONSIDENTITET... Stadga Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 2016-11-02 1. ÄNDAMÅL... 2 2. MEDLEMSKAP... 2 I. ERHÅLLANDE... 2 II. RÄTTIGHETER... 2 III. SKYLDIGHETER... 2 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 2 4. SEKTIONSIDENTITET...

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur.

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur. 1(10) för verksamhetsår 2018/2019 en för verksamhetsår 2018/2019 är en förteckning över de förtroendevalda poster som utses av fullmäktige. Dokumentet har som syfte att ge en överblick över vilka de poster

Läs mer

Diskussionsunderlag Budget

Diskussionsunderlag Budget Linköping 2015-02-25 Diskussionsunderlag Budget Efter diskussion om verksamhetsplan för kommande verksamhetsår har styrelsen kommit fram till att vissa poster i budgeten kommer att behöva ändras. Just

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

POLICYDOKUMENT. för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism. Fastställd på kongressen 2014

POLICYDOKUMENT. för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism. Fastställd på kongressen 2014 POLICYDOKUMENT för Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Fastställd på kongressen 2014 Vad är policydokument? Ungdom Mot Rasisms policydokument berättar om de olika riktlinjer som finns för organisationens

Läs mer

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden.

Med chef avses: För förbundsstyrelsen förbundsordföranden. För kansliet generalsekreteraren. För föreningar styrelseordföranden. Sida 17 (24) 10 Resepolicy Omfattning Dessa bestämmelser gäller förtroendevalda, anställda och funktionärer vid Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF), vars resor och möten sker på SVF uppdrag och

Läs mer

Budget för verksamhetsår 2014/2015

Budget för verksamhetsår 2014/2015 1 (8) Budget för verksamhetsår 2014/2015 Intäkter Stöd från Linköpings universitet 3401 Grundstöd 2 684 480 kr Ersättning om 320 kr / heltidsekvivalent. 3403 Arbetsmiljöarbete 75 000 kr Ersättning för

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Maskinteknologsektionens instruktionssamling

Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 2 av 14 Innehållsförteckning Instruktioner för Maskinteknologsektionens styrelse... 3 Inledning... 3 Allmänt... 3 Specifik arbetsbeskrivning

Läs mer

Proposition 1: Stadgea ndringar

Proposition 1: Stadgea ndringar Proposition 1: Stadgea ndringar P 1-1 Andra dokument Rindi har en hel del andra dokument än bara stadgarna som styr hur Rindi ska arbeta. Dessa dokuments kraft har dock aldrig definierats eller ens tillkännagivits

Läs mer

Miljöpolicy Miljöpolicy

Miljöpolicy Miljöpolicy För Stage & EventLight är det naturligt som ett modernt företag att arbeta nära verksamheten för ett långsiktigt hållbart samhälle. Genom vårt miljöengagemang tar vi vårt delade ansvar för att kommande

Läs mer

Bilpool för tjänstebilar

Bilpool för tjänstebilar 1(5) Kommunstyrelsen 2014-05-26 Bilpool för tjänstebilar Ärendet Kommunens tjänstebilar (bilar som används i tjänsten) hanteras av respektive förvaltning. Endast ett fordon klarar de miljökrav som är beslutade

Läs mer

Sidnummer 1(4) Rev

Sidnummer 1(4) Rev Sidnummer 1(4) Rev 2017-04-08 Budget för 2017/2018 Dokumenttyp Budget Dokumentansvarig Styrelsen Fastställs av Fullmäktige Intäkter 1. Stöd från Linköpings universitet 3715780 Arbetsmiljö 75000 Grundstöd

Läs mer

Stadga för Gavlecon. - Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle

Stadga för Gavlecon. - Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle Stadga för Gavlecon - Ekonom- och Mäklarföreningen vid 1 Namn 1.1 Studentföreningens namn är Gavlecon. 2 Verksamhet 2.1 Föreningen har till ändamål att väcka intresse för och debatt kring ekonomiska frågor

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning ST- Försäkringskassan Sektion 102-14 Västra Götaland/Halland Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning Uppdragsreglemente Riktlinjer för intern representation Riktlinjer

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m.

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m. Allmänna villkor För uthyrning av maskiner m.m. 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller vid uthyrning av maskiner och annan utrustning eller liknande som Uthyraren tillhandahåller Hyrestagaren.

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 Kf 126/2013 Dnr Ks 2012/277 Reglemente för tjänsteresor Syfte Riktlinjer för resor och möten är en del av kommunens arbete för en långsiktig ekonomisk,

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2016-02-04 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Kårallen, Luxor Datum: 2010 05-19 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575

Riktlinje för tjänsteresor. Antagen av Kommunstyrelsen KK19/575 Riktlinje för tjänsteresor 2019-09-23 KK19/575 Riktlinjer KK19/575 2/6 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för tjänsteresor - syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Koppling till andra styrdokument... 3 4 Ansvar...

Läs mer

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening

Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR. Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Senast uppdaterad 2009-10-20 STADGAR Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening Stadgar för Björkstadens miljöbilpool 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är Björkstadens miljöbilpool ekonomisk förening.

Läs mer

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB

Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Ägardirektiv Kronolotsen Parkering AB Detta ägardirektiv avser Kronolotsen Parkering AB, (556704-9481), nedan kallat bolaget. Ägare är Brf Kronolotsen 1 (50 %)och Brf Kronolotsen 2 (50 %) Detta ägardirektiv

Läs mer

HRFs policy för. företagssamarbeten. Antagen av HRFs förbundsstyrelse den 14 februari Gäller tills vidare.

HRFs policy för. företagssamarbeten. Antagen av HRFs förbundsstyrelse den 14 februari Gäller tills vidare. HRFs policy för företagssamarbeten Förord Det har blivit allt vanligare att företag kommer med förfrågningar om att inleda samarbete med Hörselskadades Riksförbund (HRF). Det är positivt. Samarbeten med

Läs mer

U-bike Användningsvillkor Gäller från och med 14/6 2018

U-bike Användningsvillkor Gäller från och med 14/6 2018 U-bike Användningsvillkor Gäller från och med 14/6 2018 Innehåll 1 Inledning...1 2 Rättigheter vi ger dig...2 3 Ändringar av Avtalet...2 4 Användning av U-bike...2 4.1 Våra Tjänster & Prenumerationer...2

Läs mer

Rese- och fordonspolicy

Rese- och fordonspolicy Rese- och fordonspolicy Sölvesborgs kommun Fastställd 2010-10-25 med giltighet från och med 2011-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Mål Syfte Ansvar Val av färdmedel Beställning av resor och hotell Krav på förare

Läs mer

Policy för Äs kning. Kalmar/Växjö 2012-10-11 Senast reviderad Kalmar/Växjö 2013-10-09

Policy för Äs kning. Kalmar/Växjö 2012-10-11 Senast reviderad Kalmar/Växjö 2013-10-09 Policy för Äs kning Kalmar/Växjö 2012-10-11 Senast reviderad Kalmar/Växjö 2013-10-09 Sidan 1 av 6 Syfte Ett av Linnéstudenternas syfte är att bistå studentföreningarna vid Linnéuniversitetet i deras arbete

Läs mer

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01

Policy. för resor. Diarienummer: KS2010/0187.100. Gäller från: 2011-01-01 Diarienummer: KS2010/0187.100 Policy för resor Gäller från: 2011-01-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Fullmäktige 2010-09-28 Utarbetad av: Kommunledningsförvaltningen, kansliavdelningen Revideras

Läs mer

Resepolicy för Malmö stad. Malmö stads policy för resor och möten gäller alla medarbetare i kommunen. Den avser alla resor i tjänsten.

Resepolicy för Malmö stad. Malmö stads policy för resor och möten gäller alla medarbetare i kommunen. Den avser alla resor i tjänsten. Lll löm, kmkåkpsenast sparat av bodnoräöbodnor Sidan 1-08-08öl, Resepolicy för Malmö stad med riktlinjer Resepolicy godkänd av kf 14/12 1995, 213, bih 152. Ändr av kf 20/12 2010, 274, bih 169. Riktlinjer

Läs mer

1 Bolaget som en del av Brf Kronolotsen 1 och Brf Kronolotsen 2

1 Bolaget som en del av Brf Kronolotsen 1 och Brf Kronolotsen 2 Ägardirektiv Kronolotsen Parkerings AB Detta ägardirektiv avser Kronolotsen Parkering AB, (556704-9481), nedan kallat bolaget. Ägare är Brf Kronolotsen 1 (50 %)och Brf Kronolotsen 2 (50 %) Detta ägardirektiv

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 2011-04-11 31 4.6.1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2011 Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun Innehåll 1. Lokalpolicy Vallentuna kommun... 1 2. Lokaler

Läs mer

Centerpartiets miljöpolicy

Centerpartiets miljöpolicy Centerpartiets miljöpolicy - för en hållbar utveckling juni 2008 www.centerpartiet.se Centerpartiets miljöpolicy För en hållbar, ekologisk och tillväxtfrämjande utveckling Centerpartiet ska vara ett föredöme

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Antaget av Fullmäktige Reviderat av Stämman

Antaget av Fullmäktige Reviderat av Stämman Stadgar för Studentkåren i Skövde Antaget av Fullmäktige 2014-12-18 Reviderat av Stämman 2016-11-08 1 Innehåll Innehåll... 2 Kapitel 1: Ändamål... 3 Kapitel 2: Medlemmars rättigheter och skyldigheter...

Läs mer

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23

R I K TLINJER. Riktlinjer för bidrag speciella ändamål FRITIDSNÄMNDEN. Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 R I K TLINJER FRITIDSNÄMNDEN Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Fastställda av fritidsnämnden 2012-02-23 Riktlinjer för bidrag speciella ändamål Innehåll 1. Introduktion... 3 2. Varför lämnar fritidsnämnden

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel

REDRENTAL by MAAN AB. Hyresvillkor. Mellan parterna. REDRENTAL by MAAN AB org nr , Polstjärnegatan 14, Göteborg, tel - 1 - REDRENTAL by MAAN AB Hyresvillkor Mellan parterna REDRENTAL by MAAN AB org nr 559065-9806, Polstjärnegatan 14, 41758 Göteborg, tel 031-802190 gäller följande villkor vid hyra av egendom mellan Uthyrare

Läs mer

1(6) Riktlinjer för tjänsteresor. Styrdokument

1(6) Riktlinjer för tjänsteresor. Styrdokument 1(6) Styrdokument 2(6) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunstyrelsen 2016-05-10 112 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av Kommunstyrelsen 2017-10-03 186 3(6) Innehållsförteckning

Läs mer

STOCKHOLMS STADS UPPHANDLINGSPOLICY

STOCKHOLMS STADS UPPHANDLINGSPOLICY Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2007-03-26 Reviderad 2014-02-17 Sida 1 (6) Dokumentets mottagare, förvaltning och uppföljning Detta dokument vänder sig till dem som fattar beslut i inköps- och upphandlingsfrågor

Läs mer

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar 1(6) 1. Utgångspunkter för Jönköpings Studentkårs föreningssamverkan 1.1 Detta dokument Detta dokument reglerar hur Jönköpings Studentkår

Läs mer

RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN

RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN RESEPOLICY FÖR ANSTÄLLDA OCH UPPDRAGSTAGARE HOS LANDSKRONA KOMMUN (antagen av kommunstyrelsen 2000-09-13) ALLMÄNT Dessa regler gäller för samtliga anställda och uppdragstagare hos Landskrona kommun. Begreppen

Läs mer

RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör

RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör FMV-2807-14 1(6) RAMAVTAL Hyra av mobila toaletter med service och tillbehör Denna dag har följande avtal ( avtalet ) träffats mellan A. Försvarets materielverk org. nr 202100-0340 115 80 Stockholm (lokalt

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Verksamhetsplan. för resor och möten. Diarienummer: Ks2017/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen

Verksamhetsplan. för resor och möten. Diarienummer: Ks2017/ Gäller från: Fastställd av: Kommunstyrelsen Diarienummer: Ks2017/0223.003 Verksamhetsplan för resor och möten Gäller från: 2018-02-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunstyrelsen 2018-01-16 23 Utarbetad av: Miljöstrategen med flera

Läs mer

9. Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt

9. Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt 9. Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2018-06-13 Dokumentägare: Nadia Forslund Dokumentansvarig: Kristina Sparreljung Innehåll 1 Övergripande

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Allmänna Kundvillkor NannyPlus

Allmänna Kundvillkor NannyPlus Sida 1 av 8 Allmänna Kundvillkor NannyPlus Gäller fr.o.m. 2014-11-11 1. Begrepp Med: Företaget Menas i dessa villkor: NannyPlus Handelsbolag Kund Vårdnadshavare till barnet/barnen som beställer tjänster

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun

Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun Rese- och transportpolicy för Åmåls kommun Detta dokument Rese- och transportpolicy Dnr KS 2014/191 Ersätter tidigare dokument Kommunens resepolicy dnr KF 105/2008 Rese- och transportpolicy tillämpning

Läs mer

Riktlinjer för universitetets lokaler

Riktlinjer för universitetets lokaler Styrande dokument 1(5) Beslutsfattare: Rektor Beslutsdatum: 2018-10-22 Dokumenttyp: Riktlinje Träder i kraft: 2018-12-01 Giltighetstid: tillsvidare Bör uppdateras före: 2023-12-01 Ev. dokument som upphävs:

Läs mer

POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING

POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING Antagen under stormöte 2010-05-14 Policy för sjuksköterskesektionen Linköping Syftet med detta dokument är att beskriva de verksamheter och uppgifter som de

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS

REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS REGLEMENTE FÖR PSYKOLOGPROGRAMMETS SEKTION STIMULUS chrome-extension://bpmcpldpdmajfigpchkicefoigmkfalc/views/qowt.html 1/10 Senast ändrade 2014-12-10 1. Tolkning och ändringar 1.2. Område Detta reglemente

Läs mer

Kontaktperson Eva Danielsson Friberg/ Jan-Olof Stoor

Kontaktperson Eva Danielsson Friberg/ Jan-Olof Stoor Riktlinjer och rutiner för hantering av kommunens bilar 2014-10-24 Antagen av Kommunstyrelsen 2014-11-26 265 Dnr 2014-000398 Kontaktperson Eva Danielsson Friberg/ Jan-Olof Stoor Innehållsförteckning 1

Läs mer

Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt

Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2017-06-14 Dokumentägare: Nadia Forslund Dokumentansvarig: Kristina Sparreljung Innehåll 1 Övergripande information...

Läs mer

Inrättande av Kåruppförande Kod

Inrättande av Kåruppförande Kod 1 (5) Inrättande av Kåruppförande Kod 1 Inledning Studentkåren Malmö har funnits som en sammanslutning av studerande vid Malmö Högskola sen 2001. Organisationen är partipolitiskt, fackligt och religiöst

Läs mer

Policy för resor och transporter i tjänsten

Policy för resor och transporter i tjänsten Styrdokument Policy för resor och transporter i tjänsten Giltighetstid 2012-02-01 2015-06-30 2 (6) Beslutshistorik Gäller från 2012-02-01 till och med 2015-06-30 Antagen av kommunstyrelsen 2002-10-30,

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS HANDLINGSPLAN FÖR GRÖN SEKTION VERKSAMHETSÅRET SYFTE Maskinteknologsektionens syfte att vara med i grön sektion är att gemensamt med LiU och andra sektioner jobba mot ett hållbart

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2018-03-01 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29

Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29 Policy och arbetsordning för Consensus verksamhet Antagen av fullmäktige 2009-10-29 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Arbetsmiljöpolicy för Consensus medarbetare... 4 Policy för resor inom Consensus

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28

FÖRENINGSPOLICY. Reviderad 2013-06-28 FÖRENINGSPOLICY Reviderad 2013-06-28 1. ALLMÄNT Föreningen skall verka för ett gott samarbete med andra föreningar och organisationer, när detta faller inom ramen för föreningens verksamhet, ändamål och

Läs mer

Låneavtal. Mellan: [1] Handlarens namn/adress. [2] Herr/Fru Namn*: Adress*: Telefon*: Mobil*: E-post*: ID-kortsnummer*: hädanefter benämnd»utlånaren»

Låneavtal. Mellan: [1] Handlarens namn/adress. [2] Herr/Fru Namn*: Adress*: Telefon*: Mobil*: E-post*: ID-kortsnummer*: hädanefter benämnd»utlånaren» Mellan: [1] Handlarens namn/adress [2] Herr/Fru Namn*: Adress*: Telefon*: Mobil*: E-post*: ID-kortsnummer*: (*obligatoriska fält) hädanefter benämnd»utlånaren» hädanefter benämnd»låntagaren» Följande har

Läs mer

Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt

Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt Policy för företagsgåvor, samarbeten och specialprojekt Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Karolina Sjöstedt/Anna Fredholm Dokumentansvarig: Kristina Sparreljung Innehåll

Läs mer

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm STADGAR Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS Stockholm Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm Sid 2(14) Stadgan fastställd 2002-10-30. Sammanställd av Malin Svenningsson L99.

Läs mer