Uppförande av kulturhus och bostadshus samt ianspråktagande av befintligt garage på Messingen jämte försäljning av Vilunda Parkering AB (KS/2013:364)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppförande av kulturhus och bostadshus samt ianspråktagande av befintligt garage på Messingen jämte försäljning av Vilunda Parkering AB (KS/2013:364)"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Uppförande av kulturhus och bostadshus samt ianspråktagande av befintligt garage på Messingen jämte försäljning av Vilunda Parkering AB (KS/2013:364) Ärendebeskrivning Behovet av parkeringsplatser blir allt större i takt med att nya lägenheter byggs i Upplands Väsby. Garageanläggningar är dyra att producera och genererar relativt låga intäkter. Eftersom den bebyggelse som nu produceras ligger i redan bebyggda områden och det nya som byggs i hög grad skapar en stadsmiljö av den bebyggelse som redan finns blir behovet av parkeringsplatser stort. Detaljplanen för Norra Messingen tillåter/förutsätter för sitt genomförande att ett garage byggdes under den del av detaljplanen som omfattar en byggrätt för kulturhus och bostäder. Garaget ska utöver parkering för den egna byggrätten även tillgodose området med allmänna parkeringsplatser. För att samordna byggnationen på Messingen beslöt kommunfullmäktige den 15 februari att upprätta ett marköverlåtelseavtal för garageanläggningen samt ett markanvisningsavtal för kommande kulturhus och ovanliggande bostäder med AB Väsbyhem. Väsbyhem gav Peab uppdraget att bygga parkeringsgaraget. Garaget är idag färdigt att tas i bruk. PEAB har lagt garaget på sådant sätt att den del av fastigheten Vilunda 19:1 där garaget finns kan fastighetsregleras in i ett aktiebolag (Vilunda parkering AB), vilket också skett. Väsbyhem gjorde för sin del bedömningen att projektet, dvs uppförande av kulturoch bibliotekslokaler och bostäder, inte passar i Väsbyhems framtida inriktning och avböjde därför det tidigare erbjudandet om markanvisningsavtal. Kommunen förvärvade aktiebolaget då Vilunda Parkering AB av Peab Bostad AB i enlighet med kommunfullmäktiges beslut den 19 december Köpeskillingen för förvärv av samtliga aktier i aktiebolaget Vilunda Parkerings AB uppgår till kronor. Aktiebolaget hade fram till tillträdesdagen en skuld till Peab Bostad AB om ca 52 miljoner kronor avseende produktionskostnaden för garaget. Aktiebolaget har löst skulden till Peab Bostad AB per tillträdesdagen den 24 juni 2013.

2 Kommunfullmäktige Kommunen är, enligt beslut i kommunfullmäktige den 19 december , för en begränsad tid ägare av garagebolaget och kan sälja till den som får uppdraget att slutföra projekteringsarbetet och uppföra byggnaderna dvs kulturoch bibliotekshus och bostäder. Inhyrning av nytt kulturhus och parkeringsgarage 92 platser Kommunfullmäktige beslutade den 26 augusti om inhyrning av nytt kulturhus samt parkeringsgarage. Den driftkostnadskalkyl som redovisades i ärendet uppskattades enligt nedan. Beräknad hyreskostnad kulturhus Hyreskostnad inklusive värme, administrativa kostnader mm för det nya kulturhuset blir ca 5,5 miljoner kronor/år med den föreslagna kontraktstiden på 20 år. Dessa kostnader uppskattas som följer: Inhyrningskostnad lokal (kontraktsperiod 20 år) Drift fastighet (VA, värme, planerat underhåll mm) Skatt, försäkring, central adm mm Utökad yta bibliotek i Messingen Summa 3,4 mkr/år 0,6 mkr/år 0,6 mkr/år 0,9 mkr/år 5,5 mkr/år Beräknad driftskostnad kulturhus Kapitaltjänstkostnad inventarier Personalkostnader FM tjänst (städ mm) Summa Total summa kulturhus 1,2 mkr/år 1,1 mkr/år 0,2 mkr/år 2,5 mkr/år 8,0 mkr/år Beräknad hyres- och driftkostnad, parkeringsgarage Skatteverket har i beslut om fastighetstaxering i enlighet med allmänna råd SKV A 2012:12 bestämt marknadsmässig årshyra för parkeringsgaraget till kronor. För parkeringsgaraget, innehållande 92 parkeringsplatser uppskattas hyreskostnaden bli ca 1,6 miljoner kronor per år. Upp till 36 platser av de 92 platser ska sedan av kommunen hyras ut till boende i de bostäder som uppförs ovanpå parkeringsgaraget. Hyresintäkten som är en bedömd marknadshyra genererar inte intäkter till Vilunda parkering AB motsvarande kostnaden att uppföra parkeringsgaraget.

3 Kommunfullmäktige Värdebedömning av Vilunda Parkering AB PricewaterhouseCoopers AB (PwC) har på uppdrag av upplands Väsby kommun genomfört en oberoende värdering av aktierna i Vilunda parkering AB. Värderingen av bolaget har genomförts med en substansvärderingsmodell. Bolaget huvudsakliga tillgång utgörs av fastigheterna Vilunda 19:5 och Vilunda 19:6 i Upplands Väsby kommun. Fastighetsvärderingen omfattar tre delar, dels en förhandsvärdering av parkeringsgarage dels en förhandsvärdering av planerat kulturhus och en byggrättsvärdering av ett bostadsprojekt(ca 5000 kvadratmeter bruttoarea byggrätt). Enligt överenskommelse med uppdragsgivaren genomförs analysen av fastigheten som om det redan fanns tecknade hyresavtal för parkeringsanläggningen och kulturhuset och att byggnaderna är färdigställda. Om styrelsen i Vilunda Parkering AB och kommunstyrelsen i enlighet med kommunfullmäktiges beslut den 26 augusti tecknar hyresavtal gällande kulturhus blir värdet på aktierna i Vilunda Parkering AB enligt värdebedömningen lägst kronor. Detta förutsätter även att byggrätten för flerbostadshuset blir ca 5000 kvadratmeter bruttoarea byggrätt. Nedskrivning och ägartillskott Under förutsättning av att styrelsen för Vilunda parkering AB tecknar hyreskontrakt med Upplands Väsby kommun gällande nytt kulturhus samt parkeringsgarage om 92 platser, uppkommer behov att omvärdera kommunens fordran på Vilunda parkering AB. Kommunens fordran får inte överstiga värdet på Vilunda parkering AB som uppgår till preliminärt lägst ca 38,3 miljoner kronor. Detta innebär att nedskrivningsbehov om högst 14,3 miljoner kronor är nödvändig och kommer att redovisas i kommunens resultat Samtidigt garanterar kommunen genom ägartillskott att täcka Vilunda parkering AB förlust/underskott tills dagen då bolaget avyttras. Försäljning av Vilunda Parkering AB Kommunen ska, enligt beslut i kommunfullmäktige den 19 december vara under en begränsad tid, ägare av Vilunda parkering AB. Avsikten enligt kommunfullmäktiges beslut är att bolaget sen kan säljas till den som får uppdraget att slutföra projekteringsarbetet och uppföra byggnaderna dvs kultur- och bibliotekshus och bostäder.

4 Kommunfullmäktige I kommunfullmäktige den 15 februari konstaterades att garageanläggningar är dyra att producera och genererar relativt låga intäkter men parkeringsgaraget är en förutsättning för nästkommande byggnation inom området. Värdet på bolaget enligt värdebedömningen bekräftar kommunfullmäktiges tidiga bedömning av garagets intäkter ställd mot kostnaden att uppföra garaget. Med bakgrund av kommunfullmäktiges tidigare beslut samt den av PwC gjorda värdebedömning kan Vilunda Parkering AB säljas i enlighet med aktieöverlåtelseavtalet till Brabo Holding AB. Presentation Brabo Holding AB Utdrag av Mattssons Fastighetsutveckling AB presentation: Mattssons Fastighetsutveckling AB, ett privatägt familjeföretag som grundades i början av 30-talet i Norrköping. Företagets ursprungliga åkeriverksamhet ledde på 1970-talet till en utveckling mot lager- och transportlogistik. Idag bygger och utvecklar Mattssons kommersiella fastigheter för egen långsiktig förvaltning. City Gross, Sjöfartsverket, Stadium och Postnord är exempel på kunder som valt Mattssons som leverantör av kompletta handels, kontor - och logistikfastigheter Från mitten av 90-talet arbetade Mattssons på uppdrag av bl.a. V&S vin & sprit AB och Carlsberg med stadsutvecklingsprojekt där industrimark utvecklades för framtida bostads- och stadsbebyggelse. Med dessa erfarenheter som grund och insikten att Mattssons kunde bygga bostäder kostnadseffektivt och med hög kvalitet startade vi BRABO Brabo har varit en aktiv aktör i Väsbys stadsutveckling de senaste åren. Kommunledningskontorets förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta följande: 1. Under förutsättning att Vilunda parkering AB och kommunen tecknar hyresavtal för nytt kulturhus samt parkeringsgarage innehållande 92 platser godkänner kommunfullmäktige ägartillskott om högst kronor till Vilunda parkering AB. 2. Under förutsättning att Vilunda parkering AB och kommunen tecknar hyresavtal för nytt kulturhus samt parkeringsgarage innehållande 92 platser godkänner kommunfullmäktige en nedskrivning av fordran, med högst kronor.

5 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta att sälja Vilunda parkerings AB till Brabo Holding AB enligt aktieöverlåtelseavtal för lägst kronor. Ordförandes förslag till kommunstyrelsen Enligt förslag. Kommunstyrelsens beslut 1. Under förutsättning att Vilunda parkering AB och kommunen tecknar hyresavtal för nytt kulturhus samt parkeringsgarage innehållande 92 platser godkänner kommunfullmäktige ägartillskott om högst kronor till Vilunda parkering AB. 2. Under förutsättning att Vilunda parkering AB och kommunen tecknar hyresavtal för nytt kulturhus samt parkeringsgarage innehållande 92 platser godkänner kommunfullmäktige en nedskrivning av fordran, med högst kronor. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige beslutar att sälja Vilunda parkerings AB till Brabo Holding AB enligt aktieöverlåtelseavtal för lägst kronor. Bilagor: Bilaga 1: Beslut kommunfullmäktige den 15 februari Bilaga 2: Beslut kommunfullmäktige den 19 december Bilaga 3: Beslut Kommunfullmäktige den 26 augusti Bilaga 4: Beslut Skatteverket Bilaga 5: Värdebedömning gjord av PricewaterhouseCoopers AB Bilaga 6: Aktieöverlåtelseavtal Bilaga 7: Bilaga 8: Presentation Brabo Begäran om ägartillskott samt mötesanteckningar från styrelsen i Vilunda Parkering AB,

Jäntan 2, Landskrona stad, nu fråga om köpoption

Jäntan 2, Landskrona stad, nu fråga om köpoption Stadsbyggnadsförvaltningen 1(4) Landskrana stad Datum 20 15-05-20 Handläggare Mårten Olsson Er Referens V år Referens Kommunstyrelsen Jäntan 2, Landskrona stad, nu fråga om köpoption Ärendebeskrivning

Läs mer

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Styrelse 2011-09-01 Ärende 3 2011-08-29 Sid. 1(6) Peter Kvarnhem 08-508 29 390 Förvärv av fastighetsbolag med tomträtterna Kylfacket 1 och Kylrummet 1 i Slakthusområdet Förslag till beslut Styrelsen föreslås

Läs mer

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden

Genomförandebeslut gällande Stockholm Parkerings nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Sida 1 (6) 2017-08-22 Ärende 9 Handläggare SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Stadshus AB: Peter Dahlberg Telefon: 08-508 29 323 Till Koncernstyrelsen

Läs mer

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen

Inriktningsbeslut för Stockholms Stads Parkerings AB avseende nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-08-18 Ärende 7 Handläggare Stadshus AB: Susanna Höglund Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Till

Läs mer

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB

Förvärv av nybildade aktiebolag inom koncernen SGA Fastigheter AB STADSLEDNINGSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SLK DNR 022-1917/2011 SID 1 (6) Handläggare SLK: Katharina Gratschew, tfn 08-508 29 311 Handläggare Stockholms Stadshus AB: Andreas Jaeger tfn 08-508 29 269 Till

Läs mer

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6)

Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren 1, 6 och del av Kvarnholmen 2:6) TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 205-04-2 KS 203/058 5026 Rev 205-04-30 Kommunfullmäktige Ändring av exploateringsavtal för Ölandshamnen (Eldaren, 6 och del av Kvarnholmen

Läs mer

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 328 Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Ansökan från Sigtuna kommun om att bli delägare av Stockholmsregionens Försäkring AB genom förvärv av aktier i en riktad nyemission

Ansökan från Sigtuna kommun om att bli delägare av Stockholmsregionens Försäkring AB genom förvärv av aktier i en riktad nyemission KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 16 juni 2014 13 Paragraf Diarienummer KS-2014/760.109 Ansökan från Sigtuna kommun om att bli delägare av Stockholmsregionens Försäkring

Läs mer

218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443)

218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-07 Sida 1(3) 218 Godkännande av fastighetsförsäljning Muraren 2, Smärglaren 2, 3 och 4 samt Eskilstuna Tunafors 1:21 och 1:22 (KSKF/2017:443)

Läs mer

Samråd i fråga om försäljning av fastigheten Kyrkberget 17

Samråd i fråga om försäljning av fastigheten Kyrkberget 17 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2016:305-107 2016-05-17 1/2 Samråd i fråga om försäljning av fastigheten Kyrkberget 17 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. godkänna Strängnäs Fastighets

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Thomas Backlund 2012-05-15 KSN-2012-0636 Jan Malmberg

Handläggare Datum Diarienummer Thomas Backlund 2012-05-15 KSN-2012-0636 Jan Malmberg KS 15 23 MAJ 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Thomas Backlund 2012-05-15 KSN-2012-0636 Jan Malmberg Kommunstyrelsen Utnyttjande av option för att förvärva fastigheterna Kungsängen

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Godkännande av aktieöverlåtelseavtal avseende Fastigheten i Väsby AB

Godkännande av aktieöverlåtelseavtal avseende Fastigheten i Väsby AB Tjänsteutlåtande Projektledare/exploateringsingenjör 2015-04-08 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: anne-sophie.arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Godkännande av aktieöverlåtelseavtal

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun.

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun. Jörgen Palm Stora Projekt Telefon: 08-508 263 04 jorgen.palm@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-08-26 Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Köpeavtal för exploatering för del av Flogsta 11:11 och 11:6, Flogsta

Köpeavtal för exploatering för del av Flogsta 11:11 och 11:6, Flogsta STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Robertsson Elin Datum 2017-11-28 Diarienummer KSN-2012-1220 Kommunstyrelsen Köpeavtal för exploatering för del av Flogsta 11:11 och 11:6, Flogsta Förslag till beslut

Läs mer

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4

0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 0012 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 86 Försäljning av Fjällaregård, Plönninge 1:6 samt del av 1:4 RS160646

Läs mer

Kostnadskalkyl Bostadsrättsföreningen Nova Park

Kostnadskalkyl Bostadsrättsföreningen Nova Park Kostnadskalkyl Bostadsrättsföreningen Nova Park 2018-10-25 2 Innehåll A. ALLMÄNNA FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 8. KORTFATTAD BESKRIVNING AV FASTIGHETEN... 4 C. BERÄKNAT TAXERINGSVÄRDE FÖR FASTIGHETEN... 5 D. KOSTNADER

Läs mer

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtter i Slakthusområdet

Förvärv av fastighetsbolag med tomträtter i Slakthusområdet STADSLEDNINGSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) Handläggare SLK: Katharina Gratschew, tfn 08-508 29 311 Handläggare Stockholms Stadshus AB: Boris Amsköld tfn 08-508 29 758 Till Koncernstyrelsen och kommunstyrelsen

Läs mer

Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut

Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut Utlåtande 2017:214 RVII (Dnr 112-1123/2017) Stockholms Stads Parkerings AB:s nyproduktion av parkeringshus i Hagastaden Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Företagsbeskrivning. Bo Bra i Mullsjö AB

Företagsbeskrivning. Bo Bra i Mullsjö AB Företagsbeskrivning Bo Bra i Mullsjö AB 1 Innehåll Inledande information 3 Förvärvserbjudande 4 Förutsättningar för bud 5 Sammanfattning 6-7 Generell bolagsinformation 8 Mullsjö Sjöryd 1:319 och 1:409

Läs mer

Försäljning av fastigheten Sabbatsberg 24 Genomförandebeslut

Försäljning av fastigheten Sabbatsberg 24 Genomförandebeslut Utlåtande 2017: RI+V (Dnr 112-12/2017) Försäljning av fastigheten Sabbatsberg 24 Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Stockholm Vatten VA AB:s (556175-1867)

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1 2018-09-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/828-251 Projekt 9436 Kommunstyrelsen Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge

Läs mer

Hundstallet i Sverige AB

Hundstallet i Sverige AB Årsredovisning för Hundstallet i Sverige AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hundstallet i Sverige AB, får härmed avge årsredovisning för 2014 Allmänt om verksamheten

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen

Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen 2013-11-14 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/512-040 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Internbudget 2014 för verksamhet inom fastighetsprocessen Förslag till beslut Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott

Läs mer

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg

Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Tjänsteskrivelse 2018-05-17 Handläggare Alva Herdevall Plan- och exploateringsavdelningen Kommunstyrelsens planutskott Placering av nytt församlingshem i Gustavsberg Förslag till beslut I detaljplanearbetet

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2012-11-23 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon 368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

Tillägg till markanvisningsavtal med Centrumshopping avseende Galten.

Tillägg till markanvisningsavtal med Centrumshopping avseende Galten. Tekniska förvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (8) Mark- och exploateringsavdelningen Lena Bengtsson Tekniska nämnden Lena.bengtsson@lund.se Tillägg till markanvisningsavtal med Centrumshopping avseende Galten.

Läs mer

Projektorganisation för samhällsbyggnadsprojekt

Projektorganisation för samhällsbyggnadsprojekt Tjänsteutlåtande Utvecklingsdirektör 2015-11-03 Per-Ola Lindahl 08-590 970 35 Dnr: Per-Ola.Lindahl@upplandsvasby.se KS/2015:275 10151 Kommunstyrelsen Projektorganisation för samhällsbyggnadsprojekt Förslag

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 28 april 2015 kl. 9:30-11:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 25-30 ande Mattias Adolfson (S) ordförande Jonas Lövgren (M) vice ordförande Johan Persson (S) 25-29 Anders Andersson

Läs mer

Fastighetsbeskrivning. Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun

Fastighetsbeskrivning. Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun Fastighetsbeskrivning Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun 1 Innehåll Inledande information 3 Förvärvserbjudande 4 Förutsättningar för bud 5 Fakta om fastigheten 6-7 Bilder

Läs mer

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2015-10-02 Jörgen Wijk 0477 441-14 jorgen.wijk@tingsryd.se Kommunstyrelsens

Läs mer

Stockholms Terminal AB, org. nr , överlåtelse av samtliga aktier till Jernhusen AB

Stockholms Terminal AB, org. nr , överlåtelse av samtliga aktier till Jernhusen AB Utlåtande 2017:258 RI (Dnr 112-1559/2017) Stockholms Terminal AB, org. nr 556255-1928, överlåtelse av samtliga aktier till Jernhusen AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Markanvisning för fastighet Ängby 2:1, Särsta 3:380 m.fl. Rosendal fastigheter AB/ Holding 1, revidering KS-2015/544

Markanvisning för fastighet Ängby 2:1, Särsta 3:380 m.fl. Rosendal fastigheter AB/ Holding 1, revidering KS-2015/544 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-11-21 202 Markanvisning för fastighet Ängby 2:1, Särsta 3:380 m.fl. Rosendal fastigheter AB/ Holding 1, revidering KS-2015/544 Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 74 Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut

Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut Utlåtande 2016:154 RI+VII (Dnr 112-1207/2016) Nytt parkeringsgarage i Hjorthagen Förslag från Stockholms Stads Parkerings AB Inriktningsbeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Förvärv av fastighetsbolag med fastigheter i Slakthusområdet

Förvärv av fastighetsbolag med fastigheter i Slakthusområdet Utlåtande 2009:180 RI (Dnr 302-2056/2009) Förvärv av fastighetsbolag med fastigheter i Slakthusområdet Villkorat av kommunfullmäktiges godkännande senast 31 december 2009 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Till Exploateringsnämnden Malén Wasting Ytterstad Telefon: 08-508 263 52 malen.wasting@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hydrografen 1 och del av Hammarbyhöjden 1:1

Läs mer

Försäljningspromemoria. avseende kommersiell fastighet i Stockholm

Försäljningspromemoria. avseende kommersiell fastighet i Stockholm Försäljningspromemoria avseende kommersiell fastighet i Stockholm Konfidentiell försäljningspromemoria Helgonbilden AB ( Bolaget ) är lagfaren ägare till fastigheten som listas i denna försäljningspromemoria.

Läs mer

Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172

Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-05-06 Kommunstyrelsen Anders Sloma Utredare Telefon 08 555 010 10 anders.sloma@nykvarn.se Ägardirektiv för AB Nykvarnsbostäder KS/2015:172 Styrelsen för Nykvarns Kommunkoncern ABs

Läs mer

2. Exploateringsnämnden godkänner att avtal om marköverlåtelse tecknas med Stockholms Stads Parkerings AB senast två månader före tillträdesdagen.

2. Exploateringsnämnden godkänner att avtal om marköverlåtelse tecknas med Stockholms Stads Parkerings AB senast två månader före tillträdesdagen. Barbara Vincent Stora Projekt Telefon: 070-693 00 14 Barbara.vincent@extern.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-09-26 Till Stockholm Parkerings styrelse 2013-08-28 Överenskommelse om exploatering

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

Markanvisning för garage inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. i Johanneshov till Stockholm Parkering AB

Markanvisning för garage inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. i Johanneshov till Stockholm Parkering AB Sida 1 (6) 2018-10-19 Handläggare Patrik Dahlin 08-508 264 89 Till Exploateringsnämnden 2018-11-15 Markanvisning för garage inom fastigheten Johanneshov 1:1 m.fl. i Johanneshov till Stockholm Parkering

Läs mer

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-09 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Läs mer

Bildande av parkeringsbolag

Bildande av parkeringsbolag FÖRSLAG 1(6) Siv Lejefors, koncernjurist 011-15 11 15, 073 030 1955 Kommunfullmäktige Bildande av parkeringsbolag Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att 1. Godkänna att Norrköping Rådhus AB

Läs mer

Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten

Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten Förslag till beslut Styrelsen beslutar att Norra Älvstranden Utveckling tecknar ett markanvisningsavtal med Serneke Fastigheter AB via direktanvisning

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Riktlinjer för markanvisning Örebro kommun 2017-04-13 Sam 228/2017 orebro.se 2 RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER Säkerställer ett riktigt agerande

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 10:50-11:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 50-53 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

CATENA ÅRSSTÄMMA 2010

CATENA ÅRSSTÄMMA 2010 CATENA ÅRSSTÄMMA 2010 2009 Det värsta ligger bakom oss Långsam återhämtning i ekonomin Fortsatt historiskt låga räntor Svårigheter att finansiera kommersiella fastigheter 2009 Det värsta ligger bakom oss

Läs mer

Fastighets AB Balder (publ)

Fastighets AB Balder (publ) Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Balder i korthet Noterat 2005 62 % kommersiella fastigheter 38 % bostadsfastigheter Fastighetsvärde ca 34,5 Mdkr Ekonomisk uthyrningsgrad 95

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen.

Överenskommelse om exploatering för bostäder med överlåtelse av del av fastigheten Örby 4:1vid kv Tegelstenen i Bandhagen med Riksbyggen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Hanna Andersson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-01-20 Överenskommelse om exploatering för bostäder

Läs mer

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun

Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen 10, Strömstads kommun STRÖMSTADS KOMMUN KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 33 (40) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-06-09 Kf 73 Ks 103 Au 110 KS/2015 0166 Godkännande av AB Strömstadslokalers förvärv av fastigheten Blåmesen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum

Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 169 2019-08-28 1/2 KS/2013:257-254 Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna köpeavtal

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 14 mars 2017 kl. 9:30-11:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 13-17 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Anders Andersson (C)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Godkännande av försäljning av Malmö kommuns parkeringsa k- tiebolags fastighet Aktern 4

Godkännande av försäljning av Malmö kommuns parkeringsa k- tiebolags fastighet Aktern 4 SIGNERAD 2013-10-30 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-10-30 Vår referens Claes-Inge Wennström Stadsjurist Tjänsteskrivelse claesinge.wennstrom@malmo.se Godkännande av försäljning av Malmö kommuns

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 724/2013. Datum: 2013-06-27 Klockan: 08:45-08:55 Plats: Dialogen, Rådhuset

Kommunstyrelsen. Protokoll Ks 724/2013. Datum: 2013-06-27 Klockan: 08:45-08:55 Plats: Dialogen, Rådhuset Protokoll Ks 724/2013 Kommunstyrelsen Datum: 2013-06-27 Klockan: 08:45-08:55 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lena Baastad (S) Fisun Yavas (S) Thomas Esbjörnsson (S) Jan Zetterqvist (S) Ronnie

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-04-24 diarienummer 2202/17 Strategiska avdelningen Anders Stenlund / Fortesa Bytyqi telefon 368 12 18 e-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014

Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Fastighets AB Balder (publ) Bolagspresentation, november 2014 Balder i korthet Noterat 2005 62 % kommersiella fastigheter 38 % bostadsfastigheter Fastighetsvärde ca 34,5 Mdkr Ekonomisk uthyrningsgrad 95

Läs mer

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan"

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall Gröna ladan 1(2) TEKNISK NÄMND Sammanträdesdatum: 2017-09-12 119 Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan" Dnr 2017-000169 Beslut Tekniska nämnden beslutar att inriktningen framöver ska

Läs mer

rosengren kommersiella fastigheter Norrtälje edsbro

rosengren kommersiella fastigheter Norrtälje edsbro Rosengren kommersiella fastigheter november 2013 1 rosengren kommersiella fastigheter Norrtälje edsbro Kontorsfastigheter Industrifastigheter Bostadsfastigheter Byggrätter Fastighetsbolag Bostadsrättsombildning

Läs mer

Utlåtande 2008:213 RIII (Dnr /2008)

Utlåtande 2008:213 RIII (Dnr /2008) Utlåtande 2008:213 RIII (Dnr 302-2656/2008) Försäljning av Brandalsund, fastigheterna Södertälje Brandalsund 1:1, 1:7, 10-14, Ytterjärna-Berga 3:3 och del av Ytterjärna-Berga 3:8 i Södertälje kommun Kommunstyrelsen

Läs mer

Försäljning av Hamnvakten 7 genom bolagsförsäljning

Försäljning av Hamnvakten 7 genom bolagsförsäljning Tjänsteutlåtande Styrelsen 2019-05-20 Ärende 7 Dnr 2019 0142 Sid. 1 (7) 2019-05-17 Handläggare: Gunnar Kempe Telefon: 08-508 361 11 Till Styrelsen för Micasa Fastigheter Försäljning av Hamnvakten 7 genom

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 1 (7) 2017-02-21 TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/541 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 Förslag

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt. Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt. Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 208 Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering)

Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering) Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering) Trävaran 12, Uppdragsgivare Syfte Förutsättningar Malmöhus Invest AB genom Mattias Bertilsson. Att bedöma värderingsobjektets marknadsvärde och att utgöra

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 29 september 2015 kl. 10:00-10:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 52-59 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil Dahl (V) ordförande

Läs mer

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-05-16 Diarienummer 2674/16 Markavdelningen Malin Hagenklev telefon 368 12 15 e-post: malin.hagenklev@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag upplåtelse av

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Ansökan från Degerfors IF

Ansökan från Degerfors IF Ekonomiavdelningen Madelene Hedström 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Ert datum Kommunstyrelsen Referens KS 00211-2016 Er referens 1(5) Ansökan från Degerfors IF Förslag

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret ^ SOLLENTUNA KOMMUN Kommunledningskontoret Johanna Andersson Exploateringsingenjör +46 8 579 216 42 Tjänsteutlåtande Sidan 1 av 5 Diariekod: 222 Kommunstyrelsens plan- och exploateringsutskott Förvärv

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 10:00-10:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 60-64 ande Mattias Adolfson (S) Kajsa Hedin (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334, KROKOMSPORTEN KROKOMS KOMMUN Antagandehandling PLANBESKRIVNING Följande gäller inom området för planändringen: Underliggande detaljplan, Detaljplan för del av Kälen 5:1 och 5:5 m fl, KROKOMSPORTEN, Krokoms kommun, antagen 2000-06-27,

Läs mer

Ny förskola på Enskedevägen i Svedmyra

Ny förskola på Enskedevägen i Svedmyra Avdelningen för förskola och fritid Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (5) 2013-11-25 Handläggare: Iris Birath Telefon: 08 508 18 153 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-12-17 Ny förskola

Läs mer

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna

Markanvisningsavtal med Bolagsnamn avseende del av Edsberg 10:8, Edsberg, Sollentuna 1 Parter Mellan Sollentuna kommun (org.nr 212000-0134), nedan kallad Kommunen, och Bolagsnamn (org.nr xxxxxx-xxxx), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 10 nedan träffats följande

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede

Inriktningsbeslut gällande AB Svenska Bostäders nyproduktion av bostäder och garage i Dalen 21, Gamla Enskede Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-22 Ärende 11 Handläggare Stadshus AB: Krister Stralström Telefon: 08-508 29 758 SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-06-15 1(7) 3 Försäljning av Bo i Väsby AB (KS/2014:458) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige 2015-06-15 1(7) 3 Försäljning av Bo i Väsby AB (KS/2014:458) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2015-06-15 1(7) 3 Försäljning av Bo i Väsby AB (KS/2014:458) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige godkänner att AB Väsbyhem bildar genom förvärv av ett

Läs mer

Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut

Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut Utlåtande 2017: RI (Dnr 123-340/2017) Bostäder m.m. inom Hässelby Strands centrum Reviderat genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Exploateringsnämnden medges

Läs mer

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset

Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-09-04 IDN 2014-09-23 Handläggare Jan Sågström Telefon: 508 26 238 Till Idrottsnämnden Inhyrning av idrottshall på Skansbrogatan 5B, Folksamhuset Genomförandebeslut

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Fastighetsförsäljning GSAB GAVLEGÅRDARNA KÄNN DIG HEMMA

Fastighetsförsäljning GSAB GAVLEGÅRDARNA KÄNN DIG HEMMA Fastighetsförsäljning 2017 2018 GSAB 20171115 Varför? Frigöra kapital för nyproduktion Fler aktörer på Gävlemarknaden Testa attraktionen - sänka avkastningskraven i nyinvestering Få kollegor att jobba

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan)

Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(2) Datum 2008-01-30 Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Optionsavtal avseende del av fastigheterna Nyhamn 1 m fl (Jönsaplan) Hösten 2006 inbjöds

Läs mer

Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB. Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018.

Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB. Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018. Ägardirektiv Ägardirektiv för Hyresbostäder i Norrköping AB KS 2015/0886-3 Senast fastställt av kommunfullmäktige den 26 mars 2018 och av bolagsstämman den 17 april 2018. Genom detta specifika ägardirektiv

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2008-12-16 LS-LED08-707 161 Förslag till Överenskommelse angående framtida lokalutnyttjande och hyresavtal i Gnesta vårdcentral Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET 2010-05-20 Kontaktperson fastighetskontoret Peter Dahlberg Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 270 23 peter.dahlberg@fsk.stockholm.se Kontaktperson exploateringskontoret

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession

Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession 2015-04-15 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/319-291 Kommunstyrelsen Tomträtt för uppförande av skola i Makaronifabriken på Kvarnholmen, fastigheten Sickla 38:14 Erbjudande om tjänstekoncession Förslag

Läs mer

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/1061 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker

Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker Ansvarsutredning Alingsås verksamhetsparker 1 Bakgrund Kommunfullmäktige och kommunstyrelsen har i olika ärenden tagit beslut som påverkar hanteringen av kommunens verksamhetsparker - Nolhaga Park, Gräfsnäs

Läs mer