Copyright 2012 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson/Mats Johansson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Copyright 2012 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson/Mats Johansson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd"

Transkript

1 Copyright 2012 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson/Mats Johansson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen

2 Inledning Materialet i FotbollsPENGAR är omfattande. Något liknade material finns inte på marknaden. Här hittar du de allra bästa och mest framgångsrika systemen för dig som vill tjäna pengar på fotboll. Du kommer inte att kunna läsa om olika stryktipssystem eller om att spela för att försöka vinna miljonvinst vid ett tillfälle, det vet både du och vi att det i långa loppet bara innebär förlust. Nej, det här är spelsystem helt anpassade till spel på internet och att vinna ofta och istället bygga upp en extrainkomst på fotboll. Viktigt att förstå är att FotbollsPENGAR inte är ett enda spelsystem. Innehållet i FotbollsPENGAR består av flera olika spelsystem och framförallt får du lära dig de fantastiska möjligheterna som finns inom sports trading. Som medlem i FotbollsPENGAR har du dessutom möjlighet att varje dag ta del av våra egna speltips. Nya tips laddas upp på vår sida enbart för våra medlemmar, i princip varje dag! Med andra ord, är FotbollsPENGAR långt ifrån ett system. Det här är en komplett tjänst för dig som vill kunna tjäna pengar på att spela på fotboll. Den första versionen, 1.0 släpptes ut på marknaden i slutet av 2007 till en mycket begränsad målgrupp, en testmålgrupp på cirka 100 personer. Det var ett medvetet val från vår sida, vi ville utveckla materialet tillsammans med våra användare innan vi lanserade produkten till en större publik. Vi har sedan dess arbetat tillsammans med våra testpiloter för att utveckla FotbollsPENGAR till marknadens bästa möjlighet, för att tjäna pengar på fotboll! Vi har sedan 2007 lärt och hjälp tusentals personer i norden att tjäna betydande inkomster på fotboll.

3 Så här såg Version 1.0 av FotbollsPENGAR ut, från 2007 Läs materialet noggrant innan du sätter igång, lär dig strategierna ordentligt och börja med små insatser och bygg sedan på successivt. Du kommer inte att bli besviken. Det här är version 5.0 av FotbollsPENGAR. Textmaterialet har uppdaterats löpande och nya spelmetoder har tillkommit i version 5.0. Till din hjälp finns alltid vår support, om det är något du inte förstår eller som du vill ha hjälp med. Innan du kontaktar support, läs igenom hela FotbollsPENGAR 5.0.

4 Fotboll är världens största och bästa sport! Fotboll är en underbar sport som engagerar människor runt om i hela världen på ett alldeles speciellt sätt. Det handlar om världens största och populäraste sport! Nya matcher och nya turneringar spelas året om nu mera, det finns alltid massor av bra matcher att spela på. Det är landskamper, stora internationella mästerskapen som exempelvis EM och VM. Det är de inhemska ligorna med massor av matcher runt om i hela världen. Sedan har vi de internationella cupmatcherna som exempelvis Champions League och Europa League m.m. Det spelas matcher av hög klass på alla kontinenter, vilket innebär att du i princip kan spela på fotboll när som helst på dygnet. Om vi utgår från svensk tid så har vi de asiatiska ligorna på förmiddagen och mitt på dagen, på eftermiddagen så börjar de europeiska ligorna och pågår till sen kväll, på kvällen och långt in på natten har vi de amerikanska ligorna, både Nord och Sydamerika. Så, du ser att det finns nästan alltid spelbara objekt oavsett tid på dygnet. Du behöver inte leta speciellt länge innan du hittar spelbara matcher inom fotboll. Kanske är du redan intresserad av fotboll, då är det ett utmärkt tillfälle för dig att kunna förena nöje med helt nya inkomster! Nya inkomster som du kan förgylla din vardag med. Kombinera det roliga med något som dessutom kan vara lönsamt! FotbollsPENGAR innehåller all information och utbildning du behöver för

5 att kunna starta, resten handlar om att praktisera det du lärt dig. Alla är vi nybörjare från början, men ju mera erfarenhet som du får i ditt spelande desto enklare kommer det att gå för dig att vinna pengar med våra system. Det är absolut inget måste med förkunskaper inom fotboll eller spel för att du ska lyckas tjäna pengar på fotboll med hjälp av de här systemen som finns presenterade i FotbollsPENGAR 5.0. Visst kan det ge dig vissa fördelar om du redan från början har ett visst fotbollsintresse, du får snabbare känslan för hur de här spelsystemen fungerar, men framför allt handlar det om att lära dig ett system och konsekvent följa det. Som köpare av FotbollsPENGAR 5.0 har du ju dessutom alltid tillgång till våra dagliga speltips. Du kan, om du vill göra det enkelt för dig, börja med att följa våra speltips. Du hittar de dagliga speltipsen när du loggar på med dina användaruppgifter på Våra speltips (System C) har levererat stadiga vinster månad efter månad, sedan Vi uppdaterar våra speltips dagligen. Det är mycket enkelt att följa våra tips. Logga in, ta del av våra tips och placera dina spel. Det tar mellan 5-10 minuter per dag.

6 Vår tradingsajt ytterligare en tjänst för dig Utöver våra dagliga tips, så har vi dessutom ytterligare en tjänst som är gratis för dig som medlem hos oss på FotbollsPENGAR. Tjänsten heter greenout och här har vi historiskt sett legat på cirka 98% vinnande spelförslag! greenout är speciellt framtagen för dig som vill bli duktig på sports trading. Här har du chansen att ta rygg på våra egna tradingspel. Som trader kan du välja att spela på en spelare för att stunden senare byta sida och spela mot samma spelare. Som sports trader tjänar du pengar på att oddsen rör på sig. En stor fördel med trading är att du själv kan påverka dina vinster och förluster. Om resultat går emot dig så kan du genom att agera begränsa dina förluster och maximera dina vinster. Inom sports trading pratar vi ofta om hedging. Hedging, engelskt ord för en investeringsstrategi där man minskar eller eliminerar risk. Här handlar det oftast om mindre förtjänster men också flera vunna vad. Vi som arbetar mycket med sports trading strävar efter att kunna ta en green out, det är när vi placerat vad i olika riktningar som gör att vi vinner oavsett utgången i matchen. Innan du börjar använda dig av informationen på greenout, läs igenom hela materialet i FotbollsPENGAR 5.0. greenout har tidigare legat som en egen hemsida, men kommer från och med måndagen den 29 oktober ligga integrerad i de dagliga tipsen i FotbollsPENGAR.

7 Fotboll som inkomstkälla Spelmarknaden är kanske en av världens tryggaste marknader. Det är ingen marknad som plötsligt kommer att försvinna. Du behöver aldrig oroa dig för svängningar i konjunkturen. Lågkonjunktur eller högkonjunktur spelar ingen som helst roll. Vi vet, med ca 5 års erfarenhet, att det blir svårt att INTE tjäna pengar om du använder dig av FotbollsPENGAR på rätt sätt. Använd dig av våra instruktioner och metoder så kommer du också att kunna tjäna pengar. Känner du dig osäker på hur du ska lägga upp ditt spel så finns vi tillgängliga för att hjälpa dig, vi vill självklart att alla som använder sig av FotbollsPENGAR ska bli så framgångsrika som möjligt. Du kan välja mellan att ringa eller mejla, vi erbjuder full support till dig som medlem i FotbollsPENGAR. Instruktionerna i denna guide är enkla, men måste följas helt och hållet. Du ska inte chansa med att lägga in dina egna känslor kring olika lag och matcher som spelas. Det är en strategi som garanterat inte fungerar. I FotbollsPENGAR 5.0 har vi lagt mycket kraft på att förklara hur du hela tiden kan säkra upp dina spel. Det finns ingen anledning att ta onödiga risker. Du kommer med all säkerhet inte förstå allt som förklaras första gången du läser materialet. Har du aldrig arbetat med denna typ av spel så kan det att ta lite tid innan allt faller på plats. Läs igenom materialet noga, titta på våra exempel och använd dig av de sidor som vi rekommenderar, då blir systemen tydliga och logiska. Läs gärna de olika strategierna flera gånger innan du startar. Behöver du hjälp att förstå något eller funderar över något i materialet, så hjälper vi dig gärna. Vi erbjuder dig, som sagt, full support. Du hittar kontaktuppgifter till vår Support på medlemssidan, när du loggat in. Vi går in djupare hur du måste tänka och agera som en trader inom den här världen. Du ska tjäna pengar på nästan varje match du väljer att spela på, när du förlorar (det händer då och då) så kan du med våra strategier alltid se till att minimera förlusten.

8 Våra system bygger framförallt på logik och statistik i grund och botten, sedan kryddas det hela upp med en liten del tur (det är ju ett spel, trots allt) och erfarenhet (ju fler matcher du spelar desto duktigare kommer du att bli). Du kommer inte att kunna vinna på alla dina matcher, men du kommer att vinna betydligt fler än du förlorar. Du kommer också att bygga på din erfarenhet och dina kunskaper allt eftersom du spelar på nya matcher. Med dina nya kunskaper så kommer du garanterat att vinna pengar! Det krävs som sagt att du går in och spelar i skarpt läge ett antal gånger så att du får rätt känsla för hur den här typen av spel fungerar. I FotbollsPENGAR 5.0 har vi arbetat mycket med olika framgångsstrategier och säkerhetstänk. Du kommer att få flera olika möjliga vägar att välja på, beroende vilken spelstil som du känner passar dig bäst och hur mycket risk du är beredd att ta. Vi har i kontakten med våra testpiloter kunnat lokalisera var eventuella problem kan uppstå någonstans, för de personer som spelar med våra system. Det handlar om att inte jaga för hårt efter de stora och snabba vinsterna, då är det lätt att man åker dit på en stor förlust som äter upp de tidigare vinsterna. Ibland är det också mycket bättre att gå in och ta en liten förlust än att chansa för att vinna, vi vill inte att du ska ta onödiga risker. Vi lär dig att hela tiden ligga steget före med dina spel, genom att agera i tid kan du säkra upp dina vinster och undvika förluster. Våra strategier bygger på att säkra upp dina insatser i god tid, hellre små vinster frekvent än att riskera stora förluster. Totalt sett så kommer du kunna tjäna mycket pengar utan att förta dig, om du bara följer våra instruktioner. Du kommer att kunna få ditt kapital att växa månad efter månad. Det bästa är om du läser igenom allt som står väldigt noggrant, gärna två gånger eller mer för att vara helt säker på att du verkligen förstår. Kom ihåg att läsa igenom ALLT material innan du satsar en enda krona på ditt spelande. Du kommer kanske inte förstå allt vid första genomläsningen, men strunta i det. Läs igenom de du inte förstått igen. Matcher spelas året runt, nya matcher nästan varje dag. Du kommer att hinna spela och vinna pengar, så ta det bara lugnt. Undvik att börja spela på alla system som finns presenterade i FotbollsPENGAR på en gång. Vi tror att det blir för mycket information att ta in på en gång. Börja med 1 eller 2 system som du lär dig och använder. Bygg på dina spel med flera system vartefter du lär dig och känner dig säker. Starta med små belopp i början och höj dina insatser när du känner att du fått tillräckligt med erfarenhet. Logga in på Betfair (som är den sida på nätet som våra strategier bygger på) och bekanta dig med sidan, titta runt och se vad som finns där, vi lovar dig att Betfair är en av nätets allra största guldgruvor! Det kommer du snabbt att upptäcka. Med hjälp av FotbollsPENGAR och Betfair så har du skaffat dig din egen privata kod till en av nätets allra största guldgruvor.

9 Vi erbjuder dig ett antal olika strategier och system som du kan använda dig av inom FotbollsPENGAR, vilken strategi som passar just dig bäst avgör du förstås själv. Här finns något som passar alla. I FotbollsPENGAR 5.0 finns bara plats för de allra bästa fotbollssystemen som går att få tag på. Det här är ett material med olika system som kan användas igen och igen, det finns inga begränsningar hur mycket pengar du kan tjäna. Vi ger dig flera exempel från våra egna spel, du får en förklaring hur varje spelstrategi fungerar och vi visar i bild och text hur vi spelat. Det viktiga är att komma igång, testa dig fram lite försiktigt i början så att du får in den rätta känslan för hur det här fungerar. Ha inte för stora ambitioner med dina första matcher, spela försiktigt. Ett av de vanligaste misstagen är faktiskt att börja med att försöka vinna stora belopp, för snabbt. Spela med mindre belopp till att börja med. Kan du inte tjäna pengar med de mindre beloppen så kommer du inte heller att kunna göra det med större belopp. Du bygger löpande upp din spelkassa vecka efter vecka om du följer våra spelsystem och instruktioner i den här guiden. Ju mer pengar du har att satsa desto mer kommer du också att kunna vinna. Träna och bli lite varm i kläderna innan du ökar dina insatser. Du behöver inte tjäna så mycket per dag för att inkomsterna under månaden ska bli riktigt bra. Dessutom är ju spelvinster skattefria!! Du kommer alltså att kunna tjäna pengar redan idag om du vill! När du använder de metoder som beskrivs i FotbollsPENGAR 5.0, så kan du alltså plocka ut dina inkomster C-A-S-H! Cash money Lagliga skattefria inkomster, förutsättningen är att spelarrangören som du använder dig av finns inom EU/EES-området. Det gör Betfair, som ju är spelbolaget som våra strategier bygger på. Tänk dig ett liv i framtiden, som sports trader, att kunna leva på att jobba med spel som inkomst. Inte behöva vara på ett och samma ställe varje dag, utan kunna jobba var du vill, det enda som krävs är en dator med internetuppkoppling.

10 När du byggt upp din spelkassa rejält så kan du på ett helt annat sätt välja dina tillfällen då du spelar. Du inväntar rätt ögonblick och kan tjäna riktigt mycket varje gång du lägger dina vad. Allt detta utan speciellt hårt arbete och med extremt låga omkostnader. Det är du och din dator och en internetuppkoppling som är grunden. Sedan behöver du ett eller flera bra system som du följer, med den kombinationen kan du sedan löpande plocka ut skattefria inkomster. Hemligheten är att börja i liten skala, förstå hur det hela hänger ihop. Du måste lära dig att hantera risk. Du måste förstå hur viktigt det är att du inte tar för stora risker, hur viktigt det är att hela tiden bevaka din spelkassa. Det är viktigt att komma in i rätt tankesätt. Tänka och agera som en trader och inte som en spelare. Det är vad det handlar om. Du kan sedan utöka dina insatser samtidigt som du faktiskt inte behöver spela lika ofta. Minimera risk din och säkra din vinst. Det är nyckeln till framgång. Tre viktiga regler innan du börjar: 1; Disciplin. Spela med hjärnan och undvik alla känslor som kan komma fram vid spel om pengar. Om du inte gör det kommer det här inte att fungera. Om du följer de råd som vi strax kommer presentera så kommer du att lyckas. Kom ihåg, att vinna inom spel kräver oerhört mycket disciplin, att gapa efter för mycket på en gång kan vara riktigt farligt. Välj dina matcher, spela inte på alla och allt. Spela inte på ett lag bara för att du håller på just det laget exempelvis. 2; Satsa på fotboll. Håll dig till det material och de system som vi kommer att presentera. När vi själva använder oss av de här metoderna spelar vi endast på fotboll. Det finns de som tror att det fungerar på andra sporter, det gör det inte. FotbollsPENGAR 5.0 är framtaget för att fungera med fotboll och enbart fotboll, så håll dig till det. 3; Lägg dig på en nivå som du har råd med. Det behövs inte så mycket pengar för att komma igång. Du kommer snabbt att kunna arbeta dig uppåt och lägga dig på en högre nivå om du vill, men börja försiktigt. Lär dig att förstå systemet, bli lite varm i kläderna först och ha inte allt för bråttom. Det värsta du kan göra om du åker på en förlust tidigt i ditt spel är att snabbt försöka jobba igen den förlusten. Gör inte det misstaget! Du kommer att fatta dåliga beslut om du jobbar på det sättet gör det inte! Om du inte har råd att spela, spela inte!!! Vi på InzideInfo som skapat FotbollsPENGAR 5.0 önskar dig lycka till! Mikael Eriksson & Mats Johansson

11 P.S. Vi vill att du ska lyckas, vi vill att du ska tjäna riktigt mycket pengar med vårt system. Vi är på din sida! Vi på InzideInfo erbjuder kostnadsfri support till våra medlemmar på den här produkten. Om det inte går som du önskar, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig. Mer information om vår support hittar du när du loggar in på

12 Innan du börjar Öppna ett spelkonto hos Betfair Ett måste för att de system som presenteras i FotbollsPENGAR ska fungera är du skaffar ett konto hos Betfair. Du måste alltså se till att öppna upp ett konto hos dem online. Att öppna upp ett konto hos Betfair är gratis. Vad är Betfair? Det viktigaste att veta om Betfair är att det är en oddsbörs. Betfair är inte som ett traditionellt spelbolag där du spelar mot en bookmaker, utan du spelar mot andra spelare som erbjuder odds (även kallat att boka odds). Det Betfair arbetar med är betting exchange. Det finns även några andra aktörer som arbetar på liknande sätt som Betfair som exempelvis Betdaq. De har inte alls lika mycket spelare kopplade till sina sidor och därför finns inte heller samma likviditet i de affärer som görs på sidan. Likviditet är ett måste för att du ska kunna lyckas inom sports trading. Betfair är utan tvekan den sidan där det finns mest och bäst affärer att göra! Betfair är ett måste för att de strategier och system som vi presenterar i FotbollsPENGAR ska fungera. Det är den som erbjuder ett odds som också bestämmer hur högt oddset ska vara på en match. För den som spelar på oddsen är det egentligen ingen skillnad från ett vanligt spelbolag. Fördelen med Betfair jämfört med andra spelbolag är att det finns ett större utbud av matcher att spela på eftersom det är användarna själva som bestämmer! Betfair erbjuder dessutom oftast bättre odds på matcherna än vad de mer traditionella spelbolagen erbjuder. Många gånger rör det sig om så mycket som 15-20% bättre odds, det gör Betfair till den klart mest intressanta spelsidan i världen just nu. Du kan när som helst på dygnet spela på en match. Det spelas för hundratals miljoner kronor på Betfair, varje dag. En enda match i exempelvis Champions League kan omsätta så mycket som 100 miljoner kronor en enda match!

13 Nu har du chansen att ta din munsbit från den stora kakan. Det finns alltid matcher att spela på och vinna pengar på, det finns massor av bra affärer att göra på Betfair, varje dag! Betfair är platsen där du hittar guldet och vi erbjuder dig nyckeln/koden/kartan till hur du också kan komma åt guldet! En viktig sak som du ska känna till, är att Betfair tar ut en avgift för varje vinst du gör, ca 3-5%. Det är Betfairs provision, kan man säga. Betfair gör ingen vinst på själva spelen, eftersom all handel sker mellan spelare. Betfair tjänar pengar på dina vinster! Ju mer du spelar desto lägre provisioner behöver du betala till Betfair. Vi ska alltså använda oss av Betfair, världens största spelsida. Betfair är mycket användarvänligt, så du kommer snabbt att förstå hur det fungerar. Den mesta informationen som finns där är tillgängligt på svenska. Här finns allt för den spelsugne! Som medlem i FotbollsPENGAR erbjuder vi dessutom en helt unik startbonus som ny Betfair-kund! Du får 500 kronor i matchningsbonus från Betfair. Sätt in minst 500 kronor på ditt Betfair-konto. Du lägger in ett spel på 500:- som matchas. Vinner du spelet, så vinner du det odds som matchen gav. Om du däremot förlorar, då får du tillbaka dina 500:-, som en bonus. Med andra ord, så kan du starta med att spela ett spel på 500:- helt riskfritt. Det är en bra start Så här gör du: 1: Registrera dig på Betfair. Se länken längst ner. 2: Sätt in pengar på ditt Betfair-konto. Du kan betala direkt via din bank, med kreditkort, Paypal. Betfair har också svensk support om du skulle behöva hjälp.

14 OBS Viktigt! För att del av denna fantastiska startbonus på 500 kronor från Betfair och InzideInfo så måste du ange koden SPORTZ vid registreringen av ditt nya konto. VÄLDIGT VIKTIGT: Du måste ange SPORTZ som kod för att kunna få dina bonuspengar. Den här bonusen finns ingen annanstans! Via oss får du 500 kronor istället för normalt kronor om du öppnar ett nytt Betfair-konto. Klicka nedan för att kunna öppna ett konto hos Betfair.

15 Grunderna för hur du använder Betfair Betfairs egna skola på nätet När du har registrerat dig loggar du in genom att skriva in användarnamn och lösenord högst upp till höger. Även här, när du loggat in, så hittar du information hur du kommer igång och hur du använder Betfair, under rubriken Hjälp & Information.

16 Nu börjar vi! Vi kommer att börja med att gå igenom huvudsystemet, det system vi började med Genom att lära dig huvudsystemet som vi valt att kalla för Hedging X så kommer du också skaffa dig djupare kunskap om hur Betfair fungerar och vad sports trading är för något.

17 Huvudsystemet Hedging X I den första delen kommer vi att gå igenom systemet som FotbollsPENGAR startade med. Ett grundsystem som fungerar väldigt bra och som gett många medlemmar fina och stadiga extrainkomster. Ett system som bygger på spel online när matcherna spelas, så kallad Livebetting. Det var det här systemet som vi började med 2007 och som sedan har utvecklats i olika omgångar. Du kommer att agera rollen som en bookmaker, alltså den som bestämmer oddset för en match. Du kommer att spela på utgångsresultatet av en match. Det spelar ingen roll vilka lag som spelar. Du kommer ha matcher i princip varje dag att spela på om du vill. Grundsystemet i FotbollsPENGAR 5.0 bygger på liknande strategier som man inom den finansiella sektorn kallar för HEDGING. Därför har vi valt att kalla detta system för Hedging X. Vad är hedging? Hedging, engelskt ord för en investeringsstrategi där man minskar eller eliminerar risk. Det är precis så vi jobbar för att vinna pengar med vårt huvudsystem inom FotbollsPENGAR 5.0! Lokalisera din marknad När du loggar in på så ser det ut så här:

18 Klicka på Fotboll i menyraden. Då ser du att det står Spelmarknader för Fotboll i mitten på sidan. Du skrollar ner lite, så hittar du Populära kuponger. Där klickar du på Livebetting, och den veckodag det är som du ska spela. Då får du upp alla matcher som det går att Live-spela på den dagen.

19 Här ser du hur det kan se ut en fredag-eftermiddag. Några matcher är igång medan andra väntar på att starta lite senare. Det är väldigt viktigt att du väljer en Livebetting-match. Vi måste välja det, för vi vill kunna handla medan matchen är igång. Vi måste ta lite info om när matchen kommer spelas etc. OBS! Det är väldigt viktigt och en av hörnstenarna i just detta system att du alltid, utan undantag, väljer att spela på Livebetting. Det vill säga att du spelar på matcher där du kan påverka ditt spel under matchens gång. Det här gör att vi inte låter slumpen avgöra, vi kan med hjälp av detta faktiskt styra över ödet. Inte helt så klart, men väldigt mycket! Här ser du vilka matcher som spelas på fredag och vilken tid de kommer spelas. Du ser också tre kolumner: Hemmavinst (1) Oavgjort (X) Bortavinst (2) I varje sådan kolumn ser du också alternativen Spela och Boka.

20 Du ser oddsen för Boka bredvid Spela i varje kolumn. Boka är det samma Lay på engelska. Spela på engelska är Back. D.v.s., om du tror att laget kommer att vinna klickar du på Spela, om du tror de kommer att förlora klickar du på Boka = Lay. Det vill säga att du kan spela mot att vissa resultat ska inträffa. Du behöver inte längre tippa en 1:a för hemma vinst, ett X för oavgjort eller en 2:a för bortaseger. Du kan tippa att någon av de 2 lagen vinner (spelar ingen roll vilket lag), det vill säga att du bokar oavgjort. Du spelar då på att det inte ska bli oavgjort. Vinner något av lagen vinner du pengar på ditt vad, men blir det oavgjort så förlorar du. Förtydligande: de blå rutorna står för spela och de rosa rutorna för boka. Du ser att oddsen är i decimalform, vilket är lättast att förstå. En sak till du bör veta är att i traditionellt spelande bör du tänka på att om ett odds är på 3,4 gånger pengarna så är det allra enklast att tänka att det är 2,4 (dra alltid bort 1 från oddset) gånger pengarna. Varför? Låt oss säga att du satsar 30 kronor (vilket är minimuminsatsen) på ett odds som är 2,4 så tar du 2,4 X 30= 72. Sen lägger du på den summan du satsade (30 kronor). D.v.s., om ditt spelande går hem så vinner du sammanlagt 102 kronor. Det kommer att göra det betydligt enklare eftersom du på så vis skiljer på vinster och satsade pengar. Låt oss titta på intressant statistik Den här statistiken nedanför bygger på 6 av de allra största fotbollsligorna i Europa 2011/2012. Statistiken ser liknande ut år efter år. Vi ska titta närmare på det här med antalet matcher som slutar oavgjort. Det vill säga med resultat där vi inte får ett segrande lag. Resultat som 0-0, 1-1 osv. England League stats Played matches: 380 out of 380 Home wins: 45.0% Draws: 24.5% Away wins: 30.5% 24,5% av alla matcher som spelades i Premier League (England) slutade med ett oavgjort resultat. Italien League stats Played matches: 380 out of 380 Home wins: 45.5% Draws: 29.2% Away wins: 25.3% 29,2% av alla matcher som spelades i Serie A (Italien) slutade med ett oavgjort resultat.

21 Spanien League stats Played matches: 380 out of 380 Home wins: 49.5% Draws: 24.7% Away wins: 25.8% 24,7% av alla matcher som spelades i La Liga (Spanien) slutade med ett oavgjort resultat. Tyskland League stats Played matches: 306 out of 306 Home wins: 45.4% Draws: 25.8% Away wins: 28.8% 25,8% av alla matcher som spelades i Bundesliga (Tyskland) slutade med ett oavgjort resultat. Holland League stats Played matches: 306 out of 306 Home wins: 50,7% Draws: 20.6% Away wins: 28.8% 20,6% av alla matcher som spelades i Ere Divisie (Holland) slutade med ett oavgjort resultat. Frankrike League stats Played matches: 380 out of 380 Home wins: 47.1% Draws: 28,4% Away wins: 24.5% 24,5% av alla matcher i franska ligan slutade med ett oavgjort resultat. Så mellan 20-29% oavgjorda matcher i de stora ligorna i Europa är väldigt gångbart. Snittet på dessa ligor hamnar på 25.53%. En annan viktig del som vårt grundsystem bygger på är hur mycket mål som görs på matcherna. Vill vi ha mål i matcherna! England: Goals per match: 2.81 Italien: Goals per match: 2.56 Spanien: Goals per match: 2.76

22 Tyskland: Goals per match: 2.86 Holland: Goals per match: 3.26 Frankrike: Goals per match: 2.52 Låt oss se på hur mycket matcher som slutar med det tråkiga resultatet 0-0 i de olika ligorna: England: matcher 7.11% matcher 11,84% Italien: matcher 11.58% matcher 9,47% Spanien: matcher 8.68% matcher 11,05% Tyskland: matcher 7.19% matcher 11,75% Holland: matcher 3.27% matcher 9,48% Frankrike: matcher 7.11% matcher 15,79% Norge: matcher 4.58% matcher 11,25% Tar vi ett snitt på ovanstående siffror så får vi fram att resultatet 0-0 spelas i snitt 7,07% av matcherna i dessa 7 ligor. Tittar vi på matcher som slutar 1-1 så blir snittet 11,52%. Som sagt statistiken ser liknande ut år efter år, det varierar en del gällande vilka ligor som har flest oavgjorda resultat och vilka som

23 innehåller flest 0-0 matcher respektive matcher som slutar 1-1. Snittet på oavgjorda matcher ligger dock relativt konstant runt de här nivåerna, från år till år. Alltså slutar ca 93 % av alla matcher med mål, oavsett om de blir oavgjorda eller inte. Halvtidsresultat är också av intresse för det här systemet. Snittet i de stora ligorna för att det blir mål i första halvlek ligger på drygt 70%. Med andra ord, är det endast ca 30% av matcherna där det står 0-0 i halvtid. Vi ska göra dig till en otroligt framgångsrik bookmaker som erbjuder odds på oavgjorda matcher, och därmed tjänar pengar när målen trillar in. Nu har du fått statistik som ger dig en del klara fakta. Fakta som vi har stor nytta av när vi ska använda oss av vårt huvudsystem inom FotbollsPENGAR. Nu till det viktiga, själva systemet! Det är de oavgjorda matcherna som vi ska jobba med. Det är precis likadant som att spela på hemmavinst eller bortavinst. Vi har alltså två utgångslägen: Vi kan boka eller spela på oavgjort hos Betfair. I det här systemet ska vi spela mot att det kommer att bli oavgjort, vi ska alltså Boka oavgjort. Man kan enkelt säga att vi enligt statistiken redan från början har hela 74.47% chans till att vinna ett sådant här vad där vi bokar/lay oavgjort. Kom ihåg att snittet gällande oavgjorda matcher hamnade på 25.53%.

24 Det här är vår huvudmarknad i systemet! Vi säger att du bokar oavgjort på oddset 7.2 vilket betyder att du erbjuder det oddset (6,2: 1) till någon Betfair-användare som vill spela på matchen. Kom ihåg: När vi bokar oavgjort vill vi att den matchen inte ska sluta oavgjort. Vi säger att du bokar oavgjort för SEK100 (SEK100 är alltså det som din motspelare max får satsa), om matchen blir oavgjord måste du betala 6,2 * 100 = SEK620 till den andra Betfair-användaren. Om du vinner vadet, det vill säga matchen slutar INTE oavgjort så har du vunnit 100 kronor. Sannolikheten, som vi konstaterat, för att matchen ska sluta oavgjort ligger ju endast på cirka 25%. Statistiskt sett så vinner vi alltså 75% av våra vad. Samtidigt vill vi inte chansa och vi ska givetvis se till att förbättra våra möjligheter till att vinna vadet. Du har fått grunden för hur vi bokar ett visst resultat, i detta fall bokar vi att matchen ska sluta oavgjort. Är något oklart så här långt? Jag tror och hoppas att du förstår. Du kommer få förklaringar i text och bild med verkliga exempel som kommer göra detta väldigt enkelt att förstå. Det blir också väldigt enkelt att förstå när du loggar in i Betfair system. Att boka (engelska LAY) matcher är avgörande i vårt sätt att spela på Betfair och i all vår trading.

25 Hur du handlar (trade) för första gången Vi ska nu lägga in vår första handel. Urvalet av de matcher vi ska handla med är enkelt. För det första väljer vi dagens fotbollsmatcher som går att spela på som Livebetting. Det är den första förutsättningen för att du ska kunna använda detta system, matcherna måste kunna spelas som Livebetting. Sedan ska vi boka oavgjorda matcher med oddset 4.5 eller lägre. På så vis har vi garderat oss till att bara riskera 3.5 gånger pengarna vi vill vinna.

26 Nu ser du enkelt vilka matcher som har 4.5 eller lägre i oavgjort. Utbudet är stort (i detta fall 8 av 9 matcher). Självklart bestämmer du helt själv på vilka odds du ska spela, men efter många tester så har vi kommit fram till att detta är ett bra riktmärke, går du över det här så tar du betydligt större risker, vilket känns helt onödigt. Börja i alla fall med matcher som ligger under 4.5 i odds. Senare när du är varm i kläderna och bemästrar systemet kan du testa dig fram med matcher som ligger utanför detta riktmärke. Våra alternativa spelmetoder ger dig också andra möjligheter att gå över riktmärket på 4.5, se all information om vår Säkehetsbältesmetod. Här har jag klickat på Boka oavgjort i matchen Dijon-Ajaccio, då ser det ut så här på skärmen. Du ser också att jag fyllt i en insats på SEK200. Oddset för att Boka oavgjort i den här matchen är 3,7, det innebär att din risk för den här matchen skulle bli SEK540, 200 x 3,7-200.

27 När du är nöjd med affären klickar du Placera vad längst ner till höger. Betfairs system skickar iväg din bokning och den kommer troligtvis matchas direkt och hela vadet blir på så sätt godkänt. Ibland händer det att inte hela beloppet matchas direkt. Då kan du spela med det belopp som blev matchat och annullera resten av ditt vad. Du kan också välja i detta fall att höja ditt bud på din bokning för att på så sätt få hela din insats matchad. När du skickat iväg beställningen på matcher sitter du och väntar tills matchen börjar, vilket ofta sker på kvällen, så du har hela dagen ledig. När matchen är igång så står det Live under lagen, istället för datum och tid. Så här ser det ut då: OBS! Se till att du har tillräckligt med pengar på kontot för att skicka iväg beställningen. De pengar som du riskerar att förlora bokas alltid upp direkt av Betfair. I detta exempel så var det 540:-. Dessa pengar måste finnas på ditt spelkonto för att du ska kunna spela.

28 Livebetting Det är nu vi ska börja tjäna våra pengar! Vårt sätt att spela handlar om att vi vill ta kontroll på spelet och på vår insats och vinst. Vi vill inte vänta, be till högre makter och hoppas att matchen kommer gå vår väg. Att spela Livebetting är hela det här systemets hjärta (HedgingX). För att bli framgångsrik med systemet så måste du vara aktiv när du spelar, du måste agera när resultaten och oddsen förändras under matchen. Genom att vara aktiv kommer du kunna styra över dina resultat och dina vinster. Det är på det här sättet du slipper att förlita dig på tur och slumpen. Med de olika strategier och metoder som presenteras i FotbollsPENGAR så är det svårt för dig att inte vinna pengar men det krävs, som sagt, att du är aktiv och hela tiden är redo att agera. När du spelar Livebetting och sedan ändå inte agerar när tillfällen dyker upp, ja då följer du inte systemet och kommer att förlora pengar med tiden. Självklart kommer du att vinna vissa spel, men över tiden så kommer du förlora mer än du vinner om du inte följer systemet. Innan du sätter igång och spelar: * Dubbelkolla så du har en buffert på ditt Betfairkonto. (Viktigt för att kunna agera och motspela om det krävs.) * Se till att du är redo att agera. * Ha en dator och aktiv internetuppkoppling igång.

29 * Var redo att placera nya vad via Betfair så fort som det krävs. Du kommer snart att upptäcka hur rolig och lönsam den här spelformen är när du är aktiv i ditt spelande. Det är också under matcherna som du utvecklar din skicklighet, du kommer att bli bättre och bättre på att veta NÄR och HUR du ska agera under matcherna. När matchen startar kommer numren som visar de aktuella oddsen i de blå och rosa rutorna att ändras, beroende på hur matchen utvecklas. Om det inte blir några mål kommer oddsen för oavgjort att sjunka. Om det blir mål så stoppas handeln på Betfair tillfälligt. När handeln blir stoppad kommer denna symbol upp Det är nu vi ska göra vår första affär! Vi spelar nu i motsatt riktning mot vad vi gjorde från början för att säkra vår vinst. Vi ska spela på oavgjort för att gardera att vi gör vinst oavsett resultatet i matchen. Vi inväntar helt enkelt att det ska bli mål i matchen så vi kan säkra upp våra vinster. Genom att göra det kan vi se till att säkra vår vinst i matchen oavsett hur matchen slutar. Det här kallas för att göra en GREEN OUT i den här typen av spel. Siffrorna på Betfair är gröna när du spelar och gör vinst. Så när målen trillar är det dags att agera och spela i motsatt riktning för att kunna tjäna pengar oavsett hur matchen slutar trevligt och lönsamt! Målet är att komma till läget där vi kan göra en GREEN OUT!

30 Härifrån är det väldigt enkelt: Summan du ska satsa på oavgjort måste vara mindre än den summa du Bokade innan matchen (Om du satsar mer än summan du Bokade kommer du gå med förlust oavsett eftersom om det inte blir oavgjort kommer utgiften att vara större än förtjänsten. Men beloppet som du satsar måste samtidigt ge tillbaka mer än den riskerade summan du bokade, i det här fallet. (vilket din utgift blir om det blir oavgjort). Du ser nu vilken otrolig potential det finns att tjäna riktigt mycket pengar om du lär dig och verkligen följer systemet! Det går givetvis att spela på flera matcher samtidigt. Vårt råd är att du börjar med 1 eller 2 matcher per dag/kväll, tills du känner dig bekväm med systemet. Sedan bygger du på successivt, 3-4st matcher samtidigt och kanske 7-8 matcher på en dag/kväll så förstår du att det går att dryga ut din vanliga lön rejält. För att kunna spela på så många matcher måste du självklart också ha en hel del pengar på ditt Betfair-konto. Som nybörjare bör du inte spela på för många matcher samtidigt. Vi rekommenderar, som sagt, till dig som är nybörjare att enbart spela på en match i taget och att hålla nere på dina insatser. Det kan ibland gå väldigt fort och nya spel måste placeras kvickt, det är då också enkelt att göra onödiga och kostsamma misstag. Därför bör du enbart satsa på en match i taget som i början. Förtydligande: När du Spelar på oavgjort måste du alltid satsa mindre än vad du gjorde när du Bokade upp oavgjort, men det måste samtidigt ge tillbaka mer än utgiften som du måste betala om det blir oavgjort. För de allra flesta är det här fortfarande ett nytt sätt att spela på. Det är precis som att trada på aktier, valuta eller andra varor.

31 Låt oss återgå till denna ruta för att visa ur enkelt det egentligen är: Du satsar 200 kronor, det är det du kan vinna på att boka oavgjort i detta exempel, men du riskerar att förlora 550 kronor om det skulle bli oavgjort. Det är alltså denna risk (skuld) som du minst ska täcka upp när du ska spela på oavgjort.

32 EXEMPEL, verklig match spelad vecka 37 Kontobalans: 7450 kr Arsenal Steaua Bucharest. Oddset för boka ligger på 4.2. Jag satsar 1500 kr. Vid eventuell förlust ska jag betala 4800 kr. Vid vinst vinner jag 1500 kr. Jag bokar oavgjort, det vill säga jag spelar att det INTE ska bli oavgjort.

33 Kontobalans: 2650 kr (efter Betfair reserverat 4800 kr vid den eventuella förlusten). Arsenal har gjort ett mål och jag väljer att spela på oavgjort (odds 10,5) för att säkra min vinst. Jag satsar 700 kr. Om det blir oavgjort vinner jag 6650 kr. Här kan jag ju även spela på oavgjort så att det bara täcker upp de där 4800 kronorna som jag riskerar att förlora om det skulle bli oavgjort. Speciellt om jag verkligen tror att Arsenal kommer att vinna. Då slipper jag satsa så mycket som 700 kronor, då räcker det med 506 kronor. Skulle då ändå bli oavgjort så kommer jag inte förlora något, men heller inte vinna några pengar. Men om Arsenal vinner så tjänar jag mer. Möjliga utgångslägen: Vid vinst för något av lagen vinner jag 1500 kr minus de 700 kr jag satsade på oavgjort, dvs 800 kr. Vid oavgjort vinner jag 6650 kr minus 4800 kr som det kostade att boka upp oavgjort, dvs 1850 kr.

34 Vinst i detta exempel: 800 kr eftersom Arsenal vann matchen. Du hittar fler exempel på spelade matcher längre fram i denna guide. Viktig trading out funktion på Betfair Inom FotbollsPENGAR använder vi oss mycket av så kallad Livebetting, då har vi möjligheten att placera ut vad under pågående matcher. Vi kan exempelvis spela på ett resultat och ett lag innan matchen. Beroende på vad som sedan händer under matchen och hur oddsen rör sig så kan vi även spela mot samma resultat och lag, under matchens gång. Vi kan på det sättet säkra upp vår vinst oavsett slutresultat i matchen. Det gäller för oss att spela till så höga odds som möjligt för att sedan boka/lay till så låga odds som möjligt. Då kan vi se till att vi vinner oavsett resultat. Under Livebetting handeln gäller det, som vi tidigare beskrivit, ibland att ta snabba beslut. Det kan då vara stressigt med själva uträkningen, för att beslutet ska bli rätt. Hur mycket pengar man ska satsa på de olika vaden för att garanterat vinna oavsett resultat? Det finns en mycket enkel liten funktion i Betfair som gör det jobbet, med att räkna ut eventuella vinster och förluster snabbt och enkelt. Gå in på Betfair och välj en match, så här kan det då se ut.

35 Klicka på kugghjulet Där hittar du något som heter Inställningar för sport. Under Vinst och förlust så hittar du Visa vad som händer siffror se till att kryssa i den rutan. Nu kommer du få alla siffror presenterade direkt på din skärm innan du ens lagt vadet. Du kan snabbt få klara siffror på vad som krävs för att du ska säkra ditt vad. Dessutom har Betfair infört en tjänst där man kan ta hem vinsten under matchens gång, det gäller förstås Livebettingmatcher. Då ska du klicka i även den rutan, när du är inne på Inställningar för sport. Då ska det se ut så här:

36 De här funktionerna är mycket användbara vid Livebetting spel då du direkt får fram de olika siffrorna för vinster och förluster under varje resultat. Du ser direkt vad som krävs! Det här är perfekt för dig som vill jobba med trading och säkra upp dina förtjänster under tiden matcherna spelas. Så se till att du har de här inställningarna på ditt Betfair-konto.

37 Strategier och säkerhetstänk För att få det optimala utgångsläget i en match ska du använda dig av de strategier vi presenterar här nertill. De behandlar i stort sett hur du får den bästa möjliga utdelningen och därmed inte behöver chansa dig fram i djungeln av olika matcher. Det gäller att veta hur du maximerar din vinst hur mycket ska man t.ex. satsa efter att första målet trillat in. Fotboll är en levande marknad. Oddset ändras varje minut och det är just det vi tjänar pengar på. Det är också just det som utgör utmaningen för oss - När ska vi boka/spela på matchen för att tjäna maximalt med pengar?

38 Vi vill alltid boka till ett så lågt odds som möjligt, för att på så vis minimera utgiften, och spela på så högt odds som möjligt för att få den bästa möjliga utdelningen. Vi ska göra vad vi kan för att ta hem den största mellanskillnaden mellan Boka och Spela Är detta möjligt? Det är ingen hemlighet att ju längre matchen går desto lägre blir oddset för boka, förutsatt att det inte blivit något mål. Om man endast är ute efter ett högt odds på spela på oavgjort kan man självfallet välja en match med så högt utgångsodds på att boka som möjligt, men det tyder på att matchen anses väldigt ojämn och favoritlaget troligtvis kommer att vinna matchen. Däremot om favoritlaget inte vinner matchen, utan det blir 0-0 eller motståndarlaget gör första målet så finns det stor risk att du kommer gå med förlust. Förlusten kan då bli väldigt stor, men vi har även en del lösningar på dessa otrevliga 0-0 matcher, så oroa dig inte. Du behöver inte alls råka ut för några stora förluster. Med våra strategier och försäkringar som vi har byggt vårt grundsystem på, så kan du undvika stora förluster. Läs mera om detta i Säkerhetsbältesmetoden längre fram. Hur mycket oddset ändrar sig beror framför allt på två saker: 1. Vilket lag som gör det första målet. 2. När i matchen som första målet kommer. Om du väljer en match där ett av lagen är storfavorit och möter ett betydligt sämre lag och det sämre laget gör första målet går oddset inte upp så mycket. Enklaste sättet att slippa en sådan situation är om man väljer matcher där lagen är jämna. Om dessa två orsaker till oddsskillnader sker i samband går oddset ibland ner. Du frågar dig säkert hur mycket du ska satsa på en match efter att det första målet kommit in. Det beror på hur stor skuld du fick vid bokningen samt hur högt oddset är på spela. Du vet redan att den summan du satsar på spela inte får vara högre än det du satsade på boka. Vi rekommenderar dig att skaffa en räknare som hjälper dig att ta reda på hur mycket du ska spela respektive boka. Här kan du använda denna räknare: Här är en annan variant på spela/boka räknare:

39 Här en gratisprogramvara som enkelt räknar Hur ska jag göra när oddset inte stiger speciellt mycket? När du bokat en match och oddset inte stiger speciellt mycket har du inte så många alternativ. Du kan vänta ju längre tid du väntar desto högre kommer oddset att bli. Oddset för att spela stiger kraftigt under de tio till femton sista minuterna av matchen. Det innebär också en risk eftersom motståndarlaget kan kvittera under den tid du väntar. Det vi ska fokusera på är förarbetet. För vi vill ju vara garanterade en vinst, vi vill kunna ta en green out så tidigt som möjligt.

40 Vänta-in-lägre-oddsmetoden Som vi skrev tidigare så vill vi boka till ett så lågt odds som möjligt och spela på ett så högt odds som möjligt. Det hela är väldigt enkelt. Du ska som vanligt leta upp en Livebettingmatch, fast istället för att boka innan matchen startat ska du vänta med att lägga ditt vad. Japp, du lägger inte ditt boka vad innan matchen startat. Du låter det gå en viss tid där det står 0-0. Oddset på boka kommer att falla ju längre matchen går och det är precis det vi vill! Dessutom är det här en helt riskfri gardering eftersom om det blir mål innan du bokat förlorar du inga pengar du struntar helt enkelt i den matchen och väljer någon annan som startat. För att se aktuella fotbollsresultat kan du gå in här: El Andra alternativ till den sidan som är väldigt bra är dessa: Vänta ungefär 20 minuter in i matchen innan du bokar eller att oddsen har blivit riktigt prisvärda, då går du in och lägger din bokning! Sedan är det bara att invänta första målet! Blir det trots allt ett mål de första 20 minuterna, strunta i den matchen

41 och välj en annan match! Det här är alltså en alternativ strategi istället för att boka oavgjort före matchstart. Du får garanterat bättre odds genom att använda den här metoden. Behöver du gräva efter lite mer fakta och statistik innan matcherna, så är de här sidorna bra: Om du vill bli en riktigt framgångsrik sports trader så kan det vara bra att välja dina matcher med omsorg. Det kan vara mycket lönsamt att studera matcherna innan de ska spelas. Det kan du göra genom att gräva i statistik och aktuella uppgifter om de olika lagen. Inbördes möten, hemma och bortastatistik, formkurvor, m.m. Självklart finns allt sådant att hämta på nätet. De här sidorna hjälper dig att hitta aktuell information om de olika lagen. SPECIALAREN! Leta upp starka hemmalag, favoriter som spelar på hemmaplan. Matcher med låga odds för att spela på hemmalaget. Oddsen för att boka oavgjort innan matchen ligger för högt för att det ska vara värt att boka/lay oavgjort, det vill säga över 4.5. Det du kan göra då är att bevaka matchen och hoppas på att det inte ska bli några mål i början av matchen. Då kommer oddsen för att boka/lay oavgjort att sjunka stadigt och då får ett bra tillfälle att boka/lay oavgjort under matchen. Ett bra tips är att snabbt även gå in och spela på 0-0 som en försäkring eller t.o.m. lägga ett litet spel på 0-0 redan innan matchen, oddset för 0-0 är ofta väldigt högt om det är en stark hemmafavorit. När det inte blir något mål alls då? Ibland händer det att matchen slutar 0-0. Visst är det tråkigt. Som tur är finns även möjligheten att minimera sin förlust eller t.o.m. En fråga som säkert dyker upp är varför den eventuella utdelningen för spela/eventuella skulden för boka inte blir oddset gånger insatsen t.ex. 1,5 X 1000 = 1500 kr. Du ska alltid dra bort 1 från oddset när du räknar ut din eventuella utdelning/eventuell skuld. D.v.s. 0,5 X 1000 = 500 (eventuell utdelning för spela) och 2,0 X 1000 = 2000 (eventuell skuld för boka) Om matchen slutar 0-0 blir din sammanlagda förlust: kr

42 Om du inte hade spelat på matchen skulle din förlust ha blivit 2000 kr. Om matchen slutar med vinst för något utav lagen blir din förlust: 0 kr Om du inte hade spelat på matchen hade din vinst blivit 1000 kr. Givetvis kan du gå längre och satsa betydligt mer på spela och därmed köpa dig fri. Det är dock inte att föredra dels för att det krävs mer pengar samt att förlusten blir betydligt högre om matchen inte slutar 0-0 efter att du bokat. Om matchen slutar 0-0 blir din sammanlagda förlust: 0 kr. Om du inte hade spelat på matchen skulle din förlust ha blivit: kr. Om matchen slutar med vinst för något utav lagen blir din förlust: kr. Om du inte hade spelat på matchen hade din vinst blivit 1000 kr. Varför är det viktigt att välja en match med oddset 4.5 eller lägre och vilka matcher ska jag välja? Någonstans måste gränsen dras och det är endast en rekommendation från vår sida. Vi vill ha någorlunda jämna matcher - om oddset skulle vara uppemot 6,5 kan du vara ganska säker på att det är ett lag som kommer dominera matchen. Om du bokar ett högt odds blir din eventuella förlust högre. Det finns många matcher som har ett odds 4.5 eller lägre om det skulle skilja någon eller ett par decimaler har ingen större betydelse. Om du är intresserad av vadslagning eller är fotbollsintresserad och känner till lagen som spelar känns det kanske enklare att förstå hela konceptet och därmed kunna välja ut matcher betydligt säkrare än den som är nybörjare, men som vi har sagt förut behöver du inte vara det minsta kunnig inom fotboll det är därför vår rekommendation med oddset 4.5 eller lägre är viktig. Är du kunnig och insatt i fotboll, följer de olika ligorna plus att du använt dig av vårt system ett tag, då kan du börja experimentera mera och gå utanför dessa 4.5 i odds, men det är bra att hålla dig inom den oddsramen i början. En bra utgångspunkt är att gå vidare och testa nya vägar när du känner dig bekväm med det du gör. Ju högre upp du går från 4.5 i odds, desto större risker tar du förstås. Läs också om vår Säkerhetsbältesmetod längre fram, med säkerhetsbältet påkopplat så kan du ibland med gott samvete gå utanför dessa 4.5 i odds.

43 Undvik de stora förlusterna till varje pris, ha koll på när du måste fly Du kommer att ha dagar där dina spel inte går något vidare. Du kommer ibland ha dåliga dagar, förluster ingår i en sports traders vardag. Det är viktigt att ha en klar plan och bra strategi innan du sätter igång och spelar med pengar. Du måste veta hur du ska agera när det går lite sämre. Det är mycket viktigt att inte låta dina känslor ta över, låt systemet styra istället. Om du är väl förberedd behöver du aldrig oroa dig. Därför är det så viktigt att alltid ha en klar plan för hur du ska agera i olika situationer. En viktig del i dina strategier bör vara att tänka lite defensivt för att använda ett uttryck inom sportvärlden. Att spela defensivt inom fotboll innebär att du främst tänker på att försvara dig, att du inte vill släppa in några mål. Defensiv fotboll är det nästan ingen som gillar. Som sports trader lönar det sig däremot att vara lite mer defensiv i ditt agerande. Den här strategin kan ta lite tid att ta in, kanske behöver du åka på några smällar först, innan du ser exakt vad vi menar. Du måste, som sagt, täppa igen i försvaret så att du värnar om din spelkassa. Du måste vara den stabila mittbacken och den säkra målvakten i en och samma person. Vägra acceptera några stora förluster. Satsa aldrig för stora belopp i enskilda matcher. Den här strategin är speciellt viktig vid så kallade Livebetting-spel. Var bered att fly om matchen du spelar på börjar kännas osäker, agera i tid och lägg in dina motspel innan det är för sent. Det kan ibland vara svårt att verkligen agera i tid. Du ser möjligheten och

Det här är ett system där vi tjänar pengar på ett av de lagen vi spelar på gör mål, gärna många mål!

Det här är ett system där vi tjänar pengar på ett av de lagen vi spelar på gör mål, gärna många mål! System - Mera Mål! Copyright 2013 Digital Solutions AB www.fotbollspengar.se www.inzideinfo.com www.inthemoneysystem.com Vi vill ha mål, mål, mål mera mål Och mål det kommer det att bli Vi vill ha mål,

Läs mer

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson SYSTEMET förklarat:

Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson SYSTEMET förklarat: Copyright 2013 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

>>> Skaffa dig DLC Säsongsbiljett senast denna vecka

>>> Skaffa dig DLC Säsongsbiljett senast denna vecka Bäste Läsare Förra veckan berättade vi om vårt senaste erbjudande gällande DLC Sports. Just nu kör vi ett riktigt bra erbjudande för alla som redan är med i DLC och även för dig som ännu inte är det! Under

Läs mer

Smart insatsplan. Bifogat den här artikeln finns en enkel A4 där du kan bokföra insatsplanens spel. Använd den!

Smart insatsplan. Bifogat den här artikeln finns en enkel A4 där du kan bokföra insatsplanens spel. Använd den! Smart insatsplan Artikel är skriven av Johan som äger www.storavinster.se. Vi ger professionella råd om hur du ska spela för att vinna i längden. Du hittar fler artiklar om spel om du besöker hemsidan.

Läs mer

>>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi stänger detta erbjudande

>>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi stänger detta erbjudande Bäste Läsare Just nu kör vi ett riktigt bra erbjudande för alla som redan är med i DLC och även för dig som ännu inte är det! >>>Sista chansen att skaffa dig DLC Säsongsbiljett cirka 24 timmar innan vi

Läs mer

Copema Supertoto, manual

Copema Supertoto, manual Copema Supertoto, manual Innehåll Sidan Bättre vinstchanser 2 Starta programmet 3 Create system, exempel 1 4 exempel 2 7 exempel 3 10 Ladda upp systemet 12 Rätta systemet 12 Odds 14 Print 15 Supertoto

Läs mer

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig

Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig Copyright 2014 Digital Solutions AB - Mikael Eriksson Inga delar av detta material får kopieras i någon form utan speciellt tillstånd från ansvarig utgivare. Detta material är skyddat av upphovsrättslagen.

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Mörkpoker Strategi. 2003 Christian Eriksson och Mikael Knutsson Uppdaterad 2004-01-26

Mörkpoker Strategi. 2003 Christian Eriksson och Mikael Knutsson Uppdaterad 2004-01-26 Mörkpoker Strategi 2003 Christian Eriksson och Mikael Knutsson Uppdaterad 2004-01-26 Innehåll 1 GRUNDLÄGGANDE VISDOM...2 1.1 SATSNINGSRUNDOR...3 1.2 TÄNK IGENOM SITUATIONEN!...4 1.3 DISCIPLIN...5 1.4 BLUFFANDE/VARIERAT

Läs mer

* Gold Fusion för dig som är Karatbars Affiliate Vi har tagit fram en informationssida på svenska för dig som är med i Karatbars.

* Gold Fusion för dig som är Karatbars Affiliate Vi har tagit fram en informationssida på svenska för dig som är med i Karatbars. Uppdatering: 2019-06-26 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Parallella Extra Inkomster

Parallella Extra Inkomster Du kommer med den här specialrapporten kunna få reda på hur du också kan utöka dina månatliga inkomster med hjälp av internet. Detta utan att behöva bygga egen hemsida eller att sälja något. Jag heter

Läs mer

Uppdatering: gällande Karatbars

Uppdatering: gällande Karatbars Uppdatering: 2019-08-09 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Innehåll. 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning

Innehåll. 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning Bli proffs på apsis Innehåll 1 Välkommen 2 Logga in 3 Gränssnittet 4 Skapa nyhetsbrev 5 Moduler och utseende 6 Texter 7 Bilder 8 Skicka nyhetsbrev 9 Sammanfattning 1 Välkommen Info: I den här guiden lär

Läs mer

Hjälp och manual till Webbprogrammet

Hjälp och manual till Webbprogrammet Hjälp och manual till Webbprogrammet BombSt@tion Bäste kund. Detta program är utvecklat som en webbklient att kunna användas på vilken dator som helst, oberoende vart du är. Programmet är mycket enkelt

Läs mer

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem

Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem Tre misstag som äter upp din tid och hur kan göra någonting åt dem En rapport från PersonligEffektivitet.com Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Önskelistan... 4 Misstag #2: Parkinsons lag... 7 Misstag

Läs mer

Fotbolls VM Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn

Fotbolls VM Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Olga Torbjörn Fotbolls VM Olga: Vad händer i fotbollsvärlden Torbjörn som är så intresserad av fotboll? Torbjörn: Ja, den 12:e juni startar VM i Brasilien och håller på till 13:e juli. Olga: Ojdå. Torbjörn: Så en månad

Läs mer

Orienteringsteknik. Steg 1: Att förstå kartans symboler. Steg 2: Att förstå kompassen. Steg 3: Att förstå kartan. Steg 4: Koncentration.

Orienteringsteknik. Steg 1: Att förstå kartans symboler. Steg 2: Att förstå kompassen. Steg 3: Att förstå kartan. Steg 4: Koncentration. Orienteringsteknik Orientering är egentligen världens enklaste sport. Man får facit redan vid start och får kolla på det hur ofta man vill under hela loppet. Trots detta har majoriteten av orienterarna

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Men DLC Finans är så mycket mer än bara kryptovaluta!

Men DLC Finans är så mycket mer än bara kryptovaluta! Bäste Läsare Nya vecka och nya möjligheter I fredags berättade vi bland annat om möjligheterna med copy trading. Vi visade ett eget exempel på en copyfund hos etoro som vi satsade på och som gav ett resultat

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Vi ska tala om sparpengar.

Vi ska tala om sparpengar. Vi ska tala om sparpengar. De pengar vi inte ska använda just nu, utan framför allt om kanske 3, 5 eller 10 år. Hur gör vi för att ta bättre hand om dem, få utmer av dem, men också få en bättre bild av

Läs mer

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet

Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Hemligheterna med att kontakta kvinnor via nätet Jonathan Jensen Dejtinghandboken.com Innehåll Inledning... 3 Tips 1: Varför?... 4 Tips 2: Våga fråga... 6 Tips 3: Visa inte allt (på en gång)... 7 Tips

Läs mer

Instagram Stories en guide

Instagram Stories en guide Instagram Stories en guide Här är din gudie som gör det enkelt att komma igång med Instagram Stories och dessutom får du 10 stycken anledningar till varför du skall använda Instagram Stories i din marknadsföringsstrategi..

Läs mer

Här hittar du första delen i denna artikelserie:

Här hittar du första delen i denna artikelserie: Bäste Läsare Det här är den femte och sista delen i vår senaste artikelserie. Här hittar du första delen i denna artikelserie: http://www.inzideinfo.com/wp-content/uploads/2018/01/inzideinfo-2018-01-16.pdf

Läs mer

Utförliga regler för TRAX

Utförliga regler för TRAX Utförliga regler för TRAX Innehållsförteckning Vad är TRAX? Sid 2 Grundregler för TRAX Sid 3 Vad är en tvingad yta? Sid 4 Vad är en vinnande ögla? Sid 6 Vad är en vinnande linje? Sid 7 Grundläggande strategiska

Läs mer

Just another WordPress site

Just another WordPress site Online Casino betyg för Sverige Just another WordPress site MENU INTRODUKTION TILL ONLINE- BONUSAR Online Poker Bonus Online poker är lite annorlunda från de online-kasinon och bookmakers, eftersom du

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu

Three Monkeys Trading. Tänk Just nu Three Monkeys Trading Tänk Just nu Idag ska vi ta upp ett koncept som är otroligt användbart för en trader i syfte att undvika fällan av fasta eller absoluta uppfattningar. Det är mycket vanligt att en

Läs mer

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej!

* Feedback mottagen tack! Uppdatering: gällande AFT. Hej! Uppdatering: 2019-05-21 gällande AFT Hej! Jag skickar ut denna uppdatering för dig som har valt att gå med i AFT/CTT eller som är på gång just nu med att komma igång med AFT/CTT. Kommer löpande försöka

Läs mer

Squash gruppspel i Spånga

Squash gruppspel i Spånga Squash gruppspel i Spånga Spelform: Gruppspel, nio spelare i varje grupp, alla möter alla en gång under 9 veckor. Varje spelare har en spelledig vecka. Rak räkning till 11, efter 10-10 gäller vinst med

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

10 övningar i studieteknik

10 övningar i studieteknik 10 övningar i studieteknik Henrik Svensson 2008-08-12 Denna text är hämtad från: http://www.henriksvensson.info.se Den här övningen försöker visa vikten av att ta det lugnt. Uppgifterna nedan kan verka

Läs mer

Spela. Galopp! DEL 5 SYSTEMSPEL PÅ V5, KOMB, TRIPPEL, DAGENS DUBBEL

Spela. Galopp! DEL 5 SYSTEMSPEL PÅ V5, KOMB, TRIPPEL, DAGENS DUBBEL Spela på Galopp! SYSTEMSPEL PÅ V5, KOMB, TRIPPEL, DAGENS DUBBEL GaloppMagasinets spelexpert Geir Stabell har nu kommit till systemspel. Hur du ökar dina vinstchanser och minskar dina insatser. Inte minst

Läs mer

Mitt säkra kort. Förord

Mitt säkra kort. Förord Mitt säkra kort Förord Instruktionerna som du nu kommer att läsa fungerar förutsatt att du följer dem till punkt och pricka. Du kommer att tjäna från 10.000 till över 100.000 kronor per månad beroende

Läs mer

AIF:arens guide till cyberrymden

AIF:arens guide till cyberrymden AIF:arens guide till cyberrymden www.andrarumsif.se Reviderad 2008-04-14 1 Välkommen till www.andrarumsif.se:s användarmanual! Denna manual ska inte ses som en fullständig manual till hemsidan utan snarare

Läs mer

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme.

pedagogerna möta dig i olika situationer/uppgifter så att olika lärstilar får utrymme. Om lärstilstestet et syftar till att hjälpa dig att få insikt om de olika lärstilar som finns och dina egna styrkor och svagheter när gäller lärandet. Genom att medvetet arbeta med olika lärstilar kan

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

PENNO. över din ekonomi

PENNO. över din ekonomi PENNO Ta kontroll över din ekonomi Vet du hur mycket pengar du har att använda? Med denna Penno-broschyr får du en uppfattning av dina inkomster och utgifter. Därtill kan du beräkna hur mycket pengar du

Läs mer

Pottstorleksfilosofin ett exempel

Pottstorleksfilosofin ett exempel Kapitel fem Pottstorleksfilosofin ett exempel Säg att du spelar ett no limit-spel med mörkar på $2-$5 och $500 stora stackar. Du sitter i stora mörken med Någon inleder satsandet ur mittenposition med

Läs mer

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB

Träningsläge. copyright 2007, Maria Hagström, Skogsborgs Gård HB Träningsläge Har du kul när du tränar lydnad? Har du din hunds fulla uppmärksamhet? Många, jag träffat, speciellt bruksförare tycker att lydnaden är tråkig. Eftersom nästan halva poängen på bruksprov består

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet.

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. För första gången kommer SAAF att testa SKYPE uppkoppling under årsmötet. Det gäller dig som har anmält att du kan vara närvarande på telefonen och att du kan identifieras

Läs mer

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE

DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE DEN RUNDA TUNNELN EN UNDERSKATTAD FIENDE Av Marie Hansson När man är nybörjare i agility, eller ser sporten utifrån, är det lätt att tro att just den runda tunneln är det allra lättaste hindret! Och det

Läs mer

Vilken version av Dreamweaver använder du?

Vilken version av Dreamweaver använder du? Sida 1 av 7 Lektion 1: sida 1 av 4 Till kursens framsida Sida 2 av 4» Lektion 1 Då ska vi sätta igång med den här kursens första lektion! Här kommer du att få lära dig hur man skapar och förbereder webbplatser

Läs mer

Standard print manual template

Standard print manual template Standard print manual template Dundret 823 m.ö.h Travstat Iphone Travstat Iphone av Hennix Data Med denna app har du alltid den senaste informationen i handen. Oddsen du ser är aldrig för gamla. Med en

Läs mer

ecampus min väg till KNX

ecampus min väg till KNX ecampus min väg till KNX Välkommen! Här följer en guide till hur man på egen hand med en dator och Internetåtkomst kan lära sig grunderna för KNX och hur verktyget ETS fungerar Lycka till! Side nr. 1 Innehåll

Läs mer

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten?

Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Mer för fler Hur ökar vi den digital delaktigheten? Vårt utmaningsområde Hur kan vi öka den digitala delaktigheten hos datorovana? Vi Teknik Besökare Bilder: CC0 Affischer Annonser Olika nätverk Personliga

Läs mer

Så spelar du Keno. Spelhandboken för både nya och rutinerade spelare

Så spelar du Keno. Spelhandboken för både nya och rutinerade spelare Så spelar du Keno Spelhandboken för både nya och rutinerade spelare Massor av vinster Så spelar du Keno Keno är spelet där du har chans att bli miljonär varje dag. Det handlar om att pricka in några av

Läs mer

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam

Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Instruktioner för anslutning och användning av Grannsam Vad är Grannsam? Ta hjälp av grannar och vänner Bästa sättet att skydda ditt hem Grannsam är en nätbaserad social tjänst för att kommunicera och

Läs mer

Välkommen till Ipad för nybörjare

Välkommen till Ipad för nybörjare Välkommen till Ipad för nybörjare Detta häfte kommer innehålla Alla knappars funktioner Simplare och hjälpsamma sätt att kunna använda och ta sig runt i en Ipad Mindre genom gång av appar och dess betydelse

Läs mer

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga:

Studieteknik. Använd hjälpmedel För att kunna lära dig på ett effektivt och roligare sätt måste du använda alla hjälpmedel som finns tillgängliga: Studieteknik Sätt upp mål och ha något roligt som morot Sätt upp några få, större mål för terminen. Det kan till exempel vara att höja betyget i något eller några ämnen. För att målen inte ska verka avlägsna

Läs mer

EMP Version 1.3 (EMP ver )

EMP Version 1.3 (EMP ver ) EMP, ElektronisktMatchProtokoll är ungefär samma program som DigiMatch och som ersätter vanligt Match- och Arbetsprotokoll. Skillnaden är att EMP används av funktionärer och registrerar mål, bestraffningar,

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

Three Monkeys Trading. Tärningar och risk-reward

Three Monkeys Trading. Tärningar och risk-reward Three Monkeys Trading Tärningar och risk-reward I en bok vid namn A random walk down Wall Street tar Burton Malkiel upp det omtalade exemplet på hur en apa som kastar pil på en tavla genererar lika bra

Läs mer

Välkommen till Sparportalen.

Välkommen till Sparportalen. FONDSPARA PERSONLIG RÅDGIVNING FINANSIELLA TJÄNSTER OCH FÖRSÄKRINGAR HANDLA MED FONDER ALLT I ETT-KONTO Välkommen till Sparportalen. Hundratals fonder. Alltid personlig rådgivning. www.direct.se Fondspara

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Utgångar. Att jobba med Utgångar och Intervaller

Utgångar. Att jobba med Utgångar och Intervaller Utgångar Att jobba med Utgångar och Intervaller Summorna kan skifta en del beroende på det aktuella oddset och på vilka hästar du väljer som Utgångar. Se detta som ett lärodokument och kom ihåg det är

Läs mer

Så Bar nsparar Sve r ig e 2017

Så Bar nsparar Sve r ig e 2017 Så Bar nsparar Sve r ig e 2017 E n u n d e r s ö k n i n g f r å n b a r n s p a r. c o m Varför har vi frågat Sverige hur man barnsparar? Vi tycker att alla barn förtjänar en bra start i livet. Ett bra

Läs mer

Snabbguide myweblog. Vilket OCR-nummer ska jag ange vid inbetalningar?

Snabbguide myweblog. Vilket OCR-nummer ska jag ange vid inbetalningar? Här hittar du förhoppningsvis svaret på de flesta av dina frågor runt hur vi använder myweblog hos VSFK. Vi använder systemet för bokning av flygplanen, klubbinformation och medlemsregistret; från 1 januari

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

7-2 Sammansatta händelser.

7-2 Sammansatta händelser. Namn: 7-2 Sammansatta händelser. Inledning Du vet nu vad som menas med sannolikhet. Det lärde du dig i kapitlet om just sannolikhet. Nu skall du tränga lite djupare i sannolikhetens underbara värld och

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Logga in och få hela bilden!

Logga in och få hela bilden! Logga in och få hela bilden! Varför läsa digitalt? Din prenumeration på Länstidningen innehåller så mycket mer än papperstidningen. Genom att logga in på nyhetssajten LT.se får du ut maximalt av din prenumeration

Läs mer

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost:

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost: Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur vårat

Läs mer

* Vem ska med till Las Vegas och fira Golden Independence Day den 4:e juli?

* Vem ska med till Las Vegas och fira Golden Independence Day den 4:e juli? Uppdatering: 2019-05-24 gällande Karatbars Hej! Jag kommer att löpande skicka ut uppdateringar om allt som händer kring Karatbars. Det här min fjärde uppdatering för dig som gått med i Karatbars. Stort

Läs mer

Ditt sparande är din framtid

Ditt sparande är din framtid Ditt sparande är din framtid 1 Välkommen till Skandias investeringsguide Det kanske viktigaste beslut du har att fatta gäller ditt långsiktiga sparande. Både på kort och lång sikt. Därför är det värt att

Läs mer

25 knep för att hålla koll på din tid

25 knep för att hålla koll på din tid 25 knep för att hålla koll på din tid 25 knep för att hålla koll på din tid 1 Gör dina sysslor realistiska och genomförbara Planera dina sysslor, projekt och uppgifter efter din kapacitet att genomföra

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Implicita odds och omvända implicita odds

Implicita odds och omvända implicita odds Kapitel sju Implicita odds och omvända implicita odds Under de tidiga satsningsrundorna och satsningsrundorna i mitten sänks vanligtvis pottoddset avsevärt om du behöver syna framtida satsningar, och du

Läs mer

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare

Manual för nya hemsidan. Grundläggande funktioner för lagledare Manual för nya hemsidan Grundläggande funktioner för lagledare Inledning Detta dokument beskriver de grundläggande funktionerna på Onyx nya hemsida och hur Du: Lägger ut en nyhet på ditt lags hemsida Lägger

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Vad innebär det att vara datadriven? TIPS OCH VERKTYG FÖR DATADRIVEN E-HANDEL Vad innebär det att vara datadriven? Ett datadrivet företag mäter hela tiden och följer upp resultatet inte bara ekonomiskt utan även utifrån KPI:er som anses viktiga

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Du kommer alltid att förlora!

Du kommer alltid att förlora! Du kommer alltid att förlora! Hur spel om pengar verkligen funkar Projektet drivs av Flamman Ungdomarnas Hus och finansieras av Arvsfonden. SIDa 2 av9 SIDa 1 av9 Risken att du blir påkörd av en bil när

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

6. Att få mer gjort under en dag - Time Management

6. Att få mer gjort under en dag - Time Management 6. Att få mer gjort under en dag - Time Management Tiden är en unik och icke förnybar resurs. Den tid som gått får du inte igen. Du kommer inte att få mer tid, du har ett visst antal timmar till ett visst

Läs mer

Så här ser det nu ut gällande AFT:s officiella och verifierade resultat.

Så här ser det nu ut gällande AFT:s officiella och verifierade resultat. Uppdatering: 2019-06-27 gällande AFT Hej! Jag skickar ut denna uppdatering för dig som har valt att gå med i AFT/CTT eller som är på gång just nu med att komma igång med AFT/CTT. Kommer löpande försöka

Läs mer

Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan

Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan Koppla din Gavlenetmail till mobilen/surfplattan Vill du använda din Gavlenetmail på din mobil eller surfplatta? För tillfället stödjer våra mailservrar enbart mottagande av mail till mobil/surfplatta,

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 9 mars 2016 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Koll på vardagsekonomin

Koll på vardagsekonomin Koll på vardagsekonomin 2 Inkomster och utgifter är en del av livet. En vardagsekonomi i balans ger dig trygghet inför framtiden, oavsett vad som händer. Med den här broschyren vill vi ge dig råd och tips

Läs mer

Hur handlar jag på nätet?

Hur handlar jag på nätet? Hur handlar jag på nätet? Här är en liten guide till hur du handlar på Internet, t.ex www.blocket.se, www.tradera.se, www.cdon.se etc: Om det är första gången du vill köpa eller sälja behöver du ibland

Läs mer

Guide för din fotbollsresa till Arsenal

Guide för din fotbollsresa till Arsenal Guide för din fotbollsresa till Arsenal Väljer du att åka på fotbollsresa till Arsenal med BE Resor kan det vara bra att veta att titta på den här guiden som vi har nedan. I den här guiden är det meningen

Läs mer

Guide TES-Mobil. BYOD för externa utförare. Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se

Guide TES-Mobil. BYOD för externa utförare. Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se Guide TES-Mobil BYOD för externa utförare Örebro kommun 2015-09-14 orebro.se 2 DE TES-MOBIL Innehåll Kravspecifikation:... 3 Installation av Airwatch Container och CareApp... 3 Självserviceportal... 18

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder.

Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder. SCROLLAN android Postad av Marcus Lundström - 13 jan 2013 22:42 Har precis lagt en beställning på Linkan Android för Scrollan som många här använder. Lite chansning eftersom det knappt finns någon information

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN

FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN FÖRKORTA DIN VÄG PÅ BANAN Av Marie Hansson - Känns hunden för snabb? - Har du svårt att hinna dit du vill på banan? Själva kärnan i lösningen på problemet borde väl vara att förkorta din väg? Ju svårare

Läs mer

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att Instruktioner Lösenordet för Säkert Läge är edit. Välkommen till Prata! Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att locka till kommunikation genom färg, form och lekfullhet.

Läs mer

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR

INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR INTRODUKTION AV RCI WEEKS FÖRBÄTTRINGAR För mer än 35 år sedan uppfann RCI semesterbytet. I dag ÅTERUPPFINNER RCI det genom att bygga upp och utöka dina förmåner som RCI-medlem och vi ger dig det du har

Läs mer

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar Torbjörn Johansson Handledare Ulf Engman 2011-05-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning Sid.3 2. Bakgrund Sid. 4 3.

Läs mer