Protokoll - Skolrådsmöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll - Skolrådsmöte"

Transkript

1 Protokoll - Skolrådsmöte Tid Plats: Rutsborgskolans konferensrum Bjärred den 3 maj 2012 Närvarande: Rektor Henrik Carnhede Biträdande Rektor Ingegerd Whitlow Sekreterare/Skolassistent Helen Wennerhov Representant personal Jane Strandberg Johansson, Boel Månsson Elevrådsrepresentant 7-9 Erik Bille År 1 Evelina Kelvgård År 2 Camilla Lidman, År 2 Karin Andersson År 3 Sara Brovall År Anna Persson Rostedt År 5 Alexander Kutzner År 5 Magnus Dahlberg År 8a Monica Winberg År 8b Marie Pettersson År 8b Magnus Jonsson 1. Henrik Carnhede valdes till mötesordförande. 2. Helén Wennerhov valdes till mötessekreterare 3. Anna Persson Rostedt och Magnus Dahlberg valdes till justerare. 4. Ekonomi Rektor berättar om Lomma kommuns ekonomi och säger till skolrådet att ni har säkert följt detta i pressen. Han säger att ramarna är att förvaltningen har ett beräknat underskott på minst sju och en halv miljoner och sparbeting för nästa år på åtta miljoner. Rektorerna har haft en helg att prata med politikerna vilka konsekvenser detta får. Alla enheter i kommunen har fått i uppdrag att se över vad man kan dra ner på, så snart som möjligt. Rektorerna har gjort listor på vad de kan dra ner och vilka konsekvenser det kan medföra. Rektor Henrik berättar att han har ett viktigt möte imorgon med bl.a. förvaltningschef, övrig skolledning etc. angående hur mycket på listan som ska genomföras på enhet Borgeby. Ganska snabbt efter sparbeskedet kom det en lista från alla rektorer, som man drog med BUN för att förklara konsekvenser. Kan vara känsliga politiska frågor beroende på vad man vill dra ner på.

2 Fråga från skolrådet varför det är såhär, ett antal enheter går back bl.a. denna enhet. Varför? Rektor svarar att det beror bl.a. på: att vi inte har optimala klasstorlekar, ex 30 elever i år 1 dvs. 2 grupper med 15 elever. på år 7-9 har vi salar som bara tar max 24 elever, vilket är för små klasser ekonomiskt sett. strukturellt problem på förskolan, barngrupperna fylls på under våren och är för få på hösten, dvs. ojämna barngrupper. Skolrådet frågar om enhetens problem kommer att fortgå? Diskussion runt detta: o Rektor svarar att det under ombyggnationen byggs större salar och ventilationen utökas i gamla delen. o Föräldrakommentar: Vet att det finns de som valt att inte komma till Rutsborgskolan p.g.a. dålig eller avsaknad av information. Om fler började här skulle elevantalet öka och förbättra för enheten. o Rektor säger att många faktorer har spelat in såsom kostnaden för gymnasieskolor har ökat, men det är inget vi kan styra. o Rektor säger också att tidigare har det accepterats att enheten p.g.a. gruppstorlek inte kunnat gå med vinst, men vet inte riktigt vad som händer nu. 5. Ombyggnationen - förändringar +/- Vissa saker har Rektor sagt att det inte är bra men förslaget är: I nuläget bara bygga tre nya klassrum år 7-9 istället för fem nya klassrum. Rektor säger att det kommer att fungera i ca 3 år, men inte längre än så. Krymper utbyggnaden av administrationsdelen, vilket Rektor säger blir ändå helt ok. Administrationen blir större, men inte så stort som var planerat. Tillfällig matsal skulle finnas under sex månader men den är föreslagen att tas bort, och att eleverna ska äta i och utanför mediateket samt utanför matsalen, eller äta i klassrummen. Rektor har protesterat mest mot detta förslag. Huvudskyddsombud och elevskyddsombud protesterar också mot detta och det kommer att vara bli ett möte om detta. Rektor poängterar att dessa punkter inte är beslutade! Diskussion runt ovanstående förslag: Mötet menar att man borde kunna lösa det i klassrummen i mesta möjliga mån om det sparar mycket pengar. Vem åligger det att städa upp, och liknande frågor uppkommer med detta. Svårt att använda gamla delen för mycket då renoveringen ska förberedas där. Men Rektor säger att det kommer att diskuteras igen och vi vet inte ännu hur det landar. Rektor säger också att detta rör sig om tekniska nämndens pengar så det rör ju inte vår ekonomi, men det påverkar den kommunala ekonomin. Inget beslutat om överföring mellan nämnder. Utemiljö Detta har tagits fram i samråd med landskapsarkitekt, personal, elever etc. Rektor går igenom skissen som kommer från landskapsarkitekten. Högstadiedelen Planteras ett antal träd för att minska på blåsten. Basketkorgar; inte en hel plan men korg/korgar. Kompisgunga Någon form av sitt/liggbara delar.

3 Frisbeegolfbana Uteplats för elever samt personal Ökad trafiksäkerhet för skolskjutsen, flyttad hållplats, sittplatser, staket m.m. Fråga från Skolrådet: Varför inte cykelparkering på baksidan av skolan? Rektor svarar att det har med flera faktorer att göra såsom tillsyn, bevaka den ingången mer, skolan är inte byggd för att gå så mycket de hållen, klarar inte slitaget. Låg- och mellanstadiedelen Större utrymme; Regnbågen/Planetens gård öppnas med bl.a. en kompisgunga Ny beläggning på basketplanen Fotbollsplanen får två nya mål, Buskage rensas ut och blir mer lekbart Planteras lekbuskage Befintliga sittplatser tas fram Ny sarg med infällda handboll-, innebandy- och hockeymål. Ny form av hinderbana Ytterliggare två gungor En av nuvarande år 7-9 kompisgungor kommer att flyttas hit. Större cykelparkering Fråga från Skolrådet: Ska Rutsborgshallen renoveras? Rektor säger att det är inget han vet, men han försökte få renovering av omklädningsrum, men det är inte aktuellt nu. 6. Matematiklyftet Rutsborgskolan är en av 30 skolor i landet som valts ut att starta detta ht 2012, istället för 2013, vilket innebär att vi blir något av en pilotskola. Vi får även möjlighet att köra det 2013 om vi önskar, först nu är det för att testa om man ska tänka annorlunda eller är upplägget bra? Matematiklyftet görs för att höja matematikkunskapen. Det är en gigantisk fortbildning som vi får ta del av, målet är att höja måluppfyllelsen i matematik! Det är regeringens löfte som nu infrias. Nästa onsdag ska Rektor träffa lärare och diskutera om vi ska hoppa på matematiklyftet Ht 2012 a. År 4 Nuvarande treor går upp och blir två klasser även i fyran. Karin och Margaretha samt en till blir deras lärare. Det blir täta samarbeten mellan grupperna. b. År 7 Rektor har arbetat mycket med blivande år 7. Han säger att det är en stor besparing om det bara blir två klasser. Det skulle bli två stora klasser på ca 28 elever. Detta beslutet påverkar tjänstefördelningen mycket, vilket innebär att den i nuläget är fryst. Om tre klasser behöver man inte göra smågrupper. Om det blir två klasser måste väggar slås ut vilket kostar pengar. Samt att lärarna är ju här även om de får något mindre att göra. Om inget nytt innan måndag lunch blir det två klasser, men det beror på vad Rektors chefer återkommer med. Rektor kommer sen att fundera på detta utifrån skollagen.

4 Kommentar från skolrådet att det kommer att vara mycket tråkigt för eleverna med två stora klasser. Varför blanda igen när det nu är väl fungerande klasser? Rektor svarar att det blir en Löddesnäsklass och en Rutsborgsklass. Det är också olika stora klasser och det blir dålig sammanhållning. Kommentar från förälder; var nervös för blandningen tidigare, men har haft tre barn här och det har varit bra för eleverna med blandningen. Fler föräldrar som intygar detta! Detta gör att tjänsteplaneringen inte är klar innan dessa beslut är tagna. Det är förberett för olika scenario men måste avvakta beslut. Rektor svarar att det är rimligt med föräldramöte med en förklaring varför det blir såhär. Kommer befintliga klasser att påverkas? Skolledningen har beslutat att befintliga klasser inte kommer att slås ihop. Om inte Rektor får andra beslut men det är inget som låter så eller som verkar vara så i nuläget. Om det är så borde man jobba åldersblandat och det är inte skolan beredd att göra till ht 12. c. F-klass Kommer att bli två F-klasser med två pedagoger i varje med ett tätt samarbete. Beslutet är taget i diskussioner med pedagoger, specialpedagoger mm. 8. Betygsvarningar Rektor ställer en öppen fråga till skolrådet. Behöver betygsvarningar skickas ut nu när vi i PODB/Infomentor flaggar med röda kryss? Diskussion runt frågan: Kan man ta bort en administrativ uppgift från lärarna, borde de tas bort. Undantaget om det inte är betygsvarnat i Infomentor vid utvecklingssamtalet. Vårt ansvar som förälder att gå in och titta på Infomentor. Om betyget rasar måste man väl som pedagog höra av sig. Veckoplanen i Infomentor, börja använda den? Det skulle nog göra att föräldrar får upp ögonen för att komma in mer i Infomentor. Varför använder man inte Infomentor mer som kommunikationsverktyg, både generellt och i klassen. Rektor svarar att vi har inte hunnit dithän än. IKTpedagogen undersöker detta men svårt att hinna. Önskemål att alla lärare ska fylla i markeringarna i Infomentor. Det är en del lärare som inte fyller i färgmarkeringar, och det är frustrerande som förälder. Pedagogiska planeringen ligger på olika ställen, blogg, mail etc. Varför inte i Infomentor alltid, det är svårt att hitta trots att man är engagerad och vill se. Lärare Boel svarar att det är en ny modul för oss och det är en aktiv diskussion på skolan just nu. Rektor säger att IKT pedagogen har fått uppdrag att samla ihop detta. Förälder önskar att man i avvaktan på bästa möjlighet väljer ett sätt! Om inte annat så skriv i Infomentor var man kan hitta pedagogiska planeringen. Måste ju inte betyda att bloggar ska försvinna men klart att det måste finnas ett ställe att hitta pedagogiska planeringar. Gör på elevernas sätt men låt oss veta hur det blir. Måste läggas mycket tid på att implementera Infomentor. Rektor tolkar skolrådet att man kan tänka sig att släppa betygsvarningar och föräldrar hålla sig informerade via Infomentor, om stor förändring kontaktar pedagogerna föräldrarna.

5 9. Föräldrafrågor a. Läxhjälp 7-9 Rektor berättar att man till hösten tänker sig att utöka läxhjälpen. Ämnesstyrd lärare kommer att ha läxhjälp varje vecka. Det är många elever som önskar och behöver det och det finns även önskemål från föräldrar. Fråga från skolrådet: Finns läxhjälp på 1-6? Rektor svarar att det inte är schemalagt men det ges vissa möjligheter och det diskuteras om det ska schemaläggas, men i nuläget behovsstyrd läxhjälp. Fråga från skolrådet: Om man hänger med i undervisningen, men vill sitta kvar på skolan och göra läxan finns den möjligheten? Rektor svarar att förhoppningsvis ska det bli så till hösten. b. Arbetsfördelning 4-6 Föräldrar undrar: Klasslärare, som inte arbetar tillsammans med ämnesgrupper, hur kan man uppnå målen i LGR 11? Det är ca 120 mål för år 4-6, hur kan en pedagog sätta sig in i detta? Om man arbetar tillsammans skulle man komma ner betydligt i antalet mål. Pågår det diskussioner på skolan, när kommer något att hända? Hur går diskussionerna? Ingen speciell lärare pekas ut, utan ser att det är omöjliga mål att nå! Önskar se hur man ska nå centrala innehållet och målen. Svar från Rektor: Vill man som lärare ha ett uppdrag som klasslärare eller ämneslärare? Frågan aktualiseras i och med två fyror. Nuvarande klassföreståndare vana att jobba som klassföreståndare och trygga i det. I nuläget är två pedagoger knutna till varje klass i lite olika omfattning. Om lärarna anser att man inte hinner med något måste man slå larm om detta. Rektor har inga signaler att det inte kommer att ske. Kontakta mig om ni känner er osäkra. c. Pedagogisk planering och omdöme d. Kompisdagen På skolan kommer det den 16 maj att vara kompisdag för år F-9. F-klass kommer att vara för sig, men år 1-9 delas in i ca 10 grupper med en pedagog, där niorna leder grupperna. Förskollärare på enheten som är Äventyrspedagoger kommer att hålla i dagen. Denna dagen är ett led i likabehandlingsplanen, förebyggande arbete för kränkande behandling. Rolig dag som skapar nya kontakter. e. Fritidshemmets dag Tisdagen den 8 maj firas fritidshemmens dag med trevligheter på skolgården. Det kommer bl.a. bli varm korv, stationer, bollkastning, med andra ord en lite festlig dag. Tidigare firade vi med andra skolor, men nu har varje skola sitt program. f. Övriga korta frågor o Var är Skolmorfar? Rektor svarar att han tyvärr är sjukskriven nu sen några veckor. o Fritids hur uppdelas? Rektor svarar att inget är bestämt än. o Fotbollsakademin, rekommenderas att söka till hösten! Kommer även i andra ämnen. o Elevrådsordförande Erik berättar att de håller på och arbetar med framtida val till elevråd. Samt hur ekonomin kommer att påverka. SVEAs årsmöte för att vara delaktiga i beslut. Skolan har ett mycket aktivt elevråd som Rektor säger att vi ska vara mycket stolta över! Mötet slut 20:15

6 För föräldrarepresentanterna För föräldrarepresentanterna Anna Persson Rostedt Vid protokollet Magnus Dahlberg För skolledningen Helén Wennerhov Henrik Carnhede

Protokoll - Skolrådsmöte

Protokoll - Skolrådsmöte Protokoll - Skolrådsmöte Tid 18.30-20.30 Plats: Rutsborgskolans konferensrum Bjärred den 28 februari 2012 Närvarande: Rektor Henrik Carnhede Sekreterare/Skolassistent Helen Wennerhov Elevrådsrepresentant

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Rapport från Egentillsyn

Rapport från Egentillsyn Diarienummer: Rapport från Egentillsyn Bäsna skola F-3 Rektor: Boel Dahlberg Bitr. rektor Lena Blom 2019-03-18 Deltagare Barn- och utbildningsnämnden: Jan Wiklund (M, BUN ordförande) Mattias Bengtsson,

Läs mer

Protokoll skolråd Tisdagen den

Protokoll skolråd Tisdagen den Protokoll skolråd Tisdagen den 29-11-2016 Fråga från förra mötet: Aktuellt Förskolan: o Skalad potatis: eleverna äter mer skalad än oskalad potatis så därför fortsätter de med det. Haft Rödatråden-träff

Läs mer

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24

Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 1 Protokoll skolkonferens Tunaskolan 2013-09-24 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Jeanna Linton-Wahlgren 7B, Kristina Stenberg 3A/6B, Gisela Ehrensvärd Erici 7C/9B, Ingemo Sundqvist-Melin 1A, Sofie McGee

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala

Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Val- och konstituerandemöte samt Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2013-09-03 Plats: Roslättsskolan, Svedala Närvarande: Närvarande (F) Anna-Lena Silow Närvarande (F) Katrine Borgelin (Klaus

Läs mer

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola

Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 2016-03-09 Protokoll från samrådsgruppen Brännaregårdens och Ekeryds skola, förskoleklass, fritids och förskola 9 mars 18.00-20.00 i Brännaregårdsskolans matsal Välkomna, presentation av kvällen, förhållningsregler.

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället.

Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället. Samrådsmöte Ekeryd och Brännaregården. 171002 Förskola/skola/fritids/förskoleklass Politikerna har ordet: Budget: Hade inte tillräckligt underlag, budgeten tas 6 november istället. Renoveringar, många

Läs mer

Självförvaltningsråd, Ede skola

Självförvaltningsråd, Ede skola Protokoll 1 (5) 2009-11-27 Självförvaltningsråd, Plats och tid: Fredag 27 november 2009, kl 08:00-10:00 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Mats Svensson, förälder Anna Markgren, förälder Margareta

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Budget inte så bra, minus på 4 miljoner, får pengar från migrationen i efterskott. Brukar rätta till sig på hösten. På måndag är det nämndsmöte.

Budget inte så bra, minus på 4 miljoner, får pengar från migrationen i efterskott. Brukar rätta till sig på hösten. På måndag är det nämndsmöte. Samrådsmöte 170510 Brännaregårdsskolans matsal Brännaregården och Ekeryd Förskola och Skola POLITIKERNA HAR ORDET. Beläggning och lokaler. Budget inte så bra, minus på 4 miljoner, får pengar från migrationen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 LUNDS KOMMUN BSF Lunds stad Centrum-Torn skolområde Hubertusgårdens skola PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Personal: Kontaktpolitiker:

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Väddö fsk.område 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum 1 (5) 2016-11-07 Lärande Alléskolan Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl.18.00-19:30 Alléskolans konferensrum Närvarande: A-laget: B-laget: C-laget: D-laget: E-laget: F-laget: G-laget:

Läs mer

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo

Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Protokoll 2010-10-08 Självförvaltningsråd Ede skola, Delsbo Plats och tid: Ede skola, fredag 1 oktober, klockan 08:15-09:45 Närvarande: Ingmarie Månsson, rektor F-6 Filip Bergström, elev åk 5 Maja Solin,

Läs mer

Protokoll - Skolrådsmöte

Protokoll - Skolrådsmöte Protokoll - Skolrådsmöte Tid 18.30-20.45 Plats: Rutsborgskolans konferensrum Bjärred den 17 februari 2011 Närvarande: Rektor Henrik Carnhede, Bitr. Rektor Ingegerd Whitlow, Sekreterare/Skolassistent Helen

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Måltiden ett gemensamt uppdrag

Måltiden ett gemensamt uppdrag Måltiden ett gemensamt uppdrag Föreläsning av Anders Söderberg Minnesanteckningar chefsforum EU-projekt MEDEL 8 mars 2012, Villa Belparc Anders inledde med att beskriva sin karriär från matvägrare i grundskolan

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Föräldramöte. Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till Sigfridsborgs skola

Föräldramöte. Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet. Välkomna till Sigfridsborgs skola Föräldramöte Förskoleklass 2018/2019 Sigfridsborgs skolenhet Välkomna till Sigfridsborgs skola Punkter ikväll Vår värdegrund & idé Organisation Uppdraget Samarbete Skola Hem Förskoleklassens verksamhet

Läs mer

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT

Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan SKOLKONTAKT Till Läsåret 2018/2019 elever och vårdnadshavare på Betelskolan Välkomna till ett nytt läsår! SKOLKONTAKT Läsårstider: Höstterminen 18-08-22 18-12-19 Studiedag 18-10-16 Lovdagar 18-10-29 18-11-02 (Höstlov)

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L ÄSÅR 2015/2016 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(8) Vårt

Läs mer

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov

Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Minnesanteckningar Skolrådsmöte Bjärehov Närvarande - Ann-Louise Raquette-Berlin (A-L), rektor - Peter Nilsson, biträdande rektor - Yvonne Andreasson från barn - och utbildningsnämnden - Personalrepresentanter

Läs mer

Barn- och utbildningssektorn Internkontroll Samrealskolan åk F-6 inklusive fritidshem

Barn- och utbildningssektorn Internkontroll Samrealskolan åk F-6 inklusive fritidshem Barn- och utbildningssektorn Internkontroll Samrealskolan åk F-6 inklusive fritidshem Onsdag 14 november 2012 Ansvarig för internkontrollen Jan Gayen 1 Innehåll Bakgrund... 2 Fakta om Samrealskolan åk

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se

+ + KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa. Kupolstudien.se ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9. kupolstudien.se KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 kupolstudien.se Följande påståenden handlar om undervisningen och miljön i skolan. Kryssa för det alternativ du

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Tillsyn av fristående förskolor ht-11 och vt-12. 12 fristående förskolor i Ängelholms kommun

Tillsyn av fristående förskolor ht-11 och vt-12. 12 fristående förskolor i Ängelholms kommun Tillsyn av fristående förskolor ht-11 och vt-12 12 fristående förskolor i Ängelholms kommun Målinriktat arbete vad gäller kränkande behandling Arbetar aktivt med att motverka och förebygga kränkande behandling

Läs mer

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27

Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Protokoll Skolråd/Förskoleråd Jönåkers Skola 2013-05-27 Närvarande: Tina Johansson, Rektor Lena Uhrbom, förskolechef Inger Walllin Frölund, lärare åk 2-3 Susanne Bönnemark, personal Kojan Gunilla Sjögegård,

Läs mer

Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014

Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014 Murgårdsskolans 7-9 Arbetsplan läsåret 2013/2014 Murgårdsskolans vision Murgårdsskolan F-9 ska vara en plats där varje elev får förutsättningar att utvecklas till en individ som har goda kunskaper och

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter

Läs mer

Kästa skolas Likabehandlingsplan

Kästa skolas Likabehandlingsplan Kästa skolas Likabehandlingsplan - mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan, sida 1 Vision Visionen här på Kästa skola är att alla elever, personal och vårdnadshavare ska känna sig

Läs mer

Protokoll från skolråd 091119

Protokoll från skolråd 091119 Protokoll från skolråd 091119 1. Närvaro, se bilaga 1. 2. Till sekreterare valdes Jenny Lund. 3. Dagordning, punkten Önskemål från BU-chef och Budgetinformation flyttas till nästa möte. 4. Övriga frågor

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014

LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 INLEDNING Centralskolans handlingsplan är upprättad utifrån skrivelser i skollag och diskrimineringslag. Av diskrimineringslagen framgår att verksamheten ska upprätta en likabehandlingsplan

Läs mer

Kvalitetsredovisning ht vt 2010

Kvalitetsredovisning ht vt 2010 Kvalitetsredovisning ht 2009 - vt 2010 Berghemskolans fritidshem Ansvarig för kvalitetsredovisningen: Lena Johansson 2010-10-04 1 (6) Innehåll 1. UPPGIFTER OM FRITIDSHEMMET...2 2. RUTINER, DOKUMENTATION

Läs mer

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13

Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Björnbärets Kvalitetssäkring Maj-13 Skriven av Elisabeth Fors Normer och värden 1. Alla barn ska i maj 2013 ha fått möjlighet att lyssna, berätta och ge uttryck för sina uppfattningar. Halvtidsutvärdering:

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2008-2009. Kvalitetsredovisning för Torstuna Förskola i Enköpings kommun

Kvalitetsredovisning Läsåret 2008-2009. Kvalitetsredovisning för Torstuna Förskola i Enköpings kommun Kvalitetsredovisning Läsåret 2008-2009 Kvalitetsredovisning för Torstuna Förskola i Enköpings kommun Detta är kvalitetsredovisning enligt Förordning om kvalitetsredovisning inom skolväsendet: 2 Arbetet

Läs mer

Skolråd Årstaskolan. - Dan 1E, Bakgården. - Joakim 1D, Bakgården. - Hasse 2C, Bakgården. - Annika 0B, Sörgården. - Anna 0D, Tegelbo.

Skolråd Årstaskolan. - Dan 1E, Bakgården. - Joakim 1D, Bakgården. - Hasse 2C, Bakgården. - Annika 0B, Sörgården. - Anna 0D, Tegelbo. Skolråd Årstaskolan Närvarande föräldrar - Dan 1E, Bakgården - Joakim 1D, Bakgården - Hasse 2C, Bakgården - Annika 0B, Sörgården - Anna 0D, Tegelbo - Said, Tegelbo - Karin, Tegelbo - Kristoffer årskurs

Läs mer

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan

Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/ Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan Sida 1 (5) 2016-3-10 Protokoll Föräldrarådsmötet Kämpetorp & Solberga 24/2 2016 Dagordning 1) Presentation 2) Protokoll 3) Skolgården/ bostadsbygge Gemensam inledning Kämpetorpsskolan och Hur ska rektor

Läs mer

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013

Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 2014-01-07 1 (5) Sammanställning och analys av skolinspektionens tillsyn 2013 Förskolan Vid skolinspektionens tillsyn 2013 fick förskolan 4 anmärkningar/förelägganden, detta är lika många i antal som vid

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sandvalla skola Augusti 2011 - oktober 2012 Planen reviderad 2011 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006

Barn- och utbildningsförvaltningen ADRESS: Simrishamn  DATUM Österlengymnasiet. Kvalitetsredovisning 2006 Österlengymnasiet Kvalitetsredovisning 2006 KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka

Läs mer

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken Minnesanteckningar 2012-01-24 Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken 24 januari 2012 Medverkande: Stefan Bäckström, ordförande Lärande- och kulturnämnden Lennart Backlund, utredare Ingela Rauhala,

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Minnesanteckningar skolråd

Minnesanteckningar skolråd Minnesanteckningar skolråd 2016-09-22 Närvarande: Eylem Yildiz, lärare 3A Linda Johnsson, lärare 7A Helen Thorwall,förälder FA Linn Davidsson, förälder 5B Maria Gyllander, förälder 7D Michael Enghag, förälder

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L Ä SÅR 2016/2017 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(9) Vårt

Läs mer

Anteckningar från tillsynsbesöket LSS-verksamheten Planeten den 27 maj 2016 Besöket varade mellan kl

Anteckningar från tillsynsbesöket LSS-verksamheten Planeten den 27 maj 2016 Besöket varade mellan kl LJUNGBY KOMMUN Barn- och Utbildningskontoret 2016-06-10 Anteckningar från tillsynsbesöket LSS-verksamheten Planeten den 27 maj 2016 Besöket varade mellan kl. 13.00-15.30 Deltagare Nils-Göran Jonasson,

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll 1. Mötet öppnas av rektor Jonas Sahlberg 2. Val av justerare Marlena Redhage Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014 Protokoll 3. Vilka är klassrepresentanterna i årets föräldraråd?presentationsrunda.

Läs mer

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011

Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 2011-06-28 Ängbyskolan Kvalitetsredovisning 2010/2011 Ängbyskolan är omgiven av fina grönområden och har ca 350 elever samt ca 50 personal. Skolan är byggd 1983 och är mycket välbehållen men är i behov

Läs mer

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2

Bitte Magnusson, lärarrep åk F-2 Protokoll fört vid föräldrarådsmöte 2010-02-17 Plats: Fjälkinge skola, Elevcaféet Närvarande: Roland Persson, 9B Maria Antreski, 8B Petra Kempner 6A Camilla Bengtsson, 6A Mariana Wendel, 5A Jessika Kärrdahl,

Läs mer

TIDIGA INSATSER GER RESULTAT. FLER LÄRARE I SOLNAS SKOLOR! ALLA BARN KAN OCH SKA KLARA SKOLAN

TIDIGA INSATSER GER RESULTAT. FLER LÄRARE I SOLNAS SKOLOR! ALLA BARN KAN OCH SKA KLARA SKOLAN 1av 4 elever i Solna klarade inte 9:an. Tänk om jag inte heller gör det... TIDIGA INSATSER GER RESULTAT. FLER LÄRARE I SOLNAS SKOLOR! ALLA BARN KAN OCH SKA KLARA SKOLAN Alla barn kan och ska klara skolan

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

Karlbergsskolan RO Skolplan

Karlbergsskolan RO Skolplan L ÄSÅR 2017/2018 Karlbergsskolan RO Skolplan Innehåll Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Normer och värden (Lpfö 98/16 2.1, Lgr 11/16 2.1)...

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2013/2014 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2013/2014 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmets uppföljningar och dokumentation under läsåret 2013/2014, samt arbetslagens

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Jämjö kyrkskola. Läsåret

Kvalitetsredovisning. Jämjö kyrkskola. Läsåret Kvalitetsredovisning Jämjö kyrkskola Läsåret 2009-2010 1 Trygghet och tolerans i arbetsmiljön, läsåret 2009/2010 Prioriterat mål Skolan ska sträva efter att varje elev respekterar andra människors egenvärde,

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-08-31 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Anu Enehöjd Helena Hall Blixt Maria Abrahamsson Daniel Tidefjärd Malin Persson

Läs mer

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Johan Skytteskolan 2015-04-30 Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Skolledningen vill härmed informera er om nästkommande läsår gällande lokaler och pedagoger samt ett nytt beslut gällande skriftliga

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Rapport kvalitetsdjupdykning

Rapport kvalitetsdjupdykning 1 Humanistisk service Barn och utbildning 2013-11-07 Rapport kvalitetsdjupdykning Enhet: Borggårds skola, Staffanstorps Kommun Dag: 2013-11-04 Plats: Närvarande: Borggårds skola, Staffanstorps Kommun Nino

Läs mer

Protokoll skolrådsmöte

Protokoll skolrådsmöte Protokoll skolrådsmöte 2018-11-21 Skönadalsskolans konferensrum Närvarande: Representanter från nedanstående klasser 1A, 2A, 4B, 4C, 5A, 6B, 1. Skolrådets öppnade ordförande Thomas Gillerfors hälsar alla

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Fritidshem Knopen 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Fritidshem Knopen 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Fritidshem Knopen 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3 I

Läs mer

Kallade Namn Representerar Närvarande

Kallade Namn Representerar Närvarande Minnesanteckningar - Lillgårdsskolans föräldraförenings styrelse - Mötesplats Lillgårdsskolans dramasal Utfärdare Isagel Cedefamn Mötesdatum 2012-02-13 Telefon 0768-93 31 20 Mötestid Kl. 18:30 Kallade

Läs mer

KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET

KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET KVALITETSRAPPORT LÄSÅRET 2014-2015 Bo förskola Författare: Ulrika Ardestam Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Förutsättningar för genomförande... 3 Metoder/verktyg som har använts för uppföljning

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Läxhjälp i grundskolan

Läxhjälp i grundskolan 2015-02-26 Läxhjälp i grundskolan Sammanställning av elevernas möjligheter till läxhjälp 1 Innehåll Antal skolor som erbjuder läxhjälp läsåret 2014/2015... 2 Öppen för alla?... 2 Ämnen... 2 Under eller

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kungsgårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshem a för planen: Tf rektor Göran Garmo Vår vision

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Ljungbyskolan och Ljungbyskolans fritidshem 2014-2015

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Ljungbyskolan och Ljungbyskolans fritidshem 2014-2015 Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Ljungbyskolan och Ljungbyskolans fritidshem 2014-2015 1 (15) Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Ljungbyskolan skolår F-5 inklusive

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kristinelundskolan 2016 Kristinelundskolans plan samt det förebyggande arbete för en god och trygg arbetsmiljö för våra elever bygger på gällande lagstiftning.

Läs mer