2013 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2013 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader"

Transkript

1 2013 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader Här följer en kort genomgång av hur det gick för Arla på företagets sex kärnmarknader och tre strategiska tillväxtmarknader Storbritannien: Ett unikt år för Arla UK 2013 var ännu ett år utan motstycke för Arla i Storbritannien. Efter fusionen med Milk Link har Arlas brittiska verksamhet nått en förstaplacering inom mjölk, ost, smör och matfettsprodukter har ägnats åt att utveckla dessa kategorier ytterligare. Omsättningen ökade med 22 procent till 19,2 miljarder DKK (22,3 miljarder svenska kronor). Det beror i första hand på fusionen med Milk Link Företaget integrerades i Arla under 2013 och har redan skapat stora fördelar för Arla i Storbritannien. Ett av de viktigaste målen är nu att utveckla verksamheten för cheddar- och specialost och under 2013 tog Arla UK det största ostkontraktet i företagets historia. Från och med april 2014 ska Arla leverera ton cheddarost om året till detaljhandelskedjan Asda, vilket kommer att öka Arlas produktion av cheddar med 50 procent. Arla UK ingick också ett exklusivt samarbete med Starbucks om att leverera 30 miljoner liter Cravendale -mjölk om året till Starbucks 700 butiker i Storbritannien och Nordirland. Att Arla är ett kooperativ har lyfts fram som en av de viktigaste orsakerna till att Arla UK fick avtalet. Arlas brittiska verksamhet går bra. Efter fusionen med Milk Link kan Arla UK erbjuda ett komplett sortiment av färskvaror, UHT-produkter och, som något helt nytt, ost. Under 2013 har vi arbetat hårt för att strukturera och strömlinjeforma vår produktion och det är en process som visar fusionens värde, säger Peter Lauritzen, vd för Arla i Storbritannien. Arlas representantskap fattade under hösten ett viktigt beslut: att låta mjölkbönderna i leverantörsgruppen Arla Foods Milk Partnership (AFMP) bli ägare i Arla Foods amba. Därmed har Arla ägare i Storbritannien från och med årsskiftet 2013/14. Under 2013 började Arla UK också producera dryckesmjölk i det nya mejeriet i Aylesbury nära London. Bygget genomfördes inom ramarna för både tid och budget och är världens största och mest miljövänliga mejeri i sitt slag. Mejeriet kommer att förbättra Arlas produktionsmöjligheter i Storbritannien betydligt.

2 Sverige: Varumärkesstrid Arla har fortsatt en stark ställning bland svenska konsumenter och en stark position som matinspiratör. Arla har många välkända och populära varumärken och utvecklingen av dem kommer att vara prioriterad även framöver. Samtidigt fortsätter anpassningen till de snabba förändringarna på marknaden genom ett ytterligare ökat fokus på EMV. Den tydligaste trenden på den svenska mejerimarknaden är att detaljhandelns egna varumärken (EMV) ökar snabbt. Jämfört med andra europeiska länder är andelen EMV fortfarande låg i Sverige. Arlas strategi är att ta en större del av EMV-marknaden. Vi vill vara detaljhandelns förstahandsval när det gäller både varumärkesprodukter och EMV. Vi siktar på att öka vår andel så att vi når en nivå som motsvarar vår andel på marknaden i stort. För att lyckas måste vi arbeta ännu hårdare med både konsument- och kundrelationen, säger Henri de Sauvage, vd för Arla i Sverige. I november togs beslut om Arlas så kallade strukturpaket, som innebär effektiviseringar och investeringar i Arlas mejerier i Sverige. Några av de viktigaste delarna i strukturpaketet är att öppna mejeriet i Falkenberg igen som Europas största anläggning för cottage cheese, samt att avveckla mejerierna i Göteborg och Skövde. Arla Sverige har fortfarande god lönsamhet, men sett till hela året minskade omsättningen något till 11,6 miljarder DKK (13,5 miljarder svenska kronor), orsakat av att volymerna pressats av den snabba tillväxten för EMV. Under fjärde kvartalet ökade omsättningen igen, tack vare en rad prishöjningar som genomfördes under året. Tyskland: Full fart framåt På den tyska marknaden växte Arlas omsättning betydligt under 2013, från 6,3 miljarder DKK (7,3 miljarder svenska kronor) till nästan 11 miljarder DKK (12,8 miljarder svenska kronor). Ökningen berodde främst på full effekt av fusionen med MUH Den tyska mejerimarknaden präglades 2013 av prishöjningar på mjölkråvara orsakad av den ökade globala efterfrågan på mejeriprodukter.

3 Ett av Arlas fokusområden i Tyskland är att utveckla den ekologiska mejerikategorin och därför lanserades det nya ekologiska sortimentet Arla BIO under Arla Kaergården (motsvarande svenska Bregott ) är fortsatt en av de viktigaste produkterna för Arla i Tyskland och dess omsättning ökade med 17 procent Under året har Arla arbetat hårt med att integrera de nyligen fusionerade företagen och har redan lyckats nå många av de förväntade fördelarna med fusionerna: ett bredare sortiment till detaljhandeln i hela landet samt en mer effektiv produktion och administration med lägre kostnader och större genomslagskraft. Den tyska verksamheten har tagit ett stort och viktigt steg framåt under Arla är en av de ledande mejeriaktörerna i Tyskland och vi kan erbjuda en bred portfölj med inspirerande produkter till kunder i hela landet. Den utvecklingen ska fortsätta under 2014, säger Tim Ørting Jørgensen, vd för Arla i Tyskland och Nederländerna. Danmark: Har återtagit mark Arla i Danmark har under 2013 stärkt samarbetet med kunderna och skapat flera nya produkter, samtidigt som verksamheten blivit mer effektiv. Omsättningen är i stort sett oförändrad på 6,6 miljarder DKK (7,7 miljarder svenska kronor) Men det ligger ett omfattande arbete bakom, säger Peter Giørtz-Carlsen, vd för Arla i Danmark: 2013 förlorade vi en del av vår affär med COOP, och fettavgiften som under 2012 ökade vår omsättning med 350 miljoner DKK (406 miljoner svenska kronor), togs bort igen. Att vi lyckades behålla vår omsättning och skapa tillväxt inom andra områden är verkligen positivt. Under 2013 har vi lanserat en rad nya produkter på marknaden och vi har förkortat tiden från att produkterna skapas till att de når butikshyllan, och det tänker vi fortsätta med Arla har haft framgångar med en rad varumärken inom kategorierna skyr (en sorts yoghurt), cottage cheese (motsvarande Keso ), yoghurt och hårdost. Samtidigt har den danska verksamheten arbetat med effektiviseringsprogram, i linje med Arlas koncernstrategi, för att förbättra lönsamheten.

4 Finland: På rätt köl Arlas finska företag Arla Ingman ökade sin omsättning med över 10 procent 2013, till 2,7 miljarder DKK (3,1 miljarder svenska kronor). Den positiva utvecklingen beror på förbättrade förhållanden för rättvis prissättning och konkurrens inom dryckesmjölk samt ökad effektivitet, lyckade produktlanseringar och ökad försäljning till detaljhandeln. Vi är nöjda med att vårt resultat har förbättrats 2013 efter några hårda år. Våra produktlanseringar och samarbetet med kunderna har gjort det möjligt att prestera bättre i Finland. Vi har blivit ännu mer konsumentfokuserade och det kommer vi att fortsätta med 2014, säger Reijo Kiskola, ansvarig för Arla i Finland. Arla Finland har 2013 ökat invägningen av finsk mjölkråvara genom ett utökat samarbete med lokala mjölkbönder och mejeriföretag. Konkurrensen inom dryckesmjölk är fortfarande tuff. Andelen lågprisprodukter och produkter under handelns egna varumärken ökade under året. I december 2012 gav den finska konkurrensmyndigheten ett förhandsbesked om konkurrenshämmande aktiviteter inom dryckesmjölksmarknaden, efter en anmälan mot Valio, det största mejeriföretaget i Finland. Ärendet är nu uppe i marknadsdomstolen som väntas meddela sitt beslut under våren Nederländerna: Varumärket Arla ökar Omsättningen på Arlas minsta kärnmarknad, Nederländerna, ökade med 17 procent till 1,7 miljarder DKK (2,0 miljarder svenska kronor). Under 2013 lanserade Arla produkter framställda av ägarmjölk inom nya kategorier i Nederländerna. Sortimentet inom Friesche Vlag konverterades till Melkunie(r) ett varumärke som nederländska konsumenter förknippar med mjölk av hög kvalitet. Och fler produkter lades till, bland annat UHT-mjölk och milkshake. Dessutom tog Arla en rad kontrakt inom handelns egna varumärken som både bidrog till att omsättningen ökade och stärkte relationerna till flera stora detaljhandelskedjor. Arlavarumärket fortsätter att växa inom alla produktkategorier och vi fortsätter att bygga en långsiktig verksamhet i Nederländerna. Vi har dessutom höjt kapacitetsanvändandet på mejeriet i Nijkerk genom att öka försäljningen både i och utanför Nederländerna. Vi förväntar oss att kunna leverera ännu fler produkter både i Nederländerna och i Tyskland 2014, säger Andrew Simpson, ansvarig för den nederländska marknaden.

5 Tillväxtmarknader: Efterfrågan fortsätter att öka Arla exporterar mejeriprodukter till över 100 länder i världen, men har utsett fem strategiska tillväxtområden. Där investeras målmedvetet för att nå kraftig tillväxt. Det är: De geografiska marknaderna Mellanöstern & Afrika, Ryssland och Kina. Global försäljning av högförädlade mjölkpulverprodukter till tredjepartskunder inom den globala mejeriindustrin (TPM). Arla Foods Ingredients som säljer mejeribaserade ingredienser till livsmedelsindustrin. I Mellanöstern & Afrika har Arla ökat både sin omsättning och sina försäljningsvolymer. Omsättningen steg från drygt 3 miljarder DKK (3,5 miljarder svenska kronor) 2012, till 3,3 miljarder DKK (3,8 miljarder svenska kronor) 2013 en ökning med 10 procent. Arla har i dag en tredjedel av marknaden för gräddost och smör i Mellanöstern och försäljningen av övriga varumärken går fortsatt framåt. Fler lanseringar och nya investeringar är på väg i Afrika, där Arla förväntar sig att utöka till fler marknader I Ryssland har Arlas omsättning av konsumentprodukter ökat från 634 miljoner DKK (735 miljoner svenska kronor) till 857 miljoner DKK (994 miljoner svenska kronor). Ökningen är närmare 35 procent. Arla blev under 2013 det ledande mejeriföretaget i Ryssland inom mögelost och vit ost, och har ökat sin försäljning av gräddost och mozzarella. Målet är att 2017 nå en omsättning på cirka 2,4 miljarder DKK (2,8 miljarder svenska kronor) i Ryssland. I Kina ökade Arlas omsättning från 850 miljoner DKK (990 miljoner svenska kronor) 2012 till cirka 1,2 miljarder DKK (1,4 miljarder svenska kronor). Siffrorna inkluderar försäljningen av mejeriprodukter till detaljhandeln under varumärket Arla samt försäljningen av mjölkpulver och andra varor till tredjepartskunder inom mejeriindustrin. Målet är att 2017 nå en omsättning på cirka 3,5 miljarder DKK (4,0 miljarder svenska kronor) i Kina. Arla Foods Ingredients ökade sin omsättning med 8 procent, till 2,4 miljarder DKK (2,8 miljarder svenska kronor) 2013, och är fortfarande en av Arlas mest lönsamma verksamheter. Målet är att fördubbla omsättningen till Third Party Manufacturing, TPM, (tredjepartstillverkning), stod för en omsättning på 1,1 miljarder DKK (1,3 miljarder svenska kronor) Arla har först under senare år börjat arbeta strategiskt med TPM på den globala marknaden. Potentialen är stor, med en växande efterfrågan i främst Asien, Mellanöstern och Sydamerika. Produktionen och försäljningen av produkter till

6 tredjepartskunder gäller bland annat barnmat, mjölkpulver och UHT-mjölk.

Maten och Miljön. Strängnäs 24 November. Hans Andersson

Maten och Miljön. Strängnäs 24 November. Hans Andersson Maten och Miljön Strängnäs 24 November Hans Andersson Mitt företag Haga Tillsammans med 3 anställda bedriver jag ekologisk mjölkproduktion med ca 70 kor och 100 ungdjur. Vi brukar 200 ha åker och 50 ha

Läs mer

Konsoliderad årsredovisning. Leverera bra tillväxt. Vi erbjuder fördelarna med vår mjölk till fler konsumenter.

Konsoliderad årsredovisning. Leverera bra tillväxt. Vi erbjuder fördelarna med vår mjölk till fler konsumenter. 20 13 Konsoliderad årsredovisning Leverera bra tillväxt Vi erbjuder fördelarna med vår mjölk till fler konsumenter. 1 FÖRVALTNINGSRAPPORT Innehåll Huvud- och nyckeltal Främre innerfliken av omslaget förvaltningsrapport

Läs mer

Mjölkåret 2012 Sammanfattning... 3 Om Arla Flest kor per gård i Kalmar minst i Jämtland Störst andel storgårdar i Halland och

Mjölkåret 2012 Sammanfattning... 3 Om Arla Flest kor per gård i Kalmar minst i Jämtland Störst andel storgårdar i Halland och Mjölkåret 2012 Mjölkåret 2012 Sammanfattning... 3 Om Arla... 4 1. Flest kor per gård i Kalmar minst i Jämtland... 5 2. Störst andel storgårdar i Halland och Västmanland... 6 3. Örebro län leder ekoligan...

Läs mer

ARLA FOODS. Innehåll

ARLA FOODS. Innehåll HALVÅRSRAPPORT 2012 noter HALVÅRSRAPPORT 2012 1 ARLA FOODS Innehåll FÖRVALTNINGSRAPPORT Koncern Europeisk styrka och globala visioner 5 Halvårets händelser 7 Handlingskraft och effektiviseringar 11 One

Läs mer

ARLA FOODS. Innehåll

ARLA FOODS. Innehåll HALVÅRSRAPPORT 2012 noter HALVÅRSRAPPORT 2012 1 ARLA FOODS Innehåll FÖRVALTNINGSRAPPORT Koncern Europeisk styrka och globala visioner 5 Halvårets händelser 7 Handlingskraft och effektiviseringar 11 One

Läs mer

Stark varumärkestillväxt på en volatil marknad

Stark varumärkestillväxt på en volatil marknad Arla Foods amba Århus, Danmark PRESSMEDDELANDE Presskontakt i Sverige: Erik Bratthall, presschef Sverige, 070-894 43 42 2017-02-22 Arla Foods årsresultat 2016: Stark varumärkestillväxt på en volatil marknad

Läs mer

KONSOLIDERAD ÅRSREDOVISNING. Ett starkare kooperativ på en svår marknad. tack vare effektiv drift, globala varumärken och expanderande marknader

KONSOLIDERAD ÅRSREDOVISNING. Ett starkare kooperativ på en svår marknad. tack vare effektiv drift, globala varumärken och expanderande marknader 2 4 KONSOLIDERAD ÅRSREDOVISNING Ett starkare kooperativ på en svår marknad tack vare effektiv drift, globala varumärken och expanderande marknader Den globala mjölkmarknaden är turbulent men ändå full

Läs mer

n y c k e lta l Koncern MDKK 2010 2009 2008 2007 2006

n y c k e lta l Koncern MDKK 2010 2009 2008 2007 2006 årsredovisning 2010 n y c k e lta l Nyckeltal Koncern MDKK 2010 2009 2008 2007 2006 Resultat Nettoomsättning 49 030 46 230 49 469 47 742 45 491 härav utanför DK/SE 30 600 28 374 29 766 29 339 27 393 procent

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

årsredovisning 20 12

årsredovisning 20 12 årsredovisning 20 12 Innehåll FÖRVALTNINGSRAPPORT Koncernen Åke Hantoft: Den framtidsinriktade medlemsmodellen 3 Mjölkhjulet 4 Peder Tuborgh: Europeisk styrka och globala visioner 7 Årets händelser 9 Strategi

Läs mer

Finansieringsträffar. 19 och 20 jan Lennart Holmström, LRF Mjölk. Foto: Ester Sorri

Finansieringsträffar. 19 och 20 jan Lennart Holmström, LRF Mjölk. Foto: Ester Sorri Finansieringsträffar 19 och 20 jan 2016 Lennart Holmström, LRF Mjölk Foto: Ester Sorri Vad händer i omvärlden fram till 2025? Ekonomiskt välstånd och befolkningsökning driver efterfrågan Efterfrågan stiger

Läs mer

Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet. Carl Eckerdal, Chefekonom, Li

Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet. Carl Eckerdal, Chefekonom, Li Livsmedelsindustrin i Sverige efter EU-inträdet Carl Eckerdal, Chefekonom, Li Maten på våra bord är inte bara fullkomligt livsnödvändig den försörjer 1 av 10 svenskar Från ax till gör det själv kassan

Läs mer

Arla Foods AB, org. nr , Lindhagensgatan 126, STOCKHOLM

Arla Foods AB, org. nr , Lindhagensgatan 126, STOCKHOLM KKV2023, v1.1, 2010-05-05 BESLUT 2011-04-28 Dnr 255/2011 1 (7) Anmälande företag Arla Foods AB, org. nr 556579-4400, Lindhagensgatan 126, 105 46 STOCKHOLM Ombud: advokaten Olle Rislund och jur. kand. Amir

Läs mer

Konkurrensen i den svenska livsmedelsbranschen. Sammanfattning, mejeri & ägg

Konkurrensen i den svenska livsmedelsbranschen. Sammanfattning, mejeri & ägg Konkurrensen i den svenska livsmedelsbranschen Sammanfattning, mejeri & ägg KF granskar: den svenska marknaden för mejeri och ägg I ett omfattande granskningsprojekt kommer KF att belysa hur olika livsmedelsmarknader

Läs mer

Kostnadsrapport för Arla Sverige

Kostnadsrapport för Arla Sverige Kostnadsrapport för Arla Sverige Besparingar, effektiviseringar och ökad kostnadskontroll inom Arla Sverige 2012 2017 Rapportförfattare: Arla Sveriges finansdirektör Ivar Vatne, HR-direktör Paulina Ekvall

Läs mer

Konsumentkronan. Analys av värdekedjan för svensk mjölk, nötkött, morötter och äpplen för Konkurrenskraftsutredningen.

Konsumentkronan. Analys av värdekedjan för svensk mjölk, nötkött, morötter och äpplen för Konkurrenskraftsutredningen. Konsumentkronan Analys av värdekedjan för svensk mjölk, nötkött, morötter och äpplen för Konkurrenskraftsutredningen 4 december, 2014 STRATEGI- OCH AFFÄRSUTVECKLING FÖR HÅLLBART VÄRDESKAPANDE Sammanfattning

Läs mer

Corporate Responsibility Rapport. Vårt Ansvar. Vi vill växa och utvecklas och vi bryr oss om hur vi gör det.

Corporate Responsibility Rapport. Vårt Ansvar. Vi vill växa och utvecklas och vi bryr oss om hur vi gör det. 20 13 Corporate Responsibility Rapport Vårt Ansvar Vi vill växa och utvecklas och vi bryr oss om hur vi gör det. Innehåll 3Förord 4Om Arla 6Ansvarsfullt företagande Affärsprinciper 8 Verksamhetsprinciper

Läs mer

Den svenska mejeribranschens effektivitet och påverkan på svensk mjölkproduktion

Den svenska mejeribranschens effektivitet och påverkan på svensk mjölkproduktion Den svenska mejeribranschens effektivitet och påverkan på svensk mjölkproduktion En internationell jämförelse av effektiviteten i förädlingsledet 4 December, 214 Sammanfattning 1 2 3 4 5 SVENSK MEJERIKONSUMTION

Läs mer

Årsredovisning. Division Sverige Arla Foods AB Torsgatan 14 S-10546 stockholm Tel: +46 8 789 50 00 Fax: +46 8 789 54 44

Årsredovisning. Division Sverige Arla Foods AB Torsgatan 14 S-10546 stockholm Tel: +46 8 789 50 00 Fax: +46 8 789 54 44 Huvudkontor Arla Foods amba Skanderborgvej 277 DK826 Viby J. Tel: +45 89 38 1 Fax: +45 86 28 16 91 email: arla@arlafoods.com www.arlafoods.com Division Sverige Arla Foods AB Torsgatan 14 S1546 stockholm

Läs mer

Mejerimarknadsrapport

Mejerimarknadsrapport Mejerimarknadsrapport FRÅN LRF MJÖLK NR 6. 2014 Sammanfattning Den internationella mejerimarknaden har fortsatt att försvagas de senaste månaderna. Situationen är alltjämt besvärlig sedan Ryssland i början

Läs mer

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 1 Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef Till minne av Arne Frank 1958-2017 2 Resultatutveckling Kort om 2017 Ett bra utfall trots ett tufft år Nyckeltalsutvecklingen: Omsättningen ökade med

Läs mer

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 2014 Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen Ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Nettoomsättning: 93* miljarder SEK Idag 44 000 medarbetare Försäljning i cirka 100 länder

Läs mer

Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport

Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport VÅRT ANSVAR Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport Arla Foods hanterar frågor som rör etik och kvalitet på ett hållbart och ansvarsfullt sätt för att säkerställa företagets anseende och lönsamhet.

Läs mer

Analys av prisförändringar i olika prisled för mjölk

Analys av prisförändringar i olika prisled för mjölk 1(6) PM 2009-11-17 Utredningsenheten Analys av prisförändringar i olika prisled för mjölk Bakgrund Jordbruksverket har under 2009 studerat prisförändringar i olika prisled för mjölk. Bakgrundsinformation

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 Starkt 2011 Tydlig resultatförbättring andra året i rad Starkt kassaflöde och kraftigt reducerad nettoskuld Positiv utveckling på nya strategiska marknader Sverige

Läs mer

EKN:s Småföretagsrapport 2014

EKN:s Småföretagsrapport 2014 EKN:s Småföretagsrapport 2014 Rekordmånga exporterar till tillväxtmarknader Fyra av tio små och medelstora företag tror att försäljningen till tillväxtmarknader ökar det kommande året. Rekordmånga exporterar

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Ett välskött kooperativ på en svår marknad

HALVÅRSRAPPORT. Ett välskött kooperativ på en svår marknad 2 15 HALVÅRSRAPPORT Ett välskött kooperativ på en svår marknad 2015 1/2 i korthet Den globala mejeriindustrin har sällan varit mer oförutsägbar, och 2015 har visat sig vara en lika stor utmaning som vi

Läs mer

Ekologisk livsmedelsmarknad

Ekologisk livsmedelsmarknad Ekologisk livsmedelsmarknad Halvårsrapport om den ekologiska livsmedelsförsäljningen i detaljhandeln inklusive Systembolaget. Januari Juli 2016 sammanställd av Ekoweb.nu 18 års erfarenhet av ekomarknaden

Läs mer

Arla Foods uppgift är att uppfylla konsumenternas önskningar och behov. Därigenom skapar vi största möjliga värde på marknaden och

Arla Foods uppgift är att uppfylla konsumenternas önskningar och behov. Därigenom skapar vi största möjliga värde på marknaden och ÅRSREDOVISNING 2007 Arla Foods uppgift är att uppfylla konsumenternas önskningar och behov. Därigenom skapar vi största möjliga värde på marknaden och kan betala ägarna högsta möjliga pris för mjölkråvaran.

Läs mer

PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017

PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 29 JUNI 2017 SEXMÅNADERSRAPPORT 2017 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG ANN-SOFIE JOHANSSON CREATIVE ADVISOR ANDRA KVARTALET 2017 Försäljning inklusive

Läs mer

Visste du att New Wave

Visste du att New Wave Presentation av Visste du att New Wave är det enda svenska börsbolag som har ökat i både omsättning och resultat 16 år i rad? är det svenska bolag som har ökat snabbast i Europa då det gäller arbetstillfällen?

Läs mer

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Vi gör varje dag lite enklare Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 213 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Ett starkt kvartal för ICA Gruppen Sammantaget var ett starkt

Läs mer

Dagligvaruhandeln. HUI Research På uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel December 2017

Dagligvaruhandeln. HUI Research På uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel December 2017 Dagligvaruhandeln HUI Research På uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel December 217 Dagligvaruhandeln i siffror Livsmedelskedjan Från jord till bord Branschglidning: Livsmedel säljs i allt större utsträckning

Läs mer

Arlas regler för delleveranser

Arlas regler för delleveranser 2017-05-03 Dnr 630/2015 1 (8) Arla Foods amba Advokaterna Olle Rislund och Amir Mohseni Bokwall Rislund Advokatbyrå Funckens Gränd 1 111 27 Stockholm Arlas regler för delleveranser Konkurrensverkets beslut

Läs mer

Norrlänningarnas mejeri

Norrlänningarnas mejeri Norrlänningarnas mejeri 92% anser det viktigt att just Norrmejerier är tillverkare när de väljer mejeriprodukter på den lokala marknaden Vår Vision Vi gör gott för Norrland ett levande Norrland som vi

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd

Årsstämma Karl-Johan Persson, vd Årsstämma 2019 Karl-Johan Persson, vd Bransch i förändring Snabb teknisk utveckling Kundernas beteende förändras höjda förväntningar alltmer handel online ny roll för fysiska butiker Förändrat konkurrenslandskap

Läs mer

Swedavias resvanebarometer

Swedavias resvanebarometer Swedavias resvanebarometer 2011 Kommentarer: Antalet passagerare vid Swedavias flygplatser ökade med 13 procent under 2011, en historiskt mycket hög siffra och oöverträffad sedan 1980-talet. Swedavias

Läs mer

Handelns utsikter 2013 2014 Försäljnings- och sysselsättningsutsikterna

Handelns utsikter 2013 2014 Försäljnings- och sysselsättningsutsikterna Handelns utsikter 2013 2014 Försäljnings- och sysselsättningsutsikterna Handelns försäljning 2012 Tot. 129 md euro (exkl. moms) i omsättning 13% 12% 30 % Bilhandel Partihandel Detaljhandel Dagligvaruhandel

Läs mer

Från fäbod till europisk detaljhandelskedja. Klas Balkow, vd och koncernchef

Från fäbod till europisk detaljhandelskedja. Klas Balkow, vd och koncernchef Från fäbod till europisk detaljhandelskedja Klas Balkow, vd och koncernchef Agenda Vårt ursprung och historia Vision, långsiktiga mål och strategi Fjärde kvartalet 2008/09 Helåret 2008/09 Vägen framåt

Läs mer

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019

PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019 H & M Hennes & Mauritz AB PRESSKONFERENS 31 JANUARI 2019 HELÅRSRAPPORT 2018 KARL-JOHAN PERSSON VD NILS VINGE IR-ANSVARIG FJÄRDE KVARTALET 2018 I KORTHET Bransch i snabb förändring Starkare kollektioner

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

2007-01-01 2007-12-31

2007-01-01 2007-12-31 Vår mission är att erbjuda moderna konsumenter naturliga mjölkbaserade livsmedel som skapar inspiration, trygghet och väl befinnande. Därigenom skapar vi också högsta möjliga mjölkpris till våra ägare.

Läs mer

Arne Frank VD. Årsstämma 3 maj 2013

Arne Frank VD. Årsstämma 3 maj 2013 Arne Frank VD Årsstämma 3 maj 2013 1 Agenda Resultat 2012 AAK Acceleration Viktiga händelser Resultat kvartal 1, 2013 2 Helår 2012 Volym* tusen ton 1.511 (1.426) + 6 % Omsättning Mkr 16.911 (16.695) +

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Pooliakoncernens intäkter för första kvartalet uppgick till 342,4 Mkr, vilket är de högsta intäkterna någonsin för ett enskilt kvartal och 16% högre än motsvarande period

Läs mer

Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013

Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013 Kvartalsrapport 1 juli 2013 30 september 2013 TrueHeading AB (Publ). org.nr 556658-5054 kvartalsrapport för perioden 2013-07-01 2013-09-30 (Q3:2012) Kommentarer angående verksamheten under kvartal 3, 2013

Läs mer

PostNord januari-mars 2012 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 2012-05-10

PostNord januari-mars 2012 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 2012-05-10 PostNord januari-mars 212 Stora omställningar i fortsatt utmanande marknad 212-5-1 Finansiell översikt Finansiell översikt jan-mar MSEK Q1 212 Q1 211 Förändring Rörelsens intäkter* 1 51 1 7-19 ±% Rörelsens

Läs mer

Årsstämma 17 maj 2017

Årsstämma 17 maj 2017 Fredrik Nilsson Finansdirektör & Tf. VD Anne Mette Olesen Chief Marketing Officer Årsstämma 17 maj 2017 The Co-Development Company Agenda Viktiga händelser 2016 Resultat 2016 Resultat kvartal 1, 2017 Nytt

Läs mer

Presskonferens 27 juni 2019

Presskonferens 27 juni 2019 H & M Hennes & Mauritz AB Presskonferens 27 juni 2019 Sexmånadersrapport 2019 Karl-Johan Persson VD Nils Vinge IR-ansvarig Ökad fullprisförsäljning Nettoomsättning +6% i lokala valutor i Q2 Fortsatt ökad

Läs mer

Hvordan er utviklingen i finsk melkeproduksjon og landbruk?

Hvordan er utviklingen i finsk melkeproduksjon og landbruk? Hvordan er utviklingen i finsk melkeproduksjon og landbruk? Perttu Pyykkönen MTK Det finske sentralforbundet for jord- og skogbruksprodusenter AgriAnalyse seminar Oslo 10. februar 2017 Något av min egen

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q1 2017 Med temabilaga Självscanning Svag inledning på året Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel Enligt Detaljhandelsindex var det en svag inled ning på året.

Läs mer

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Agenda Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Swedol i korthet Vision Swedol är den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Arlas Ekorapport Ekostatistik för första halvåret 2013 och en inblick i tredje kvartalet

Arlas Ekorapport Ekostatistik för första halvåret 2013 och en inblick i tredje kvartalet Arlas Ekorapport 2013 Ekostatistik för första halvåret 2013 och en inblick i tredje kvartalet Innehåll Arlas Ekorapport 2013 Sammanfattning - Från avmattad marknad till försiktigt optimism... 3 Om Arla

Läs mer

Shoppingturism i Sverige

Shoppingturism i Sverige Shoppingturism i Sverige 2015 Handelns bidrag Procent Detaljhandelsutveckling 1991 2015 Detaljhandelns utveckling, mätt i löpande priser 1991 2015. (SCB, HUI Research) 10,00 8,00 6,00 4,00 2,00 5,5% 2,5%

Läs mer

Årsredovisning 2003/04

Årsredovisning 2003/04 Årsredovisning 2003/04 Innehåll 2 Ordföranden har ordet 4 VD kommenterar 8 Färskvaror 11 Ost 14 Smör och matfettsblandningar 16 Ingredienser 18 Innovation 20 Arla Foods ansvar 22 Arla Foods medarbetare

Läs mer

ARLA EKO. Inspirera a* handla mera- Strategier för ökad ekologisk konsum8on. Arlas ekologiska ini8a8v. Ann Freudenthal Senior mgr Arla Brand

ARLA EKO. Inspirera a* handla mera- Strategier för ökad ekologisk konsum8on. Arlas ekologiska ini8a8v. Ann Freudenthal Senior mgr Arla Brand ARLA EKO Inspirera a* handla mera- Strategier för ökad ekologisk konsum8on Arlas ekologiska ini8a8v Ann Freudenthal Senior mgr Arla Brand Arla vilka är vi 10 minuter Arla Ekologiskt Arla eko - nuläge och

Läs mer

Mejerimarknadsrapport

Mejerimarknadsrapport Mejerimarknadsrapport FRÅN LRF MJÖLK NR 4. 2014 Sammanfattning Den internationella mejerimarknaden har fortsatt att försvagas under sommaren. Situationen har förvärrats efter att Ryssland i början av augusti

Läs mer

Välkommen till. ITAB Shop Concept

Välkommen till. ITAB Shop Concept Välkommen till ITAB Shop Concept OM ITAB ITAB Shop Concepts B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm (Mid Cap) ITABs affärsidé: ITAB ska erbjuda kompletta butikskoncept för butikskedjor inom detaljhandeln.

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT 1#5 NULÄGE totalt försäljning ökade med 3,9 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2015, vilket motsvarar en försäljningstillväxt på 4,9 procent. Den goda

Läs mer

Halvårsrapport. Ett gott resultat på en volatil marknad

Halvårsrapport. Ett gott resultat på en volatil marknad 20 14 1 Halvårsrapport 2 Ett gott resultat på en volatil marknad Vi driver vår verksamhet framåt enligt den kurs som vi satt i Strategi 2017. Och vi håller fast vid strategin, även om händelser i omvärlden

Läs mer

Årsstämma Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef

Årsstämma Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef Årsstämma 2019 Henrik Hjalmarsson VD och koncernchef 2 Till minne av 3 Vem är Henrik Hjalmarsson? Född: 1976 Tidigare uppdrag: SVP Inwido Sweden-Norway (2017-2019), VD Findus Nordic (2016-2017), VD Findus

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

2012 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader

2012 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader 2012 på Arlas kärn- och tillväxtmarknader Här följer en kort genomgång av hur 2012 utvecklade sig för Arla på företagets sex kärnmarknader och tre strategiska tillväxtmarknader. Storbritannien: Arla blev

Läs mer

Svag prisutveckling väntas på världsmarknaderna

Svag prisutveckling väntas på världsmarknaderna På tal om jordbruk fördjupning om aktuella frågor 2015-07-01 Svag prisutveckling väntas på världsmarknaderna Priserna på världsmarknaden för jordbruksprodukter väntas ligga kvar ungefär på dagens nivåer

Läs mer

KF som konsumenternas röst

KF som konsumenternas röst Konsumentplattform KF som konsumenternas röst Konsumentkooperationens uppgift är att skapa ekonomisk nytta och samtidigt göra det möjligt för medlemmen att med sin konsumtion bidra till hållbar utveckling.

Läs mer

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011

DIBS Payment Services Tredje kvartalet 2011 DIBS Payment Services Tredje kvartalet DIBS roll i värdekedjan Positiv trend i kärnverksamheten Omsättning (MSEK) 40 35 36,9 35,0 35,9 37,5 38,0 Nettoomsättning i SEK +3% till 38,0 Mkr Försäljningstillväxt

Läs mer

Aktiespararna. 24 november 2009 Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör

Aktiespararna. 24 november 2009 Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör Aktiespararna Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör 1 Det här är SCA 2 SCA Ett globalt hygien- och pappersföretag Nettoomsättning 110 miljarder SEK 52 000 anställda och försäljning i 90 länder TEN och

Läs mer

Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport

Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport VÅRT ANSVAR Arla Foods Corporate Social Responsibility Rapport Arla Foods hanterar frågor som rör etik och kvalitet på ett hållbart och ansvarsfullt sätt för att säkerställa företagets anseende och lönsamhet.

Läs mer

Mejerimarknadsrapport

Mejerimarknadsrapport Mejerimarknadsrapport FRÅN LRF MJÖLK NR 5. 2014 Sammanfattning Den internationella mejerimarknaden har fortsatt att försvagas de senaste månaderna. Situationen har förvärrats efter att Ryssland i början

Läs mer

Atria Strategier & Visioner

Atria Strategier & Visioner Atria Strategier & Visioner Innehåll Presentation av Atria Vår omvärld Våra framtidplaner - Tillväxt planer - Sardus Stort behov av svensk råvara Atria Koncern Abp Atria Koncern Abp är ett i grunden finskt

Läs mer

vårt ansvar Arla Foods corporate social responsibility Rapport 2010

vårt ansvar Arla Foods corporate social responsibility Rapport 2010 vårt ansvar Arla Foods corporate social responsibility Rapport 2010 innehåll Om Arla 4 Affärsprinciper 6 Verksamhetsprinciper 8 Fördjupning 10 Livsmedelssäkerhet 12 Mat och hälsa 14 Mil jö och klimat 16

Läs mer

Mekonomen Group. Januari september november 2016

Mekonomen Group. Januari september november 2016 Mekonomen Group Januari september 2016 11 november 2016 Sammanfattning Q3 2016 2 Fortsatt svagt rörelseresultat i Mekonomen Sweden, åtgärder har vidtagits God underliggande tillväxt i Q3 2016 Avtal tecknat

Läs mer

Vi skapar ett livskraftigt lantbruk

Vi skapar ett livskraftigt lantbruk Vi skapar ett livskraftigt lantbruk Johan Andersson Divisionschef, Lantmännen Lantbruk Lantmännens strategi och portföljstruktur utgår från uppdraget bidra till lönsamheten på våra ägares gårdar (affärspartner)

Läs mer

Läget i den svenska mjölknäringen

Läget i den svenska mjölknäringen 1 2015-02-18 Läget i den svenska mjölknäringen Sammanfattning Sett över en längre tid har både antalet mjölkproducenter och den totala mjölkproduktionen i Sverige minskat. Mjölkproduktionen i Sverige har

Läs mer

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 22 april 2013

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 22 april 2013 World Trade Center, Stockholm 22 april 2013 2012 Ett år med åtgärder för att stabilisera verksamheten Kostnadsminskningar Tyskland positionerat för den nya marknadssituationen antalet anställda minskade

Läs mer

EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015

EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015 EKO : Logiskt eller ologiskt? Martin Eriksson, Macklean Strategiutveckling 11 februari, 2015 Macklean insikter 2 Rapportens konklusioner i korthet 1 Ekologiskt är en växande konsumenttrend som skapar en

Läs mer

Svensk trämekanisk industris position och utveckling

Svensk trämekanisk industris position och utveckling Svensk trämekanisk industris position och utveckling Mikael Eliasson IVA/KSLA seminarium Trämekanisk industri i en globaliserad värld Stockholm, 9 april 2019 Kanske snarare bränslet till den verkliga motorn!

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q Med helårssiffror

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q Med helårssiffror SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Med helårssiffror 2016 2016 ett år med svagare tillväxt för dagligvaruhandeln Den svenska dagligvaruhandeln kan summera 2016 med en tillväxt om 2,3 procent och

Läs mer

Årsstämma 2011. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2011. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 20 Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 20 SCA-koncernen Ett globalt hygien- och pappersföretag Nettoomsättning 09 miljarder SEK 45 000 anställda och försäljning i mer än 00 länder Världens

Läs mer

PostNord januari-juni 2012 Fortsatta effektiviseringar och investeringar för tillväxt och lönsamhet 2012-08-29

PostNord januari-juni 2012 Fortsatta effektiviseringar och investeringar för tillväxt och lönsamhet 2012-08-29 PostNord januari-juni 212 Fortsatta effektiviseringar och investeringar för tillväxt och lönsamhet 212-8-29 Försvarad ad omsättning och underliggande lönsamhet under första halvåret 212 Finansiell översikt

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Konkurrensen i Sverige Kapitel 28 Livsmedelshandel RAPPORT 2018:1

Konkurrensen i Sverige Kapitel 28 Livsmedelshandel RAPPORT 2018:1 Konkurrensen i Sverige 2018 Kapitel 28 Livsmedelshandel RAPPORT 2018:1 Utdrag Det här dokumentet innehåller ett utdrag ur Konkurrensverkets rapport Konkurrensen i Sverige (rapportserie 2018:1). Du kan

Läs mer

Ekologisk livsmedelsmarknad

Ekologisk livsmedelsmarknad Ekologisk livsmedelsmarknad Halvårsrapport om den ekologiska livsmedelsförsäljningen Januari Juli 2017 sammanställd av Ekoweb.nu 19 års erfarenhet av ekomarknaden Fortsatta rekord på svensk ekomarknad!

Läs mer

Årsredovisningen 2001/02

Årsredovisningen 2001/02 Huvudkontor Arla Foods amba Skanderborgvej 277 DK-8260 Viby J. telefon +45 89 38 10 00 telefax +45 86 28 16 91 e-mail arla@arlafoods.com www.arlafoods.dk Årsredovisningen 2001/02 Division Sverige Arla

Läs mer

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt

Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Pressrelease NYA RESULTAT FRÅN GRANT THORNTON-RAPPORTEN: Företagsägare i Kina mest optimistiska om tillväxt Europa sämst på att göra affärer med Kina. Positiv påverkan för svenska företag Nära ett av fem

Läs mer

Handelsbarometern Svensk Handels indikator på optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag

Handelsbarometern Svensk Handels indikator på optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag Handelsbarometern Svensk Handels indikator på optimismen och framtidsförväntningarna bland handelns företag September 2014 Feskarn i Saluhallen, Uppsala Foto: Björn Mattisson 2014-09-15 Osäkert politiskt

Läs mer

Q3 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO

Q3 2014. Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q3 2014 Henrik Bunge, VD Magnus Teeling, CFO Q3 2014 I KORTHET Fortsatt tuffa marknadsvillkor i Europa. Något ökad försäljning av julkollektionen. Stärkt bruttovinstmarginal och fortsatt kostnadsfokus

Läs mer

Studie- och aktivitetshandledning. Billig mat en dyr affär

Studie- och aktivitetshandledning. Billig mat en dyr affär Studie- och aktivitetshandledning Billig mat en dyr affär Billig mat en dyr affär Studie- och aktivitetshandledning Svenska matproducenter måste börja skärpa sig. Om svensk mat ska försvara sin plats i

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD 2012 I KORTHET Fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av H&M:s marknader Försäljningen +11% i lokala valutor jämförbara enheter +1% Bruttomarginal 59,5 procent

Läs mer

Dagligvarubranschen. HUI Research på uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel. Elin Gabrielsson Nils Bohlin 2014 HUI RESEARCH

Dagligvarubranschen. HUI Research på uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel. Elin Gabrielsson Nils Bohlin 2014 HUI RESEARCH Dagligvarubranschen HUI Research på uppdrag av Svensk Dagligvaruhandel Elin Gabrielsson Nils Bohlin 2014 HUI RESEARCH Dagligvarubranschen i siffror 2 Livsmedelskedjan- från jord till bord Branschglidning:

Läs mer

Vad händer på gasmarknaden globalt? Elin Akinci Energimyndigheten

Vad händer på gasmarknaden globalt? Elin Akinci Energimyndigheten Vad händer på gasmarknaden globalt? Elin Akinci Energimyndigheten Innehåll Marknad Utbuds- efterfrågebalans europeisk marknad Utbuds- efterfrågebalans global LNG marknad Industrisektorns andelar på marknaden

Läs mer

DELÅRSRAPPORT. januari - mars

DELÅRSRAPPORT. januari - mars 2018 DELÅRSRAPPORT januari - mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr Halvårsrapport, Axfood AB (publ)perioden 1 januari 30 juni 2002 * Koncernens omsättning uppgick till 16.197 (15.738), en ökning med 2,9 procent. * Rörelseresultatet ökade med drygt 30 procent jämfört med

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q2

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q2 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q2 2016 Med temabilaga URSPRUNGSMÄRKNINGEN FRÅN SVERIGE Optimistisk dagligvaruhandel Dagligvaruhandelns försäljning under andra kvartalet 2016 uppgick till 82,1

Läs mer

Årsstämma 2010. World Trade Center, Stockholm 29 april 2010

Årsstämma 2010. World Trade Center, Stockholm 29 april 2010 World Trade Center, Stockholm 29 april 2010 Sammanfattning 2009 Sverige, Tyskland och Global Services utvecklades väl Storbritannien och USA hade stora problem 2 Nyckeltal 2007-2009 Nyckeltal 2009 2008

Läs mer

FöreningsSparbanken Analys Nr 33 24 november 2005

FöreningsSparbanken Analys Nr 33 24 november 2005 FöreningsSparbanken Analys Nr 33 24 november 2005 God potential för en ökad tjänsteexport De svenska företagen får bättre betalt för sina exporttjänster än för exporten av varor. Under perioden 1995-2004

Läs mer