Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var MEUR (311.9 MEUR Q1/2014). Rörelseresultatet uppgick till 48.3 MEUR (68.4 MEUR), procent. Periodens vinst efter skatt uppgick till MEUR (38.7), procent. Resultatet per aktie var 1.02 euro (0.29 euro), procent. Bruttoförsäljningen på marknaderna Tillväxt % % av totalförsäljningen % av totalförsäljningen under Q under Q Nordiska länder Ryssland och CIS Övriga Europa Nordamerika Nettoförsäljningen på affärsområden Tillväxt % % av totalförsäljningen % av totalförsäljningen Under Q under Q Personbilsdäck Heavy Tyres Vianor PERSONBILSDÄCK Omsättningen på affärsenheten personbilsdäck uppgick till MEUR (246.9 MEUR Q1/2014), procent. Rörelseresultatet uppgick till 60.1 MEUR (80.0), procent.

2 NOKIAN HEAVY TYRES VIANOR Omsättningen på Nokian Heavy Tyres uppgick till 37.6 MEUR (34.6 MEUR Q1/2014), +8.8 procent. Rörelseresultatet uppgick till 6.7 MEUR (4.5), procent. Omsättningen på däckkedjan Vianor uppgick till 55.0 MEUR (49.5 MEUR Q1/2014), procent. Rörelseresultatet var MEUR (- 12.0), procent. Investeringar Investeringarna uppgick till 21.9 MEUR (17.1 MEUR). Marknadsutsikter Under 2015, med aktuella valutakurser, förväntas omsättningen och rörelseresultatet minska något jämfört med år Vd Ari Lehtoranta Slutet av år 2014 var mycket ostabilt i Ryssland. Oljepriserna, värdet av rubeln och köpvanorna förändrades från dag till dag och följde även de små geopolitiska och ekonomiska förändringarna. Läget har dock stabiliserats och årets första kvartal har gått enligt våra planer. Valutakurserna och den försenade starten av försäljningen av vinterdäck i Ryssland har påverkat oss mest negativt. Även om marknaderna i sin helhet har minskat i Ryssland och CIS så har vi lyckats öka våra marknadsandelar, volymer och marginaler på alla andra marknader, tack vare vårt konkurrenskraftiga produktsortiment, expansiv distribution, bättre produktivitet och utmärkta medarbetare. Valutakursändringarna minskade vår omsättning för helåret med 29.1 miljoner euro. Lokala prisförändringar och den ökande efterfrågan av SUV- däck kompenserade bortfallet delvis. Tillsammans med att råvarupriserna minskade med cirka 15 procent hjälpte det oss att ligga på en tillfredställande vinstnivå på 17.2 procent. Efter skattebeslut fick vi tillbaka skatter på miljoner euro för åren , vilket förbättrade periodens vinst lika mycket. Vårt distributionsnätverk fortsätter att expandera. Antalet Vianor- anläggningar är nu uppe på 1,371, NAD- nätverket omfattar 930 anläggningar och partnerkonceptet N- Tyre i Ryssland omfattar nu 67 anläggningar. Vår produktportfölj är konkurrenskraftig, vi har lanserat nya vinterdäck och året- runt- däck för Centraleuropa och Nordamerika och har klarat oss bra i biltidningarnas däcktester. Nokian Heavy Tyres och Vianor har ökat försäljningen och Heavy Tyres även sin lönsamhet. Vianors vikande lönsamhet beror på säsongsfaktorer.

3 Trots att det fortfarande är svårt att bedöma utvecklingen av marknaderna i Ryssland och CIS- länderna så tror vi på framtiden. Vi står fortfarande på vår analys för detta år och ser positivt på våra möjligheter till tillväxt i framtiden. Marknadsläget USA fortsätter att vara tillväxtmotorn med sin stödjande finanspolitik, ökande industriproduktion och stark sysselsättningsgrad. Den europeiska ekonomin visade tecken på förbättring i början av 2015 när den europeiska centralbanken ECB presenterade ett ekonomiskt stödprogram på miljarder euro i syfte att förbättra den ekonomiska aktiviteten i EU- området. Eftersom många av de utvecklande ekonomierna är svaga och de geopolitiska riskerna fortfarande finns kvar, beräknas den globala BNP- ökningen uppgå till 3.8 procent under år I Norden ökade försäljningen av nya bilar med 4 procent under första kvartalet 2015 på årsbasis. Marknadsvolymen för personbilsdäck ökade med 9 procent, jämfört med första kvartalet Inga större förändringar på efterfrågan på däck förväntas under Efterfrågan på tunga specialdäck varierar kraftigt mellan produkterna och marknaderna, men det allmänna intrycket inom affärsområdet är positivt. Efterfrågan på original skogsmaskindäck var stort under första kvartalet. Även om det finns vissa tecken på att efterfrågan har passerat sin topp, så kommer den ökade användningen av trä och den goda lönsamheten på massaindustrin öka efterfrågan på skogsmaskiner och däck även under Efterfrågan på lastbilsdäck varierade mellan områden. Inköp av premiumdäck minskade med 1 procent i Europa, men efterfrågan i de nordiska länderna ökade med 17 procent på årsbasis. I Ryssland minskade efterfrågan på premiumlastbilsdäck med 3 procent jämfört med första kvartalet Efterfrågan på lastbilsdäck förväntas i år ligga på samma nivå som förra året på samtliga Nokian Tyres västmarknader. I Ryssland förväntas efterfrågan minska. Råvarupriserna Råvarupriserna var fortsatt låga, men förväntas stiga under andra halvåret Nokian Tyres råvarukostnader ( /kg) minskade med 15.4 procent under första kvartalet 2015 på årsbasis. Råvarukostnaderna väntas minska med cirka 5 procent under 2015, vilket skulle ge kostnadsfördelar med cirka 15 miljoner euro, jämfört med Personbilsdäck Omsättningen minskade, huvudsakligen på grund av devalveringen av rubeln och den klart minskade försäljningen i Ryssland. Försäljningsvolymen ökade på alla andra marknader. Försäljningen ökade mest i Nordamerika, vilket fick ytterligare fart på grund av den lägre dollarkursen. Företagets marknadsandelar ökade i Centraleuropa och Nordamerika. Det genomsnittliga försäljningspriset minskade, beroende på devalveringar. Försäljningsmixen påverkades negativt av att andelen vinterdäck i mixen minskade till 58 procent (62 %). Priset har sänkts i vissa länder, vilket visar att konkurrensen ökar och att de lägre råvarukostnaderna påverkar priserna. Lokala prishöjningar i Ryssland stöder dock

4 utvecklingen av ASP. Försäljningsmixen och prisförändringar generellt påverkade positivt ASP. Av de olika produktsegmenten hade speciellt premiumsommardäck en positiv påverkan på mixen. Hösten 2014 dominerade Nokian Tyres vinterdäcktester och vann ett stort antal tester i nordiska och ryska biltidningar. Speciellt positivt är att Nokian Tyres vinterdäck även vann många tester i centraleuropeiska biltidningar, vilket var en stor framgång för Nokian Tyres. Även nya Nokian sommardäcksortiment vann många sommardäcktester i Centraleuropa under våren Ständiga lanseringar av nya produkter med nya innovationer, som förbättrar säkerheten, komforten och miljön, har förstärkt varumärket och prisbilden för Nokian Tyres. Nokian Heavy Tyres Efterfrågan låg på god nivå på Nokian Heavy Tyres västmarknader inom de viktigaste produktsegmenten. Affärsområdets leveranskapacitet ökade på årsbasis, vilket ökade omsättningen. Försäljningen av skogsmaskinsdäck ökade med 14 procent och försäljningen av lantbruksdäck utvecklades positivt. Försäljningen ökade mest i Nordamerika och även tillväxtutsikterna för resten av året ser bäst ut där. Försäljningen i Ryssland och CIS påverkades negativt på grund av devalveringarna mot euron. Det genomsnittliga försäljningspriset på årsbasis minskade en aning på grund av den utmanade prissättningsmiljön, speciellt vad gäller lastbilsdäck. Ökade försäljningsvolymer och minskade fasta kostnader förbättrade dock rörelseresultatet betydligt. Marginalerna stöddes av lägre råvarupriser och bättre produktivitet. På årsbasis ökade produktionen (ton) med 34 procent under första kvartalet, tack vare moderniseringar i fabriken och ökad automation under år Den ökade leveranskapaciteten kommer att stödja försäljningen under Vianor I slutet av perioden hade Vianor 195 (186) egna anläggningar i Sverige, Finland, Norge, USA Schweiz och Ryssland. Vianor lyckades med sitt strategiska mål att öka distributionen och att erövra nya marknadsandelar i det utmanande marknadsläget. Vårsäsongen med omfattande sommardäcksförsäljning började redan i mars i de nordiska länderna, vilket stödde försäljningen under första kvartalet. Serviceförsäljningen ökade med 9.4 procent, inklusive ökningen av försäljningen av bilservice med 13.4 procent. Detaljhandelns andel var 48 procent av Vianors totala försäljning. Det operativa resultatet var negativt under första kvartalet och minskade en aning på årsbasis på grund av ökade kostnader för expansionen av däckkedjan. Den gradvisa förändringen av verksamhetsmodellen från däckförsäljning till bilservice fortsätter med investeringar och lokala förvärv av bilverkstäder. I slutet av perioden hade totalt 59 bilverkstäder förvärvats och integrerats i Vianors anläggningar i Norden.

5 Franchising- och partnernätet Under första kvartalet 2015 expanderade Vianor sitt franchising- och partnernätverk med 16 nya försäljningsställen på Nokian Tyres kärnmarknader. I slutet av perioden ingick 1,371 försäljningsställen, varav 1,176 var partnerföretag, i Vianor- kedjan. Vianor är aktivt i 27 länder och mest aktiv i Norden, Ryssland och Ukraina. Som resultat av expansionen ökade Nokian Tyres marknadsandel i varje respektive land. Utvidgningen av partnernätverket kommer att fortsätta. Den enklare partnermodellen Nokian Tyres Authorized Dealer (NAD) fortsatte sin expansion under första kvartalet 2015 med 61 nya försäljningsställen till 930 försäljningsställen i 14 europeiska länder och i Kina. N- Tyre, det nya Nokian Tyres partnernätverket, har 67 anläggningar i Ryssland och Kazakhstan. För ytterligare information kontakta: Vd Ari Lehtoranta En längre version av delårsrapporten på engelska kan hämtas från:

Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016

Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016 PRESSINFORMATION 2016-05-04 Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016 Försäljningen ökade i Centraleuropa och i Norden, bättre lönsamhet Januari mars 2016 Omsättningen minskade med 1,9 % och var 275,8

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014 PRESSINFORMATION 2014-08-08 Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014 Stark tillväxt på västmarknader motvind i Ryssland NOKIAN TYRES PLC Januari-juni 2014 01-06/13 % Omsättning 681,5 MEUR 752,2 MEUR

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011 PRESSINFORMATION 2011-08- 05 Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011 Stark efterfrågan, försäljningen ökade kraftigt och resultatet blev bättre Koncernens omsättning ökade med 41,4 procent till 628,0

Läs mer

Delårsrapport januari-mars (sammandrag)

Delårsrapport januari-mars (sammandrag) Delårsrapport januari-mars 2008 (sammandrag) 1 Ahlstrom Abp BÖRSMEDDELANDE 2008-04-25 08.30 Delårsrapport januari mars 2008 Kraftig ökning av omsättningen under första kvartalet Denna rapport är ett sammandrag

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

Höstprognosen 2014: Långsam återhämtning med mycket låg inflation

Höstprognosen 2014: Långsam återhämtning med mycket låg inflation Europeiska kommissionen - Pressmeddelande Höstprognosen 2014: Långsam återhämtning med mycket låg inflation Bryssel, 04 november 2014 Enligt EU-kommissionens höstprognos kommer den ekonomiska tillväxten

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget

Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget Det allmänna ekonomiska läget och den kommunalekonomin, vintern 2015 Översikt, publicerad 23.12.2015 Chefsekonomens översikt - Det allmänna ekonomiska läget Under hösten har finansmarknaden med oro följt

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q3 2015 1#5

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q3 2015 1#5 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT 1#5 NULÄGE totalt försäljning ökade med 2,5 miljarder kronor under det tredje kvartalet 2015 jämfört med samma period föregående år. Det motsvarar en försäljningstillväxt

Läs mer

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza ITAB Shop Concept Förvärv av La Fortezza 2016-07-08 Förvärvet är i linje med vår strategi om att erbjuda helhetskoncept till detaljhandeln i Europa. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande marknadsposition

Läs mer

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport

Agenda. Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Agenda Swedol i korthet Strategisk omstart Våra initiativ för ökad tillväxt Delårsrapport Swedol i korthet Vision Swedol är den partner som bäst tillgodoser den professionella användarens behov och önskemål.

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef VD:s anförande 3 maj 2007 Per Lindberg VD & koncernchef Billerud 2006 Resultatutvecklingen har vänt Stark marknad under hela 2006 Fortsatt kostnadsökning Prisökningar > ökning av rörliga kostnader Besparingarna

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag)

Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag) Bokslutsmeddelande 2009 (sammandrag) Ahlstrom Abp, sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE, 3.2.2010 kl. 12.10 Detta är en sammanfattning av bokslutsmeddelandet. Det fullständiga meddelandet för 2009 finns på

Läs mer

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson Presentation ti från årsstämma 2012 Roger Johansson VD och koncernchef 1 2 Koncernledning BE Group 2011 Viktiga steg framåt 3 Ett ledande stålservicebolag med verksamhet i 10 länder Sverige g Finland Estland

Läs mer

Nokian Tyres bokslut 2013 Nya marknadsandelar och goda marginaler i utmanande omvärld

Nokian Tyres bokslut 2013 Nya marknadsandelar och goda marginaler i utmanande omvärld PRESSINFORMATION 2014-02- 07 Nokian Tyres bokslut 2013 Nya marknadsandelar och goda marginaler i utmanande omvärld Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 7,7 procent på fjärde kvartalet och var

Läs mer

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014

PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 PRESS RELEASE Poznan, 21 Mars 2014 Efter ännu ett utmanande år för pappersindustrin redovisar Arctic Paper små men viktiga förbättringar. För 2014 gäller fortsatt starkt fokus på ekonomi och marknadsaktiviteter.

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december månader

Delårsrapport 1 april 31 december månader Delårsrapport 1 april 31 december 2008 9 månader 10 februari 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner

Läs mer

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015

Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Extra bolagsstämma 12 augusti 2015 Mot vår mission och vision Mission Vi vill göra det lättare för människor att själva bidra till ett sundare liv i vardagen Vision Ledande i Norden inom hälsa och välbefinnande

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

3 kv kv 16 9M 2018

3 kv kv 16 9M 2018 Delårsrapport kvartal 3 20 Stabil tillväxt Tredje kvartalet i sammandrag - Rörelsens intäkter ökade med 20 procent till 27 330 KSEK (22 724) - Bruttomarginalen stärktes till 40 procent (38) - Rörelseresultatet

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) 1 Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Juli - september 2006 jämfört med samma period föregående år Nettoomsättningen ökade med 142% till 14,9 MSEK (6,1). Rörelseresultatet

Läs mer

Posten Norden. Bokslut 2010. Extern

Posten Norden. Bokslut 2010. Extern Posten Norden Bokslut 2010 Extern Förbättring av rörelseresultatet trots vikande volymer Resultat i sammandrag Rörelseresultatet uppgick till 1 375 (284) MSEK. Exklusive strukturoch valutaförändring ökade

Läs mer

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26)

Årsstämma Area for big and left picture. Area for right picture. Area for red header box (8,09x1,26) Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Delårsrapport januari-march (sammandrag)

Delårsrapport januari-march (sammandrag) Delårsrapport januari-march 2010 (sammandrag) Ahlstrom Abp, sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE, 29.4.2010 kl. 12.00 Detta är en sammanfattning av delårsrapporten för januari mars 2010. Den fullständiga delårsrapporten

Läs mer

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida 2015 Årsstämma i Bravida Holding AB Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida Q3 Ledande inom installation och service i Norden Vi ger fastigheter liv Våra installations- och serviceuppdrag omfattar

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Konjunkturläget våren Richard Palmer

ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ. Konjunkturläget våren Richard Palmer ÅLANDS STATISTIK OCH UTREDNINGSBYRÅ Konjunkturläget våren 2017 Richard Palmer Internationell utblick: gryende optimism Den globala tillväxten återhämtar sig Den globala tillväxten förväntas återhämta sig

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017 Delårsrapport kvartal tre 2017 Juli - Sep 2017 (Tredje kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 7 209 (318) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Pro forma-redovisning

Pro forma-redovisning 16 PRO FORMA HUSQVARNAS ÅRSREDOVISNING 2006 Pro forma-redovisning (ej reviderad) Nettoomsättningen ökade 2006 med 2% till 29.402 (28.768) Omsättningen påverkades negativt av lägre efterfrågan på trädgårdsprodukter

Läs mer

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011

VD Fredrik Jönsson Börshuset i Malmö den 27 april, 2011 Årsstämma 2011 Area for red header box (8,09x1,26) Area for big and left picture Area for right picture Position from top left corner: Horizontal 0,5 cm Vertical 0,5 cm Position from top right corner:

Läs mer

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB. Peter Einarsson Logistikchef

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB. Peter Einarsson Logistikchef Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB Peter Einarsson Logistikchef Vianor Group Vianor är en global däck- och bilservicekedja som ägs till 100% av Nokian Tyres Vianor består av egenägda

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Årsstämma Christian Berner Tech Trade

Årsstämma Christian Berner Tech Trade Årsstämma 2018-04-23 Christian Berner Tech Trade Agenda Vad hände under 2017? Nyckeltal Marknader och affärsområden Hur vi skapar kundvärde och tillväxt Våra prioriteringar 2018 Tid för frågor Christian

Läs mer

Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj

Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj PRESSINFORMATION 2011-04- 20 Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj Nokian Tyres sommardäck har samlat många topplaceringar i däcktester som motortidningarna har gjort runt om i Europa. Nokian

Läs mer

Tillväxtmålet är % per år, varav 5-10 % är organisk tillväxt. Lönsamhetsmålet är en rörelsemarginalen om 15 %. Soliditetsmål om minst 30 %.

Tillväxtmålet är % per år, varav 5-10 % är organisk tillväxt. Lönsamhetsmålet är en rörelsemarginalen om 15 %. Soliditetsmål om minst 30 %. NWG // I V Ä R L D E N New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall erbjuda sina produkter inom profil- och detaljhandelsmarknaden. Tillväxtmålet

Läs mer

Delårsrapport januari-juni (sammandrag)

Delårsrapport januari-juni (sammandrag) Delårsrapport januari-juni 2010 (sammandrag) Ahlstrom Abp sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE 11.08.2010 kl. 12.00 Detta är en sammanfattning av delårsrapporten för januari juni 2010. Den fullständiga delårsrapporten

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari - juni

DELÅRSRAPPORT januari - juni 2018 DELÅRSRAPPORT januari - juni DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och inredningssektorn.

Läs mer

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr

1. I årets rörelseresultat ingår resultat från försäljning av fastigheter med netto 25 Mkr Halvårsrapport, Axfood AB (publ)perioden 1 januari 30 juni 2002 * Koncernens omsättning uppgick till 16.197 (15.738), en ökning med 2,9 procent. * Rörelseresultatet ökade med drygt 30 procent jämfört med

Läs mer

Årsstämma i Bravida Holding AB

Årsstämma i Bravida Holding AB Årsstämma i Bravida Holding AB Stockholm 10 maj 2017 Mattias Johansson Stockholm 3 maj 2016 Mattias Johansson, vd och koncernchef a Vd och koncernchef 2015 Verksamhet och sammanfattning av 2015 Jerker

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Bokslutsmeddelande 2010 (sammandrag)

Bokslutsmeddelande 2010 (sammandrag) Bokslutsmeddelande 2010 (sammandrag) Ahlstrom Abp sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE 1.2.2011 kl. 12.00 Ahlstrom Abp, sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE, 1.2.2011 kl. 12.00 Detta är en sammanfattning av bokslutsmeddelandet.

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011

SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport 2011 SEKAB rapport för tertial 3 samt preliminär årsrapport Tertial 3: Nettoomsättningen är 415 Mkr (617) Bruttovinsten uppgick till 41 Mkr (67) Rörelseresultat (EBIT) exkl. intressebolag 6 (-10) Rörelseresultatet

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 47 länder 280 000 m 2 produktion 63 bolag 4 700 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 5,9 mdr kr 2014/15

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december 2018 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen

Läs mer

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser

Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Delårsrapport kvartal 1 2019 Starkt tillväxt i Europa - utebliven tillväxt i Norden beroende på sena leveranser Höjdpunkter första kvartalet - Nettoomsättningen ökade med 12 procent till 20 489 KSEK (18

Läs mer

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2016

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2016 BOKSLUTSRAPPORT Perioden januari - december i sammandrag Nettoomsättningen för var 172,4 Mkr (151,8), en ökning med 13,6 % Rörelseresultatet före engångskostnader uppgick till 4,6 Mkr (2,7), en ökning

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 April - juni 2018 (kvartal två) Nettoomsättningen uppgick till 24 868 (6 857) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999 Pressmeddelande den 27 april 1999 RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999 - Fortsatt positiv utveckling av resultat och marginal - 1999 Förändring, % Nettoomsättning, Mkr 29.053 28.567 1,7 Rörelseresultat, Mkr

Läs mer

Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa

Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa Fiskars i korthet Kontor Produktion Distributionsenhet Nyckeltal 2013 Omsättning 798,6 Milj euro EBIT exkl. poster av engångsnatur 73,8 Milj.

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

Jays - Företagets bästa kvartal

Jays - Företagets bästa kvartal Jays - Företagets bästa kvartal I oktober i fjol lanserade Jays sin nya hörlur - a-jays Five - individuellt anpassad för Android, ios samt Windows Phone. Oktober var sista månaden i kvartal två 2013, vilket

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

STARK ÖKNING AV Precise BioMatch TM Mobile. Delårsrapport apr-jun 2015 & jan-jun 2015 Publicerad tisdag 18 augusti, 2015

STARK ÖKNING AV Precise BioMatch TM Mobile. Delårsrapport apr-jun 2015 & jan-jun 2015 Publicerad tisdag 18 augusti, 2015 STARK ÖKNING AV Precise BioMatch TM Mobile Delårsrapport apr-jun 2015 & jan-jun 2015 Publicerad tisdag 18 augusti, 2015 VÄSENTLIGA HÄNDELSER ANDRA KVARTALET Precise BioMatch Mobile integrerades i åtta

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2015 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och detaljhandeln.

Läs mer

Fiskars Oyj Abp. Ordinarie bolagsstämma

Fiskars Oyj Abp. Ordinarie bolagsstämma Fiskars Oyj Abp Ordinarie bolagsstämma 15.3.2012 Fiskars Oyj Abp Verkställande direktör Kari Kauniskangas IKONISKA PRODUKTER STARKA VARUMÄRKEN GLOBALA AMBITIONER På väg att bli ett enhetligt konsumentproduktbolag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS 2011 ÅRSSTÄMMA 2011

VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS 2011 ÅRSSTÄMMA 2011 VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS VÄLKOMMEN TILL ÅRSSTÄMMA PARTNERTECHS 2011 ÅRSSTÄMMA 2011 Effektivitet och lönsamhet i fokus Leif Thorwaldsson VD och Koncernchefen har ordet Agenda Kort om PartnerTech PartnerTechs

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari mars

DELÅRSRAPPORT januari mars 2019 DELÅRSRAPPORT januari mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall

Läs mer

Smartphone med Precise BioMatch Mobile lanserad av ledande tillverkare. Delårsrapport januari-september 2014 Publicerad den 21 oktober, 2014

Smartphone med Precise BioMatch Mobile lanserad av ledande tillverkare. Delårsrapport januari-september 2014 Publicerad den 21 oktober, 2014 Smartphone med Precise BioMatch Mobile lanserad av ledande tillverkare Delårsrapport januari-september 2014 Publicerad den 21 oktober, 2014 Mest väsentliga händelser > Smartphone med Precise BioMatch Mobile

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry

Delårsrapport 1 april 31 december MediTech. Tools and Equipment. Electronic Components. Industry Delårsrapport 1 april 31 december 1997 MediTech Electronic Components Tools and Equipment Industry Bergman & Beving-koncernen Delårsrapport 1 april 31 december 1997 Under tredje kvartalet uppgick resultatet

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010

ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 ework januari september 2010 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 oktober 2010 Om oss Marknadsledande konsultmäklare i Norden Startade i Sverige år 2000 Över 40 000 konsulter i nätverket inom IT, telekom,

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

Aktiespararna. 24 november 2009 Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör

Aktiespararna. 24 november 2009 Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör Aktiespararna Bodil Eriksson, Kommunikationsdirektör 1 Det här är SCA 2 SCA Ett globalt hygien- och pappersföretag Nettoomsättning 110 miljarder SEK 52 000 anställda och försäljning i 90 länder TEN och

Läs mer

Uppgift 8, s. 9. Märk substantivets form efter genitiv (omistusmuodon jälkeen)

Uppgift 8, s. 9. Märk substantivets form efter genitiv (omistusmuodon jälkeen) Facit Företag Uppgift 8, s. 9 1. S-gruppen ökade sin marknadsandel. 2. Antalet produktionsanläggningar fördubblades. 3. I fjol/förra året minskade antalet dotterbolag. 4. Den ökade konkurrensen har minskat

Läs mer

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Ökning av resultatet efter finansnetto med 34 procent till 9,1 (6,8) MSEK Rörelseresultatet ökade med 30 procent och uppgick till 8,2 (6,3) MSEK Resultatet

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q #5 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT 1#5 NULÄGE totalt försäljning ökade med 3,9 miljarder kronor under det fjärde kvartalet 2015, vilket motsvarar en försäljningstillväxt på 4,9 procent. Den goda

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent.

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent. HALVÅRSRAPPORT 2001-12-01--2002-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 24.706 (21.391), en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Omsättningen för andra

Läs mer

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000

Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september 2000 Orc Software AB Delårsrapport 1 januari-30 september Omsättningen ökade under januari-september med 62 procent till 90 (56) miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 72 procent till 36 (21) miljoner

Läs mer

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 Starkt 2011 Tydlig resultatförbättring andra året i rad Starkt kassaflöde och kraftigt reducerad nettoskuld Positiv utveckling på nya strategiska marknader Sverige

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000

DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 DELÅRSRAPPORT JANUARI SEPTEMBER 2000 Sammanfattning * Resultatet efter finansiella poster uppgick till 4 317 (motsvarande period 1999: 1 778) Mkr. Resultatet för tredje kvartalet var 2 508 (andra kvartalet:

Läs mer

Välkommen till årsstämma i Lagercrantz Group AB 29 augusti 2007

Välkommen till årsstämma i Lagercrantz Group AB 29 augusti 2007 Välkommen till årsstämma i Lagercrantz Group AB 29 augusti 2007 Årsstämmopresentation VD Jörgen Wigh Verksamhetsåret 2006/07 Lagercrantz inför framtiden Kvartal 1 2007/08: 1 april 30 juni 2007 PAGE 2 Lagercrantz

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017

FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV. Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 FORTSATT TILLVÄXT OCH STRATEGISKT FÖRVÄRV Bokslutskommuniké 2016 Publicerad 14 februari 2017 INTEGRERAD I 21 MOBILA ENHETER 21 mobila enheter med Precise BioMatch Mobile lanserades under fjärde kvartalet

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-02-29 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 11.756 (10.771), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 12 procent.

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2004 KLIPPAN är en ledande producent av specialpapper för den grafiska industrin med en total kapacitet om 200 000 ton per år. Produktionen sker vid de tre bruken i Klippan, Lessebo och Mölndal. Klippan den

Läs mer

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost

Delårsrapport. Januari - mars. J.Harvest & Frost Delårsrapport Januari - mars 2016 J.Harvest & Frost Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranchen samt sport-

Läs mer

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 12 28-4-24 Årsstämma 27 ett mycket bra år 13 28-4-24 Årsstämma 1 Agenda Resultat i siffror Socialt och miljömässigt engagemang Våra verksamheter Tillväxtmöjligheter Atlas

Läs mer

Stark avslutning på rekordår

Stark avslutning på rekordår Bokslutskommuniké 20 Stark avslutning på rekordår Fjärde kvartalet i sammandrag De totala intäkterna ökade med 51 procent till 13 369 KSEK (8 852), vilket var den bästa siffran för ett enskilt kvartal

Läs mer