Krav på säker autentisering över öppna nät

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Krav på säker autentisering över öppna nät"

Transkript

1 Krav på säker autentisering över öppna nät I enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall en vårdgivare som använder öppna nät för att hantera patientuppgifter, ansvara för att det i ledningssystemet finns rutiner som säkerställer att överföring av patientuppgifter görs på ett sådant sätt att ingen obehörig kan ta del av uppgifterna och åtkomst till patientuppgifter föregås av stark autentisering. Mot bakgrund av detta är det möjligt att nyttja stark autentisering för inloggning till kvalitetsregister, medan kallat registret, genom SITHS kort, e-legitimation (Säker IT inom Hälso- och Sjukvård) och ett HSA-ID. Nedan följer en kort beskrivning av hur SITHS kort och ett HSA-ID kan användas vid register anslutna till kompetenscentrum UCR för start autentisering. Minikrav för autentisering med e-legitimation (SITHS kort) De minimum kraven som finns för att detta skall fungera lokalt kan delas upp i tre subgrupper Kvalitetsregistret som system kräver (för användarens fysiska tillgång till registret) Internet uppkoppling En webbläsare som stöds av registret (Internet Explorer 7 eller högre) Användaren måste vara upplagd i registret med ett användarenamn och personligt lösenord Krav på den dator du använder för att hantera e-legitimation På klientsidan måste det finnas installerad mjukvara för att hantera SITHS kort (t.ex. NetID) På klientsidan måste det finnas en kortläsare för SITHS kort och eventuellt tillhörande drivrutiner till kortläsaren. Krav som ställs av registret på personlig e-legitimation Personligt SITHS kort för alla aktuella användare (Om du inte har något e-tjänstekort behöver Du införskaffa ett kort genom beställning genom närmaste chef inom Er verksamhet (följ era lokala rutiner) Personlig pinkod för autentisering som erhålls i samband med kortet HCC tjänstecertifikatet dvs. din tjänstelegitimation måste också finnas på kortet. (Detta innehåller själva HSA-ID som kommer att användas för att identifiera användaren). Att komma igång Innan det går att använda Ditt e-tjänstekort för inloggning dagligdags i RiksSvikt behöver det aktiveras/knytas till ditt användarenamn i RiksSvikt. Aktiveringen innebär att Din e-tjänstelegitimation dvs. Ditt HSA-ID från SITHS kortet knyts till Ditt användarenamn i registret. Först därefter går det att nyttja e-tjänstekortet för inloggning i RiksSvikt. Aktiveringsprocessen initieras alltid av registret vid inloggning tills dess Du knutit din e-legitimation till ditt användarnamn i registret. Aktiveringsprocessen kräver ett e-tjänstekort med korrekt pinkod

2 aktuellt användarnamn till registret och lösenord Att aktivera stark autentisering till registret Genom att klicka på länken Kortinloggning på initieras aktiveringsprocessen för inloggning med stark autentisering och Du kan knyta Ditt HSA-ID till ditt användare ID i RiksSvikt. I exempelbilderna nedan utgår vi från NetID som mjukvara/program för hanteringen av ditt e- tjänstekort. Kortläsare Börja med att sätta e-tjänstekortet i kortläsaren vid datorn som skall nyttjas för åtkomst till RiksSvikt Fortsätt med att logga in genom att klicka på Kortinloggning. Välj certifikat Du kommer nu att kunna få möjligheten att välja certifikat att använda. Välj SITHS CAvX (X=aktuell version)

3 OBS! Det är inte alltid som möjligheten att välja certifikat visas. I dessa fall kommer Du att visas fönstret för legitimering, se stycket nedan Ange säkerhetskod. Ange säkerhetskod Du behöver nu legitimera dig genom att ange din identifieringskod. Detta görs genom att Du matar in din PIN kod (i regel 6 siffrig) för legitimation/autentisering. Klicka därefter på Jag legitimerar mig. Din säkerhetskod återfinns i ditt PIN-kodskuvert från Telia. Saknas detta behöver Du beställa en ny pinkod till ditt e-tjänstekort. Användarenamn och lösenord i registret Därefter kommer Du att komma till registrets inloggningssida. Där behöver Du ange ditt aktuella användarenamn och lösenord för behörighet till RiksSvikt. Saknas dessa behöver Du kontakta de lokalt registeransvariga. Efter att korrekt användarenamn och lösenord angivits kommer SITHS kortets HSA-ID att ha kopplats/knutits till det aktuella användarenamnet i RiksSvikt och Du släpps in i registret.

4 Efter att korrekt användarenamn och lösenord angivits kommer ditt e-tjänstekort att ha kopplats/knutits till det aktuella användarenamnet i RiksSvikt och Du släpps in i systemet. Du har nu aktiverat din starka autentisering till RiksSvikt och kommer nu att kunna använda din e- legitimation för inloggning. Antal försök Du har 5 antal försök på dig att koppla ditt HSA-ID till ett användarenamn i registret. Har ett felaktigt användarenamn eller lösenord angivits 5 gånger kommer det aktuella HSA-ID att låsas från ytterligare försök att logga in mot registret. Ett HSA-ID som blivit låst i ett register måste hanteras av en aktuell administratör för registret. Lokalt är det Regionkoordinatorn som har behörigheten att spärra eller låsta upp ett HSA-ID som blivit låst. Kontakta bertil.s.olsson@rikssvikt.se, lena.olsson@rikssvikt.se, catarina.koerfer@rikssvikt.se eller asa.jonsson@rikssvikt.se för att få hjälp med att låsa upp HSA-ID. Genom att låsa upp ett HSA-ID nollställs räknaren över antalet försök. Lyckad koppling av HSA-ID Nästa gång du skall logga in autentiserar Du till SITHS kort genom att stoppa in det i kortläsaren, starta mjukvaran och ange din pin kod för legitimering. Därefter när du väljer att öppna registret kommer du att komma in i registret utan att behöva ange Ditt användarenamn och lösenord då registret kommer att identifiera dig genom den session som SITHS kortet skapat. OBS! Att tänka på I t.ex. NetID mjukvaran som används för att hantera SITHS kortet går det även att ställa in hur en session som skapats skall hanteras när och om kortet avlägsnas från datorn. Det skall t.ex. gå att ställa in att Webbläsaren stängs ner automatiskt alternativ att den blir kvar upp men att användaren loggas ut från systemet. Detta kan framför allt vara viktigt när en webbläsare kan hantera flera sessioner. Att praktiskt använda e-tjänstekortet mot ett register Att använda e-tjänstekortet i arbetet kan skilja sig åt beroende på hur kortet används i övrigt inom verksamheten. Gemensamt för alla e-tjänstekort är att varje session måste aktiveras genom att kortet ansluts till datorn och korrekt pinkod för legitimering anges. Sessionen är aktiv till dess kortet avlägsnas från datorn. Det finns i stort sett två användningsalternativ. 1. För verksamheten som kräver kort i övriga applikationer blir registret endast en av många applikationer och fördelarna med single sign on gäller, dvs. registret kommer inte att kräva någon egen inloggning med användarnamn och lösenord utan kommer att känna av kortet. 2. För en verksamhet där registret ännu är ensamt om att kräva kort kommer registret att bli den enda applikationen som efterfrågar pinkod för legitimering. Problem som kan uppstå vid inloggning med e-tjänstekort Nedan följer en kortfattad beskrivning av olika problem som kan uppstå vid inloggning med e- tjänstekort.

5 Syfet med texten är att ge användaren en vägledning till att själv kunna avhjälpa problemet alternativt kunna utesluta lösningar. I de fall nya problem identifierats kommer vi att lägga till texter på denna sida. 1. Om vi utgår från att tjänsten för e-tjänstekort faktiskt är uppe och fungerar Vid tveksamheter stäm av med en kollega alternativt titta på registrets hemsida för information om störningar eller kontakta din support för registret. När det gäller support, som UCR i egenskap av administratör eller förvaltare av ert kvalitetsregister kan tillhandahålla, är denna, gällande e-tjänstekort, i stort begränsade till att stämma av om tjänsten e-tjänstekort fungerar eller inte. Vi kan inte hjälpa till med felsökning med mjukvara lokalt på din dator eller gentemot ditt e-tjänstekort. För att underlätta i felsökningen har vi sammanställt en lista över de vanligaste fel som uppmärksammats och förslag på lösningar som fungerat. 2. Sitter ditt e-tjänstekort i kortläsaren? Säkerställ att Du satt kortet i läsaren, är kortet inte alls istoppat eller enbart delvis istoppat? Kortet måste vara istoppat så långt som kortläsaren tillåter för att informationen på kortet skall kunna läsas korrekt. Läsaren måste kunna komma åt och läsa från chipet. Generellt gäller att kortet skall stoppas in med chipet på ovan sidan och längst in i läsaren. 3. Jag var nyligen inloggad men kommer nu inte in... Har Du nyligen varit inloggad i systemet och tagit ut ditt e-tjänstekort från läsaren? I de flesta fall hanterar mjukvaran för kortet detta lokalt på din dator beroende på konfigurationen. Men det kan även vara så att datorn fortfarande har kvar information om din senaste inloggning i webbläsaren. Detta kommer inta att godkännas av den tjänst som hanterar registrets kort inloggning varför Du kommer att mötas med svaret att sidan inte kan visas. För att lösa problemet stäng ner den webbläsare som Du användare för att öppna registret helt och hållet och prova igen. 4. Innehåller ditt e-tjänstekort SITHS certifikat? För att kunna nyttja inloggningstjänsten för e-tjänstekort behöver ditt e-tjänstekort vara laddat med SITHS certifikat. Saknar ditt e-tjänstekort detta kommer tjänsten inte att tillåta att Du loggar in mot registret och Du kommer att erhålla ett meddelande om att sidan inte kan visas. För att kontrollera vilka certifikat som finns på kortet kan Du höger klicka på programikonen för det program som du användare för korthanteringen t.ex. Ned ID. Från den menyn som öppnas väljer du Administrera. Följande fönster öppnas.

6 OBS! Notera att denna bild har blivit redigerad. Bredvid respektive certifikat återfinns oftast användarens namn och personnummer eller HSA-ID alternativt annat ID som kan vara aktuellt beroende på certifikat. Det kan även förekomma fler certifikat än dem i bilden. Kan du se att du saknar erforderliga certifikat behöver Du installera dessa på kortet. Kontakta din lokala IT- förvaltning för stöd i denna process. 5. Följande meddelande visa när kortet sätts i kortläsaren - Mitt kort har ännu inget HCC... Detta meddelande om att kortet saknar HCC innebär att SITHS certifikat (Health Care Certificate) behöver laddas ned på kort i efterhand. Detta kan delvis bero att det egna landstingets eller kommunens kort av någon anledning behöver fräschas till med en uppdatering av certifikaten. Det kan även vara så att mjukvaran som hanterar korten, t.ex. Ned ID inte installerats korrekt eller med rätt behörighet. Om en användare utan administratörs rättigheter kunnat installera programmet på datorn kan det mycket väl vara så att programmet inte fungerar fullt ut. Prova med att testa Ditt kort på en annan dator som Du vet att det fungerar med att nyttja e- tjänstekort. Alternativt be en kollega vars kort Du vet fungerar testa att logga in från din dator. Vid fortsatt problem vänligen kontakta din lokala IT- förvaltning för stöd i denna process. 6. Jag har provat allt ovanstående och det fungerar fortfarande inte Har Du provat de olika förslagen ovan men möts fortfarande av meddelandet att sidan inte kan visas kan Du själva prova att logga in direkt på en testsida som tillhandahålls av Secmaker...

7 ...väl på denna sida klicka på "Login". Från denna sida finns det en möjlighet att testa ditt kort gentemot en annan sida. Har Du inte kunnat lösa ditt problem med inloggning till registret efter att ha följt och provat de olika förslagen på denna sida behöver Du sannolikt kontakta den lokala IT support/förvaltning för stöd. UCR har tyvärr ingen möjlighet att felsöka din lokala konfiguration utan vi är begränsade till att kunna verifiera att tjänsten är uppe och tillgänglig. Jag får information om att SSL Certificate Verification Error (ssl_failed)? Jag klickar på länken för kortinloggning men får enbart information om att SSL Certificate Verification Error (ssl_failed). Detta meddelande innebär att Du behöver kontakta din lokala IT avdelning för att lösa problemet med att kunna nyttja SITHs kort.

Stark autentisering i kvalitetsregister

Stark autentisering i kvalitetsregister Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Kontaktinformation till RC Syd: Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14

Läs mer

EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister

EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister EyeNet Sweden stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) EyeNet Sweden Kontaktinformation till RC: eyenetsweden@ltblekinge.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund om SITHS 3 Instruktion

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister

Stark autentisering i kvalitetsregister Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Kontaktinformation till RC Syd: rcsydkarlskrona@ltblekinge.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund om SITHS 3 Instruktion till kvalitetsregister

Läs mer

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort

Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort Instruktioner för inloggning med e-tjänstekort till 3C/Comporto samt installation av kortläsare till e- tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort i 3C 3 Installation av kortläsare till

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.3

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.3 Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.3 Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2

Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2 Stark autentisering i kvalitetsregister Användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.2 Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS 2008:14 2 kap. 5 skall

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS)

Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS) Stark autentisering i kvalitetsregister Inloggningsinformation för användning av e-tjänstekort (SITHS) Version 1.4 Krav på säker autentisering i kvalitetsregister Enligt Socialstyrelsens föreskrifter SOSFS

Läs mer

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Alla e-tjänstekort behöver kontrolleras innan kortkrav införs på enheten. Kontrollera extra noga Om ett e-tjänstekort har en kortare giltighetstid än

Läs mer

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat Guide Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat 1 (10) 1 Så här gör du för att hämta ditt SITHS-certifikat till din Telia e-legitimation. Öppna mejlet

Läs mer

Ditt nya smarta etjänstekort!

Ditt nya smarta etjänstekort! Ditt nya smarta etjänstekort! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är ett smart kort?... 1 SITHS-kortet - ett begrepp, flera funktioner... 2 Tjänstelegitimation... 2 Personlig e-legitimation... 2 Vad behövs för kortet?...

Läs mer

Portalinloggning SITHS HCC och Lösenordsbyte manual

Portalinloggning SITHS HCC och Lösenordsbyte manual 1 (13) och Lösenordsbyte manual 2 (13) Innehåll 1 Versioner...3 2 Bilagor...3 3 Syfte...4 4 Förutsättningar...4 5 Installation SITHS HCC...5 5.1 Installation SITHS HCC på kort...5 5.1.1 NetID självadministration...5

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Manual inloggning Svevac

Manual inloggning Svevac 1. Dokumentinformation 1.1 Versionshistorik Version Datum Beskrivning av ändringar Författare 0.1 2014-06-09 Skapad Ingela Linered 0.2 Uppdaterad Ingela Linered 0.3 2014-09-22 Uppdaterad med nya sätt för

Läs mer

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod...

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod... Installationsmanual för externa användare Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden... 13 Byt säkerhetskod... 16 Net ID installation

Läs mer

Handbok för användare. HCC Administration

Handbok för användare. HCC Administration Handbok för användare HCC Administration HCC Administration Handbok 2 Version 2.10.3 Informationen gäller från 2010-12-07, med reservation för eventuella ändringar. Din administratör kan förse dig med

Läs mer

3 Hur förbereder jag mig inför krav på kortinlogg?

3 Hur förbereder jag mig inför krav på kortinlogg? 1(5) 1 Sammanfattning Följande hantering gäller för datorer där kortkrav med aktiverats: För att logga in: 1. Stoppa in kortet i kortläsaren 2. Slå CTRL+ALT+DELETE 3. Skriv in PIN-kod för legitimering

Läs mer

Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK. Version 1.0

Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK. Version 1.0 Tjänstebeskrivning Extern Åtkomst COSMIC LINK Version 1.0 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-01-27 Prel. version för initial test Anders Carlberg 0.2 2017-02-14

Läs mer

Hämta nytt certifikat

Hämta nytt certifikat Hämta nytt certifikat Denna instruktion ska du följa om du har nya certifikat att hämta till ditt RS-kort. För att lyckas använda tjänster via RSVPN mot Region Skåne finns ett antal förutsättningar tillgängliga

Läs mer

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID 2015-03-31 Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID Du som arbetar i Järfälla kommun och arbetar med känsliga uppgifter och behöver säker identifiering och inloggning. System som innehåller

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med OTP och SITHS-kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 9 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara...

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontaktuppgifter till Ineras kundservice:

Läs mer

Testa ditt SITHS-kort

Testa ditt SITHS-kort Testa ditt SITHS-kort Det är viktigt att du omgående testar att ditt kort fungerar så att det inte uppstår problem när du senare ska använda det för inloggning. För att du ska kunna använda ditt SITHS-kort

Läs mer

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo)

Manual - Inloggning. Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

0. Inloggning till Symfoni

0. Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 0. Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare (hantering av förhandsbedömningar samt uppsökande verksamhet) Följande förutsättningar gäller för att Du skall kunna logga

Läs mer

TjänsteID+ Teknisk översiktsdokument etjänstekort, Privata vårdgivare

TjänsteID+ Teknisk översiktsdokument etjänstekort, Privata vårdgivare 1.2 110908 (1)18 TjänsteID+, Privata vårdgivare 1.2 110908 (2)18 1.2 110908 (3)18 Innehåll Dokumentstruktur... 4 Bakgrund... 5 Organisation... 5 Extern information... 6 Certifikaten... 6 E-legitimation...

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

Anvisningar för användare vid användning av e- Tjänster. Anvisningar och rekommendationer för användare av e-tjänster i samverkan SAML & SSO

Anvisningar för användare vid användning av e- Tjänster. Anvisningar och rekommendationer för användare av e-tjänster i samverkan SAML & SSO Anvisningar för användare vid användning av e- Tjänster Anvisningar och rekommendationer för användare av e-tjänster i samverkan SAML & SSO Innehåll Målgrupp... 2 Revisionshistorik... 2 Sammanfattning...

Läs mer

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats.

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats. För att kunna logga in i 3C-systemet med Smart card behövs följande: Kortläsare Smart card Autentiseringskod (dvs. PIN-kod) till Smart card 1 Anpassning av användarkonto i 3C För att kunna logga in till

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats.

Koppla kortläsaren till datorn. En automatisk installation av kortläsaren sker och det kommer ett meddelande om att ny maskinvara har hittats. För att kunna logga in i 3C-systemet med Smart card behövs följande: Anpassning av användarkonto i 3C för inloggning med Smart card Kortläsare Smart card Autentiseringskod till Smart card 1 Anpassning

Läs mer

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland

Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland LANDSTINGET VÄSTMANLAND Installationsinstruktion med rekommenderade inställningar Extern Uppkoppling med SITHS-Kort mot Landstinget Västmanland Sida 0 av 23 Innehållsförteckning: 1. Hårdvara... 2 1.1 Operativsystem:...

Läs mer

eid Support Version 0.1 2011-02-08

eid Support Version 0.1 2011-02-08 eid Support Version 0.1 2011-02-08 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERSIONSHANTERING... 3 2 INLEDNING... 3 3 VAD ÄR EN E-LEGITIMATION?... 3 4 OLIKA TYPER AV E-LEGITIMATION?... 3 4.1 BANKID... 3 4.2 NORDEA... 4

Läs mer

Extern åtkomst till Sociala system

Extern åtkomst till Sociala system STADSLEDNINGSKONTORET IT-AVDELNINGEN Dnr 033-0642/2011 Bilaga 1 Extern åtkomst till Sociala system för utförare inom Äldreomsorgen och Omsorgen om funktionshindrade 2 Innehållsförteckning Extern åtkomst

Läs mer

EXTERN ÅTKOMST TILL SOCIALA SYSTEM FÖR UTFÖRARE INOM ÄLDREOMSORGEN OCH OMSORGEN OM FUNKTIONSHINDRADE

EXTERN ÅTKOMST TILL SOCIALA SYSTEM FÖR UTFÖRARE INOM ÄLDREOMSORGEN OCH OMSORGEN OM FUNKTIONSHINDRADE STADSLEDNINGSKONTORET IT-AVDELNINGEN 2011-02-16 Dnr 033-0802/2008 EXTERN ÅTKOMST TILL SOCIALA SYSTEM FÖR UTFÖRARE INOM ÄLDREOMSORGEN OCH OMSORGEN OM FUNKTIONSHINDRADE www.stockholm.se BESKRIVNING AV FUNKTIONEN

Läs mer

Inloggning till Symfoni

Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare kunna logga in och i Symfoni för vårdgivare: Din vårdenhet måste vara registrerad i SLL:s vårdgivarregister Menuett, med rätt

Läs mer

Utbildningsinnehåll. Introduktion E-tjänstekort. Kortkrav. Korttyper. Rutiner

Utbildningsinnehåll. Introduktion E-tjänstekort. Kortkrav. Korttyper. Rutiner LRA Utbildning Utbildningsinnehåll Introduktion E-tjänstekort Kortkrav Korttyper Rutiner Nationell ehälsa SITHS en pusselbit i det stora hela E-tjänstekort- kort summering E-tjänstekortet är ett verktyg

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser

PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef. NetID drivrutiner kortläsare operativ browser NetID drivrutiner kortläsare operativ browser webinar Checklista dokument wiki avreglering Apotek e-dos PDL medarbetaruppdrag vårdgivare vårdenhet Organisation verksamhetschef HSA SITHS attribut autentisering

Läs mer

medrave4 Introduktionsmanual 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin

medrave4 Introduktionsmanual 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin medrave4 Introduktionsmanual För version 4.5.3.14727 Dr Per Stenström 2015-04-27 Specialist i Allmänmedicin MEDRAVE4 0 INTRODUKTIONSMANUAL 0 FÖRORD 2 INTRODUKTION TILL MEDRAVE4 3 KOMMA IGÅNG 3 LOGGA IN

Läs mer

Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort

Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort Manual Beställning av certifikat (HCC) till reservkort Landstinget Västmanland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 REVISIONSHISTORIK... 3 2 INTRODUKTION... 4 3 UTFÄRDA RESERVKORT... 4 3.1 BESTÄLLNINGSUPPDRAG... 4 3.2

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

2012-05-06. Guide. Svensk e-identitet AB Vaksalagatan 6 Tel: 018 430 18 18 Org. nr: 556776-6992 753 20 Uppsala www.e-identitet.

2012-05-06. Guide. Svensk e-identitet AB Vaksalagatan 6 Tel: 018 430 18 18 Org. nr: 556776-6992 753 20 Uppsala www.e-identitet. Guide Lämna ut nytt SITHS-kort 1 (11) Innehållsförteckning 1 Innan du startar SITHS Admin... 3 2 Logga in till SITHS Admin... 3 2.1 Om SITHS-admin inte startar... 3 3 Välj certifikat för att legitimera

Läs mer

Administrera användare i Senior alert

Administrera användare i Senior alert MANUAL Administrera användare i Senior alert Innehåll Olika behörigheter i Senior alert... 3 Regionkoordinator... 3 Lokalkoordinator... 3 Användare... 3 Inloggning till registret... 4 Administrera behörigheter...

Läs mer

Vägledning för implementering av AD-inloggning med SITHS-kort

Vägledning för implementering av AD-inloggning med SITHS-kort Vägledning för implementering av AD-inloggning med SITHS-kort Projektledare: Jonas Zabel, e-post: jonas.zabel@skovde.se Version 1.1 Inledning Skövde kommun har varit värdkommun för projektet; AD-inloggning

Läs mer

Guide. SITHS reservkort 2012-05-06 1 (12)

Guide. SITHS reservkort 2012-05-06 1 (12) Guide SITHS reservkort 1 (12) Innehållsförteckning 1 Innan du startar SITHS Admin... 3 2 Logga in till SITHS Admin... 3 2.1 Om SITHS-admin inte startar... 3 3 Välj certifikat för att legitimera dig...

Läs mer

Manual - Inloggning. Svevac

Manual - Inloggning. Svevac Manual - Inloggning Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden: Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Manual för att registrera i Könsdysforiregistret

Manual för att registrera i Könsdysforiregistret Manual för att registrera i Könsdysforiregistret 2017-06-30 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-02-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths

Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths sida 1 Anslutning av Elektronisk Katalog EK/HSA, införande etjänstekort et/siths sida 2 1 Innehåll 2 Bakgrund - EK... 3 2.1 Vad är EK... 3 2.2 Tillämpningar för EK... 4 3 Bakgrund - etjänstekort... 5 3.1

Läs mer

Manual 3C/Comporto. Manual 3C/Comporto

Manual 3C/Comporto. Manual 3C/Comporto Manual 3C/Comporto 1 2 Innehållsförteckning Inledning 4 Logga in med etjänstekort i 3C 5 Byte av användarkonto under inloggning 7 Utloggning i 3C 7 Manual Huvudmeny 8 Registrera post 9 Söka post 10 Visa

Läs mer

Mallar för kvittenser och e-post. Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort

Mallar för kvittenser och e-post. Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort Mallar för kvittenser och e-post Exempel på text till kvittenser och e-post i administrationshantering av SITHS-kort 1. E-postutskick och kvittens... 2 1.1 E-postutskick... 2 1.1.1 Påminnelse av utgående

Läs mer

Utfärdande av HCC. Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1

Utfärdande av HCC. Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1 Utfärdande av HCC Utbyte av SITHS CA v3 på kort som kan hantera SITHS CA v1 Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda nytt HCC till befintligt SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar...

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Användarguide för anslutning till MCSS

Användarguide för anslutning till MCSS Användarguide för anslutning till MCSS Innehållsförteckning Systemkrav... 3 Symantec VIP Access... 4 För tvåfaktorsautentisering via mobiltelefon... 4 För tvåfaktorsautentisering via dator... 5 Logga in

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

Dubbelklicka på det erhållna programpaketets ikon för att starta installeraren. Du visas därefter följande:

Dubbelklicka på det erhållna programpaketets ikon för att starta installeraren. Du visas därefter följande: Öppna den hämtade diskavbildningsfilen (Cirrato.dmg) - i vilken du finner programpaketet för att nå nödvändiga installationsfiler. (se ikoner nedan för de olika hämtbara paket- versionerna) Dubbelklicka

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet http://landstingetsormland.se/extranet 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp-dosan/-appen... 3 1.1 Support... 3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Leanlink Ao LKDATA. Teknik spåret. Föreläsare: Michael Lööw, Linköpings Kommun Michael.Loow@linkoping.se

Leanlink Ao LKDATA. Teknik spåret. Föreläsare: Michael Lööw, Linköpings Kommun Michael.Loow@linkoping.se Samverka effektivare via regiongemensam katalog Teknik spåret Föreläsare: Michael Lööw, Linköpings Kommun Michael.Loow@linkoping.se 1 Ännu inget genombrott för e-legitimation Moment 22 Inte intressant

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

Checklista. För åtkomst till Svevac

Checklista. För åtkomst till Svevac Checklista För åtkomst till Svevac Innehållsförteckning 1 Inledning 2 2 Inloggning/autentisering i Svevac 2 3 Målet sammanhållen vaccinationsinformation 3 4 Säkerhetstjänsten 3 5 Detta är HSA 3 6 Detta

Läs mer

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Version 1.0 2014-02-24 2 (5) Innehåll 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 LADDA NER OCH INSTALLERA JAVA... 3 3 INLOGGNING TILL WINST MED MAC...

Läs mer

Systemkrav. Åtkomst till Pascal

Systemkrav. Åtkomst till Pascal Systemkrav Åtkomst till Pascal Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Operativsystem, webbläsare och Net id... 3 3. Net id (Gäller enbart för SITHS-kort)... 6 4. Brandväggar (Gäller enbart för SITHS-kort)...

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2015-05-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innan du börjar... 3 Logga in... 3 Registrera... 5 Avbryta en registrering... 9 Pausa en registrering... 10 Patientlista...

Läs mer

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat

Utfärdande av SITHS-kort. Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Utfärdande av SITHS-kort Utbyte av kort som inte klarar av SITHS CA v1 certifikat Innehåll 1. Bakgrund... 2 2. Identifiera kort att byta ut... 2 3. Utfärda SITHS-kort... 3 3.1 Förutsättningar... 3 3.2

Läs mer

Åtkomst till Landstingets nät via Internet

Åtkomst till Landstingets nät via Internet Åtkomst till Landstingets nät via Internet https://landstingetsormland.se/distansarbete 1 (12) Innehåll 1 Så fungerar PointSharp app eller dosa...3 1.1 Support...3 2 Lägg till Webaccess.dll.se som en tillförlitlig

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

IS/IT-tjänst privata vårdgivare

IS/IT-tjänst privata vårdgivare Lathund/Rutin IS/IT-tjänst privata vårdgivare Kort information om lösenord för VGR- AD Att tänka på när du väljer nytt lösenord: 1. Krav på lösenord: minst 7 tecken långt inte identiskt med något av dina

Läs mer

Användarmanual. Att arbeta med Cubicle 2.0

Användarmanual. Att arbeta med Cubicle 2.0 1 Användarmanual Att arbeta med Cubicle 2.0 Innehåll 2 Att komma igång 3 Förberedelser 3 Logga in första gången 3 Startsidan 4 Byt till personlig PIN-kod på kortet 4 Att arbeta i Cubicle 5 Cubicle Explorer

Läs mer

Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0

Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0 Version 1.2 Snabbguide till Avstämningsfunktionen 2.0 För vårdgivare Version 1.2 1 (12) Innehållsförteckning AVSTÄMNINGSFUNKTIONEN ETT SYSTEM FÖR UPPFÖLJNING... 2 SÅ FUNGERAR DET... 2 DET FINNS I AVSTÄMNINGSFUNKTIONEN...

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress:

Starta en webbläsare (t ex Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari) Skriv in nedan adress: 1 (6) INLOGGNING Det finns två sätt att logga in i mot nya programportalen: Med engångslösenord till mobiltelefon Med engångslösenord till e-post Om du väljer att aktivera inloggning med engångslösenord

Läs mer

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort Riktlinjer för hälso- och sjukvården Ansvarar för att riktlinjen blir känd: Respektive enhetschef Utfärdad av: Margaret Fritz Medicinskt ansvarig sjuksköterska Damir Kvakic Systemansvarig Dokumentets namn:

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 7 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

Instruktion för integration mot CAS

Instruktion för integration mot CAS IT-enheten Instruktion för integration mot CAS Per Hörnblad Instruktion 2010-10-29 Sid 1 (7) Instruktion för integration mot CAS Projektnamn Instruktioner för Integration mot CAS Fastställt av Per Hörnblad

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

Läs detta innan du sätter igång!

Läs detta innan du sätter igång! Läs detta innan du sätter igång! Om du bor i en fastighet som är ansluten till Örebros öppna stadsnät skall du ansluta din dator till bostadens LAN-uttag. Inkopplingen görs med en nätverkskabel från datorns

Läs mer

INCA användarhandbok för inrapportör. Version 3.2

INCA användarhandbok för inrapportör. Version 3.2 INCA användarhandbok för inrapportör Version 3.2 VERSIONSHANTERING Version/Datum Författare Beskrivning av förändring 1.0/2008-05-20 Vania Godoy, RCC Stockholm/Gotland Första version 2.0/2013-01-30 Vania

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Manual 3C/Computo-rapporter Fotledsregistret

Manual 3C/Computo-rapporter Fotledsregistret Manual 3C/Computo-rapporter Fotledsregistret I Comporto registreras aktuella fotledsingrepp. I Comporto kan man, under sök poster, se data som registrerat på sin egen enhet/region. Det går att söka och

Läs mer

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog.

Åtkomst Du kommer till ditt system via en webblänk som erhålles från oss. Via denna länk ges tillgång till sökning i bibliotekets katalog. Handledning för BIBBLAN bibliotekssystem BIBBLAN är ett svensktutvecklat biblioteksprogram helt webbaserat, som innebär att man endast behöver en uppkopplad dator mot nätet. Man slipper dessutom tänka

Läs mer

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering

Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering Mobilt Efos och ny metod för stark autentisering I och med lanseringen av E-identitet för offentlig sektor, Efos, kommer Inera att leverera komponenter som möjliggör att en användare ska kunna logga in

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Användarmanual för Centeped

Användarmanual för Centeped Användarmanual för Centeped Sid 1/15 Innehållsförteckning 1. Programstart... 3 2. Systemkrav... 3 3. Manual... 3 4. Nyheter... 3 5. Komma igång... 4 5.1 Inloggning... 4 5.2 Rollbeskrivning... 4 5.3 Lokal

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Instruktion för Behörighetsbeställningen

Instruktion för Behörighetsbeställningen VGR IT Instruktion för Behörighetsbeställningen Innehåll Adress och inloggning till Behörighetsbeställningen... 2 Säker identifiering Välj certifikat... 2 Säker identifiering Ange Säkerhetskod... 3 Sök

Läs mer

Frågor och Svar etjänstekort

Frågor och Svar etjänstekort Landstingsstyrelsens förvaltning SLL IT e-tjänstekortsförvaltningen VERSION 2.7 1 (23) Frågor och Svar etjänstekort etjänstekort 2 (23) Innehållsförteckning Allmänt om etjänstekort... 3 Allmänt om e-tjänstelegitimationer

Läs mer

Rutin för Prator IT-stöd för samordnad planering

Rutin för Prator IT-stöd för samordnad planering RUTIN Sid: 1 (5) Chefer, leg. personal, vårdpersonal, biståndshandläggare, 4 2019-02-20 administratörer VOF, elevhälsan BIF, SOC Förvaltare Ersätter utgåva nr. Datum Medicinskt ansvarig sjuksköterska 3

Läs mer

tclogin.com Service Desk Tillgång till TeleComputing TCAnyWare

tclogin.com Service Desk Tillgång till TeleComputing TCAnyWare tclogin.com Tillgång till TeleComputing TCAnyWare Service Desk Tel: Supportväxeln: 020-22 29 20 alt. 08-55 61 09 30 Fax: +46 (08) 56791199 E-post: support@telecomputing.se Web: http://support.telecomputing.se

Läs mer

Ladda på nya certifikat på reservkort så medarbetaren kan ha kvar kortet längre tid Författare: smartkort@karlstad.se

Ladda på nya certifikat på reservkort så medarbetaren kan ha kvar kortet längre tid Författare: smartkort@karlstad.se Ladda på nya certifikat på reservkort så medarbetaren kan ha kvar kortet längre tid Författare: smartkort@karlstad.se "Förlängning" av reservkort innebär att man laddar på nya certifikat. 1. Information

Läs mer

Collector sparkonto Inloggning

Collector sparkonto Inloggning Collector sparkonto Inloggning Innehållsförteckning Sparkonto Privat... 2 LOGGA IN... 2 LOGGA IN MED E-LEGITIMATION... 2 LOGGA IN MED MOBILT BANKID... 4 LOGGA IN MED ENGÅNGSKOD... 4 Registrera PIN... 6

Läs mer

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare]

Ny förskrivare. Registrera ny användare av Alfa e-recept. Klicka på [Ny förskrivare] Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny förskrivare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Nätverksträff IT-stöd

Nätverksträff IT-stöd Nätverksträff IT-stöd Tider 13.15 Digitala Vårdmöten - Tekniken 13.30 Stefan pratar Intune och hemsidan 13.45 Conny kör SITHS/EFOS 14.00 Bikupa 14.15 Fika 14.45 Genomgång av andra vanliga fel/felsökning

Läs mer