Vä lkommen till Frösunda Omsorg. Information till dig som medarbetare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vä lkommen till Frösunda Omsorg. Information till dig som medarbetare"

Transkript

1 Vä lkommen till Frösunda Omsorg Information till dig som medarbetare

2 Välkommen som medarbetare i Frösunda Omsorg Vi är glada och stolta över att ha fått förtroendet av Lomma kommun att driva Vega, Orion, Jonasgården och Strandängsgatans verksamheter inom äldreomsorg och att du har valt att arbeta hos oss. Att arbeta inom området äldreomsorg är ett oerhört viktigt och ansvarsfullt arbete, eftersom du varje dag bidrar till en persons möjlighet att leva ett bra liv. På Frösunda Omsorg utgår vi alltid från kundens fokus i det vi gör. Det innebär att vi alltid tänker på hur våra beslut och handlingar påverkar kunden. För att ge våra kunder den bästa omsorgen är vi måna om att vårt bemötande och beteende i alla situationer präglas av våra värderingar respekt, engagemang och nyfikenhet. I detta informationshäfte hittar du också information om vårt arbetssätt liksom annan praktisk information till dig som medarbetare. För att utvecklas och förkovra dig och i din yrkesroll erbjuder vi helt eller delvis webbaserade utbildningar via utbildningsportalen Frösunda Akademin. Frösunda Akademin hittar du antingen via länk på vårt intranät eller under Logga in på vår webb frosunda.se Så här loggar du in: Frösunda Akademin hittar du på Användarnamn: personnummer (ÅÅÅÅMMDDXXXX) Lösenord: frösunda2013. Har du frågor eller funderingar, ge oss gärna feedback! Tveka inte heller att fråga. Vi vill ha en nära dialog med dig och vill veta vad du tycker. Kontakta din verksamhetschef när du har frågor och funderingar. Du kan även framföra åsikter genom att skicka mejl till: min_asikt@frosunda.se Än en gång, varmt välkommen till oss! Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef Äldreomsorg eva.ingemarsdotri@frosunda.se

3 Praktisk information I det här häftet hittar du information som är relevant för dig som medarbetare i Frösunda Omsorg. Innehåll: 1. Förhållningssätt och bemötande 2. Dokumentation och journalföring 3. Rapporteringsskyldigheter 4. Omsorgmåltid 5. Policy kring alkohol, droger och rökning 6. Frisk- och sjukanmälan samt lönerutiner 7. Checklista första dagen samt kom ihåg 8. Anställningsavtal och lönerutiner 9. Kontaktuppgifter Information Aktuell information hittar du på Stöd-team: Under den första tiden kommer vi att ha flera funktioner på plats i Lomma för att välkomna nya kunder och medarbetare. Vi kommer att finnas tillgängliga för samtal och frågor och som stöd i det dagliga arbetet. De personer som ingår i stödteamet är: Konceptfrågor: Helén Rönning helen.ronning@frosunda.se tel Schema och bemanning: Eva Johansson, eva.johansson@frosunda.se, Kostfrågor: Sofia Hägg Jegebäck sofia.jegeback@frosunda.se, Allmänna och praktiska frågor: Kerstin Rosén, kerstin.rosen@frosunda.se, Värderingsfrågor: Tina Gustafsson, tina.gustafsson@frosunda.se Kommunikationsfrågor: Anna Sjöberg, anna.sjoberg@frosunda.se, IT-frågor: Camilla Wallin, camilla.wallin@frosunda.se, Exempel på vad kan de hjälpa dig med? Vara behjälpliga med att säkerställa dokumentation, signeringslistor, genomförandeplaner mm. Ge stöd till sjuksköterskor, kostombud och er andra som hanterar mat/livsmedel. Hjälpa till med chefsfrågor, APT-verksamhetsmöten, schemafrågor och justeringar i Medvind. Svara på frågor och hantera logistik, inköp och kompetenskartläggning. Handleda och delta vid team-möten.

4 Förhållningssätt och bemötande Frösundas förhållningsätt och bemötande utgår från den nationella värdegrunden. Bemötandet är en avgörande del av omsorgen och i Frösunda har vi nolltolerans mot dåligt bemötande. Att ha ett gott bemötande är ibland svårt och därför behöver vi hjälpa varandra. Hjälpen kan bestå av stöd, påminnelse och reflektion. För att visa hur viktig du är och hur du bemöter kunderna har vi här några exempel på hur vi vill att alla kunder ska bli bemötta. Under arbetstid använder du dig av avdelningens telefon. Din egen telefon använder du endast under rast. Du kan lämna ut avdelningens telefonnummer till dina anhöriga så att de kan nå dig om något är akut. Du knackar alltid på kundens dörr och väntar tills du får svar innan du går in till kunden. Om kunden vill ha det på något annat sätt anpassar du dig till kundens önskemål. Vi frågar kunden innan vi drar upp persienner eller drar undan gardiner när vi kommer in på morgonen. Du ska ge kunden tid så att han/hon får möjlighet att själv svara/uttrycka eller utföra det han/hon kan. Genom att lyssna aktivt på närstående visar du att du är intresserad av dem och deras kunskap om hur kunden vill ha det. Vid måltider sitter du ner tillsammans med kunderna. Du ger stöd vid måltidssituationen, dvs matar inte. Vi rättar oss efter kundens önskemål och behov - du är flexibel utifrån från detta. Som exempel ska varje kund stiga upp och gå till sängs när den själv vill. För att löpande förbättra vårt kundbemötande reflekterar vi tillsammans över var och ens beteende och bemötande och hur det påverkar kunden i olika situationer. Du pratar med kollegor om det är något du ser som inte känns bra, till exempel vid tillfällen där du upplever att kunden inte är tillfreds med situationen. Om en svår situation uppstår hjälper du dina kollegor att hantera den. Du är professionell i din yrkesroll, det innebär bland annat att du aldrig pratar om andra kunder eller om din arbetssituation i kundernas lägenheter eller gemensamma utrymmen.

5 Dokumentation och journalföring Alla våra kunder omfattas av Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Där regleras den vård man har rätt till från landstinget och även rättigheter till de hjälpmedel man kan behöva. Alla kommuninvånare omfattas av Socialtjänstlagen (SoL). Det kan gälla t.ex. färdtjänst, matutkörning, trygghetslarm med mera. Det är också vanligt att våra kunder har olika slags beslut enligt Socialtjänstlagen. Vi har dokumentationsskyldighet enligt SoL, HSL och HSV och dokumenterar för kundens rättssäkerhet och trygghet. Dokumentationen möjliggör att insatser kan följas upp och utvärderas. Därmed kan vi ge kunden den vård och omsorg den önskar. Social dokumentation Våra kunder ska kunna leva sitt liv som de vill. Därför utgår vi i varje läge från varje persons egna önskemål om hur man vill leva och vad som skapar en meningsfull vardag. Vad och hur skriver man i den sociala dokumentationen? Vi dokumenterar för kunden och ska använda ett enkelt språk som är lätt att förstå. Skriv fakta, vad som faktiskt hände och vilka åtgärder som genomfördes. Skriv objektivt och sakligt och utan egna värderingar. Kunden har alltid rätt att läsa sin sociala dokumentation och att få sina synpunkter antecknade i journalen. Vad består dokumentationen av? Genomförandeplan För att åstadkomma en trygg och självständig vardag för kunden så beskriver vi i en genomförandeplan hur vi ska arbeta utifrån den enskildes önskemål och behov. Denna följer vi upp regelbundet, och reviderar när kundens önskemål eller tillstånd förändras.

6 Frågeformulär kring bemötande, dag och måltid Som stöd i att upprätta genomförandeplanen finns underlag till informationsinhämtning. Dessa kan du använda för att få information från kunden om kunden själv vill. Levnadsberättelsen Ett annat hjälpmedel är Levnadsberättelsen, den beskriver personen och det liv som varit och fortfarande är. Den tas fram genom den äldres egen beskrivning och/eller med hjälp av närstående. Levnadsberättelsen bidrar till en personfokuserad vård och omsorg genom att vi lär känna vår kund. Som medarbetare får du förståelse för hur du på bästa sätt kan stödja den äldres kvarvarande funktioner och planera dagen utifrån den äldres egna önskemål och intressen. Hälso- och sjukvårdsdokumentation Den som är legitimerad personal/medarbetare ska dokumentera i patientjournal om de insatser som rör kundens hälso- och sjukvård. Då våra kunder ska kunna leva sitt liv som de vill utgår vi i varje läge från varje persons egna önskemål om hur man vill leva och vad som skapar en meningsfull vardag i planeringen av hälso- och sjukvårdsinsatser och utförandet av vårdplaner. I patientjournalens vårdplaner för arbetsuppgifter kring kundernas vård. Teamsamverkan För att våra kunder ska kunna leva sitt liv som de vill måste utförandet av genomförandeplan och vårdplan ske i samverkan med kund och medarbetare oavsett profession. Information om dina rapporteringsskyldigheter Som medarbetare har du skyldighet att rapportera om missförhållanden eller misstanke om missförhållanden. Det följer av den lagstiftning om Lex Sarah som vi alla omfattas av. Du ska också sätta dig in i rutinen om Vård- och omsorgsavvikelser samt blankett som finns i Ledningssystemet och/eller som din närmaste chef har delat ut. Fråga verksamhetschefen om du har funderingar runt detta. Du som medarbetare kan också använda dig av och rapportera genom Visselblåsarlinjen, om du upptäcker något som skadar företaget och som du inte vill ta upp med din chef. Detta ersätter inte rapporteringsskyldighet enligt Lex Sara.

7 Omsorgmåltid Omsorgmåltiden är en pedagogisk insats där du som medarbetare äter en mindre portion tillsammans med kunderna. Du sitter då med vid bordet och äter och har fokus på kundernas måltid. Syftet är att du ska vara en förebild och visa hur en måltidsituation går till samt motivera kunderna till att äta och hjälper till om det behövs. Syftet är att du som medarbetare ska: Ge social stimulans Ge individuellt stöd till kunderna Uppmuntra och lotsa kunden till att själv försöka Genom din smakportion ge visuell vägledning för kunder med demenssjukdom, så kallad spegling. Uppmärksamma eventuella förändringar i matintag Omsorgsmåltiden ersätter inte din ordinarie lunch eller middag. Lunch eller middag tar du med dig och äter på din rast. Frösunda bjuder på kaffe och te under arbetsdagen.

8 Policy kring alkohol, droger och rökning Droger och alkohol Vid arbete på Frösunda får du inte vara påverkad av alkoholhaltiga drycker eller droger. Under arbetstid har du som medarbetare skyldighet att agera om en kollega uppträder berusad eller om du misstänker missbruk. Kontakta då genast din närmaste chef. Rökfri arbetsplats Frösunda är en rökfri arbetsplats. Om du röker får du göra det på din rast, byta kläder och röka utanför boendets område. Ovanstående delar är ett utdrag ur vår Medarbetarpolicy. Policyn i sin helhet hittar du i Frösunda Akademin. Frisk- och sjukanmälan samt lönerutiner Sjukanmälan Dagtid: Om du blir sjuk på en vardag, ringer du till verksamhetschef och gör en sjukanmälan. Nattetid: Vid sjukanmälan nattetid, kl , gör du sjukanmälan till nattpersonalen på den avdelning där du ska jobba, om du börjar ditt pass kl 07. Dagen efter ska du även göra sjukanmälan till din verksamhetschef. OBS! En sjukanmälan ska alltid lämnas till en fysisk person, enbart telefonsvarare räcker inte. Friskanmälan Då du har blivit frisk är det viktigt att du ringer till din närmsta chef och meddelar att du kan jobba igen. Detta ska du göra senast kl 12 dagen innan du ska gå tillbaka i tjänst. Läkarintyg När sjukfrånvaron, helt eller delvis, överstiger sju dagar ska du lämna in en kopia på ditt läkarintyg, för att styrka fortsatt sjukdom och nedsatt arbetsförmåga. Läkarintyget lämnas till din närmaste chef. Detta gäller både det första läkarintyget och de som eventuellt följer därefter. Det är viktigt att läkarintyget lämnas in i tid! Lönerutiner Lön utbetalas den 25:e varje månad för arbetad tid vid månadsanställning. Tid rapporteras in till verksamhetschef via webbportalen Medvind som du hittar via intranätet. Webbinstruktion till tidrapportering i Medvind finns i Frösunda Akademin. Du får inloggningsuppgifter när du börjar ditt arbete. Du som arbetar som timvikarie rapporterar tid via anvisad blankett. Telefonnummer Lönesupport:

9 Checklista inför första arbetsdagen tänk på detta Arbetskläder kommer att finnas i omklädningsrummet på verksamheten: byxa, tröja, väst samt namnbricka. Bilder till fotolegitimation tas under första dagarna. Se schema för fotografering på frosunda.se/uppstartlomma Ta med: Hänglås till klädskåp. Sköna arbetsskor. Hårsnodd för att sätta upp håret. Tänk på att: Skydda eventuella sår med plåster. Inte använda parfym. Ringar, armband eller armbandsur ska inte användas. Eventuella piercingsmycken ska tas av innan arbetets start. Naglarna ska vara korta. Konstgjorda naglar eller nagellack ska inte användas. På händer och underarmar ska bandage, stödskenor eller motsvarande inte användas. Mjukgörande kräm används i samband med raster eller efter arbetsdagens slut. Detta eftersom handdesinfektion inte kan utföras med gott resultat då kräm använts. Anställningsavtal och löneutbetalning Anställningsavtal Ditt anställningsavtal får du under mars månad för att skriva under. Ett exemplar sparar du själv och det andra lämnar du till din verksamhetschef. Löneutbetalning Frösunda anlitar Nordea för löneutbetalningar. För att de administrativa rutinerna ska fungera när det gäller din lön ska du fylla i en Nordea-blankett med dina uppgifter. Den ifyllda blanketten ska du sedan lämna in på ett Nordeakontor eller så postar du den till Nordea. Den hittar du på eller i ledningssystemet. Nordeablankett skickas till: Nordea, Löneservice, P 147, Stockholm. Blanketten måste vara Nordea tillhanda senast 10 bankdagar innan lönen ska utbetalas. Har du frågor kring detta, kontakta din verksamhetschef.

10 Introduktion nya medarbetare äldreomsorg Som nyanställd ansvarar du för att med hjälp av ordinarie medarbetare ta del av nedanstående material/rutiner inom 3 veckors tid. Ifylld lista lämnas till verksamhetschef. Denna lista finns också att hämta i ledningssystemet. Namn medarbetare: Sign datum Läst och gått igenom information Till dig som ny medarbetare Rundvandring i verksamheten Nyckelrutin Larmsystem/dosor Tvättstuga Måltidssituation/dukning enligt koncept Genomgång av alla genomförandeplaner på enheten - eget ansvar att ta del av samtliga! Brandlarm-genomgång Rutin hämtning av mat Genomgång av kunder och lägenhetsnummer Genomgång kundens fokus Loggat in och dokumentera i dokumentationssystemet Egenkontroll i kök - temp/hygien Rutin slänga sopor Aktiviteter med kognitiv stimulans som grund Rutin kontakt med sjuksköterska dag/kväll/natt Tvättstuga/tvättrutin på enheten/ boendes kläder Rutin påfyllning av material i boendes lägenhet Namnunderskrift

11 Kontaktuppgifter Orion Adress Frösunda Omsorg AB Orion Vård- och omsorgsboende Vegagatan 5, Lomma Verksamhetschef Nanetth Carlqvist (1 mars-30 april), Marie Hemåker Apell (från 1 maj), maria.hemaker@frosunda.se Avdelning inte öppen Avdelning Avdelning Fax Vega Adress Verksamhetschef Frösunda Omsorg AB Vega Vård- och omsorgsboende Vegagatan 22, Lomma Nanetth Carlqvist (1 mars-30 april), nanetth.carlqvist@frosunda.se Marie Hemåker Apell (from1 maj), maria.hemaker@frosunda.se Avdelning Avdelning Avdelning

12 Strandängsgatan Adress Verksamhetschef Frösunda Omsorg AB Strandängsgatans Vård- och omsorgsboende Strandängsgatan 2, Lomma Birgitta Björinge (1-30 mars), Marie Djärv (från 1 april), marie.djarv@frosunda.se Avdelning Avdelning Avdelning Avdelning Fax: Jonasgården Adress Verksamhetschef Frösunda Omsorg AB Jonasgården Vård- och omsorgsboende Hans Jonas väg 7-9, Bjärred Carina Persson, carina.persson@frosunda.se Bryggan Solsidan Utsikten Ankaret Fax: Övriga kontaktuppgifter IT-support Central Krishantering (CK) Under kontorstid kontakta närmsta verksamhetschef. Övrig tid kontaktar du CK. Frösundas växel

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef Tel: 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Christine Rosencrantz Kvalitetschef Tel: 010-130 59 99 christine.rosencrantz@frosunda.se

Läs mer

INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO. Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun!

INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO. Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun! INFORMATION NYA MEDARBETARE ÄHO Välkommen som medarbetare inom äldre- och handikappomsorgen i Orsa kommun! Organisationen Socialförvaltningen ansvarar över att alla som bor eller tillfälligt vistas i kommunen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG!

VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Informationsmöte Anna Wahlter HR-ansvarig 010-130 39 32 anna.wahlter@frosunda.se Eva Johansson Bemanningsstrateg eva.johansson@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef

Läs mer

Information till närstående Uppstart Sala

Information till närstående Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till närstående Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen 2 Bemötande På Trögdshemmet arbetar vi utifrån vård- och omsorgsförvaltningens värdegrund Rätt stöd till ett självständigt

Läs mer

Information till medarbetare Uppstart Sala

Information till medarbetare Uppstart Sala VÄLKOMMEN TILL FRÖSUNDA OMSORG! Information till medarbetare Informationsmöte Susanne Sidén VD 010-130 30 12 Susanne.siden@frosunda.se Isabelle Ankarfjärd Jäger Regionchef 010-130 30 74 Isabelle.ankarfjardjager@frosunda.se

Läs mer

Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen

Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen Introduktionsplan för personal inom Omsorgsförvaltningen Namn: Personnummer: Arbetsställe: Syfte: att den anställde så snabbt som möjligt (målsättningen är inom 10 dagar) ska bli insatt i sina nya arbetsuppgifter

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare boende för äldre med inriktning musik. Vi inför en salutogen äldreomsorg

Läs mer

Utvecklingsplan Berga

Utvecklingsplan Berga 2013-01-08 Utvecklingsplan Berga Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Tydligt skrivna riktlinjer Att alla som har ett Nyanställda sjuksköterskor

Läs mer

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka

värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier för dig som har stöd av äldreomsorgen i Botkyrka värdighetsgarantier Från och med 2014 gäller värdighetsgarantier i Botkyrkas äldreomsorg. Garantierna är äldreomsorgens löften till

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-20 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende 2016-10-13 1 (4) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Bjö rkens Ä ldreböende Information och marknadsföring Biståndshandläggarna lämnar ut om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Yvonné Danielsson, Verksamhetschef, Daljunkaregårdens äldreboende Daljunkaregårdens äldreboende drivs sedan maj 2008 av Temabo. Vårt mål är att skapa ett aktivare

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIK eller FERIEARBETE Viktig information till dig Den här guiden innehåller viktig information som kan hjälpa dig före, under och efter din tid som feriepraktikant eller feriearbetare.

Läs mer

till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun

till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun Information till dig som är vikarie i Ulricehamns kommun Bemanningsenheten Öppettider 6.30-16.30 Lunch 12.00-13.00 Telefon: 0321-59 51 40 E-post: bemanningsenhet@ulricehamn.se webb: www.ulricehamn.se/bemanningsenheten

Läs mer

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar..

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar.. Stöd och service för äldre I Torsås Kommun vi informerar.. Innehållsförteckning Sida Värdegrund 3 Stöd och service till äldre i Torsås kommun 3 Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) 3 Taxor

Läs mer

Basutbud och Kvalitetskrav

Basutbud och Kvalitetskrav Basutbud och Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande basutbud och kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT.

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. VÄLKOMMEN! Joakim Lavesson Regionchef Funktionsnedsättning 010-130 35 25 joakim.lavesson@frosunda.se 2 Frösundas resa startade 1994 Frösundas resa startade 1994

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

KVALITETSKRAV OCH MÅL

KVALITETSKRAV OCH MÅL Fastställd 2012-11-22 Omsorgs- och utbildningsutskottet KVALITETSKRAV OCH MÅL VÅRD OCH OMSORGSBOENDE FÖR ÄLDRE Gäller från 2013-01-01 Storgatan 4 280 60 Broby Växel: 044-775 60 00 Fax: 044-775 62 90 Plusgiro:

Läs mer

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen

Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för Äldreomsorgen Kvalitetsmål för äldreomsorgen i Klippans kommun Kvalitetsmålen är fastställda av socialnämnden 2010-12-07. Äldreomsorgen skall bedrivas i enlighet med socialtjänstlagen,

Läs mer

God jul och gott nytt år

God jul och gott nytt år God jul och gott nytt år > VD har ordet: Kundfokus vad betyder det för oss? > Ny rutin för sjuk- och friskanmälan > 5 frågor: Jarmo Löflund DECEMBER 2014 Nyhetsblad med aktuell information till dig som

Läs mer

Foto: Sofie Samrell. Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Foto: Sofie Samrell. Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Foto: Sofie Samrell Ljunggårdens omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen Välkommen till Ljunggården Vi hälsar dig välkommen till Ljunggårdens omvårdnadsboende. Du är en viktig

Läs mer

Handbok för dig som ska sommarjobba

Handbok för dig som ska sommarjobba Handbok för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats: Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats: Adress: Chef på arbetsplatsen Handledare: Telefonnummer: Annan kontaktperson: Telefonnummer:

Läs mer

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen

När du behöver HJÄLP & STÖD. i vardagen När du behöver HJÄLP & STÖD i vardagen OMSORG & VÅRD - Landskrona stad Människor kan i livets olika faser behöva omsorg eller socialt stöd för att klara vardagen och leva ett gott liv. Vi föds och lever

Läs mer

Skyddsåtgärder. sid. 1 av 6. Gäller från och med Styrdokument Riktlinje

Skyddsåtgärder. sid. 1 av 6. Gäller från och med Styrdokument Riktlinje Skyddsåtgärder Styrdokument Riktlinje Dokumentansvarig MAS/SAS Skribent MAS/SAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 345/18 Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med 2017-01-30 Senast

Läs mer

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 2014-10-29 SID 1 (5) Uppföljning av Frösunda vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Frösunda vård- och omsorgsboende drivs av Attendo Care. Frösunda har 44 lägenheter uppdelade på fyra

Läs mer

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista.

Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Bilaga 3b: Kvalitetsuppföljning LOV Checklista. Område Krav Krav Uppföljning Kvalitet/planering och Entreprenören skall ha en årlig uppföljning verksamhetsplan där det beskrivs hur arbetet skall uppfylla

Läs mer

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg

Anbud Ekbacken Hus H. Avtalsperiod. Övergripande verksamhetsmål. Värdighetsgarantier. Min-metoden för en personcentrerad äldreomsorg 1(5) Anbud Ekbacken Hus H Avtalsperiod Avtalet gäller i 2 år. Sundbyberg stad äger rätt att förlänga avtalet högst tre (3) 12- månaderspersioder. Frösundas koncept och åtaganden kommer att införas under

Läs mer

Trygghetsskapande teknik

Trygghetsskapande teknik Program Policy Handlingsplan Riktlinje Trygghetsskapande teknik Riktlinje för hantering av trygghetsskapande teknik inom särskilda boenden för äldre Beslutad av äldrenämnden 21 februari 2017 Reviderad

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT.

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. VÄLKOMMEN! Kajsa Welin Affärsområdeschef Äldreomsorg 010-130 36 98 kajsa.welin@frosunda.se Frösundas resa startade 1994 Frösundas resa startade 1994 med en liten

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND

VÄLKOMMEN TILL. Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND LUNDS UNIVERSITET MEDICINSKA FAKULTETEN SKÅNES UNIVERSITETSSJUKHUS VERKSAMHETSOMRÅDE INTERNMEDICIN, LUND VÄLKOMMEN TILL Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND ATT LÄRA TILLSAMMANS FÖR ATT KUNNA ARBETA

Läs mer

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (6) Uppföljning av Björkgården vård- och omsorgsboende år Bakgrund Verksamheten på Björkgården vård- och omsorgsboende drivs av Förenade Care. Verksamheten har inriktningarna omvårdnadsboende och

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Denna vägledning kan ses som ett stöd vid framtagandet av medarbetarens utbildnings- och introduktionsplan. Förslag på

Läs mer

Det här kan du förvänta dig av äldreomsorgen i Norrtälje kommun

Det här kan du förvänta dig av äldreomsorgen i Norrtälje kommun Det här kan du förvänta dig av äldreomsorgen i Norrtälje kommun Värdigt liv och välbefinnande Enligt socialtjänstlagen ska all personal i äldreomsorgen arbeta för att du får ett värdigt liv och känna välbefinnande.

Läs mer

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014

Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 2014-11-18 SID 1 (5) Uppföljning av Oskarsro vård- och omsorgsboende år 2014 Bakgrund Verksamheten på Oskarsro vård- och omsorgsboende drivs av Temabo AB. Oskarsro har 34 lägenheter uppdelade på fem våningar.

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Skoga vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Skoga vård- och omsorgsboende drivs av Humaniora vård och omsorg i kommunens egen regi. Skoga har 100 lägenheter

Läs mer

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående

Välkommen till Frösunda Hagtorp. Information till dig som kund och närstående Välkommen till Frösunda Hagtorp Information till dig som kund och närstående Välkommen till Hagtorp! För oss kommer du som kund först i alla lägen och vi vill att du ska trivas hos oss. Vårt uppdrag är

Läs mer

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016

verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 MÅNGKULTURELL HEMTJÄNST I STOCKHOLM AB 2016-01-08 verksamhetsplan för Mångkulturell Hemtjänst AB 2016 Mångkulturell Hemtjänst bedriver hemtjänst i Solna. Verksamhetens kontor är beläget med adress, Norgegatan

Läs mer

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete

Riktlinje - Ledningssystem för systematisk kvalitetsarbete 1/12 Beslutad: 2018-08-28, 85 Myndighet: Diarienummer: Socialnämnden SN/2018:361-003 Ersätter: beslutad av socialnämnden 2013-10-29 127 Gäller för: Gäller fr o m: 2018-09-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig:

Läs mer

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med

Kontaktmannaskap. sid. 1 av 5. Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS. Gäller från och med Kontaktmannaskap Styrdokument Riktlinjer Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Gäller från och med Senast reviderad 2019-05-06 sid. 1

Läs mer

Information till vikarier inom Måltidsavdelningen

Information till vikarier inom Måltidsavdelningen Information till vikarier inom Måltidsavdelningen Värdegrund Skellefteå kommun Engagemang Professionalitet Framsynthet Information som rör din anställning som vikarie inom Måltidsavdelningen Belastningsregister

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning:

Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Utvecklingsplan för verksamhet: Berga vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad: 2017-01-23 Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Välkommen till Frösunda

Välkommen till Frösunda Välkommen till Frösunda Informationsmöte Eva Ingemarsdotri Affärsområdeschef 010-130 57 10 eva.ingemarsdotri@frosunda.se Frösunda Omsorg Startade 1994 Över 8 000 medarbetare En av de största privata aktörerna

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen!

Äldreomsorg & Hospice. Välkommen! Äldreomsorg & Hospice Välkommen! Leva livet hela livet Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du

Läs mer

Trygghetsskapande teknik

Trygghetsskapande teknik Diarienr 2016/00430-ÄN Trygghetsskapande teknik Riktlinje för hantering av trygghetsskapande teknik inom särskilda boenden för äldre. Beslutad av äldrenämnden 21 februari 2017 program policy handlingsplan

Läs mer

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare

Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Handbok för dig som ska handleda sommarjobbare Till handledare för sommarjobbare! Tack för att ni tar emot sommarjobbare på er arbetsplats! Pajala kommuns målsättning med sommarjobben är att: Ge ungdomarna

Läs mer

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig

DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS. Viktig information till dig DU SOM HAR FÅTT FERIEPRAKTIKPLATS Viktig information till dig Innehåll Före feriepraktiken... 4 Under feriepraktiken... 6 Efter feriepraktiken... 10 Kontaktuppgifter... 12 2 Välkommen till Gislaveds kommun

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Aleris (Lillevångshemmet)

Verksamhetsuppföljning Aleris (Lillevångshemmet) Verksamhetsuppföljning Aleris (Lillevångshemmet) 2012-01-25 2012-01-26 Johanna Bendtsen Verksamhetsuppföljare Sofia Spetz vik. avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN

Läs mer

Riktlinjer inför sommarplanering gällande vård- och omsorgspersonal

Riktlinjer inför sommarplanering gällande vård- och omsorgspersonal SOCIALFÖRVALTNINGEN Medicinskt ansvarig sjuksköterska Annika Nilsson 2015-03-25 annika.nilsson@kil.se Riktlinjer inför sommarplanering gällande vård- och omsorgspersonal BAKGRUND Under sommarperioden ska

Läs mer

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016

Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Ametisten vård- och omsorgsboende 2016 Bakgrund Verksamheten på Ametistens vård- och omsorgsboende drivs av Vardaga. Ametisten har 80 lägenheter uppdelade på fem våningar med två

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen

Kontaktmannaskap LSS. Vård- och omsorgsförvaltningen Kontaktmannaskap LSS Vård- och omsorgsförvaltningen Vad är kontaktmannaskap? Att vara kontaktansvarig är inte bara ett uppdrag utan också en förtroendefull relation som bara du har med kunden. Förtroendet

Läs mer

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016

Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 SID 1 (5) Uppföljning av Hallen vård- och omsorgsboende år 2016 Bakgrund Verksamheten på Hallen vård- och omsorgsboende drivs av Aleris. Hallen har totalt 69 lägenheter uppdelade på fem våningar. Verksamheten

Läs mer

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende

Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende 2016-10-19 1 (6) Handlingsplan va rdegrundsarbete fö r Olövslund Ä ldreböende Information och marknadsföring Ge information om nationella värdegrunden och vad lokala värdighetsgarantierna innebär till

Läs mer

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Lomma 26 augusti

OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. Informationsmöte Lomma 26 augusti OMSORG FÖR HÖGSTA LIVSKVALITET. OAVSETT. David Jervehed Regionchef 010-130 34 87 david.jervehed@frosunda.se Frösunda i Sverige Frösunda finns över hela Sverige, från Kiruna i norr till Vellinge i söder.

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH

Flödesschema från ansökan till flytt till VÅBO 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Flödesschema från ansökan till flytt till 2012-01-23, reviderad 2013-08-29 GN/PH Vem: Bistånds -handläggare : Ta emot ansökan Skicka broschyr till VT med info om Boka tid för hembesök Inleda ärende i Utreda

Läs mer

Hemtjänst. Välkommen!

Hemtjänst. Välkommen! Hemtjänst Välkommen! Leva livet hela livet Vi vet att du är unik. Du vet själv vad du uppskattar, vad som får dig att må bra och när och hur du vill umgås med andra. Kort sagt är det bara du som är expert

Läs mer

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun

Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Utvecklingssamtal kravmärkt yrkesroll LSS/Psykiatrin Enköpings kommun Namn Datum och tid Syftet med samtalet är att genom dialog se vilket behov av utveckling den enskilda medarbetaren har men också att

Läs mer

till vägledning för biståndsbedömning enligt SoL/äldreomsorg till vägledning för verkställighet, hemtjänst och särskilt boende inom äldreomsorgen

till vägledning för biståndsbedömning enligt SoL/äldreomsorg till vägledning för verkställighet, hemtjänst och särskilt boende inom äldreomsorgen Diarienummer: Mål, uppdrag och planer Bilaga 3 till vägledning för biståndsbedömning enligt SoL/äldreomsorg Salutogen vardagsrehabilitering Bilaga 2 till vägledning för verkställighet, hemtjänst och särskilt

Läs mer

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN 2014-05-08 AN-2014/162.732 1 (6) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Äldreomsorgsnämnden Uppföljning av särskilda boenden inom äldreomsorgen

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

Vi vill att människor ska leva hela livet

Vi vill att människor ska leva hela livet Vi vill att människor ska leva hela livet Bergsund drivs sedan 15 september 2008 av Temabo AB med målet att skapa ett aktivare boende för de äldre. Vi fokuserar på vad som är meningsfullt för våra boende

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND

VÄLKOMMEN TILL. Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND LUNDS UNIVERSITET MEDICINSKA FAKULTETEN SKÅNES UNIVERSITETSSJUKHUS INTERNMEDICINSKA KLINIKEN, LUND VÄLKOMMEN TILL Kliniska Utbildnings Avdelningen KUA-LUND ATT LÄRA TILLSAMMANS FÖR ATT KUNNA ARBETA TILLSAMMANS

Läs mer

Välkommen till Lagersbergsgårdens vård-och omsorgsboende

Välkommen till Lagersbergsgårdens vård-och omsorgsboende Välkommen till Lagersbergsgårdens vård-och omsorgsboende Denna information vänder sig till dig som redan bor eller ska flytta in på boendet. Under olika rubriker hittar du information som kan vara bra

Läs mer

Socialförvaltningen informerar

Socialförvaltningen informerar Socialförvaltningen informerar Du ska kunna leva ditt liv som du vill! Vi lyssnar på dig och respekterar din rätt att bestämma själv. Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen Lokal värdegrund i Norbergs

Läs mer

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15

BYGDEVÄGEN Välkommen till Bygdevägen 15 BYGDEVÄGEN 15 2016-09-23 Välkommen till Bygdevägen 15 2 (5) Bygdevägen 15 Bygdevägen 15 är ett äldreboende som ligger i samhället Östra Husby på Vikbolandet. I närområdet finns grönområden, affär, apotek

Läs mer

Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten

Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten Rutin 1 (5) 2012-11-28 Upprättande av genomförandeplan inom hemtjänsten Nationell värdegrund I Socialtjänstlagen (SoL 2001:453) infördes den 1 januari 2011 en bestämmelse om en nationell värdegrund för

Läs mer

Servicebostad i Håbo kommun

Servicebostad i Håbo kommun Servicebostad i Håbo kommun Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in

Vård och omsorgsboende. Information till dig som snart ska flytta in Vård och omsorgsboende Information till dig som snart ska flytta in 1 Ett meningsfullt liv i Luleå Av olika skäl är det nu dags för dig att förändra din tillvaro och flytta till ett vård- och omsorgsboende.

Läs mer

Introduktion av vikarier gällande vård- och omsorgspersonal i hemtjänsten

Introduktion av vikarier gällande vård- och omsorgspersonal i hemtjänsten KIL1000, v1.1, 2014-01-31 KILS KOMMUN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se RUTIN 2019-03-01 Beslutade i ledningsgrupp 190319 Introduktion av vikarier gällande vård- och omsorgspersonal i hemtjänsten

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun

Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Lokala värdighetsgarantier för äldreomsorgen i Upplands- Bro kommun Rätt till privatliv och kroppslig integritet 1. Vi garanterar att Du har rätt till kroppslig integritet i samband den personliga omvårdnaden

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Bilagor. BILAGA 1 Genomförandeplan. BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen. BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan

Bilagor. BILAGA 1 Genomförandeplan. BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen. BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan Bilagor BILAGA 1 Genomförandeplan BILAGA 2 Att fylla i genomförandeplanen BILAGA 3 Checklista för uppföljning av genomförandeplan BILAGA 4 Löpande anteckningar BILAGA 5 Vägledning kring löpande anteckningar

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Hemtjänst. i Kristianstads kommun

Hemtjänst. i Kristianstads kommun Hemtjänst i Kristianstads kommun Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp. Hemtjänst ska ge det stöd som just du behöver för att

Läs mer

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

HKF 7531 HUDDINGE KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (8) Antaget av äldreomsorgsnämnden 2016-10-25, 4, med ändring i vård- och omsorgsnämnden 2019-04-08, 9 Riktlinjer för ledning, utförande och uppföljning av verksamhet enligt socialtjänstlagen (SoL) och

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Gruppbostad i Håbo kommun

Gruppbostad i Håbo kommun Gruppbostad i Håbo kommun Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet och skyldigheter som gäller

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KUA-MALMÖ

VÄLKOMMEN TILL KUA-MALMÖ MALMÖ HÖGSKOLA Lunds universitet Universitetssjukhuset MAS Hälsa och samhälle MEDICINSKA FAKULTETEN Medicinkliniken VÄLKOMMEN TILL KUA-MALMÖ Att lära tillsammans för att kunna arbeta tillsammans 1 (5 )

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Rutin för avvikelsehantering

Rutin för avvikelsehantering 1(8) SOCIALFÖRVALTNINGEN Beslutsdatum: 2014-04-15 Gäller från och med: 2015-03-01 Beslutad av (namn och titel): Framtagen av (namn och titel): Reviderad av (namn och titel): Reviderad den: Amelie Gustafsson

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion

Observationsrapport. Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende. Plan 3. Uppföljning. Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Dnr:410-444/2016 Sida 1 (9) -07-28 Kattrumpstullens vård-och omsorgsboende Plan 3 Uppföljning Äldreförvaltningen Uppföljning och inspektion Storforsplan 36

Läs mer

D MMMM YYYY 1 (7) Intervjumall

D MMMM YYYY 1 (7) Intervjumall D MMMM YYYY 1 (7) Intervjumall Vid personcentrerad omvårdnad sätts personen och inte sjukdomen främst. Det är individens personlighet och upplevelse av verkligheten som ska vara utgångspunkten. Ett par

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9

LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 Socialnämnden LEDNINGSSYSTEM FÖR SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE, SOSFS 2011:9 DEL 1 Handläggare: Befattning: Mikael Daxberg Verksamhetsutvecklare Upprättad: 2014-02-14 Version: 1 Antagen av socialnämnden:

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Välkommen! Anita Falk Regionchef 010-130 38 52 anita.falk@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten verksamhet inom personlig assistans.

Läs mer

Hemtjänst. Skurups kommun

Hemtjänst. Skurups kommun Hemtjänst Skurups kommun 2 Att ansöka om hemtjänst Om du önskar ansöka om insatser, exempelvis hemtjänst, så kontaktar du kommunens biståndshandläggare. Kontaktuppgifter med telefonnummer till biståndshandläggare

Läs mer

Service- och värdighetsgarantier

Service- och värdighetsgarantier 1(6) Service- och värdighetsgarantier Antagna av socialnämnden 2016-11-23 160 Vårt gemensamma mål Du som har kontakt med oss som arbetar inom Socialtjänsten i Mullsjö kommun ska möta en kunnig och vänlig

Läs mer

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen

Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 1 (9) Vår handläggare Jan Nilsson Antaget av vård- och omsorgsnämnden 2012-10-25, 122 Kvalitetsledningssystem inom vård- och omsorgsförvaltningen STYRDOKUMENT 2 (9) Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar..

Stöd och service för äldre I Torsås Kommun. vi informerar.. Stöd och service för äldre I Torsås Kommun vi informerar.. Innehållsförteckning Sida Värdegrund 3 Stöd och service till äldre i Torsås kommun 3 Ansökan om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) 3 Taxor

Läs mer

Hemtjänst i Kristianstads kommun. Ditt behov av hjälp avgör. I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp.

Hemtjänst i Kristianstads kommun. Ditt behov av hjälp avgör. I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp. Hemtjänst i Kristianstads kommun Hemtjänst i Kristianstads kommun I den här broschyren kan du läsa om hur det går till att ansöka om stöd och hjälp. Hemtjänst ska ge det stöd som just du behöver för att

Läs mer

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett.

Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Omsorg för högsta livskvalitet. Oavsett. Region daglig verksamhet Stockholm Joakim Lavesson Regionchef 010-130 35 25 joakim.lavesson@frosunda.se Frösunda Omsorg Frösundas resa startade 1994 med en liten

Läs mer

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik

Anbud Gävle. Verksamhetsidé: Centrum för kognition och teknik Anbud Gävle Detta dokument är en förkortad version av Frösundas inlämnade anbud för de sex gruppbostäderna i Gävle. Först beskrivs den verksamhetsidé som vi ska genomföra under kontraktsperioden. Sedan

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer