Raimo Pälvärinne, Tandvårdsdirektör Åsa Drange, Stabschef

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Raimo Pälvärinne, Tandvårdsdirektör Åsa Drange, Stabschef"

Transkript

1 1(6) Marie-Louise Bjöörn PROTOKOLL MBG FTV Närvarande för arbetstagarsidan: Marianne Hedström - SKTF Birgitta Hansson SKTF Lena Tegnér - TT Väster Patric Renström TT Öster Liselotte Wenner Persson - SRAT Närvarande för arbetsgivarsidan: Raimo Pälvärinne, Tandvårdsdirektör Åsa Drange, Stabschef FÖRHANDLINGSÄRENDE ENL Årsbudget 2004 inkl. strategisk plan En kort diskussion fördes kring skivelsen. SKTF önskade en komplettering beträffande teamledare, att detta kan utgöras av alla yrkeskategorier. Därefter ställde sig samtliga fackliga organisationer bakom ärendet. INFORMATIONSÄRENDEN ENL Föregående mötes protokoll Föregående mötes protokoll godkändes och lades till handlingarna. 64 Balanslista Inga ärenden. 65 Aktuell lägesorientering Mångfaldhetsutbildning Den planerade mångfaldhetsutbildningen för MBG utgick. Marianne Hedström som ingått i mångfaldhetsgruppen beskrev att projektet kanske låg lite fel tiden och att man avvaktar med utbildning ut mot organisationen tillsvidare. Koncentration FTV Motala TD informerade om att en koncentration av Folktandvården Motala kommer att ske. Det innebär att Folktandvården Seglaregatan flyttar till Folktandvården Kyrkogatan. Frågan kommer upp som ett förhandlingsärende till nästa MBG.

2 2(6) Länscentra inom Hälso- och Sjukvården I den allmänna omställningen inom Hälso- och Sjukvården sker en övergång till länscentra från tidigare lokala centra vid respektive sjukhus. En fråga för Folktandvården är då om Folktandvårdens specialisttandvård skall organisera sig analogt med Hälso- och Sjukvården. TD presenterar en idéskiss över hur en sådan samverkan mellan ATV och Läns-STV kunde se ut. (Se bilaga). Mötestider för 2004 TD presenterade tidplanen för år Något färre möten för MBG och Verksamhetsråd. Information via videoinspelning har åter tagits upp på planeringen. TD önskar gärna återkoppling från de fackliga organisationerna beträffande den nya formen av videoinformation. Marknadsplan 2004 TD informerade om inriktningen på marknadsplan Det som ligger närmast internt är en lansering av Patient- och Kundpolicy som finns tryckt för intern diskussion för att senare omformas för att kunna användas mot patientledet. En förnyad satsning på Tandvårdsabonnemanget kommer att ske. Den externa inriktningen av marknadsplan 2004 är medverkan vid Riksstämman, framtagande av en informations-cd om FTV Östergötland, samt en broschyr om Östergötland. Hemsidan bör uppdateras. Upphandling av ny marknadsföringskonsult pågår. Tjänstetillsättningar Klinikchef FTV Kinda Tjänsten kommer inte att nytillsättas. Klinikchef Per-Erik Wigh kommer att stanna kvar på sitt förordnande som löper till våren Klinikchef FTV Berga Arbetsgivaren förordar Henrik Rotting som klinikchef på FTV Berga. Tjänsten är ett treårsförordnande. Tillträde sker efter överenskommelse. Samtliga fackliga accepterar förslaget med en kommentar i protokollet. Klinikchef FTV Skäggetorp/Linghem resp. Torkelberg Tjänsterna kommer att annonseras i Tandläkartidningen i december månad. Ekonomi Stabschef Åsa Drange informerar om det ekonomiska nuläget. 21 mkr mindre intäkter än år Oktober gick med 1 mkr underskott. November och december kommer troligen gå något sämre. Totalt går vi ändå ekonomiskt mot ett mycket bättre resultat än förväntat. Rapport från HUI TD informerar om en rapport från Handelns Utrednings Institut som har gjorts på uppdrag av PT. PT har även haft ett pressmeddelande beträffande rapporten som finns att läsa på Landstingsförbundet har bemött rapportens innehåll som finns på

3 3(6) 66 Omställningsförslaget En omställningsskrivelse är skickad till den centrala omställningsgruppen inom Landstinget. En diskussion fördes kring skrivelsen som sedan tidigare varit utskickad till de fackliga. 67 Lokal- och utrustningsfrågor Druvan Planeringen av ombyggnationen för Druvan har blivit något fördröjd. Planerad inflyttning 1 april kommer sannolikt flyttas fram till 1 augusti Flyttningen kommer att ske i etapper. SKTF hade en fråga kring Specialisttandvårdens införande av Effica. Införandet kommer inte att kunna ske förrän de finns på plats i Druvan. Skänninge och Ljungsbro Förhandlingar pågår om uppsägning av dessa lokaler. Österbymo Förslag på planlösning finns för att krympa lokalerna. Åtvidaberg Förslag på två alternativa lokaler. Kontraktet på nuvarande lokaler måste sägas upp senast den 31 januari Skäggetorp Jourklinik planeras i befintliga lokaler på FTV Skäggetorp. Det kommer att ske en viss ombyggnad av receptionen. Jourkliniken är ett känna på -projekt som kommer att utvärderas efter sommaren. Ryd Läckage i tak. Vårdcentralen kommer att frigöra vissa lokaler. FTV Ryd kommer ev. byta lokaler. Skarptorp Ektorpskliniken har flyttat in i Skarptorp. Käkkirurgen VIN Praktikertjänst AB tar över käkkirurgin på VIN fr o m 1 januari Landstinget har skrivet ett avtal med Praktikertjänst AB. Inga avtal skrivna med FTV. LFÖ Folktandvården kommer i samarbete med LFÖ ta fram rutiner om ansvar vid avflyttning från lokaler. 68 Information från de fackliga organisationerna SKTF Har haft medlemsträffar i Motala, Norrköping och Linköping. Mycket frågor kring revisionsförhandlingarna. Årsmöte kommer att hållas början av februari 2004.

4 4(6) TT Patric Renström och Lena Tegnér närvarar vid TT:s årsmöte centralt. Lokala årsmöten TT Norrköping och Ögv-TT är planerade. SRAT Årsmöte är planerat till den 12 februari. 69 Övriga frågor SKTF har en fråga kring avveckling av rörlighetsmodellen. Modellen är inte möjlig att ha kvar eftersom vi har en övertalighetssituation. SKTF anser att det måste vara en förhandling för att avveckla modellen. Arbetsgivaren tar upp detta om förhandlingsärende vid nästa MBG den 17 december och de fackliga fick förhandlingsunderlag vit sittande bord. SRAT Återkom med en fråga kring temadag för tandhygienister. SRAT gav förslag till ämne som kunde tas upp t ex taxa, Effica, Tandvårdsabonnemang. Arbetsgivaren återkommer. TT ställer en fråga kring Extra arbete och Självstyrande team. Arbetsgivaren svarar att det är ca 5 8 tdl, 13 tsk, 3 thyg som anmält intresse för Extra arbete. Till Självstyrande team har ännu inga ansökningar inkommit. Annonsen har nyligen presenterats i Tandläkartidningen. Sjukhustandvård Åleryd Ev. sammanslagning med Sjukhustandvård Åleryd och Sjukhustandvård US kan bli aktuell. Tema Arbetsmiljö Närvarande förutom ovanstående deltagare var huvudskyddsombuden Ann Johansson, Lena Sjöberg och Lena Swensson. Helene Johansson deltog från FTV Stab. 70 Avrapportering från skyddsronder Huvudskyddsombud Lena Sjöberg presenterade sammanställningen av det inkomna materialet från skyddsrond Skyddsrond 2003 har genomförts på samma sätt som 2002, genom en checklista till samtliga anställda. (Se bilaga, skyddsrond 2003) Det viktigaste synpunkterna som framkom var: Ergonomi, kring patientstol och vid dataarbetsplatserna, önskemål från huvudskyddsombud om årlig genomgång med Östgöthälsan Massage och träning på arbetstid Ventilation, ett bekymmer Stress, för många patienter/vårdgivare Stickskador, finns det ett stort mörkertal? Rutinerna vid stickskador är inte kända, vissa anmäler detta fortfarande som tillbud. Utbildning i arbetsmiljölagen för samtliga medarbetare En diskussion fördes kring dessa synpunkter och arbetsgivaren återkommer om hur vi ska kunna arbeta vidare med dessa frågor.

5 5(6) Hantering kring skyddsronder Huvudskyddsombuden har under några år ansvarat för sammanställningen av skyddsronderna. Detta p g a att de varit med på samtliga skyddsronder. Eftersom så inte är fallet längre, kommer fr o m nästa skyddsrond, Helene Johansson FTV Stab, att sammanställa skyddsronderna och redovisa på arbetsmiljö-mbg. 71 Rehtand- och friskfaktorprojekt Helene Johansson informerar kring Rehtand som har färdiga team på Östgötahälsan i Linköping och Norrköping. Motala är inte klart ännu. Rehtands deltagare ingår i Rehbus och Rehvins gruppträffar eftersom vi inte har möjlighet att ha egna grupper. Sjukskrivningsläget Redovisning om det aktuella sjukskrivningsläget (Se bilaga) Friskfaktorprojekt, 3 5 kliniker är intressanta utifrån höga frisktal och ett bra resultat i personalenkät. Förtidspension kallas numera sjukersättning När en anställd har fått besked från Försäkringskassan om att arbetsförmågan är varaktigt nedsatt till 100% och blivit beviljad sjukersättning tillsvidare på heltid, måste arbetsgivaren skriftligt meddela den anställda om upphörande av anställning. Helene Johansson presenterar ett brev som kommer att skickas ut till den anställde i samband med detta. Samtliga fackliga godkänner skrivelsen. 72 Arbetsmiljöaspekter inför omställningsförslaget Det är mycket svårt att förutsäga innan reaktionerna kommer. En omplacering kan också vara en stor omställning för individen. Viktigt att det förs en dialog kring detta. Erbjudande att kontakt beteendevetare inom Östgötahälsan kommer att ges. 73 Uppföljning av utbildningsinsatser på arbetsmiljöområdet De utbildningsinsatser som gjorts under året har varit bra och mycket uppskattade. Planering för framtiden. Helene Johansson undersöker vad Landstinget har för utbildningar inom arbetsmiljömrådet. En planering bör göras, för repetionsutbildningar samt uppdatering för nya och gamla chefer. Arbetsgivaren återkommer. 74 Övrigt Huvudskyddsombud Ann Johansson tar upp problem med bristfällig ifyllande av arbetsskadeanmälan. Det är arbetsgivarens ansvar att blanketten fylls i tillsammans med den arbetskadade. Helene Johansson och TD tar med sig detta för att informera KC/CC. En förfrågan kom även upp om tidningen Du och Jobbet Det fanns en önskan om att arbetsgivaren betalar prenumeration till alla kliniker. Arbetsgivaren undersöker och återkommer kring detta. TD tackar samtliga för dagens möte och för alla synpunkter som inkommit.

6 6(6) Vid protokollet: Marie-Louise Bjöörn Justeras för arbetsgivaren: Justeras för arbetstagarparten: Sökväg: FLISA/Kommunikation/Protokoll/MBG

Tjänst som ska konverteras/göras om

Tjänst som ska konverteras/göras om 2016-04-18 26722 1 (5) Tjänst som ska konverteras/göras om Sammanfattning Rutinen beskriver arbetsordningen vid tillfällen då arbetsgivaren föreslår att en tjänst ska konverteras/göras om för att besättas

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:62 1 (4) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2002:8 av Lena-Maj Anding m fl (mp) om äldre personal inom landstinget Föredragande landstingsråd: Lars Dahlberg Ärendet Motionärerna

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse. Ortopediska Huset

Patientsäkerhetsberättelse. Ortopediska Huset Patientsäkerhetsberättelse Ortopediska Huset 2014 2014-09-01 Granskad och godkänd av Björn Waldebäck Verksamhetschef 1 Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet SFS 2010:659, 3 kap. 1 och SOSFS 2011:9,

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Datum 2007-05-11 Parter Föreningen Vårdföretagarna Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA Närvarande för arbetsgivarparten Ari Kirvesniemi, ordf. Sten Lycke Petter Skogar jämte

Läs mer

AVTAL OM LOKAL LÖNEBILDNING Spårtrafik. Giltighetstid: 2010-04-01 2012-03-31

AVTAL OM LOKAL LÖNEBILDNING Spårtrafik. Giltighetstid: 2010-04-01 2012-03-31 AVTAL OM LOKAL LÖNEBILDNING Spårtrafik Giltighetstid: 2010-04-01 2012-03-31 Innehållsförteckning Avtal om lokal lönebildning..3 1 Avtalets omfattning 4 2 Lönebildningens syfte och förutsättningar.. 4 3

Läs mer

STs Temperaturmätare Arbetsmiljön 2012

STs Temperaturmätare Arbetsmiljön 2012 STs Temperaturmätare Arbetsmiljön 2012 Fackförbundet ST 2012-05-15. Referens: Torbjörn Carlsson, Utredare 070/658 49 29 torbjorn.carlsson@st.org Förord Fackförbundet ST har tidigare år genomfört större

Läs mer

Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet

Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet Sammanställning av återrapporteringar utifrån medarbetarperspektivet Perspektiv Arbetsområde Projekt, aktivitet m.m. Sjukhus eller vårdorganisation Medarbetarperspektivet Evenemang Friskvård /levnadsvanor

Läs mer

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande

Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande Jobba rätt, vecka 38 en kampanj för alla SEKO Postens medlemmar i Posten Meddelande SEKO Postens råd i Posten Meddelande AB har under 2011 haft som en av sina aktiviteter att genomföra en landsomfattande

Läs mer

Innehållsförteckning. Bilaga 5 1(8)

Innehållsförteckning. Bilaga 5 1(8) Bilaga 5 1(8) Innehållsförteckning Avtal om Samverkan och utveckling 5 1. Allmänt. 5 2. Medbestämmande och samverkan 6 3. Koncerner och företag med flera driftsenheter. 8 4. Facklig information på betald

Läs mer

PM nr 2 inför löneöversyn 2016

PM nr 2 inför löneöversyn 2016 PM nr 2 inför löneöversyn 2016 Detta PM är avsett att vara ett stöd för organisationen och lönesättande chefer inför och under löneöversyn 2016. Varje förvaltningschef och HR konsult ansvarar för att lönesättande

Läs mer

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 1 oktober 2014.

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 1 oktober 2014. Handläggare: Agneta Calleberg 1 (6) PaN 2014-12-09 P 5 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-11-10 PaN 1308-03608-30 1312-05381-54 Återföring Införande av spärrar enligt patientdatalagen Ärendet Patientnämnden behandlade

Läs mer

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljönätverket (tidigare miljövårdsdirektörernas förening) att driva Miljösamverkan

Läs mer

Riktlinjer för. klagomålshantering

Riktlinjer för. klagomålshantering Dokumentnamn Kapitel Riktlinje för klagomålshantering Avvikelsehantering DNR KS 2010/185 128 Ersätter DNR 45/2006 ON 77 Utgåva III Utfärdad 2010-03-12 Datum för senaste ändring 2006-08-31 Utfärdare ME

Läs mer

Uppföljning av arbetsmiljö 2014

Uppföljning av arbetsmiljö 2014 1(5) Diarienummer DN PS140035 Datum 2014-11-25 Fastställd i Driftnämnd Psykiatri 2014-12-xx Uppföljning av arbetsmiljö 2014 Bakgrund Inom Psykiatrin Halland bedrivs systematiskt arbetsmiljöarbete enligt

Läs mer

Denna PM behandlar enbart arbetsrättsliga regler vid uppsägning på grund av arbetsbrist

Denna PM behandlar enbart arbetsrättsliga regler vid uppsägning på grund av arbetsbrist 1 (15) Denna PM behandlar enbart arbetsrättsliga regler vid uppsägning på grund av arbetsbrist Innehåll 1 BEGREPPET ARBETSBRIST... 2 1.1 Förbud mot uppsägning vid verksamhetsövergång... 2 2 VARSEL TILL

Läs mer

Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite

Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Holmlund Jan Hagberg Therese Datum 2016-05-03 Diarienummer SCN-2015-0055 Socialnämnden Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite Förslag till

Läs mer

Klagomålshantering. Karlskrona kommun

Klagomålshantering. Karlskrona kommun Klagomålshantering Karlskrona kommun FC 2006 Sammanfattning Ernst & Young har på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna i Karlskrona kommun granskat klagomålshanteringen. Granskningens syfte har varit

Läs mer

Regionservice Huvudkontor

Regionservice Huvudkontor Regionservice Huvudkontor Johanna Löthberg Upphandlingsstrateg 046-675 31 86 Johanna.lothberg@skane.se Rapport Datum 2015-05-13 Version 1 Dnr 1402146 1 (9) Rapport utredningsuppdrag från servicenämnden

Läs mer

Delårsbokslut efter augusti 2014. T2 2014 HSN 2 oktober 2014

Delårsbokslut efter augusti 2014. T2 2014 HSN 2 oktober 2014 Delårsbokslut efter augusti 2014 T2 2014 HSN 2 oktober 2014 Resultatet uppgår till 76 675 tkr, vilket avviker mot budget med +3 507 tkr Sammanfattning av andra tertialet 2014 Resultatet beror till stor

Läs mer

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte.

Individ- och familjeomsorg, Socialsekreterarna som växte. Individ- och familjeomsorg, AngeredS stadsdelsförvaltning Socialsekreterarna som växte. 2 Individ- och familjeomsorg, Angereds Stadsdelsförvaltning AFA Försäkring genomförde preventionsprojektet Hot och

Läs mer

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat.

1 Sammanträdet öppnas. Claes Jägevall hälsade alla välkomna till dagens sammanträde och förklarade detsamma för öppnat. PROTOKOLL Nr 3/2007 1 (6) Sammanträde Samordningsförbundet HjoTiBorg Tid 2007-08-29 Plats Närvarande Badhusgatan 29, Skövde Claes Jägevall Tibro kommun ordförande Kjell Sjölund Karlsborgs kommun Linnea

Läs mer

Deltagare: Sven Lundell, LRF Skogsägarna Henrik Asplund, Sågverksföreningen Såg i Syd Eric Lagerwall, Metsäliitto Sverige AB

Deltagare: Sven Lundell, LRF Skogsägarna Henrik Asplund, Sågverksföreningen Såg i Syd Eric Lagerwall, Metsäliitto Sverige AB 1 2004-12-09 Protokoll nr 37 Svenska PEFC Ek. för. Tid: 2004-12-08 Plats: LRF Skogsägarnas kontor, Stockholm Deltagare: Sven Lundell, LRF Skogsägarna Henrik Asplund, Sågverksföreningen Såg i Syd Eric Lagerwall,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Saco-S-föreningen vid Institutet för språk och folkminnen 10 september 2014 8 september 2015

Verksamhetsberättelse för Saco-S-föreningen vid Institutet för språk och folkminnen 10 september 2014 8 september 2015 Verksamhetsberättelse för Saco-S-föreningen vid Institutet för språk och folkminnen 10 september 2014 8 september 2015 Styrelsens sammansättning Tommy Lyxell, ordförande (Språkrådet) Annika Karlholm, vice

Läs mer

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll

;:. (_ J' /l. .,,i/_,:;;, ',. /' /. ./'.::::..:rr.-:,.;;:::... Sven Bassler. /.P:~> ::~d~! ' '.:? ;r.~ Protokoll Sammanträde Plats och!id Ledamöter Kompassen, kl. 13:30-16:30 Sven Bassler (MP) ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Kerstin Wallsby (V) kommunstyrelsen lngela Ruthner (M) kommunstyrelsen

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare för arbetstagarna Dag Lövberg Torsten Åsemyr Tommy Spaanheden Börje Almkvist

Lokala arbetsmiljökommittén. Företrädare för arbetstagarna Dag Lövberg Torsten Åsemyr Tommy Spaanheden Börje Almkvist Sammanträde 2008:1 2008-03-27 Lokala arbetsmiljökommittén Tid och plats: 27 mars 2008, 13-15, Konstnärliga fakultetskansliet, 3110. Närvarande Ledamöter Företrädare för arbetsgivaren Moa Haga Lars Lindkvist

Läs mer

Riktlinjer inför löneöversyn. Antaget i Personalutskottet 32/2004, reviderat KS PU 75/2006. Reviderat i kommunstyrelsen 187/2009.

Riktlinjer inför löneöversyn. Antaget i Personalutskottet 32/2004, reviderat KS PU 75/2006. Reviderat i kommunstyrelsen 187/2009. Riktlinjer inför löneöversyn Antaget i Personalutskottet 32/2004, reviderat KS PU 75/2006. Reviderat i kommunstyrelsen 187/2009. 1(4) Grundläggande principer för lönesättning Enligt gällande centralt löneavtal

Läs mer

Plan för jämställd personalpolitik. Åtaganden 2015 Tekniska nämnden - Gatukontoret

Plan för jämställd personalpolitik. Åtaganden 2015 Tekniska nämnden - Gatukontoret Plan för jämställd personalpolitik Åtaganden 2015 Tekniska nämnden - Gatukontoret Förord Syftet med Plan för jämställd personalpolitik är att skapa en gemensam plattform för det personalpolitiska jämställdhetsarbetet.

Läs mer

Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 4. För att det är ett lagstadgat krav.

Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 4. För att det är ett lagstadgat krav. Varför ska man arbeta systematiskt med att förbättra arbetsmiljön? Det finns många skäl, men här är några: 1. För att arbetsmiljön påverkar hälsan och välbefinnandet. 2. För att arbetsmiljön påverkar produkternas

Läs mer

4.1 LOKALFÖRSÖRJNINGSAVDELNINGEN

4.1 LOKALFÖRSÖRJNINGSAVDELNINGEN sid 1 (6) 4.1 LOKALFÖRSÖRJNINGSAVDELNINGEN Viktigare händelser 2012 Många stora projekt har genomförts under året, exempel är badhuset etapp 1, Lerinmuséet, Mariebergsskolan, Infanteribrigadmuséet, energieffektiviseringsprojektet

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen

Beredning av ärenden till landstingsstyrelsen Protokoll 1 (5) Teknikutskottet Susanne Jangentorp 2012-08-28 LK/120094 Plats Vårdcentralen i Kristinehamn, sammanträdesrum Hallonet Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP), ordförande Birgitta Kringlund

Läs mer

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar

Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar P R O J E K T N A M N U T G Å V A D A T U M D I A R I E N R Utvärdering av Delprojekt-Vårdplanering med hjälp av tekniska lösningar Syfte: Skapa möjligheten att använda tekniska lösningar som ett komplement

Läs mer

Handlingsplan sänka sjukfrånvaron. Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor

Handlingsplan sänka sjukfrånvaron. Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor Handlingsplan sänka sjukfrånvaron Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor Uppdrag Förvaltningarna tillsammans med Koncernkontoret har fått i uppdrag att under 2015 genomföra åtgärder utifrån en handlingsplan

Läs mer

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010

Förhandlingsprotokoll Massa/Papper. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer. Tid: den 10 april 2010 Förhandlingsprotokoll Massa/Papper Art: Parter: Förbundsförhandling Föreningen Sveriges Skogsindustrier Sveriges Ingenjörer Tid: den 10 april 2010 Plats: Ärende: Närvarande: Stockholm Alternativt löneavtal

Läs mer

Förhandlingsprotokoll Sågverk. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen. Tid: den 12 december 2011. Alternativt löneavtal

Förhandlingsprotokoll Sågverk. Förbundsförhandling. Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen. Tid: den 12 december 2011. Alternativt löneavtal Förhandlingsprotokoll Sågverk Art: Parter: Förbundsförhandling Föreningen Sveriges Skogsindustrier Unionen Tid: den 12 december 2011 Plats: Ärende: Närvarande: Stockholm Alternativt löneavtal Föreningen

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad

Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad PROTOKOLL 1 (6) Folkhälso- och tandvårdsutskottet Plats Beslutande Rum 305, Nya Landstingshuset, Karlstad Gert Ohlsson (FP), ordförande Monica Gundahl (S), vice ordförande Annetthe Zettergren (M) Kerstin

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (6) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Region Gävleborg, regionkontoret, lokal Lodjuret, Gävle, kl. 09.30 16.15 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg

Läs mer

118 Dnr 234/16. Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015

118 Dnr 234/16. Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-04 Sida 14 (19) 118 Dnr 234/16 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet - SAM 2015 Ett väl fungerande arbetsmiljöarbete är en naturlig del i verksamheten

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden 1/3 Stadshuset, sammanträdesrum Madängsholm, 2015-10-22 kl 13:30-16.30 115-130 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Helena Qvick (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST

Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST Arbetsmiljöpolicy och riktlinjer för systematiskt arbetsmiljöarbete på Fackförbundet ST Fastställd av kanslichefen efter behandling i skyddskommittén den 2005-06-03 Allmänt Arbetsmiljöverksamheten på Fackförbundet

Läs mer

Arbetsmiljöbokslut 2015

Arbetsmiljöbokslut 2015 Handläggare: Sida: 1 (8) Arbetsmiljöbokslut 2015 Detta är 2015 års upplaga av Alingsås Energis arbetsmiljöbokslut. Bokslutet omfattar både Alingsås Energi Nät AB och Alingsås Energi AB. Arbetsmiljöbokslutet

Läs mer

Sida 1 (9) 1 Politisk inledning

Sida 1 (9) 1 Politisk inledning Sida 1 (9) 1 Politisk inledning 2a stycket Prioriterade grupper Landstingsfullmäktige har slagit fast att barn och ungdom, liksom de äldre ska prioriteras. I varje kommun ska det finnas tillgång till landstingspersonal

Läs mer

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 TJÄNSTEMANNAFÖRSLAG 1 Bert-Olof Åkerström Kommunstyrelsen Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 Budget 2009 antogs av kommunfullmäktige den 11 december. Under hela hösten bedömdes effekterna

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är;

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är; Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Sture Veräjä, Kicki Kvarnström, Peder Hansson, Lena Sjölin, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Landstinget i Värmland. Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna. Rapport KPMG AB. Antal sidor: 12 2009-07-01

Landstinget i Värmland. Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna. Rapport KPMG AB. Antal sidor: 12 2009-07-01 Granskning av Landstingets kommunikation med medborgarna Rapport KPMG AB Antal sidor: 12 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Inledning 2 3. Bakgrund 2 4. Syfte och avgränsning 2 5. Revisionskriterier 3 6.

Läs mer

Lagar och avtal inom arbetsmiljö- och samverkansområdet

Lagar och avtal inom arbetsmiljö- och samverkansområdet Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13611 su/adm 2016-03-11 3 Innehållsansvarig: Lena Lindberg, Vårdenhetschef, Rättspsykiatrisk akutenhet 6 (lenli48) Godkänd av: Alessio Degl'innocenti,

Läs mer

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning.

Datum 2016-02-18 Dnr 1500978. 1. Personalnämnden godkänner förslag till upplägg av snabbspårets uppskalning. Personalnämnden Malin Ferbas Handläggare 040-675 36 30 Malin.Ferbas@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-02-18 Dnr 1500978 1 (8) Personalnämnden Uppskalning snabbspåret Ordförandens förslag 1. Personalnämnden

Läs mer

Trygghet vid uppsägning på grund av arbetsbrist.

Trygghet vid uppsägning på grund av arbetsbrist. Trygghet vid uppsägning på grund av arbetsbrist. 2 Ett gemensamt ansvar för ett tryggare arbetsliv. När företaget tvingas till uppsägningar på grund av arbetsbrist gäller det att på ett tidigt stadium

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens handlingsplan för jämställdhet gällande förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare 2011-2013

Kultur- och fritidsnämndens handlingsplan för jämställdhet gällande förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare 2011-2013 KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2010-11-26 1 (6) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kultur- och fritidsnämndens handlingsplan för jämställdhet gällande förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare 2011-2013

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd

Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Patientsäkerhetsberättelse för Älvsjö stadsdelsnämnd Solberga vård- och omsorgsboende År 2014 Datum och ansvarig för innehållet 2015-01-16 Inger Berglund, verksamhetschef enligt 29 hälso- och sjukvårdslagen

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 2 december, Klockan 16.00 Plats: Landstingets kansli, Halmstad Borgsalen Utvecklingskraft möte med LS -au 13.00 14.30

Läs mer

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2015

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSC:s styrelse 2015 Protokoll från det 2:a sammanträdet med :s styrelse 2015 Tid och plats: Måndag den 23 mars kl 10-16, s kansli i Uppsala Deltagare: Stig Hansson (ordf), Hela Sverige ska leva Leif Johansson och Roger Johansson,

Läs mer

Bilaga till policy för bisysslor

Bilaga till policy för bisysslor Bilaga till policy för bisysslor Antagen av landstingsstyrelsens personaldelegation 2009-04-16 1/9 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Otillåtna bisysslor... 3 2.1 Förtroendeskadliga bisysslor (LOA

Läs mer

Föregående mötes protokoll

Föregående mötes protokoll 1 (11) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 10.00 11.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN Sonja Andersson, PRO Kurt Jonsson, PRO Rosa

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C)

Folktandvården Filipstad. Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel (S) Mona Smedman (C) PROTOKOLL 1 (5) FOLKHÄLSO- OCH TANDVÅRDSUTSKOTTET Plats Beslutande Ersättare I tjänsten Justering Folktandvården Filipstad Gert Ohlsson (FP) Monica Gundahl (S) Annetthe Zettergren (M) Ann-Charlotte Eskel

Läs mer

Falköpings kommun. Jämställdhetsplan. Personalavdelningen 2004-09-30

Falköpings kommun. Jämställdhetsplan. Personalavdelningen 2004-09-30 Falköpings kommun Jämställdhetsplan Personalavdelningen 2004-09-30 1 Inledning I Jämställdhetslagen (1992) anges att en arbetsgivare skall, inom ramen för sin verksamhet, bedriva ett målinriktat arbete

Läs mer

PROTOKOLL Samverkansgrupp NSC, möte nr 94 Sidor (antal) 1 Datum: 2013-01-21 Plats: Blå salen Närvarande: Henrich Wilander Ordförande

PROTOKOLL Samverkansgrupp NSC, möte nr 94 Sidor (antal) 1 Datum: 2013-01-21 Plats: Blå salen Närvarande: Henrich Wilander Ordförande PROTOKOLL Samverkansgrupp NSC, möte nr 94 Sidor (antal) 1 Datum: 2013-01-21 Plats: Blå salen Närvarande: Henrich Wilander Ordförande Per Ohlsson Arbetsgivarrepr Åsa Ivansson Arbetsgivarrepr Jennie Pettersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-10-19 Kommunala Pensionärsrådet 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset, Norrtäljesalen Onsdag 19 oktober kl.13.00-15.20 enligt bifogad närvarolista Tomas Sjöberg, sekreterare Eva

Läs mer

Eksjö kommun. Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet. Revisionsrapport. KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson

Eksjö kommun. Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet. Revisionsrapport. KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson ABCD Eksjö kommun Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet Revisionsrapport KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson ABCD Eksjö kommun Rapport systematiskt arbetsmiljöarbetet 2010-05-03 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015

Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015 Verksamhetsberättelse Psykiatripartners barn och ungdom 2015 Verksamhetsform, uppdrag och innehåll: Mottagningen i Motala ansvarar för Motala och Vadstena kommuner. I kommunerna finns nästan 10 000 barn

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete

Systematiskt arbetsmiljöarbete Sidan 1 av 21 Lednings- och verksamhetsstöd Datum Sid 2016-03-10 Dnr 1 (1) Kommunstyrelsen Systematiskt arbetsmiljöarbete I syfte att förbättra och förtydliga det systematiska arbetsmiljöarbetet i Östhammars

Läs mer

Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m.

Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m. Sida: 1 av 12 Avtal mellan Arbetsförmedlingen och Saco-S Arbetsförmedlingen avseende löneförhandlingar enligt Ramavtal om löner m.m. (RALS 2010-T) Avtalstidens längd 1 Parterna träffar ett tillsvidareavtal

Läs mer

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro

Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro Revisionsrapport Granskning uppföljning av långtidssjukfrånvaro inom Eslövs kommun Maj 2008 Carl-Gustaf Folkeson, Revisionskonsult Innehållsförteckning 1 Inledning...1 1.1 Bakgrund, syfte och avgränsning...1

Läs mer

Karlstads ridklubb styrelsemöte

Karlstads ridklubb styrelsemöte Karlstads ridklubb styrelsemöte Tid: Måndagen den 15 juni 2009, kl. 18.30 Plats: Lektionssalen, Karlstads Ridklubb Närvarande: Frånvarande: Kjell Magnusson Lena Persson Per Holm Bo G Ericsson Gita Gambrick

Läs mer

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete och handlingsplan 2015

Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete och handlingsplan 2015 SIGNERAD Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (2) Datum 2015-01-09 Vår referens Robert Johansson Arbetsmiljöspecialist robert.d.johansson@malmo.se Tjänsteskrivelse Uppföljning av systematiskt arbetsmiljöarbete

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-04-23 STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 08:30-12:10 Plats Kommunhuset, Rodret Ledamöter Kent Sylvan (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson (FP)

Läs mer

RIKTLINJER VID VÅLD OCH HOT OM VÅLD I ARBETSLIVET

RIKTLINJER VID VÅLD OCH HOT OM VÅLD I ARBETSLIVET EDA KOMMUN RIKTLINJER VID VÅLD OCH HOT OM VÅLD I ARBETSLIVET Reviderad 2006-03-03 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Arbetsgivarens roll... 3 2.1 Rapportering... 4 Anmälan... 4 Arbetsskadeanmälan...

Läs mer

Tandhälsorapport. Uppföljning av tandvårdskontakter för äldre tonåringar i Östergötland. www.lio.se. Enheten för hälsoanalys Linköping maj 2014

Tandhälsorapport. Uppföljning av tandvårdskontakter för äldre tonåringar i Östergötland. www.lio.se. Enheten för hälsoanalys Linköping maj 2014 Tandhälsorapport Uppföljning av tandvårdskontakter för äldre tonåringar i Östergötland Enheten för hälsoanalys Linköping maj 2014 Kerstin Aronsson Sven Ordell www.lio.se Innehåll Inledning... 2 Bakgrund...

Läs mer

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås

Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Lokalt arbetsmiljöavtal vid Högskolan i Borås Dnr 844-14 Gäller fr o m 2014-10-20 Arbetsmiljöarbetet vid Högskolan i Borås Med hänvisning till de centrala parternas gemensamma värderingar till grund för

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 2013-03-20 1(8) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 20 mars 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tomas Sjöberg, sekreterare Agneta Hedberg, Vårdbolaget

Läs mer

Olofströms kommun. Granskning av kommunens systematiska arbetsmiljöarbete. Revisionsrapport. KPMG AB 23 augusti 2011

Olofströms kommun. Granskning av kommunens systematiska arbetsmiljöarbete. Revisionsrapport. KPMG AB 23 augusti 2011 Granskning av kommunens systematiska Revisionsrapport KPMG AB 23 augusti 2011 2010 KPMG AB, a Swedish limited liability company and a member firm of the Innehåll 1. Bakgrund 1 2. Syfte 1 3. Revisionskriterier

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Barn och Familj FÖSAM 2011-11-01

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Barn och Familj FÖSAM 2011-11-01 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Närvarande Sekreterare Eva Flensburg, Lärarförbundet Jan Hansson, Lärarförbundet Birgitta Håkansson, Kommunal Stefan Karlsson, Vision Anne Zimmermann, DIK Ann-Marie Mattsson,

Läs mer

Vägledning Patientsäkerhetsberättelsen

Vägledning Patientsäkerhetsberättelsen Vägledning Patientsäkerhetsberättelsen Birgitta Boqvist Patientsäkerhetsarbete Att göra vården säkrare. Säkrare vård ska leda till färre vårdskador och därmed ökad patientsäkerhet Patientsäkerhetslagen

Läs mer

Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag

Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag 2015-07-07 Cancerfondens enkätundersökning 2014 Kontaksjuksköterskans uppdrag Behovet av en fast kontaktperson betonas i den Nationella Cancerstrategin (SOU 2009:11) Förbättrad information och kommunikation

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2016 Närvarande: Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Nilla Söderqvist Britt

Läs mer

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns.

Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal. 51 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. fl\ij BORÅS STAD Tid och plats Kl 9.30-12.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens stora sessionssal Omfattning 51-65 Närvarande Lena Palmen, kommunstyrelsen, ordförande Rune Johansson, PRO Marja Lindstedt, PRO

Läs mer

Hjärtsvikt Medicin SU/Mölndal i samarbete med Mölndals kommun och primärvård

Hjärtsvikt Medicin SU/Mölndal i samarbete med Mölndals kommun och primärvård Hjärtsvikt Medicin SU/Mölndal i samarbete med Mölndals kommun och primärvård CVU Rapportserie 2005:7 Projektledare: Mona Karlsson Medicinmott SU/Mölndal Mölndal Projektgrupp: Maria Morén Ulf Axelsson Margaretha

Läs mer

Egenkontroll avseende riskhantering

Egenkontroll avseende riskhantering Revisionsrapport Egenkontroll avseende riskhantering fungerar egenkontrollen med verktyget RH-check på ett tillfredsställande sätt? Eva Ogensjö Cert. kommunal revisor Eva Andlert Cert. kommunal revisor

Läs mer

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Överenskommelse av den 25 maj 2007 med ändringar av den 27 januari 2011. Giltigt från den 1 januari

Läs mer

Aulan i Johannesbergshuset, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 156-171 Lise-Lott Mineur

Aulan i Johannesbergshuset, Underskrifter Sekreterare Paragrafer 156-171 Lise-Lott Mineur 1(24) Plats och tid Aulan i Johannesbergshuset, onsdagen den 28 oktober 2015 kl 08:00-15.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Anders Byquist (S), Ordförande Anders Bergqvist (V),

Läs mer

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Radtke, Lovisa Personalhandläggare, sekreterare Nebel,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Östra Kommunhuset 13:30-16.00 ande Radovan Javurek (L) Ewa Jakobsen (M) Mats Edin (S) Maria Nilsson (S) Tommy Nilsson (S) Ann-Charlotte Lindner (L) Qalinle Dayib

Läs mer

Kuratorer inom hälso- och sjukvården. 2010-08-16 Anna Ihrfors Wikström

Kuratorer inom hälso- och sjukvården. 2010-08-16 Anna Ihrfors Wikström Kuratorer inom hälso- och sjukvården 2010-08-16 Anna Ihrfors Wikström 1 Sammanfattning - Kuratorer inom hälso- och sjukvården Åtta av tio kuratorer tycker att antalet arbetsuppgifter, stressen i jobbet

Läs mer

KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING

KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Handlingsplan mot KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Antagen av Kommunfullmäktige 1998 Kf 47 ARBOGA KOMMUNS HANDLINGSPLAN MOT KRÄNKANDE SÄRBEHANDLING Målsättning Arboga kommuns målsättning är att arbetsmiljön på

Läs mer

Deloitte. GranslQling av det systematiska arbetsmiljöarbetet i grundskolan. lönköpings kommun -- JÖNKÖPINGS :; KOMMUN

Deloitte. GranslQling av det systematiska arbetsmiljöarbetet i grundskolan. lönköpings kommun -- JÖNKÖPINGS :; KOMMUN Deloitte. -- JÖNKÖPINGS :; KOMMUN GranslQling av det systematiska arbetsmiljöarbetet i grundskolan lönköpings kommun Maj 2014 Innehåll 1. Sammanfattning 1 Revisionsfrågor 1 Svar på revisionsfrågan Iakttagelser

Läs mer

XXXV. Mötets öppnande: Bo Malmström hälsade de närvarande välkomna.

XXXV. Mötets öppnande: Bo Malmström hälsade de närvarande välkomna. 1(5) Närvarande: Ansnes, Björn N Johansson, Mona P-inst Kågström, Jonas E Lindgren, Path Admin Malmström, Bo Ordf. Moberg, Eira Studeranderepresentant Löf, Rose-Marie Projektgruppen Nyberg, Ulla Bibl.

Läs mer

Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland

Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1/3 Miljö- och säkerhetsenheten Mats E Persson 2015-04-21 Dnr: RS 2015-137 Regionsstyrelsen Revisionsrapport Miljöarbetet inom Region Östergötland Revisorerna i Region Östergötland (dåvarande

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun

Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 1 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun Stadskontoret April 2007 Samverkan, hälsa och arbetsmiljö i Jönköpings kommun 2 Bakgrund FAS 05, Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan, är ett centralt

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer