ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Elisabeth Björk (S) Åke Malmström (KD), observatör Hans Håkansson, Kommunalförbundet Norrvatten Dan Jacobsson, Kommunalförbundet Norrvatten Sören Karlsson, kommundirektör Tommie Eriksson, bitr kommundirektör Lena Boman, kommunstyrelsekontoret Björn Engardt, kommunstyrelsekontoret Johan Jönsson, kommunstyrelsekontoret Elisabeth Gustafsson, kommunstyrelsekontoret Tony Wallin, kommunstyrelsekontoret Carina Norrbacka, kommunstyrelsekontoret Karin Thalén, tiohundraförvaltningen Jonas Vallgårda, kommunstyrelsekontoret Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Elisabeth Björk (S) Kommunstyrelsekontoret Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Elisabeth Björk ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 210 Dnr KS Investering 2010 Begäran om investeringsanslag för om- och påbyggnad av Skederids skola för förskole- och skolverksamhet 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att ta hänsyn till de utökade lokalkostnaderna i det kommande budgetarbetet, att hyreskontraktet för Ryttargården sägs upp samt att lokalbanken belastas med lokalkostnader för Ryttargården från och med det datum de nya lokalerna tas i bruk och till och med uppsägningstidens utgång. 2. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anslå investeringsmedel om 10 mkr till om- och påbyggnad av Skederids skola för förskole- och skolverksamhet samt att finansiering sker med egna medel. I den av kommunfullmäktige antagna lokalförsörjningsplanen för förskoleverksamhet ingår att ersätta de provisoriska förskolelokalerna vid Ryttargården i Finsta med permanenta lokaler i anslutning till Fårhagens förskola vid Skederids skola. Projektet ingår också i kommunfullmäktiges stimulanspaket för år Med hänsyn till förskolans och skolans långsiktiga lokalbehov har en flexibel lokallösning, som kan nyttjas av både förskolan och skolan, tagits fram. De nybyggda lokalerna beräknas vara färdigställda den 1 november Kostnaderna för lös inredning ingår inte i projektet.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 210 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 28 maj 2010 att kommunfullmäktige beslutar att anslå investeringsmedel om 10 mkr till omoch påbyggnad av Skederids skola för förskole- och skolverksamhet samt att finansiering sker med egna medel. Vidare föreslås kommunstyrelsen besluta att uppdra åt kommunstyrelsekontoret att ta hänsyn till de utökade lokalkostnaderna i det kommande budgetarbetet, att hyreskontraktet för Ryttargården sägs upp samt att lokalbanken belastas med lokalkostnader för Ryttargården från och med det datum de nya lokalerna tas i bruk och till och med uppsägningstidens utgång.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 211 Dnr KS Ansökan om investeringsmedel för genomförande av energieffektiviseringsåtgärder i Köpmanholms skola Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja investeringsmedel om 2,5 mkr för energieffektiviseringsåtgärder i Köpmanholms skola i enlighet med investeringsberedning, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, att finansiering sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till investeringar, att justera barn- och skolnämndens budget med hänsyn till utökade lokalkostnader i 2011 års budget samt att finansiering av de utökade lokalkostnaderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till utökade lokalkostnader. Kommunstyrelsen antog den 12 maj 2005 ett energieffektiviseringsprogram vars syfte är att energianvändning av köpt energi per m 2 ska minska med 10% och oljeberoendet ska minska med 20%. Genomförda energideklarationer visar att den köpta energiåtgången på Köpmanholms skola kan minska med cirka 45% om de åtgärder vidtas, som redovisas i bilaga tillhörande kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsen beslutar att bevilja investeringsmedel om 2,5 mkr för energieffektiviseringsåtgärder i Köpmanholms skola i enlighet med investeringsberedning, som bifogats kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, att finansiering sker inom ramen för kommun-

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 211 Dnr KS (forts) styrelsens anslag till investeringar, att justera barn- och skolnämndens budget med hänsyn till utökade lokalkostnader i 2011 års budget samt att finansiering av de utökade lokalkostnaderna sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag till utökade lokalkostnader.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 212 Dnr KS Ansökan om investeringsmedel för genomförande av energieffektiviseringsåtgärder i Gottsta skola, Hallstavik Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja investeringsmedel om 1325 tkr för energieffektiviseringsåtgärder i Gottsta skola i enlighet med investeringsberedning, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, att finansiering sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag för investeringar samt att minska barn- och skolnämndens budget med hänsyn taget till minskade lokalkostnader i 2011 års budget och att överföra dessa medel till kommunstyrelsens anslag för lokalkostnadsökningar. Kommunstyrelsen antog den 12 maj 2005 ett energieffektiviseringsprogram vars syfte är att energianvändning av köpt energi per m 2 ska minska med 10% och oljeberoendet ska minska med 20%. Genomförda energideklarationer visar att den köpta energiåtgången på Gottsta skola kan minska med cirka 40% om de åtgärder vidtas, som redovisas i bilaga tillhörande kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsen beslutar att bevilja investeringsmedel om 1325 tkr för energieffektiviseringsåtgärder i Gottsta skola i enlighet med investeringsberedning, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, att finansiering sker inom ramen för kommunstyrelsens anslag för investeringar samt att minska barn- och skolnämndens budget med hänsyn

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 212 Dnr KS (forts) taget till minskade lokalkostnader i 2011 års budget och att överföra dessa medel till kommunstyrelsens anslag för lokalkostnadsökningar.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 213 Dnr KS Hyresavtal om förhyrning av lokal till Roslagsmodellen i Älmsta Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande förslag till hyresavtal, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, till en hyra om kr per år att gälla från och med den 1 juli 2010 till och med 30 juni 2016 med möjlighet till förlängning 3 år i taget samt att utse biträdande kommundirektören att jämte kommunstyrelsens ordförande underteckna hyresavtalet. Roslagsmodellen har sedan flera år tillbaka bedrivit träffpunktverksamhet i den kommunalägda fastigheten Älmsta 1:37. Med anledning av pågående försäljning av fastigheten föreslås att hyresavtal tecknas med den nye fastighetsägaren. Hyresavtalet löper under sex år från och med den 1 juli 2010 med en årshyra om 750 kr per m 2. Medel för lokalkostnaderna finns avsatta i tiohundranämndens budget. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande förslag till hyresavtal, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 3 juni 2010, till en hyra om kr per år att gälla från och med den 1 juli 2010 till och med 30 juni 2016 med möjlighet till förlängning 3 år i taget samt att utse biträdande kommundirektören att jämte kommunstyrelsens ordförande underteckna hyresavtalet.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 214 Dnr KS Förslag till åtgärder med anledning av revisionsrapport om bisysslor i Norrtälje kommun Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till alla förvaltningar att föra in riskbedömning av bisysslor i sina internkontrollprogram samt att samtliga verksamhetschefer efterhör med samtliga medarbetare om förekommande bisysslor och att dessa ska vara diarieförda före oktober Kommunrevisionen har granskat rutiner för hantering av de kommunanställdas bisysslor. En bisyssla är varje syssla, tillfällig eller stadigvarande, som utövas vid sidan av anställningen och som inte är hänförlig till privatlivet. Om arbetsgivaren anser att en bisyssla hindrar arbetsuppgifterna, kan påverka arbetstagarens handläggning av ärendet i sitt arbete eller konkurrerar med arbetsgivarens verksamhet, kan arbetsgivaren förbjuda arbetstagaren att utöva sådan bisyssla. Av revisionsrapporten framgår att det finns en uppenbar risk att kommunens internkontroll är bristfällig eftersom en aktuell och detaljerad överblick över de anställdas bisysslor saknas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 maj 2010 att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till alla förvaltningar att föra in riskbedömning av bisysslor i sina internkontrollprogram samt att samtliga verksamhetschefer efterhör med samtliga medarbetare om förekommande bisysslor och att dessa ska vara diarieförda före oktober 2010.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 215 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag gällande ombyggnad av Enebergs servicehus Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förfrågningsunderlaget, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni 2010, avseende ombyggnad av Enebergs servicehus till fullvärdigt särskilt boende för äldre. Kommunfullmäktige beslutade den 28 september 2009, 206 att anslå investeringsmedel om 57,4 mkr för ombyggnad av Enebergs servicehus till ett fullvärdigt äldreboende. Även utrymmena för de äldres dagverksamhet skulle förbättras. Ombyggnaden ingår i den äldreboendeplan, som kommunfullmäktige antog den 20 december Entreprenadform är generalentreprenad med fast pris utan index. Entreprenaden beräknas starta den 1 oktober 2010 och vara slutförd den 27 januari Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 10 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlaget, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni 2010, avseende ombyggnad av Enebergs servicehus till fullvärdigt särskilt boende för äldre.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 216 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag gällande om- och tillbyggnad av Svanberga skola Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förfrågningsunderlaget avseende om- och tillbyggnad av Svanberga skola, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni För att ersätta paviljonger med permanenta lokaler samt genomföra viss ombyggnad i befintlig huskropp beslutade kommunfullmäktige den 14 december 2009, 281 att anslå investeringsmedel om 45,5 mkr för om- och tillbyggnad av Svanberga skola. Projektet överensstämmer med den av kommunfullmäktige antagna lokalförsörjningsplanen för grundskolan. Entreprenadform är generalentreprenad med fast pris utan index. Entreprenaden startar den 1 oktober 2010 och ska vara slutförd den 15 juni Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 10 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlaget avseende om- och tillbyggnad av Svanberga skola, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni 2010.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 217 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag gällande installation av värmepanna med uppvärmning av pellets vid Rosenlundsgården Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förfrågningsunderlag, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni 2010, avseende installation av ny värmepanna för pellets vid Rosenlundsgården. Kommunstyrelsen beslutade den 30 november 2009, 305 att anslå investeringsmedel om 2550 tkr för installation av ny värmepanna för pellets vid Rosenlundsgården. Entreprenadformen är en totalentreprenad med fast pris utan index. Entreprenaden startar den 16 augusti 2010 och ska vara slutförd den 30 oktober Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 10 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende installation av ny värmepanna för pellets vid Rosenlundsgården, som bifogas kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 10 juni 2010.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 218 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende anbudstävling om förhyrning av LSS-gruppbostad inom fastigheten Hallsta 1:19 Arbetsutskottet beslutar: att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Hallsta 1:19 samt att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Kommunstyrelsen beslutade den 1 juni 2009 om genomförande av en plan för LSS-boenden, etapp1. et innebär bland annat att genom markanvisningstävlan genomföra upphandling av byggnation av LSS-gruppboende för blockförhyrning inom fastigheten Hallsta 1:19. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Hallsta 1:19.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 218 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut med tillägget att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 219 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende anbudstävling om förhyrning av LSS-gruppbostad inom fastigheten Hemmet 9 och del av Tälje 2:191 Arbetsutskottet beslutar: att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Hemmet 9 och del av Tälje 2:191 i Norrtälje samt att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Kommunstyrelsen beslutade den 1 juni 2009 om genomförande av en plan för LSS-boenden, etapp1. et innebär bland annat att genom markanvisningstävlan genomföra upphandling av byggnation av LSS-gruppboende för blockförhyrning på fastigheterna Färsna 1:2 och Hallsta 1:19. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 5 oktober 2009 att revidera genomförandeplanen så att även ett LSS-gruppboende inom fastigheten Hemmet 9 upphandlas på samma sätt. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Hemmet 9 och del av Tälje 2:191 i Norrtälje.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 219 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut med tillägget att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 220 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende anbudstävling om förhyrning av LSS-gruppbostad inom fastigheten Färsna 1:2 Arbetsutskottet beslutar: att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Färsna 1:2 samt att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Kommunstyrelsen beslutade den 1 juni 2009 om genomförande av en plan för LSS-boenden, etapp1. et innebär bland annat att genom markanvisningstävlan genomföra upphandling av byggnation av LSS-gruppboende för blockförhyrning inom fastigheten Färsna 1:2. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 3 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat förfrågningsunderlag för upphandling och förhyrning av bostad med särskild service enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade i form av gruppbostad inom fastigheten Färsna 1:2.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 220 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag till beslut med tillägget att en option skrivs in i avtalen/förfrågningsunderlaget med villkor om kommunens rätt att vid hyrestidens utgång överta fastigheten till restvärdet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt Kjell Janssons yrkande.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 221 Dnr KS Besvarande av skrivelse från Bålbro Friskola AB Arbetsutskottet beslutar: att godkänna svaret på skrivelse från Bålbro Friskola AB som bilagts kommunstyrelsekontorets skrivelse daterad den 31 maj Bålbro Friskola AB har den 3 maj 2010 inkommit med en skrivelse med anledning av ärendet om ett eventuellt överlåtande av inventarier och det immateriella värdet (rörelsen) av Bålbro skola samt hyresavtal för aktuella lokaler. En kompletterande skrivelse inkom den 5 maj Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 31 maj 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner svaret, som bifogas skrivelsen innebärande att värdering och hyresnivån korrigerats efter Bålbro Friskola AB:s påpekande och att detta resultat utgör kommunens ståndpunkt i frågan.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 222 Dnr KS Tilldelningsbeslut Antagande av entreprenör för insamling av farligt avfall på fastland och på öar utan bro- eller färjeförbindelse Arbetsutskottet beslutar: att anta anbud nr 2 avseende entreprenaden för insamling av farligt avfall på fastland och på öar utan bro- eller färjeförbindelse. Avtalet med nuvarande entreprenör upphör den 31 december Den nya entreprenaden gäller mellan den 1 januari 2011 och den 31 december 2016 med möjlighet till års förlängning. I uppdraget ingår att samla in och behandla farligt avfall på fastlandet och på öar utan bro- eller färjeförbindelse. Kommunstyrelsens arbetsutskott godkände förfrågningsunderlaget den 13 januari 2010, 17. Vid anbudstidens utgång hade två anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret har i skrivelse daterad den 15 april 2010 föreslagit att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta anbud nr 2 avseende entreprenaden för insamling av farligt avfall på fastland och på öar utan broeller färjeförbindelse.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 223 Dnr KS Antagande av HÖK 10 Huvudöverenskommelser om lön och allmänna anställningsvillkor m.m. Arbetsutskottet beslutar: att anta bestämmelserna enligt HÖK 10 samt att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokala kollektivavtal LOK 10 i enlighet med vad som anges i de centrala förhandlingsprotokollen. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har träffat överenskommelser om nya löne- och anställningsvillkor för flertalet medlemmar inom det kommunala avtalsområdet. Med anledning härav rekommenderar SKL:s styrelse att kommunerna antar bestämmelser enligt Huvudöverenskommelse HÖK 10 samt att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal LOK 10 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet. Lärarförbundet Norrtälje lokalavdelning B1 har yttrat sig i skrivelse daterad den 26 maj Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 maj 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta bestämmelserna enligt HÖK 10 samt att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokala kollektivavtal LOK 10 i enlighet med vad som anges i de centrala förhandlingsprotokollen.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 224 Dnr KS Förslag till reviderad vision och strategi för Campus Roslagen Arbetsutskottet beslutar: att uppdra åt kommundirektören att utarbeta förslag till reviderad vision och tydliggöra rollfördelning och ansvar i campusutvecklingen. På möte med flera Campusintressenter den 3 juni 2010 och i samband med aktuella etableringsärenden har frågor diskuterats om hur området kan utvecklas så att dess attraktivitet stärks. Uppdraget till kommundirektören innefattar att utarbeta förslag till reviderad vision och strategi för Campus Roslagen under hösten 2010 med tonvikt på hur ledning, styrning, kommunikation, marknadsföring och investeringar kan främja utvecklingen av området och verksamheterna. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 15 juni 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att uppdra åt kommundirektören att utarbeta förslag till reviderad vision och tydliggöra rollfördelning och ansvar i campusutvecklingen.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 225 Norrtälje kommuns bröllopsgåva till H.K.H. Kronprinsessan Victoria och H.K.H. Prins Daniel Arbetsutskottet beslutar: att som Norrtälje kommuns gåva till brudparet överlämna en parkbänk med kommunens vapen på sidostyckena. Kommunfullmäktiges ordförande Nils Matsson (M) och kommunalrådet Kjell Jansson (M) är som kommunens representanter inbjudna att uppvakta brudparet på mottagningen den 18 juni Arbetsutskottet godkände deras deltagande den 14 april 2010, 137.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 226 Övrigt Hans Håkansson och Dan Jacobsson från Kommunalförbundet Norrvatten informerar om aktuella läget när det gäller va-ledningen till Norrtälje. De redogör bland annat för genomförda arkeologiska utgrävningar, ekonomi, tidplan, pågående förprojektering och markförhandlingar.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-15 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 Beslutande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 382) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 382

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2010-09-13 1(71) Plats och tid Kommunhuset Ankaret, sammanträdesrum Norrtälje, kl 16.00-16.10 kl 18.00-18.20 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Karlsson, kommundirektör Tommie

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrummet Mellanrummet kl. 10:00-16:30 ande ledamöter Rolf Hansson (V) (ordförande) Gert Dahlin (S) (vice ordförande) Jan Gyllenhammar (KD) (2:e vice ordförande) Lena Westerlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Vetlanda, Hultaby kl. 13.15 16.00 ande Börje Wilsborn (C) Håkan Johansson (M) Marie Johansson (KD) Lennart Lööw (S) Nils-Erik Johansson (S) Ersättare Nils-Erik Olofsson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(11) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-03-24 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00 10-30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag extra sammanträde Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor Estunavägen 14, Norrtälje, kl 14.00-15.00 Ann S Pihlgren Patrik Dahl Margareta Säterli Olle Jansson Raija Lundgren Ann

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-09-12 Sida 31 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 12 september, 2012, klockan 08.30-12.00 Beslutande Carina

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS. Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) 1(20) Plats och tid Nämndhuset lokal: Viksten, kl 08.30-12.05 Beslutande Anna Ljungdell (S), ordförande Daniel Adborn (FP) Roland Dehlin (M) Övriga närvarande Jan Heimdal, t f kommunchef Staffan Lundquist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) ej 218-219, 224-230, 232 Berit Jansson (C) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-14 1 (31) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.20 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Elisabeth

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl Ingrid Holmgren (c) 1(16) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Övriga deltagande: Agneta Nygren, (s), ersättare Pirjo

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(13) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, kl. 14.00-15.40 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) Övriga närvarande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-25 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.00-15.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Sigvard Olsson (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2007-05-16 1 Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-14.00 Beslutande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Övriga deltagande Kommunchef Johan Eriksson Kommunsekreterare

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Margaretha Wiberg (M) Ingemar

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp)

Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne (fp) Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 09.00 11.30 Paragrafer 11-15 Beslutande Inger Olsson-Blomberg (m) ordf. Carina Erlandsson (m) Benkt Lindström (m) Anita Jansson (c) Sven Stjärne

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(9) Innehållsförteckning Drogpolitiskt program 2011-2015... 3 Ansökan om Egnells medel för inköp av konst... 4 Tillförordnad kommundirektör... 5 Remiss om Gestaltningsprogram

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg

Margareta Jarlstedt. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den. ARVIKA KOMMUN, Utskottet Vård och omsorg Utskottet Vård och omsorg 2008-06-18 58 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive, klockan 13.15-16.40 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6)

Sammanträdesdatum Sida Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Fastighetsnämnden 2015-05-06 1(6) Plats och tid: Nymansgatan 23, kl. 12:00-12:45 Beslutande: Carl-Johan Berthilsson (M) ordförande Carin Söderberg (S) vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson (S)

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Datum: 2018-10-02 Tid: 09:00-11:05 Plats: Lokal Vidöstern, Regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Robert Olesen (S), ordförande Anna Fransson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson

Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande Conny Johansson Susanne Berglund, tjänstgörande ersättare Anders Sigfridsson Kommunstyrelsens arbetsutskott 2001-10-16 1 (9) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, klockan 15.00 15.50 Beslutande Övriga deltagare Stina Linnarsson, ordförande Carl-Eric Gabrielsson, vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer