ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson (FP), observatör Åke Malmström (KD), observatör Övriga deltagande Tommie Eriksson, vice kommundirektör Eva Olander, bygg- och miljönämnden Gunnel Löfqvist, planerings- och utvecklingschef , 326 och 333 Mats Wiktorsson, kommunstyrelsekontoret Sara Helmersson, chef bygg- och miljökontoret Cristine Dahlbom Nygren, sjukvårds- och omsorgskontorets chef 334 Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Olle Jansson (S) Justeringens Kommunstyrelsekontoret torsdagen den 13 december plats och tid Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Olle Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 317 Allmän planinformation Plan- och utvecklingsavdelningens chef Gunnel Löfqvist informerar om inkomna synpunkter i samband med utställning av detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera i Länna församling. Frågan om förnyad utställning behandlas under 324 i detta protokoll.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 318 Dnr KS Godkännande och antagande enligt ÄPBL 5:29 Detaljplan för fastigheten Haren 2, Tullgården 1 med flera i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med stöd av ÄPBL 5:29 anta detaljplan för fastigheten Haren 2, Tullgården 1 med flera i Norrtälje stad. Detaljplanens syfte är att möjliggöra uppförandet av ny flerbostadshusbebyggelse fördelat på två, delvis slutna bostadsgårdar. Den nya bebyggelsen ska också inrymma lokaler för handel och annan service. Samtidigt möjliggörs förändring av Esplanadens sträckning inklusive förändringar av parkmark mellan Esplanaden och Stockholmsvägen. Detaljplanen, som nu ska antas har varit ute på samråd mellan den 30 december 2011 och 17 februari 2012 och utställd mellan den 28 augusti 2012 och den 25 september Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 november 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt ÄPBL 5:29.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 319 Dnr KS Samråd enligt PBL 5:11 Detaljplan för Tullen 6 med flera i Norrtälje stad att godkänna förslaget till detaljplan för samråd enligt PBL 5:11. Planens syfte är att möjliggöra uppförandet av ett kontors- och/eller ett flerbostadshus i anslutning till befintlig kontorsbyggnad på fastigheten Tullen 6. Den nya byggnaden kan uppföras i 9 våningar med ca 25 lägenheter. I entréplanet bereds plats för parkering och förråd med in- och utfart mot Kungsgatan. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslaget till detaljplan för samråd enligt PBL 5:11.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 320 Dnr KS Samråd enligt PBL 5:11 Program till detaljplan för fastigheten Smedsmora 1:13 med flera i Rimbo församling att godkänna programmet för samråd enligt PBL 5:11. Planens syfte är att pröva lämpligheten av en bebyggelse omfattande ca 50 friliggande enbostadshus på fastigheten Smedsmora 1:13 och 1:15. I områdets nordöstra del planeras en hästgård. På fastigheten finns bebyggelse bestående av en mindre konferensanläggning, hotellbyggnad samt ett antal ekonomibyggnader. Inom planområdet finns ett antal fastigheter med bostäder, både permanent- och fritidsbebyggelse. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 12 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna programmet för samråd enligt PBL 5:11.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 321 Dnr KS Samråd enligt ÄPBL 5:21 Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 5:1 och 5:46, Societetsparken, i Norrtälje stad att godkänna förslaget till detaljplan för samråd enligt ÄPBL 5:21. Syftet med detaljplanen är att bekräfta pågående verksamheter i Societetsparken såsom servicebyggnad kopplad till hamnverksamhet, pontonbrygga, restaurang och park. Planen ska även möjliggöra en utökad byggrätt för scenen i parken samt en ny byggrätt för byggnad kopplad till hamnverksamheten intill befintlig servicebyggnad. Framtagandet av rubricerade detaljplan är den del av pågående stadsutvecklingsprojekt, som omfattar hamnen och stadskärnan där syftet bland annat är att se över parkeringsbehovet och de gröna friytor som finns. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förslaget till detaljplan för samråd enligt ÄPBL 5:21.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 322 Dnr KS Godkännande av start PM Inför detaljplan för del av fastigheterna Färsna 1:2, Söder Nånö 4:6 med flera i Norrtälje stad att godkänna upprättat start-pm, att kostnaden för kommunens fastighet belastar kontot för exploateringsfastigheter. Kostnaden beräknas uppgå till kronor samt att kostnaden för den privata fastigheten Södra Nånö 4:6 betalas av fastighetsägaren. En detaljplan ska upprättas för del av fastigheterna Färsna 1:2, Södra Nånö 4:6 med flera för att pröva möjligheten att uppföra ett småhusområde. Planområdet omfattar delar av det som i den fördjupade översiktsplanen för Färsna kallas för Västerbrå respektive Norrabrå. I översiktsplanen för Norrtälje, som antogs av kommunfullmäktige 2004, är området angivet som ett framtida bostadsområde. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat start-pm, att kostnaden för kommunens fastighet belastar kontot för exploateringsfastigheter, som beräknas uppgå till kronor samt att kostnaden för den privata fastigheten Södra Nånö 4:6 betalas av fastighetsägaren.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 323 Dnr KS Godkännande av start-pm Inför detaljplan för fastigheterna Dalby 19 och del av Färsna 1:2 i Norrtälje-Malsta församling att godkänna upprättat start-pm, att kostnaden ska belasta kontot för exploateringsfastigheter. En ändring av detaljplan ska upprättas för fastigheterna Dalby 19 och del av Färsna 1:2 för att pröva möjligheten att uppföra ett LSS-boende. Ändringen avser en utökning av byggrätten för Dalby 19 samt att kravet på kedjehus för Dalby 19 och Färsna 1:2 ta bort. Planen kommer att hanteras med enkelt planförfarande. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 18 oktober 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat start-pm, att kostnaden ska belasta kontot för exploateringsfastigheter.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 324 Dnr KS Utställning enligt ÄPBL 5:23 Detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera i Länna församling att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt ÄPBL 5:23. Planens syfte är att skapa planmässiga förutsättningar för avstyckning av sammanlagt 14 nya bostadshus med tillhörande uthus på fristående fastigheter inom två områden norr och söder om väg 278. Dessutom skapas förutsättningar för en brygga och en pumpstation för vatten och avlopp. Planen har varit ute på samråd mellan den 13 september och 18 oktober 2011 och utställd mellan den 20 september och 18 oktober Den ställs nu ut ytterligare en gång för att bemöta inkomna synpunker. Kommunstyrelsekontoret föreslår att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna det reviderade förslaget till detaljplan för ny utställning enligt ÄPBL 5:23.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 325 Dnr KS Godkännande av mark- och exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för fastigheterna Haren 2, Tullgården 1 med flera fastigheter i Norrtälje stad Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna mark- och exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för fastigheterna Haren 2, Tullgården 1 med flera i Norrtälje stad. Företaget, som äger fastigheterna Haren 1, 2, 3 och 7 har tillsammans med kommunen arbetat fram ett förslag till detaljplan för fastigheterna Haren 2 och Tullgården 1 i Norrtälje. Med anledning härav har ett mark- och exploateringsavtal upprättats. Avtalet är villkorat av att kommunstyrelsen godkänner avtalet senast den 4 februari 2013, genom beslut som vinner laga kraft samt att detaljplanen antas av kommunfullmäktige senast den 18 februari 2013, genom beslut som vinner laga kraft. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 november 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna mark- och exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för fastigheterna Haren 2, Tullgården 1 med flera i Norrtälje stad.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 326 Dnr KS Yttrande över Trafikverkets remiss om förstudie väg 77 länsgränsen Rösa förbi Rimbo att godkänna förslag till yttrande bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 23 november 2012, att etappen förbifart Rimbo utförs som första etapp i projektet med det norrgående alternativet, att etappen Rimbo Rösa utförs som andra etapp i projektet, att vägens standard ska medge hastigheten 100 km/tim på delen mellan Rimbo och Rösa samt mellan Rimbo och länsgränsen samt att det säkerställs att erforderliga åtgärder vid korsningen väg 280 och väg 77 i Rimbo genomförs. Trafikverket önskar Norrtälje kommuns yttrande över rapporten Förstudie väg 77 länsgränsen Rösa förbi Rimbo. Förstudien syftar till att utgöra underlag inför fortsatt arbete med förbättring eller ombyggnad av väg 77 och åtgärder inom Rimbo tätort. Ombyggnation av väg 77 finns med i länsplanen för regional transportinfrastruktur i Stockholms län Enligt Trafikverkets bedömning kan byggstarten ske Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 november 2012 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslag till yttrande bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 23 november 2012, att etappen förbifart Rimbo utförs som första etapp i projektet med det norrgående alternativet, att etappen Rimbo Rösa utförs som andra etapp i projektet,

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 326 Dnr KS (forts) att vägens standard ska medge hastigheten 100 km/tim på delen mellan Rimbo och Rösa samt mellan Rimbo och länsgränsen samt att det säkerställs att erforderliga åtgärder vid korsningen väg 280 och väg 77 i Rimbo genomförs.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 327 Dnr KS Besvarande av granskning Kommunstyrelsens styrning och uppföljning av de kommunala bolagen Socialdemokraternas ledamöter deltar inte i beslutet. De återkommer till kommunstyrelsen med ett tydligare förslag till förbättringsåtgärder. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att överlämna kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 26 november 2012 som svar på kommunrevisionens rapport från den 30 oktober 2012 avseende granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av de kommunala bolagen. Kommunrevisionen önskar kommunstyrelsens yttrande över rapporten från revisorernas granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av de kommunala bolagen. I rapporten föreslås ett antal förbättringsområden, som kommunstyrelsekontoret kommenterat i brev daterat den 26 november Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 november 2012 att kommunstyrelsen beslutar att överlämna kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 26 november 2012 som svar på kommunrevisionens rapport från den 30 oktober 2012 avseende granskning av kommunstyrelsens styrning och uppföljning av de kommunala bolagen.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 328 Dnr KS Investering 2013 Lastbil till barn- och utbildningskontoret Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunstyrelsekontoret tkr för inköp av lastbil i utbildningssyfte samt att inköpet finansieras med kommunstyrelsens anslag för investeringar. För att upprätthålla god kvalitét inom barn- och utbildningskontorets fordonsprogram behöver fordonsparken uppdateras med en modern lastbil. För att kunna träna avancerad körning i stadsmiljö krävs bland annat ett miljöklassat fordon med fjärrstyrning och styrbar boggiaxel. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 november 2012 att kommunstyrelsen beslutar att bevilja kommunstyrelsekontoret tkr för inköp av lastbil i utbildningssyfte samt att inköpet finansieras med kommunstyrelsens anslag för investeringar.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 329 Dnr KS Kommunalt bidrag till Solö brygga att bevilja bidrag till Solö bryggförening för upprustning av Solö brygga med kronor, vilket finansieras med kommunstyrelsens anslag till förfogande samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att betala ut bidraget tidigast när arbete på bryggan utförts i överenstämmelse med redovisat projekt för minst hälften av kalkylerad kostnad. Solö bryggförening har ansökt om bidrag för upprustning av två av bryggorna vid Solö. Enligt bryggplan, som antogs av kommunfullmäktige den 2 april 2007, är Solö brygga en av kommunens replipunkter. Bryggföreningens förslag till upprustning uppfyller de villkor, som ställs i bryggplanen för att de i mån av medel ska kunna erhålla bidrag. Kommunstyrelsekontort föreslår i skrivelse daterad den 28 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att bevilja bidrag till Solö bryggförening för upprustning av Solö brygga med kronor vilket finansieras med kommunstyrelsens anslag till förfogande samt att uppdra till kommunstyrelsekontoret att betala ut bidraget tidigast när arbete på bryggan utförts i överenstämmelse med redovisat projekt för minst hälften av kalkylerad kostnad.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 330 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende utbyggnad av VA i Åkerö att godkänna förfrågningsunderlag avseende utbyggnad av vatten och avlopp i Åkerö, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 22 november 2012 samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att påbörja upphandling för totalentreprenad. Kommunfullmäktige beslutade den 5 november 2012, 181, att fastställa verksamhetsområde för dricksvatten och spillvattenavlopp för Åkerö. Samtidigt anslogs medel för utbyggnad av VA-ledningar inom verksamhetsområdet. Rubricerade projekt avses utföras som en totalentreprenad enligt ABT 06 med fast pris utan index. Upphandlingen genomförs som förenklat förfarande i enlighet med lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende utbyggnad av vatten och avlopp i Åkerö, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 22 november 2012 samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att påbörja upphandling för totalentreprenad.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 331 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende driftentreprenad för administration, drift och underhåll för Norrtälje kommuns VAanläggningar att godkänna förfrågningsunderlag avseende upphandling av driftentreprenad för administration, drift och underhåll av Norrtälje kommuns VAanläggningar, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 november 2012, att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att lämna ut förfrågningsunderlaget till de företag som kvalificerat sig för att lämna anbud samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra förhandlingar med de företag som lämnar anbud. Nuvarande driftavtal löper ut den 31 december Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 4 april 2012, 103 att godkänna ett förfrågningsunderlag avseende inbjudan till prekvalificering. Arbetsutskottet avbröt upphandlingen den 22 augusti 2012, 211 och gav kommunstyrelsekontoret i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för en förhandlad upphandling, som kan genomföras med de företag, som är intresserade av att kvalificera sig för att lämna ett bindande anbud. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna förfrågningsunderlag avseende upphandling av driftentreprenad för administration, drift och underhåll av Norrtälje kommuns VA-anläggningar, bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 19 november 2012, att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att lämna ut förfrågningsunderlaget till de företag som kvalificerat sig för att lämna anbud samt att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att genomföra förhandlingar med de företag som lämnar anbud.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 332 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende entreprenör för krossning av brännbart- och träavfall att anta entreprenör enligt anbud A för krossning av brännbart- och träavfall. Norrtälje kommuns nuvarande avtal för krossning av brännbart- och träavfall löper ut den 31 december Förfrågningsunderlaget för en ny upphandling godkändes av kommunstyrelsens arbetsutskott den 19 september 2012, 217. Upphandlingen har genomförts som öppet förfarande enligt lagen (2007:1091) om offentlig upphandling och entreprenaden ska gälla tre år med möjlighet till ett års förlängning. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att anta entreprenör enligt anbud A för krossning av brännbart- och träavfall.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 333 Dnr KS Yttrande över Trafikverkets arbetsplan för ombyggnad av E18 Norrtälje Kapellskär att godkänna yttrande till Trafikverket bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 30 november Trafikverket planerar för ombyggnad av E18 till en 2+1-väg på delen mellan Norrtälje och Kapellskär. Med anledning härav önskar Trafikverket Norrtälje kommuns yttrande över förslaget, som presenterades vid samrådsmöte/ sakägarsammanträdet den 27 november Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 30 november 2012 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna yttrande till Trafikverket bifogat kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 30 november 2012.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 334 Övrigt Sjukvårds- och omsorgskontorets chef, Cristine Dahlbom Nygren, som tillträder tjänsten den 7 januari 2013 presenterar sig.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLANERNAS HUVUDSAKLIGA GENOMFÖRANDE. Preliminär tidplan Utställning av planförslaget 1:a kvartalet 2013

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLANERNAS HUVUDSAKLIGA GENOMFÖRANDE. Preliminär tidplan Utställning av planförslaget 1:a kvartalet 2013 2014-03-10 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera, etapp 1, i Länna församling enligt ÄPBL och Detaljplan för del av fastigheten Solö 1:54, Solö s:2 med flera,

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (22) Paragrafer 79-96 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling.

114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-17 Ärenden 113. Allmän planinformation. 114. Utställning enligt ÄPBL 5:23 - Detaljplan för fastigheten Älmsta 3:63 i Väddö församling. 115. Godkännande av start-pm

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-03-21, kl. 08:00-13:15 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 90-96

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 90-96 1 (10) Paragrafer 90-96 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:00 Beslutande ledamöter Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson (C) (vice ordförande) Christer Persson (M) (2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-11-05

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-11-05 1 (14) Paragrafer 97-108 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 41-50 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1, kl. 13.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (7) Paragrafer 247-251 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-15.50 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Vänersalen klockan 11.00-11.40 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Rune Skogsberg (C) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-06-30 1 (7) Plats och tid Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum Ununge, plan 2 Estunavägen 12, Norrtälje kl 10.00-11.30 Beslutande Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-22 1 (34) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.55 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) 196-213 Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Ove Engqvist, s Ingrid Rosen Per-Inge Pettersson Åke Bergh Övriga deltagande Sven Carlsson Bo Strangnefjord

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 10:00-12:00 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-05-25 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-05-25 - Kommunhuset klockan 13.15-14.30 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51 1(11) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 13:00 15.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande 45-47 Olle Jansson (S), ordförande 48-51 Berit Jansson (C) Mats Wedberg (MP) Kjell

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-12-18 1(6) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 21.00 21.40 ajournering 21.15-21.30 Beslutande Ledamöter Irène Seth (M) ordf Anders Åkerlind (M) Tom Slettengren (M)

Läs mer

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10

Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 Plats och tid Häverösalen onsdagen den 2 oktober 2019 kl. 13:00-14:10 ande Ledamöter Bino Drummond (M) (ordförande) Anders Olander (C) Ulrika Falk (S) Staffan Tjörnhammar (M) Robert Beronius (L) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 103-112 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-02-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Margareta

Läs mer

Konstituerande styrelsemöte

Konstituerande styrelsemöte 2013-05-29 39 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset kl 13.15 15.40 Konstituerande styrelsemöte Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande Ann-Sofie Alexandersson, vice ordförande

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-01-15, kl 13:15-15:30 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark (FP)

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2009-11-18 1-9 Plats och tid: Kommunkontoret, Lessebo onsdagen den 18 november 2009 kl 14.00 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Rolf Söderberg (s) Örjan Wilhelmsson (s) Jan-Olof Walfridsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Tekniska enheten, kl. 15.00 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Utses att justera: Arne Karlsson (KD), ordförande Ari Heikkilä, (S), Roland Leek (M) Eva Skansgård (M) Inge Hjalmarsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1 (12) Paragrafer 112-120 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (9) Paragrafer 90-96 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer