77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter"

Transkript

1 REGISTER Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämndens protokoll 76 Delårsrapport Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter 79 Film på Gotland, arbetsstipendium i Film på Gotlands Växthuset mm 80 Avtal med stiftelsen Medeltidsveckan på Gotland 81 Omdisponering av anslag i internbudget Handikappföreningarnas Samarbetsorgan, ansökan om lift för funktionshindrade vid Solbergabadet 83 Avtalsreglerat bidrag till Roma Idrottsförening 84 Aktivitetsstöd till ungdomsorganisationer Anslag till barnidrottsverksamhet 86 Västergarns Fiskeriförening, ansökan om bidrag 87 Gotlands Tjejjour, ansökan om bidrag 88 Hoburgs Hembygdsförening, tilläggsansökan om bidrag för teater på Bottarvegården 89 Rapporter 90 Hela Sveriges Filmfestival Delegationsbeslut 92 Anmälningsärenden

2 Kfn 76 Delårsrapport Dnr 2001/ Administrativa avdelningen har i enlighet med ledningskontorets anvisningar upprättat delårsrapport avseende första kvartalet Av rapporten framgår att verksamheten bedrivits planenligt under första kvartalet och att det ekonomiska utfallet för året beräknas följa budget. Av verksamheternas och basenheternas underliggande rapporter och uppgifter framgår att en basenhet bedömer att ett underskott kommer att uppstå. Detta är dock av mindre storlek och bedöms i nuläget inte kräva några särskilda beslut. Rapporten godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

3 Kfn 77 Au 71 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning 2001 Dnr 2001/ Adm avd Administrativa avdelningen har upprättat förslag till delegationsordning för kultur- och fritidsnämndens område för Omarbetningen innebär främst en anpassning till den nya organisationen och en allmän uppdatering. Vid föredragningen redovisades att punkt 27 skall kompletteras med verksamhet 471 avseende arbetsstipendier m m inom Film På Gotland samt vissa andra mindre redaktionella förändringar. Förslaget antas med de vid sammanträdet redovisade kompletteringarna. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

4 Kfn 78 Au 72 Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter Dnr 2001/ Au 50/ Enligt planeringsprocessen för Gotlands kommun ska de övergripande målen ses över och behandlas under våren Ledningskontoret hemställer med anledning av detta om nämndernas synpunkter på de aktuella målen. Eventuella synpunkter efterfrågas främst vad avser de mål som berör den egna nämndens verksamheter. Ordföranden redovisade ett utkast till förändring. Redaktionella förändringar vidtogs på några punkter. Förslag till förändringar i övergripande inriktningsmål framläggs enligt bilaga. Vice ordföranden Margareta Persson föreslog att regional utveckling skulle inarbetas i första målet. Ledamoten Michael Dahlström föreslog att det i arbetsutskottets borttagna stycket avseende skapande aktiviteter skulle medtas i förslaget. Ordföranden ställde proposition på de föreslagna förändringarna och fann att nämnden beslutat dels att komplettera förslaget i enlighet med Margareta Perssons yrkande, dels avslagit Michael Dahlströms yrkande om återtagande av den i arbetsutskottet föreslagna strykningen av ett stycke. Kultur- och fritidsnämnden beslutar avge förslag till övergripande inriktningsmål i enlighet med bilagt förslag. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad.

5 Kfn 79 Au 74 Film på Gotland, arbetsstipendium i Film på Gotlands Växthus m m Dnr 2001/ Film på Gotland har erhållit ett antal ansökningar om arbetsstipendier och utvecklingsstöd m m. Ansökningstiden löpte ut och ansökningarna skall ytterligare behandlas i förvaltningen. Arbetsutskottets beslut Ärendet behandlas vid kultur- och fritidsnämndens nästa sammanträde. Berit Ångman, Film på Gotland redovisade ärendet. Sammanlagt 22 ansökningar, varav 13 arbetsstipendium och 9 utvecklingsstöd har inkommit. Följande erhåller arbetsstipendier med kronor: Annkristin Bäckström, Från Moskva till Trinidad Birgitta Svensk, Kvinna-man-pingstvän Kristin Dahl/Jonas Eriksson, Random acts of violence Johan Strömberg, Skit i blöjan Mona-Lisa Eriksson, HemNet ett fysiskt och psykologiskt rum Jona Elfdahl, Humankapital Eva Mozard, Att se samtidigt Ann-Sofie Edlund/Maria Bergman, Ett interaktivt samtal Följande erhåller utvecklingsstöd med specificerat belopp: Lindor Tidäng, Finlands sak är vår, kronor Patrik Muskos, TALK IS CHEAP, kronor Ann Helling/Jessica Lundeberg, Experimentfilm om Berlin och begreppet Die verbotene kunst, kronor Finn Engström/Ove Pattersson, Joddu och Näddu till Fårösund, kronor Frid Mark-Nielsen, Käraste bröder, kronor Stephan Carlsson, Gäddan, kronor Håkan Berthas, Dokumentär om Jeromy - om drogpolitik kronor

6 forts Kfn 79 Avslag: Grant Watkins, Hemkunskap-Estetiska tolkningar rörande paranoia Lotta Lundgren, Dokumentation av Fängelsekonst i Sverige Tinna Olafsdottir, Cirkel kortfilm med dansare om rörelse eller flyt i livet Nina Lindström, Dokumentär om studentlivet vid Högskolan på Gotland Bo Mellin/Vincent Williams/Joakim Brun, Skyddslöshet en audiovisuell vila, med viss skärpa. Magnus Bunnskog/Martin Zettersten, Ordet i luften Kameraögat produktion, Orientalisk dans Gotland svänger på höfterna

7 Kfn 80 Au 75 Avtal med stiftelsen Medeltidsveckan på Gotland Dnr 2001/ Medeltidsveckan Adm avdelningen Det tidigare treåriga samarbetsavtalet mellan kommunen och stiftelsen Medeltidsveckan har löpt ut med föregående år. Avtalet var träffat mellan kommunstyrelsen och stiftelsen. Med anledning av detta har Medeltidsveckan tillskrivit kommunstyrelsen med framställning om ett nytt avtal. Ärendet har överlämnats till kultur- och fritidsnämnden som har anslagen för ändamålet. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår att nytt avtal, med oförändrade ekonomiska villkor träffas för de kommande tre åren i enlighet med framlagt förslag. Avtal mellan stiftelsen Medeltidsveckan och kultur- och fritidsnämnden träffas i enlighet med det framlagda förslaget. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

8 Kfn 81 Au 79 Omdisponering av anslag i internbudget 2001 Med anledning av att beslutade bidrag till kulturarrangemang överskrider budgeterat belopp föreslog ordföranden att kr omdisponeras från anslaget Mötesplats Gotland till anslaget kulturarrangemang. Anslaget Stöd till kulturverksamhet tillföres kr genom omdisposition från anslaget Mötesplats Gotland Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

9 Kfn 82 Au 82 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan, ansökan om lift för funktionshindrade vid Solbergabadet Dnr 2001/ Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Fritidsavdelningen Handikappföreningarnas Samarbetsorgan (HSO) ansöker, genom Hans Rondahl om inmontering av en lift för funktionshindrade vid Solbergabadet. Av skrivelsen framgår att frågan diskuterats under projekteringstiden och att man då inte bedömt en sådan hiss som nödvändig. Fritidsavdelningen redovisar i tjänsteutlåtande att parterna gemensamt i projekteringsarbetet hade kommit fram till att liften inte erfordrades då HSO inte ansett att bassängtemperaturen i Solbergabadet skulle bli tillräckligt hög för berörda grupper. Av utlåtandet framgår också att investeringen för installation av en lift bedöms ligga i storleken kronor och att några investeringsmedel för ändamålet finns inte avsatta i kultur- och fritidsnämndens budget. Investeringsmedel finns dock kvar på byggprojektet. Med hänvisning till tidigare överenskommelse och då förutsättningarna vad avser vattentemperatur m m inte ändrats avstår kultur- och fritidsnämnden f n att utrusta badet med lift för funktionshindrade. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

10 Kfn 83 Au 83 Avtalsreglerat bidrag till Roma Idrottsförening Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Roma IF som tidigare övertagit och driver den tidigare kommunala idrottsanläggningen i Roma har under de senaste åren haft ett avtalsreglerat bidrag till driften. Avtalstiden har nu löpt ut och förhandlingar har skett mellan fritidsavdelningen och föreningen. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att nytt avtal tecknas för de kommande fem åren. Enligt avtalet skall föreningen erhålla driftbidrag med kronor för återstående del av 2001, för 2002 skall bidraget utgöra kronor som under följande år inom avtalsperiod uppräknas med kronor per år. Bidraget belastar ansvar 0923, verksamhet 432. Roma idrottsförening erhåller avtalsreglerat driftbidrag enligt framlagt förslag för perioden 2001 till 2005, någon rätt till omförhandling under avtalsperioden för ev. uppförande av träningshall på isbanan skall ej ingå i avtalet. Uppdrag ges till kultur- och fritidsförvaltningen att teckna avtal med föreningen enligt redovisat förslag. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

11 Kfn 84 Au 84 Aktivitetsstöd till ungdomsorganisationer 2001 Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Fritidsavdelningen redovisar i tjänsteutlåtande att det för aktivitetsbidrag till ungdomsorganisationer finns kronor anslaget i nämndens internbudget. Anslaget ska täcka bidragsbestämmelsernas mål med aktivitetsbidrag som kan uppgå till 60 kronor/sammankomst, distriktsbidrag med 180 kronor/medlem samt resebidrag med 300 kronor/fastlandsresa. Anslaget skall dessutom täcka startbidrag till nybildade föreningar, avtalsreglerade bidrag, stipendier samt till resterande del av årets oförutsedda verksamhet i föreningar. Bidragsavdelningen bedömer att de anslagna medlen inte kommer att täcka behovet, ett underskott på ca 90 tkr kan förväntas, och föreslår därför att aktivitetsbidraget till ungdomsorganisationer minskas med 1,75 kronor per sammankomst vid årets fördelning till föreningarna. Aktivitetsbidraget till ungdomsorganisationerna minskas med 1,75 kronor per sammankomst vid årets fördelning för att balansera beräknad kostnad mot budget. Bidragschefen redovisade att visst utrymme nu kan bedömas uppstå totalt inom bidragsbudgeten varför reduceringen kan minskas. Aktivitetsbidraget till ungdomsorganisationerna minskas med 1,00 kronor per sammankomst vid årets fördelning för att balansera beräknad kostnad mot budget.

12 Kfn 85 Au 85 Anslag till barnidrottsverksamhet Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Fritidsavdelningen redovisar i tjänsteutlåtande att kultur- och fritidsnämnden tidigare beviljat Gotlands Idrottsförbund ett särskilt projektbidrag för en utredning kring barnidrott. Projektet har nu avancerat och att det blivit känt att det finns föreningar som är intresserade att diskutera nya former för barnidrott. Av tjänsteutlåtandet framgår att några medel inte finns avsatt för ändamålet i internbudgeten. Med anledning av detta föreslås att till verksamhet med barnidrottsföreningar avsättes kronor inom anslaget till ungdomsorganisationer, anslag För att finansiera detta föreslås att aktivitetsbidrag till ungdomsorganisationer år 2001 reduceras med 3,25 kronor/sammankomst. Aktivitetsbidraget till ungdomsorganisationerna minskas med 3,25 kronor per sammankomst vid årets fördelning för att finansiera beräknad kostnad för en satsning på barnidrott. För kommande år skall ev. behov av medel till barnidrott beaktas i internbudgetarbetet och i första hand finansieras inom anslagen till idrotten. Aktivitetsbidraget till ungdomsorganisationerna minskas med 3,00 kronor per sammankomst vid årets fördelning för att finansiera beräknad kostnad för en satsning på barnidrott. För kommande år skall ev. behov av medel till barnidrott beaktas i internbudgetarbetet och i första hand finansieras inom anslagen till idrotten.

13 Kfn 86 Au 87 Västergarns Fiskeriförening, ansökan om bidrag Dnr 2001/ Västergarns Fiskeriförening Fritidsavdelningen Västergarns Fiskeriförening som äger och förvaltar Västergarns festplats och hamn ansöker om investeringsbidrag på kronor till reparation av i första hand paviljongen på Västergarns festplats samt om ett årligt driftbidrag på kronor. Fritidsavdelningen påtalar i tjänsteutlåtande att vissa formuleringar i föreningens stadgar gör den till egennyttig förening som till viss del är öppen utåt. Tveksamhet föreligger huruvida föreningen fyller kraven för att anses bidragsberättigad dessutom finns inga anslag avsatta för stöd till den typ av verksamhet som föreningen bedriver varför avslag på framställningen föreslås. Fritidsavdelningen föreslår dock att föreningen medtages i kultur- och fritidsförvaltningens föreningsregister som ej bidragsberättigad förening. Västergarns Fiskeriförenings ansökan om drift- och investeringsbidrag avslås. Föreningen medtages i kultur- och fritidsförvaltningens register som ej bidragsberättigad förening. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

14 Kfn 87 Au 89 Gotlands Tjejjour, ansökan om bidrag Dnr 2001/ Gotlands Tjejjour Fritidsavdelningen Gotlands Tjejjour har tidigare ansökt om att få föreningen godkänd av kulturoch fritidsnämnden som bidragsberättigas förening. Föreningen medtages i kultur- och fritidsförvaltningens föreningsregister som icke bidragsberättigad förening. Gotlands Tjejjour ansöker om bidrag med kronor för sin verksamhet. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att ansökan avslås. Ansökan avslås. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

15 Kfn 88 Au 90 Hoburgs Hembygdsförening, tilläggsansökan om bidrag för teater på Bottarvegården Dnr 2001/ Hoburgs Hembygdsförening Hoburgs Hembygdsförening ansöker om ytterligare bidrag med kronor för uppsättning av Krokodilen på Bottarvegården sommaren Framställningen avsåg dels nytt bidrag med kronor dels att den tidigare erhållna förlustgarantin på kronor skulle utbytas mot ett bidrag. Hoburgs Hembygdsförening erhåller ytterligare bidrag med kronor, varav kronor avser omvandling av tidigare erhållen förlustgaranti, för uppförande av teater på Bottarvegården sommaren Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

16 Kfn 89 Rapporter Ordföranden rapporterade avseende Koncernmöte samt från information med besökande från Ljusdals framtidsgrupp Arne Grau-Amnér rapporterade från Projektrådsmöte avseende Gråbohuset-Puma. Jan-Erik Granwald och Michael Dahlström rapporterade från Idrott- Kultur- och Fritidsmässan i Älvsjö

17 Kfn 90 Hela Sveriges Filmfestival 2003 Förvaltningschefen redovisade att arbetet med det av arbetsutskottet under 70 givna uppdraget påbörjats genom att undersöknings av möjligheterna till delfinansiering via EU-bidrag eller Regionala Utvecklingsenheten inletts. Från årets arrangör, Storuman, har också inkommit en inbjudan för två personer att utan kostnad delta vid årets festival. Förvaltningen avser att sända en deltagare från Film på Gotland och ansåg att den andra platsen i första hand skall reserveras för en politiker. Nämnden står för arvode och eventuella övriga kostnader m m för en deltagare. Intresserade förtroendevalda framför intresse för deltagande till förvaltningen under vecka 16. _

18 Kfn 91 Delegationsbeslut Utbetalningslistor Anställningsavtal Dnr 2001/ Sjöviksgårdens Bordtennisklubb, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening Dnr 2001/ Visby Boll och Idrottssällskapet, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening Dnr 2001/ Sonja Åkesson Sällskapet, ansökan om registrering som kulturförening Dnr 2001/ GOTARK, ansökan om registrering som kulturförening Dnr 2001/ Islamiska Centret på Gotland, ansökan om registrering som kulturförening Kfn 92 Anmälningsärenden Gotlands Idrottsförbund, slutrapport kompetensutveckling idrott och turism

19

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget REGISTER Sammanträdesdag 2000-06-21 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 90 Byggnadsnämnden, förslag till detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 Gotlands kommun 91 Konstnärscentrum Öst, bidragsansökan för

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Sundbybergs stad. Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar

Sundbybergs stad. Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar Förstudie 2017 Genomförd på uppdrag av revisorerna augusti 2017 Sundbybergs stad Förstudie granskning av uppföljning av lämnade stöd till vissa föreningar Innehåll 1. Inledning...2 1.1. Bakgrund...2 1.2.

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten Kultur och fritidsnämnden 2013-01-08 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-01-14 kl. 19:00 Kl. 18,00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP)

Karin Kniberg (M) Patrik Antonsbacke (KD) Dan Melin (L) Elaine Adlertz (Ö) Thomas Hammarström. Göran Ahlquist (M) Björn Osberg (MP) Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:10-18:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Göran Ahlquist (M) (ordförande) Hans Gyllingmark (M) Ola Sandin (M) Fleming Pedersen

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden 1 (15) Plats och tid Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus kl 18:30-19:30 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Lars Carlsson (C) (ordförande) Roger Gadde (M) (vice ordförande) Tommy Schiött (M)

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 42 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000 REGISTER 2000-09-20 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 126 Ekonomisk uppföljning 127 Stadsarkitektkontoret, detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby 128 Konkurrensplan för kultur-

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001 REGISTER Sammanträdesdag 2001-10-31 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 143 Sammanträdesdagar 2002 144 Avgiftstaxa i budget 2002 145 Kvartalsrapport nr 3 2001 146 Remiss. Förslag till kommunalt program

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 86 Föregående mötes protokoll 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 89 Avtal med Kulturverkstan 90 Kultur- och fritidsplan, mål- och kvalitetsdokument

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden

Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden 1 2008-04-23 Riktlinjer för föreningsbidrag från socialnämnden 1. Bidrag från socialnämnden kan utgå till föreningar med följande former av verksamhet: verksamhet för pensionärer verksamheter för funktionshindrade

Läs mer

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt PROTOKOLL 1(13) Plats och tid, Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00 ande Se nästa sida Övriga deltagare Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 72-80 Sekreterare Martha Anderstedt Ordförande

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Övriga närvarande Besökscentrum, Bergslagens medeltidsmuseum, torsdagen den 18 september 2014, kl. 18.00-19.00 Elizabeth Pettersson (S), ordförande, Ingrid

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 13:00-17:00 Multen Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) 123 Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana Olsén (C) Jonas Hansen (KD)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-09 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KFS 102 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Övergripande uppgifter 1.

Läs mer

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen REGISTER Sammanträdesdag 2001-12-19 1 (2) Kultur- och fritidsnämndens protokoll 173 Ekonomisk uppföljning 174 Förändringar i sammanträdesplan 2002 175 Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Kommunstyrelsen 2008-06-05 150 389 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 146 348 Dnr 07.775-82 junikf18 Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Bilagor:

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s)

PROTOKOLL 1(6) Kulturnämndens arbetsutskott Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) PROTOKOLL 1(6) Paragrafer 1-4 Plats och tid Kulturkansliet, Biblioteket kl. 13.00 16.30 Beslutande Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Lennarth Lindström (m) Stefan Ljung (s) Övriga deltagare Ingrid Strengsdal,

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 20 mars 2012 kl 08.00-09.35 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth Peltola

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.10 Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Pär Palmgren (M)

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (6) 159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kst/2016:82 Bakgrund/Ärendet Föreligger motion daterad den 8 februari 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

Kent Kruuse, sekr Utdragsbestyrkande

Kent Kruuse, sekr Utdragsbestyrkande 1 (15) Plats och tid Hotell Nissastigen, Gislaved, klockan 12.30 15.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M) Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Tommy Stensson (S) Susanne Josefsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-02 1 Plats och tid Dölgården, Malung, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anne-Marie Helmersson (V) Martina Elfström (FP) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att

Fritidsnämnden föreslås besluta att Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 8 Datum: 2012-11-27 Ärende: Avveckling av plan på uppförande av Nationalarena i Bowling samt hemställan hos Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.40 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för Qorbani

Läs mer

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002

Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Protokoll kommunstyrelsen 11 februari 2002 Ks 18 Dnr KS01/706 141 Emigrantregistret/Kinship Center och Värmlands hembygdsförbund, ansökan om bidrag till ett näringslivs-, utbytes- och kulturprojekt mellan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(5) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:00 - Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Teo Zickbauer Justeringens plats och tid Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Dokumenttyp och beslutsinstans Kultur- och fritidsnämnden Dokumentansvarig Maria Bäckersten Dokumentnamn Bidragsregler för kulturföreningar Dokumentet gäller för Tjörns kommun Fastställd/Upprättad 2017-12-11,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Glimmingehus, kl

Glimmingehus, kl 1 (15) Plats och tid Glimmingehus, kl 15.00-17.45 Beslutande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s) Margreth Bengtsson (c) Gunilla Aastrup-Persson (öp), ordförande Clas-Göran Thornqvist (s) Cecilia

Läs mer

Medlemskap i Winternet ekonomisk förening samt finansiering

Medlemskap i Winternet ekonomisk förening samt finansiering Kommunfullmäktige 2012 01 30 10 31 Kommunstyrelsen 2012 01 16 17 42 Arbets och personalutskottet 2012 01 16 15 35 Dnr 11.347 10 augkf10 Medlemskap i Winternet ekonomisk förening samt finansiering Bilaga:

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer