174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen"

Transkript

1 REGISTER Sammanträdesdag (2) Kultur- och fritidsnämndens protokoll 173 Ekonomisk uppföljning 174 Förändringar i sammanträdesplan Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet Norrbys 1:1, Väte socken 176 Gotlands Motorföreningens Speedwayklubb, ansökan om driftbidrag 177 Ledningskontoret, revidering av handlingsprogram för handikappfrågor 178 Carl Degermansfonden Stadsarkitektkontoret, förslag till planprogram för Fiskmåsen 2, Brömsebroluden m fl. i Visby 180 IT-säkerhet 181 Beslutsattestanter år Internbudget år Projektansökan LIRA 184 Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen 185 Föreningen Visir, förlängning av avtal 186 Visby Tennisklubb, antalsreglerat driftbidrag 187 Soldathemmet, personals och värnpliktigas överlämning av protestlistor 188 Marknadsföringsåtgärder för Gotlands Musikstiftelse och Länsteatern 189 Romateatern, ansökan om bidrag Ansökan om investeringsbidrag överstigande kronor till samlingslokalföreningar 191 BRIS Öst, Barnens Rätt I Samhället, ansökan om bidrag för år Rapporter

2 REGISTER Sammanträdesdag (2) 193 SMU i Visby, ansökan om hyresbidrag 194 Delegationsbeslut 195 Anmälningsärenden 196 Avslutning

3 Kfn 173 Ekonomisk uppföljning Dnr 2001/ Adm avdelningen Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar upprättad månadsuppföljning enligt de anvisningar som antagits av kommunstyrelsen. Av rapporten framgår att tidigare bedömning om överskott på ca 1 mkr kvarstår. Rapporten läggs med godkännande till handlingarna.

4 Kfn 174 Förändringar i sammanträdesplan 2002 Förvaltningschefen föreslog ändringar för sammanträdesdagarna för kultur- och fritidsnämndens och arbetsutskottets sammanträden för Förslaget, som innebär att sammanträdena ställs in i januari och augusti, bygger bl a på den revidering som förväntas ske i kommunens planeringsprocess för år Följande sammanträdesdagar fastställes för 2002 Kfn:s arbetsutskott Kultur- och fritidsnämnden -- januari -- januari 6 februari 20 februari 6 mars 27 mars 3 april 17 april 8 maj 29 maj 5 juni 19 juni --- juli --- juli -- augusti -- augusti 4 september 18 september 2 oktober 16 oktober 6 november 20 november 4 december 18 december

5 Kfn 175 Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet Norrbys 1:1, Väte socken Dnr 2001/ Länsstyrelsen Länsstyrelsen har utarbetat ett förslag till bildande av ett kulturreservat för Norrbys gård i Väte socken. Gården präglas av det tidiga 1900-talets jordbruk och ligger centralt i det moderna gotländska jordbrukslandskapet och anges kunna bli en mötesplats på Gotland där gammalt och nytt kan mötas och utvecklas. Ärendet har remitterats till kultur- och fritidsnämnden för synpunkter. Ledamoten Waldemar Falck har upprättat förslag till yttrande Kultur- och fritidsnämnden avlämnar av Waldemar Falck upprättat förslag som eget yttrande. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad.

6 Kfn 176 Gotlands Motorföreningens Speedwayklubb, ansökan om driftbidrag Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Fritidsavdelningen redovisar i tjänsteutlåtande att man fört förhandlingar med Gotlands Motorförenings Speedwayklubb Bysarna om driftbidrag till föreningen för år Förslaget är att bevilja föreningen ett driftbidrag kronor. Jämfört med det tidigare avtalsreglerade är det en minskning beroende på att de bidragsberättigade ungdomssammankomsterna minskat. Överenskommelse om bidrag för år 2002 kommer att föras med föreningen under Gotlands Motorförenings Speedwayklubb beviljas bidrag till driften av sin anläggning med kronor för år Bidraget belastar verksamhet

7 Kfn 177 Ledningskontoret, revidering av handlingsprogram för handikappfrågor Dnr 2001/ Ledningskontoret Fritidsavdelningen Nuvarande handlingsprogram antogs av kommunfullmäktige i april En arbetsgrupp med representanter från kommunala handikapprådet och ledningskontoret har under arbetat med en revision av handlingsprogrammet. Under våren har förslag till ändringar stämts av med förvaltningarnas kontaktpersoner i handikappfrågor. Programmet har ett antal förändringar och nya tillägg som berör kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. Fritidsavdelningen föreslår att kultur- och fritidsnämnden tillstyrker förslaget i sin helhet. Föreliggande förslag till revidering av handlingsprogram för handikappfrågor tillstyrks. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad.

8 Kultur- och fritidsnämndens konstkommitté Kfn 178 Kk 80 Carl Degermansfonden 2002 Konstkommittén hade , 42, behandlat frågan om hur de kr ska nyttjas vilka utfaller från Carl Degermans-fonden i februari/mars Av tradition har de vart tionde år disponibla medlen utnyttjats för fast konstutsmyckning och annan åtgärd till kulturell fördel för Visbys invånare. Arbetsgruppen för överföring till video av dokumentärfilmer om Gotland har vid sitt möte på landsarkivet enats om förslaget att nyttja de kr under 2002 till kopiering av dokumentära filmsamlingar ex Nils Bohlins filmer eller de gotlandsfilmer som finns hos Sveriges television och hos försvaret. Konstkommitténs förslag till kultur- och fritidsnämnden Carl Degermans-fondens utfall kr 2002 skall i dess helhet nyttjas för överföring till video av dokumentärfilmer om Gotland, så att de blir tillgängliga för allmänheten på Gotlands läns bibliotek. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med konstkommitténs förslag.

9 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 179 Au 191 Stadsarkitektkontoret, förs lag till planprogram för Fiskmåsen 2, Brömsebrolunden m fl. i Visby Dnr 2001/ Adm avdelningen Stadsarkitektkontoret har för samråd yttrande överlämnat rubricerat planprogram. Kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat stomme till yttrande vari beaktats dels ansvar enligt reglementen att verka för bevarande, vård och lämplig användning av byggnader, anläggningar och miljöer av kulturhistorisk eller estetiskt värde dels påverkan på de egna verksamheternas kunder och lokalisering. Arbetsutskottets beslut Förslaget kompletteras med de synpunkter som framfördes och överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för beslut. Kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat yttrande över förslag till planprogram för Fiskmåsen 2, Brömsebrolunden m fl. i Visby. Yttrande över förslag till planprogram för Fiskmåsen 2, Brömsebrolunden m fl. i Visby avges enligt redovisat förslag. Denna paragraf förklarades omedelbart justerad.

10 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 180 Au 192 IT-säkerhet Dnr 2001/ Adm avdelningen Enligt kommunens IT-dokument skall varje nämnd ha en säkerhetsplan för ITverksamheten. Administrativa avdelningen/ IT-gruppen har upprättat förslag till sådan plan som föreslås antas av kultur- och fritidsnämnden. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Framlagt förslag till säkerhetsdokument för IT-verksamheten antas. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

11 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 181 Au 193 Beslutsattestanter år 2002 Dnr 2001/ Adm avdelningen Administrativa avdelningen vid kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat ett förslag till beslutsattestanter mm Sekreteraren föredrog ärendet. Förslaget kompletterades under föredragningen med Kerstin Simberg som ansvarig för biblioteksverksamheten på norra Gotland. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Beslutsattestanter för år 2002 fastställes enligt framlagt förslag. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

12 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 182 Au 194 Internbudget år 2002 Dnr 2001/289-04, Dnr 2001/ Adm avdelningen Kulturavdelningen Administrativa avdelningen vid kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat förslag till internbudget för Förslaget följer helt tidigare fattade beslut i den tidigare processen men skall ännu kompletteras med uppdaterade personalkostnader och även i övrigt göra mindre justeringar inom vissa ansvar och verksamheter. Behov av arbetsmiljöåtgärder har inventerats och har inte framkommit några behov som kräver särskild avsatta medel i internbudgeten. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Framlagt förslag till internbudget fastställs. Förvaltningschefen bemyndigas att besluta om dispositioner på upp till 100 tkr mellan olika ansvar samt om fördelning av ofördelade medel i förslaget. Ekonomiskt ansvariga bemyndigas att inom sitt och ev. underliggande ansvar vidta de omdisponeringar som är önskvärda för att ytterligare anpassa budgeten. Vid sammanträdet redovisades ett i samråd med samtliga kulturinstitutioner framtaget preliminärt förslag till fördelning av statsbidraget till kulturinstitutioner 2002 (kulturpåsen). Förslaget innebär att medel för pensionspremier och löneskatt fördelas direkt till respektive institution, att kronor avsätts till administrationskostnader inom kultur- och fritidsförvaltningen och att återstoden fördelas i samma proportion som för Framlagt förslag till internbudget fastställs. Förvaltningschefen bemyndigas att besluta om omdispositioner på upp till 100 tkr mellan olika ansvar samt om fördelning av ofördelade medel under ansvar 0903 i förslaget.

13 forts Kfn 182 Ekonomiskt ansvariga bemyndigas att inom sitt och ev. underliggande ansvar vidta de omdisponeringar som är önskvärda för att ytterligare anpassa budgeten. Kultur- och fritidsnämndens förslag till beslut i kommunstyrelsen Fördelning av statsbidrag till kulturinstitutionerna fördelas i enlighet med det redovisade förslaget.

14 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 183 Au 195 Projektansökan LIRA Dnr 2001/ Musikföreningen LIRA Ungdomsavdelningen Ungdomsavdelningen Musikföreningen LIRA ansöker om bidrag med 350 tkr för att genomföra ett projekt med syfte att på flera sätt stärka tjejers/kvinnors möjligheter att spela, skriva och framföra musik på sina egna villkor mm. Som önskade samarbetspartners anges Länsstyrelsens jämställdhetsfunktion, kultur- och fritidsförvaltningen samt TBV. Projektbudgeten anges omsluta tkr varav önskas 350 tkr från kultur- och fritidsförvaltningen. Projektet presenterades vid sammanträdet av Birgitta Svensk, Länsstyrelsen samt Elin Bååth och Emma Hoffman från föreningen. Ungdomsavdelningen framför i tjänsteutlåtande att verksamheten som bedrivs är viktig och förordar att ge musikföreningen LIRA ett ekonomsikt bidrag för att driva verksamheten under tillfälliga former parallellt med ett gemensamt arbete finna former för en permanent lösning. Ungdomsavdelningen föreslår ett bidrag på kronor för 2001, medel som dock ej finns inom avdelningens ram. Arbetsutskottets beslut Ärendet återremitteras till förvaltningen för komplettering och behandlas vid nämndens sammanträde i december. Vi sammanträdet förelåg tjänsteutlåtande från ungdomsavdelningen som föreslår ett bidrag på kronor för projektet under 2002 samt två fria lokaler i Musikstugan samt en på fritidsgården Tjelvar under 2002 till ett värde om ca kronor. Musikföreningen LIRA erhåller bidrag med kronor ur nämndens egna kapital samt vissa fria lokaler i Musikstugan och Tjelvar under 2002.

15 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 184 Au 197 Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen Dnr 2001/ Wisby Ridklubb Fritidsavdelningen Wisby Ridklubb ansöker hos kultur- och fritidsnämnden att få disponera mera kommunal mark i anslutning till ridhuset i Rävhagen. Den mark som anges den s k bandyplanen samt omgivande skogsdungar eller delar av dessa. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att kultur- och fritidsnämnden inte medverkar till att ytterligare mark ställs till föreningens förfogande. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Wisby Ridklubb anvisas ingen ytterligare mark i omedelbar anslutning till den nuvarande. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

16 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 185 Au 198 Föreningen Visir, förlängning av avtal Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Gotlandsavdelningen av Visir som under de tre senaste åren haft avtalsreglerat bidrag med kronor för sin informationsverksamhet mot rökning ansöker om förlängt bidrag. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att Visir på Gotland beviljas oförändrat bidrag med kronor/år under 3 år med början 2002 till föreningens informationsverksamhet. Bidraget belastar anslag Sociala organisationer. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Visir på Gotland beviljas avtalsreglerat bidrag på kr per år för perioden Uppdrag ges till förvaltningen att teckna avtal med föreningen. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

17 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 186 Au 199 Visby Tennisklubb, avtalsreglerat driftbidrag Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Visby Tennisklubb som sedan 1999 haft avtalsreglerat driftbidrag med kronor för tennisanläggningen på fastigheten S:t Göran 1:1 vid Botairlunden i Visby ansöker om förlängning av avtalet. Fritidsavdelningen har förhandlat med föreningen och föreslår i tjänsteutlåtande att Visby Tennisklubb erhåller avtalsreglerat driftbidrag med kronor/år under två år med början Bidraget belastar Föreningsdrivna idrottsanläggningar. Enligt avtalsförslaget skall beloppet kunna justeras om kultur- och fritidsnämndens budgetramar minskas. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Visby Tennisklubb erhåller avtalsreglerat driftbidrag med kronor/år för 2002 och 2003 enligt framlagt förslag till avtal. Uppdrag ges till förvaltningen att teckna avtal med föreningen. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

18 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 187 Au 200 Soldathe mmet, personals och värnpliktigas överlämning av protestlistor Dnr 2001/ Soldathemmet Fritidsavdelningen Soldathemmet Wisborg Representanter och kunder i soldathemsverksamheten som tidigare träffat representanter för nämnd och förvaltning och överlämnat namninsamling mot det föreslagna borttagandet av bidraget för verksamheten har inkommit med ytterligare material för att stärka argumentationen för bidrag. Bidragschefen föredrog materialet. Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Tidigare beslut om borttagande av bidraget kvarstår. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

19 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 188 Au 201 Marknadsföringsåtgärder för Gotlands Musikstiftelse och Länsteatern Dnr 2001/ Gotlands musiken Gotlandsmusiken och Länsteatern Institutionerna redovisar i skrivelse vilka markandsföringsinsatser som skett med anledning av det extra anslag som upptagits för institutionernas gemensamma marknadsföringsåtgärder. Av skrivelsen framgår att innevarande års insatser skett i samråd men att det gemensamma projekt ännu kan utvecklas och fördjupas. Anslaget för 2001 föreslås därför utbetalas med 150 tkr till respektive institution. Förvaltningschefen redovisade de överläggningar som skett avseende genomförande av gemensamma marknadsföringsåtgärder för Gotlandsmusiken och Länsteatern och förvaltningen anser att kravet på gemensamhet i projektet stärkas inför 2002 Arbetsutskottets förslag till kultur- och fritidsnämnden Utbetalning av anslaget för 2001 utbetalas med kronor till respektive institution. Inför 2002 skall institutionerna redovisa en samordnad plan för de gemensamma marknadsföringsåtgärderna. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

20 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 189 Au 205 Romateatern, ansökan om bidrag 2002 Dnr 2001/ Romateatern Romateatern ansöker om bidrag med kronor för uppsättning av Shakespeares En midsommarnattsdröm i Roma klosterruin sommaren Arbetsutskottets beslut Ansökan överlämnas till kultur- och fritidsförvaltningen för ytterligare beredning Förvaltningschefen föredrog ärendet och sina kontakter med Statens Kulturråd i ärendet. Björn Dahlström yrkade att Romateatern får bidrag med kronor och och dessutom fria tjänster motsvarande kronor för sommarverksamheten. Romateatern erhåller kontantbidrag med kronor ur anslaget för särskilda kulturarrangemang och dessutom fria tjänster från kultur- och fritidsförvaltningen avseende hyra av bänkar och montering av läktare m m motsvarande högst kronor för uppsättning av En midsommarnattsdröm i Roma Klosterruin sommaren 2002.

21 Kfn 190 Ansökan om investeringsbidrag överstigande kronor till samlingslokalföreningar Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Bidragschefen redovisar i tjänsteutlåtande inkomna ansökningar avseende investeringsbidrag överstigande kronor att belasta 2002 års budget. Följande ansökningar har inkommit, av sammanställning framgår också fritidsavdelningens förslag till fördelning av bidrag. Förening Investering Sökt belopp Föreslaget bidrag Ekeby Bygdegårdsf : : :- Dalhems Bygdegård : :- Garda Nya Bygdegårdsf : : :- Gothems Bygdegårdsf :- Särskilt beslut Rute Folkets Husförening : :- Särskilt beslut Stenkyrka Folkets Hus : :- Särskilt beslut Torsburgs Bygdegårdsf : : :- Vamlingbo-Sundre Bygd : :- Särskilt beslut Västerhejde Bygdegårdsf : : :- och en garanti på :- Östergarns Bygdegårdf : :- Avslag Ekeby Bygdegårdsförening beviljas bidrag med kronor till upprustning av elsystemet och till undersökning av takläckage. Föreningen Dalhems Bygdegård beviljas bidrag med kronor till slutförande av pågående markarbeten vid bygdegården, inköp av växter till grönområdet samt till uppförandet av sopsorteringshus. Garda Nya bygdegårdsförening beviljas bidrag med konor för byte av takbeklädnad från asbestplattor till plåttak. Torsburgs Bygdegårdsförening beviljas bidrag med kronor för renovering av taket på bygdegården.

22 forts Kfn 190 Västerhejde Bygdegårdsförening beviljas bidrag med kronor till omläggning av taket på bygdegården. Garanti på ytterligare maximalt kronor i bidrag ges för ev. tillkommande kostnader i enlighet med föreningens ansökan. För samtliga beslut gäller Anslagen belastar verksamhet Investeringarna skall genomföras i enlighet med ansökan Arbetena skall färdigställas och slutbesiktigas/redovisas enligt överenskommelse med kultur- och fritidsförvaltningen. Utbetalning kan ske tidigast

23 Kfn 191 BRIS Öst, Barnens Rätt I Samhället, ansökan om bidrag för år 2002 Dnr 2001/ BRIS Öst, Barnens Rätt I Samhället Fritidsavdelningen Au 129/01 Fritidsavdelningen Bris Öst har tidigare ansökt om bidrag med kronor för verksamhetsåret Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslöt , 129 att ansökan skall behandlas i internbudgeten. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att det avsätts kronor för BRIS Öst verksamhet år 2002 i internbudgeten. Föreningens verksamhet hade tidigare presenterats av Anwar Samuelsson. BRIS Öst erhåller kronor i verksamhetsbidrag för år 2002.

24 Kfn 192 Rapporter Förvaltningschefen rapporter om Utdelning av årets kulturpris. Kommunens planeringscykel för Påbörjat miljöprogram på kultur- och fritidsförvaltningen. Ordföranden rapporterade om Riksantikvarieämbetets information om önskemålet att kommunen skall överta ansvaret för vissa av Visbys ruiner. Margareta Persson rapporterade om Träff med tjejjouren den 4 december. Möte tillsammans med Michael Dahlström Torsten Gislestam med Gotlands Idrottsförbund om idrottspolitiska programmet. Waldemar Falck rapporterade om Möte med Riksantikvarieämbetet.

25 Kfn 193 SMU i Visby, ansökan om hyresbidrag Dnr 2001/ SMU i Visby Ungdomsavdelningen Arbetsutskottet beslöt under 196/01 att ge SMU i Visby ett anslag med kronor för musikverksamhet för ungdomar 2001/2002. Medelsanvisning saknas i beslutet. Medel anvisas genom omdisposition från ofördelade lokalkostnader

26 Kfn 194 Delegationsbeslut Utbetalningslistor Anställningsavtal Beslut om utbildning Kfn 195 Anmälningsärenden Ks 266, Budget 2002 och flerårsplan Ks 267, Omdisponering från konsult- och servicekontoret Ks 270, Ändrad förvaltning av vissa anslag för kultur och idrott mm Ks 304, Delårsrapport 3:2001 Ks 314, Begäran om tilläggsanslag för sjukresor och tandvårdsreformen Kf 173, Bestämmelser om bidrag till studieförbund Kf 177, Budget 2002 och flerårsplan Tackbrev från Mölner museum, Barbro Karlsson Tackbrev från Håkan Hollström, kulturstipendium år 2000 Tackbrev från Länsteatern för bidrag för syntolkning av Ditte Kfn 196 Avslutning Ordföranden Torsten Gislestam tackade i ett anförande ledamöterna och förvaltningen för ett gott samarbete under det gångna året och tillönskade samtliga en God jul och Ett Gott Nytt År. Vice ordföranden Margareta Persson tackade på nämndens vägnar ordföranden för ett gott arbete och tillönskade honom en God jul och Ett Gott Nytt År.

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget REGISTER Sammanträdesdag 2000-06-21 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 90 Byggnadsnämnden, förslag till detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 Gotlands kommun 91 Konstnärscentrum Öst, bidragsansökan för

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-23 22 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2013-05-23, kl 13.00-15.45 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Hans Knutsson (S) ers Tommy Botström

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6 Kf 91/2018 Dnr KS 2018/160 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 17 september 2018, Kf 91. Gäller från den 1

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 Nummer: 30:1 Blad: (1) Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 A Kultur- och fritidsnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Nämnden är kommunens verkställande organ i frågor om kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS

Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 151 Slutredovisning investeringsprojekt ventilationsanläggning Stadshuset. (AU 141) KS 2012-233 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2015-05-21 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott 1(9) Tid och plats 2014-12-11 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-06-02 1(9) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00-15.40 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare. Kultur- och fritidsnämnden 1 (17) Plats och tid TR swestern Adventures, Hög, Karlanda, 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L), 59-73,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KFS 102 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Övergripande uppgifter 1.

Läs mer

Anslag/Bevis Protokoll är justerat

Anslag/Bevis Protokoll är justerat Plats och tid Tisdagen den 12 december 2006 kl 17:15 Stadshuset ande Tjg ersättare Ej tjg ersättare Övriga Marianne Arvidsson (s) Liselott Rehnman (s) Thomas Bäck (s) Jan Norgren (s) Maria Rönnbäck (c)

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 10 april 2012 kl. 18.00 21.00 i Prologen, kommunhuset Gunilla Lindberg (FP), ordförande Jill Nilsson (M) Johan Hammarström (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.35 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Shazia Qorbani (S) Örjan

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden REGLEMENTE 1(5) Kultur- och fritidsförvaltningen Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 136 136 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 18.00 19.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Iona, Cimpoeru (s) Lucy, Glinka (s) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s) Andersson, Annika (s) Hassel,

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 2 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Utöver det som står skrivet om

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2011-10-10 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20:20 Beslutande Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordförande Håkan Harvigsson (ALP), 2:e

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges:

44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-02-13 44: Internbudget 2018 med förslag på omdisponeringar för kommunens nämnder och styrelser Delges: Samtliga nämnder Dnr 17KS348 Beslut Kommunstyrelsen belsutar

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-03-19, kl. 15:00-17:04 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Janina

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten

Ärende Beteckning Sidnummer. 1. Internbudget 2013-2015 KFN/2012:43 041 2 2. Överföring av fältsekreterartjänst till fritidsenheten Kultur och fritidsnämnden 2013-01-08 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-01-14 kl. 19:00 Kl. 18,00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001 REGISTER Sammanträdesdag 2001-10-31 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 143 Sammanträdesdagar 2002 144 Avgiftstaxa i budget 2002 145 Kvartalsrapport nr 3 2001 146 Remiss. Förslag till kommunalt program

Läs mer

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen

Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna enligt 3 kap 15 kommunallagen Östen' n Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-04 AU 2:10 Dnr. KS 2014/0372-01 Rapport avseende de uppdrag som redovisats som ej verkställda i ärende om Redovisning från nämnderna

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2018-01-16 26 Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS 2013-313 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Kulturnämnden kl 16.00

Kulturnämnden kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROOLL 115 (120) 2007-12-19 2007.174 104 Sammanträdesdagar 2008 Sammanträdesdagar för 2008 godkänns för kulturnämndens presidium, kulturnämnden och tidpunkt för pressinformation enligt sammanställning

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Föredragningslista Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Flataklocken tisdag den 21 januari 2003, kl. 09.00 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Värdskap för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1(12) Sida 1(12) Plats och tid Stadshuset kl. 17.30 20.15 Beslutande Karin Vedlin (S) ordförande Estelle Hwatz (S) Jessica Wetterling (V) Anders Karlsson (KD) Ingvar Paulsson (M) vice ordförande Johan Ahlsell

Läs mer