146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001"

Transkript

1 REGISTER Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämndens protokoll 143 Sammanträdesdagar Avgiftstaxa i budget Kvartalsrapport nr Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet 147 Projekt Munthes villa En samverkan mellan Vibble fritidsgård och Västerhejde storbarnsfritidshem 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag Brottsofferjouren, ansökan om bidrag till verksamhet med vittnesstöd och förändring av jourens nämndtillhörighet 150 Visby All Style Aktiv Ungdom, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening 151 Fördelning av bidrag till hembygdsföreningar 152 Stiftelsen Vike Minnesgård, ansökan om bidrag 153 Budget 2002, ytterligare besparingsbeting 154 Åtgärder för ekonomisk balans i Gotlands kommun 155 Förordnande av ställföreträdande förvaltningschef 156 Gothems Bygdegårdsförening, ansökan om investeringsbidrag 157 Hyreskontrakt för Gotlands Idrotts Center AB, Fårösund 158 Rapporter 159 Delegationsbeslut 160 Anmälningsärenden

2 Kfn 143 Sammanträdesdagar 2002 Förelåg förslag till sammanträdesdagar för kultur- och fritidsnämnden och arbetsutskottet för Följande sammanträdesdagar arbetsutskott och nämnd för 2002 fastställes med reservation för ändringar. Kfn:s arbetsutskott Kultur- och fritidsnämnden 16 januari 30 januari 6 februari 20 februari 6 mars 27 mars 3 april 17 april 8 maj 29 maj 5 juni 19 juni --- juli --- juli 7 augusti 21 augusti 4 september 18 september 2 oktober 16 oktober 6 november 20 november 4 december 18 december

3 Kfn 144 Avgiftstaxa i budget 2002 Dnr 2001/ Adm avdelningen Kfn 144/01, Sten Anttila Au 171/ Kultur- och fritidsnämnden beslöt vid sammanträde den 29 augusti 2001 att bordlägga frågan avseende förändring av vissa avgifter för Därefter har under Au 171 behandlats vissa mindre förändringar i avgifter för fjärrlån, samt förkomna eller förstörda lånekort, media samt övertidsavgifter mm för biblioteken. Avgifter för biblioteken fastställs enligt framlagt förslag Avgifter för biblioteken fastställs enligt framlagt förslag Övriga avgifter bibehålls oförändrade.

4 Kfn 145 Kvartalsrapport nr Dnr 2001/ Adm avdelningen Förvaltningen har i enlighet med erhållna anvisningar upprättat kvartalsrapport omfattande dels textmassa, dels blankettmaterial avseende ekonomi och personal. Av materialet framgår att verksamheten i stort följt gällande planer och att det ekonomiska utfallet förväntas följa budget. I samband med redovisningen redovisade chefen för ungdomsavdelningen, på fråga av Lena Lind, vilka insatser som förvaltningen genomför med anledning av de alltmer accentuerade drog- och missbruksproblemen bland ungdomar. Rapporten läggs med godkännande till handlingarna.

5 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 146 Au 155 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet Dnr 2001/209 Ledningskontoret/folkhälsoenheten Förvaltningschef Kommunfullmäktige har i beslut ( 133, 1998) uppdragit åt ledningskontoret/ folkhälsoenheten att utarbeta ett programförslag för frågor som rör kost och fysisk aktivitet. Förslaget har framtagits och remitterats till nämnder och styrelser för synpunkter. Programförslaget innehåller övergripande vision och strategier. Dessutom finns inriktningsmål och strategier för områdena kost, fysisk aktivitet samt kommunen som arbetsgivare. Kommunens olika nämnder skall ansvara för att arbeta in mål och strategier i sina verksamhetsplaner. Resursfrågor avses hanteras i budgetarbetet. Arbetet förutsätter långsiktig planering. Förvaltningschef Ulla Pettersson har framlagt förslag till yttrande över remissförslaget. Det redovisade förslaget antas som kultur- och fritidsnämndens yttrande. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

6 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 147 Au 156 Projekt Munthes villa En samverkan mellan Vibble fritidsgård och Västerhejde storbarnsfritidshem Dnr 2001/ Barn- och utbildningsförvaltningen Ungdomsavdelningen I enlighet med beslut Kfn 97/01, har överläggningar med barn- och utbildningsförvaltningen om verksamheten i Munthes villa fortsatt och en preliminär plan har upprättats för den fortsatta verksamheten som föredrogs av chefen för ungdomsavdelningen. Enligt planen övertar ungdomsavdelningen verksamhetsansvaret (utifrån gällande lagar och förordningar, läroplan och skolplan) för storbarnsfritidshemsverksamheten inklusive personalen. Samverkan med skolan nås genom att viss del av personalens tid, motsvarande en förmiddag i veckan. Försöket pågår under tiden Personalbudgeten beräknas på 1,25 tjänst som kommer att överföras till ungdomsavdelningen vid årets början. Ansvaret för placeringsrutiner, placeringsschema och avgiftshantering kvarstår på skolan. Ungdomsavdelningen har fullt budgetansvar för verksamheten. Ansvaret för samordning kring barn/elever från rektorsområdet med särskilda behov kvarstår på skolan och eventuella kostnader. Skolan ansvarar för transport/bussning av barnen till Munhtes villa. Chefen för ungdomsavdelningen föredrog ärendet. Kultur- och fritidsnämnden tillstyrker att förslaget genomförs som försök under två år i huvudsak enligt framlagd projektplan. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

7 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 148 Au 159 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001 Dnr 2001/ Pingstkyrka Visby Fritidsavdelningen Pingstkyrkan i Visby ansöker om bidrag med kronor för höstens arbete i RIA-anda. Föreningen Hela Människan/DKSN-RIA har upphört. Den verksamhet som bedrevs i deras regi och deras anställda har övertagits av Pingstkyrkan, som bedriver liknande verksamhet i sina lokaler i Visby. Tillsammans med frivilligarbetare genomför man verksamhet för 30-talet besökare 2 dagar/veckan och på tid däremellan uppsökande verksamhet. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att Pingstkyrkan i Visby beviljas avtalsreglerat bidrag med kronor för verksamhet andra halvåret Bidraget belastar Pingstkyrkan beviljas avtalsreglerat bidrag med kronor för verksamhet andra halvåret Uppdrag ges till förvaltningen att teckna avtal med föreningen. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

8 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 149 Au 160 Brottsofferjouren, ansökan om bidrag till verksamhet med vittnesstöd och förändring av jourens nämndtillhörighet Dnr 2001/ Kommunstyrelsen Fritidsavdelningen Brottsofferjouren (BOJ) ansöker hos kommunstyrelsen om särskild bidrag till vittnesstödsverksamhet. Ledningskontoret har överlämnat ärendet till Visby vårdnämnd. Fritidsavdelningen har med anledning av framställningen och dess handläggning uppmärksammats på att framlagt förslag innebär att bidraget till Brottsofferjouren framgent kommer att hanteras av två kommunala nämnder. Kommunstyrelsen beslöt i samband med vårdnämndsorganisationen, 192/90, att överföra 29 föreningar från socialförvaltningen till fritidsnämnden, bland dessa ingick Brottsofferjouren. Avdelningen redovisar i tjänsteutlåtande att föreningen har ett treårigt beslut om bidrag från kultur- och fritidsnämnden som avser perioden Av begärda kr/år erhöll föreningen oförändrat /år. I beloppet var vittnesstödsverksamhet medtagen. Då socialtjänstens ansvarsområde från 1 juli 2001 utökats till att även omfatta stöd till brottsdrabbade på Gotland, anser avdelningen, i likhet med BOJ, att det är en samordningsvinst att bidraget hanteras av en nämnd och då i första hand återföres till socialtjänsten. Ett sådant beslutet skulle innebära att kultur- och fritidsnämndens beslut Kfn 42/01 om det beviljade 3-årsbidraget till Brottsofferjouren upphäves och att bidraget till Brottsofferjouren från 2002 överförs till Visby Vårdnämnd. Hos kommunstyrelsen begärs prövning av nämnd tillhörigheten för Brottsoffersjourens verksamhet och vid ett ev. beslut om överföring till Visby vårdnämnd även besluta om ramöverföring med kronor från kultur- och fritidsnämnden till Visby Vårdnämnd. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

9 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 150 Au 161 Visby All Style Aktiv Ungdom, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening Dnr 2001/ Visby All Style Aktiv Ungdom Fritidsavdelningen Den 28 augusti bildades Visby All Style Aktiv Ungdom. Föreningen bedriver kickboxing med ca 100 ungdomar och 50-talet vuxna i kommunala lokaler. Man har beviljats anslutning till förbundet Aktiv Ungdom, som är en statsbidragsberättigad riksorganisation med barn- och ungdomsverksamhet på programmet. Föreningen har antagit stadgar och uppfyller de formella villkoren på förening för att bli bidragsberättigad inom Gotlands kommun. Föreningen har tidigare under namnet Visby All Style Boxing ansökt om att bli registrerad och bidragsberättigad förening hos kultur- och fritidsnämnden. Ansökan avslogs, 20/01 men föreningen godkändes som icke bidragsberättigad förening. En förnyad ansökan inkom om att bli godkänd som bidragsberättigad förening, även den avslogs, 119, med hänvisning till att föreningen inte var ansluten till statsbidragsberättigad riksorganisation. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att Föreningen Visby All Style Aktiv Ungdom godkännes som bidragsberättigad ungdomsförening och erhåller startbidrag med 500 kronor från anslag Visby All Style Aktiv Ungdoms ansökan överlämnas utan eget yttrande till kultur- och fritidsnämnden för beslut. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med fritidsavdelningen förslag att Föreningen Visby All Style Aktiv Ungdom godkännes som bidragsberättigad ungdomsförening och erhåller startbidrag med 500 kronor. Lars-Eric Benneck anmälde.jäv och deltog inte deltog inte under denna utan ersattes av Arvo Keinonen.

10 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 151 Au 162 Fördelning av bidrag till hembygdsföreningar Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Fritidsavdelningen Efter kultur- och fritidsnämndens beslut i mars om fördelning finns kronor kvar att fördela till hembygdsföreningar. Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande fördelning av kronor. Av budgeterat anslag kvarstår därefter kronor att fördela och förslag kommer att redovisas senare under året. Följande föreningar beviljas bidrag: Fohle hembygdsförening, uppförande av bulbod mm Fårö hembygdsförening, stimulansbidrag Gothems hembygdsförening, nytt golv i Prästgårdsladugården Stiftelsen Vike hembygdsgård, materialkostnader för reparation av skorsten, infartsväg, parkeringsplatser kr kr kr kr Fritidsavdelningen föreslår i tjänsteutlåtande att resterande medel på hembygdsföreningar kronor beviljas Gothems Hembygdsförening till pågående renovering- och ombyggnadsarbeten i Gothems prästladugård. Bidraget belastar anslag Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Gothems Hembygdsförening beviljas ytterligare kronor till pågående renovering- och ombyggnadsarbeten i Gothems prästladugård.

11 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 152 Au 163 Stiftelsen Vike Minnesgård, ansökan om bidrag Dnr 2001/ Stiftelsen Vike Minnesgård Stiftelsen Vike Minnesgård Fritidsavdelningen Stiftelsen Vike Minnesgård ansöker i skrivelse om bidrag med kronor till de saneringskostnader som genomförts i regi av miljö- och hälsoskyddsnämnden. Av den faktura som ursprungligen uppgick till kronor, har stiftelsen betalt kronor med egna medel och kronor med ett särskilt anslag från kommunstyrelsen/ kultur- och fritidsnämnden, Ks 247. För resterande kronor har funnits ett förhandsbesked från Länsstyrelsen vilket senare visat sig inte kunna fullföljas p g a medelsbrist. Fritidsavdelningen redovisar att det i juni skedde ett sammanträffade med representanter för stiftelsen, miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och kulturoch fritidsnämnden med mål att lösa problemet. Det framkom då att skulden inte kommer att avskrivas av miljö- och hälsoskyddskontoret. Fritidsavdelningen föreslår att Stiftelsen Vike Minnesgård beviljas ett extra verksamhetsbidrag på kronor år 2001 men tar inte ställning i hur bidraget bör finansieras. Ansökan tillstyrks och överlämnas till kommunstyrelsen. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

12 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 153 Au 167 Budget 2002, ytterligare besparingsbeting Dnr 2001/ Adm avdelningen Kommunstyrelsens arbetsutskott, budgetberedningen har beslutat om ramminskning (besparingsbeting) med ytterligare 2 mkr. Ledamöterna i arbetsutskottet hade tidigare vid ett informellt sammanträffande med förvaltningen givit vissa instruktioner och därvid beslutat om dagens sammanträde och att ett preliminärt beslut om konsekvenserna skall behandlas vid nämndens sammanträde i oktober så att berörda organisationer m fl får rimlig förvarningstid för att på bästa möjliga sätt hantera de nedskärningar som kan bli beslutade. Slutligt beslut om besparingarna avses ske i samband med antagande av internbudget i december. Kultur- och fritidsförvaltningen hade inför dagens sammanträde sammanställt ett underlag enligt de linjer som arbetsutskottet givit inför sammanträdet. De redovisade neddragningsmöjligheterna avser dels den egna verksamheten, dels vissa bidrag studieförbunden där bidragen enligt framtagen statistik ligger över riksgenomsnittet och anläggningsbidragen inkl investeringsbidragen för idrottsanläggningar och samlingslokaler m fl. Totalt redovisades besparingar på tkr varav tkr avser bidrag och resterande tkr den egna verksamheten. I det senare ingår dock fortsatt arbete med att överföra anläggningar till föreningsdrift vilket indirekt kan påverka föreningarnas ekonomi, förslaget framgår av bilaga till originalprotokollet. Besparingsförslagen godkännes som underlag för inarbetande i internbudgeten. Mona Magnusson redovisade avvikande mening och framförde att besparingen avseende bidragen till studieförbunden inte skall medtas i förslaget. Administrative chefen redovisade att förvaltningen kontaktats av Baltic Art Center och Mål 2-sekretariatet angående medfinansieringsintyg för inlämnade bidragsansökningar. För att kunna utfärda sådana innan internbudgeten fastställts erfordras ett särskilt beslut om bidragen till dessa.

13 forts Kfn 153 Bidrag 2002 till Baltic Art Center och Visby Internationella Tonsättarcentrum fastställs till 900 tkr för vardera och till Östersjöns författar- och översättarcentrum 330 tkr inkl från kommunstyrelsen överförda medel. Detta beslut förklarades omedelbart justerat. Redovisade besparingsförslag godkännes för inarbetande i internbudgeten (bilaga). S-gruppen reserverade sig mot neddragningen av bidragen till studieförbunden.

14 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 154 Au 168 Åtgärder för ekonomisk balans i Gotlands kommun Dnr 2001/ Ulla Pettersson Kommunstyrelsen har antagit ett åtgärdsprogram i 16 steg på kort och lång sikt för att uppnå ekonomisk balans i kommunen. Förvaltningschefen redovisar hur programmet avses tillämpas inom kultur- och fritidsförvaltningen. Föreslagen tillämpning inom kultur- och fritidsförvaltningen av kommunstyrelsens 16 steg för ekonomisk balans godkänns. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

15 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 155 Au 169 Förordnande av ställföreträdande förvaltningschef Dnr 2001/ Ulla Pettersson Förvaltningschefen föreslår i tjänsteutlåtande att Leif Ajpe förordnas som ställföreträdare för förvaltningschefen. Ställföreträdarskapet avses normalt inträda vid längre frånvaro än två dagar. Arbetsutskottet godkänner förvaltningschefens förslag som ställföreträdare. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

16 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 156 Au 170 Gothems Bygdegårdsförening, ansökan om investeringsbidrag Dnr 2001/ Fritidsavdelningen Gothems Bygdegårdsförening, en nybildad ideell bidragsberättigad förening som äger och driver tidigare hemvärnsgården i Gothem, ansöker om investeringsbidrag för renovering och tillbyggnad av Gothems bygdegård. Bidragschefen redovisar i tjänsteutlåtande att totalkostnaden för projektet beräknas uppgå till kr varav föreningens insats, inklusive timmars eget arbete, uppgår till kr. Bidrag från Boverket beräknas till kr. Det kommunala bidraget till ombyggnaden beräknas uppgå till kr. Föreningen tillhör grupp 2 enligt kultur- och fritidsnämndens klassning. Fritidsavdelningen föreslår att kultur- och fritidsnämnden turordnar Gothems Bygdegårdsförening för ansökan om statligt bidrag samt överlämnar den till kommunstyrelsen för beslut om finansiering. Efter ev. positivt beslut av kommunstyrelsen avser föreningen att innan kommande årsskifte ansöka om statligt stöd med 50 % av kostnaden. för beslut i kommunstyrelsen Kultur- och fritidsnämnden turordnar Gothems Bygdegårdsförening för ansökan om statligt bidrag. Kommunalt investeringsbidrag med kr tillstyrks. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

17 Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kfn 157 Au 172 Hyreskontrakt för Gotlands Idrotts Center AB, Fårsöund Dnr 2001/ Förvaltningschefen redovisade tecknat avtal med Gotlands Idrottscenter AB avseende förhyrning av lokaler m m för sport och allmänhetens bad i f d KA 3:s anläggningar i Fårösund. Avtalet omfattar perioden och följer tidigare redovisat behov och faller ekonomiskt inom den ram som anvisats för ändamålet Avtalet godkänns. Kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag.

18 Kfn 158 Rapporter Jan Alamo meddelade att BRIS vill komma och informera nämnden om sin verksamhet för kultur- och fritidsnämnden. Föreningen inbjuds till nämndsammanträdet den 19 december. Förvaltningschefen rapporterade från Landstingsförbundet kulturdagar i Linköping Ordföranden rapporterade om chefsdagen 8 oktober på Suderbys, konferensen Kultur för Lust och Lärande, invigning av konstutställningen med Westfalen och förvaltningsdagen i Fårösund. Lena Lind rapporterade om konferensen Kultur för Lust och Lärande. Margareta Persson rapporterade om träff med Westfalenbesökare.

19 Kfn 159 Delegationsbeslut Utbetalningslistor Anställningsavtal Beslut om utbildning Dnr 2001/ Föreningen Carpe Diem, ansökan om registrering som förening Dnr 2001/ Västergarn Pärk, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening Dnr 2001/ IBK Viking 97, ansökan om registrering och godkännande som bidragsberättigad förening Dnr 2001/ LjugarnsMuseer, ansökan om registrering i kultur- och fritidsförvaltningens föreningsregister Dnr 2001/ Föreningen Garage 9 medtages i kultur- och fritidsförvaltningen föreningsregister Kfn 160 Anmälningsärenden Dnr Datainspektionen, anmälan om behandling av personuppgifter enligt 36 första stycket personuppgiftslagen Dnr 2001/ Ansökan ur EG:s strukturfonder Mål 2 öarna, IT-café för funktionshindrare Tackbrev från Rose Dietz om projektet Handburet och Musfritt SISU etiska riktlinjer för god folkbildning Tn 151. Förslag till yttrande angående kollektivtrafik till nya biblioteket Ks 216. Begäran om tilläggsanslag för busstrafik till Almedalsbiblioteket

20

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000

128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000 REGISTER 2000-09-20 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 126 Ekonomisk uppföljning 127 Stadsarkitektkontoret, detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby 128 Konkurrensplan för kultur-

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen REGISTER Sammanträdesdag 2001-12-19 1 (2) Kultur- och fritidsnämndens protokoll 173 Ekonomisk uppföljning 174 Förändringar i sammanträdesplan 2002 175 Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen

86 Föregående mötes protokoll. 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program. 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 86 Föregående mötes protokoll 87 Tingsryds kommuns ungdomspolitiska program 88 Skrivelse angående ungdomsbuss i kommunen 89 Avtal med Kulturverkstan 90 Kultur- och fritidsplan, mål- och kvalitetsdokument

Läs mer

Regler för kommunalt föreningsbidrag

Regler för kommunalt föreningsbidrag Regler för kommunalt föreningsbidrag Fritidsavdelningen Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2015-03-16 Datum: 2015-03-24 Dnr: Sida: 2 (9) Reglemente för kommunalt föreningsbidrag Kommunstyrelsens

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 oktober 1999, kl 17.00-18.50 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Kent Sundström Sven-Ove Cederstrand Elisabeth Ekestubbe, tjg ers Marianne

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 januari 2002, klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2010-12-13 23 Sida Kf Dnr 163/2010 622 Besvarande av motion - information om innehållet i den kommunallagade maten Kommunstyrelsens beslut Förslag

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002

Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Protokoll Kommunstyrelsen 12 augusti 2002 Ks 83 Dnr KS02/358 022 Ledarpolicy för Arvika kommun En beredningsgrupp bestående av kommunstyrelsens presidium, representanter för förvaltningscheferna samt administrativa

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

143 Nämndens fortsatta målsättningsarbete. 144 Portokostnader för Almedalsbiblioteket

143 Nämndens fortsatta målsättningsarbete. 144 Portokostnader för Almedalsbiblioteket REGISTER Sammanträdesdag 2000-10-25 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 142 Kvartalsrapport nr 3 143 Nämndens fortsatta målsättningsarbete 144 Portokostnader för Almedalsbiblioteket 145 Revidering av

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att

Fritidsnämnden föreslås besluta att Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 8 Datum: 2012-11-27 Ärende: Avveckling av plan på uppförande av Nationalarena i Bowling samt hemställan hos Kommunstyrelsen

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING A 10 1(6) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1404 003 Antagen: kommunfullmäktige 1995-10-30 154 och ändrad senast i kommunfullmäktige 2014-12- 15 140 (ersätter: KF 2011-03-28

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl 19.00-21.10 39 Konstgräsplan B på

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg

Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic (s) Socialchef Stellan Lindeberg Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-01-10 Plats och tid Kommunhuset, kl 08.00-10.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist, (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden fullgör, i den mån

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Reglemente. Tekniska nämnden. Mariestad Töreboda Gullspång. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28

Reglemente. Tekniska nämnden. Mariestad Töreboda Gullspång. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28 Reglemente Tekniska nämnden Mariestad Töreboda Gullspång Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28 Datum: 2012-01-13 Dnr: TN2007/0261 Sida: 2 (9) Reglemente

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN. Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för vård- och omsorgsnämnden Sida: 1 (6) REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 INSTRUKTION för Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 Instruktionen träder i kraft den 1 januari 2016 INSTRUKTION FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter

77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter REGISTER Sammanträdesdag 2001-04-18 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 76 Delårsrapport 1 2001 77 Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning 2001 78 Övergripande inriktningsmål för samtliga verksamheter

Läs mer

11 Information om invandrarsektionen och Sfi. Nämndens beslut. Ärendebeskrivning

11 Information om invandrarsektionen och Sfi. Nämndens beslut. Ärendebeskrivning 11 Information om invandrarsektionen och Sfi Informationen om verksamheten vid invandrarsektionen och Sfi noteras. Vid sammanträdet lämnas information om verksamheten vid invandrarsektionen och Sfi : -

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent

PROTOKOLL. Lotta Ström (M), ej tjg ersättare Börje Norén, förvaltningschef, sekreterare Ingela Nymberg Olsson, assistent 1 (15) Plats och tid Klippans bibliotek, kl 18.30-21.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Bert-Inge Karlsson (KD), ordf Kenneth Dådring (M), 1:e v ordf Göran Sjögren (S), 2:e v ordf Lennart Svensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom områdena för kultur, idrott och fritid.

Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom områdena för kultur, idrott och fritid. REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2013-03-25 94 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS UPPGIFTER 1 Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 17 januari 2001 klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg Per Holm Annica Eriksson Peter Agerhäll Sven-Ove Cederstrand Göran Arveståhl Marianne Arvidsson

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer

Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2017-01-10 SN 2017/0005.03.02 0480-450950 Socialnämnden Föreningsbidrag- uppdatering av riktlinjer Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för byggnadsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Byggnadsnämnden fullgör, i den mån uppgifterna inte åligger kommunstyrelsen,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7)

HÖRBY KOMMUN Flik: 6 Författningssamling Sida: 1 (-7) Författningssamling Sida: 1 (-7) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. SOCIALNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 Nämnden fullgör

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-02-28 29 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-02-14 10 Kn 27 Kn au 8 Kulturpriset/kulturstipendium Au 070214, 8 Kulturpris och kulturstipendium har legat stilla på 15 000 kr vardera sedan

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för barn- och, reviderat oktober 2014 1 (6) 2014-10-27 Reglemente för barn- och Antaget av kommunfullmäktige 152/2013-11-25. Reviderat av kommunfullmäktige med avseende på antalet ledamöter

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden REGLEMENTE 1(5) Kultur- och fritidsförvaltningen Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för socialnämnden Sida: 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. NÄMNDENS VERKSAMHET Verksamhetsområde

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK.

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK. Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl 19.00-19.55 28 Verksamhetsinformation Hanvikens SK Informationen noteras. Vid sammanträdet

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-10-17 Kultur- och fritidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-10-17, klockan 14:00 Beslutande Elisabeth Jonsson (C) Jeanette Widström (S) Ewa Wilhelmsson (S) Margareta Engman (M) Björn

Läs mer

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01

Reglemente. för. barn- och utbildningsnämnd. från och med 2012-04-01 2012-01-18 Dnr BUN 2012.0002 Antaget fullmäktige 2012-03- 29, 25 Reglemente för barn- och utbildningsnämnd från och med 2012-04-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Barn- och utbildningsnämndens övergripande uppgifter...

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Överklagande av äldrenämndens beslut från den 18 januari angående Verksamhetsplan för år 2011

Överklagande av äldrenämndens beslut från den 18 januari angående Verksamhetsplan för år 2011 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSAVDELNING EN DNR 108-65/2011 SID 1 (6) 2011-04-01 Handläggare: Barbara Ahlmark Telefon: 08-508 36 204 Handläggare: Chatrin Engbo Telefon: 08 08-508 36 240 Till Äldrenämnden

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-13 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Örskär, kommunhuset, Östhammar kl. 13.00-15.50 Beslutande Jonas Lennström (S) ordf. Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande...

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2009-10-14 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 78-95

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun

Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin KTN Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler i Uppsala kommun upp, 9,13, Ärende nr 1q Kulturnämnden c>..... Mån KULTURFÖRVALTNINGEN Dag., Handläggare Datum Diarienummer Sundequist Karin 2016-11-27 KTN-2016-0400 Kulturnämnden Riktlinjer för stöd till allmänna samlingslokaler

Läs mer

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus

Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus 1(6) Fastighetsnämnden Djursholm 2:206, Gärdestorp, Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus Ärendet återredovisar härmed uppdraget Om- och tillbyggnad av Djursholms ridhus i enlighet med kommunstyrelsens

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Bidragsnormer. Gäller fr om

Bidragsnormer. Gäller fr om Bidragsnormer Gäller fr om 2008-01-01 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Bidragsberättigad förening Kommunalt föreningsbidrag kan utgå om nedanstående kriterier är uppfyllda: Föreningen - ska vara ideell, ha sitt säte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-06-04 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid ande Ersättare Torsdagen den 4 juni 2009 kl 14:00 Björn Eriksson (S) Annica Eriksson (S) Eva Wilhelmsson (S) Jan Norgren (S) Mikael Collin (S) Lisbet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun KFN13/62 RIKTLINJE Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-04. Antagen datum 2013-09-04 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3

Läs mer

Reglemente för Omsorgsnämnden

Reglemente för Omsorgsnämnden Reglemente för Omsorgsnämnden 1 Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 2010 213. Ändringar gjorda under punkt 3.2 beslutade av kommunfullmäktige den 16 december 2013 200. 1 Gemensamma bestämmelser

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer