128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden. 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000"

Transkript

1 REGISTER Kultur- och fritidsnämndens protokoll 126 Ekonomisk uppföljning 127 Stadsarkitektkontoret, detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby 128 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden 129 Remiss Betänkande SOU 2000:9, Föreningslivet på spel och lotterimarknaden 130 Remiss SOU 2000:50, Översyn av lotterilagstiftningen. Från tombola till Internet 131 Kulturföreningen Ormika, ansökan om medel för en sociokulturell mässa i Visby 132 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år Ansökan om investeringsbidrag överstigande kronor till föreningar med egna idrottsanläggningar etc. 134 Dalhems Idrottsförening, ansökan om investeringsbidrag 135 Föreningen Hela Människan, ansökan om bidrag Rune Gardell Fs-rockmusik, ansökan om inspelningsutrustning 137 Registrering av kulturföreningar 138 Projekt för ungdomsinflytande 139 Rapporter 140 Delegationsbeslut 141 Anmälningsärenden

2 Kfn 126 Ekonomisk uppföljning Förvaltningschefen redovisade att förvaltningen, för att ytterligare förbättra den ekonomiska uppföljningen och öka styrningsmöjligheterna, avser att införa en månatlig ekonomisk rapportering till nämnden. Sekreteraren redovisade aktuella siffror samt en utfallsprognos för året. Av materialet framkom att det förväntade utfallet kommer att bli nära det budgeterade. Rapporten läggs med godkännande till handlingarna

3 Kfn 127 Stadsarkitektkontoret, detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby Dnr 00/ Stadsarkitektkontoret Waldemar Falck Stadsarkitektkontoret har i skrivelse redovisat att förslag till detaljplan för del av kvarteret Pjäsen (A7 området) i Visby finns utställt för granskning och att möjligheter finns att senast lämna synpunkter på förslaget. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggande av bostäder bl a för boende med särskilda behov, skola och kontor. Planförslaget avviker delvis från den fördjupade översiktsplanen för A7-området. Ledamoten Waldemar Falck, som har nämndens uppdrag att granska remitterade planärenden, har granskat förslaget samt föreslagit att någon erinran inte skall framföras mot förslaget. Kultur- och fritidsnämnden avlämnar av Waldemar Falck upprättat förslag som nämndens yttrande i ärendet.

4 Kfn 128 Au 111 Konkurrensplan för kultur- och fritidsnämnden Dnr 00/ Kfn 50/00 Adm avd Kommunfullmäktige antog kommunstyrelsens förslag till kommunalt konkurrensprogram. Enligt detta skall nämnderna senast ha antagit och inlämnat plan för konkurrensutsättning av verksamheter inom sitt ansvarsområde. Kultur- och fritidsnämnden har tidigare behandlat ärendet dels i ett tidigare remissyttrande under 117/99 och 50/00 samt har underhandsdiskussioner förts i samband med budgetarbetet. Förvaltningen har utifrån det underlag som därvid framkommit upprättat förslag till plan. Enligt denna skall konkurrensutsättning i första hand ske avseende simhallsverksamheten samt i form av utökad föreningsdrift för idrottsanläggningar. Planen skall årligen omprövas i samband med budgetarbete. Till planen hör en tidssatt aktivitetslista. Planen antas och överlämnas till kommunstyrelsen. Vid sammanträdet företogs vissa kompletteringar avseende interna tjänster samt redovisades att planen behandlats i den förvaltningsövergripande samverkansgruppen. Planen antas och överlämnas till kommunstyrelsen.

5 Kfn 129 Au 112 Remiss Betänkande SOU 2000:9, Föreningslivet på spel och lotterimarknaden Dnr 00/ Kommunstyrelsen Adm avd Ledningskontoret har för yttrande remitterat betänkandet Föreningslivet på spel och lotterimarknaden. Kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat förslag till yttrande i vilket utredningens förslag tillstyrks. Yttrandet avlämnas i enlighet med föreliggande förslag.

6 Kfn 130 Au 113 Remiss SOU 2000:50, Översyn av lotterilagstiftningen. Från tombola till Internet Dnr 00/ Kommunstyrelsen Adm avd Ledningskontoret har överlämnat betänkandet från tombola till Internet för att avge ett ev. yttrande för kommunens räkning. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår att man avstår från yttrande med hänvisning till att de förslag som behandlas i yttrandet i endast mycket liten omfattning berör kommunen/kultur- och fritidsförvaltningen. Kultur- och fritidsnämnden avstår från att avge yttrande över betänkandet.

7 Kfn 131 Au 115 Kulturföreningen Ormika, ansökan om medel för en sociokulturell mässa i Visby Dnr 00/ Kulturföreningen Ormika Ungdomsavdelningen Kulturföreningen Ormika ansöker om bidrag med kronor för att anordna en sociokulturell mässa den 3 4 november i Visby. Enligt ansökan är syftet med mässan, som skall vara ickekomersiell, att samla aktörer med sociokulturell inriktning och ge möjligheter att knyta kontakter och stärka fortsatt samarbete, informera om sambandet mellan socialt och kulturellt arbete och vilka vinster det ger. Totalkostnaden, som avses finansieras av bidrag från olika institutioner och organisationer, anges till kr. En framställning om bidrag har också inlämnats till regionala utvecklingsenheten. Ungdomsavdelningen har i tjänsteutlåtande föreslagit avslag på framställningen. Framställningen avslås.

8 Kfn 132 Au 116 Hembygdsföreningar, slutfördelning av bidrag år 2000 Dnr 00/ Fritidsavdelningen Vid kultur- och fritidsnämndens fördelning av bidrag till hembygdsföreningar , 27, reserverades kronor att fördelas vid ett senare tillfälle. I tjänsteutlåtande från fritidsavdelningen föreslår bidragschefen att det återstående beloppet under verksamhet 491 Bidrag till hembygdsföreningar, används dels till kopiering av hembygdsfilmer, dels som bidrag till Gotlands flyghistoriska förening. 1. För kopiering av hembygdsfilmer, där filmer från Eke hembygdsförening skall ingå avsätts kronor. 2. Gotlands flyghistoriska förening erhåller kr för verksamhetskostnader och utvecklande av samverkan med andra museer.

9 Kfn 133 Au 118 Ansökan om investeringsbidrag överstigande kronor till föreningar med egna idrottsanläggningar etc. Dnr 00/ Fritidsavdelningen Bidragschefen redovisar i tjänsteutlåtande inkomna ansökningar avseende investeringsbidrag överstigande kronor att belasta 2001 års budget. Förväntat belopp att fördela uppgår till kr. Inom ansökningstiden har inkommit sju ansökningar, av dessa har två -Gotlands fallskärmsklubb och IFK Visby tidigare beslutats. Kvar att behandla är följande: Förening Investering Sökt belopp Förslaget bidrag Fardhem IF MHF Norra Ungd.klubb MK Gutarna Svaide/Roma SOK Visborgs OK Summa Förslaget innebär att 300 tkr fördelas och att 100 tkr kommer att återstå för senare beslut. Två föreningar Lärbro IF och Rone GOIK har inkommit med ansökningar efter ansökningstidens utgång Bidragen skall belasta anslaget under Fardhem IF erhåller villkorat investeringsbidrag med kr, maximalt 70 % för anläggande av en 7-mannaplan i Fardhem. MHF Norra ungdomsklubb erhåller villkorat investeringsbidrag med kr, maximalt 70 %, för inköp två motorcrosscyklar, borrmaskin och tre mopeder. Motorklubben Gutarna erhåller villkorat investeringsbidrag på kr, maximalt 70 %, för inköpa av brandsläckare, materialkontainer och ljudmätare. Svaide/Roma SOK erhåller villkorat investeringsbidrag med kr, maximalt 70 %, för åtgärder på avloppsanläggning och hygienutrymmen i klubbstugan.

10 forts Kfn 133 forts Au 118 Visborgs OK erhåller villkorat investeringsbidrag med kr, maximalt 70 %, för åtgärder på klubbstuga och inköp av inventarier. Ansökningarna från Lärbro IF och Rone GOIK avslås. För samtliga fall gäller: Beslutet förutsätter att erforderliga medel erhålls i budget Projekten skall genomföras i enlighet med ansökan. Utbetalning sker tidigast Projekten skall slutbesiktigas och slutredovisas till fritidsavdelningen.

11 Kfn 134 Au 119 Dalhems Idrottsförening, ansökan om investeringsbidrag Dnr 99/ Dalhems IF Fritidsavdelningen Dalhem Idrottsförening inlämnade under 1999 en preliminär investeringsbidragsansökan avseende nybyggnad och renovering av omklädningsrum mm. Framställningen redovisades i kultur- och fritidsnämnden Bidragsavdelningen har därefter vid ett flertal tillfällen överlagt med föreningen och har nu inkommit en slutlig ansökan enligt vilken byggkostnaderna anges, inklusive ideellt arbete, uppgå till 966 tkr. Av detta belopp utgör materialkostnaden ca kr och bidrag söks med kr. Bidragschefen tillstyrker framställningen avseende bidrag ur anslaget i budget Dalhem IF beviljas ett villkorat investeringsbidrag med kr för nybyggnad av två omklädningsrum, domarrum m m Projekten skall slutbesiktigas och slutredovisas enligt överenskommelse med fritidsavdelningen

12 Kfn 135 Au 120 Föreningen Hela Människan, ansökan om bidrag 2000 Dnr 00/ Föreningen Hela Människan Fritidsavdelningen Hela Människan, tidigare DKSN-RIA, ansöker om bidrag med kr för höstens arbete som numera bedrivs i Pingstkyrkans lokaler i Visby. Verksamheten under hösten kommer främst att bestå av Ria-kvällar och frukostar. Bidragschefen föreslår att bidrag beviljas med kr ur anslaget Hela Människan beviljas bidrag med kr för verksamhet under hösten 2000.

13 Kfn 136 Au 121 Rune Gardell Fs-rockmusik, ansökan om inspelningsutrustning Dnr 00/ Rune Gardell Dnr 00/ Visby SMU Kultur- och fritidsnämnden behandlade under 36/00 en ansökan från SMU Visby om bidrag till upplåtelse av musiklokal till föreningslösa ungdomar, årshyran för lokalen angavs till kr/år. Framställningen omfattade även investeringsbidrag till bl a en inspelningsstudio med kr. Kultur och fritidsnämnden beviljade kr avseende lokalupplåtelsen. I en skrivelse, undertecknad av projektledaren för FS-musik, Rune Gardell, inkommen där den tidigare inlämnade och behandlade ansökningen bifogats, ansöks ånyo om bidrag för att utrusta en inspelningsstudio. Ungdomsavdelningen har i tjänsteutlåtande påtalat att inspelningsstudio finns tillgänglig på Musikstugan där det även finns plats för grupper utan egen utrustning. Avdelningen avstyrker att bidraget ges. Vad avser hyresbidraget har sådant för år 2000 redan beviljats. Framställningen avslås.

14 Kfn 137 Au 122 Registrering av kulturföreningar Dnr 00/223-76, 00/222-76, 00/168-76, 00/170-76, 00/ Kultursekreteraren föreslår att följande kulturföreningar godkänns för registrering i föreningsregistret: Föreningen Gotlands Folkdansfestival Vadis musik- och kulturförening Östergarns musikförening Klinte Filmstudio Visby Internationella Tonsättarcentrum Östersjöns författar- och översättarcentrum Kultursekreteraren föreslår vidare att han ges rätt att på delegation besluta om godkännande av förening för registrering i föreningsregistret. 1. Föreslagna registreringar godkänns 2. Kultursekreteraren ges rätt att på delegation besluta om registrering av kulturförening som fyller uppsatta krav.

15 Kfn 138 Projekt för ungdomsinflytande Chefen för ungdomsavdelningen redovisade kommunstyrelsens beslut 145/00 där det uppdragits åt barn- och utbildningsnämnden och kultur- och fritidsnämnden att till budgetberedningen utarbeta förslag till mål för det föreslagna projektet. Ansökan om statsbidrag med 450 tkr till projektet har av kommunstyrelsen insänts till justitiedepartementet. I upprättande av denna har målformuleringar för projektet framtagits av kommunstyrelsen i samarbete med bl a ungdomsavdelningen. Kulturoch fritidsnämnden har inte tagit ställning till formuleringarna. Av förvaltningen vidtagna åtgärder i ärendet godkänns

16 Kfn 139 Rapporter Ordföranden rapporterade avseende: Planeringen inför en konferens avseende studieförbundens verksamhet på Suderbys, SFK:s konferens i Katrineholm, Sammanträde med styrgruppen för Gråboprojektet, samt Från en debatt om Konstmuseets framtida verksamhet. Vice ordföranden rapporterade avseende: Sammanträde i referensgruppen för projektet Kost och fysisk aktivitet, Från ett upptaktsmöte i Stockholm avseende samarbetet med Gozo inom projektet vänort 2001 Förvaltningschefen rapporterade avseende: Representation vid FMC:s träff på Kneippbyn, Byggnadsarbetena, invigning och användning av Björkanderska husets första etapp, Den omedelbart förestående Cartoonfestivalen, Att markandsföringsgruppen kommer att bestå till vidare, Pågående förhandlingar med BUF avseende ev överföring av danskonsulentverksamheten, samt Bok- och biblioteksmässan i Göteborg där ett stipendium och ett vandringspris gått till Gotland.

17 Kfn 140 Delegationsbeslut Utbetalningslistor Anställningsavtal Beslut om utbildning Dnr 00/ KEFF-MC, ansökan om registrering av nybildad förening. Kfn 141 Anmälningsärenden Gotlands Fotbollsförbund, redovisning av Ledarutbildningsprojekt Adidas fotbollsskola Hembygdskommitténs besök vid hembygdsföreningar mm hösten 2000 Möte ang miljöinventering av föreningsägda/drivna idrottsanläggningar Visby Ishalls anläggningsråds möte Referat från Spelmanstävlingen i Burs.

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget

96 Publikskydd till Hemse Ishall. 97 Bidrag till studieförbunden Framställning om översyn av folkbildningsbidraget REGISTER Sammanträdesdag 2000-06-21 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 90 Byggnadsnämnden, förslag till detaljplan för Visby Gustavsvik 1:3 Gotlands kommun 91 Konstnärscentrum Öst, bidragsansökan för

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl 19.00-21.10 39 Konstgräsplan B på

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

2011-08-23. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2011-08-23. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-08-23 FALKENBERG 233 Redovisning av uppdrag former för stöd till idrottsanläggningar. Dnr KS 2011-316 KS, KF

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-13 Plats och tid Sammanträdeslokalen, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2013-03-13 kl. 13.00 17.15 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden Kultur- och bildningsförvaltningen Sammanträde 2015-12-08 Sida 1 (9) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2015-12-08 Kl 9.00-17.00 Plats: Tjärnkraften, Klöverstigen 10 C Borlänge Dessa

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001

146 Remiss. Förslag till kommunalt program för kost och fysiskt aktivitet. 148 Pingstkyrkan, ansökan om bidrag 2001 REGISTER Sammanträdesdag 2001-10-31 Kultur- och fritidsnämndens protokoll 143 Sammanträdesdagar 2002 144 Avgiftstaxa i budget 2002 145 Kvartalsrapport nr 3 2001 146 Remiss. Förslag till kommunalt program

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunalt lån till Slöinge Tennisklubb. Dnr KS 2010-253

Kommunalt lån till Slöinge Tennisklubb. Dnr KS 2010-253 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2012-11-06 FALKENBERG 238 Kommunalt lån till Slöinge Tennisklubb. Dnr KS 2010-253 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar

KALLELSE KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA. Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden. Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar 2017-10-19 1 (11) KALLELSE Nämnd och tid 2017-09-14 Klockan 13:00 Plats Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar Besök Nr ÄRENDELISTA Föredragande 1 Information från Kultur- och fritidsförvaltningen 2 Budget

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (8) Protokoll 2/2013 Tid Kl 15.00 18.30 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-02-19 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 12-35 Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10)

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 19 februari (10) Kultur- och föreningsutskottet 19 februari 2015 1 (10) Plats och tid: Beslutande: Ericssonrummet 9.00-11.00 Torbjörn Parling, ordförande Christel Iversen Patrik Fornander Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KFS 102 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Övergripande uppgifter 1.

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden Beslutad

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden Beslutad 1 Delegationsordning Kultur- och fritidsnämnden Beslutad 2016-04-20 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Ansvarsområden... 3 Överföring av beslutanderätt Kommunallagen (KL 6 kap. 33 )... 3 Skillnaden

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40

Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum Sammanträdestid 13:30 14:40 Protokoll Nr 9 Sammanträdesdatum 2011-10-05 Sammanträdestid 13:30 14:40 Kultur- och fritidsnämnden Närvarande Ledamöter Per Johansson (C), ordförande Bernt Zander (S), vice ordförande Knut-Arne Kareld

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning. Kultur- och fritidsnämnden 1. Allmänt om delegation 1.1 Syfte och avgränsning Det är upp till det beslutande organet att avgöra i vilken utsträckning man ska överlåta sin beslutsrätt. Möjligheterna att delegera beslutanderätten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-03-14 i Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet. kl. 18.15-18.50 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet.

Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet. 1(5) Beslut kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017, Ljungarummet. Besök Tid Ärende Frida Andersson 13.20 24 b Ingrid Ivarsson 13.20 24 b Bert Runesson 13.45 20-23 1. Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll s Tid och plats Måndagen den 10 september 2012 kl. 18.00 20.40 Prologen, kommunhuset Beslutande Ledamöter Gunilla Lindberg (FP), ordförande fr o m 32 Sivert Åkerljung (KD) Ann-Britt Fransson (M) Johan

Läs mer

Idrottsanläggningarna aktuell information. Kultur- och fritidsnämndens beslut

Idrottsanläggningarna aktuell information. Kultur- och fritidsnämndens beslut 2009-10-13 1 KFN 110 Idrottsanläggningarna aktuell information. Fritidsintendenten Hellen Wallén ger aktuell information från idrottsanläggningarna. Fattas inga beslut i ärendet. 2009-10-13 2 KFN 111 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-13 Sida 1 (12) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt

Läs mer

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD)

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.50 Protokoll 2/2011 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2011-02-21 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9)

Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 21 april (9) Kultur- och föreningsutskottet 21 april 2016 1 (9) Plats och tid: Beslutande: Fagerkvistrummet kl.09.03-10.32 Ajournering: 09.34-09.51 Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Patrik Fornander

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden. Plats och tid Falköpingssalen, kl Beslutande Se närvarolista på sida 2 1 (8) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 13.15 15.15 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare Underskrifter Sekreterare

Läs mer

4. Slutbesiktning av Anders Larssons utsmyckning vid Tingsbrogården

4. Slutbesiktning av Anders Larssons utsmyckning vid Tingsbrogården 2005-10-27 K A L L E L S E Kultur- och fritidsnämndens konstkommitté kallas till sammanträde på Gotlands konstmuseum, onsdag 2 november 2005, kl. 10.00. Föredragningslista: 1. Aktuella utsmyckningsprojekt

Läs mer

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005

Årsredovisning 2005. Tilläggsanslag/ombudgetering av driftavvikelser från 2005 Kommunstyrelsen den 10 april 2006 Ks 51 Dnr KS06/126 040 Årsredovisning 2005 Ekonomiavdelningen har upprättat årsredovisning för 2005. Arbetsutskottets förslag till kommunfullmäktige: Efter hörande av

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2008-04-17 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2008-04-17 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur och fritidsnämnden 20080417 1 Plats och tid Rönninge Folkets Hus, Gluggen, Galleri Salem, Torsdagen 17 april, 2008, kl 19.0020.15 Beslutande Anders Forsberg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2014-11-12 1(11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 12 november 2014 kl 14.30-16.30 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 13:00-17:00 Multen Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) 123 Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana Olsén (C) Jonas Hansen (KD)

Läs mer

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23

Per Gjörloff, kultur- och fritidschef Alexander Arbman, nämndsekreterare Sophie Palm, kultur- och fritidskonsulent 17-23 1(19) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 9 maj 2019 kl 13:00 14:21 Beslutande Margareta Schlee (M), Ordförande Frida Sundqvist Hall (C) 23 Simon Bring (SD) Mikaela Gross (V) Bodil Fager Bergqvist

Läs mer

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000

KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 2 KFN 32 Dnr 00.029-805 FÖRDELNING AV BIDRAG TILL KULTURVERKSAMHET 2000 Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid möte 2000-02-21 att anslå 153 000 kr till Tjörns kulturföreningar och Bohusläns teater samt

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget Kn 42 Dnr: KN.2011.32 2 Mål och budget 2012-2016 Kn 42 Kommunfullmäktige har beslutat om ramar och strategiskt styrdokument inför mål och budget 2012-2016. tillförs 728 kronor enligt utblicken för 2012.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för byggnadsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Byggnadsnämnden fullgör, i den mån uppgifterna inte åligger kommunstyrelsen,

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Protokoll

Protokoll Protokoll 2010-06-02 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Yxhults huvudkontor 2010-06-02, klockan 15:30 Beslutande Björn Eriksson (S) Eva Wilhelmsson (S) Lisbet Björklund (S) Anneli Roos (S) Mikael

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn och utbildningsnämnden Protokoll Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott Onsdagen den 10 mars 2010 Ärenden: Au 25 Au 26 Au 27 Au 28 Au 29 Internkontrollplan Interkommunal ersättning Bidrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen

174 Förändringar i sammanträdesplan Carl Degermansfonden Wisby Ridklubb, ansökan om tillgång till mark i Rävhagen REGISTER Sammanträdesdag 2001-12-19 1 (2) Kultur- och fritidsnämndens protokoll 173 Ekonomisk uppföljning 174 Förändringar i sammanträdesplan 2002 175 Länsstyrelsen. Förslag till bildande av kulturreservatet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2010-04-12 16 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-04-12, kl 13.15-16.25. Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) 15-20, 24, Bert Parsmo (Kd)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer