Månadsrapport september 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Månadsrapport september 2011"

Transkript

1 SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND EKONOMI- OCH PERSONALAVDELNIN GEN DNR /11 SID 1 (8) Handläggare: Tomas Snees Telefon: Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd Månadsrapport september 2011 Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Månadsprognosen för januari-september 2011 läggs till handlingarna. Margareta Östrand T.f. stadsdelsdirektör Tomas Snees T.f. ekonomichef Sammanfattning Förvaltningen prognostiserar ett underskott om 5,5 mnkr före resultatöverföring och ett nollresultat efter resultatöverföring. Ekonomiskt bistånd prognostiserar ett underskott om 2,4 mnkr. Förskola prognostiserar ett underskott om 2,0 mnkr. Verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning prognostiserar ett underskott om 13,8 mnkr. Kultur- och föreningsverksamhet prognostiserar ett underskott om 1,7 mnkr. Nämnd och administration prognostiserar ett överskott om 1,5 mnkr. Individ- och familjeomsorg prognostiserar ett överskott om 2,2 mnkr. Äldreomsorgen prognostiserar ett överskott om 2,3 mnkr. Övrig verksamhet prognostiserar ett överskott om 8,4 mnkr.

2 SID 2 (8) Bakgrund Varje månad görs en budgetuppföljning och en prognos för innevarande år. Föreliggande prognos är baserad på bokföringen för januari t.o.m. september samt kända kostnader och intäkter. Ärendets beredning Månadsprognosen har utarbetats av förvaltningsledningen i samarbete med enhetscheferna. Ärendet har behandlats i förvaltningsgruppen Lokala pensionärsrådet och lokala handikapprådet har behandlat ärendet respektive Förvaltningens årsprognos Verksamhetsområde JVP Prognos Prognos Bokslut (mnkr netto) 2011 Sep T Nämnd och administration 31,6 1,5 1,0 1,9 Individ- och fam.omsorg. 101,3 2,2 2,3 3,0 Flyktingmottagande 0,8 0,0 0,0-0,2 Ekonomiskt bistånd 69,6-2,4-2,4 3,4 Arbetsmarknadsåtgärder 3,3 0,0 0,0-0,1 Stadsmiljö 8,1 0,0 0,0-2,9 Förskolan 202,8-2,0-2,0 1,5 varav utförare -4,5-4,5 3,9 Äldreomsorg 315,8 2,3 2,3 0,4 varav utförare -2,3-2,3-5,4 Stöd till pers med funktionsnedsättning. 170,4-13,8-13,4-9,7 varav utförare -3,2-3,2-2,5 Kultur och förening 12,9-1,7-1,7-2,3 Övrig verksamhet 12,0 8,4 8,4 11,3 Kapitaltjänstkostnader 3,1 0,0 0,0 0,0 Prognos före resultatöverföring: 931,7-5,5-5,5 6,3 Förändring av resultatfond 5,5 5,5-1,7 Prognos efter resultatöverföring 0,0 0,0 4,6 Nämnd och administration Verksamhetsområdet prognostiserar ett överskott om 1,5 mnkr. Överskottet hänförs till lägre personalkostnader än budgeterat.

3 SID 3 (8) Individ- och familjeomsorg, inklusive socialpsykiatri Verksamhetsområdet prognostiserar ett överskott om 2,2 mnkr. Av överskottet hänförs 1,4 mnkr till utredningsenheten för vuxna och avser främst färre placeringar på HVB-hem och LVM-hem. Vidare prognostiseras ett överskott om 0,6 mnkr inom Resursenheten för barn och ungdom. Anledningen är främst lägre personalkostnader inom familjebehandlare med särskild inriktning (FSI). Socialpsykiatrin prognostiserar ett sammantaget överskott om 0,2 mnkr. Av överskottet hänförs 0,4 mnkr till lägre placeringskostnader för gruppboende enligt SoL. Stödboendet Fallskärmen prognostiserar dock ett underskott om 0,2 mnkr som främst hänförs till högre kostnader för IT och handledning. Utredningsenheten för barn och ungdom prognostiserar ett nollresultat. Prognosen bygger på att kostnaden för de resterande tre månaderna uppgår till tkr per månad. Nedan redovisas tabell över kostnaderna för köpt vård inom utredningsenheten för barn och ungdom per månad. Månad Kostnad (tkr) Januari 707 Februari 869 Mars 926 April 919 Maj 933 Juni 939 Juli 905 Augusti 932 September 956 Snitt 898 Budgeten bygger på en genomsnittlig månadskostnad om 942 tkr. Tabellen redovisar endast de vårdkostnader som faktureras. Ekonomiskt bistånd inklusive handläggning Verksamhetsområdet prognostiserar ett underskott om 2,4 mnkr. Försörjningsstödet prognostiserar ett underskott om 2,2 mnkr och handläggningskostnaderna ett underskott om 0,2 mnkr.

4 SID 4 (8) I samband med att kommunstyrelsen beslutade om tertialrapport 1 beviljades nämnden ett extra anslag om 2,4 mnkr för ökade kostnader inom försörjningsstöd. Trots detta prognostiseras således ett underskott om 2,4 mnkr. Kostnaderna för utbetalt försörjningsstöd har under det första åtta månaderna varit i snitt 0,3 mnkr högre än justerad budgetnivå. Detta beror främst på att medelbidraget varit högre än budgeterat men även att antalet hushåll i snitt varit 23 fler per månad än budgeterat. Prognosen för resterande 3 månader bygger på en genomsnittlig månadskostnad om cirka 4,6 mnkr. Handläggningskostnadernas prognostiserade underskott om 0,2 mnkr hänförs till högre personalkostnader. Utvecklingen under året Period Utbetalt ekonomiskt Utbetalt ekonomiskt Medelbidrag kr/hushåll Antal bidragshushåll bist Agresso (Tkr) bist USK (Tkr) Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September prel Genomsnitt Budgetnivå* *Budgetnivån har förändrats i samband med att kommunstyrelsen beviljades nämnden extra medel om 2,4 mnkr. Arbetsmarknadsåtgärder Verksamhetsområdet prognostiserar ett nollresultat. Stadsmiljö Verksamhetsområdet prognostiserar ett nollresultat.

5 SID 5 (8) Förskola Verksamhetsområdet prognostiserar ett underskott om 2,0 mnkr före resultatöverföring och ett överskott om 2,4 mnkr efter resultatöverföring. De centrala kostnaderna prognostiserar ett överskott om 2,5 mnkr, där större delen beror på ökat täckningsbidrag då fler barn än budgeterats varit inskrivna. Öppna förskolan på Resursenheten för barn och ungdom prognostiserar ett underskott om 0,1 mnkr. Resultatenheterna prognostiserar ett underskott om 4,4 mnkr före resultatöverföring och en budget i balans efter resultatöverföring. Flera av resultatenheterna använder en del av sin resultatfond till ersättningsanskaffning av möbler och inventarier. Några resultatenheter har extra personalkostnader av engångskaraktär. Äldreomsorg Äldreomsorgen prognostiserar ett sammantaget överskott om 2,3 mnkr före resultatöverföringar. Efter resultatöverföringar prognostiseras ett överskott om 3,4 mnkr. Beställarenheten för äldre prognostiserar ett överskott om 4,6 mnkr för verksamhetsåret. Beställarens köp av hemtjänst prognostiserar ett överskott om 1,0 mnkr som förklaras av att de beställer i genomsnitt 500 timmar mindre än budgeterat. Enheten hade även budgeterat med en buffert för oförutsedda kostnader om 1,9 mnkr. Denna prognostiseras inte behöva tas i anspråk. Överskottet hänförs även till att enheten kommer att erhålla en budgetförstärkning om 1,8 mnkr i samband med att kommunfullmäktige beslutar om tertialrapport 2. Norra hemtjänstenheten prognostiserar ett underskott om 897 tkr för verksamhetsåret. Efter överföring av resultatfond från 2010 prognostiseras ett nollresultat. Södra hemtjänstenheten prognostiserar ett underskott om 200 tkr för verksamhetsåret. Efter överföring av resultatfond från 2010 prognostiseras ett överskott om 915 tkr. Tidaholmsplans hemtjänstenhet prognostiserar ett underskott om 1,2 mnkr för verksamhetsåret. Underskottet hänförs till ett vikande kundunderlag. I tertialrapport 1 beslutade nämnden att avveckla Tidaholmsplans hemtjänstenhet. Stöd och service till personer med funktionsnedsättning Verksamhetsområdet prognostiserar ett underskott om 13,8 mnkr.

6 SID 6 (8) Verksamhetsområdets ledning prognostiserar ett underskott om 0,3 mnkr. Underskottet är hänförbart till underhållsåtgärder av gruppbostäder som drivs av Attendo LSS AB. Beställarenheten beräknas överskrida budget med 10,3 mnkr. Detta främst till följd av ökade kostnader inom det fasta anslaget men även det rörliga anslaget för assistansersättning enligt Socialförsäkringsbalken (SFB) 20 första timmar prognostiserar ett underskott. De verksamheter inom det fasta anlaget som överskrider budget är främst sjukhem, turbundna resor till och från daglig verksamhet, hemtjänst, ledsagning och korttidstillsyn för barn över 12 år. För att komma till rätta med underskottet arbetar enheten efter en framtagen handlingsplan. Som exempel kan nämnas att en genomgång av beslut genomförs och att även en konsult kommer att anlitas för att gå igenom fattade beslut om turbunden färdtjänst, hemtjänst, sjukhem och KTT. Enheten har även kontaktat andra stadsdelsförvaltningar för att få tips och idéer på andra effektiviseringsåtgärder. Trollebo korttidsboende redovisar ett underskott om 1,9 mnkr till följd av vikande kundunderlag och övertalighetskostnader. Enheten avvecklades den 30 april då beläggningen var för låg och behovet av korttidsplatser på vardagar hade minskat. Enheten för personligt stöd prognostiserar ett underskott om 1,3 mnkr. Detta förklaras främst av övertalighetskostnader då alla brukarna som är beviljade personlig assistans, valt annan utförare. Då kvarvarande verksamhet är för liten för att drivas i egen regi avvecklades enheten För de brukare som beviljats avlösar- och ledsagarservice och väljer kommunal utförare, utförs insatsen av Farsta stadsdelsförvaltning. Kultur- och föreningsverksamhet Verksamheten inom kultur- och föreningsverksamhet prognostiserar ett underskott om 1,7 mnkr. Av underskottet hänförs 1,5 mnkr till en tidigarelagd upprustning av Skarpnäcks kulturhus. Sommarkoloniverksamheten prognostiserar ett underskott om 0,1 mnkr. Den öppna fritidsverksamheten på Resursenheten för barn och ungdom prognostiserar ett underskott om 0,1 mnkr.

7 SID 7 (8) Övrig verksamhet Övrig verksamhet prognostiserar ett överskott om 8,4 mnkr. Verksamhetsområdet används som reserv för att möta upp obudgeterade kostnadsökningar inom beställarenheterna samt ej budgeterade omstruktureringskostnader. Investeringar Projekt Mnkr JVP 2011 Prognos 2011 Avvikelse Upprustning Tidaholmsparken 2,7 2,7 0,0 Upprustning Skarpnäcks gård 1,8 1,8 0,0 Skateboardparken Street Plaza 1,0 1,0 0,0 Tillgänglighetsanpassning Flatenbadet 1,0 1,0 0,0 Mindre investeringsprojekt, enligt fördelningsnyckel 1,6 1,6 0,0 Inventarier och maskiner 4,4 2,4 2,0 Nettoresultat 12,5 10,5 2,0 Investeringar på parkmark Investeringar på parkmark prognostiseras följa plan. Investeringar för inventarier och maskiner Investeringar för inventarier och maskiner prognostiserar ett överskott om 2,0 mnkr. Övrigt Avtal Omsorgshuset Förvaltningen har i enlighet med tidigare nämndbeslut förlängt gällande avtal med Omsorgshuset. I samband med detta justeras priset till 302 kr per timme från tidigare 297 kr per timme. Resursenheten Eftersom resursenhetens verksamhet finansieras till viss del av andra aktörer finns intresse att särskilja denna verksamhet, då en förändring av den externa finansieringen kommer att innebära budgetkonsekvenser.

8 SID 8 (8) Resursenhetens bruttobudget för år 2011 uppgår till 27,1 mnkr. Av dessa finansieras 20,7 mnkr av Skarpnäcks stadsdelsnämnd. Resterande 6,4 mnkr (24 procent) finansieras av andra aktörer. Stockholmshem står för 3,5 mnkr och Svenska bostäder för 0,5 mnkr. Därtill har nämnden under året beviljats 2,4 mnkr från Söderortsvisionen. Utöver detta nyttjar stadsdelsnämnden lokaler i Bagishuset och Skarpnäcks ungdomscafé till ett värde om 0,5 mnkr kostnadsfritt från ovanstående bostadsföretag. Barnomsorgsgarantin Barnomsorgsgarantin hölls innevarande månad.

Månadsrapport mars 2016

Månadsrapport mars 2016 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-72/16 Sida 1 (8) 2016-04-07 Handläggare Tomas Snees Telefon: 08-508 15 062 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-04-14

Läs mer

Månadsrapport februari 2016 samt anmälan och beslut om delegation

Månadsrapport februari 2016 samt anmälan och beslut om delegation Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-72/16 Sida 1 (8) 2016-03-10 Handläggare Tomas Snees Telefon: 08-508 15 062 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-03-17

Läs mer

Godkännande av månadsrapport september 2016

Godkännande av månadsrapport september 2016 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2016-10-11 Handläggare Christina Carleson Telefon: 08-508 15 072 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-10-27 Förvaltningens

Läs mer

Godkännande av månadsrapport november 2016

Godkännande av månadsrapport november 2016 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (10) 2016-12-06 Handläggare Christina Carleson Telefon: 08-508 15 072 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2016-12-15 Förvaltningens förslag

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013

Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Sida 1 (7) 2013-11-12 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-11-19 Ekonomisk månadsrapport oktober 2013 Förslag

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport mars 2018

Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Avdelningen för ekonomi Sida 1 (7) 2018-04-06 Handläggare: Christian Forsberg 08 508 18 118 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Ekonomisk månadsrapport mars 2018 Förslag till beslut Stadsdelsnämnden

Läs mer

Månadsrapport november 2015

Månadsrapport november 2015 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-12-08 Handläggare Linda Yacoub 08-50820032 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport november

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010

Ekonomisk månadsrapport för oktober 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-10-15 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-11-23

Läs mer

Månadsrapport till nämnden i mars 2018

Månadsrapport till nämnden i mars 2018 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen 2018-03-05 Sida 1 (9) Handläggare Sara Hallström Telefon: 08-508 03088 Till Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport till nämnden i mars 2018

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport för november 2010

Ekonomisk månadsrapport för november 2010 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR PLAN ERING, STRATEGI OCH SERVICE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-14 Handläggare: Pär Dahlqvist Telefon: 08-508 181 18 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-12-16

Läs mer

Månadsrapport för november 2009

Månadsrapport för november 2009 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN Handläggare: Lena Holmdahl Telefon: 08-508 20 030 SID 1 (6) 2009-12-08 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport för november

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon:

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon: ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN Handläggare: Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (7) 2012-03-08 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Månadsrapport juli 2016

Månadsrapport juli 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Avdelningen för ekonomi- och verksamhetsutveckling Sida 1 (10) 2016-08-10 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport juli 2016 Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Månadsrapport september 2014

Månadsrapport september 2014 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Strategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2014-10-08 Handläggare Cornelia Schroeder Lundberg Telefon: 08-508 03 088 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport maj 2017

Ekonomisk månadsrapport maj 2017 Avdelningen för ekonomi, stadsmiljö och strategi Dnr 1.2.1-157/2017 Sida 1 (9) 2017-06-09 Handläggare: Anna Ganning Hallendorff 08 508 18 057 Till Farsta stadsdelsnämnd 2017-06-15 Ekonomisk månadsrapport

Läs mer

Stadsdelsnämnden godkänner månadsrapporten för september 2012 och lägger den till handlingarna.

Stadsdelsnämnden godkänner månadsrapporten för september 2012 och lägger den till handlingarna. Administrativa avdelningen S K Ä R H O L M E N S S T A D S D E L S F Ö R- V A L T N I N G Handläggare: Ilona Tóth / B-M Stenborg Tfn: 08-508 240 83 / 508 240 80 TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-08-10 DNR

Läs mer

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-10 Handläggare Jan Francke Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Månadsrapport februari 2015 Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner

Läs mer

Månadsrapport för juli 2013

Månadsrapport för juli 2013 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2013-08-08 Handläggare Helena Nilsson Telefon: 08-50820032 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Lena Holmdahl Telefon:

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Lena Holmdahl Telefon: ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN Handläggare: Lena Holmdahl Telefon: 08-508 20 030 SID 1 (6) 2009-03-09 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport för februari

Läs mer

Månadsrapport till nämnden i oktober 2017

Månadsrapport till nämnden i oktober 2017 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2017-10-10 Handläggare Sara Hallström Telefon: 08-508 03088 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport till nämnden

Läs mer

Månadsprognos per mars 2014

Månadsprognos per mars 2014 Bilaga 1 Dnr 1.2.1./428- Månadsprognos per mars Förvaltningen prognostiserar per 31 mars en budget i balans. För verksamhetsområde stöd och service till personer med funktionsnedsättning prognosticeras

Läs mer

Månadsprognos per mars 2013

Månadsprognos per mars 2013 SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN SID 1 (11) 2013-04-11 Handläggare: Anneli Hilmersson Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner föreliggande

Läs mer

Månadsrapport februari 2014

Månadsrapport februari 2014 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Strategiska staben Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1-152/2014 Sida 1 (12) 2014-03-06 Handläggare Niklas Björkman Telefon: 08-508 03 088 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

Tertialrapport 2 år 2011

Tertialrapport 2 år 2011 RINKEBY-KISTA STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Klas Robinson (måluppföljningen) Sara Hallström (ekonomiavsnittet) Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1.- 490-2011 SID 1 (8) 2011-09-20

Läs mer

Månadsrapport mars 2013

Månadsrapport mars 2013 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1-246/ SID 1 (12) -04-05 Handläggare: Niklas Björkman Tel nr: 08 508 03 088 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2010 SID 2 (14)

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2010 SID 2 (14) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING STRATEGISKA STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1-414/ SID 1 (14) -08-21 Handläggare: Niklas Björkman Tel nr: 08 508 03 088 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

Månadsprognos per februari 2013

Månadsprognos per februari 2013 SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN SID 1 (10) 2013-03-05 Handläggare: Anneli Hilmersson Till Skärholmens stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Nämnden godkänner föreliggande

Läs mer

Ekonomisk rapport april 2019

Ekonomisk rapport april 2019 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2019-04-24 Kommunstyrelseförvaltningen 1 (3) Torstein Tysklind Ekonomichef 08-578 29730 torstein.tysklind@tyreso.se Diarienummer 2019/KS 0022 001 Kommunledningsutskottet

Läs mer

Bilaga 1:1. Nämndernas redovisning av prognos och stadsledningskontorets synpunkter

Bilaga 1:1. Nämndernas redovisning av prognos och stadsledningskontorets synpunkter Bilaga 1:1 Nämndernas redovisning av prognos och stadsledningskontorets synpunkter Kommunfullmäktige m.m... 2 Revisorskollegiet... 3 Valnämnden... 3 Stadsdelsnämnderna... 4 Övergripande... 4 Pedagogisk

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Månadsrapport november 2016

Månadsrapport november 2016 Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Avdelningen för ekonomi- och verksamhetsutveckling Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2016-11-04 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Månadsrapport november 2016 Förvaltningens

Läs mer

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret

Månadsrapport september 2013. Kundvalskontoret Månadsrapport september 2013 Kundvalskontoret Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 7 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Månadsrapport februari 2016

Månadsrapport februari 2016 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VO ADMINISTRATION EKONOMIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2016-03-10 DNR. 103-16-1.2.1. SDN 2016-03-10 Handläggare: Jan-Åke Frögéli Telefon: 08 508 06 066 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Protokoll. Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD)

Protokoll. Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ingemar Tönnberg (S) Roger Brodin (M) Karl Persson (SD) Ulla Lundh (S) Margot

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Ordförande: Tony Hansson Förvaltningschef: Ann Letorp Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Omflyttning av medel rapport till kommunstyrelsen I nuläget inget

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden

Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden RAPPORT/REDOVISNING Socialkontoret Handläggare Karolina Blomqvist Tel. 0152-29331 Socialnämnden Dnr SN/2015:110-042 2015-03-11 1/7 Månadsrapport februari 2015 för socialnämnden Ekonomi och verksamhet Drift

Läs mer

Tertialrapport 1/2012 för Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Tertialrapport 1/2012 för Skarpnäcks stadsdelsnämnd SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2.1.-207/12 SID 1 (43) -05-07 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd -05-24 Tertialrapport 1/ för Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Ekonomisk rapport efter maj 2016

Ekonomisk rapport efter maj 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-06-03 SN 2015/0525.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter maj 2016 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (5) Kvartalsrapport mars med prognos 1-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till kvartalsrapport per mars samt helårsprognos för 2018. Resultatet

Läs mer

Sammanträdesdatum Ibrahim Khalifa Ordförande

Sammanträdesdatum Ibrahim Khalifa Ordförande KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sammanträdets plats och tid: Sammanträdesrummet Skölden Kommunhuset i Märsta Tisdagen den 20 oktober kl.18.30

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari september Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2018/0015 Joakim Nygren Tjänsteutlåtande 1 (5) Delårsbokslut och prognos 2-2018 Ärende Kommunledningskontoret har upprättat förslag till delårsbokslut för första halvåret samt helårsprognos för 2018. Resultatet efter första halvåret

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Månadsrapport november 2016

Månadsrapport november 2016 Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Dnr 1.3.1-812/2015 Sida 1 (5) 2016-12-07 Handläggare Peter Svensson Telefon: 08 508 25 075 Till Socialnämnden 2016-12-13 Månadsrapport november 2016 Förvaltningens

Läs mer

Månadsrapport november 2016

Månadsrapport november 2016 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VO ADMINISTRATION EKONOMIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2016-12-15 DNR. 103-16-1.2.1. SDN 2016-12-09 Handläggare: Jan-Åke Frögéli Telefon: 08 508 06 066 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Tertialrapport 1/2013 för Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Tertialrapport 1/2013 för Skarpnäcks stadsdelsnämnd SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND TJÄNSTEUTLÅTAND E DNR 1.2.1.-218/13 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2013-05-23 SID 1 (48) 2013-05-06 Tertialrapport 1/2013

Läs mer

Socialnämndens månadsbokslut

Socialnämndens månadsbokslut Socialnämndens månadsbokslut Kostnader 144 260 147 150-2 890 603 841 609 841-6 000 Intäkter 27 385 28 462 1 077 111 241 113 741 2 500 Netto 116 875 118 688-1 813 492 600 496 100-3 500 Utfallet efter tre

Läs mer

Ekonomisk rapport efter oktober 2016

Ekonomisk rapport efter oktober 2016 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-11-09 SN 2015/0525.03.01 Tel 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter oktober 2016 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 6 Hälsotal

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för februari Till Socialnämnden. Förslag till beslut

SOCIALFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för februari Till Socialnämnden. Förslag till beslut SOCIALFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.2-613/21 SID 1 (1) 211-3-1 Till Socialnämnden Månadsrapport för februari 211 Förslag till beslut Månadsrapporten per den 28 februari

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262)

1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[2] 2018-11-12 Dnr TEF/2018:262 1 Ekonomisk uppföljning oktober 2018 (TEF/2018:262) Förslag till beslut godkänner den ekonomiska uppföljningen för perioden januari till och med oktober

Läs mer

Månadsrapport oktober 2015

Månadsrapport oktober 2015 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VO ADMINISTRATION EKONOMIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2015-11-10 DNR. 139-15-1.2.1 SDN 2015-11-19 Handläggare: Jan-Åke Frögéli Telefon: 08 508 06 066 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-12-07 Sida 1(1) Vård och omsorg Kenneth Lindhe 0479528233 kenneth.lindhe@osby.se Budgetuppföljning 2018 Dnr VON/2018:34 042 Vård och omsorg förslag till Vård och omsorgsnämnden

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport februari 2012 och efterfrågan av förskoleplats

Ekonomisk månadsrapport februari 2012 och efterfrågan av förskoleplats -01-24 1 (5) Dnr FN-0043/ Förskolenämnden Ekonomisk månadsrapport februari och efterfrågan av förskoleplats Beslutsunderlag Barn- och utbildningsförvaltningens skrivelse den 9 mars. Sammanfattning Förskolenämndens

Läs mer

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016

Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Ida Sverkersson 2016-11-11 OSN-2016-0108 Omsorgsnämnden Ekonomiskt bokslut per oktober 2016 Förslag till beslut Omsorgsnämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.51.-181-2018 Sida 1 (6) 2018-04-19 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 16 Oktober 2009 SID 1 (6) Handläggare: Ekonomisk prognos: L Nevbrant 508 04 038 Prestationsuppgifter: A Ödmark 508 05 178 Dnr

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (8) 2019-03-14 Handläggare Maria Uppström Telefon: 08-508 463 99 Till Arbetsmarknadsnämnden den 26 mars 2019 Ärende 6 Månadsrapport februari 2019 Arbetsmarknadsförvaltningens

Läs mer

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun

Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Gunvor Lindberg Kommunstyrelsen 2016-06-07 Månadsrapport per april 2016 med årsprognos för Täby kommun Det prognostiserat resultat för år 2016 som baseras på utfallet per april uppgår

Läs mer

Månadsrapport september 2016

Månadsrapport september 2016 BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING VO ADMINISTRATION EKONOMIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2016-10-12 DNR. 103-16-1.2.1. SDN 2016-10-27 Handläggare: Jan-Åke Frögéli Telefon: 08 508 06 066 Till Bromma stadsdelsnämnd

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 2017-03-24 Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Ekonomisk rapport efter mars 2018

Ekonomisk rapport efter mars 2018 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2018-04-11 SN 2017/0703.03.01 0480-450950 Socialnämnden Ekonomisk rapport efter mars 2018 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016

Uppföljning av stadens lex Sarah rapportering år 2016 Sida 1 (15) 2017-05-08 Socialförvaltningen Dnr 3.1.1-265/2017 Äldreförvaltningen Dnr 4.1-589/2017 Handläggare Socialförvaltningen Carolina Morales Till Socialnämnden 2017-06-13 Äldrenämnden 2017-06-20

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2015-03-17 KUN 2015/216 Handläggare: Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 1 Förslag till beslut att fastställa

Läs mer

Månadsrapport för juli 2012

Månadsrapport för juli 2012 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMISTABEN Handläggare: Marianne Berg Ekbom Telefon: 508 35 514 Till Arbetsmarknadsnämnden 28 augusti 2012 Ärende 15 TJÄNSTEUTLÅTANDE AMN DNR 1.2-0001/2012 SID 1 (11) 2012-08-15

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott

Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2015-02-27 Dnr Son 2015/31 Hantering av 2014 års ekonomiska resultat, disponering av över- och underskott Förslag till beslut Socialförvaltningen föreslår att socialnämnden lämnar

Läs mer

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial

1 (6) Delårsrapport Socialnämnden. Datum Delårsrapport Socialnämnden Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (6) Socialnämnden Datum 2016-05-13 Delårsrapport 1-2016 Socialnämnden Tertial 1 2016 2 (6) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Socialnämndens resultat efter 4 månader visar ett

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad

SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad 2010-12-16 223 241 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 242 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering 1. Vice ordföranden Maria Hannäs (V) utses att tillsammans

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun

Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1. Ragunda Kommun Revisionsrapport Uppföljning av ekonomi, tertial 1 Ragunda Kommun 12 juni 2015 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 4 Sammanfattning Resultatet för

Läs mer

Månadsrapport november Social- och äldrenämnden

Månadsrapport november Social- och äldrenämnden Månadsrapport november Social- och äldrenämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomi och verksamhet... 3 1.1 Resultat per verksamhet... 3 1.2 Investeringsuppföljning... 11 1.3 Volymer, statistik och kostnadsnyckeltal...

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport november 2016

Månadsrapport november 2016 Överförmyndarförvaltningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2-309/2016 Sida 1 (6) 2016-12-07 ÖFN 2016-12-14 8.1 Handläggare Tomas Sjölander Telefon: 08-508 29 732 Till Överförmyndarnämnden Förslag till beslut Uppföljningen

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Sammanträdesdatum. B-O Mörtlund, avdelningschef, 26 Camilla Jatko, enhetschef, 25-26 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-05, kl 0900-1410 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos Socialnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos Socialnämnd Kvartalsrapport mars och prognos 1 2018 Socialnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat...3 1.1 Driftredovisning...3 1.2 Investeringsredovisning...4 2 Viktiga händelser i verksamheten...4 3 Prognos

Läs mer

Nyckeltal till årsredovisningen 2013 Stadsdelsnämnd 718 Farsta Data avser år Rinkeby-Kista Data för Spånga-Tensta

Nyckeltal till årsredovisningen 2013 Stadsdelsnämnd 718 Farsta Data avser år Rinkeby-Kista Data för Spånga-Tensta Nyckeltal till årsredovisningen 2013 Stadsdelsnämnd 718 Farsta Data avser år 2013 701 Rinkeby-Kista Data för 2012 703 Spånga-Tensta med är med för att kunna se skillnad 704 Hässelby-Vällingby 706 Bromma

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Månadsrapport februari 2014

Månadsrapport februari 2014 Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) -03-20 Handläggare Marianne Berg Ekbom Till Arbetsmarknadsnämnden den 1 april Ärende 14 Månadsrapport februari Förvaltningens förslag

Läs mer

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET

Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Bokslut 2018 LSS-VERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 Brukaren ska uppleva att hon eller han får de behov

Läs mer