SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Stockholm Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 242 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering 1. Vice ordföranden Maria Hannäs (V) utses att tillsammans med ordföranden Billy Östh (M) justera dagens protokoll. 2. Protokollet ska justeras senast den 22 december 2010 hos nämndsekreteraren på Björkhagsplan 6, Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. 243 Godkännande av dagordning samt eventuellt beslut om närvaro- och yttranderätt Stadsdelsnämnden fastställer förslaget till dagordning. 244 Anmälan av protokolljustering Anmäldes att stadsdelsnämndens protokoll från sammanträdet den 11 november 2010 har justerats den 17 november 2010.

2 Information från stadsdelsförvaltningen Stadsdelsdirektör Cecilia Uddenfeldt informerade nämnden om de julaktiviteter som stadsdelen anordnar samt hur förvaltningens fritidsgårdar, områdesvärdar och nattvandrade kommer att arbeta. Stadsdelsdirektör Cecilia Uddenfeldt informerade om den introduktionsutbildning som förvaltningen planerar för den stadsdelsnämnd som tillträder Den 25 januari planeras denna äga rum från kl 13 och med en avslutande middag. Mer information om innehållet kommer vid ett senare tillfälle.

3 Nämndens frågor till förvaltningen Utgår

4 Månadsrapport November Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Trollebo korttidsboende med sex platser för barn och ungdom med funktionshinder avvecklas senast Månadsprognosen för januari november 2010 läggs till handlingarna. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat Förvaltningen prognostiserar ett överskott om 4,2 mnkr före resultatöverföring och 5,0 mnkr efter resultatöverföring. Nämnd och administration prognostiserar ett överskott om 1,5 mnkr, individ- och familjeomsorgen prognostiserar ett underskott om 0,2 mnkr, Ekonomiskt bistånd prognostiserar ett överskott om 3,2 mnkr, arbetsmarknadsåtgärder prognostiserar ett överskott om 0,1 mnkr, förskolan prognostiserar ett överskott om 1,7 mnkr, äldreomsorgen prognostiserar ett underskott om 1,2 mnkr, kultur- och föreningsverksamhet prognostiserar ett underskott om 0,6 mnkr, verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning prognostiserar ett underskott om 8,4 mnkr och stadsmiljö prognostiserar ett underskott om 2,9 mnkr. Övrig verksamhet prognostiserar ett överskott om 11,0 mnkr. Trollebo korttidsboende är en enhet med sex platser för korttidsvistelse utanför det egna hemmet för barn och ungdom med funktionshinder enligt LSS 9:6. Efterfrågan av korttidsvistelse för barn och ungdom har minskat och idag är beläggningen cirka 50 procent. Verksamheten prognostiserar ett underskott om 3,6 mnkr för Förvaltningen föreslår att nämnden beslutar att avveckla Trollebo korttidsboende för barn och ungdom senast Behovet av korttidsvistelse tillgodoses genom de verksamheter som av Stockholms stad har tillstånd enligt LOV (lagen om valfrihet). Särskilt uttalande anmäldes av vice ordförande Maria Hannäs (V), ledamoten Monika Lindh m.fl. (S) och tjänstgörande ersättare Linus Fhärm (MP)

5 Vi partier i opposition, Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna och Vänsterpartiet beklagar djupt att en av stadsdelens viktiga och välskötta verksamheter läggs ner. Forts a 247 forts. Vi tror precis som arbetstagarorganisationerna är marknadsföringen i staden borde kunnat vara bättre och att en aktiv marknadsföring hade kunnat förhindra en nedläggning. Den låga beläggningen idag gör att verksamheten kostnadsmässigt inte kan bära sig och därför finns skäl för att verksamheten avvecklas under våren 2011.

6 Barnvagnsramper i trappan mellan Paternostervägen 43 upp till Lidköpingsvägen Svar på medborgarförslag Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Skarpnäcks stadsdelsnämnd godkänner förvaltningens förslag till svar på Medborgarförslaget angående omprövning av beslutet att inte montera barnvagnsramper i trappan vid Paternostervägen 43 upp till Lidköpingsvägen. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat Skarpnäcks stadsdelsnämnd överlämnade ett medborgarförslag till förvaltningen för beredning. Skrivelsen innehåller en begäran att ompröva beslutet att inte montera upp barnvagnsramper i trappan Paternostervägen 43 upp till Lidköpingsvägen. YRKANDEN Ordförande Billy Östh m.fl. (M) och ledamoten Daniel Forslund (FP) yrkade bifall till förvaltningens förslag till beslut. Vice ordförande Maria Hannäs (V), ledamoten Monika Lindh m.fl.(s) samt tjänstgörande ersättare Linus Fhärm (MP) yrkade bifall till gemensamt förslag till beslut. SGÅNG Ordförande fann att det fanns två förslag till beslut: förvaltningens förslag till beslut som stöddes av (M) och (FP) och ett gemensamt förslag till beslut från (S), (V) och (MP). Ordförande ställde de båda förslagen till beslut mot varandra och fann att nämnden beslutat enligt förvaltningens förslag till beslut.

7 a 248 forts. Reservation lämnades av vice ordförande Maria Hannäs (S), ledamoten Monika Lindh m.fl.(s) och tjänstgörande ersättare Linus Fhärm (MP) till förmån för gemensamt förslag till beslut: Vi föreslog nämnden besluta Skarpnäcks stadsdelsnämnd uppdrar till förvaltningen att tillsammans med Trafikkontoret starta planering för att under 2011 initiera och igångsätta en ombyggnad av trappan så att ramper kan iordningsställas. Samt anför följande Under många år använde stadsdelnämnden en prioriteringslista när det gällde investeringsåtgärder i stadsdelen. Denna lista lämnades till ansvarig förvaltning i staden. Det kunde gälla parkbänkar, ändrad stäckning på en gångväg, riktning av trappsteg, eller renovering av hela trappor (exemplet trappan mellan Hässleholmsvägen och Helsingborgsvägen) Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna och Vänsterpartiet anser att vi måste sköta om vår stadsdel på ett bra sätt och underlätta för alla medborgare, inte minst i de områden som är backiga vilket är särskilt påfallande i Hammarbyhöjden och Björkhagen. Vi anser att de investeringsmedel som stadsdelen får för bl.a. åtgärder i park skulle kunna användas till att bygga ramper. Tillgänglighetsmedel finns även avsatta i stadens budget. Området som avses i ärendet måste räknas som parkmark och inte gatumark. Ansvaret för att iordningsställa ramper bör åligga stadsdelsförvaltningen. Vi beklagar att demokratins vägar blir längre och länge med den borgerliga alliansens politik.

8 Val av Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd 2011 Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 1. Nedanstående personer väljs till pensionärsråd för år 2011 i enlighet med bilagda nomineringar Till ordinarie ledarmöter: Lars Fors PRO Elke Liljemark SPF Ingegerd Engzell PRO Maud Luks PRO Ingemar Svenstam SPF Till ersättare: Göran Brettéus PRO Britta Lindqvist PRO Sibylla Rydén PRO Eva Sjögren SPF Barbro Trygg PRO 2. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat I varje stadsdelsnämnd skall, enligt beslut i kommunfullmäktige (2004:12), finnas ett pensionärsråd knutet till stadsdelsnämnden som ett rådgivande organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för pensionärsorganisationer, nämnd och förvaltning i allmänna frågor som berör äldres levnadsförhållanden. Pensionärsrådet ska, då det är fulltaligt, bestå av fem ledamöter och fem ersättare och utses av stadsdelsnämnden. Ledamöter och ersättare i rådet nomineras av pensionärsorganisationerna proportionellt till organisationernas medlemsantal i stadsdelsnämndens geografiska område. Ledamöterna ska vara bosatta inom stadsdelsnämndens område.

9 Kvalitetsredovisning för förskolan 2009/2010 Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Kvalitetsredovisningen godkänns och överlämnas till utbildningsförvaltningen. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat Alla förskoleenheter ska årligen upprätta en kvalitetsredovisning som ska beskriva hur enheten har uppfyllt läroplanen och dess mål. Förskoleavdelningen gör en bedömning av hur väl förskolan har uppfyllt läroplan och mål samt en övergripande bild av verksamheten. Förvaltningen lämnar redovisningen till utbildningsförvaltningen som har kommunfullmäktiges uppdrag att upprätta stadens samlade kvalitetsredovisning. Utifrån förutsättningarna är bedömningen att måluppfyllelsen är god och att målen har uppfyllts. Enheternas kvalitetsredovisningar har ytterligare förbättras när det gäller bedömning och analys. Flera enheter behöver se över strukturen för arbetet så att det skapas en tydlighet och ett systematiskt arbetssätt som underlag för uppföljning, analys av resultat och åtgärder för att nå uppsatta mål. Den nya organisationen med fler enheter har påverkat kvalitetsarbetet till det bättre. Särskilt uttalande anmäldes av vice ordförande Maria Hannäs (V), ledamoten Monika Lindh m.fl. (S) och tjänstgörande ersättare Linus Fhärm (MP) Vi är mycket bekymrade över att barnantalet i grupperna ökat markant under hela den borgerliga mandatperioden. Med vår politik skulle barngrupperna hållits på ett lågt tal. Maximalt 14 barn småbarnsgrupper och maximalt 18 i storbarnsgrupperna.

10 Anmälan av uppföljning av ramavtal gällande boendestöd genom Omsorgshuset i Stockholm AB Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Anmälan läggs till handlingarna. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat I mars 2009 övergick stadsdelsnämndens boendestödsverksamhet efter genomförd konkurrensutsättning till Omsorgshuset i Stockholm AB. Ett ramavtal tecknades som reglerar hur verksamheten ska bedrivas och vilka krav som ska uppfyllas. Den aktuella uppföljningen genomfördes i september Det finns inte några standardformulär för uppföljning eftersom det tidigare saknats entreprenader av boendestöd i staden. Uppföljningsformuläret har därför utformats av förvaltningen. Avtalet löper till och kan förlängas ytterligare ett år.

11 Skrivelse om bemanning på boende för personer med demenssjukdom skrivelse från S, V och MP Svar på skrivelse Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Detta tjänsteutlåtande överlämnas som svar på skrivelsen. ÄRENDET Ärendet redovisades i förvaltningens tjänsteutlåtande (dnr /10) daterat Opositionen har i en skrivelse till Skarpnäcks stadsdelsnämnd ställt frågor om bemanning inom demensboendet på Hemmet för Gamla. Frågorna handlar om nuvarande bemanning i förhållande till tidigare samt skillnaden mellan kommunal verksamhet och verksamhet som bedrivs på entreprenad. Förvaltningen har sökt i arkiverat material sedan 10 år tillbaks, fram till idag men information om bemanningen är ibland bristfällig. Personalbemanningen anges på olika sätt vilket gör det svårt att jämföra och dessutom särskiljs inte demensboendet från övrigt vård- och omsorgsboende.

12 Inkomna skrivelser från nämndens ledamöter och ersättare Anmäldes en gemensam skrivelse från ordförande Billy Östh m.fl.(m), ledamot Daniel Forslund (FP) samt ersättare Jonathan Lindgren (KD) angående föreningsbidrag. Skarpnäcks stadsdelsnämnd överlämnar skrivelsen från ordförande Billy Östh m.fl.(m), ledamot Daniel Forslund (FP) samt ersättare Jonathan Lindgren (KD) till förvaltningen för beredning.

13 Skrivelser från nämndens råd enligt lista Anmäldes protokoll från nämndens råd i förteckning (bilagd 254) Skarpnäcks stadsdelsnämnd lägger anmälan till handlingarna.

14 Inkomna medborgarförslag Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar att medborgarförslaget (dnr /10) överlämnas till stadsdelsförvaltningen för vidare handläggning.

15 Inkomna och utgående skrivelser från medborgare, remisser, m.m. enligt lista Anmäldes i förteckning inkomna och utgående skrivelser, remisser m.m.(bilagd 256) Skarpnäcks stadsdelsnämnd uppdrar åt förvaltningen att vidta de åtgärders som kan föranledas av de inkomna skrivelserna, remisser, m.m.

16 Anmälan av beslut i delegation avseende allmänna ärenden enligt lista Anmäldes beslut i delegation enligt förteckning (bilagd 257). Skarpnäcks stadsdelsnämnd lägger anmälan till handlingarna.

17 Ordföranden Billy Östh (M) tackade nämndens ledamöter och ersättare för den gångna mandatperioden samt tackade alla avgående ledamöter och ersättare för sin insats i nämnden. Ordföranden Billy Östh (M) tackade förvaltningen för ett gott samarbete under året och önskade nämnden och förvaltningen en God jul och ett Gott Nytt år. Vice ordföranden Maria Hannäs (V) tackade nämndens ledamöter och ersättare samt ordförande för den gångna mandatperioden samt önskade en God Jul och ett Gott Nytt år. Vice ordföranden Maria Hannäs (V) tackade förvaltningen för ett gott samarbete under året och önskade en God Jul och ett Gott Nytt år. Stadsdelsdirektör Cecilia Uddenfeldt tackade nämnden för ett gott samarbete under året som gått och önskade alla en God Jul och ett Gott Nytt år.

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut

1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) Beslut 2014-09-25 2 1 Genomgång av närvaro (Se separat närvarolista) 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokollsjustering Beslut 1. Vice ordförande Ewa Larsson (MP) utses att tillsammans

Läs mer

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats

PENSIONÄRSRÅDET ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl Plats SAMMANTRÄDE STOKOL L 201 8-01-25 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 25 januari 2018, kl. 13.30 14.15 Plats Närvarande Ordförande Vice ordförande Ledamöter Ersättare Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND. Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl SAMMANTRÄDE SPROTOKOL L 201 7-09-14 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid Torsdag 14 september 2017, kl. 13.30 14.05 Plats Älvsjörummet Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Inger

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 3 Sida 1 (5) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-09-17 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-09-17, kl. 13.45-15.15 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Tjänstemän Avdelningschefen Margareta Ericson, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson

Tjänstemän Avdelningschefen Margareta Ericson, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson Sammanträde tisdagen den klockan 09:00-09:10 Ledamöter Sus Andersson (MP) ordförande Ole-Jörgen Persson (M) vice ordförande Azad Hassan (S) Mecide Gulenay (S) Jossif Gummar (S) Stephan Gullberg (MP) Dennis

Läs mer

Månadsrapport per februari 2017

Månadsrapport per februari 2017 Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 143-2017-1.2.1. Sida 1 (5) 2017-02-23 Handläggare Annegret Wallin Telefon: 08-508 12 023 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2017-03-09

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Nr 1/2015 Sammanträde fredag klockan 9:00 9:10 Jessica Jormtun (MP) ordförande Abit Dundar (FP) vice ordförande Larsolof Blixt (S) Johan Faxér (MP) Carita Stenbacka Tenezakis (V) Lars Svärd (M) Tita Bergquist

Läs mer

Protokoll 1/2019. Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Protokoll nr 1/2019 Sida 1 (9)

Protokoll 1/2019. Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Protokoll nr 1/2019 Sida 1 (9) Sida 1 (9) Protokoll 1/2019 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde onsdagen den 2 januari 2019 kl. 09:00-09:45, Telefonvägen 30, plan 9 Konferensrum Lars Magnus Ledamöter Abit Dundar

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 26e januari, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 26e januari, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 26e januari, kl 09.30-12.00 (Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30 09.30) Plats: Hemtjänstlokalen Tuve, Glöstorpsvägen 26 Ledamöter: Kerstin

Läs mer

Protokoll från stadsdelsnämndens

Protokoll från stadsdelsnämndens Protokoll Sida 1 (5) 2015-03-19 Protokoll från stadsdelsnämndens pensionärsråd 2015-03-19 Närvarande: Ledamöter Ordförande Barbro Trygg (PRO) Vice ordförande Britt Anstrell (SPF) Inga-Britt Edberg (SPF)

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kungsholmens. stadsdelsnämnd

Kungsholmens. stadsdelsnämnd 1 4 Sida 1 (6) Tidpunkt: Måndag den 2 januari 2017, kl. 17.00 Lokal: Sammanträdesrummet Häggen, Justeras:, 2017-01-04 Maria Johansson (L) Tjänstgörande ordförande Mårten Svensson Risdal (S) Justerare Christin

Läs mer

Ulf Walther (S) Inga-Karin Mellberg. Sammanträde torsdag den 4 januari 2016 klockan 09:00 09:15

Ulf Walther (S) Inga-Karin Mellberg. Sammanträde torsdag den 4 januari 2016 klockan 09:00 09:15 NR1 /2016 Sammanträde torsdag den 4 januari 2016 klockan 09:00 09:15 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning, Slakthusplan 4, Gotland Ledamöter Ulf Walther (S) ordf Gustav Johansson (M) vice ordf Kristina

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S)

Protokoll 11/2018. Mikael Nilsson (M) Henrik Lundberg (M) Herje Larsson (L) Maria Skalin Alströmer (MP) Hans Tjernström (C) Folke Amnö (S) Sida 1 (22) Protokoll 11/2018 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde torsdagen den 20 december 2018 kl. 18:00-19:00, Telefonvägen 30, Konferensanläggningen en trappa ner Ledamöter

Läs mer

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde

klockan Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby. 1-8 slutet sammanträde -VÄLLINGBY PROTOKOLL 1:2007 Blad 1(6) Sammanträdesdag 2007-01-03 klockan 09.00 09.25 Justeras / 2007 Hässelby Torg 20 Plaisiren Hässelby Birgitta Wahlman Paragrafer 1-8 slutet sammanträde Berit Kruse Ordförande

Läs mer

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart.

Socialnämndens beslut. 3. Paragrafen justeras omedelbart. Sida 10 (37) 5 Framtidens valfrihetssystem inom socialtjänsten Svar på remiss från kommunstyrelsen av betänkande av utredningen om framtida valfrihetssystem inom socialtjänsten, SOU 2014:2 Dnr 1.6-61/2014

Läs mer

Månadsrapport september 2011

Månadsrapport september 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSNÄMND EKONOMI- OCH PERSONALAVDELNIN GEN DNR 1.2.1-48/11 SID 1 (8) 2011-11-10 Handläggare: Tomas Snees Telefon: 08-508 15 062 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Månadsrapport

Läs mer

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015

Reglemente för Pensionärsrådet i Härnösands kommun 2015 Kommunstyrelseförvaltningen Elisabet Jonsson, 0611-34 80 17 elisabet.jonsson@harnosand.se REGLEMENTE PENSIONÄRSRÅDET Reglemente för Pensionärsrådet i 2015 Dokumentnamn Reglemente Pensionärsrådet Dokumenttyp

Läs mer

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND

SPÅNGA-TENSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde torsdag 26 augusti 2010 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 klockan 18.00-18.53 Ledamöter Ann-Katrin Åslund (FP) ordförande Ornina Younan (S) vice ordförande Ole-Jörgen Persson (M)

Läs mer

Reglemente för socialnämnden. Antaget av kommunfullmäktige , 49 Dnr KS

Reglemente för socialnämnden. Antaget av kommunfullmäktige , 49 Dnr KS Reglemente för socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 49 Dnr KS.2014.44 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Nämndens uppgifter... 3 1.1. Avgränsningen av nämndens uppgifter... 3 1.2. Innehållet i nämndens

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet REGLEMENTE FÖR Kommunala pensionärsrådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2019-02-11 37 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer

Läs mer

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

5 Tertialrapport för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Sida 6 5 Tertialrapport 2 2016 för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Beslut 1. Budgetjustering begärs hos kommunstyrelsen med 0,6 miljoner kronor för ökade prestationer inom omsorgs om personer med

Läs mer

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 21 (51) 13 Central entreprenadupphandling av vård- och omsorgsboenden 2019 Förslag till vård- och omsorgsboenden att ingå kommande central upphandling av entreprenaddrift Dnr 5.1.2-125/2018 Äldrenämndens

Läs mer

Skärholmens stadsdelsnämnd

Skärholmens stadsdelsnämnd Sida 1 (20) stadsdelsnämnd Närvarande: Se sida 2 Tidpunkt: Torsdagen den 23 oktober 2014 Slutet möte mellan klockan 17.00 17.09 Öppet möte mellan klockan 18.00 18:30 Lokal: Slutet möte:, plan 7, konferensrummet

Läs mer

Funktionshinderrådets protokoll

Funktionshinderrådets protokoll Sida 1 (6) s protokoll Närvarande ledamöter Helena Lanzer Sillén, ordförande Mikael Erdefelt, vice ordförande Håkan Jarmar Lotta Rosenström Margareta Åsén Johansson Ulla Smedberg Ingela Hedén Förvaltningen

Läs mer

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. Beslut. 4 Anmälan av protokolljustering. Beslut

Beslut. 3 Godkännande av dagordning. Beslut. 4 Anmälan av protokolljustering. Beslut 2018-03-08 5 1 Genomgång av närvaro Närvaron redovisas separat på blad 1 4. 2 Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering Beslut 1. Vice ordförande Kristina Lutz (M) utses att

Läs mer

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon:

ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING. Månadsrapport för februari Handläggare: Helena Nilsson Telefon: ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING EKONOMIAVDELNINGEN Handläggare: Helena Nilsson Telefon: 08-508 20 032 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (7) 2012-03-08 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri Kungsholmens stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-30 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-02-02 Uppdragsbeskrivningar för verksamheter

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 1 ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND STADSDELSNÄMNDENS PENSIONÄRSRÅD PROTOKOLL Sammanträde 23 augusti 2012 Älvsjörummet Älvsjö stationsplan 11 Justerat 2012-08-24 Eva Sahlin Ordförande Sven Öberg Vice ordförande Närvarande

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND SAMMAN TRÄDE SPROTOKOL L 2015-10-15 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-10-15, kl. 13.30-15:00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Vice ordförande

Läs mer

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-03-10 Handläggare Jan Francke Telefon: 08-508 08 000 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Månadsrapport februari 2015 Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden godkänner

Läs mer

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353

Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Spånga-Tensta stadsdelsnämnd 2 februari 2017 Sammanträde Torsdagen den 2 februari 2017 klockan 18:00 Spånga Folkan, Spångavägen 353 Öppet forum Sammanträdet inleds kl. 18.00 med öppet forum och information

Läs mer

21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande:

21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning. BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: 2014-02-06 18:1 21 Redovisning av brukarenkät 2013 inom omsorgen för personer med funktionsnedsättning BESLUT Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Detta tjänsteutlåtande godkänns och läggs till

Läs mer

Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585. Dnr /2018. Äldrenämndens beslut

Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585. Dnr /2018. Äldrenämndens beslut Sida 10 (31) 8 Remiss Förslag till reviderade riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Remiss från kommunstyrelsens, KS dnr 2018/585 Dnr 1.6-374/2018 Äldrenämndens beslut 1. Äldrenämnden godkänner

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Stora salen, Skarpnäcks Allé Val av justerare och meddelande om tid och plats för protokolljustering F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 2013-01-24 S K A R P N Ä C K S S T A D S D E L S N Ä M N D Sammanträde, torsdag, den 7 februari 2013, kl. 18.00 TEMA: Bokslut 2012 - nådde vi våra mål? Sammanträdet

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 6e december 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus, Selma

Läs mer

om Ny praxis för namngivning av gator och offentliga platser i Stockholm

om Ny praxis för namngivning av gator och offentliga platser i Stockholm Utlåtande 2012: RIII (Dnr 312-438/2011) Ny praxis för namngivning av gator och offentliga platser i Stockholm Motion (2011:20) av Ann-Margarethe Livh och Maria Hannäs (båda V) Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (6)

Sammanträdesprotokoll (6) Sammanträdesprotokoll 2014-06-02 1 (6) Tid och plats Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Måndagen den 2 juni, kl. 17.00 17.40, Dirigenten, Stadshuset. Kerstin König

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(19) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion

Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Malmö stad Servicenämnden 1 (6) Protokoll Sammanträdestid 2015-01-15 Plats Paragrafer 1-9 Henrik Smithsgatan 13, rum Studion Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Ej närvarande Petra Bergquist (S) Ordförande

Läs mer

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende

11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Blad 10 11 Stängning av platser vid Vintertullens vård- och omsorgsboende Beslut 1. Stadsdelsnämnden beslutar att stänga 28 lägenheter i Vintertullens servicehus och 29 lägenheter i Vintertullens vård-

Läs mer

Ola Lundström (HSO/SDF) Ellinor Baurne (HSO/Attention)

Ola Lundström (HSO/SDF) Ellinor Baurne (HSO/Attention) KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 4 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde tisdagen den 24 april 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 27 / 4 2012 Ewa

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: 1(3) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 16:00-17:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Gunvor Nicander-Ekström (M) Inger Liljeberg-Kjelsson (M) Josefine Andersson

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kf 2019-06-17, 85 Ansvarig: Förvaltningschef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Upphandling av personlig assistans enligt LSS

Upphandling av personlig assistans enligt LSS SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIALA FRÅGOR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-04-13 Handläggare: Pia Ludvigsen Ehnhage Telefon: 08 508 25 911 Till Socialtjänst-

Läs mer

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 10/

Skärholmens stadsdelsnämnd Sammanträdesprotokoll 10/ Sammanträde torsdagen den 28 oktober 2010 på Medborgarkontoret Bodholmsplan 2 nb, Skärholmen centrum. Slutet möte mellan kl.17.00 17.06 Bodholmsplan 2, plan 7, stora sammanträdesrummet. Öppet möte klockan

Läs mer

Behovet av att öppna en ny förskola i Årsta Skrivelse från Roger Mogert (S)

Behovet av att öppna en ny förskola i Årsta Skrivelse från Roger Mogert (S) PM 2011:96 RIV (Dnr 321-2096/2009) Behovet av att öppna en ny förskola i Årsta Skrivelse från Roger Mogert (S) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Skrivelse från Roger

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Måndagen den 4 mars 2019, kl. I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ai II i-ci II isline F urustrand-ffi P[»ti S

Måndagen den 4 mars 2019, kl. I Largen, Alceahuset, Åkersberga. Enligt bifogad närvarolista. Ai II i-ci II isline F urustrand-ffi P[»ti S Österåker Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsen Tid Plats Närvarande Måndagen den 4 mars 2019, kl. I 6.00-16.13 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad närvarolista Utses att justera, 3:2 Ai

Läs mer

Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF

Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOL L Sammanträdestid, kl. 13.30-14:30 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Britt Petersson SPF Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd

Protokoll från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Sida 1 (5) från Skarpnäcks stadsdelsnämnds pensionärsråd Närvarande: Ledamöter Britt Anstrell (SPF Seniorerna) Magnus Brattström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SÖDERMALM STADSDELSNÄMND

SÖDERMALM STADSDELSNÄMND BLAD 5 20 Tertialrappor 2 för 2013 Beslut 1. Nämnden godkänner förvaltningens förslag till tertialrapport 2 och överlämnar detsamma till kommunstyrelsen och stadens revisorer. 2. Nämnden ansöker om utökat

Läs mer

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN

Vågmästaregatan 1 D, fjärde våningen. Bengt Pervik (fp) Lennart Johansson LAN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2005-06-20 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen TID 12.45 14.25 PLATS Vågmästaregatan 1 D, fjärde

Läs mer

8 Underlag för budget 2016 med inriktning 2017 och 2018

8 Underlag för budget 2016 med inriktning 2017 och 2018 Sida 9 8 Underlag för budget 2016 med inriktning 2017 och 2018 Beslut 1. Förvaltningens underlag till budget 2016 med inriktning 2017 och 2018 godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen 2. Paragrafen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-03-16 1(10) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.10 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Per Thorsell (M) Lise Lidbeck (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND

RINKEBY-KISTA STADSDELSNÄMND BLAD 18 15 Förslag från Rinkeby framtidskommitté Beslut Tjänsteutlåtandet utgör svar på medborgarförslaget Ärendet Rinkeby framtidskommitté har i juni 2013 lämnat in ett medborgarförslag, vilket omfattar

Läs mer

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer:

Protokoll SDN AFH Sammanträdesdatum Tid: 17:00-18:20. Plats: Granlidens äldreboende. Paragrafer: Tid: 17:00-18:20 Plats: Granlidens äldreboende Paragrafer: 279-303 Närvarande Beslutande Camilla Widman (S) ordförande tjg. ej p.g.a jäv 282 Peter Hermansson (M) andre vice ordförande Christian Larsson

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm

Förvaltningsbyggnaden, , kl. 08:30. Anneli Silverhav. Iris Dimitri. Valborg Fältholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 3, kl.15:00-17:10 Utses att justera Justeringens plats och tid Valborg Fältholm Förvaltningsbyggnaden, 2017-12-14, kl.

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för socialnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 Reviderat efter beslut av kommunfullmäktige 2016-06-20 88 2 Reglemente för socialnämnden Utöver det som

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-03-05 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.30-17.40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden Nummer: 50:1 Blad: (1) Reglemente för Socialnämnden A Socialnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Socialnämnden har att enligt gällande lagstiftning fullgöra kommunens uppgifter vad avser individ- och

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L)

Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Jessica Ericsson (L) 1 (8) Programberedning 3- Sammanträde i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri Datum Tid 14.00-17.05 (Sammanträdet ajourneras 14.30-14.40) Plats Södertörnssalen, landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

7 Fördelning av föreningsbidrag 2019

7 Fördelning av föreningsbidrag 2019 2019-03-21 8 7 Fördelning av föreningsbidrag 2019 BESLUT beslutar följande: 1. Föreningsbidrag beviljas enligt förvaltningens förslag. 2. Ärendet justeras omedelbart. Ärendet Ärendet redovisas i förvaltningens

Läs mer

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Anna Kettner att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 65-74 2010-12-08 Justerat 2010-12-20 Erik Langby Anna Kettner Anslaget 2011-01-10 Närvarande Ordförande Erik Langby (m) 1:e vice ordförande Stella Fare (fp) 2:e vice ordförande Anna Kettner (s) Ledamöterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Protokoll nr 6/2019. Protokoll 6/2019

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd Protokoll nr 6/2019. Protokoll 6/2019 Protokoll 6/2019 fört vid Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnds sammanträde torsdagen den 23 maj 2019 kl. 18:00-20:15, Telefonvägen 30, Konferensanläggningen en trappa ner Ledamöter Abit Dundar (L) Ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag

Revidering av förvaltningens hantering av medborgarförslag ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIENHETEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2008-907-000 SID 1 (5) 2008-12-10 Handläggare: Anne-Marie Hemphälä Telefon: 08-508 10 034 Till Östermalms stadsdelsnämnd sammanträde 2008-12-18

Läs mer

Månadsrapport november 2015

Månadsrapport november 2015 Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-12-08 Handläggare Linda Yacoub 08-50820032 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Månadsrapport november

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE

Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE Kommunala pensionärsrådet, KPR, REGLEMENTE GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2014-08-25, 113 Dnr: KS 2013/566 Revideras vid varje mandatperiod Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5)

SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) SÖDERMALMS STADSDELSNÄMND SID 1 (5) 2010-10-19 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds sammanträde tisdagen den 19 oktober 2010 kl. 09.30-11.30 Justerat 2010-10-21 Nils Mogård Göran Forsberg

Läs mer

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING Antagen av Hagfors kommuns fullmäktige 1999-01-26 4 Senast ändrad av Hagfors kommuns fullmäktige 2014-12-15 105 INLEDNING Hagfors kommun ska aktivt arbeta för att

Läs mer

FARSTA STADSDELSNÄMND

FARSTA STADSDELSNÄMND Sammanträde måndag 2 januari 2012 Förvaltningens konferenslokal, Storforsplan 44, Farsta centrum, klockan 08.30-08.40 Ledamöter Lars Jilmstad (m), ordförande Arne Fredholm (m) Roland Bjurström (m) Ann-Louise

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm.

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm. Administration Nämnd och kansli Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-468/17 Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 15 087 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-06-14 med anledning av ny förvaltningslag

Läs mer