Anteckningar Strategiska styrgruppen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20"

Transkript

1 Anteckningar Strategiska styrgruppen kl Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan Fritz Nils-Gunnar Ernstson Magnus Petzäll Dan Gustafsson Annika Wennerblom Lars Lindén Karl Fors (Sekreterare) Frånvarande Lennie Johansson 1. Presentation IT-samordnare Skaraborg och Fyrbodal Deltagarna presenterar sig tillsammans med de nytillträdda IT-samordnarna för Skaraborg och Fyrbodal 2. Genomgång av föregående mötesanteckningar och godkännande av agenda Tidigare anteckningar lades till handlingarna. Utskickat förslag till agenda anpassades, för att möjliggöra en presentation av kommande SKL-bidrag för ehälsa Presentation av statliga medel för 2013 Pär Levander presenterar de nyligen beslutade överenskommelser mellan regeringen och SKL, där medel kan komma Västra Götalands kommuner till del. För ehälsa och regional samordning av denna, förväntas samma bidrag som tidigare, cirka 2,2 miljoner (det som används till att finansiera IT-samordnare i kommunalförbunden). Nya medel, för projekt inom e-tjänster, roll- och behörighetshantering, mobil dokumentation, Nationell Patientöversikt (NPÖ), digitala trygghetslarm tilldelas 70 miljoner nationellt. Uppskattningsvis bör det då komma cirka 12 miljoner till del för VGK. De 12 miljonerna kräver motfinansiering av samma värde. Diskussion Bra att medel tillsätts. NPÖ är en av flera frågor vars införande diskuteras. Det finns de kommuner som upplever informationsbrister vid hemtagande av brukare i SVPL-processen. Kan det vara så att NPÖ är en lösning på detta? Fortfarande krävs dock fler producenter till NPÖ och 1177.se har etablerat ett medborgarperspektiv, möjligen kan det vara fördelaktigt att få in information från kommunernas socialtjänst till 1177? Avtal tecknas på länsnivå. Viktigt att dialog sker tillsammans med kommun. Kommunchef, socialchef, kontaktperson, m fl via kommunalförbundens nätverk. Bidragen bör ge förutsättningar till att prioritera utbildning av patientdatalagen.

2 Stora frågetecken finns och mer information krävs kring ehälsa En farhåga är att vi binder in våra IT-samordnare på att enbart hantera SKLs ehälsa-projekt. Övrig handlingsplan behöver även den hanteras. VästKom ansvarar för att presentera ett förslag för hantering av stimulansmedlen för ehälsa 2013 till kommande SSVIT-möte. Styrguppens medlemmar ansvarar för att informera i berörda nätverk. 4. Budget 2013 (Karl) Utskickat budgetförslag diskuteras. Inkomna synpunkter såsom odefinierad utvecklingspott, avrundning av samordnarbidrag, administrativ hantering samt bidrag till samordnare kontra förvaltningsuppdrag. Diskussion Kommundirektörerna behöver kunna styra budgeten. Politisk förankring och delaktighet. Tydlighet och transparens krävs. Dan återkopplar och rapporterar innevarande medel. Möjlighet finns att göra nytta. Sjuhärad önskar behålla sitt förvaltningsavtal för kommunikationstorget och att detta då ligger utanför de avsatta medlen för samordnare. Exempel ges på att förvaltningsuppdraget kan utföras av extern part, alternativ kan ytterligare resurs lyftas in för att stötta Michael i samordnaruppdraget. Bidrag för att IT-samordnare förmedlas till kommunalförbunden årligen, i början av året. För 2013 avsätts kr per kommunalförbund. I detta ingår omkostnader såsom exempelvis resor och lokaler. Förvaltningsuppdrag är ett separat uppdrag, med separat finansiering. Uppdraget omsluter 30% av en tjänst. Kostnaden skall justeras till att vara 30% av Med ovanstående korrigeringar godkännes budgeten. 5. GITS rekrytering funktionsledare, samt fortsatt arbete Dan, Joakim och Carl-Erik Jonson (VGR) ansvarar för rekryteringen. Rekryteringen skall enligt SITIV-beslut hanteras internt. Då ett antal annonserat externt finns även ett flertal externa sökanden. Ett urval har gjorts och i början på 2013 går gruppen vidare med intervjuer. 6. Rapport utredningsuppdrag SITHS Linn rapporterar om det utredningsuppdrag som gavs på föregående SITIV-möte. Arbetsgruppen innehåller representanter från både VGK och VGR. En utgångspunkt är att tillgången till orter där kortutgivning sker är få. En ökad tillgänglighet är efterfrågad. En förutsättning för ökad användning. Av de föreslagna tre alternativen är två relativt lika (alternativ 1 och 2). I dessa finns en högre grad av samordning via den kommande GITS-funktionen. I alternativ 3 kan alla kommuner ansöka och bli egen utgivare. Ett troligen attraktivt alternativ för större kommun. Ekonomiskt kan ekonomin påverkas för de mindre kommunerna, då troligen färre kort ges ut gemensamt.

3 I alternativ 1 och 2 förordas en certifikatstjänst. Då flyttas fokus från själva bäraren av certifikatet, kortet, med det kan kunden själv i framtiden sköta/upphandla andra kompatibla certifikatsbärare. I alternativ 2 förordas en hårdare styrning i GITS, där det offentligas totala ekonomi och tillgänglighet premieras. Vid genomförande förordas ett pilotinförande under Gemensam förvaltning från Förslag till beslut som kommer ställas till SITIV är att en projektledare anställs. Projektledaren ansvarar för att driva frågan vidare enligt önskat alternativ. 7. sunderlag IPv6 (Michael) Michael har tagit fram underlag för beslut för ett genomförande av en gemensam inventering av kommunernas utrustning för IPv6. Karl presenterar frågan i Michaels frånvaro. Flertalet kommuner har svarat ja till inventering, 14 kommuner svarade ej. Kostnad för inventeringen beräknas till ca Inventeringen genomförs. SSVIT erbjuder alla kommuner att delta i inventeringen. SSVIT delges resultatet av den intresseanmälan som genomförts. Karl ansvarar för genomförandet av inventeringen. 8. Upphandling SVPL/ITMV På eftermiddagens SITIV-möte kommer information delges från ansvarig. En kort beskrivning av frågan görs. Från ALVG har påpekats att upphandlingsgruppen saknar en viktig roll, en MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska). Frågan har ett beroende till införandet av NPÖ. Möjligtvis kommer viss information finnas i båda/flera system. 9. Avslutande av Pascalprojektet Linn beskriver den i handlingarna utskickade slutrapporten för projektet Pascal som företrädare för VGR skrivit. I denna benämns att: projektdirektiv förändrades under införandet, tidsplan var viktigast för det nationella projektet. Införandet genomfördes med ofullständigt och haltande system samt otestad leveranskedja. Dosleverantören fick stora problem med leveranserna. Projektet avslutas nu av VGR och övergår i förvaltning. Påverkan på funktionalitet har varit stor från Apoteket och Apoteket service. Viktigt är att ta tillvarata erfarenheterna från projektet och göra nästa bättre. Under våren kommer utbildningar komma kommunerna till del. Parallellt med införandet av Pascal har VGR upphandlat dosleverantör. Från maj månad övergår dosleveranserna till annat företag. Tidigare har kommunerna förmedlat och tecknat avtal med apoteket, för leverens till kommunernas äldreboenden osv. Önskas leverens till kommuners leverensadresser krävs ett avtal mellan kommun och dosleverantör. I exempelvis Skåne samordnas övergången till ny dosleverantör via kommunförbundet och man sköter där då förhandling och skapar ett avtalsförslag. Diskussioner förs kring om VästKom skall ta fram ett avtalsförslag.

4 Pascalutbildningarna erbjuds via socialhandläggarna på kommunalförbunden. VästKom etablerar kontakt med dosleverantören och tar fram ett standardavtal för VGK. 10. Översikt nationella initiativ Arbetsgruppen bestående av Annika W, Johan F, Ove F, Karl F och Dan G (sammankallande) har diskuterat ett förslag kring hur nationella initiativ kan tydliggöras för kommunerna. Ett presentationsmaterial är efterfrågat där exempelvis kommunchefer är målgrupp för presentationen. Karl visar ett första utkast där han flyttat över arbetsgruppens matris i en presentation. Presentationen ger en första inblick i arbetet, men är fortsatt arbetsmaterial och förmedlas i nuvarande form ej vidare. 11. Statusrapport ALVG, Prioriterade område Karl beskriver nuvarande handlingsplan och dess områden. Till dessa beskrivs från när frågan började arbetas med. Ett ökat antal områden, vid framtagandet av varje handlingsplan. Antalet anställda samordnare har dock minskat sedan starten inleds dock med fyra anställda samordnare, inklusive länssamordaren. Till detta behöver en förbättrad dialog och förankting till med kommunerna. Nya projekt tillkommer med resurserna för ehälsa Förslag ges på att en struktur för ansöknings/tilldelningsprocess tas fram till kommande möte. Där exempelvis kommun ansöker om regionala medel, vilket kräver motprestation enligt regelverk. Nationellt arbetar SKL med en styrning via gruppen CeSam. Regionalt väljer flera områden att kalla sig Cesam. För VGKs del kan CeSam Västra Götaland vara en namnsättning att diskutera. Viktigt att involvera kommunerna kring olika utvecklingsbehov kopplat till ehälsan. Klargör beslutsstruktur, informations och kommunikationsvägar. Handlingsplanen bör ses över. ALVG uppdras att till 28 februari revidera befintlig handlingsplan. Det skall göras i dialog med kommunerna. 12. Inbjudan SKL CeSam: Center för esamhället SKL och Lennart Jonasson efterträdare Per Mosseby föreslås att bjudas in till mars månads möte. 21 mars är dock Per upptagen. Mötet flyttas med det till den 18:e SKL bjuds till Västra Götaland den 18 mars. 13. av framtida mötestider samt ordförandeskap 2013 Ny ordförande för 2013 diskuteras. Joakim föreslås. Representationen i SITIV diskuteras. Ordföranden i SSVIT bör vara deltagare i SITIV. Tidigare har det varit två representanter från kommunalförbundet och två representanter från kommunerna. Detta är inget krav. En lösning med ordinarie och ersättare diskuteras Föreslagna mötestider fastslogs och skickas ut med handlingarna. Joakim Svärdström blir ordförande för SSVIT kommande år. Representanter i SITIV blir: GR Nils-Gunnar, Sjuhärad Joakim, Fyrbodal Annika, Skaraborg: Kjell. I SITIV deltar även VästKoms representanter. Övriga är ersättare till sin delregions

5 representant. 14. Genomgång av SITIV-agenda Eftermiddagens SITIV-agenda gås igenom. 15. Övriga frågor Annika önskar till nästa möte bjuda in projektledaren Ulrika Snis Lund visa deras arbete med att utveckla en demonstrationswebbplats, där tjänster tillhandahålls. Till denna finns betalningsfunktion. Ulrika Snis Lund bjuds in till kommande möte. Magnus Petzäll tackades för sina insatser, när han nu går vidare till tjänst på domstolsverket Vid anteckningarna Karl Fors Länssamordnare VästKom

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-11-01 kl. 09.30-12.30 Sjuhärads kommunalförbund, Olovsholmsgatan 32, Borås Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Lennie Johansson Joakim Svärdström

Läs mer

Anteckningar för SITIV 121101 kl 13.15-16.15

Anteckningar för SITIV 121101 kl 13.15-16.15 Anteckningar för SITIV 121101 kl 13.15-16.15 Plats: Sjuhärads kommunalförbund, Olovsholmsgatan 32, Borås 1. Presentation av representanter i SITIV Mötesdeltagarna presenterar sig Närvarande: Thomas Jungbeck

Läs mer

Minnesanteckningar ALVG-möte, tisdag 121117 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal Nordkoster

Minnesanteckningar ALVG-möte, tisdag 121117 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal Nordkoster Minnesanteckningar ALVG-möte, tisdag 121117 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal Nordkoster Närvarande: Karl Fors, Länssamordnare VästKom (Ordf) Johannes Adolfsson, IT-strateg Borås Fredrik

Läs mer

Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde

Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde Anteckningar möte Strategiska styrgruppen 2012-09-20 kl. 09.30-12.30 Lokal: Spegeln, i Portalen, Gothia Science Park, Kanikegränd 3, Skövde Närvarande: Thomas Jungbeck Dan Gustafsson Joakim Svärdström

Läs mer

Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens möte 2010-08-26

Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens möte 2010-08-26 Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens möte 2010-08-26 Tid: 9.00-12.00 Plats: Sjuhärads kommunalförbund, Olovsholmsgatan 32, Borås Närvarande: Nils-Gunnar Ernstson (ordf) Dan Gustafsson Leif

Läs mer

ANTECKNINGAR SSVIT. 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagens agenda. 3. Föregående anteckningar. 4. Informationspunkt ehälsa

ANTECKNINGAR SSVIT. 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagens agenda. 3. Föregående anteckningar. 4. Informationspunkt ehälsa ANTECKNINGAR SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT 2014 09 24. kl. 16.00 Scandic Crown, Göteborg Närvarande: Johan Fritz Sven Höper Lars Lindén Kjell Karlsson Lena Brännmar

Läs mer

ALVG-möte, torsdag 150512, Gårdavägen 2, 09.30-15.30

ALVG-möte, torsdag 150512, Gårdavägen 2, 09.30-15.30 ALVG-möte, torsdag 150512, Gårdavägen 2, 09.30-15.30 Närvarande: Christian Bonfre, em Anders Siljeholm, fm, distans Ingemar Roos Lena Arnoldsson Torbjörn Svedung Eva Hansson Odette Escobar Pär Levander

Läs mer

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT 2013-04-24 25 Tid: klockan 12.00-12.00 Plats: Hjortvikens konterens, Hindås Närvarande: Joakim Svärdström (Ordförande) Lars Lindén Kjell Karlsson Johan Fritz

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 för VästKom Beslutad i styrelsen den 19 december 2013 1 1. Vad är VästKom? VästKom är en ideell förening vars medlemmar är fyra kommunalförbund i Västra Götaland; Boråsregionens kommunalförbund,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 för VästKom Beslutad i styrelsen den 28 november 2014 1 1. Inledning VästKoms verksamhetsplan beskriver huvuddragen i de verksamheter och aktiviteter som vi ser framför oss för 2015.

Läs mer

Gemensam samverkansorganisation för Västra Götalands 49 kommuner.

Gemensam samverkansorganisation för Västra Götalands 49 kommuner. Gemensam samverkansorganisation för Västra Götalands 49 kommuner. Agenda Samverkansorganisation Pågående projekt och arbeten Nätverk Kommunerna samlas via kommunalförbundens nätverk Kommunchefer Socialchefer

Läs mer

Interimslösning SITHS delområde HSA-katalogen

Interimslösning SITHS delområde HSA-katalogen Interimslösning SITHS delområde HSA-katalogen Skriven av IT-samordnare Karl Andersson, Fyrbodals kommunalförbund 1.1 Inledning Inom IT-samverkan 1 i VG (Västra Götaland) uppdrogs från uppstarten olika

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT 2013-09-19 Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass Närvarande: Joakim Svärdström (Ordförande) Lars Lindén Thomas Jungbeck Annika Wennerblom Per-Olof

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 JANUARI 2011 SIDAN 1 AV 6 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Närvarande: Per-Olof Hermansson Annika Wennerblom Joakim Svärdström och Magnus Haggren Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Magnus Nilsson

Läs mer

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv.

Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Socialhandläggare VGK Charlotta Wilhelmsson Frånv. Pia Jonsson-Axelsson Elisabeth Jonsson Gunilla Bothén Frånv. Elisabeth Beijer Idalena Svensson Ellinor Seth/Shujaat Noormohamed Frånv. Pär Levander MÖTESANTECKNINGAR

Läs mer

Dan Gustafsson informerade om att hans tjänst kommer att utlysas efter sommaren.

Dan Gustafsson informerade om att hans tjänst kommer att utlysas efter sommaren. Anteckningar Styrgrupp IT i Väst 2012-06-20 Tid: 13:15 18:00 Plats: Fyrbodals Kommunalförbund Närvarande: Dan Gustafsson VästKom (TF Ordf.) Joakim Svärdström Sjuhärad Göran Ejbyfeldt VGR Bengt Säterskog

Läs mer

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Närvarande Annika Wennerblom Joakim Svärdström Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Magnus Nilsson Sven Höper Johan Fritz Karl Fors

Läs mer

Beslut Bifoga föregående anteckningar i samband med utskick av handlingar till nya möten.

Beslut Bifoga föregående anteckningar i samband med utskick av handlingar till nya möten. Anteckningar SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT 2015-11-25. kl. 09.15-12.00 Lokal: Banvallen, Gullbergsvass, Göteborg Närvarande: Per-Olof Hermansson Helena Söderbäck

Läs mer

Anteckningar från SSVIT

Anteckningar från SSVIT Anteckningar från SSVIT 2014-02-04 Tid: 09:15-12.30 Plats: Lokal 476, GR, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande: Peter Lönn Johan Fritz Lars Lindén Kjell Karlsson Thomas Jungbeck Joakim Svärdström Per-Olof

Läs mer

Anteckningar SSVIT. Närvarande:

Anteckningar SSVIT. Närvarande: Anteckningar SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT 20150224. kl. 9.0012.00 Lokal: Bommen på Gullbergsvass Konferenscentrum, Bergslagsgatan 6, Göteborg. Närvarande: Thomas

Läs mer

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT 2013-12-19 Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass

Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT 2013-12-19 Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass Anteckningar från Strategiska styrgruppen SSVIT 2013-12-19 Tid: klockan 9:30-12:30 Plats: Gullbergsvass Närvarande: Joakim Svärdström (Ordförande) Thomas Jungbeck Per-Olof Hermansson Peter Lönn Kjell Karlsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens (SSVIT) möte

Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens (SSVIT) möte Minnesanteckningar från Strategiska styrgruppens (SSVIT) möte 20101201 Plats: Folkets hus, Lilla Edet Tid: 1400-1630 Närvarande: Nils-Gunnar Ernstson GR (ordf.) Lasse Lindén Fyrbodal Johan Fritz Lilla

Läs mer

Mötesanteckningar. Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT

Mötesanteckningar. Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT - SSVIT Närvarande Per-Olof Hermansson Annika Wennerblom Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Magnus Nilsson Joakim Svärdström Kjell Karlsson

Läs mer

Anteckningar från Styrgruppsmöte för kommunal samordning i VG

Anteckningar från Styrgruppsmöte för kommunal samordning i VG Anteckningar från Styrgruppsmöte för kommunal samordning i VG 20111104 Tid: 9.30-12.30 Plats: Gullbergsvass, Göteborg Närvarande: Nils-Gunnar Ernstson GR (ordförande) Lena Brännmar Sjuhärad Thomas Jungbeck

Läs mer

Ärende 1 Allmän information

Ärende 1 Allmän information ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 15 JUNI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Roy

Läs mer

Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015. Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015

Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015. Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015 Handlingsplan Datum 2015-09-22 Diarienummer HS 63-2015 Handlingsplan för tillgänglighet och samordning för en mer patientcentrerad vård 2015 Innehåll Sammanfattning... 3 Överenskommelse om tillgänglighet

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT. 2014-06-12. kl. 09.00-12.00. Hotell Bohusgården, Uddevalla

Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT. 2014-06-12. kl. 09.00-12.00. Hotell Bohusgården, Uddevalla Anteckningar från SSVIT Strategiska styrgruppen för verksamhetsutveckling med stöd av IT. 2014-06-12. kl. 09.00-12.00. Hotell Bohusgården, Uddevalla Närvarande: Peter Lönn Kjell Karlsson Thomas Jungbeck

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-05-31 Närvarande:

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland

HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland HANDLINGSPLAN 2016 Regional utveckling av esamhället i Västra Götaland Inledning/bakgrund Sedan 2008 har VästKom varit samverkansorgan vid dialoger med SKL, VGR, med flera kring digitalisering. VästKom

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 14JUNI 2011 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Stf. 0rdf. Fredrik Edholm, IT-chef Skövde Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare GR

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län

Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län Projekt Sammanhållen hemvård i Gävleborg 2012-02-22 Projektrapport om kommunaliseringen av hemsjukvården i Gävleborgs län - utredning av förutsättningar för och förslag till kommunalisering av hemsjukvården

Läs mer

Framtidsbild Västsverige

Framtidsbild Västsverige 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-02-13 RS140084 Linn Berntsson, Projektledare och kommunikatör Regional samhällsplanering 035-179879 Regionstyrelsen Framtidsbild Västsverige

Läs mer

Regional samverkan för de 49 kommunerna i Västra Götaland - Verksamhetsutveckling med stöd av IT

Regional samverkan för de 49 kommunerna i Västra Götaland - Verksamhetsutveckling med stöd av IT Regional samverkan för de 49 kommunerna i Västra Götaland - Verksamhetsutveckling med stöd av IT Agenda SKL-initiativ esamhället Samverkan med andra parter Resultat av regional IT-samverkan 2011 Handlingsplan

Läs mer

Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga

Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga sida 1 2014-09-19 Dnr: KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Utökat uppdrag för vårdsamverkan Fyrbodal - samverkan Barn och Unga På uppdrag av det Politiska Samrådet för Vårdsamverkan Fyrbodal har Mathias Lind

Läs mer

ARKITEKTURLEDNINGSGRUPPEN

ARKITEKTURLEDNINGSGRUPPEN ARKITEKTURLEDNINGSGRUPPEN SIDAN 1 AV 6 15 MARS 2011, GÅRDAV ÄGEN 2 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt,

Läs mer

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Datum för mötet: 2015-09-01 kl. 10:00-12:00 Plats för mötet Kalmar, Larmgatan 6. Kunskapsnavet Närvarande: Esbjörn Grandalen, processledare Ewa Ekman, ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan Svensson Thomas

Läs mer

Äldre och läkemedel Slutrapport. Ulrika Ribbholm 2014-06-18

Äldre och läkemedel Slutrapport. Ulrika Ribbholm 2014-06-18 Äldre och läkemedel Slutrapport Ulrika Ribbholm 2014-06-18 Sammanfattning Under 2013 har projektet Äldre och läkemedel pågått och FoUrum har haft en projektledare avsatt för området på 25 %. Projektet

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 12 OKTOBER 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 6 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna.

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Minnesanteckningar kommunchefsmöte Dag onsdagen den 23 januari 2013 Tid 08.30 11.45 Plats Umeå stadshus, Kommunstyrelsens sammanträdesrum ande Övriga

Läs mer

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB

Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Vårt datum 2007-05-30 Vår referens Leif Lundin Projektplan för avfallsplanearbete SÖRAB Innehållsförteckning 1 Mål och förutsättningar...2 1 Mål och förutsättningar...2 2 Organisation...2 2.1 Inledning...2

Läs mer

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat Protokoll för Länsteatrarnas styrelsemöte 29/30 september 2013 Sammanträde 5/2013 Närvarande; Thomas Ohlsson, (ordf.) Lena Carlbom, Lennart Thörnlund, Magnus Holm, Linde Sjöstedt (sekr.). Malin Axelsson

Läs mer

Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1.

Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1. Invånarens syn på vilka etjänster inom Socialtjänsten som länet borde erbjuda samt behovet av regional plattform SLUTRAPPORT Version 1.0 Kalmar 2014-11-28 Ort och datum Diana Axelsson-Olsson Projektledare

Läs mer

Beredningarna för medborgardialog

Beredningarna för medborgardialog Beredningarna för medborgardialog Johan Lindberg Strateg 044-309 32 23, 0768-87 12 77 johan.lindberg@skane.se Datum 2012-08-28 Dnr 1100552 1 (8) Medborgarperspektiv i styrningen - Lägesrapport angående

Läs mer

Ärende 1 Uppstart: genomgång av senaste anteckningar, sammanfattning av vårens arbete och en blick in i höstens arbete

Ärende 1 Uppstart: genomgång av senaste anteckningar, sammanfattning av vårens arbete och en blick in i höstens arbete ARIKTEKTLEDNINGS GRUPPEN 24 AUGUSTI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik

Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik Trygghet, service och delaktighet i hemmet med digital teknik Namn: Ann-Charlotte Klarén Datum: 2015-06-12 Agenda Bakgrund Uppdrag och plan för genomförande 2015-06-18 2 Uppdrag till kommunerna ett beslut

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet

Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Västbus riktlinjer uppdrag och organisation inom Göteborgsområdet Delregional styrgrupp Västbus Reviderad 2015-10-28 Temagrupp Barn och Unga www.samverkanstorget.se I Göteborgsområdet samverkar Västra

Läs mer

Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76

Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76 Rolf Samuelsson Ordförandens förslag Diarienummer Socialnämndens ordförande 2014-03-17 SN-2014/76 Socialnämnden Övergång till digitala trygghetslarm SN-2014/76 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda.

Mötets öppnande. Joakim hälsar alla välkomna, därefter presenteras dagens agenda. ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 19 JANUARI 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3

Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3 1 Rapport från StrateGIS-projektet år 2002, etapp 3 Uppdrag och organisation av arbetet Länsstyrelserna fick i sitt regleringsbrev för 2001 uppdrag att fullfölja satsningen på utbildning inom GIS i StrateGIS-projektets

Läs mer

Gemensam handlingsplan 2013

Gemensam handlingsplan 2013 handlingsplan 2013 Plan för avfallshantering i ett hållbart samhälle 1 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 3 2. Inledning... 3 3. Organisation och ansvarsområden... 6 3.1. Kontaktmannagruppen...

Läs mer

Hällefors kommun. Kommunstyrelsens uppsikt över de kommunala bolagen Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-01-23 Antal sidor: 11

Hällefors kommun. Kommunstyrelsens uppsikt över de kommunala bolagen Revisionsrapport. Offentlig sektor KPMG AB 2014-01-23 Antal sidor: 11 Kommunstyrelsens uppsikt över de kommunala Revisionsrapport Offentlig sektor KPMG AB Antal sidor: 11 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 2 3. Syfte 2 4. Avgränsning och ansvarig nämnd 3 5. Revisionskriterier

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Minnesanteckningar ALVG-möte, , kl till 15.30

Minnesanteckningar ALVG-möte, , kl till 15.30 Minnesanteckningar ALVG-möte, 20110920, kl 09.30 till 15.30 Gårdavägen 2 Lokal 476 Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Michael Lekselius, IT-samordnare Sjuhärad Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010

Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010 1(6) Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010 Gymnasienämnd 2010-01-21. 1 1:1 Att uppdra åt gymnasiechefen att utreda om 1 andra stycket

Läs mer

Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa

Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa Kjell Monéus 2014-02-13 1 (3) Utvecklingsledare ehälsa 073-950 60 23 Förslag om beslut att påbörja arbetet med övergång till digitala trygghetslarm samt långsiktig plan för ehälsa Bakgrund Som ett led

Läs mer

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal.

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal. Tjänsteutlåtande Projektledare 2014-03-04 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: Anne-Sophie.Arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Arbetsupplägg för projektet Väsby Entré och projektbudget

Läs mer

Regional strategi för ehälsa i Västernorrland

Regional strategi för ehälsa i Västernorrland Regional strategi för ehälsa i Västernorrland En vägledning för det fortsatta arbetet med införandet av nationella ehälsotjänster i länets kommuner i samverkan med Landstinget och andra vårdgivare. Förord

Läs mer

Ärende 1 Reflektioner från förmiddagens möte och ev. fördelning av arbetsuppgifter av de beslut fattade av SSVIT

Ärende 1 Reflektioner från förmiddagens möte och ev. fördelning av arbetsuppgifter av de beslut fattade av SSVIT ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 13 SEPTEMBER 2010 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom Roy

Läs mer

Tillämpningsanvisningar

Tillämpningsanvisningar Upphandlingspolicy Tillämpningsanvisningar s Upphandlingspolicy beslutades av Regionfullmäktige 2011-11-28. Avdelningen för Koncerninköp har genomfört en uppdatering av Tillämpningsanvisningarna för att

Läs mer

Dokumenttyp. Namn på uppdraget

Dokumenttyp. Namn på uppdraget Uppdragsidé 1 (5) Uppdragsidé ehälsa 2013 Syftet med är att samla in idéer på uppdrag/projekt som stimulansbidraget för E-hälsa 2013 kan användas till. På så vis identifierar och definierar vi kommunernas

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204

MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 SIDAN 1 AV 5 MINNESANTECKNINGAR FRÅN STYRGRUPP VÅRDSAMVERKAN SKARABORG 20150204 Närvarande: Eva Sundström, Rita Ponerup, Lars Gotthardsson, Susanne Tedsjö, Per-Olof Hermansson, Marianne Olsson, Lars-Åke

Läs mer

Kravspecifikation - Boknings- och bidragssystem. för kultur och fritidsverksamheten. Förberedelse av upphandling

Kravspecifikation - Boknings- och bidragssystem. för kultur och fritidsverksamheten. Förberedelse av upphandling Daniel Antonsson Sida: 1 (5) Kravspecifikation - för kultur och fritidsverksamheten Förberedelse av upphandling Projektdirektiv Daniel Antonsson Sida: 2 (5) Godkännande av projektdirektiv och bilagor Beställare/Projektägare:

Läs mer

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson.

Projektplan. 1. Bakgrund. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun. Projektägare: Elsa von Friesen. Projektledare: Sara Mattisson. Projektnamn: Barnrättsarbete i Eslövs kommun Projektägare: Elsa von Friesen Projektledare: Sara Mattisson Godkänt av: Datum för godkännande: Barn och unga är en prioriterad grupp i kommunens olika verksamheter.

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015

Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015 1(8) Datum Diarienummer 2015-03-12 RS150023 Regionalt cancercentrum Syd Regionalt cancercentrum Väst Handlingsplan för region Hallands införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2015 Bakgrund

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per

Läs mer

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02

Dialogmöte. Alstermo 2014 06 02 2014-06-24 Dialogmöte Alstermo 2014 06 02 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Anders Svensson, ekonomi och

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017

Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) 35 KS/2016:51. Handlingsplan för e-hälsa i Östergötland 2016-2017 Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2016-02-29 1 (1) Sida 35 KS/2016:51 Handlingsplan för e-hälsa 2016-2017 Kommunerna och Region Östergötland bedriver sedan några år tillbaka

Läs mer

Agenda ALVG-möte, tisdag 120221 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal 476 (plan 4)

Agenda ALVG-möte, tisdag 120221 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal 476 (plan 4) Agenda ALVG-möte, tisdag 120221 kl 09.30-15.30 GR - Gårdavägen 2 Göteborg - lokal 476 (plan 4) Närvarande: Ej närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom IT-samordnare Skaraborg, vakant

Läs mer

REGIONAL SAMVERKANSRUTIN VID FAMILJEHEMSPLACERING

REGIONAL SAMVERKANSRUTIN VID FAMILJEHEMSPLACERING REGIONAL SAMVERKANSRUTIN VID FAMILJEHEMSPLACERING FÖR SOCIALTJÄNST OCH SKOLA INKLUSIVE ELEVHÄLSA Den sårbara familjen Psykisk hälsa Riskbruk och riskbeteende Äldres hälsa Nya perspektiv Utveckling i samverkan

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

ANTECKNINGAR. Styrgrupp IT i Väst - SITIV

ANTECKNINGAR. Styrgrupp IT i Väst - SITIV Styrgrupp IT i Väst - SITIV Närvarande: Helena Söderbäck Thomas Jungbeck Ante Baric, ersättare för Sven Höper Anneli Snobl, ersättare för Annika Wennerblom Karl Fors Katarina Amundsson Ragnar Lindblad

Läs mer

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationella Kompetensrådet NKR bildades 2010 och på initiativ

Läs mer

Beredningen Hälsa Minnesanteckningar

Beredningen Hälsa Minnesanteckningar Beredningen Hälsa Minnesanteckningar 2010-06-28 Tid: Fredag den 11 juni 2010, kl. 9,00-12,00 Plats: Kommunhuset, Bengtsfors Närvarande Yvonne Simonsson Daniel Jensen Anne Sörqvist Lis Palm, FoU-strateg

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson

Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: Karin Jansson Beredningen Utbildning Minnesanteckningar Beredningsansvarig: 2012-09-14 Tid: Tisdagen den 14 september 2012 kl 09.00-12.00 Plats: Närvarande: Högskolecentrum Bohuslän, Uddevalla Peter Heie, Strömstad

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN ALVG-MÖTE, ONSDAG ,

ANTECKNINGAR FRÅN ALVG-MÖTE, ONSDAG , ANTECKNINGAR FRÅN ALVG-MÖTE, ONSDAG 160127, Lokal: Konferenslokal 4, Anders Perssonsgatan 8, Göteborg, Mötet startar 9.30. Fika från 09.00 Närvarande: Christian Bonfré Anders Siljeholm Ingemar Ros Maricel

Läs mer

Slutrapport Analys organistion och planering införande i Grästorps kommun

Slutrapport Analys organistion och planering införande i Grästorps kommun 0.00 Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projektdokument Dokumentbeskrivning: Projekt: Projektnummer (enligt esamordnare) Slutrapport Digitala trygghetslarm Grästorp Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ

M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ M ÖTESANTECKNINGAR SOCITÉ 141126 Närvarande: Karl Fors, Pär Levander, Malin Camper, Elisabeth Jonsson, Gunilla Bothén, Richard Lindström, Charlotta Wilhelmsson, Staffan Almhede, Shujaat Noormuhamed (del

Läs mer

Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning

Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning Lägesrapport för uppdrag att upphandla tjänster för personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av psykisk funktionsnedsättning Återrapportering till Regeringen Socialdepartementet Arbetsmarknadsdepartementet

Läs mer

Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus

Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus +.öda Korset,,~... ~ SKANE Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar att en process för att utveckla formerna

Läs mer

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Kalmar läns kommuner & Astrid Lindgrens Hembygd

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Kalmar läns kommuner & Astrid Lindgrens Hembygd Lokal uppföljning av ungdomspolitiken i Kalmar läns kommuner & Astrid Lindgrens Hembygd En informationsfolder för kommuner, tjänstemän och politiker i genomförandet av LUPP 2009 LUPP en väg till kunskapsbaserad

Läs mer

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12

Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Monica Jonsson Vård- och omsorgstrateg Regionförbundet 018-182109, 0703-402109 monica.jonsson@regionuppsala.se Tjänstemannaberedning Kommun och Landsting i Uppsala län Protokoll från mötet 2013-04-12 Närvarande:

Läs mer

Datum 2015-12-15 Dnr 1504218. Fortsatt utveckling av kliniska prövningar

Datum 2015-12-15 Dnr 1504218. Fortsatt utveckling av kliniska prövningar Regionstyrelsen Rita Jedlert Bitr medicinsk direktör 040-675 31 38 Rita.Jedlert@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-12-15 Dnr 1504218 1 (5) Regionstyrelsen Fortsatt utveckling av kliniska prövningar Ordförandens

Läs mer

Granskning av EU-arbete inom Motala kommun

Granskning av EU-arbete inom Motala kommun Revisionsrapport Granskning av EU-arbete inom Motala kommun November 2008 Elisabeth Björk Innehållsförteckning Sammanfattning...3 1 Inledning...4 1.1 Bakgrund...4 1.2 Syfte och metod...4 1.3 Revisionsfråga...4

Läs mer

E-tjänst Särskilt boende Projektplan. 2014-09-16 Version 1.0

E-tjänst Särskilt boende Projektplan. 2014-09-16 Version 1.0 E-tjänst Särskilt boende Projektplan 2014-09-16 Version 1.0 Versionshantering Datum Version Beskrivning Ändrat av 2014-08-29 1.0 Godkänd Josephine Andersson Innehåll 1. Mål och ramar 3 1.1 Verksamhetsmål

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan 14, Göteborg 2011-11-07 kl 15.00 18.30

Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Plats: Norra Hamngatan 14, Göteborg 2011-11-07 kl 15.00 18.30 Sociala Ekonomins Råd i Västra Götaland (SER) Sammanträde Plats: Norra Hamngatan 14, Göteborg 2011-11-07 kl 15.00 18.30 NÄRVARANDE Ledamöter: Ulrika Frick, VGR ordförande Rosie Rothstein, VGR Marie-Ann

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund. Kartläggning av förstelärare (grundskola) inom Göteborgsregionen 2015-04-23

Göteborgsregionens kommunalförbund. Kartläggning av förstelärare (grundskola) inom Göteborgsregionen 2015-04-23 Göteborgsregionens kommunalförbund Kartläggning av förstelärare (grundskola) inom Göteborgsregionen 215-4-23 Innehåll Bakgrund 3 Ale 4 Alingsås 5 Göteborgs Stad 6 Härryda 7 Kungsbacka 8 Lerum 9 Mölndal

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006

2005-04-05. Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 PM Socialtjänstförvaltningen Yasmine Ekman Munir, Shahid Saleem, Ulla-Britt Fingal 2005-04-05 Bilaga 1 Genomfört arbete inom halveringsuppdraget år 2004 jämte pågående och planerat arbete 2005-2006 Bakgrund

Läs mer