Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus"

Transkript

1 +.öda Korset,,~... ~ SKANE Overenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap gällande frivilliga på sjukhus

2

3 Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar att en process för att utveckla formerna för samverkan mellan Region Skåne och den ideburna sektorn inleddes. Syftet med överenskommelsen är att skapa ett långsiktigt hållbart Skåne genom att stärka samspelet mellan den offentliga och ideburna sektorn. Härigenom stärks demokratin, delaktigheten ökas och utanförskapet minskas. "Den ideburna sektorn" är ett samlingsbegrepp för organisationer som främjar ett värde, ett mål eller en ide som gynnar allmän- eller medlemsintresset men som inte är ekonomiskt vinstdrivande eller en del av staten eller en kommun. Det kan röra sig om till exempel ideella föreningar, trossamfund eller stiftelser. Målet med överenskommelsen är att synliggöra och stärka den ideburna sektorns självständiga och oberoende roll som röstbärare och opinionsbildare samt att utveckla möjligheterna för den ideburna sektorn att utgöra en viktig aktör inom välfärds utvecklingen.!linje med denna överenskommelse tecknar Region Skåne genom Hälso- och sjukvårdsnämnden nu överenskommelse om Ideburet Offentligt partnerskap med utvalda ideburna organisationer. Syftet med överenskommelse om Ideburet Offentligt Partnerskap Syftet är att skapa ett långsiktigt hållbart Skåne genom att stärka samspelet mellan den offentliga och ideburna sektorn. Härigenom stärks demokratin, delaktigheten ökas och utanförskapet minskas. Målet är att utveckla möjligheterna för den ideburna sektorn att utgöra en viktig aktör inom välfärdsutvecklingen. Denna överenskommelse ger möjlighet för båda parter att uppfylla dessa mål och syftet. 1. Parter Region Skåne genom Hälso -och sjukvårdsnämnden Kristianstad Organisationsnummer Förening Svenska Röda Korset (SRK) genom enheten Vård. Box (10)

4 stockhalm Organisationsnummer (10)

5 2. Syftet med partnerskapet och verksamheten Röda Korset har genom sin verksamhet nationellt och internationellt ett förtroende hos en bred allmänhet. Röda Korset har under ett 20-tal år varit verksamma med Rödakorsvärdar på sjukhus i stora delar av landet. Denna verksamhet är väl känd och synlig. Organisationen är en icke- vinstutdelande verksamhet och tillför genom sin identitet en särart som ökar mångfalden i den offentliga vården. l Röda Korsets verksamheter lägger människor ner tid och engagemang i planerings- och styrningsarbete som är nödvändigt för att vidmakthålla och utveckla verksamheten. Denna tid är väsentligen att betrakta som oavlönad och ideell. Den typen av engagemang ger människor mycket sällan till andra typer av aktörer, varken inom det offentliga eller inom näringslivet. Denna tid och detta engagemang är en del av den särart och egenvärde Röda Korset investerar i denna överenskommelse. Frivilliga gör oftast sina insatser under begränsad tid vilket gör att behovet av nyrekrytering är en viktig del av verksamheten. Med finansiering från Region Skåne har Röda Korset utfört ett projekt Syftet med projektet är att utöka frivilligmedverkan på Skånska sjukhusen. Projektledaren har samordnat Rödakorsvärdgrupperna och samverkan med andra frivilligorganisationer som finns på sjukhusen i Skåne, för närvarande endast Svenska kyrkan. Samverkan med Handikappförbunden har initierats för att definiera behov och ta del av deras kunskaper. För Region Skåne syftar överenskommelsen om ideburet offentligt partnerskap till att de ingående organisationerna ska utgöra ett komplement till andra utförare av hälso- och sjukvård, som finansieras av hälso- och sjukvårdsnämnden. Dessa organisationer har byggt upp ett förtroende och en tillit inom de utsatta målgrupperna vilket möjliggör att deras behov av hälso- och sjukvård kan bli tillgodosedda, vilket kommer att bidra till förbättrad hälsa i samhället. De stödinsatser som möjliggörs genom denna överenskommelse om ett ideburet offentligt partnerskap sker inom det ansvar Region Skåne har enligt nuvarande ansvarsfördelning med andra huvudmän såsom kommun eller stat och innebär således ingen inskränkning i andra huvudmäns ansvar. 3. Värdegrund för partnerskapet Partnerskapet ska bygga på respekt inför varandras olika förutsättningar, öppenhet, dialog, som karaktäriseras av ömsesidig tillit, 5 (10)

6 lyhördhet, förståelse, respekt och acceptans för kritik, långsiktighet och transparens. 4. Målgrupp och uppdrag Rödakorsvärdar ger medmänskligt och praktiskt stöd till patienter, närstående och besökare som kommer till hälso- och sjukvården. Rödakorsvärdarna hjälper till med praktiska saker som en närstående eller vän skulle ha gjort. Rödakorsvärdarna utför inget sjukvårds- eller omvårdnadsarbete och ersätter inte personal. Sjukhusentren Rödakorsvärden är ett medmänskligt stöd till patienter, närstående och besökare med att visa vägen eller följa med till rätt plats. En del behöver få praktisk hjälp med att t.ex. ringa till taxi eller sjukresor/färdtjänst eller hämta ett glas vatten. Ibland blir väntan lång och då finns det tillfälle till samtal. Vårdavdelning På vårdavdelning är Rödakorsvärdens viktigaste uppgift att lyssna och samtala. Besöket blir ett välkommet avbrott och ett tillfälle till kontakt med omvärlden. Man kan exempelvis hjälpa till med att skriva ett brev, läsa högt ur en tidning eller bok och gå ärenden. Mottagningar och röntgen Ibland blir väntan lång och patienter som inte har någon närstående med sig kan behöva en pratstund eller få praktisk hjälp med något. Akutmottagning Arbetet på en akutmottagning fordrar flexibilitet och kunskap, då situationen förändras hela tiden. Detta ställer särskilda krav på de rödakorsvärdar som är verksamma här. Arbetsuppgifterna är i stort sett samma som för andra värdar, men kräver än mer samarbete med personalen. Rödakorsvärdar vid särskilda händelser Ett exempel är större vaccinationskampanjer där rödakorsvärden fyller en viktig funktion med att hjälpa till med olika praktiska göromål, så att personalen kan genomföra vaccinationerna på ett effektivt sätt. Vid en kris eller katastrof kan rödakorsvärdarna få särskilda uppgifter som ligger i linje med grunduppdraget 6 (10)

7 4.1 Allmän information om uppdraget Frivilligverksamheten utförs av Svenska Röda Korset och Svenska Kyrkan på överenskomna placeringar i Skånes sjukhus. Frivilliguppdraget är att stödja patienter och närstående, inte personal. Samordnaren för Röda Korsets verksamheter är placerad i organisationens egna lokaler i Malmö. Svenska Kyrkans verksamhet är fristående med egen organisation. Röda Korset och Svenska Kyrkan samarbetar kring kunskapsutbyte. 4.2/ntroduktion och utbildning Region Skåne bidrar med introduktion lokalt för de frivilliga och även med särskilt riktade utbildningar vid behov. Region Skåne skall bistå med information om och marknadsföring av verksamheten. Introduktion och utbildning genom Röda Korset Nya frivilliga får genom introduktion och utbildningar kunskaper, som skapar trygghet i uppdraget som rödakorsvärd och förutsättningar att bidrar till en god kvalite i verksamheten. Följande introduktioner och kurser är obligatoriska för nya frivilliga: Rödakorskunskap -ger kunskap om Röda Korset och grundprinciperna. Denna kurs ska helst genomföras före det första frivilliguppdraget, dock senast inom tre månader. Introduktionen "Att vara frivillig" -ger kunskap om vad det innebär att var frivillig och inkludera de frivilligas rättigheter och skyldigheter, försäkringar och tystnadslöften som motsvara en tystnadsplikt. Introduktionen ska genomföras före det första frivilliguppdraget Den lokala introduktionen -ger kunskap om vad som gäller på platsen där uppdraget genomförs t.ex. rutiner, hygien, lokalkännedom och hur Röda Korset samverkar med personal. Den ska genomföras före första frivilliguppdraget Medmänskligt bemötande -kursen ger kunskaper om samtals metodik, stress, kris och sorg. Kursen innehåller övningar i bemötande och samtalssituationer samt självreflexion och hjälparens egna reaktioner och behov. Röda Korset kan också erbjuda fortbildningar t.ex. i form av utbildning i Krisstöd. 7 (10)

8 Svenska Kyrkans utbildningar innehåller liknande komponenter som Röda Korsets. 5. Samverkan 5. 1 Samverkan mellan parterna Samverkan sker vid gemensamma möten och uppföljningar. Svenska Röda Korset samverkar med representant från Region Skåne, fackliga representanter och Svenska Kyrkan regionalt i en styrgrupp, samt lokalt med hälso- och sjukvårdens utsedda kontaktpersoner inom Region Skånes förvaltningar för att kunna leverera meningsfullt stöd till patienter och närstående. Dialog skall ske fortlöpande mellan parterna. 5.2 Samverkan med andra externa aktörer Samverkan sker med relevanta kommunala institutioner och andra aktörer inom den ideburna sektorn. Denna samverkan bidra till att öka de frivilligas kunskap och metodik för uppdrag på sjukhus. 5.3 Samverkan internt Samverkan sker internt med Röda Korsets nationella rådgivare för sociala verksamheter, samt med de lokala röda korsföreningar som ansvarar för grupperna. 6. Utvärdering och uppföljning Årligen upprättar föreningen en verksamhetsplan och vid årets slut en årsberättelse som redogör för verksamheten under föregående år med uppföljning av plan. Verksamhetsplanen ska innehålla aktiviteter och målsättning för året. Röda Korset skickar regelbundet in rapport enligt överenskommet format. 7. Ekonomi Överenskommelsens ekonomiska omfattning är kronor. Verksamheten ska finansieras av Region Skåne med kronor. Svenska Röda Korsets främsta bidrag är i form av inköp av utrustning, utvärdering, cirka frivilliga samt arbetet med rekrytering, utbildning, och stöd till dessa via Röda Korsets lokalföreningar och andra nätverk Region Skåne del av finansieringen avser kostnad för en samordnare på heltid, verksamhets -och samordning kostnader, administration, verksamhetskostnader i form av marknadsföring, rekrytering, utbildning och fortbildning av frivilliga Ekonomiska villkor och Fakturering Region Skånes del av finansieringen enligt punkt 7 sker genom att Röda Korset fakturerar Region Skåne en gång per år. 7.2 Ersättningens justering 8 (10)

9 Uppräkning av finansieringen av överenskommelsen sker årligen för 2014 och 2015 enligt den klausul för ersättningens justering som är vanligast förekommande i LOV-upphandlade vårdavtal (70 o/o AKI juni-juni SNI 2007 P-S, 15 o/o KPI juni-juni, 15 o/o fast pris) i Region Skåne. Senaste åren har detta varierat mellan 4,7 o/o (2008) och 0,7 o/o (2010). 8. Marknadsföring Båda ingående parterna i överenskommelsen ska i de situationer som är lämpliga, beskriva att verksamheten och de insatser som utförs, sker genom ett ideburet offentligt partnerskap parterna emellan. 9. Grundförutsättningar för överenskommelsen Svenska Röda Korset förbinder sig att följa tillämpliga lagar, författningar samt normer och föreskrifter inom Region Skåne. Svenska Röda Korset är arbetsgivare för samordnaren och svarar för att gällande lagar och författningar och avtal följs. För de frivilliga gäller att följa föreskrifter gällande hygien och överenskomna uppdrags beskrivningar- 1 O. Period för Partnerskapet Partnerskapet avser perioden Överenskommelsen upphör utan krav på föregående uppsägning. ställningstagande till förlängning skall tas 9 månader innan överenskommelsen upphör Förlängning Överenskommelsen kan förlängas med år. 11. Skäl för omförhandling av grunderna i överenskommelsen om ideburet offentligt partnerskap Om betydande avvikelser från verksamhetsplan och budget sker skall parterna innan förändringarna genomföras föra en dialog och på rätt nivå godkänna förändringarna. Om någon av partnerna inte uppfyller villkoren för överenskommelsen eller brister i sina åtaganden, eller väsentligt ändrade omständigheter så kan den andra parten när som helst under perioden påkalla nya förhandlingar alternativt säga upp överenskommelse. I sådana fall gäller 9 månaders uppsägningstid. 12. Kontaktpersoner/Ombud För Svenska Röda Korset Vårdchef Eva Hall Svenska Röda Box Malmö Telefon: e-post: eva.hall@redcross.se 9 (10)

10 Region Skåne Kontaktpersoner Johan Larsson och Bodil Ivarsson Avdelningen för Hälso- och sjukvårdsstyrning Malmö Denna överenskommelse har upprättats i två likalydande exemplar, varav parterna tagit var sitt. Ort/datum Srcc.u t-tolh 2<=- N- c:- t- c~ Ort/datum ~~l;a nsf-a~ 26(5-12- /b Svenska Röda Korset Ingela Holmertz ~~ v 10{10)

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 20 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap gällande frivilliga på sjukhus

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap gällande frivilliga på sjukhus Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap gällande frivilliga på sjukhus 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i verksamheten...

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap LUNDS FONTÄNHUS Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Bakgrund, Malmö stad och Region Skåne har sedan 2013 gemensamt finansierat barnverksamheten på s Behandlingscentrum för tortyr- och krigsskadade

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog regionstyrelsen ett beslut som innebar att en process

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap RÖDA KORSETS BEHANDLINGSCENTER FÖR KRIGSSKADADE OCH TORTERADE

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap RÖDA KORSETS BEHANDLINGSCENTER FÖR KRIGSSKADADE OCH TORTERADE Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap RÖDA KORSETS BEHANDLINGSCENTER FÖR KRIGSSKADADE OCH TORTERADE 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) 2017-08-17 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolans regionförbund i Skåne gällande satsningen Passion

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STADSMISSIONSHÄLSAN

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STADSMISSIONSHÄLSAN Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STADSMISSIONSHÄLSAN 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i verksamheten... 3 5 Region

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Bakgrund Målet för landstinget i Uppsala län är en god hälsa för alla länsinvånare. Landstinget ansvarar främst för hälso- och sjukvård men skapar också

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap eptember 2012 eptember 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar att en process

Läs mer

2016-01-20. Dnr KS/2015:438. Avtal. Idéburet Offentligt Partnerskap. mellan. Upplands Väsby kommun. och. Kvinnojouren Klara

2016-01-20. Dnr KS/2015:438. Avtal. Idéburet Offentligt Partnerskap. mellan. Upplands Väsby kommun. och. Kvinnojouren Klara 2016-01-20 Dnr KS/2015:438 Avtal om Idéburet Offentligt Partnerskap mellan Upplands Väsby kommun och Kvinnojouren Klara Samarbetsavtal mellan parterna Detta samarbetsavtal om idéburet offentligt partnerskap,

Läs mer

Partnerskap Ung Företagsamhet i Uppsala län

Partnerskap Ung Företagsamhet i Uppsala län KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Andreas Christoffersson 2014-05-22 UAN-2014-0274 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Partnerskap Ung Företagsamhet i Uppsala

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Skåneveckan för psykisk hälsa 2019-2021 Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Överenskommelse om partnerskap mellan NybyVision och utbildningsoch arbetsmarknadsnämnden, Uppsala kommun

Överenskommelse om partnerskap mellan NybyVision och utbildningsoch arbetsmarknadsnämnden, Uppsala kommun Överenskommelse om partnerskap mellan NybyVision och utbildningsoch arbetsmarknadsnämnden, Uppsala kommun Beskrivning av den överenskommelse som slutits mellan utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, Uppsala

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Substral -hos oss har du möjlighet att växa Bakgrund Studieförbundet Vuxenskolan har sedan drygt 50 år verkat i folkbildningens tjänst med verksamheter

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Bakgrund Målet för landstinget i Uppsala län är en god hälsa för alla länsinvånare. Landstinget ansvarar främst för hälso- och sjukvård men skapar också

Läs mer

Lunds Fontänhus. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Lunds Fontänhus. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Lunds Fontänhus Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN

AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN Qulturum, Landstinget i Jönköpings län Box 702 551 20 JÖNKÖPING senioralert@lj.se AVTAL MELLAN ORGANISATIONEN OCH LANDSTINGET I JÖNKÖPINGS LÄN Organisation: Organisationsnummer: Postadress: Telefon: E-post:

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap SEXUALTERAPEUTISKA MOTTAGNINGEN SKÅNE

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap SEXUALTERAPEUTISKA MOTTAGNINGEN SKÅNE Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap SEXUALTERAPEUTISKA MOTTAGNINGEN SKÅNE 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i verksamheten...

Läs mer

Överenskommelse. mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun

Överenskommelse. mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun Överenskommelse mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun Det här är en lokal överenskommelse om principer och åtaganden för vår gemensamma samhällsutveckling. Överenskommelsens syfte är att främja

Läs mer

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013

Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 Verksamhetsplan för Samordningsförbundet i Trelleborg 2013 1. Förbundets ändamål och uppgifter Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Trelleborgs kommun svara för

Läs mer

Ansökan från Kooperativet Fjället avseende överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap för ungdomsverksamhet

Ansökan från Kooperativet Fjället avseende överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap för ungdomsverksamhet Tjänsteutlåtande Utfärdat 2014-05-26 Diarienummer N131-0259/14 Sektor Kultur och fritid Hasse Ohlson Telefon 031-365 27 05 E-post: hasse.ohlson@angered.goteborg.se Ansökan från Kooperativet Fjället avseende

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) 1 Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Bakgrund Guldkanten ideell förening har sedan 2010 bedrivit verksamhet som ett socialt företag tillsammans med Borås Stad i syfte att dels ge

Läs mer

Inspirations- och dialogmöte 28 april 2015 Lokal Överenskommelse mellan Gotlands föreningsliv och Region Gotland

Inspirations- och dialogmöte 28 april 2015 Lokal Överenskommelse mellan Gotlands föreningsliv och Region Gotland Inspirations- och dialogmöte 28 april 2015 Lokal Överenskommelse mellan Gotlands föreningsliv och Region Gotland Föreningar som var representerade: Gotlands Föreningsråd Studieförbundet Vuxenskolan Demokrati

Läs mer

Diarienummer N133-0419/13. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Diarienummer N133-0419/13. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Diarienummer N133-0419/13 Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Bakgrundsförutsättningar för avtalet Syftet med överenskommelsen är att skapa ett långsiktigt hållbart Örgryte-Härlanda genom

Läs mer

Storstockholms brandförsvar Dnr 111-1044/2013

Storstockholms brandförsvar Dnr 111-1044/2013 Dnr 111-1044/2013 Mellan Danderyds kommun, organisationsnummer 212000-0126 (Kommunen) och Storstockholms, organisationsnummer 212000-0356 Box 1328,111 83 Stockholm (SSBF) har träffats följande AVTAL avseende

Läs mer

Samverkansavtal mellan Landstinget i Uppsala län och Landstinget Gävleborg avseende utökad listning över länsgräns

Samverkansavtal mellan Landstinget i Uppsala län och Landstinget Gävleborg avseende utökad listning över länsgräns Listning över länsgräns 2014-03-12 LANDSTINGET GÄVLEBORG LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Diarienummer LG: Diarienummer LUL: Samverkansavtal mellan Landstinget i Uppsala län och Landstinget Gävleborg avseende

Läs mer

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Akademi Näringsliv En förändrad omvärld med flera aktörer Offentlig sektor Engagerade medborgare Idéburen sektor Den idéburna sektorn omfattar organiserade

Läs mer

Dialogmöte Flyktingsituationen

Dialogmöte Flyktingsituationen Dialogmöte Flyktingsituationen 3 februari kl. 8.30 10.00 Sensus-salen, Studentgatan 2 i Malmö Bakgrund Händelseutvecklingen i samband med flyktingsituationen är omvälvande och har väckt ett enormt engagemang

Läs mer

Projektplan för Samverkstan

Projektplan för Samverkstan Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-30 1(10) Projekt Samverkstan Runar Skoglund Arbetskonsulent 054-29 72 25 sms 070-691 72 39 runar.skoglund@karlstad.se Projektplan för Samverkstan Bakgrund

Läs mer

Avtal om listning över länsgränser

Avtal om listning över länsgränser Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-04-07 1 (3) HSN 1311-1240 Handläggare: Jan-Olov Wiklund Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-05-20, p 3 Avtal om listning över länsgränser Ärendebeskrivning

Läs mer

Beslutsunderlag till styrgruppen

Beslutsunderlag till styrgruppen Beslutsunderlag till styrgruppen Fyll i nedanstående överenskommelse för utvecklingsgruppens projektidé och skicka senast 24:e februari kl. 12.00 till sara.jongren@coompanion.se. Beslut för medel till

Läs mer

Förslag på inrättande av karriärutvecklingscenter för dansare

Förslag på inrättande av karriärutvecklingscenter för dansare Förslag på inrättande av karriärutvecklingscenter för dansare Bilaga 1 Dansalliansen föreslår att ett statligt finansierat organ inrättas för att ge stöd till dansare inför och under karriärväxling. Verksamheten

Läs mer

Välfärdsutveckling genom stödstrukturer för frivilligt arbete

Välfärdsutveckling genom stödstrukturer för frivilligt arbete Ansökan om medel till en förstudie Välfärdsutveckling genom stödstrukturer för frivilligt arbete - För framgångsrik samverkan mellan ideella organisationer och kommuner/landsting/regioner och Sveriges

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015

Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 Effektrapport, Skåne Stadsmission 2015 1. Vad vill Skåne Stadsmission uppnå? Stiftelsens ändamålsparagraf, 1 i organisationens stadgar: Skåne Stadsmission är en stiftelse, vilande på kristen grund, som

Läs mer

Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd?

Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd? Vad är viktigt för att du som anhörig ska känna att du har ett bra stöd? Fokusgrupper med anhöriga och närstående i Skaraborg 007. Innehållsförteckning...Sida Inledning... Fokusgrupp som metod... Fokusgrupper

Läs mer

Dunderbergsgatan 2 0481-450 00 vx individochfamilj@nybro.se Hemsida http://www.nybro.se

Dunderbergsgatan 2 0481-450 00 vx individochfamilj@nybro.se Hemsida http://www.nybro.se Assistansberättigad Personnummer God man/förvaltare Telefonnummer Postadress Besöksadress Telefon E-post Postgiro Org.nr NYBRO KOMMUN Individ- och familjenämnden 382 80 NYBRO Dunderbergsgatan 2 0481-450

Läs mer

Personal- och arbetsgivarutskottet

Personal- och arbetsgivarutskottet Personal- och arbetsgivarutskottet Marie Härstedt Personalstrateg 4-675 3 46 Marie.Harstedt@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 22--27 Dnr 692 (4) Personal- och arbetsgivarutskottet Studentmedarbetare i Region

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10)

Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10) Verksamhetsplan 2007 GRUS 1 (10) Verksamhetsplan 2007 GRUS 1. SAMMANFATTNING FINSAM - Finansiella samordningsförbundet Den 1 januari 2004 antogs en lag om finansiell samordning (Lag 2003:1210) som möjliggör

Läs mer

Ej färdigt förslag Förslag till nytt kvalitetssäkringssystem. Presentation 2014-10-28

Ej färdigt förslag Förslag till nytt kvalitetssäkringssystem. Presentation 2014-10-28 Ej färdigt förslag Förslag till nytt kvalitetssäkringssystem Presentation 2014-10-28 Utgångspunkter Systemet ska vara sammanhållet och innefatta både lärosätenas eget kvalitetssäkringsarbete och de granskningar

Läs mer

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler Region Blekinge Stöd till ungdomsorganisationer Bidragsregler Mål Region Blekinges stöd till regionalt verksamma ungdomsorganisationer skall främja en demokratisk utveckling av ungdomar genom deras engagemang

Läs mer

Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning.

Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. En del frågor ska besvaras ur två perspektiv: Så här var det för mig och Så här betydelsefullt var det för mig. Kryssa för de svarsalternativ som stämmer bäst överens med din uppfattning. OMT-studien,

Läs mer

Policy för frivilliga i Kristianstads kommun

Policy för frivilliga i Kristianstads kommun Policy för frivilliga i Kristianstads kommun Fastslagen av Omsorgsnämnden 2011-10-27 ON 103 Dnr 2011/239 Dpl 760 Policy för frivilliga i Kristianstads kommun. Kristianstads kommun har för att förbättra

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Mellan nedan angivna parter har följande överenskommelse upprättats. Värmdö Kommun Skogsbovägen 9-11 134 81 Gustavsberg Organisationsnummer 212000-0035

Läs mer

Lokal överenskommelse om etablering och introduktion av vissa nyanlända invandrare i Kalmar kommun

Lokal överenskommelse om etablering och introduktion av vissa nyanlända invandrare i Kalmar kommun TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lars-Ove Angré 2013-08-15 KS 2013/0620 Kommunstyrelsen Lokal överenskommelse om etablering och introduktion av vissa nyanlända invandrare i Kalmar kommun

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap(IOP) Mellan Fastighetskontoret och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap(IOP) Mellan Fastighetskontoret och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap(IOP) Mellan Fastighetskontoret och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar Innehåll Mellan Fastighetskontoret och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar... 1 Bakgrundsförutsättningar

Läs mer

Personalpolicy i Hultsfreds kommun

Personalpolicy i Hultsfreds kommun Personalpolicy 1 (5) Personalpolicy i Hultsfreds kommun Inledning Kommunstyrelsen är det politiska organ som ytterst är ansvarig för personalpolitiken i Hultsfreds kommun. Det är kommunstyrelsen som beslutar

Läs mer

Yttrande 1 (5) Datum 2016-01-14

Yttrande 1 (5) Datum 2016-01-14 1 (5) Indelningskommittén fi.indelningskommitten@regeringskansliet.se YTTRANDE ÖVER ARBETET MED NY LÄNS- OCH LANDSTINGSINDELNING Indelningskommittén har ställt två frågor till länsstyrelserna, dels om

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Stödgivaravtal Strängnäs kommun och Ung Företagsamhet Sörmland, UF

Stödgivaravtal Strängnäs kommun och Ung Företagsamhet Sörmland, UF TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:87-106 Näringslivskontoret 2016-02-04 1/2 Handläggare Gunilla Malm Tel. 0722-269 125 Kommunstyrelsen Stödgivaravtal Strängnäs kommun och Ung Företagsamhet Sörmland, UF Förslag

Läs mer

Psoriasisförbundet i Skåne ÖVERENSKOMMELSE OM IDÉBURET OFFENTLIGT PARTNERSKAP

Psoriasisförbundet i Skåne ÖVERENSKOMMELSE OM IDÉBURET OFFENTLIGT PARTNERSKAP Psoriasisförbundet i Skåne ÖVERENSKOMMELSE OM IDÉBURET OFFENTLIGT PARTNERSKAP Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) 2018-07-10 Bakgrund Ljusterapi har tidigare skett på olika sätt och

Läs mer

Regionalt utvecklingsarbete inom den sociala barn- och ungdomsvården. - Handlingsplan 2015-2016

Regionalt utvecklingsarbete inom den sociala barn- och ungdomsvården. - Handlingsplan 2015-2016 Sida 1(8) Vård,omsorg, e-hälsa och folkhälsa, Nya Perspektiv Birgitta Svensson, 054-701 11 35 Birgitta.svensson@regionvarmland.se Karin Thyselius 054-701 1134 Karin.thyselius@regionvarmland.se Datum 2015-03-17

Läs mer

Regional överenskommelse

Regional överenskommelse Regional överenskommelse om samverkan mellan Region Östergötland och idéburen sektor i Östergötland Avsiktsförklaring Det offentliga och civilsamhället/sociala ekonomin/idéburen sektor* har olika roller

Läs mer

HUR SER PENGAFLÖDENA UT I SVENSKA RÖDA KORSET?

HUR SER PENGAFLÖDENA UT I SVENSKA RÖDA KORSET? HUR SER PENGAFLÖDENA UT I SVENSKA RÖDA KORSET? I denna broschyr redovisas ekonomin för den gemensamma verksamhet för vilken Svenska Röda Korsets centralstyrelse är ansvarig och siffrorna avser 2008 års

Läs mer

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande

Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande Utvecklingsoch lönesamtal ger dig inflytande För att du ska trivas på jobbet och känna att du gör ett bra arbete behöver du kunna påverka din arbetssituation

Läs mer

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor

Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Din anställningstrygghet - en av Försvarsförbundets viktigaste frågor Myndighetsvärlden är ofta föremål för förändring. Det kan röra sig om neddragningar, utlokaliseringar eller andra former av situationer

Läs mer

Samverkan Malmö stad och Idéburna sektorn - Principer och avsiktsförklaring

Samverkan Malmö stad och Idéburna sektorn - Principer och avsiktsförklaring Hej! Detta dokument är ute på en snabb remiss runda. Synpunkter mm lämnas senast torsdagen den 4 juni kl 13.00. Synpunkter mejlas till remiss@ideburnamalmo.se Ambitionen är att alla som varit delaktiga

Läs mer

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet

Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Antagen av regionstyrelsen 2010-12-08, uppdaterad 2011-12-14 Utgångspunkter för Regionförbundet södra Smålands projektverksamhet Projektmedel är ett viktigt verktyg för regional utveckling, och dessa ska

Läs mer

ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN

ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN Innehåll för folkhälsoarbete s. 3 Folkhälsorådet s. 3 Folkhälsoinsatser 2013 1. Alla Härrydabor har förutsättningar för en god hälsa på lika villkor 1.1 Livskraften

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP)

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) 1 Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap (IOP) Bakgrund Borås Stad har tecknat en generell överenskommelse om att samarbeta med idéburna sektorn i större omfattning och att strukturera upp

Läs mer

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Sidan 1 av 7 Strategienheten Datum Dnr Sid 2016-02-03 2015 KS 895 1 (3) Gräsöfondens styrelse Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Bakgrund Gräsöfonden har sedan bildandet

Läs mer

Socialnämndens begäran till kommunfullmäktige om att få utföra delar av socialtjänstens verksamhet i alternativa driftsformer

Socialnämndens begäran till kommunfullmäktige om att få utföra delar av socialtjänstens verksamhet i alternativa driftsformer Tjänsteskrivelse Socialtjänsten 2019-08-15 1(2) D nr SN 2019/00179 Handläggare Utvecklare Asa Jarhag Håkansson Telefon 0522-69 70 31 asa.j arhaghakansson@uddevalla.se Socialnämndens begäran till kommunfullmäktige

Läs mer

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010

Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Projektplan Landsbygdsinspiratör i Vi Unga under perioden 1 februari 2010 till 31 oktober 2010 Vi Unga Vi Unga är en partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Vi baserar all vår verksamhet

Läs mer

Ann-Louice Lindholm, rådgivare

Ann-Louice Lindholm, rådgivare Omställningsfondens uppdrag är att hjälpa anställda, som blir uppsagda på grund av arbetsbrist, till ett nytt jobb. Vi är även ett stöd för arbetsgivare och fackliga representanter då övertalighet uppstår.

Läs mer

Dokumenttyp. Namn på uppdraget

Dokumenttyp. Namn på uppdraget Uppdragsidé 1 (5) Uppdragsidé ehälsa 2013 Syftet med är att samla in idéer på uppdrag/projekt som stimulansbidraget för E-hälsa 2013 kan användas till. På så vis identifierar och definierar vi kommunernas

Läs mer

Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare som vistas i Lunds kommun Dnr SO 2015/0023

Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare som vistas i Lunds kommun Dnr SO 2015/0023 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(10) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld

Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Sida 1 av 7 Ansökan om utvecklingsmedel 2010 för att stärka stödet till våldsutsatta kvinnor och barn som bevittnat våld Så här hanterar du det elektroniska ansökningsformuläret Innan du börjar fylla i

Läs mer

ANSÖKAN om ersättning enligt 37 (regionala medel) förordningen (2010:1122) beredskap och kapacitet samt regional samverkan

ANSÖKAN om ersättning enligt 37 (regionala medel) förordningen (2010:1122) beredskap och kapacitet samt regional samverkan Bil 2 ANSÖKAN om ersättning enligt 37 (regionala medel) förordningen (2010:1122) beredskap och kapacitet samt regional samverkan Sökande kommun: Regionförbundet Östsam/Länsbibliotek Östergötland Ansökan

Läs mer

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling

Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Samverkansavtal för fastighetsbranschen samt avtal om arbetsmiljö, likabehandling och kompetensutveckling Överenskommelse av den 25 maj 2007 med ändringar av den 27 januari 2011. Giltigt från den 1 januari

Läs mer

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering

1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I ÖREBRO PROJEKTPLAN. Datum: 2009-03-09. Projektbenämning. LÖSA-implementering Ansökan ställd av : ÖREBRO KOMMUN, ÖREBRO LÄNS LANDSTING, LOKALT FÖRSÄKRINGSCENTER ÖREBRO, ARBETSFÖRMEDLINGEN ÖREBRO SAMT STIFTELSEN ACTIVA ÖREBRO 1(5) PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET FINSAM I

Läs mer

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision

Förskolan Kornknarren. - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förskolan Kornknarren - om arbetssätt, förhållningssätt och Törebodas värdegrund och vision Förord Det här dokumentet är skrivet för att alla som jobbar på förskolan Kornknarren ska få en inblick i och

Läs mer

PLAN FÖR MÅNGFALD OCH JÄMSTÄLLDHET 2011-2013

PLAN FÖR MÅNGFALD OCH JÄMSTÄLLDHET 2011-2013 PLAN FÖR MÅNGFALD OCH JÄMSTÄLLDHET 2011-2013 1 3 Det är ett sätt att efterleva vår värdegrund. Det ger dynamik i organisationen Oliktänkande breddar perspektiven och ökar effektiviteten. Det driver hela

Läs mer

I KROGNÄRA MILJÖER EN PILOTSTUDIE AV LÄNSSTYRELSERNA DALARNA / GÄVLEBORG

I KROGNÄRA MILJÖER EN PILOTSTUDIE AV LÄNSSTYRELSERNA DALARNA / GÄVLEBORG SAMVERKAN MOT VÅLD I KROGNÄRA MILJÖER EN PILOTSTUDIE AV LÄNSSTYRELSERNA DALARNA / GÄVLEBORG Bakgrund Folkhälsomyndigheten, Rikspolisstyrelsen, Brottsförebyggande rådet initierade 2012 två parallella förstudier

Läs mer

Riskbedömning VNS-pilot med bilagda handlingsplaner

Riskbedömning VNS-pilot med bilagda handlingsplaner RISKBEDÖMNING: Införandet av VNS-pilot Datum:140923 Sida: 1 (12) Analysobjekt: Pilot VNS Deltagare: Se grundförutsättningarna Myndighetskrav: Systematiskt arbetsmiljöarbete, AFS 2001:1 Underlag: SWOT-analys

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

Avtal mellan organisationerna:

Avtal mellan organisationerna: Avtal mellan organisationerna: * nedan kallat organisationen och Landstinget i *namnge på raden ovan den kommun, det landsting eller den privata vårdgivaren det gäller Jönköpings län nedan kallat registerhållare

Läs mer

Riktlinjer. för vissa insatser enligt socialtjänstlagen till personer över 65 år. Reviderad 2015-08-26 Äldreomsorgsnämnden 100

Riktlinjer. för vissa insatser enligt socialtjänstlagen till personer över 65 år. Reviderad 2015-08-26 Äldreomsorgsnämnden 100 Social- och omsorgskontoret Riktlinjer för vissa insatser enligt socialtjänstlagen till personer över 65 år Reviderad 2015-08-26 Äldreomsorgsnämnden 100 Inga-Lena Palmgren utredare Stab Telefon (direkt):

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Krissamverkan Gotland

Krissamverkan Gotland Version 2015-06-04 Frida Blixt, Länsstyrelsen i Gotlands län Krissamverkan Gotland samverkansorgan i Gotlands län Innehåll Inledning... 2 Grundläggande nationella principer... 3 Samhällets skyddsvärden...

Läs mer

Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB

Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB Innehållsförteckning Detaljbudget 2016 Sahlgrenska International Care AB... 1 1. Sammanfattning... 2 2. Verksamheten... 2 2.1. Verksamhetens övergripande

Läs mer

11 Svar på skrivelse angående kompetensinventering AMN 2015-0310-01.01

11 Svar på skrivelse angående kompetensinventering AMN 2015-0310-01.01 Sida 40 (53) 11 Svar på skrivelse angående kompetensinventering AMN 2015-0310-01.01 Arbetsmarknadsnämndens beslut 1. Arbetsmarknadsnämnden beslutade att hänvisa till förvaltningens tjänsteutlåtande som

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 kl. 09.30-12.30 Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan

Läs mer

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal, GU-F Syfte med GU-F Grundläggande soldatutbildning för medlemmar i frivilliga försvarsorganisationer som skall bemanna särskilda befattningar i första

Läs mer

Strategisk plan 2012-2015

Strategisk plan 2012-2015 Strategisk plan 2012-2015 1 Version Datum Ändrad av Utförda ändringar 1.0 2008-05-16 Henrik Stenwall Upprättat utkast till styrelsekonferensen på Ulvön. 1.1 2008-06-21 Henrik Stenwall Ändringar utförda

Läs mer

Riktlinjer för social investeringsfond i Stockholms stad

Riktlinjer för social investeringsfond i Stockholms stad Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-12-22 Handläggare Peter Kreitz Telefon: 08-508 22 020 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

LULEÅ KOMMUN. Beredningen. Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2. Socialnämnden 2006-11-24 98 3

LULEÅ KOMMUN. Beredningen. Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2. Socialnämnden 2006-11-24 98 3 Arbetsutskottet 2006-11-15 563 2 Socialnämnden 2006-11-24 98 3 Länsstyrelsen, Verksamhetschefer, enhetschefer stab, sektionschefer Dnr 2005/109 732 Anhörigstöd för personer som vårdar äldre anhöriga/ närstående

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2015 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Individ

Läs mer

Regionalt utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning gällande kommunerna i Västmanland

Regionalt utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning gällande kommunerna i Västmanland 2013-05-04 1(10) Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Regionalt utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning gällande kommunerna i Västmanland I den nationella

Läs mer

STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018

STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018 STRATEGI FÖR STÄRKT DEMOKRATI OCH ÖKAD DELAKTIGHET 2015-2018 KS/2014:475 2014-11.21 Kommunledningskontoret 1 Inledning I Sigtuna kommun arbetar vi utifrån vår gemensamma värdegrund som sätter invånaren

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST

VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST VERKSAMHETSPLAN 2016 REGION VÄST Friluftsfrämjandet Friluftsfrämjandet är en rikstäckande medlemsförening med en idé om friluftsliv för alla och den idén delas idag av mer än 84 000 medlemmar. Friluftsfrämjandets

Läs mer

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020

Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 Förslag - STADGAR FÖR KUSTLANDET 2014-2020 1 Namn Föreningens namn är Kustlandet 2014-2020, härefter kallad föreningen, och är en allmännyttig ideell förening. Föreningen är självständig och neutral gentemot

Läs mer