MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Michael Melby

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-20 1(24) Michael Melby"

Transkript

1 Nr 24 Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 november 2012, sammanträdestid klockan , Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson (M) Michael Melby (S) Tjänstgörande ersättare Tommy W Johansson (S) ersätter Johnny Stücken (S) Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Ingmar Johansson, kommunchef Ingrid Engqvist, chefssekreterare Tommy W Johansson, säkerhetssamordnare Gabriella Hemme, planarkitekt 369 Björn Lindquist, ekonomichef 370 Renée Olsåker, miljöstrateg 371 Sune Svensson, personalchef Tomas Öhberg, personalhandläggare 372 Margareta Hallander, samhällsbyggnadschef Lars Nilsson, kultur- och fritidsutvecklare 381 Personalföreträdare Övriga Utses att justera Eva Pärsson (M), ersättare Michael Melby (S) Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor , klockan Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ingrid Engqvist Ordförande... Robert Svensson Justerande Eva Pärsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags Datum för uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Ingrid Engqvist

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Innehållsförteckning 368 Krisledningsplan för Melleruds kommun Yttrande över remiss angående komplettering till beslut om riksintresse för totalförsvaret Fyrbodals kommunalförbund, delårsrapport Yttrande över förslag till bildande av naturreservatet Stora Liane i Melleruds kommun 372 Utredning av anställningsnivåer och deltidsanställdas intresse för heltidstjänst Personalfrågor Säkerhetshöjande åtgärder vid kommunens vattenverk, projektredovisning VA-sanering, projektredovisning Del av Hällan 1:304, försäljning av allmän platsmark inom detaljplanerat område Inköp av mätutrustning, projektredovisning Inköp av programvarulicens för LTF, projektredovisning Projekt för energieffektivisering och fastighetsutveckling Omorganisation och avveckling av kommunala bolag Kultur- och fritidsfrågor Rapport över ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lag om service till funktionshindrade (LSS) 2012 kvartal Kommunfullmäktiges arbetsordning Aktuella frågor Rapporter Utredning/värdering av bryggor i Sunnanå Hamn 24

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Krisledningsplan för Melleruds kommun Kommunens säkerhetssamordnare har överlämnat förslag till Krisledningsplan för Melleruds kommun med bilagor. Planen utgår från Risk- och sårbarhetsanalysen och riktlinjer från länsstyrelsen. Beslutsunderlag Krisledningsplan för Melleruds kommun med bilagor. Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige fastställer Krisledningsplan för Melleruds kommun enligt föreliggande förslag.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Yttrande över remiss angående komplettering till beslut om riksintresse för totalförsvaret Melleruds kommun har tagit del av Försvarsmakten underlag som utgör grund för Länsstyrelsens yttrande till Försvarsmakten. Sammanfattning Melleruds kommun är enligt remissen inte direkt berörd av frågeställningarna. Kommunen påverkas ändå i hög grad av flygverksamheten från Såtenäs flottiljflygplats så tillvida att stopp-området och MAS-ytor påverkar i stort hela kommunen. Även om det framgår av underlaget att dessa delar formellt inte ingår i remissen vill Melleruds kommun ändå peka på de olägenheter som dessa medför och vill påtala nödvändigheten av tydliga riktlinjer för den fortsatta planeringen snarast tas fram. I förslag till remissvar från Dalslands Miljökontor över FOI utredning Förhållande försvarsmakten - vindkraft i Dalsland februari 2012 Framför Miljökontoret följande: Dalslandskommunerna har under åren genomfört en gemensam vindbruksplanering med ekonomiskt stöd från Boverket. Försvarsmaktens respons har varit mycket oklar och efterhand har Försvarsmakten lagt olika begränsningar på möjligheterna för utbyggnad av vindkraften i mycket stora delar av området. Ett sådant agerande har gjort planering i stora delar omöjlig. I vindbruksplanen, som har fått laga kraft för den del som omfattar Melleruds kommun, anges Dalboslätten som ett lämpligt område för vindkraft. Försvarsmakten aviserade en viss lättnad i sina krav på s.k. stoppområden i ett PM om analys av vindkraftläget kring Såtenäs och Karlsborgs flygplatser. I detta PM anges att försvarsmakten kan arbeta utifrån analysområden, alltså delar av stoppområden, där FÖRSVARSMAKTEN efter noggrannare analys kan acceptera vindkraft. Detta kan vara lägen utanför inflygningszoner och lägen där det redan finns vindkraft som skulle kunna förtätas. Det har dock inte givits några tecken på att detta skulle ha genomförts. Snarare har istället de stoppområden som angavs utökats genom att försvarsmakten nu anger sänkta MAS-ytor som grund för erinran mot vindkraft. Beslutsunderlag Remisshandlingar. Säkerhetssamordnarens tjänsteskrivelse.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att Melleruds kommun i allt väsentligt delar miljökontorets uppfattning enligt ovan och vill än en gång peka på nödvändigheten av att någon form av riktlinjer tas fram som innebär en rimlig avvägning mellan vindbruksintresset och försvarets intresse, för att lösa nuvarande planeringsstopp. Detta skulle stärka tilltron för alla inblandade parter.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Fyrbodals kommunalförbund, delårsrapport Fyrbodals kommunalförbund har den 29 oktober 2012 översänt delårsrapport för perioden Beslutsunderlag Fyrbodals kommunalförbund, delårsrapport Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige godkänner redovisningen.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Yttrande över förslag till bildande av naturreservatet Stora Liane i Melleruds kommun Länsstyrelsen har överlämnat ett förslag på beslut om föreskrifter, avgränsningar och skötselplan för naturreservatet Stora Liane Melleruds kommun. Eventuella synpunkter på förslaget ska inlämnas senast 7 december Naturreservatet planeras bli 38 ha och ligger mellan sjöarna Erve och Åklången, på Lianefjellet. Området består av kuperad barr- och lövskogslandskap. Syftet är bl.a. att bevara naturmiljö i form av gammal hedtallskog (300år), myrmarker och branter med lövinslag, samt skydda arter som t.ex. tjäder, nattskärra och flera rödlistad insekter. Området har även kulturlämningar bl.a. efter skifferbrytning. Området berörs av riksintressen för naturvård och friluftsliv. I Melleruds översiktsplan har området pekats ut som av stort värde för naturvård, rekreation och rörligt friluftsliv. Enligt riktlinjerna i översiktsplanen skall detta område i huvudsak skyddas från exploatering. I samtal med en markägare framkommer att han motsätter sig reservatsbildningen. Hyggesanmälan har lämnats in till skogsstyrelsen som dock förbjudit avverkning, med verkan t.o.m. dec Någon markägare har inte gått att nå och en annan uppgav sig inte längre var berörd. Detta nya reservat bedöms medföra förstärkning av den biologiska mångfalden bl a genom den planerade skötseln. Det är mycket positivt med ett förstärkt skydd för de höga naturvärdena i detta område. Sammanfattning Dalslands miljökontor, som har berett ärendet åt Melleruds kommun, finner det mycket positivt att naturreservatet Stora Liane bildas, vilket gynnar den biologiska mångfalden i detta område. Det finns inget att erinra mot förslaget. Beslutsunderlag Dalslands Miljökontors tjänsteskrivelse. Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att Melleruds kommun inte har något att erinra mot föreliggande förslag till bildande av naturreservatet Stora Liane i Melleruds kommun under förutsättning att markägaren och länsstyrelsen är överens.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2010/ Utredning av anställningsnivåer och deltidsanställdas intresse för heltidstjänst Johnny Stücken (S) lyfte den 4 oktober 2010, 267, frågan om att utreda kommunens anställningsnivåer och att på nytt fråga samtliga deltidsanställda om intresse för heltidstjänst. En utredning/enkät Heltid till alla har tidigare genomförts Arbetsutskottet gav personalchefen i uppdrag att utreda kommunens anställningsnivåer och att fråga samtliga deltidsanställda om intresse av heltidstjänst. Personalchefen redovisade den 19 april 2011, 113, resultatet av genomförd enkät till personal inom sektorerna vård/omsorg och stöd/service och fick av arbetsutskottet i uppdrag att fortsätta beredningen av ärendet utifrån förd diskussion. Personalchefen och projektledaren i Bengtsfors kommun lämnade vid kommunstyrelsens sammanträde den 8 juni 2011 en redovisning för hur de som kommun arbetat med frågan om heltid till alla som vill. Representanter från Melleruds kommun gjorde den 28 september ett studiebesök i Avesta där 92,8% av kommunens ca tillsvidareanställda har en heltidsanställning i grunden. Undantagna är personer som är deltidssjukskrivna, skall sluta eller som inte vill bli erbjudna heltid. Arbetsutskottet gav den 5 oktober 2011, 273, personalchefen i uppdrag att ta fram statistik över nuläget när det gäller anställningsgrad och hur mycket som finns avsatt i budget för timanställda. Vård- och omsorgschefen informerar om enkät till anställda inom vård- och omsorg om möjlighet till heltid eller önskad sysselsättningsgrad och resultatet denna. Arbetsutskottet gav den 29 november 2011, 349, personalchefen och vård- och omsorgschefen i uppdrag att fortsätta beredningen av ärendet och få fram fler jämförbara kommuner och ställa frågor till företrädare för de olika kommunerna och deras fackliga företrädare (Kommunal). Vidare fick vård- och omsorgschefen i uppdrag att genomföra en total kartläggning av personalens önskemål om heltid/sysselsättningsgrad i samband med kommande lönesamtal. Personalchefen har informerat om bl.a. Kommunals undersökning av hur rätt till heltid fungerar i praktiken i landets kommuner. Arbetsutskottet gav den 17 april 2012, 137, arbetsgruppen i uppdrag att se över möjligheten att inrätta en bemanningsenhet för vård- och omsorg.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Personalchefen och vård- och omsorgschefen redovisade, vid arbetsutskottets sammanträde den 22 maj 2012, genomförd utredning av förutsättningar för en bemanningsenhet för vård- och omsorg. Arbetsutskottet gav den 22 maj 2012, 185, personalchefen och vård- och omsorgschefen i uppdrag att presentera en pluslista för en bemanningsenhet utifrån interna och externa erfarenheter. Vidare fick de i uppdrag att tillsammans med företrädare för kultur- och utbildningsförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen se över eventuellt behov av bemanningsenhetens tjänster inom dessa verksamheter. Vård- och omsorgschefen presenterar möjligheter och farhågor samt förutsättningar för inrättande av en bemanningsenhet. Personalavdelningens praktikant har informerar om införandet av rätt till heltid inom delar av Vänersborgs kommuns verksamhet. Arbetsutskottet, personalchefen, sektorschefen för vård och omsorg, personalhandläggaren och representanter för Kommunal diskuterade den 25 september 2012 frågorna om rätt till heltid och införande av bemanningsenhet. Arbetsutskottet beslutade den 23 oktober 2012, 330, att ge arbetsgruppen i uppdrag att genomföra ett pilotprojekt med höjd sysselsättningsgrad (80%) enligt två olika modeller under perioden Arbetsgruppen får i uppdrag att utse två lämpliga enheter inom sektorn vård- och omsorg där pilotprojektet genomförs. En utvärdering av pilotprojektet ska göras efter sex månader. Personalchefen lämnar en aktuell lägesinformation från arbetsgruppen. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger arbetsgruppen i uppdrag att fortsätta beredningen. Redovisning ska ske vid arbetsutskottet den 22 januari Expedieras Personalchefen Sektorschefen Vård och omsorg Personalhandläggaren

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Personalfrågor Personalchefen informerar om aktuella personalfrågor: Projektet Kultur och värderingar. Intervjuer/anställning av ny utredare inom kommunstyrelsekontoret. Fortsatt rekrytering av lönehandläggare. Intervjuer socialchefstjänsten 23/11. T.f. GIS-samordnare inom byggenheten. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Säkerhetshöjande åtgärder vid kommunens vattenverk, projektredovisning Projektet genomförs för att motverka sabotage och skadegörelse som kan påverka kvaliteten på dricksvattnet, dessa åtgärder påverkar också leverans säkerheten av dricksvatten. Beslutsunderlag Projektredovisning. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Expedieras Samhällsbyggnadschefen VA-chefen Ekonom samhällsbyggnadsförvaltningen

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ VA-sanering, projektredovisning VA-sanering innebär att byta ut gamla vatten- och avloppsledningar, samt att minska inläckage av dagvatten i spillvattenledningar. Projektets syfte är att förebygga vattenläckor på dricksvattennätet, minska dagvatten i spillvattennätet som påverkar utsläppskraven på kommunens avloppsreningsverk. Genom att få bort ovidkommande vatten till pumpstationer och avloppsverk minskar också elförbrukningen. Under 2012 kommer en återställning av Vegagatan och Långgatan att genomföras samt utbyte av dagvatten- och spillvattenledning samt dricksvattenledning att utföras i Gärdserud - till att börja med på Bäckgatan och Trädgårdsgatan. Vidare kommer en undmatning av vattenledning till området Gärdserud att ske. Beslutsunderlag Projektredovisning. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Expedieras Samhällsbyggnadschefen VA-chefen Ekonom samhällsbyggnadsförvaltningen

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Del av Hällan 1:304, försäljning av allmän platsmark inom detaljplanerat område En intressent har gjort en förfrågan om köp av kommunal parkmark inom detaljplanelagt område - del av Hällan 1:304 - i Dals Rostock. Intressenten arrenderar idag mark och har bygglov för vedbod på kommunens mark. Kommunen har en restriktiv hållning till försäljning av mark som ej är planlagd som tomtmark eller mark för industri och handel. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att ge samhällsbyggnadschefen i uppdrag erbjuda intressenten att köpa del av fastigheten Hällan 1:304 (cirka 400 m 2 ) enligt föreliggande kartskiss. Expedieras Samhällsbyggnadschefen

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Inköp av mätutrustning, projektredovisning Melleruds kommun har ett åtagande gentemot Lantmäteriet om uppdatering av fastighetsuppgifter i deras databaser. För detta utgår ekonomisk ersättning. Korrekta uppgifter om fastighets belägenhet är nödvändiga för att primärkartverket ska hållas ajour. Kan även användas för inmätning av ledningsnät med mera. En tillfällig resursförstärkning på Plan-och byggkontoret medför möjlighet att börja arbeta ikapp, men kräver införskaffande av mätutrustning. Beslutsunderlag Projektredovisning. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Expedieras Samhällsbyggnadschefen Ekonom samhällsbyggnadsförvaltningen

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Inköp programvarulicens för LTF, projektredovisning Melleruds kommun utfärdar lokala trafikföreskrifter (LTF). Sedan 2010 gäller att dessa ska läsas in i Trafikverkets RDT-databas för att vara giltiga. Detta arbete underlättas stort av tillgången till en insticksmodul till någon av de GIS-programvaror vi arbetar med (TEKIS eller ArcGis). Beslutsunderlag Projektredovisning. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen. Expedieras Samhällsbyggnadschefen Ekonom samhällsbyggnadsförvaltningen

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Projekt för energieffektivisering och fastighetsutveckling Fastighetsbeståndet som förvaltas av samhällsbyggnadsförvaltningen har en relativt hög energiförbrukning, vilket påverkar driftsbudgeten på ett negativt sätt. Nu inleds ett treårigt avtal med ett bra el-pris, vilket ger oss ett fönster att göra en stor insats för att sänka vår förbrukning av el. I framtiden väntar högre elpriser och att än större del av vår budget går till elräkningen. Det är ytterst osannolikt att de låga prisnivåerna vi har idag kommer att kvarstå när nuvarande elavtal löper ut. När överföring till Europa blir verklighet kommer elpriserna att närma sig de som för närvarande finns i på kontinenten, vilket innebär en prishöjning med kanske % av nuvarande elpris för svenska kunders vidkommande. Även på längre sikt blir el dyrare. Samtidigt har det allmänna underhållet av fastigheterna använts som en buffert och det har förekommit flera tillfällen då underhåll skjutits upp. Energiförbrukning, fastighetsunderhåll och brukarnöjdhet hänger samman. I en rapport i oktober pekar även revisionen på behovet av att styra upp och fastställa underhållet på ett noggrant sätt. Hur detta ska gå till ska Melleruds kommun svara på 9 januari. För att hantera ovanstående frågeställningar, som på många sätt är sammanlänkade, föreslår samhällsbyggnadsförvaltningen att ett rejält grepp tas om fastighetsbeståndet där det övergripande målet är att sänka energiförbrukningen. Detta är positivt för den egna budgeten, för hur brukarna upplever sin arbets- och boendemiljö samt för såväl miljö och klimat. Kort sagt, det finns mycket att vinna. Samhällsbyggnadschefen presenterar möjliga alternativ: Energy Performance Contracting - en funktionsupphandling av energibesparing med prestandagaranti. Egen regi. Totalprojekt med konsult. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger samhällsbyggnadschefen i uppdrag att ta fram underlag för energieffektiviseringsåtgärder. Redovisning ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 5 december Expedieras Samhällsbyggnadschefen

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Omorganisation och avveckling av kommunala bolag Under våren 2012 har samhällsbyggnadschefen fått ett internt uppdrag av kommunchefen att tillsammans med denne föreslå en organisatorisk struktur för fjärrvärmeverksamheten i kommunen. Den kommunala fjärrvärmeverksamheten har hittills bedrivits i bolagsform, först som en del av det kommunala bostadsbolaget AB Melleruds Bostäder och sedan som en del av det kommunala bolaget AB Mellerud Industrilokaler. Sammanfattning Det finns i dagsläget inga större privata intressenter som vill komma in som kunder på fjärrvärmenätet och eventuell framtida utbyggnad baseras huvudsakligen på behov i den kommunala organisationen. Den organisatoriska struktur som föreligger medför dubbelarbete för personal på samhällsbyggnadsförvaltningen. Det skulle därför finnas en fördel i att integrera fjärrvärmeverksamheten med övrig teknisk service i kommunens egen regi. Under 2013 kan förhoppningsvis beslut tas om AB Mellerud Industrilokalers lokaler ska finnas kvar i kommunens ägo eller om de ska avyttras. Därför kommer AB Mellerud Industrilokaler att drivas vidare tills alla fastigheter är sålda. Kommunen köper de där det finns kommunal verksamhet i och övriga säljs på den öppna marknaden. Beslutsunderlag Utredning av framtida organisation av kommunens bolag. Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige beslutar att 1. AB Melleruds Bolagshus säljer sina aktier till kommunen den 31 december Därmed avvecklas AB Bolagshus från och med Därmed blir kommunen ägare av AB Melleruds Bostäder och AB Mellerud Industrilokaler. 2. AB Mellerud Industrilokaler säljer sitt fjärrvärmeinnehav till kommunen. Samhällsbyggnadsförvaltningen tar över verksamheten från och med januari 2013.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AB Mellerud Industrilokalers verksamhet blir fastighetsägande med uppdrag att avyttra sitt bestånd. 4. Under AB Mellerud Industrilokalers avveckling utgör kommunstyrelsens arbetsutskott bolagets styrelse. 5. Kommunchefen får i uppdrag att ta fram nya ägardirektiv till AB Melleruds Bostäder och AB Mellerud Industrilokaler.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kultur- och fritidsfrågor Kultur- och fritidsutvecklaren redogör för aktuella kultur- och fritidsfrågor: Digitaliseringen av biograferna i kommunen. Centrumbiografens återinvigning 7 december Islamiska föreningens hyra av lokal. Earth Hour arrangeras inte i kommunen Musikundervisning WEPA-projekten Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Rapport över ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lag om service till funktionshindrade (LSS) 2012 kvartal 3 Socialnämnden har enligt socialtjänstlagen och LSS skyldighet att kvartalsvis till socialstyrelsen och kommunens revisorer rapportera gynnande biståndsbeslut som inte verkställts inom tre månader från beslutsdatum. Även kommunfullmäktige ska informeras om dessa beslut. Sammanfattning Socialnämnden i Melleruds kommun hade tredje kvartalet 2012 två ej verkställda beslut som passerat tre månader: Par, född 1927, beslutsdatum , avser samboendegaranti med demensinriktning. Har inte kunnat verkställas på grund av att ingen lämplig bostad funnit. Man, född 1990, beslutsdatum , avser trygghetsboende enligt SoL. Ingen ledig bostads i trygghetsboendet. Beslutsunderlag Socialnämndens beslut , 110. Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige godkänner redovisningen.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Kommunfullmäktiges arbetsordning Enligt kommunfullmäktiges nuvarande arbetsordning ska en ledamot som är inte kan delta i ett helt eller i en del av ett sammanträde snarast anmäla detta till kommunkansliets expedition. Enligt arbetsordningen är det ordföranden eller anställd på kommunkansliets expedition som ska kalla in den ersättare som står i tur att tjänstgöra. I praktiken är det kommunkansliets personal som ansvarar för inkallandet av ersättarna. Sammanfattning För att säkerställa att partierna har kontroll över ledamöternas återbud är det lämpligt att det åligger respektive partigrupp att se till att inga platser står tomma vid sammanträden. Den som inte kan delta helt eller delvis i ett sammanträde ska där anmäla detta snarast till partigruppledaren som ser till att ersättare kallas in. För att kommunkansliet ska kunna förbereda närvaro- och omröstningslistor i tid till sammanträdet ska partigruppledaren anmäla vilka ersättare som ska tjänstgöra till kommunkansliet senast klockan sammanträdesdagen. Beslutsunderlag Kommunchefens tjänsteskrivelse. Arbetsutskottets förslag Kommunfullmäktige beslutar att göra följande ändring i kommunfullmäktiges arbetsordning Anmälan av hinder för tjänstgöring och inkallande av ersättare 13 En ledamot, som är hindrad att delta i helt sammanträde eller del av ett sammanträde, ska snarast anmäla detta till partigruppledaren eller till den partiet utser. Det ankommer på respektive partigrupp att kalla in ersättare för hela sammanträdet eller för del av sammanträdet och anmäla vem som ska tjänstgöra till kommunkansliets expedition senast klockan sammanträdesdagen.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Aktuella frågor Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen diskuterar aktuella frågor: Ekonomisk avstämning ang. konstgräsplanen. Dalslands Konstmuseums verksamhet/ekonomi. Utredning av kultur- och utbildningsnämndens och socialnämndens verksamheter behov av avstämning. Hantering av elevs deltagande i nationell matematiktävling. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Rapporter Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen rapporterar från sammanträden m.m. West Sweden extra årsstämma 9/11. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KS 2012/ Utredning/värdering av bryggor i Sunnanå Hamn Kommunen har genomfört en utredning/värdering av samtliga bryggor i Sunnanå Hamn. Kommunchefen redovisar utredningen. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Michael Melby Nr 15 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-06-19 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 19 juni 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.00, 13.00 16.00 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-30 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 maj 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04 1(15) Tid och plats Tisdagen den 4 november 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-23 1(28) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-23 1(28) Eva Pärsson Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-10-23 1(28) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 23 oktober 2012 sammanträdestid klockan 08.30 12.00, 13.00 16.00 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Eva Pärsson Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Eva Pärsson Ola Johansson Nr 18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-04 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 4 oktober 2010, klockan 13.00-16.35 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-09-08 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 september 2009, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Nr 12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-19 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 19 maj 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (13) Ingmar Johansson, kommunchef Björn Lindquist, ekonomichef 10 Nr 2 Kommunfullmäktige 2015-02-25 1(13) Tid och plats Onsdagen den 25 februari 2015, klockan 18.00 19.15, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-05 1(14) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 5 oktober 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.00 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-14 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 14 december 2010, klockan 08.30-12.00, 13.00-14.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Daniel Jensen (KD) Eva Pärsson Michael Melby Nr 8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-02 1(17) Tid och plats Tisdagen den 2 april 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 15.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-05 1(32) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 december 2006, klockan 08.30-12.15, 13.05-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (14) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-04-05 1(14) Tid och plats Tisdagen den 5 april 2016, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Gunnar Karlsson (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 26. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson Michael Melby Nr 26 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-18 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 december 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-06-02 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 2 juni 2008, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-30 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 januari 2007, klockan 08.30-11.45, 12.45-16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Andreas Jonsson (S) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-10-20 1(21) Tid och plats Tisdagen den 20 oktober 2015, klockan 08.30 12.00, 13.00 16.30 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson, ordf. (S) Andreas

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10 Nr 10 Kommunstyrelsen 2009-08-12 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 12 augusti 2009, klockan 08.30-11.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 24. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 24 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-12-16 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 16 december 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-01-15 1(20) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 15 januari 2008, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-10 1(16) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 10 januari 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-01-13 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 13 januari 2009, klockan 08.30-12.10, 13.00-15.45 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) 1-9 Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (15) Nr 3 Kommunstyrelsen 2014-03-12 1(15) Tid och plats Onsdagen den 12 mars 2014, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunfullmäktige (22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunfullmäktige (22) Nr 10 Kommunfullmäktige 2012-12-19 1(22) Plats och Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 19 december 2012, sammanträdestid klockan 18.00 19.00 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen 25 januari 2012 sammanträdestid klockan 08.30 12.00, 13.00 14.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-25 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 oktober 2005, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 januari 2006, klockan 08.30-12.00, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-02 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 2 november 2010, 5lockan 08.30-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunfullmäktige (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunfullmäktige (10) Nr 1 Kommunfullmäktige 2013-01-23 1(10) Tid och plats Onsdagen den 23 januari 2013, klockan 18.00 19.30 i Tingshuset Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Eva Pärsson Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-13 1(19) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 13 december 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 7 Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 08.30-11.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette Levin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-01-25 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 januari 2005, klockan 08.30-12.00, 13.00-16.50 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22) Nr 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 19 april 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.45 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 18. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud, Nr 18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-08-28 1(15) Plats och Dalslands kanal AB:s kontor (Kanalvillan) i Upperud, sammanträdestid tisdagen den 28 augusti 2012, klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott (19) Nr 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-09-12 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 september 2006, klockan 08.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (27)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (27) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-05-22 1(27) Plats och Stationshuset i Sunnanå Hamn, tisdagen den 22 maj 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.00, 13.00 15.30 Beslutare Robert Svensson, ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Anna-Karin Widén, projektledare Bengtsfors kn 88

Anna-Karin Widén, projektledare Bengtsfors kn 88 Nr 8 Kommunstyrelsen 2011-06-08 1(22) Plats och Dalsland Center, Håverud, onsdagen den 8 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.20 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott (22) Nr 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-03-11 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 mars 2008, klockan 08.30-12.05, 13.05-15.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-10 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-10 1(19) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-02-10 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 10 februari 2009, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 19. Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Eva Pärsson (M)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 19. Kommunstyrelsens arbetsutskott (24) Eva Pärsson (M) Nr 19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-01 1(24) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 1 november 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.10, 13.00 15.45 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (33) Tommy W Johansson (S) , Katarina Norgren Pål Magnussen

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen (33) Tommy W Johansson (S) , Katarina Norgren Pål Magnussen Nr 11 Kommunstyrelsen 2012-12-05 1(33) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 5 december 2012, sammanträdestid klockan 14.10 18.00 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Anette Levin (FP) Daniel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16) Nr 2 Kommunstyrelsen 2005-02-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 februari 2005, klockan 08.30-12.45 Beslutande Robert Svensson (c) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson (fp) Daniel

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Eva Pärsson Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-06-15 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 15 juni 2010, klockan 08.30-12.05, 13.00-15.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (15) Nr 8 Kommunfullmäktige 2017-09-27 1(15) Tid och plats Onsdagen den 27 september 2017, klockan 18.00 19.07, i Tingshuset i Mellerud Beslutande Ledamöter Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Nr 8 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-04-08 1(18) Tid och plats Tisdagen den 8 april 2014, klockan 08.30 12.25, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsen (19) Anette Levin (FP)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12. Kommunstyrelsen (19) Anette Levin (FP) Nr 12 Kommunstyrelsen 2013-12-04 1(19) Tid och plats Onsdagen den 4 december 2013, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1 Nr 1 Kommunstyrelsen 2010-01-13 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 13 januari 2010, klockan 08.30 12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen 2010-11-03 1(18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsen 2010-11-03 1(18) Nr 11 Kommunstyrelsen 2010-11-03 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 3 november 2010, klockan 08.30 11.20, 12.00-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11 Nr 11 Kommunstyrelsen 2008-11-05 1(13) Plats och tid Hotell Laholmen, Strömstad, onsdagen den 5 november 2008, klockan 10.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-02-22 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 februari 2005, klockan 08.30 12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Eva Pärsson (m)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013, klockan 13.00 15.00, i Bolstadsrummet. Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-01-11 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 januari 2005, klockan 08.30-12.25, 13.20 17.50 Beslutande Robert Svensson (c) 1-7, 9-22 Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (18) Eva Pärsson Roland Björndahl Tommy W Johansson (S) Katarina Norgren

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (18) Eva Pärsson Roland Björndahl Tommy W Johansson (S) Katarina Norgren Nr 3 Kommunstyrelsen 2011-03-09 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2011, sammanträdestid klockan 08,30-11,00 Sammanträdet återupptas klockan 11,55-12,00 Beslutare Robert Svensson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen (16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2012-03-07 1(16) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 7 mars 2012, sammanträdestid klockan 08.30 11.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 april 2008, klockan 08.30-12.20 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 1(22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 1(22) Nr 15 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-08-12 1(22) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 augusti 2008, klockan 08.30-12.00, 13.00 15.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 17. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Nr 17 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-09-22 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 september 2009, klockan 08.30-12.00, 13.00-15.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-07 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-07 1(19) Nr 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-07 1(19) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 februari 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-11-18 1(20) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 november 2008, klockan 08.30-12.10, 13.00-15.45 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsen 2012-04-04 1(19) Michael Melby. Tommy W Johansson. Katarina Norgren

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunstyrelsen 2012-04-04 1(19) Michael Melby. Tommy W Johansson. Katarina Norgren Nr 4 Kommunstyrelsen 2012-04-04 1(19) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 4 april 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.15, 13.10 14.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) 37-45, 47-51 Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Nr 4 Kommunstyrelsen 2010-03-16 1(5) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 16 mars 2010, klockan 15.00 17.40 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Anette Levin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (20) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-10-24 1(20) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 oktober 2006, klockan 08.30-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (18) Eva Pärsson Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-02-22 1(18) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 februari 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Kommunfullmäktige (14) Nr 8 Kommunfullmäktige 2010-11-17 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 november 2010, klockan 19.00 20.00 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Ola Johansson Nr 14 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 10 augusti 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunstyrelsen 2012-06-05 1(26)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunstyrelsen 2012-06-05 1(26) Nr 6 Kommunstyrelsen 2012-06-05 1(26) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 juni 2012, sammanträdestid klockan 08.30 11.30, 13.15 15.15 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott (17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-02-08 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 februari 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 17.10 Beslutande Robert Svensson (c) Eva Pärsson (m)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 21 juni 2011, kl. 15.00-15.10 i Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M) Lena Gerby (M) Jan-Eric

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) Socialnämnden 2016-11-30 1(11) Tid och plats Onsdagen den 30 november 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Karin Nodin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen (17) Onsdagen den 9 januari 2013, klockan , i Dalslandsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen (17) Onsdagen den 9 januari 2013, klockan , i Dalslandsrummet Nr 1 Kommunstyrelsen 2013-01-09 1(17) Tid och plats Onsdagen den 9 januari 2013, klockan 08.30 11.15, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Jeanette

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23) Nr 11 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-17 1(23) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 17 april 2012, sammanträdestid klockan 08.30 12.05, 13.00 15.50 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C)

Läs mer