VGR RAPS Rutin för rapportör HOH

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VGR RAPS Rutin för rapportör HOH"

Transkript

1 1 (12) VGR RAPS Rutin för rapportör HOH

2 Innehåll Bakgrund...3 Syfte...3 Ansvar...3 Beskrivning av arbetsflödet...3 Arbetsbeskrivning för rapportören...3 Patient med fler än ett reservnummer...4 Uppföljning och utvärdering...4 Kontakt...4 Sök/kontrollera patientens person-id...5 AuditBase...5 Asynja Visph...5 Befolkningsregistertjänst (BefReg)...6 Sök reservnummer...6 Skapa reservnummer...8 RAPS - Koppling, rättning eller borttag av person-id (12)

3 3 (12) Bakgrund I samband med att Befolkningsregistertjänsten (Befreg) blir regionaliserad , har även en regional funktion för notifiering av koppling eller sammanslagning av person-id tagits fram. Funktionen är byggd i Barium och benämns RAPS. Personer i verksamheterna som ansvarar för identifiering begär koppling eller sammanslagning av person-id har en roll som kallas Rapportör i RAPS. Syfte Att rapportering vid koppling av person-id, reservnummer till reserv-, person- eller samordningsnummer ska hanteras på ett likvärdigt och tillförlitligt sätt inom hela Västra Götalandsregionen (VGR). Det är av största betydelse att person-, reserv- och samordningsnummer som registreras i regionens vårdadministrativa system är korrekta. Ansvar Den rapportör som fyller i det digitala formuläret och är inloggad med sitt SITHS-kort har ansvaret för att uppgifterna är korrekt ifyllda samt att identiteten har kontrollerats enl. fastställda rutiner inom VGR när det gäller identitetskontroll Beskrivning av arbetsflödet Grindvaktsfunktionen på HOH tar emot de inskickade aviseringarna. Grindvaktsfunktionen bemannas av systemadministratörer för AuditBase och Asynja Visph. Grindvaktsfunktionen gör sammankopplingar av reserv-, person- och samordningsnummer i Befreg, AuditBase och Asynja Visph. Notifieringar skickas sedan till övriga system inom den egna förvaltningen som hanterar patientuppgifter samt till de andra förvaltningarnas grindvaktsfunktioner inom VGR. Hur lång tid det tar innan sammankopplingarna är utförda varierar för varje system och förvaltning. Arbetsbeskrivning för rapportören Efter att identiteten har kontrollerats enl. fastställda rutiner inom VGR när det gäller identitetskontroll ska rapportören anmäla sammankopplingen av reserv-, person- eller samordningsnummer i det digitala formuläret som återfinns på BefReg regionala sida. För att kunna fylla i formuläret krävs inloggning med SITHS kort. Det är den som är inloggad med sitt SITHS-kort i formuläret som är ansvarig för att de två numren som ska kopplas tillhör samma individ. Viktigt att informationen som hämtas in i RAPS formuläret från Befolkningsregistertjänsten (Befreg) stämmer med den identifiering som genomförts i verksamheten. Finns det tveksamheter i identifieringen får inte koppling genomföras. Om rapportören ser en avvikelse i formuläret t.ex. att patientens tidigare adress finns i det nummer som ska kopplas ifrån, ska en kommentar skrivas i ärendet till Grindvakten, att rapportören är medveten om avvikelsen men att den kontrollerat att det är korrekt. Har rapportören angett en e-postadress i formuläret får denne en bekräftelse med ärendenummer. Ingen återkoppling sker när ärendet är avslutat

4 Patient med fler än ett reservnummer Om en patient har flera reservnummer får ett formulär per sammankoppling skickas in. Är det två reservnummer i VGR-format som ska sammankopplas är det äldsta reservnumret som ska användas. 4 (12) Uppföljning och utvärdering Avvikelse från rutinen ska hanteras via MedControl Pro. Kontakt Vid frågor om ifyllandet av blanketten, se den regionala hemsidan för RAPS. Hemsida RAPS Där finns också information om lokala rutiner och kontaktpersoner under respektive förvaltningsflik. Vid tekniska frågor om blanketten och driftstörningar, kontakta VGR-ITs servicedesk telefon:

5 5 (12) Sök/kontrollera patientens person-id Börja alltid med att söka efter reservnummer innan nytt skapas. Patienten kan ha reservnummer där det finns uppgifter som kan behöva kopplas eller ett reservnummer med VGR-format som kan användas. Börja alltid med sökning i det egna systemet efter tidigare använda reservnummer, gör därefter en sökning i BefReg om det finns ett i VGR-format och kontrollera om det finns kopplat. Identifieringen måste vara helt säker för att uppgifterna ska kunna användas och kopplas. AuditBase Sök efter patientens reservnummer i AuditBase. Sök på de 6 första siffrorna i personnumret. Visas i listan en post med reservnummer, kontrollera om det är rätt patient. o Kontrollera reservnumret i BefReg om det är i VGR format. (Om det är ett gammalt reservnummer, skall ett nytt reservnummer i VGR format tas ut i Befreg) o Visas flera patient poster i sökningen, kontrollera om det är samma patient och ta ställning till om person-id ska kopplas (ex om patienten har ett komplett person-id och ett reservnummer-id, skall dessa sammankopplas) Asynja Visph Se separat rutin Reservnummerhantering.

6 Befolkningsregistertjänst (BefReg) 6 (12) Befreg finns under Startmenyn Logga in med VGRID och det lösenord du fått via din OSV. Sök reservnummer Det går att söka på flera olika personuppgifter och kombinationer i Befreg Patienttyp "Alla patienttyper" är förvalt och den fungerar ofta att ha ifylld vid sökning. Ska sökning göras efter ett reservnummer kan "Alla reservnr" väljas för att begränsa sökningen. Sekel 1900 är förvalt och måste ändras vid sökning på personer födda på 2000talet Född Sök på patientens födelsedatum ÅÅMMDD.

7 Kön Det går att göra ett urval på kön 7 (12) Välj Sök Lista Personuppgifter som stämmer in på sökningen presenteras i flik "(2) Lista" Listan är indelad i kolumner. De kan sorteras på olika sätt genom att trycka på rubrikerna. Om träff hittas i listan, markera raden och dubbelklicka eller markera raden och klicka på "Välj". Kontrollera om uppgifterna hör till personen du söker, kontrollera namn, adress, LMA kort så att dessa stämmer överens. Hittas flera träffar i listan behöver kontroll göras av samtliga. Om träffen inte är ett resevnummer i VGR format, skall ett nytt genereras.

8 Om inget tidigare reservnummer i VGR-format finns gör du så här i Befreg eller via integration (AsynjaVisph): 8 (12) Skapa reservnummer Välj knappen "Nyregistrering" för att skapa ett nytt reservnummer. Därefter väljer du patienttyp. Det finns fem patienttyper i Befreg. Röda fält är obligatoriska gula ska helts vara ifyllda. Tänk på att korrekt ifyllda uppgifter är en förutsättning för att reservnumret på ett säkert sätt ska kunna sökas upp och identifieras i framtiden. Anonym - Används enbart vid provtagning för HIV, inte för vård och behandling! Patienttyp oklar Används vid vård och behandling av patient som vill vara anonym, som inte vill lämna uppgifter.

9 Asylsökande -Asylsökande ska vara registrerade hos migrationsverket och ha ett giltigt LMA-kort vid registrering. LMA-kortnummer är en obligatorisk uppgift, registreras i samma format som på kortet. Exempel: Den sista siffran, versionsnumret, behöver inte anges /2 Nyfödda barn till asylsökande mödrar ska använda moderns LMA-nr, fram tills barnet har fått sitt eget LMA-nummer utfärdat. Mammans nummer registreras enligt följande: Exempel: Mamma (numret och Mamma skrivs i LMA nummer rutan). Det är viktigt att göra ändring i Befreg när barnet har fått sitt eget LMA- nummer. Tillfällig adress: T.o.m. datum är obligatoriskt, välj ett datum 3 år fram i tiden. Adressuppgiften är viktig att uppdatera i Befreg. 9 (12) Barn utan pnr -Används endast då elektronisk födelseanmälan (efa) inte fungerar. Enbart för nyfödd, till mamma med svenskt personnummer som är folkbokförd i Sverige. Turist Utländska medborgare som är på besök i Sverige, som inte har svenskt personnummer eller samordningsnummer från Skatteverket, registreras som patienttyp turist. Efter att du fyllt i alla uppgifter, välja Spara.

10 RAPS - Koppling, rättning eller borttag av person-id 10 (12) För att komma åt formuläret klickar man på en länk på intranätet Hantera reservnummer Man kommer då få Siths kort inloggningsförfrågan Följande formulär visas och beroende på vilka val du gör kommer olika fältet visas:

11 11 (12) Klicka på Starta när du anser att formuläret är korrekt ifylld

12 När ärendet är skickat visas meddelandet: 12 (12) Bekräftelse mailet skickas till din maillåda Nu är du klar med din arbetsuppgift! Meddelande har skickats till HOH Grindvakt som utför beställd uppgift.

Publicerat för enhet: Kvinnoklinik Version: 4

Publicerat för enhet: Kvinnoklinik Version: 4 Publicerat för enhet: Kvinnoklinik Version: 4 Innehållsansvarig: Eva Wilhelmsson, Avdelningschef, Kvinnoklinik gemensamt (evawi3) Giltig från: 2019-05-09 Godkänt av: Anna Hagman, Överläkare, Kvinnoklinik

Läs mer

AsynjaVisph. Rutin för. Reservnummerhantering

AsynjaVisph. Rutin för. Reservnummerhantering Rutin för AsynjaVisph Reservnummerhantering Innehåll Reservnummerhantering... 1 Inledning... 2 1. Sök fram patientens reservnummer i AsynjaVisph... 3 Sökmöjligheter... 3 Sökresultat... 4 2. Patient med

Läs mer

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte.

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte. INSTRUKTION 2016-10-03 RGS IT Utveckling och förvaltning Magdalena Hellerstedt Instruktion för uttag av reservnummer Reservnumren är gemensamma för Region Kronoberg och skapas i Cosmic. Generering av reservnummer

Läs mer

Patientregistrering ELVIS

Patientregistrering ELVIS Rutin Diarienr: Ej tillämpligt 1(11) Dokument ID: 09-132335 Fastställandedatum: 2015-02-20 Giltigt t.o.m.: 2017-02-20 Upprättare: Ann-Katrin I Troeng Fastställare: Ann-Katrin Nilsson Patientregistrering

Läs mer

Rutin Oidentifierad patient och patient utan personnummer

Rutin Oidentifierad patient och patient utan personnummer Dokumentnamn Version Dokumenttyp Oidentifierad patient och patient utan personnummer 1.3 Användarinstruktion Utfärdande förvaltning Sökord Giltig fr.o.m. D-data AB oidentifierad patient, reservnummer,

Läs mer

ANVISNING. Koncernkontoret. Enheten för informationssäkerhet. Datum: 2012-10-15 Dnr: Dokumentets status: Beslutad

ANVISNING. Koncernkontoret. Enheten för informationssäkerhet. Datum: 2012-10-15 Dnr: Dokumentets status: Beslutad Koncernkontoret Enheten för informationssäkerhet Datum: 2012-10-15 Dnr: Dokumentförvaltare: Enheten för informationssäkerhet Koncernkontoret Dokumentets status: Beslutad Dokumentid: Identitetshantering

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare:

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare: 1.00 Utgåva 1 (11) Forum: Sekreterare: Användardokumenation VGR IT Utfärdat av: Utfärdat datum: Catarina Lövgren 2013-03-14 VÄSTFOLKET Allmänt Västfolket är ett personregister som används av kommuner och

Läs mer

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17 Godkänt den: 2018-05-21 Ansvarig: Ingela Andersson Gäller för: Region Uppsala Innehållsförteckning Syfte och omfattning...2 Beskrivning...2 1 Patientkortet...2 1.1 Söka fram en patient... 2 1.2 Expandera

Läs mer

Asylsökande, gömda och papperslösa, hantering av person/reservnummer och ankomstregistrering i journalsystemet VAS

Asylsökande, gömda och papperslösa, hantering av person/reservnummer och ankomstregistrering i journalsystemet VAS Styrande dokument Rutindokument Rutin Sida 1 (8) Asylsökande, gömda och papperslösa, hantering av person/reservnummer och ankomstregistrering i journalsystemet VAS Innehåll Syfte... 1 Hantering av personnummer/reservnummer

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Elektronisk patientjournal (EPJ)

Elektronisk patientjournal (EPJ) Elektronisk patientjournal (EPJ) Dokumenttyp Manual Titel Patientkortet Version 3.0 Skapat av LE Sidan 1 (17) Versionsdatum 2017-04-07 Patient- kortet Cosmic Innehåll 1 PATIENTKORTET... 3 1.1 Söka fram

Läs mer

Skapa reservnummer- PMO

Skapa reservnummer- PMO Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 06-61821 Fastställandedatum: 2015-01-07 Upprättare: Ann-Christin A Bäckström Revisionsnr: 1 Giltigt t.o.m.: 2018-01-07 Fastställare: Madeleine Olsson

Läs mer

Rutin för upplägg och ankomstregistrering

Rutin för upplägg och ankomstregistrering Styrande dokument Rutindokument Rutin Sida 1 (6) Rutin för upplägg och ankomstregistrering av asylsökande, gömda och papperslösa i VAS Berörda enheter Alla i NLL som lägger upp nya patienter i VAS. Syfte

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare:

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare: 1.00 Utgåva 1 (17) Forum: Sekreterare: Användardokumenation VGR IT Utfärdat av: Utfärdat datum: Catarina Lövgren 2013-03-14 VÄSTFOLKET Information till administratörer Allmänt Västfolket är ett personregister

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

Rev Handledning till MTM:s användarregister

Rev Handledning till MTM:s användarregister Handledning till MTM:s användarregister Innehållsförteckning Inledning... 1 Ditt registrerarkonto... 1 Vem får du registrera?... 1 Filmer... 1 Logga in... 2 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter...

Läs mer

Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering

Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering LATHUND Självregistrering och behörighetstilldelning inför inrapportering FINANSINSPEKTIONEN 21 juni 2017 INNEHÅLL Inrapportering 3 Hur du registrerar dig 4 Registrering med BankID eller Mobilt BankID

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-02-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Identitetskontroll - legitimering av patient

Identitetskontroll - legitimering av patient Riktlinje Process: Patientprocesser Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2016-11-07 Faktaägare: Ulrika Sjögren, Verksamhetsutvecklare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, Hälso- och sjukvårdsdirektör

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

Registrera närvaro via

Registrera närvaro via Registrera närvaro via https://narvaro.abf.se Inloggning Inloggningsuppgifter För att få tillgång till närvarowebben så kontaktar du din ABF avdelning. Ditt personnummer fungerar som användarnamn och ditt

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem

Användarmanual. MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Användarmanual MedControl PRO ett regiongemensamt avvikelsehanteringssystem Innehållsförteckning 1 Avvikelserapportering i MedControl PRO... 3 1.1 Avvikelsehantering... 3 1.2 Roller i MedControl PRO...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES INNEHÅLLSFÖRTECKNING HITTA RÄTT... 1 EJ VERKSTÄLLDA BESLUT... 2 NY INDIVIDRAPPORTERING... 4 ÅTERRAPPORTERING... 9 ÄNDRING

Läs mer

Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö

Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö Lathund till e-listor för cirkelledare ABF Malmö Inloggningsuppgifter För att få inloggning till närvarowebben (narvaro.abf.se) kontaktar du den avdelning du är ledare åt. Du måste uppge en giltig e-postadress,

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

LOKAL ANVISNING till Vårdhandboken Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m.

LOKAL ANVISNING till Vårdhandboken Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Dokumentnamn: Version: Dokumenttyp: Identifikation 3 Vårdrutin Utfärdande förvaltning: Sökord: Giltig fr.o.m. Hälso- och sjukvård Identifiering, gömda flyktingar, 2016-03-01 papperslösa, ID-band Utfärdande

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(14) Användarbeskrivning för T99 Webb 2016-02-15 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 5 Kunskapstest... 6 Ej godkänd... 7 Godkänt resultat...

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual Hemsjukvård med omvårdnadsinsatser INTRODUKTION Denna manual beskriver hur du registrerar i SveDems modul för hemsjukvård med omvårdnadsinsatser. Observera att modulen för hemsjukvård

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

FerieBas. -handbok för arbetsställe

FerieBas. -handbok för arbetsställe 1 FerieBas -handbok för arbetsställe Innehållsförteckning Logga in till FerieBas... 3 Registrera organisation i FerieBas... 4 Bekräftelse på registrering av organisation... 5 Registrera arbetsställe...

Läs mer

Digitala blanketter för kommunala tjänster

Digitala blanketter för kommunala tjänster Digitala blanketter för kommunala tjänster Våra medborgare och brukare ska på ett enkelt sätt kunna hitta kommunens tjänster via www.umea.se och kunna göra ansökningar, lämna uppgifter etc. Därför inför

Läs mer

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 09 17. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 09 17 Innehållsförteckning Inledning... 2 Kom igång... 2 Logga in... 2 Startsidan... 3 Mitt bibliotek... 3 Mina uppgifter... 4 Registrera

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Handbok personuppgifter PASiS-webb

Handbok personuppgifter PASiS-webb Handbok personuppgifter PASiS-webb Inloggning till PASiS-funktioner i webb-miljö.. sidan 2 Allmänt sidan 4 Patientregister Befolkningsregister (Södra Regionen) InfoTorg /SPAR Reservnummerrutinen Patientregister

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Handbok Mäklare Direkt Innehåll

Handbok Mäklare Direkt Innehåll Handbok Mäklare Direkt Innehåll Inledning... 2 Registrering... 3 Köpa objekt... 5 Fakturaköp... 5 Kortköp... 5 Aktivera objekt... 6 Objekt... 7 Mitt konto... 7 Priser och villkor... 7 Kontaktinformation...

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Manual att registrera i

Manual att registrera i Manual att registrera i 2016-06-22 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare i registret Logga in 1.

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Registrera i SveDem SÄBO- manual

Registrera i SveDem SÄBO- manual Registrera i SveDem SÄBO- manual INTRODUKTION TILL REGISTRERING I SÄBO-FORMULÄRET I SveDem registreras personen vid diagnos av diagnossättande enhet, oftast en vårdcentral eller minnesmottagning på specialistklinik.

Läs mer

Så här tar du upp beställningar och hanterar order

Så här tar du upp beställningar och hanterar order Så här tar du upp beställningar och hanterar order Hemsidan är anpassade för både dator, surfplatta och mobil! Så här går det till: 1. Registrering och inloggning Logga in genom att klicka på hänglåset

Läs mer

Svenska HLR-rådets utbildningsregister. Så här registrerar du utbildningar i utbildningsregistret

Svenska HLR-rådets utbildningsregister. Så här registrerar du utbildningar i utbildningsregistret Svenska HLR-rådets utbildningsregister I utbildningsregistret ska all utförd HLR-utbildning registreras, både grund, instruktörs- och repetitionsutbildning. Detta för att dels kunna följa spridningen av

Läs mer

Handbok personuppgifter i PASiS

Handbok personuppgifter i PASiS Handbok personuppgifter i PASiS Allmänt sidan 2 Patientregister Befolkningsregister (Södra Regionen) InfoTorg /SPAR Reservnummerrutinen Patientregister Personuppgifter. sidan 2 Sekretesskydd av personuppgifter.

Läs mer

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag

5. Gå igenom inställningar för anställda och företag 5. Gå igenom inställningar för anställda och företag I år har det skett förändringar i rutinen för kontrolluppgifter på grund av Skatteverkets nya regler gällande kontrolluppgifter. För att du med automatik

Läs mer

VÅRD AV PERSONER FRÅN ANDRA LÄNDER

VÅRD AV PERSONER FRÅN ANDRA LÄNDER Språkproblem? Appen SIV (språk i vården) innehåller användbara fraser på 13 språk som kan vara till hjälp vid samtal med personer som inte talar svenska. Vem är patienten? VÅRD AV PERSONER FRÅN ANDRA LÄNDER

Läs mer

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister

Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister Manual för att registrera i Svenskt Beroenderegister 2014-11-20 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS

SAMSA. IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan GITS GITS SAMSA IT-tjänst för Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lathund för SIP Samordnad Individuell Plan Innehåll sid Bakgrund och beskrivning Systemöversikt 4 Funktioner i

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem

Utbildningsförvaltningen. Ansök om plats i förskola eller fritidshem Utbildningsförvaltningen 1(8) Ansök om plats i förskola eller fritidshem Barnet ska vara folkbokfört i kommunen och vara mellan 1 och 5 år för plats i förskola och mellan 6 och 12 år (men max t.o.m. vårterminen

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel

Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Hjälpmedel Skåne Habilitering & Hjälpmedel Senast uppdaterad: Innehåll Snabbguide Sesam LMN... 2 Inloggning... 2 Skapa en förskrivning... 2 Registrera artiklar... 3 Söka artikel... 4 Antal uttag... 4 Checklista:

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Manual för att registrera i Könsdysforiregistret

Manual för att registrera i Könsdysforiregistret Manual för att registrera i Könsdysforiregistret 2017-06-30 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5

Användningsbeskrivning. SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Användningsbeskrivning SJÄLVSERVICE Cosmic LINK Messenger ROS Version 5 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: Datum Ändring Ansvarig Version 2017-05-24 Upprättat dokument från arbetsmaterial Inge

Läs mer

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad

Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad för Ansök till förskola/p Dnr Sida 1 Förskola, pedagogisk omsorg och fritidswebben Ansök till förskola / Pedagogisk omsorg / Fritidshem - inloggad Den här manualen beskriver hur man ansöker till Förskola

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR

Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR Manual för att registrera i kvalitetsregistret PsykosR 2014-01-28 1 Förutsättningar För att logga in behöver du: 1. Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) 2. En dator med kortläsare 3. Vara upplagd som användare

Läs mer

- Information för arbetsställen

- Information för arbetsställen - Information för arbetsställen Logga in i systemet Inloggningssidan för att anmäla intresse för att ta emot deltagare från kommunen ska ni få av kommunen. Om er organisation/arbetssälle redan är registrerat

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL

LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL LATHUND FÖR UPPDATERADE JOURNAL DIGITAL 2016-02- 16 Nu har det äntligen blivit dags att lansera första delen av det uppdaterade gränssnittet i Journal Digital. Fokus i vår utveckling har legat på att skapa

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.

Manual webb-bokning. Giltig från 2015-02-01. Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla. Manual webb-bokning Giltig från 2015-02-01 Kontakt: Emilia Lindberg, turist- och fritidskonsulent 0456-82 22 51 emilia.lindberg@bromolla.se Innehåll 1. Inledning och webbadress 2. Söka tider 3. Schemat

Läs mer

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR Idro%Online Svensk idro,s verksamhetssystem Introduk.on DAGENS PROGRAM Introduktion till IdrottOnline Administration Gruppadministration Modulen Aktivitet Kalender Närvaroregistrering Modulen Utbildning

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN)

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) Manual för föreningsadministratör (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör

Manual DF Respons. Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF. Reviderad Lena Olsson, systemadministratör Manual DF Respons Avvikelser VOF Förbättringsarbete VOF Reviderad 2017-12-08 Lena Olsson, systemadministratör 1 Innehåll RAPPORTERA AVVIKELSE.... 3 LÄSA OCH HANTERA AVVIKELSERAPPORT I DF RESPONS... 5 INLOGGNING

Läs mer

Reservnummerhantering privata vårdgivare

Reservnummerhantering privata vårdgivare Person och Organisation Västra Götalandsregionen 2018-09-10 Reservnummerhantering privata vårdgivare Bakgrund För att undvika förväxlingsrisk när det gäller reservnummer (reservidentiteter) gick det ut

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Grundskolan: elever per 15 oktober 2016

Grundskolan: elever per 15 oktober 2016 Grundskolan: elever per 15 oktober 2016 Avser alla kommunala samt alla fristående grundskoleenheter förutom konfessionella- och sameskolenheter. Instruktioner Sista insändningsdag: 2016-11-01 Innehåll

Läs mer

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera 1 Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid 22-33 Exportera egenkontroll till Excel sid 34-41 Nyckeltal sid 42-50

Läs mer

Komvux Användarhandbok

Komvux Användarhandbok Komvux Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studeranderapportering Maj 2012 1.1 Registrera elever Den här sidan används för att nyrapportera yngre komvuxelever. När du matar in eleverna läggs de

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret

Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Guide till inloggning och Mina Sidor i EE- & batteriregistret Om du har några frågor som du inte får svar på här kan du alltid kontakta oss på Naturvårdsverket: Via växeln: 010-698 10 00 Via mejladressen:

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer